Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
janča
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:13
- Nahlásit

Martina
No tak to je taky smutný, ale máš pravdu, nic se s tím asi nenadělá. A přesně jak říkáš, pro nás je to člen rodiny a pokud s tím má někdo problém, tak je to jeho věc. Víš já jen myslela, že jim všem vlastně vezeme ukázat miminko i když psí a že tak jak byly nadšení z těch miminek lidských, budou i z tohodle psího. Naštěstí je Gwen přesvědčila o tom, že to jde, pokud rodiče tvého manžela jsou k ní odmítaví takhle dlouho a soustavně, řešila bych to stejně. Měli by smůlu, neviděli by sice psa, ale neviděli by ani vnoučata. A cítím, z toho co jsi napsala, že jim to ani nevadí. A nenaděláš s tím vůbec nic.

Janik
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:03
- Nahlásit

Ahoj holky!
No tak takový problém byl i u nás...
Když mi naši Andyho koupili, tak rodiče od mojí maminky si ho hned oblíbili a teď když k nim přijedeme, tak se první vítají se psem a až potom s námi...babička kdyby mohla, tak si Andyho nechá(ale já bych jí ho nedala).
No ale tak radostné to nebylo u rodičů od taťky......ti ke psům nějký vztah neměli(hlavně děda), takže jak jsme k nim poprvé s Andym přijeli, tak se všichni na moje rodiče dívali, jako by si v duchu říkalini jsou sna prdlí...do bytu 2+1 se dvěma děckama si pořídí ještě psa...!!Já byla samou radostí bez sebe, že jsem dostala pejska a když jsem viděla ty jejich výrazy......no coment. Ale jsem ráda, že si na něj časem zvykli a vzali ho jako člena rodiny....

janča
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit

Tak podívejte jak Gweny vytuhla s hadem. Opět jsem fotila a totálně jí to zmohlo, tak to takhle zabalila.
A Aknah dnes mi přišla ta ProPlanka losos, tak začneme míchat a přivykat, jsem docela zvědavá.

janča
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:03
- Nahlásit

Tak včera večer jsem namíchala nové krmení s tím starým Pro Pagem a dopadlo to tak, že v misce nezůstala ani granule ProPlanky a ProPag úplně všechen. Až večer, když byl hlad ho dojedla. Takže ProPlanka losos mě sice nevoní, ale hlavně, že Gweny jo a ještě jí tak chutná. Tak Aknah dík za tip.

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:09
- Nahlásit

janča
Takže Ty máš taky popelku? To je dobře, že je baští.
Koukala jsem do galerie, opět pěkný fotečky.

janča
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

Martina
Až na tu Dianu - zkazí to náladu. Díky za podporu. Lidi jsou fakt různý. Někdy je nechápu.

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:28
- Nahlásit

janča
Z toho si nic nedělej, já mám taky u jedný fotky fůůůůj. Jsou to tupci.

Aknah
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 18:02
- Nahlásit

ahojky holky

Janca jsem rada, ze chutna, hooooooooooodne jsem se tady nasmala, kdyz jsme to cetla, to mi rekni jak to dleaji, ze to dokazou takhle prebrat

jeste chvili vydrz a za chvilku uvidis i zmenu na srsti, zacne se lesknout zmizi lupy.

Fotecky jsou nadherny, ta s tim smetackem mi pripomina Fredyho, taky je tak zvedavy.

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 19:55
- Nahlásit

Ahoj holky!!

janča
Gwen je na fotce "Teď jsem už fakt naštvaná" (nebo jak to je) úžasná!!! Vypadá opravdu naštvaně.

Jinak dneska jsem si taky objednala ve zveráku tolik vychvalovaný PP losos, tak uvidím zítra, jak je Phoebe zbaští.

janča
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:40
- Nahlásit

No ale koukejte jaký nejdřív dělala drahoty!!!! Než je očuchala, sice to nechápu, ale jí voní. Mě tedy ne a ani ty bobky po nich nejsou nic moc, rychle do pytlíku a pryč! Že jsou naoranžovělý je asi normální po tom lososu, že jo? Jinak pořád nevím, proč jí míchám ty poměry - staré granule/nové granule, když ona stejně sežere jen ty nové a ke starým se vrátí až v nouzi. Bobky byly sice mazlavé, ale průjem naštěstí nedostala. Ale nedivila bych se, protože ProPlan u ní jednoznačně vede.

janča
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 17:54
- Nahlásit

Tak bobky už jsou normální. ProPag si můžu strčit někam, ale přišla jsem na to, že když jí ho dám jako odměnu za povel, tak ho sežere, takže ho asi takhle spotřebujeme.
Opět jsme v soutěži, tentokráte na mujpes.cz - fotosoutěž,je tam ta fotka Gwenďi hlavy na stole - mám jí jako 1. v galerii. Tak když se vám bude chtít můžete hlasovat. No nejsem nějak aktivní? Stejně nic nevyhrajem! Ale to je ještě dozvuk té euforie z jejího přivezení, tak to snad chápete. Díky předem.

janča
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 17:57
- Nahlásit

Tak to je ta fotka.

janča
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:38
- Nahlásit

Tak holky jsme po prvním napadení! Jezevčík! Jdeme úplně v poho - na vodítku (naštěstí!) a proti nám paní s maltézákem a jezevčíkem (na vodítku-naštěstí!!!!). Říkám si hele maltézák - super- maltézáček přijde ke Gweny, vítá se s ní, všechno v pořádku. Pak se přiblíží jezevčík s paničkou a najednou vyjel po Gweny a jen taktak se jí nezakousl do boku. Kdyby ho paní neměla na vodítku, tak by to asi špatně dopadlo. Paní říká: To je štěně, že ano? Já no ano. A paní říká té druhé: No tak to je jasný. A vzala vodítko a docela dost toho psa seřezala. Prý pravidelně vyjíždí na štěnata a musí ho mít nakrátko na vodítku. Byla jsem jako opařená, Gweny naštěstí úplně v pohodě, jen jsem si musela přiznat, že vůbec nevím, jak se zachovat, pokud by skutečně k něčemu došlo. A když čtu diskuzi - NAPADENÍ!!!- vstávají mi hrůzou vlasy na hlavě.

Janik
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:44
- Nahlásit

Ahoj holky!
janča
Tak k tomu napadení...
U nás ve vchodě bydlí starší manželé.Měli malou maltezačku ale byla strašně stará, několikrát po mrtvici, tak ji museli nechat utratit.Měla i nějaké problémy s chůzí....no ale to nic....jednou pán z veldejšího vchodu našel jezevčíka a oni si ho vzali.Je to krásný mladý pes ale oni s ním mají co dělat....má sílu jak kůň a ještě k tomu není vůbec vychovaný.Prostě si dělá co chce. Vždycky když se potkáme, tak psi po sobě štěkají a nejradši by se porvali.No sí ho na vídtku ale teď posledně pán ztratil klíče a já je našla.Stála jsem s mamkou před vchodem a ten pán otevřel dveře, tak jsem mu ty klíče nesla do schodů(samozřejmě Andy šel se mnou, protože jsem ho měla na vodítku) najednou vyletěl jezevčík bez vodítka ze dvěří a hned se pustil do Andyho...no já ho v momentě zvedla za kůži za krkem nahoru a jezevčík Andymu vytrhl úplně velký chomáč chlupů s ocasu....se mi úplně chtělo brečet, když jsem ty chlupy viděla na schodech ale ještě, že se Andymu nic víc nestalo.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:46 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

janča
no záleží, jestli by se do ní zakousl...Nám se taky celkem (na můj vkus) často stává, že psi vyjíždějí po štěňatech, ale nikdy Phoebe nekousli. Vypadalo to vždycky, že kousnou, protože měli čumák v jejím kožichu, ale připadalo mi to spíš, jako "dej mi pokoj!!!"nebo "vypadni odsud" Nějak to neřeším, psi si to musí mezi sebou vyříkat. Samozřejmě po takovémto výstražném "vyjetí" si volám Phoebe k sobě.To bych jí musela stranit všech a to nejde. Prostě zavrčí a volám Phoebe k sobě. Ještě se nestalo (ťuk ťuk), že by jí někdo pokousal, i když si o to koleduje, jak je hrrr na psy.
Taky to byli většinou jezevčíci anebo taky yorkové.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:48
- Nahlásit

Janik
tý vogo! Já bych reagovala stejně jako ty (teda už jsem jednou tak reagovala).

janča
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:48
- Nahlásit

Janik
Taky jezevčík! Já z nich mám respekt - poté, co mě jako 8-letou pokousal si na ně dávám pozor. Obě jsme měli štěstí, že se pesanům nic nestalo, jiní jsou na tom hůř.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:40
- Nahlásit

Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat, jak vaší pejsové snáší společnost velkých psů? Lítají spolu a tak? Phoebe totiž, když byla menší, tak jí bylo jedno, jaký pes to je, otravovala ho a lítala s ním a teď si s velkými psy hrát nechce a vyhledává jen ty malé nebo o trochu větší než ona.
Včera jsme šli na louku a po cestě jsme potkali BSP a i když si s ním předtím hrála (aspoń myslím, že to byl on), tak včera měla stáhnutý ocas a schovávala se za mě. Snažila jsem se jí povzbuzovat, posmívat se jí ("nebuď strašptytel Phoebe,koukej jaký je to hodný pejsek!" atp), ale stejně pořád stáhnutý ocas a za mnou. Potom jsme došli na tu louku a tam bylo strašně moc psů (toy pudl, maltézák, štěně arg.dogy, štěně rotvíka, Xbraz. fila+labrador a zlatý retrívr-všichni pohromadě). Phoebe se těm velkým vyhýbala a hrála si jen s malýma. Pak jí začal nahánět ten retrívr a ona před ním se stáhnutým ocasem zdrhala. Pak na ní šlápla braz. fila a to byl jekot! (taky je to pěkný macek). Vím (teda aspoň tak mi to připadá, po zkušenostech), že si s velkýma nehraje proto, že na ní často šlapou a přeci jen je rozdíl ve velikosti. Na jednu stranu jsem i ráda, že se velkých psů straní,protože kolikrát jsem trnula hrůzou, když jí třeba při blbnutí nějaký velký pes přišlápl nebo přilehl, ale nechci, aby se z ní stala hysterka, která bude před velkými psy zdrhat. Budu moc ráda, když mi napíšete své názory.
Verča

janča
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:21
- Nahlásit

Verca
Tak já ti asi radit nemůžu, protože máme Gweny chvíli, ale myslím, že má Phobe asi zkušenost a dává si bacha. Gweny po tom útoku je daleko ostražitější, potkali jsme teď dalšího jezevčíka a dokonce začala couvat. Navíc jsme ho potkali v tom místě, kde se to stalo předtím, tak to možná má spojené i s tím místem. Taky bych z ní nechtěla mít poseroutku a do náruče jí fakt brát nebudu, leda, že by šlo do tuhého. Musí se předce otrkat.
Ale koukejte co jsem ukořisťila za fotku v neděli ráno. To je pohoda co?

Aknah
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:08
- Nahlásit

janča
nebyla jsi nahodou u nas????? prsne takhle spi Fredy a kdybych nevedela, zeto Fredy neni, tak s eklidne budu dohadovat, jen by mu neco chybelo, ale ono to stejne v tech chlupech neni videt

Janik
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:24
- Nahlásit

Verca
Ahoj Večo.
No tak Andy si už ani moc nehraje s malýma psama ale u něj je to složité...s některým si hraje s některým ne a to je to samé i u velkých.Některých se vyhýbá a na některé doráží a lítá s něma.Jak tady u nás měla jedna paní dogu, tak tu Andy úplně miloval...ti spolu dokázali blbnout dlouhé chvíle...několiktát jí Andy skončil pod nohama až třeba zaječel ale nikdy se jí nebál.

janča
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

Aknah
Fakt jsem u vás nebyla, ale když jsem koukla do tvé galerie, tak jsem taky měla pocit, že máme stejné psy. Ta podobnost je fakt dokonalá - až teda na tu věc, která jak správně píšeš stejně není v těch chlupech vidět. Dnes jsem koukala na stránky chovatelky a mají nová štěnda, to budou taky krasavci!
Jinak jsem Vám chtěla napsat, že jsme poprvé nechali Gweny doma delší dobu - 3 hodiny a zvládla to úplně skvěle, ani se nepočůrala na noviny a ani (jak mě varovala kamarádka, co má taky fenku) nebyla na nás naštvaná, normálně nás strašně radostně přivítala a žádná škoda doma nalezena nebyla. Tak jsem ráda.
A vůbec kde všechny jste? Je tu nějak mrtvo!

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:52
- Nahlásit

Ahoj holky !!
janča
A vůbec kde všechny jste?
Nooo, bohužel v rachotě a nějak je tu pilno. Šéfík teď odjel, tak snad chvilka klidu. Jani k tomu napadení. Po naší fence šel pes "natvrdo" 2x. Jednou ji vedla na vodítku moje mladší dcera s kamarádkou a já šla asi 100 m za nima a najednou pes přeskočil plot a přímo po fence. Šárka vzala Dessy nad hlavu a pak vyběhl páníček a psa si zavolal. Byl to nějakej kříženec cca 45-50 v kohoutku. Krve by se ve mě nedořezal. A jedou jsem šla já na procházku s kočárem se svým synovcem a vzala fenu na vodítko a jedeme si jejich vesnicí a najednou se vyřítil ze vrat pes, ten byl jen o něco větší než ta naše, sice třošku přitloustlej a při chuti. Nevěděla jsem jestli mám držet kočár nebo zvedat fenku nad hlavu, tak jsem si stoupla mezi psa a naší čubinu a když jsem viděla, že se nehodlá vzdlálit a lítali z ní chlupy, tak jsem ji vzala do náručí a jak po ní chňapl tak mě drápl do ruky, ale jinak jsme to přežili bez úhony. Pak si vyleze panička ze zahrádky a říká: No ty jsi ťunťa, (směrem k psovi), nebojte on by mu nic neudělal. Tak jsem se zmohla jen na: No, to jsem viděla. On prej takhle po psech vyjíždí, tuhle i vystartoval po někom kdo jel kolem na kole. Ale s úplným klidem. Takovej pes snad na volno nemá vůbec fungovat ne? No, asi jsem nějaká zaostalá. Ono je většinou na vesnicích zvykem, že si tam psi běhají jak chtějí a je to.
Verca
Jelikož je naše poserka od mala, bála se všeho a všech, štěkala i na zaparkovanej valník na poli, na hydrant, na letící šustící pytlík, hrůza. Teď je to docela pohoda, i když psů se bojí. Nebojí se těch, které zná a už je párkrát potkala a pohrála si s nima. Těch, které potkáme poprvé se většinou bojí, kdybych ji pustila na volno, tak jak si chtějí psi hrát, tak naše by před nima zdrhala a zahnali by mi ji bůhví kam. To už jsem vyzkoušela. Takže u nás je to tak, že si hraje se psama až po tom, kdy se už několikrát potkali a toho psa zná. A na ty už ani neštěká, jenom na ty cizáky.
Jo a holky, musím se opět pochlubit. Vy víte o co jde takže: 8 týdnů 9 kg. Jupííííííííí.

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:01
- Nahlásit

Jo holky, ještě vám musím napsat, co ta naše potvůrka zase provedla. Jelikož mám manžel nějakej zánět v očích, má antibiotika a nemůže koukat na televizi, PC ani číst, tak si vždycky večer půjčí od holek discmana a poslouchá písničky. Tak si takhle usíná a já mu říkám, aby to už uklidil, nebo s tím usne a Dessyna to tam v posteli rozcupuje. Prej nééé, já nespím, za chvilku to uklidím. V noci jsem šla na záchod a fenka vylezla za mnou a v chodbě se krčila, to dělá vždycky, když něco provede. Třeba něco rozkouše, nebo někde udělá loužičku a tak. Tak jsem v chodbě rozsvítila a hledám louži, čubina ještě víc staženej ocas a čučí na mě jak puk. Říkám si tak nic no, jdu do postele a co nevidím, úplně rozežraný, rozžvejkaný, rozcupovaný sluchátka od discmana. Asi tak týden staré. Byla jsem vzteky bez sebe a dceruška ráno ještě víc. Takže proto ten staženej ocas, ludra jedna. Takže holky, jednou jsem tu psala, že jestli ještě jednou něco roztrhá nebo sežere nebo něco provede, tak jí dám k adopoci. Takže jsem se rozhodla, že jí dám poslední šanci jinak půůůůjde.

janča
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:16
- Nahlásit

Martina
8 týdnů - 9 kg - teda jsi borec. Tááááááááákhle velkej. Super!!!!

Co se sluchátek týče, neměl by dostat spíš manžel? Musely jí ty sluchátka určitě lákat. Úplně se do ní vžívám, sluchátka tam leží, ona ví, že by neměla a pak si nemůže pomoct. A pak ten provinilý pocit... No jasně ona za to v podstatě nemůže

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:20
- Nahlásit

janča
Díky za pochvalu mého celoživotního boje.
neměl by dostat spíš manžel?
Ten taky dostal, co se do něj vešlo a nejvíc ho vydržkovala naše puberťačka. Byl tááákhle malinkej.

janča
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:39
- Nahlásit

Martina
A jde koupit sluchátka. To je jasný. Promiň, ale patří mu to
Jo a o držkovaní mi nemluv, v tom se zdokonaluje - velmi rychle- naše skoropuberťačka devítiletá. Včera jsem se tak vytočila (no jo jsem horkokrevný beran), že jsem večer psala sestřenici, že pokud nejpřijdu dnes na náš domluvený sraz, zabila jsem dítě a jsem ve vazbě. Naštěstí pro dceru a ostatní členy jsem to ustála. Co nám zbývá viď?

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:54
- Nahlásit

janča
No o tom mi chvilku povídej. Nevím, kterou bych v tento roční čas umlátila dřív. Starší (13 pro upřesnění) teď neustále sedí u počítače a chatuje s nějakýma pětadvacetiletýma klukama přes skype. Dá si sluchátka na uši, pustí si do toho nějakou muziku a píše. Usmívá se u toho jak jezulátko. Mluvím na ní, nevidí, neslyší a když tak je drzá.
A mladší (9 pro upřesnění), ta mi dneska volá v 11 hodin, že do stala ze čtvrtletky z češtiny 2 a 3. Tak jsem se divila, že už je doma. Ne to ona si frajerka vzala mobil do školy a to to má výýýýslovně zakázaný. Má ho doma, kdyby něco potřebovala, když jsme všichni v tahu, aby nevolala z pevný. Asi to umlátím všechno.

janča
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:11
- Nahlásit

Martina
To mě čekaj pěkný věci! Všichni říkaj, že to přežiju, ale někdy fakt silně pochybuju. A to teď. Co až jí bude těch 13! A co manžel? Ten můj to zvládá s přehledem. Říká víc mluvit než křičet. Taky ti to jen mluvení nezabírá?

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:19
- Nahlásit

janča
Neboj přežijeme, přežila to většina, tak mi taky ne? Ptáš se co až jí bude 13? Tak já už jsem ve stádiu, že se ptám a co až jí bude 16? Kámoška mi kolikrát vypráví jak jezdí pro kluka ve 3 hodiny na zábavy, (ostatně můj tatínek taky jezdil, a přišlo mi to normááální), jezdí na víkendy na chaty, to teprve budou nervy, to teď je to procházka růžovým sadem. A co na to manžel? Ten vždycky říká, že ta dnešní mládež je tak pohotová, že kolikrát nestíhá ani zareagovat. Já už jsem to taky vzdala, už nekřičím, jen občas. Vždycky když to líčím mamce, tak ta mi říká, abych byla ráda, že jsou holky zdravé. Tak to já jsem ráda, ale abych o to zdraví nepřišla já.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání