| Autor |
Zpráva |
janča
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 16:53
- Nahlásit
To je normální - měla být samozřejmě otázka.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:18
- Nahlásit
janča
Gwenda je uuuuuzasna, Fredy takhle panackovat neumi, nebo jen chvilku. Jak dlouho vydrzi Gwenda takhle stat? s voditkem zkusenost nemam, Fredy ho nekousal, ale asi bych pokracovala v tom co dleas Ty, on ji to casem prestane bavit a nebo taky ne. a mozna by pomohlo nest to voditko tak aby na nej nedosahla. na krku a kolmo. nez si na nej ftredy zvykl, delala jsem to taky tak. ted mi obcas capne stopovacku a chce si ji nest, ale to ho prestane za chvili bavit.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:22
- Nahlásit
Aknah
Gweny vydrží panáčkovat chvilinku, jen co popadne odměnu, ale na fotku jsme to chytli. S tím držením vodítka se tak jak radíš snažím to přesně tak dělat, ale nějak se jí to kousání neomrzuje. O stopovačce jsem zatím neslyšela, možná to zní hloupě, ale co to je?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
janča
Phoebe vydrží panáčkovat hodně dlouho, je na ně krásný pohled, že? Nejlepší je, jak začne u toho pochodovat a mávat packama.
Včera jsem potkala pejska, který šel s jednou paní a nesl si flexinu v hubě (normálně za ten držák). Chtělo se mi hrozně smát, vypadalo to rozkošně. Jinak Phoebe mi taky tahá vodítko, ale vím, že když jí řeknu pusť, takho pustí a potom jde, jak má. Ale pokud jí to nezakážu, tak se i přetahujeme a blbneme.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:51 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
A dokonce si pro pamlsek vyskočí.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:52
- Nahlásit
janča
stopovacka je dlouha snura, kterou taha pes za sebou a je to Tva prodlouzena ruka, z vlastni zkusenosti radim, trenuj privolani co nejcasteji dokud se te drzi jak kliste a zafixuje si to. Fredy je ted v puberte a moc nam to nejde, hlavne je to fujtajblikzravec, tak ho mam na snure, aby kdyz ulovi neco dobreho a ma tendenci mi s tim utikat, tak si ho zaslapnu a donutim ho, aby prisel ke mne, jinak mi zdrhne a nemam sanci.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:55
- Nahlásit
Fredy je uplne unaveny po tom dopolednim radeni hajzlik jeden, jak si najde cestu, aby se k tomu dostal, pak ze nejsou chytri a vycurani
|
janča
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:20
- Nahlásit
Aknah
A jak je ta šnůra dlouhá, abys jí stačila zašlápnout než ti zdrhne. A to se dá i koupit, nebo samovýroba?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:28
- Nahlásit
janča
ja ji mam cca 8m, ale vim, z eji mivaji i 25 m ale to je u nasich prcku asi zbytecny, ja mam samodoma, pradelni snuru na obojku, jinak se da koupit
stopovacka ale urcite ji budou mit i jinde
|
janča
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:38
- Nahlásit
Aknah
Díky za odpoveď a radu, zkusíme hned.
A ještě jednu fotku. Tohle je večerní rituál dcery a Gweny. Mějte se, prchám konečně z firmy, tak zase zítra.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:49
- Nahlásit
janča
uz ted snuru? zkusila bych to napred bez ni pokud posloucha, ja jsem k ni taky sahla az jako k poslednimu reseni, kdyz jsem to jinak nezvladla fotecka je krasnaaaaaaaaaaa
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:56
- Nahlásit
janča
Jani a tobě Gwen nějak zdrhá, že jí chceš dávat na stopovačku? Víš, chtěla jsem si ji hned ze začátku taky koupit, ale pak jsem usoudila, že jí koupím, až s ní bude třískat puberta a bude mi hooodně zdrhat. A puberta tu je, ale není to tak hrozné, takže ani stopovačku jsem nekupovala. U Hanky chápu, že jí potřebuje, protože Fredy je bufeťák a navíc puberťák se vším všudy (tedy podle toho, co píše). Myslím, že přivolání se dá upevňovat i jinak, než stopovačkou.
Jinak, pokud si za stopovačkou opravdu stojíš, tak můžeš koupit nylon (popruhy (třeba na batohy)) v galanterii, tam stojí metr kolem 10kč a stopovačka ve zverimexu 5 metrů 115 kč. Karabinku nepotřebuješ, stačí udělat "očko", kterým provlíkneš obojek.
ale rozmysli si to. Já bych takovému štěndu dopřávala navolno.Tak si to taky perfektně upevníš, ale záleží na psovi. Já třeba Phoebe volám a pak si s ní hned hraji anebo jí dávám pamlsek, prostě aby jí to ke mně lákalo, ale taky máme problémy, to jo. Jak vidí psa, tak někdy poslechne a někdy ne. (spíš většinou poslechne a proto nemám stopovačku).
Anebo už s ní taky tříská puberta a zdrhá seč může? (omlouvám se, ale je vás tu na mě kapku moc a nestačím se perfektně zorientovat)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:57
- Nahlásit
Aknah
tak jsi mě předběhla, psala jsem nějak dlouho ten příspěvek.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:02
- Nahlásit
Verca
jak jsi napsala, Fredy je pubertak se vsim vsudy, kdyby nebufetil, tak ho necham na volno, ale vis co je zvlastni? dela mi to jen na louce u baraku, kdyz jdem na prochazku je to v pohode
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:05
- Nahlásit
Aknah
a co z toho vyplývá? Nechodit na louku k baráku! neee dělám si srandu. Není to třeba tím, že tam má všechno "okoukaný" a proto se může plně věnovat bufetování a není tam pro něj nic novýho? Protože na procházce je pro něj zase všechno nové, tak to očuchává a asi nestihne bufetit.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:11
- Nahlásit
Verca
urcite castecne ano, hlavne to tam zna a ma pocit, ze je v naprostem bezpeci a ze se mu nemuze nic stat. a taky je tam hriste a tam 100% vi, ze najde neco dobreho, detem vzdy neco upadne
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:16
- Nahlásit
No snad ho to bufetování přejde věkem. Ráda bych ti poradila nějakou fintu, ale Phoebe nikdy venku nic nesežrala (mám ji pořád na očích), jen jednou olízla paštiku, kterou někdo vyhodil. Určitě bych to taky řešila stopovačkou. A co ti třeba řekli v psí školce?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit
Verca
no poradili stopovacku a nebo, aby se nekdo k tomu fujtabliku schoval a bafnul na nej, ale to je nerealne.
ted jsme byli venku, sla jsme s nim zcela zamerne na druhou stranu, poslechl na slovo, do doby nez jsme se vratili k baraku a sup, byl v prdeli, letel po nem obojek a pak i klice a co myslis, pomyslel si neco o debilmni panicce a sel si po svem.
po dnesni scence jsem mu sebrala vsechny hracky, ma jen kosticku na zvykani a hracky dostane jen kdyz bude zustavat doma sam, aby mu byly vzacne a nevymyslel kraviny
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 20:02
- Nahlásit
Aknah
NO u nás poslední dobou vůbec není čurbajs z papírů, což se divím, vždycky jsem vysávala po příchodu domů, jen jí zachutnala teď krabice, kterou mi pomalu ale jistě likviduje, ale je stará, na vyhození, takže to neřeším.
Ale co zase začala vyvádět (nevím, jestli je to háráním a tou její momentální náladou)...když jsem šla ráno do práce, tak už po ranním venčení si šla lehnout zpátky do postele, jak to vždy dělává a koukala na mě. Tak si říkám v pohodě a odešla jsem do práce. Vyjdu z baráku a až ze šestého patra jsem slyšela její vytí a naříkání. Vrátila jsem se nahoru, ale jak jsem otevřela výtah, tak byl klid (výtah není u bytu, je ještě chodbička a je až za rohem) a pak i venku jsem nic neslyšela. Tak nevím...doufám, že v průběhu dne taky nevyla. A včera když jsem šla na deset minut do obchodu, tak vyjdu z výtahu a první co slyším, jak Phoebe vyje. No síla.
Snad to bude jen tím háráním.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 20:08
- Nahlásit
Verca
pokud to normalne nedelala, tak verim, ze se to zase srovna do normalu
Frtedy taky obcas jeci, dneska taky, slysela jsem ho az u auta,a le sousedka rikala, ze jen chvilicku
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:25
- Nahlásit
Ahoj holky, tak jsem to tu pročetla.
Aknah
To jak popisuješ, že Ti to Fredy na procházce neudělá jenom před barákem, tak to je náš případ. Když jdeme na dlouhou procházku za barákem ji odepnu, tak poslouchá. Ale už po několikáté normálně nedojdeme z parkoviště od auta k paneláku. (cca 100 m). Před barákem vždycky chytne "rapla", všechny víte co to znamená, čumí na mě jak puk a prostě neposlechne, tak tam pak čumím já jak trapka. Takže jsme tak daleko, že ji připínám na vodítko i na těch 100 m, abych tam nedělala scénu před neurotickýma sousedama.
janča
Stopovačku teď ještě nepoužívej, je čas, abyse to Gwenďa naučila. Naše prďola docela poslouchala a od roku a půl jako by začala zkoušet co si může dovolit. Takže já stopovačku mám a používám, ale u tebe je to předčasné.
Mám takovouhle: 10 m 115,- Kč, lehká, pohoda. Ale bohatě postačí cokoli jiného.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:27
- Nahlásit
Aknah
Ještě jsem zapomněla. Dessy byla taky takovej bufeťák, žrala co našla a nenechala se zavolat. Doma to dělá pořád, cokoliv kde najde, tak se tím láduje. Naposledy rozkousala holce kostku od Lega, včera párátko, prostě pořád něco. Ale venku se lepší, stačí "fůůj" a nechá to. Dnes projde okolo papírku od čokolády aniž bych ji ho musela rvát z tlamky. Jindy bych nemrkla a už ho měla v sobě. Nebo slupky od mandarinek, těma se mi jednou málem zadávila, jak to do sebe rvala, aby to stihla než ji doženu. Takže nezoufej, bude se to jenom lepšit.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit
Martina
Gweňda teda zdrhá, jak uvidí psa je konec! Holky venčí jedině na vodítku, když s ní jsou sami, protože to nerisknu. Já jí pustím, ale když uvidíme psa tak neslyší, nevidí. Připadám si jak blázen, pejskaři to většinou chápou, ale já kolikrát vidím, že nereaguje i dospělý pes. Ale je fakt, že na pamlsek jsem jí nelákala, protože se mi dlouho držela kolem nohou, zdrhat začala až teď. Zkusím ten pamlsek, zda bude silnější než jiný pejsek. Včera při procházce tak vítala labradora, že ho přeskočila. Doslova. Jeho pán úplně otevřel pusu údivem a pravil: Jé ta je teda živá! A když jsme se loučili, tak jsem za ní musela běžet, volání bylo na nic, naštěstí pán pochopil a v klidu s labradorem počkal než je doběhnu, já pak připla vodítko. Naneštěstí pro Gweny jsme šli totiž opačným směrem. Budu trpělivá a když nebude zbytí, tak bych až pak zkusila tu stopovačku. Ze začátku zlobila i ve firmě, jen zákazník otevřel dveře a rychle je nezavřel, tak vylítla ven. A to byste měli vidět ty mety! Tak jsme jí začali pérovat u dveří - sedni! a pak -zůstaň! a zkoušeli nechat otevřeno a jít ven a dovnitř a holky - po týdnu tréninku počká vevnitř a když přijde zákazník a já řeknu: zůstaň, dál leží v pelechu a poslechne. Chce to asi čas. Tak díky za rady.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit
janča
Tak ve vašem případě je to lepší, že všechny vítá, chce se kamarádit. U nás byl opačnej problém. Sice ke všem běhala, ale štěkala, bála se. Teď už je to lepší, ale občas ji to taky chytne a řve jak pominutá. Jednou jsem si jen tak odskočila od plotny (v zimě, kupa sněhu), chystala jsem se na procházku, ale ještě jsem potřebovala něco dodělat, a Dessy kňučela jak už chtěla čůrat, tak jsem šla v pantoflích, že jako jen tak po chodníčku za barák a zpátky. Samozřejmě na volno, protože tou dobou se ode mne obvykle nehla na krok. To jsem ovšem netušila, že okolo půjde pán s labroušem a to jste měli vidět. Naše čuba úprkem a štěkotem za psem, já úprkem v pantoflích ve sněhu za ní. Pán byl naštěstí takovej dobrák, že mi šel naproti, protože, kdyby to byl nějakej trotl, tak ji honím ještě dneska.
Řekla bych, podle toho co popisuješ, že se Gwenďa učí rychle.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:36
- Nahlásit
Martina
jo jo zive se vidim, jak pobiham v pantoflich ve 30 cm snehi holky ted musim jit, vecer odpovim, Marti dekuju za uklidneni, ze nesjem sama, kdo ma doma zdrhace i na 20 metrech, pripadam si jak debil, ze mu na 20 metru davam voditko,a le nehodlam ho hodinu honit po sidlisti
|
janča
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 16:06
- Nahlásit
Naštěstí se Gweny fakt učí rychle. Takhle umíme sedni!
Mějte se hezky, krásný víkend, i když asi deštivý a v pondělí se zase těším!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 16:33
- Nahlásit
Martina
Takhle jsem jednou utíkala za psem, kterého mají na baráku rodiče. Viděla jsem ho, jak utíká přes plot a mě nenapadlo nic jinýho než za ním v cuklích, v půl metrovém sněhu, který nebyl nikdy odklizen. No odnesla jsem to jednou ztracenou cuklí (takže zpátky jsem utíkala s jednou botou a na druhé noze jen ponožku), kterou jsem našla až odtál sníh a taky dvoutýdenní nemocenskou. Ale teď se směju, protože to byla fakt akce jak blázen.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 16:34
- Nahlásit
Holky loučím se s vámi na delší dobu, jedu teď do neděle na chatu s bandou a hned po chatě jedu na seminář do Prahy. Tak se mějte krásně papa
|
janča
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:50
- Nahlásit
Čau holky, tak jsme byli tento víkend u našich a má mamka konečně přijala Gweny do rodiny. Od začátku se dost stavěla proti tomu, abychom si k dvěma dětem do 2+1 pořídili ještě psa, vůbec to nechápala a myslím, že pořád nevěřila, že to uděláme. Když jsme k nim s Gweny jeli poprvé, tak jí nechtěla vůbec pochovat, jen neustále opakovala, že po ní nebude nic uklízet. Ale Gweny jak kdyby cítila, že se musí snažit, tak se chovala vzorně, čůrala a bobčila venku a byla naprosto skvělá. A mamka návštěvu od návštěvy tála. Pak jsme měli s manželem výstavu, mamka hlídala děti a o víkendu i Gweny a myslím, že to rozhodlo. Tento víkend už jí dávala pamlsky, mazlila jí a když na její povel Gweny sedla, lehla a i panáčkovala tak měla skoro slzy v očích. Jen nevím, proč ze začátku tak prudila. Mě to zaskočilo a při té 1. návštěvě, když moje dcera hrdě nesla Gweny do kuchyně se slovy: Babi, podívej jak je krásná, pohlaď si jí. Tak mamka na to: Fuj, já jí nechci, jsem skoro sbalila psa a děti a odjela. No byl u vás taky někdo v rodině proti psu?
Já jsem se s tím navíc setkala i u synovce, ke kterému, když jsme poprvé s Gweny přijeli, tak prohlásil: Vy ho máte asi pěkně zhýčkanýho co? Dáme ho k Betyně na noc ne? (betyna je jejich labrador zvyklý venku v boudě a synovcovi je 6 let) Tak jsem nevydržela a řekla mu: Hele Gweny je s námi zvyklá v bytě a pořád s námi a ty jsi taky zvyklý v baráku a s vašima, tak jestli půjde k Betyně na noc Gweny - tak ty taky!!! Zajel a přestal. Naštěstí je to teď už v poho, ale ten začátek mě hrozně vzal.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 09:03
- Nahlásit
janča
Chápu Tvoji radost. U nás to bylo tak, že ze strany mých rodičů pohoda. Jenom mamka se mi to (koupi psa) ze začátku snažila rozmluvit, že do 2+1, z práce, úkoly a ještě poletím ven se psem, takže v dobrém, nicméně to nezabralo a fenku jsme koupili. Teď je to našich největší miláček ze všech, mamka říká "nejhodnější vnučka" a když náhodou přijdeme na návštěvu bez fenky, tak dostanu skoro vynadat, že jsme ji nechali doma. Jsou z ní doslova poprděný. Ale za to na straně druhé, to je tchýně s tchánem, tam to je trochu složitější. Naší milovanou fenulku těžce ignorují. Tchán ji snad ještě nepohladil (a to už ji budou v srpnu 2 roky), když se něčím cpe tučným, tak mu to jako schválně padá pod stůl a můžu mu říkat horem dolem, že se z toho potom pos... na koberec a bude se divit. Když si moje neteř lehla na kousek pelíšku k fence, tak děda vystartoval, "nelez ji tam, chytněš blechy". Co Ti budu povídat, mrzí mě to, ale nic s tím nenadělám. Takže místo toho,abychom tam jezdili jednou měsíčně, jezdíme tak jednou za čtvrt roku a stačí to. Jednou fenka patří do naší rodiny a nehodlám ji kvůli nim někam na víkend strkat, když tam jedeme. I když moje mamka by ji ochotně pohlídala. Ale to tak z principu, buď všichni nebo nikdo. Tak takhle je to asi u nás.
|