Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Janik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:31
- Nahlásit

monka
Ahoj Moni.
K tomu krmení....
Už od malička má náš Andy celý den dostupné granule v misce(kdyby měl náhodou hlad) a až večer mu dáme celou dávku.
Je na to tak navyknutý, takže jsme s raním buzením kvůli hladu nikdy neměli problém....

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:11 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Martina,
uz som skusala dat mu vecer vacsiu davku, ale rano vstal zase v 5 hodin a chcel svoj pridel granuliek. Ale este som neskusala dat mu celu davku, mam obavu, ze ma rano zobudi, ze chce granulky. To je budik, este ani raz nezaspal Ani to, ze som mu vecernu davku posunula, nezabralo. Sme na tom stejne ako Ty.

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:14
- Nahlásit

Janik,
Luky ma granulky do minuty v sebe. Ja si myslim, ze asi uz je tak nauceny, ako pise Martina, ono to neni hlad, co ho budi, ale zvyk. Da sa s tym nieco urobit, aby cez vikend nevstaval tak zavcasu?

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:25
- Nahlásit

monka
Nic se s tím nedá udělat, v tom je ten problém. Protože tomu pejskovi nevysvětlíš, že 5x vstával v 5, a teď 2x bude až v 7. A to Ti můžu říct, že když začala naše prďola vstávat v 7 hodin, tak jsem byla šťastná jak blecha. Ale naší se to upravilo a teď ji to vstávání spíš obtěžuje. Když ráno vstávám v půl šesté, tak ještě leží s páníčkem, toho budím v půl sedmé, tak teda milostivě vyleze (samozřejmě fena ) jen se protáhne a lehne v kuchyni na lavici a pokračuje dál. Musíme ji kolikrát i nutit, aby se laskavě z té lavice zvedla a šla se vyvenčit. Teď už je schopná spát i do devíti. Já myslím, že se to časem upraví. Nezoufej. Rozdělte si v rodině směny, kdo kdy bude s miláčkem vstávat.

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:30 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Martina,,
on jednoducho rano vstane, da si svoju rannu davku a provokacne spi dalej. Ja musim do prace a ked vidim, ako si spokojne spi, tak by som spala aj ja Ked sa rano umyvam, tak si lahne k noham a spi. Nevyrusuje, nechce sa hrat... ale chce len ten svoj pridel granuli a spi dalej.

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:32
- Nahlásit

Martina,
a o nuteni do vencenia by som mohla napisat roman Hlavne, ked je rano mokra trava.

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:34
- Nahlásit

Martina,
rozdelit na smeny to nejde, Luky budi vzdy!!! len mna. Manzela necha spokojne spat.

Janik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 20:37
- Nahlásit

monka
Tak to je asi opravdu na zvyku.

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 21:00
- Nahlásit

monka
rozdelit na smeny to nejde, Luky budi vzdy!!! len mna. Manzela necha spokojne spat
To vůůůůůůbec nevadí. Luky vzbudí Tebe a Ty potom manžela. To by šlo ne???.

Aknah
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 22:18
- Nahlásit

Martina
To vůůůůůůbec nevadí. Luky vzbudí Tebe a Ty potom manžela. To by šlo ne???.

to je bezva radaaaaaaaa, to budu praktikovat

Monka
a co mu tam ty granule dat uz vecer, nez jdete spat a Lukyho jen rano vyhodit z pokoje

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 23:32
- Nahlásit

Ahojky holky,
monka já dávám taky granulky po celý den a budu v tom pokračovat, ale Phoebe není žravá, takže jsem ráda, když něco přes den sní. Nevím jak vyřešit tvůj problém, protože Phoebe se od začátku přispůsobuje nám a o víkendu spí s námi klidně do devíti, ale bude to prostě tím, že jí hlad (zvyk) po ránu netrápí. Spíš bych měla strach, jestli to vůbec půjde vyřešit.

Holky koupila jsem pro Phoebe tašku, protože občas s ní jezdím autobusem a tam musím mít buď náhubek nebo tašku a tak jsem zvolila tašku. Koupili jsme 40cm, je jí tak akorát, jen si tam asi pohodlně nelehne. Nemáte některá taky tašku? Jak jste se dívali na velikost. Je důležité, aby si ten pes v tom pohodlně lehl? nějak nemůžu dojít s řešením do konce. Kupoval to přítel bez Phoebe, takže to nemohli vyzkoušet.

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 09:41
- Nahlásit

Verca
Jestli jezdíš autobusem, tak je to asi dobrá věc. Já měla tašku taky, kupovali jsme ji, když byla štěně, ale použila jsem ji asi dvakrát, tak jsem ji prodala. Fakt mi skoro dva roky visela v šatně, takže pro mě na nic. Podle mě si tam pohodlně lehnout nemusí, naše když se natáhne, tak je dlouhá jak týden, tak to by byla potřeba pořádná taška. Když ji povezeš v autobuse, tak stejně spát moc nebude, když si bude chtít odpočinout tak se natáhne až dorazíte, myslím že těch 40 cm stačí v pohodě.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 07:49
- Nahlásit

Martina
díky moc. Mě se právě hodí. Máme sice auto, ale většinou v něm jezdí přítel a když chci někam jet, tak jedině autobusem nebo vlakem a tam to mít musím. Jinak bych jí nekupovala, přijde mi to zbytečnost, navíc pěkně drahá.

monka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 07:37 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Ahojte dievcata,
tak ako sa mate po vikende? U nas je to super, dala som psovi celu davku vecer a spi do rana. Vstane len so mnou a ked sa umyvam, tak spi v kupelni. Uz sa nedozaduje svojej dennej davky-asi bol chudak fakt hladny A nechat mu granule cely den-to znamena nechat mu cele balenie, pretoze on ma vsetky granulky do minuty v sebe . Tak sme presli na krmenie raz za den-vecer. A obojok KILTIX zatial v pohode, alergiu nan nema-dufam, ze ani nebude mat. Este neviem ucinnost, lebo sme boli na Slovensku-na severe a tam je este minimalne mnozstvo kliestat. Srst sa da dobre pod obojkom vycesat, lebo obojok musi byt volny na dva prsty, tak mu ho nemusim davat dole, ked cesem. Pes si obojku vobec nevsima, ako keby ho nemal. A uz nam ani nesmrdi-bud sme si zvykli, alebo uz nesmrdi-bol to teda len jemny zapach.
Verca, my tasku pouzivame. Pouzivame ju, ked sme na vylete a ideme do obchodu. Pouzivame aj batoh, ked ideme na kola. Luky je chvilu v batohu, chvilu navolno. Na batoh sa velmi tesi aj ked vidi, ze beriem kolo, lebo vie, ze ideme na turu-to je slovo, ktore pouzivame, ked ideme na kola. Jazdime na kole skoro denne-minimalne 10 km, Luky je navolno.
Pouzivame podobny batoh, ale cena bola cca 800 Kc. Asi nebude taky kvalitny, som zvedava, ako dlho nam vydrzi.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 10:21
- Nahlásit

Tak jsem tu tašku hned nevracela a raději vyzkoušela v praxi, jeslti těch 40cm bude stačit, protože na první pohled jsem si říkala, že v tom je tak napěchovaná, že si sotva sedne. No a jela jsem o víkendu autobusem a už po cestě na bus si do ní pěkně lehla a v autobuse jsem tu tašku rozepla a ona si v ní lehla do klubíčka a odpočívala. Takže super, 40cm stačí.
monka
No ten baťoh je fakt pěkně drahý. Oni už asi neví, jak vidělat na majitelích...
Já jsem teda ráda, že u nás ty klíšťata moc nejsou. Nemám pro Phoebe ani ochranu, ještě za celou dobu neměla klíště. A to chodíme po loukách a i do lesa.

janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

Verca
My jsme tašku koupili hned, je sice fakt, že Gwenďa je ještě štěně, ale využíváme jí dost. Když mají holky aktivity (hudebku, zpívání atd.) tak jí k budově mám na vodítku, u dveří ji šoupnu do tašky a jdeme dovnitř. 40 cm podle mě stačí, Gweny si tam zatím lehne i natažená a i v ní spí. A je to super i na návštěvy, když chce mít Gweny chvíli klid tak si tam i sama zaleze a má tam soukromí. Takže já si tašku nemůžu vynachválit. A pustí mě se psem skoro všude, na vodítku je člověk dost omezený.

Janik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:00
- Nahlásit

Ahoj holky.
monka
Moni tak to mě teda moc těší, že tě Luky už ráno nebudí kvůli hladu.

Já jsem si jednou půjčila na Andyho tašku od kamaráda a vůbec v ní nechtěl být, takže jsme ji ani nekupovali.A je fakt, že kdyby jsme ji měli, tak je nám na nic, protože když někam jedeme, tak všude zatím mohl být Andy s náma i bez tašky(restaurace atd.)

janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit

Janik
U každého je to různé, Gwenďa si zvykla hned od 9 týdnů, ale kamarádka do tašky taky dávala hned od 8 týdnů a pejsek tam vůbec nechtěl být. Dostaneme se všude do obchodů, i když je třeba špatné počasí, tak nemusí zůstat jeden venku se psem, aby třeba pes nenaťapal v obchodě. Ale je fakt, že do restaurací je to v poho, tam už jsou i připravení na psí hosty. Ale je taky fakt, že když je na dveřích cedulka s přeškrtnutým psem, tak v tašce nikomu nevadí a člověka nic neomezuje. Ale myslím, že právě na to cestování to nemá chybu.

monka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:03 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Chodite normalne so psami do restauracie a do obchodu s potravinami? My len do butikov alebo hypermarketov, papiernictvo... Nie do obchodov s potravinam, masom, restauracie-jedine zahradky. Nemate problemy, ked zoberiete psa do restauracie?

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

janča
Teda to mě ani nenapadlo, že když bude Phoebe v tašce, tak může i do obchodu. Myslela jsem,že když je zakázán vstup se psem, tak prostě musím bez psa. Ze psa se v tašce stává zavazadlo? Nebo jak to je? Abych aspoň uměla argumentovat, protože máme dost hnusné prodavačky....

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:09
- Nahlásit

monka
vidím, že máme stejné otázky? V restauraci jsme už taky byli, ale jen kde byl známý číšník.
A třeba do Tesca v tašce psa berete?

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit

Ahoj monka, já do potravin nechodím. Ale v těch restauracích je rozdíl. Vždycky se zeptej obsluhy, jestli můžeš vzít psa dovnitř. Viděla jsem spousty restaurací, kde páníčkům pod nohama ležel pejsánek. Ale je to zase jenom o lidech. Podle mě, když nebude pes stát na stole a jíst z talíře, tak by to snad mohli překousnout ne? Ale najdou se i restaurace, kam Tě se psem prostě nepustí. Je to vždycky jen na domluvě.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Verca
No nevím, ale moje čuba by se třeba v Tescu hrozně nudila, tam to nikdy není na chvilku, takže se někdo z rodiny vylosuje a ten s ní pak stepuje někde po okolí.
Podle mne, i když je pes v tašce, tak je to pořád pes. Já tašku nemám, ale jsem zase taková čuňa, že když chci někam vzít psa, tak řeknu: "jéé můžu nakouknout i se psem, já ji vezmu do náručí". Většinou mi to dovolí. Ale do potravin jsem si to ještě netroufla a asi bych si to netroufla ani s taškou.

monka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:18 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Verca,
do Tesca nie, len do hypermarketov-do butikov-odevy, obuv, knihy...Tiez ma zaujimaju skusenosti ostatnych. Mne napriklad vadilo, ked sme boli v restauracii a boli tam starsie damy a mali psa, ktory sedel pri stole a oni mu davali olizovat tanier na stole. To som este nemala psa, ale vadi mi to aj teraz-pes v restauracii. Kazdy nemusi mat rad psov a tiez clovek nevie, ako sa o toho psa majitel stara. A este nemam rada, ked je pes v restauracii navolno, pride ku mne a zobre. A majitelia su v druznej debate, ze ani nevedia, kde maju psa. Ale pes v taske mi nevadi, to je ako zavazadlo

janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

monkaVerca
Z Tesca i Globusu nás vyhodili, z hygienických důvodů tam zásadně psi prý nesmí ať volně nebo v tašce. Jsou to prý předpisy. Tak tam s ní nejezdíme, ale do malých obchůdků, třeba pekárna, lékarna, hračky atd. chodím s Gwenďou v tašce a je to bez problémů. Jednou jedna prodavačka sice říkala, abych odešla, tak jsem se jí jen, když jsem byla na odchodu zeptala, proč jí vadí pes v tašce, kterému kouká jen hlava, nic neolizuje, nečůrá a nekaká tam, tak mi nebyla schopná odpovedět,ale vylezl vedoucí a řekl mi, že takhle tam samozřejmě můžu zůstat, abych se nezlobila, ale že vyhazují jen psy na vodítku, protože mají špatné zkušenosti. A prodavačce řekl, že když chtěla vyhodit mě, tak by musela vyhodit i každé druhé dítě do 3 let, protože jim tam taky lecos vyvedou. A ona se s ním začla hádat, že snad dítě není pes, a on jí na to řekl, že to má pravdu, že pes je mnohdy vychovanější a to už jsem odcházela, ale musela jsem mu dát za pravdu, protože taky máme obchod a co si někdy dovolí některé děti a rodiče je nechají to je hrůza. Taky si myslím, že není pes jako pes, tyhle malý plemena co máme asi budou i vadit míň, než ty větší. A v restauraci jsme už byli a já se nejdřív zeptala, zda jim to neva a byli úplně v pohodě, přinesli jí i misku s vodou. Je to o lidech, jako koneckonců všechno.

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

jo jo je to vsechno o lidech, byli jsme v restauraci, pes sedel na zidli, teda spis lezel a spal, nic ho nezajimalo. nikdo nas nevyhazoval,ale zase je pravdou, ze my vsechny mame roztomile kulicky, kdyby to byl vlcak asi by se na to koukalo trosku jinak. uz jsem naucila Fredyho cekat pred kramem, kdyz nejdu na velky nakup, treba jen pro chleba ci tak, kdyz jdu na velky nakup, zustava doma

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:47
- Nahlásit

Aknah
Ahóój, přesně jak píšeš. Buď jdu nakoupit nebo se psem na procházku. Nejčastěji to dělám tak, že si všechno oblítám, dotáhnu nákup domů a pak jdeme ven. Vím, že to někdy nejde, nebo se cestuje a tak, pak většinou losujeme kdo zrovna do toho či onoho krámu z rodinky nepůjde a počká venku. Samozřejmě, že dětičky musí být všude. Smraďoši.

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:51
- Nahlásit

Martina
taky zdraviiiiim. jo jo deti, tak musis vytahnout spejle aten kdo ma nejmensi, zustava venku

monka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:52
- Nahlásit

Martina, Aknah,
mate pravdu, uplne s vami suhlasim. Tiez pouzivam tasku len vynimocne-ked cestujem a nemozem odlozit psa. Ale pred obchodom by som ho nenechala, bala by som sa, ze mi ho ukradnu, alebo mu nieco daju zozrat. Ale batoh pozivam stale-ked sme na vylete na kole.

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit

monka
ja ho nechavam jen tady u nas na sidlisti, kde skoro kazdy vi, ze je to muj pes a vzdy jen na chvilicku a vetsinu casu na nej vidim

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání