Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
monka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:10
- Nahlásit

Janca,
Luky ich ma pricucnute vsade-ucho, pod okom, u tlamicky, brusko, slabiny, da sa povedat, ze najcastejsie tam, kde je najmenej osrsteny. Ale ja ho aj vycesavam, je biely, tak plno potvor vidim a vycesem, ale aj tak najdem este prisate, a to sa uz hlada spatne. Ze ma prisateho kliesta poznam podla toho, ze sa zacne skrabat.

monka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:14
- Nahlásit

Ja ale neviem, ci by som spoznala prisateho kliesta na sebe alebo manzelovi. Ako to vyzera? A neprelezu tie hnusne potvory zo psa na nas?

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:15
- Nahlásit

Janca

no Fredy ma advantix, ten by mel ucinkovat i proti blecham, ale obcas nejakou chyti, jedine co zabira, ho kazdy den cesat a prohlizet, zatim jsme je vsechny vybrala, nebyl zableseny, jako zableseny, advantix asi zabranuje mnozeni. ale vzdycky kdyz mel blechy, tak si hral s nejakym psem a nebo jsm ebyli na prochazce v lese

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:19
- Nahlásit

monka
vypada to uplne stejne jako na Lukym a ano,je to pro tebe spatna zprava, ale kliste lezouci Lukymu po srsti muz eprelezt na tebe, kdyz treba lukyho pochovas a tak

monka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:24
- Nahlásit

Aknah
to si robis srandu, kdyz treba lukyho pochovas a tak on je aj v posteli. A netvrd mi, ze aj na mne bude take hnusne velke nacucane kliesta-co vyzera ako ta koralka, co si zazrela u nas na dlazbe-tak velmi nacucany a odpadnuty kliest. No fuj, fuj!!! Uz psa nikdy nepohladim, dam ho spat do kotca a myslim si, ze uz nepojde na prechadzky....

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:40
- Nahlásit

monka
Jo přesně tak, garfield to tu přesně popisovala, to si přečti:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=3571&forum=4&page=0
Janča
Frontline je i na blešky, takže když dáváš ten spot nebo i sprey na klíšťata tak účinkuje i na blechy. Třeba ten frontline spot má být účinný měsíc na klíšťata a 3 měsíce na blechy.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit

monka
Ještě k tomu obojku, tenkrát jsem se na to taky ptala, ale mě hned odradilo, že ho musí mít pes pořád, to znamená i doma, (u nás to znamená i v posteli) a většina jich prý dost smrdí.

janča
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:46
- Nahlásit

monka
Aknah má pravdu, klíště 100% může přelézt i na tebe. Pokud se nebudeš prohlížet preventivně, poznáš to stejně jako jak píšeš u psa, začne ti to svědět a začneš se škrábat. Tak je lepší vždycky než začneš škrábat se kouknout, zda nemáš klíště. Ale svědí už značně zasáté. Já u holek dělám takový rituál, když jsme na chatě, že večer před sprchou prohlídneme všude - preventivně. Tak teď přidám i Gwenďu.

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:54
- Nahlásit

monka
jeste jsme nikdy nevidela tak nacicany kliste jako u vas, ani na cloveku ani na psu. myslim, ze takhle nacucany kliste na tebe nevleze, uz ma dost, ale prusvih je v tom, ze frontlin ekliste neusmrti, ze ho jen ochromi, to se probere a jde se dal rozmonozovat uz s protilatkama na frontline, proto to jiz nazabira. josu to hnusny a hlavne nebezpecny brebery, jak pro psa, tak pro cloveka.

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:55
- Nahlásit

janča
a vy se chystate na vystavy? budes mit vystavni holcinu, nebo jen mazlicka, jako my?

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:01 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Aknah
ze frontlin ekliste neusmrti, ze ho jen ochromi,
já si doteď myslela (a bylo mi to tak i vysvětlováno), že klíště se sice zakousne, ale zdechne. To by tomu u nás odpovídalo, protože já když našla klíště, tak vždycky suchý, malinkatý.
janča
Ještě k tvému dotazu. Kde jsou nejčastěji. Už tu bylo napsáno, že ve slabinách, na málo osrstěných místech. Naše čuba jednou jezdila po zadku, tak jsem si říkala, že by měla zase ucpané anální žlázky, tak ji tam kouknu a ona ho měla, těsně pod ocáskem. Jednou na víčku. Je to stejné jako u lidí, vždycky si ty mrchy najdou nějaké místečko, kde je jemná kůžička.

janča
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:09
- Nahlásit

Aknah
Ne jen mazlíčka, nebyla dokonalá - neměla dopigmentovaný čumáček - to už je teď v poho, a navíc jí dole chyběly 2 mléčné zuby, sice jí prý po přezubení můžou dorůst, ale i kdyby tak stejně jen bude 5 člen rodiny. S tím účelem jsme si ji pořizovali, proto mi ty "nedostatky" vůbec nevadily a ty "dokonalejší" ve vrhu jsme nechali právě těm vystavovatelům.

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit

Martina
mne to zase bylo vysvetleno jinak, tak ted nevim. az pojedu na veterinu tak se zeptam.

Janca
taky mame milacka a strihame ho, chces videt ten rozdil mezi mimcem a nynejsim fredym? at vis co te ceka?

2 mesice

6 mesicu

janča
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:56
- Nahlásit

Aknah
Hezkej!!!! A nepamatuješ si kolik Fredy vážil tak v těch 4 měsících. Protože Gwen má 2,4 kg a mě se to zdá málo. Ale jinak je v poho. Tak to spíš chci pro informaci, ke kolik kilám se propracujeme. Kolik váží Fredy teď? Gweny asi bude i jako dospělá prostě menší.

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:00
- Nahlásit

janča
no ted ma Fredy cca 4,2 a myslim, ze v tech 4 mesicich mel kolem 2,5. mne by vubec nevadilo, kdyby mel byt mensi.

janča
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit

Aknah
Mě už vůbec - jen ať je menší. Ona byla proti těm 2 ségrám menší už při narození. Jen je taková drobounká, beruška moje. Chovatelka mi totiž psala, že když dávala teď poslední Gwenďi ségru (je to 2 týdny), tak že ta měla 3 kg. Tak se mi to zdálo dost rozdíl na tak malé váze.

Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:19
- Nahlásit

janča
ja bych si stim vubec nelamala hlavu, hlůavne ze ji mate radi a kdyz bude mensi vubec neva. janča
as prcek ma v pul roce 4, 2 coz taky neni obr a vubec mi to neva, ba naopak

ted mizim tak zatim pa papa

Martina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit

janča
Teď jsem koukla do galerie, Gwen je opravdu kouzelná. A ta spací poloha je fakt dobrá. Naše občas taky vytuhne, že se na ni všichni chodíme dívat, většinou z hlavou z gauče.
Nějak takhe, jenom ta hlava ji dolů prostě visí.

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:57
- Nahlásit

V Olomouckém útulku je maltézský pinč po ostříhání je z něj docela pěkný pejsek. Kdo by měl zájem je na stránkách http://www.djax.cz/olomouckyutulek/

janča
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:13
- Nahlásit

Tak se podívejte jakou mám obranářku. Takhle si chrání území.
A Aknah už jsem sehnala kontakt na školku pro štěnata tady u nás, tak jsem zvědavá. Máme se poprvé přijít podívat a prý uvidíme. Jen paní říkala, že tam takhle malé štěndo nemají - tedy 4 měsíční (zítra). Jak staré jsou u Vás a jsou to velké rozdíly? Já chci začít hned, aby poslouchala od začátku. Sice cvičíme i doma, ale není nad to být v bandě, ne? A Gwenďa se tam seznámí a vylítá. Alespoň můj názor. Takže teď odbydeme výstavu HOBBY, kde vystavujeme s firmou a pak se do toho dáme. Mějte se

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:55
- Nahlásit

janča
ja ze sve zkusenosti muzu skolku jen doporucit, psisko se vylita a nauci jak se chovat mezi svymi. my chodime asi od trech mesicu a jsem presvedcena, ze mu to prospiva.

jinak kdyz koukam na Tve fotky, jako bych videla Fredyho, kdyz byl malej. Gwenda je uzasna, ja chci taky steneeeeeeeeeeeeeeeeee

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 19:00
- Nahlásit

Martina
moooooooooooooc povedena fotecka, takhle si Fredy leha, kdyz chce s kostickou na gauc, coz nesmi, tak necha kosticku na zemi, takhle si lehne a piska.

Martina
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 07:30
- Nahlásit

Ahoj holky, hlavně vy dietářky, tak dneska je to přesně měsíc co jsem začala s hubnutím. Já tomu říkám od té doby co jsem si "zvedla korejtko". Takže slovy: Mám za měsíc pět kilo dole.
Mám takovou radost, já vím, že ze začátku to jde rychleji, pak už to asi nebude taková sláva, ale je to super. Musím říct, že nehladovím, normálně si žeru, ale počítám kJ. Mám prostě ze sebe radost.

Aknah
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 09:05
- Nahlásit

Martina
tak to je mooooooooooooooc super a drzim vsechny palecky co mam a Fredy taky. ja se jeste neodhodlala, takze mas i muj obdiv. drz se

janča
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit

Martina
Taky blahopřeji, tohle už já mám za sebou. Hladověla jsem snad od prváku ekonomky a stále nebyly žádné výsledky, jen jojo efekt. Pak jsem poznala svého teď už 10 let manžela a v průběhu let jsem přišla jak na to. Obleču o 2 velikosti míň, cítím se fajn a hlavně nehladovím. Chce to mít nebo si kdyžtak najít spoustu práce, pohybu, nad jídlem příliš nepřemýšlet, vyřadit to nejhorší a to zakázané si dávat střídmě ale s chutí. Jíst pravidelně, malé porce a při jídle nic nedělat, opravdu se soustředit na to, že jím. Sní se toho mnohem míň. A takový trik od mé paní doktorky- nalít si na stůl sklenici vody a když jí vypiju hned jí dolít. Tělu se tak podprahově pořád nabízí tekutina a jak říká moje 85 babička Hlad je převlečená žízeň. To jest hodně pít, je pak fakt menší hlad. Neosvědčily se mi žádné zeleninové, ovocné, vodové dny, jen se mi zdálo, že se týrám. A to nejdůležitější nezobat mezi cokoliv. To je nejtěžší se naučit,ale teď už kdykoliv někde jsme na ty brambůrky, tyčky nemám chuť. A když přijedeme k našim, kde se vaří skvěle, dám si úplně vše na co mám chuť, ale vždy ve formě chodu, to jest snídaně, oběd, svačina nebo večeře. Nezobu to mezi. Chce to ze začátku tak 5 jídel denně, menších ale pravidelně. Tělo pak nehladoví, má pořád energii a nic neukládá na horší časy. Ale stejně si myslím, že si každý musí přijít na to co mu vyhovuje nejlíp. To je jen má zkušenost za celý ty roky diet.

Martina
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit

janča
Přesně tak, samý jojo efekt, 5 dole, 7 nahoře, pořád dokola, mluvíš mi z duše, já dělala největší kravinu, že jsem jedla až v 11 hodin a to je špatně, prý snídat do půl hodiny po probuzení, protože moje tělo prý čekalo na to, až mu něco dám a ukládalo si to do zásob, co kdyby náhodou zase hladovělo. Zjistila jsem si informace, objednala brožury a ono to pomalu funguje.
Aknah
Taky díky za podporu. Kdybys měla zájem koukni sem:
http://www.stob.cz/

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 07:50
- Nahlásit

Ahoj dievcata, tak vcera vecer som dala pesanovi antiparaziticky obojok KILTIX. Zatial psovi nevadi, obojok je dobre utajeny v jeho dlhej srsti, ma trosku zvlastnu aromu, ale nam to nevadi. Dufam, ze pomoze proti kliestatam. Je to nasa posledna zachrana proti invazii hnusnych potvor.

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 08:18
- Nahlásit

monka
Ahojky, tak to vyzkoušíte, když Vám to nějak nepáchne a nebude ten obojek plstnatit srst. Jelikož naše čubinka nám spí u hlavy, tak to by asi nešlo. Tak jsem ráda, že zatím frontline funguje. Hlavně, aby to účinkovalo na ty potvory. Lepší trochu smrádku, než ta nacucaná klíšťata, to je fakt hnus.

monka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:35
- Nahlásit

Kolko davok krmiva denne davate svojmu psovi? Myslite si, ze mam krmit len raz denne-vecer, ked ma pes uz 14 mesiacov? Krmim 2-krat denne-vecer 2/3 davky a rano 1/3 davky. Ale rozmyslam, ze dam celu davku vecer, aby ma pes rano nebudil, ze je hladny Je ako hodinky, vstava o 5 hodine, a caka na granule. Vencit sa nepotrebuje, zozerie granule a ide spokojne dalej spat. Asi sa tak naucil, lebo ja vstavam o piatej hodine, ale cez vikend nevstavam, ale pes ano. Co mi poradite? Krmite len jeden krat denne? (neratam pamlsky )

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

monka
Takže Tvůj pejsa má taky v makovičce hodiny jo? Oni jsou fakt všichni stejní. Moni, já začala od roku a půl krmit fenku jednou denně a to jenom proto, že se mi v tý ranní dávce prostě vrtala a skoro nic nesnědla. Ale jestli si myslíš, že má ráno hlad a proto vstává, tak to si myslím, že tím není. Je to prostě podle toho, že tam má ty hodiny. Ale nic za to nedáš, když vyzkoušíš, dát mu tu večerní dávku větší a později a uvidíš. Když mě fenka vstávala takhle v pět, v půl šestý, v sobotu, v neděli jsme se s manželem střídali kdo teda vyleze s ní. Taky jsem zkoušela dát večerní žrádlo později, ale u nás to prostě nezabralo. Ale vyzkoušet to můžeš. Ještě teď mám kruhy pod očima, když si na to vzpomenu.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání