Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 18:48
- Nahlásit

No ale jak to chcete ostříhat? Musela na krátko, takže jasně že bude trošku vypadat jak bišonek (navíc to je i boloňský bišonek). Je bílá, hlava se u boloňáků jen zastřihuje a ocas se nechá, takže jak u bišonků, jen uši mají boloňáci nechané dlouhé a bišonci je mají tak, aby jim hlava tvořila kouli. Měli by se nechat i nožky,ale Phoebe jí měla hlavně na zadních oškubanou.

Aknah
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:39
- Nahlásit

Verca
ja nevim jak je ostrihat bolonaci i havanaci nemaji strih, nestrihaji se, tak jsem mu to nechala jen zkratit, zadny strih jsem mu nenechala udleat, taky mi z nej chtela udleat pudla, tak jsem se zuby nehty branila

monka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:46 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Martina,
tak aspon jedna fotka zo stretnutia a fotka, ked bol Luky okupany samponom z kozmetiky Jean-Pierre Hery

Aknah
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:50
- Nahlásit

monka
lukymu to sekne, kdy s eti podarila tak krasna fotka?

monka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:54
- Nahlásit

Aknah,
to odfotil manzel, ked si este bola u nas. Ale Luky vyzera aj teraz rovnako, srst je pekna aj ked bol spinavy a ja som mu len umyla packy a brusko.

Aknah
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:57
- Nahlásit

monka
jo jo taky jsem spokojena s kosmetikou a muzu ji v klidu doporucit srst je po ni nadherna

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 09:40
- Nahlásit

Já jsem s 1AllSystems taky spokojená. Phoebe je dle mého stejně bílá po vykoupání jako Luky. A navíc se i potom třpytí. Po prvním a druhém vykoupání v tom šamponu jsem nic moc nepozorovala, ale teď než jsme šli na stříhání, tak byla nádherně bílá a třpytivá.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:07
- Nahlásit

ahoj holky, tak všem děkuji za informace a fotečky ze srazu. Jsou všechny moc pěkné.
Veru Phoebe prokoukla, moc ji to sluší a na tom gauči jak je focená, tak opravdu vypadá jako bišonek. Ale to není ostříhaná na 2 cm nebo jo?? Že se mi zdá i po ostříhání taková nechci říct tlusťoučká, ale víš jak to myslím. Jak dlouhý má teď zhruba chlupy, třeba na zádech?

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:29
- Nahlásit

No tlustá opravdu není, ani nemá být z čeho. Je to celkem nežravka, co se týče granulí a nevyvařuju jí. Jasně že na těch fotkách může vypadat jak bišonek, ale určitě nemá její hlava tvar koule jak to bišonci mají mít. Je celkově zkrácená, i na nožkách, přistřihla jí i uši, i když by se neměly, ale ona se musela dostat na tu opravdu zdravou srst.
Myslím, že p. Králová je opravdu skvělá, že jí nikdo nevychvaluje jen tak pro nic. Má zlatý ručičky. Udělala to, co měla a musela (dostat se až ke zdravé srsti) a mě to tak vyhovuje, i když ostatním může připadat jak bišon. Ta štěněcí musela prostě pryč a navíc už má Phoebe 7 měsíců, takže to je až až na to, aby se stará, poničená dala pryč.
Na zádech má asi ty dva cenťáky.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:54
- Nahlásit

Verca
a preco mala Phoebe znicenu srst? Stenacia srst je pekna, len je jemnejsia ako dospela. Moj pes ju mal peknu, len som ho chcela dat upravit, tak ho pani ostrihala-ale zle, na pudlika. Luky mal problemy so srstou okolo 10 mesiacov-zacali sa tvorit cucky, ale nebola oskubana. Luky ako steniatko

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:05 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Verca
chcem si kupit este jedneho psa a chcem sa vyvarovat chyb, napr. v starostlivosti o srst, preto zhanam plno informacii a hlavne rad od majitelov bielych guliciek. Ja som neverila, ze moze byt taky rozdiel v samponoch, myslela som si, ze je to len reklamny tah. Ale ako som zistila, tak neni. Kozmetika 1AllSystems patri medzi kvalitne-tak ako aj kozmetika Jean-Pierre Hery-tu som pouzila len raz. Ale uz som ju objednala.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:50
- Nahlásit

Verca
Nemyslela jsem to zle s tím, že vypadá jako bišonek, ale když kouknu na tu fotku na gauči a pak třeba na fotku monky v galerii, název "okupaný", tak bych řekla, že je to jeden pes, jenom skočil z gauče.
Ale tím rozhodně nechci říct, že paní Králová stříhá špatně (i když osobně ji neznám) a že ji někdo vychvaluje pro nic za nic. Určitě sis dobře rozmyslela, kdo Phoebe ostříhá. A jestli je ostříhaná na 2 cm, tak je prostě asi jenom udělanější než ta moje prďola, tak jsem to myslela. Ale asi moc ne, když má Phoebe jen o půl kila víc než naše. A nerozčiluj se, že máš najednou bišonka, mě jedna paní řekla, že kdyby náš pes měl uši nahoru, tak je to vestík, no nevim nevim.
monka
Tohle je fakt nádherná fotka. Naše měla taky krásnou srst, vůbec se mi ji nechtělo v tom půl roce stříhat.
Jinak budu muset koupit šampon, tak mi sem prosím holky hoďte odkaz jaký používáte vy, musím něco objednat. Díky

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:10 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Martina
Hele já se nerozčiluji, jen jsem se vám snažila vysvětlit, proč je tak ostříhaná. Tak mi to vysvětlovala ta paní Králová. Spíš nechci, abyste si mysleli, že p. Králová stříhá bišonky a boloňáky na jeden způsob. ;)
Možná to fakt bude i fotkou, nepřipadá mi "baculka", když jí vidím na živo. Anebo taky jsi zvyklá na tu tvojí prďolku, která je určo drobnější než ta moje. Aspoň co tak vidím na fotkách.

monka
Měla tu srst strašně jemnou a takovou rozčepýřenou. Neměla cucky, jen to prostě byla štěněcí srst, která už potřebovala ostříhat. Donedávna jsem nepozorovala nic, až asi tak měsíc (tzn. tak do šesti měsíců v pohodě). Navíc jsem jí kartáčovala kartáčem s kuličkami a říkala mi, že to tu srst trhá, že je pak otevřená. Takže budu kupovat kartáč bez kuliček, jako měla p. Králová. Taky mi říkala, že nohy by se měli česat hřebenem s velkými zuby, aby se ta srst nevytrhávala a tak. A je pravda, že nožky jsem jí česala tou užší stranou hřebenu, takže to je taky celkem dobrá rada. Boloňák má mít dlouhé a husté chupy na nohách.
A taky by se mělo začít stříhat už v 3-4 měsících poprvé a pak máš jen kvalitnější a kvalitnější srst.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:52 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Martina,
ja som psa okupala v sampone pouzila kondicioner Objednala so si este sampon na bielu srst INTENSE BLANC, kondicioner CARESSE VOLUME a rozcesavac Pre seba nekupujem tak drahy sampon, ale co by majitel neurobil pre psa

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:07
- Nahlásit

monka
Díky moc, kouknu na to, pročtu až doma, jestli půjde net. Dnes má šéf nějakou bojovnou náladu tak nechci moc provokovat.
Verca
Spíš nechci, abyste si mysleli, že p. Králová stříhá bišonky a boloňáky na jeden způsob.
Nechci být šťouralka, ale Phoebe je tak trochu ostříhaná na bišonka. Ne, ne já už nic neříkám.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:12
- Nahlásit

Verca,
moj pes mal v 3-4 mesiacoch este kratku srst, cca 7 cm, tak sme ho dali ostrihat az v 6 mesiacoch, ale bola to chyba-zly vyber strihaca, srst nam zkratila na 2-3 cm,vystrihala nozicky a hlavicku-bol z neho pudlik. Uz by som ho nedala strihat-jedine upravit do tvaru. Ale uz necham kratsi zostrih-je pohodlna udrzba srsti. Psovi uz dorasta srst na nozickach a bude to OK.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:15
- Nahlásit

Verca,
ja tiez suhlasim s Martinkou "Spíš nechci, abyste si mysleli, že p. Králová stříhá bišonky a boloňáky na jeden způsob"-ja si to nemyslim, ja to vidim na fotke. Niekdo striha na bisonky, niekdo na pudliky-aj ked pekne. A tiez nechcem byt stouralka

Darina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:17
- Nahlásit

Hana
Pokud někdo něco nepochopil, tak jseš to ty! Pes je vždy pouze pes a jeho chováni je vždy nepředvídatelné. Bišo nikdy takové chovaní před vaší návštěvou neměl a zase nemá, tudíž agresor jak tvrdíš nemůže byt. Další věc je ta, že bezprostředně po vaším odchodu se beze znaku agrese dále vesele hral s Phoebe. Ovšem pokud se někdo choval jako agresor, tak bych řekla, že jseš to ty! To že na tvůj podnět nezačal manžel nebo já trestat našeho psa, tě neopravňuje k tomu abys ho trestala ty. A co se tyče tvého strachu o zkažení tvého psa, tak to se spíše obavám, že si ho zkazíš sama tvými nadměrnými a dost tvrdými požadavky na zhruba 6. měsíčního psíka. Další věc je ta, že jsi mohla kdykoliv odejit pokud se ti zdálo, že jseš v nějakém hrozném ohrožení nebo tvůj pejsek!

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:19 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Martina
hele!!! I v knížce p. Kuběnové se píše,že štěně má být ostříhané na 2 cm, hlavička a nohy se jen přistřihnou. A to Phoebe přesně má! Jen ty uši se nestříhají jak u bišonů. Ale co jsem si tak všimla, tak Dessy má hlavičku celou zkrácenou, i uši že? Takže... No jo, už nerejpu.
A co jako myslíš, že vypadá na ní jak na bišonkovi? Jako třeba bílá srst? Vždyť boloňák je z řady bišonků a mnoho lidí si boloňáka plete s bišonkem, i když Phoebe měla dlouhé chlupy, tak lidi volali "jéé bišonek". Takže jasně, že když se srst zkrátí, že to bude dosti podobné... Anebo přijed a přesvěč se, že to tak není.

Teď jsem mrkla na tvou galerii a Dessy (kromě toho, že je opravdu nádherná ) má tu hlavičku hodně přistřihnutou, což by nemělo být. Neříkám, že boloňáci mají daný střih, ale když se střihají, tak by hlavička se měla jen přistřihnout.
no o tom by se dalo hodně polemizovat, že?
Ta moje mi spíš připadá, jak kdyby měla mikádo.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:51
- Nahlásit

Verca
Jasně jen do mě. Chceš říct na jakej typ já nechávám stříhat Dessy. Jak píše monka někdo na bišonka, někdo na pudla, tak já na "normální pouliční směs". Jelikož nejezdím na výstavy a ani to neplánuju, takže je mi celkem jedno jak má takový boloňák po střihu vypadat. Normálně řeknu v salónu krásy, tohle víc, tohle míň, tohle ji ještě trochu přistřihněte a je to. Přesně tak jak to chci, tak odcházíme a ne jaký je předpis pro tohle plemeno. Každému vyhovuje něco. A jestli se uši nestříhají, tak my je teda stříháme. Protože pak by byla ostříhaná ne na pouliční směs, ale na pudla.
Ale na fotkách prostě vidím, že Phoebe je na bišonka, jak píše monka, aspoň na fotkách to tak vypadá.

Takhle to vidím já, laik, amatér, neznalec. Dva bišonci.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit

Verca

A přesně takhle to vyhovuje nám. A uši stříhat budem a budem a budem.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit

He, já jsem zjistila, že Phoebe není ostříhaná na bišonka ale Luky je na boloňáka! Luky nemá zastřihnuté ušiška. Nebo aspoň na té fotce mu to netvoří "kouli". Třeba Bišo od Darinky má typicky bišonkovskou hlavu a uši zarovnavnané tak, aby to bylo jednotné. a v tom je ten rozdíl. Ale jak už tu bylo psané, tak boloňák má být dlouhosrstý, pokud jde na výstavu a pokud se nevystavuje, tak je to fuk. Já bych taky stříhala nebo aspoň přistřihovala, kdybych se nechystala na výstavu. Ostříhaný pejsek možná i více vynikne. Já se třeba teď znovu do Phoebe zamilovala.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit

Kdyby na těch fotkách nebyla tak krásná, tak budu protestovat!!!

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Takhle má být správně ostříhaný bišonek. Aspoň pro výstavy. Na těch fotkách PHoebe, kde stojí, tak jak bišonek, to jo, ale jak je zepředu focená, tak ani náhodou a nehádej se furt!!!

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:15
- Nahlásit

Verca
jéééé, Ty jsi na mě tak hodná, já čekala smršť a jelikož už mi docházejí argumenty, tak jsem se skoro obávala co napíšu.
He, já jsem zjistila, že Phoebe není ostříhaná na bišonka ale Luky je na boloňáka!
Týýýý jo BINGO, já pořád kde je zakopaná sabáka (pro vás mladší pes), a ono je to takhle.
A děkuji za pochvalu, Dessynce to vyřídím.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Verca
Na těch fotkách PHoebe, kde stojí, tak jak bišonek, to jo
No vidíš to, jak seš rozumná holka, nakonec jsi to pochopila i Ty.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Martina
No kdybys napsala hned, že je to jen na jedné fotce, tak bych to přiznala hned. Ale pro mě to byl jen příklad fotky, kde vypadá jak bišon.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Verca
Netvori mu to gulatu hlavu preto, lebo ak si este pamatas, tak som sa hladala kontakt na dobreho strihaca a nastastie som ho nasla. Ale ani on nedokaze zazraky a z nakratko ostrihaneho "pudlika" urobit pri jednom sedeni bisonka. Strihal (upravoval) psa 1,5 mesiaca od posledneho nestastneho ostrihania na pudlika. Uz by som nikdy !!! nedala strihat psa u cloveka, od ktoreho som nevidela pekne ostrihaneho bisonika. Aj ked psovi rastie rychlo srst, tak za 1,5 mesiaca mu nenarastla do potrebnej dlzky-zvlast, ked mal niektore miesta-hlavicku, nozicky velmi vystrihane. Na dalsiu upravu ideme koncom maja.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

monka
Moni, já to nemyslela zle. Luky je krásný a to stačí. Vím, že jste byli na pudlíka, ale netušila jsem, že vám až tak hlavičku vystříhali. Ale vůbec jsem to nemyslela zle. Zanedlouho bude mít Luky správnou bišonkovskou hlavinu a na to nemilé vystříhání zapomenete. Hlavně že teď už máš super kadeřníka.

monka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit

Verca
vecer tu dam fotku, ked bol Luky cerstvo ostrihany na pudlika-potom mozno pochopis, aky ma clovek pocit zo zle ostrihaneho psa. Tebe sa ostrihana Phoebe lubi, mne ostrihany Luky nie a to je ten velky rozdiel.

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání