Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Janik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 15:22
- Nahlásit

Ahojte!
Andošek Vám všem moc děkuje a je rád, že se všem líbí....

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 20:57
- Nahlásit

Čau holky,
tak jsem byla mimo. Nééé, že jako mimo, to jsem skoro obden, ale jako mimo net. Ale už jsem tadýýýý.
janča
Je to je dobrý! My taky máme 2+1! Fenka, 2 holky, 2+1 - co máme ještě společného?
Že by touha po kloučkovi???? Máš pěknou holčinu, vlastně i tu psí, jsou to fešandy.
Janik
Andošek je prostě úúúúúúžasnej, krásnej, nevím jakej ještě, prostě frajer. Je jak kdyby zrovna vytáhl hlavu z takovýho toho sušiče jak je u kadeřníka. Móóóc mu to sekne.

Jinak holky Jířu jsem sem nahnala já z jiného tématu, to jsem hodná co???. Tak dobře no, nepřehánějte to s tou chválou. Takže Jířo - super, že jsi tady.

kekes
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:50
- Nahlásit

Hledám vhodné štěně pro své vnoučata......mělo by být živé a nemělo by být příliš staré, aby si jej mohly vychovat ve svých podmínkách. Co se týče rasy - děti chtějí malého pejska (max do 35 cm), který nepouští chlupy a pokud možno má mít srst měkkou a kudrnatou-znají pudlíka a ten se jim moc líbí. Poradí mi někdo, jaká rasa, kromě pudlů tomu vyhovuje? Uvažujeme o psíkovi z útulku, nebo podobně. Nemusí být čistokrevný. Pokud o takovém psíkovi víte, budu vděčná za informaci. Odpovědi prosím na kekes@centrum.cz, nebo tel. 777313473. Děkuji Jiřina

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:34 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

kekes
no zalezi na tom kolik tvym vnoucatum je, jinak z bisonku vyhovuji vsichni bolonak, havanak, bison, ale jsou narocni na udrzbu srsti, vsichni pejsove jsou vhodni k detem, ale ne k malym a pokud si das tu praci a prectes si diskuzi, zjistis, ze pece o jakehokoliv pejska je velmi narocna a deti ji nezvladnou, je potreba pomoc dospelych.

u babicky v baraku si decka taky vybreceli bisonka, museji se o nej starat a kdyz jsem videla jakym zpusobem byl pes vencen, tak jsem mela chut jim toho psa sebrat a spratka zpohlavkovat. Chudak psik, mel jeste hovinko u zadecku a holka ho uz tahla (mysleno doslova) domu. byla s nim venku cca 3 minuty a babicka rikala, ze takovyhle venceni probiha porad.

a rozhodne bych volila cistokrevneho a s papirama, kort pokud to ma byt pes k detem, aby tam byla aspon nejaka zaruka povahy. nikdy bych nevystavila deti nebezpeci vorecha, kdy nevis s cim je to krizene. a dalsi vec, urcite ne psa z utulku, pokud se o nej maji starat deti, nevis cim si pes v utulku prosel a co ma za sebou, takze nevis na co bude reagovat, rozhodne doporucuju precist vetsi cast diskuzi na tomto foru, aby jsi si udelala obrazek jak je narocne strat se o psa jake nebezpeci hrozi a co vsechno se muze stat, dusledkem nesprave vychovy, NIKDY neni spatny pes, VZDY je spatny pan a jeho vychova.

a doporucuju si precist tento clanek nerikam, ze je uzasny, to neni, ale napovi neco malo o financich co se do pejska investuji a rozhodne nejsou prehnane

janča
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:24
- Nahlásit

kekes
Já mám dvě děti ve věku 9 a 6 let, koupili jsme si tento rok havanského bišonka po dlouhém rozvažování a mohu jen doporučit. Se vším co radí Aknah souhlasím, rozhodně bych nešla do pejska z útulku, mohou být kýmkoliv a čímkoliv zkradení a potom neadekvátně reagovat. A pokud pejsek bude v kontaktu každodenním s dětmi, tak bych do tohodle rizika nešla. My jsme kupovali čistokrevného pejska, pravda je to dražší záležitost, ale je to pejsek na víc než 10 let, takže se investice určitě vyplatí. Uspořené peníze za pejska z útulku nebo křížence, můžete pak vydat za pozdější veterinární péči. Ze své zkušenosti bych doporučila i vybírat pak z určeného vrhu štěnat pejska či fenku vyrovnanou, ne dominantního ani bázlivého - to kvůli dětem. K dětem mladším než mám já, bych pejska vůbec nedoporučila, nemají ještě takový cit a u tak malých pejsků jako jsou bišonci, může klidně nechtěně dojít ke zranění pejska. Musel by být stálý dohled dospělých, což si myslím není moc reálné, pokud jsou děti živé. Školní děti už mohou převzít i některé povinnosti, ale stejně většinu musí zastat dospělí. Havaňák se musí pravidelně česat a více se starat o srst, ale jestli u vás by toto nebyl problém, tak ho opravdu mohu jen a jen doporučit. Hodně štěstí ve výběru a určitě něco nastudujte, nenechte se moc ovlivňovat emocemi a lítostí nad některým pejskem, abyste neudělali chybu.

monka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 15:12 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Ja by som k detom kupila aj vorecha z utulku, ale nemohli by ho mat ako hracku. Ratam s tym, ze sa budem o psa starat ja a deti ho maju len na mazlenie, a aby sa naucili kladnemu vztahu ku zvieratam... Cely zivot som bola len v kontakte so psami vorechami a boli to velmi dobri psi, vychovani... Boli sucastou rodiny, ale ta rodina sa im aj venovala. Kazdy tu apeluje len na to, aby mal pes PP (teraz je to velka moda, mam psa s pp -som velky kynolog), ale ja si myslim, neni dolezite, ci ma pes pp, alebo je vorech, ale ake su to krizence (nekupim k detom krizenca pitbula s dogou) a ako sa im budem venovat. Deti pes omrzi. A ked si zoberiete steniatko, tak je to narocne na cas-venovat sa mu, ucit ho cistote... V utulkoch su aj kvalitne dospele psi, a v dobrych utulkoch vam aj poradia, co mozete ocakavat od daneho psa. Ale poriadne si to rozmyslite, ci uz to bude pes s pp alebo bez pp, je to zavazok na cely jeho zivot, v lepsom pripade aj 15 rokov.

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 17:39
- Nahlásit

Aknah
Jak to myslíš, že nejsou vhodní k malým dětem?

Záleží jak jsou děti staré a jestli jsou aspoň trochu "zodpovědné" a jestli rodiče jim budou s pejsky pomáhat. Nesouhlasím s tím, že pro děti mají být psi jen na mazlení. Děti se mají naučit, že pes není jen hračka a potřebuje pořádnou péči a tím víc je to pak naučí, co pejsek vše obnáší a taky zodpovědnosti. Ale jak jsem psala na začátku, záleží kolik jim je.A je potřeba aby rodiče je vše ohledně pejska naučili, tzn. aby rodiče byli informováni, co starost o psa obnáší.
Podle mě nikdy nemůže dítě, které toho o "pejskaření"moc neví, se o psa starat samo, vždy mu musí pomoci rodiče a proto bych si klidně i vzala pejska z útulku, protože by s výchovou rodiče měli pomoci.
Nejlepší je vzít/koupit si štěňátko a pak si ho vychováte dle svého, ale pokud si vezmete dospělého psa, který má svou osobnost už hotovou, nikdy nebude takový jakého ho chcete.

monka
to není o módě, to je o tom, že pp jsuo aspoň malou zárukou zdraví a povahy psa. Už jsem tady několikrát psala, že pokud bych měla známou/ého, kteří by měli bišonky (tím myslím bišonky) a znala bych je dobře, tak bych si od nich psa i bez PP koupila, ale pokud si chci koupit bišonka se vším všudy, tak jen s pp, protože bych se potom nerada divila, co mi ze psa vyroste. Navíc to,že si připlatím 2-3 tis. se mi může vrátit při veterinární péči. Někdo má holt štěstí a bišonka bez pp doma má, ale znám lidi, co říkají, že mají bišonka a ani zdaleka tak nevypadá. :/

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 17:48 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

Verca
tak jak jsem to napsala, zadny pes neni vhdony k diteti do cca sesti let, teda maly pes, a to ze deti jsou velmi neohrabane, psi schranka je velmi krehka, kdyz si ti dite sedne na psa, tak ho rozsedne, raz dva

a kdyz jsme videla jak se sotva batolici dite hrne k Fredymu s naprazenym prstikem a snazi se ho pohladit po hlavicce, tak jsme si Fredyho zavolala k sobe.

ano fredy je maly pes a na 99% procent nezautoci, ale uz si nejsem jista co by udelal vetsi pes. zase zalezi pes od psa, ale stourani prstem v ocicku i kdyz nechtene bude snaset maloktery

janča
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:05
- Nahlásit

Verca
Já s mými holkami neměla větší problém, starší byla od začátku v pohodě, ale mladší (necelých 6) ještě teď jde na Gwenďu občas zhurta a pořád jí musíme kontrolovat, aby jí neublížila. A uvedu konkrétní příklad: naše sousedka má kluka 4 roky, ten je nebezpečný a holku 1,5 roku. Malá k nám přišla a já fakt měla hrozný strach a nakonec si musela vzít Gweňdu na klín, protože ji neustále (i přes důrazné napomínání a i trest) chytala za nohy a mačkala jí na břicho. Nedovedu si představit jí neustále hlídat, když musí člověk něco udělat a opravdu by byla zvlášť pro malé štěnátko v prvních měsících nebezpečná. Můžete si říkat co chcete, ale viděla a zažila jsem to na vlastní kůži a nepodstoupila bych to. Myslím že děti než jsou do školy sami vyžadují dost péče, tak bych nepořizovala v tomto období štěně. Když je pak pes už dospělý, je to taky něco jiného, ale pořizovat štěně takto malým dětem je podle mě chyba.

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:07
- Nahlásit

janča
dekuju, vystihla jsi presne mou myslenku, sama bych to lepe nenapsala

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:18 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

janča,Aknah
Jo tááák! Já si pod tou větou představovala něco jiného. Díky za vysvětlení. Máte v tom pravdu. Ale tak jak je pes od psa, tak i dle mého dítě od dítěte. Jasně, že dvouleté dítě neví co a jak, ale pak už se to dá naučit. Ale souhlasím s vámi. Kdyby už to mělo být k malému dítěti, tak bych si enjdřív vyzkoušela jak reaguje na jiné psy, ale stejně to štourání těch prstíků psa jen stresuje...

Jo a teď mě napadlo, že vždyť vlasntě taky určo plánujete děti (monka, Hanko) a jak to chcete pak řešit, když už vlastně i víte, jak je to s malými dětmi... (budete doufat, že vaše děti budou vyjímka? ) Nemyslím to nijak zle, jen by mě zajímalo, jestli jste už nad tím uvažovali...

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:26 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

Verca
no, palnuju dite az pes bude dospely, tudiz se da rici moudry a zdrhne, protoze si nebude chtit hrat s kymkoliv

a cert vi, jestli miminko radsi nevymenim za stene

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:54
- Nahlásit

Aknah
to jsme na tom zatím stejně.

vsichni pejsove jsou vhodni k detem, ale ne k malym
takže ne pejsové, ale štěňata?

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:59
- Nahlásit

Verca
myslim, ze me moc chytas za slovo a nebavi me to, preber si to jak chces, najednou slovickaris. clovek se nevine zepta, ktery pes to stekla a uz vidis, ze tveho psa nemam rada a kdovi co jeste a ted si hrajes se slovicky.

je rozdil zda prines domu stene a mas tam jiz male dite, ci mas dospeleho psa a narodi se dite. ten pes ho zna od malicka a nauci se s nim zit lepe nez dite s malym stenetem. vice bych se k tomu radsi jiz nevyjadrovala

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:20 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Aknah
nechápu proč vytahuješ staré věci. Tohle mě taky už nebaví. OK, nebudu se k tvým příspěvkům raději vyjadřovat, protože mě nebaví se dohadovat o tom co se stalo, když jsme si to navíc vysvětlily. Nemyslela jsem to zle, ale jak myslíš.... Bohužel na internetu nejdou projevit emoce a intonace, takže většinou si to člověk přebere podle momentální nálady. Ale tohle bys snad mohla vědět.

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 19:22
- Nahlásit

jak rikam, preber si to jak chces

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 20:17 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Aknah
No asi takhle: Pokud budou na TV Nova vysílat chůvu v akci, tak nikdo do těch dětí nepůjde. To jsou smradi, já bych to mlátila od rána do večera, taková facka přes celou hlavu by to možná spravila.

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 21:27
- Nahlásit

Martina
to mas pravdu,a le ja to nesleduju a presto zatim si nejsem uplne jista zda je chci

Jířa
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:34
- Nahlásit

Zdravím....
to jste si tady večer pěkně popovídali. Jestli si pořídit dítě nebo štěně mi nepřipadá dobré porovnání.
Když bylo synáčkovi půl roku, dostali jsme štěně pitbulky. Vyrůstali spolu. A jsou to vlastně sourozenci. Myslím že by se hafina nechala raději zabít, než by mu neublížila. Ale je pravda, že si to v mládí vyříkavali mezi sebou. A pak si spolu dali třeba rohlík - prcek si kousnul a pak kousnout pesanovi. Od kámoše mám takové informace zase s NO. Táta mu nemohl dát ani na zadek.
K úplně malým dětičkám bych řekla že je lepší větší pes. Berou je jako svoje štěňata a dovedou si je srovnat. Ale od těch 6ti let si myslím že mají rozum a cit pro něco malého a roztomilého.

Aknah
tak už se nám daří chodit ven na čůrání a povedli se i bobky. Myslela jsem že to teda bude trvat déle. Asi máme génia. A i
ty očíčka už jsme zvládli.

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:41
- Nahlásit

Aknah
ja to nesleduju
Já taky ne, jenom moje mladší dítko sleduje snad všechno, tak mě vždycky volá: "mamíííí pojď se podívat, pak že my zlobíme!", tak proto vím jaký tam jsou raubíři. A občas stačí i ty upoutávky.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:11
- Nahlásit

Jířa
Jestli si pořídit dítě nebo štěně mi nepřipadá dobré porovnání.
Ale vždyť mi to neporovnáváme. Jen prostě ještě nemám ten maminkovský pud a dítě zatím nechci. Zatímco teď mám pejska a plánuji si pořídit dalšího.

monka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:54
- Nahlásit

Jířa,
podobne skusenosti so psom v rodine s malymi detmi mam aj ja, aj ked nie v nasej, lebo este neplanujeme mimco. Ale hovorim, ze to bolo vzdy v rodine, kde sa psovi venovali a vychovavali deti aj psa. Pes bol sucastou rodiny-nie uviazany pri bude a deti mu hadzali kamene. Ked bol este steniatko, tak ho chranili pred vlastnymi detmi-boli tiez malicke, nikdy nenechavali deti samotne len so psom-aby mu hoci aj nechtiac neublizili a opacne. Casom sa pes naucil vyhybat krizovym situaciam s miminom, a pes zacal dieta chranit-aj pred vlastnymi rodicmi A deti maju kladny vztah k zivym tvorom, k prirode. Ale je to vsetko o vychove-deti aj psov. Potom to v rodine s detmi funguje a pes je velkym prinosom do rodiny.

janča
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit

Holky koukejte, co jsem včera ukořistila za fotku! Byl u nás kamarád jorkšíráček a Gwen se asi zamilovala! No nejsou úžasný!

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit

janča
Móóóc podařená fotečka. Vzácná chvilka, když psíci postojí nebo posedí co?
Naše má zase kámošku jorkšírku:

janča
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit

Vzácná chvilka - to máš pravdu, včera jsem fotila jak vzteklá, ale vyšlo jen pár hezkých. Zachytit je v pohybu a ještě oba najednou = nadlidský úkol. Tak přidávám ještě jednu. Gweňda se dostala k pamlsku o trochu dřív a vychutnala si ho.
Jinak ta tvá fotka je taky moc hezká.

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit

ahoj holky, asi meho psa brzo zabiju:

nebyla jsem dopoledne doma, napred tady stekal a pak mi sousedka rikala, ze byl klid, no bodejd by ne, kdyz si nasel lepsi zabavu:

vyskocil na zidly, ze zidle na stul a ze stolu na kuchynskou linku, kde je mezera cca 50 cm. na lince na sporaku jsem mela panvicku co jsem vcera smazila rizky, aby vystydla a pak jsem ji mohla umyt. hmmm fredy se v ni vykoupal a patricne ji vylizal, vzal to zpatky stejnou cestou, takze mam ubrus od oleje a nejen ubrus, vlastne cely byt, protoze Fredy nemohl zustat v kychyni, potreboval i do obyvaku a chodby.v loznici nebyl, tam jsem zavrela dvere. Psisko pekne smrdi olejem a je cely mastny, holt musi do sprchy. Kdo se to tady ptal jak casto koupu? tak tento tyden jiz podruhe, napred smrdel rybinou a bahnem, ted olejem. fuj, zveda se mi z toho zaludek, kdyz si predstavim, ze bych mela lizat olej.

Jířa
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:48
- Nahlásit

Aknah
Olej jde špatně dolů - jedině do myčky a pořádně nandat jar.
Ten můj se chtěl včera prohrabat pískem do Austrálie. Strašně se mu to líbilo. Ale po chvíli byl zrzavej jak liška. Takže byla taky vana. První koupání a fénování - přežili jsme to všichni v pohodě. Je to výhoda těhle malých psíčků. Když jsem se takhle prala s pitbulkou a přesvědčovala jí že se musí vykoupat, né vždy jsem vyhrála.

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:49
- Nahlásit

Aknah
No vidíš to, to je ale kluk šikovnej. Ssse mu nediv chudáčkovi, je na granulích, řízečky jste zbaštili, tak si vzal ten zbytek no.
Když jsi to popisoala, jak vyskočil na židli, ze židle na stůl atd. tak mi to připomělo historku mojí sestřenice. Její kamarádky psík doma pořád něco účůrával jako rohy, květináče na zemi, gauč apod. Tak jednou nelenil vyskočil na židli, ze židle na stůl a vyčůral se jí do cukřenky. Buď ráda, že si jen pochutnal na oleji, ale to horší možná přijde, až se Ti doma na koberci posere.

janča
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:51
- Nahlásit

Aknah
Já jsem se ptala
Bobík! To je šikovnej. 50 cm není jen tak!!!!
Ale chápu! Byla bych hotová, být tebou. Ale co zbývá- sprcha a bude zase fešák! Ale z toho plyne - nesmaž řízky večer!

Jířa
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit

Mám jednu otázečku na mamči od boloňáčků.
Je mu skoro 3měsíce a má 3,8kg. Není to moc? Zatím jsme to nestihli zavinit my. Máme ho týden. Byl největší mezi sourozenci. Teda mezi sestřičkami. Já jen aby neměl problémy třeba s nožkama. Dík

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání