Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
argosek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 23:48
- Nahlásit

bylo jednou jedno osklive gucatko
a tomu se vsechna ostani gucatka smala

ale kdyz ostatni gucatka vyrostla
zustala gucatky, zatimco z gucatka
oskliveho vyrostl krasny babut

konec bohatky

Romaine
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 23:58
- Nahlásit

gucatko

Tak ti moc gratuluji k pejskovi a až budeš mít čas, tak napiš jak probíhalo to vše a co první noc.. Rocky je moc krásný.. A my tě určitě nevyženem, jen proto, že sis nepořídila bišonka.. Ten bude třeba příště

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 08:07
- Nahlásit

Gučátko
Jéééé,moc gratuluju k novému přírustku No jo a takhle totiž dopadají "nezávazné" návštěvy

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 08:12
- Nahlásit

Gučátko
No co jsem psala, že nezávazna návštěva není. Taky jsem zvědavá co Roky, jak jste zvládly první noc, jak se sžíváte?
To že se ti trochu bojí je normální, vem si že je úplně v novém prostředí a nemá ani kolem sebe tu svojí rodinu a hlavně je tam pach ještě po Gučim. Tady co si paní koupila Jokšira tak vím, že ho učily zvykat si na všechno asi tak půl roku až se jim přestal klepat i venku. Těm malým to asi déle trvá.
Vůbec nevadí, že nemáš Bišonka jak píše Romča příště bude.

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 08:13
- Nahlásit

argosek
Moc hezký, ještě něco. Prosím.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 10:00
- Nahlásit

Tak jsme docela dobře zvládli i první noc. Nebo spíš jak kdo. Rocky celou noc spinkal, nazakňučel ani jednou, ani se nikde nevyčůral. Je to šikulka. Zato já s přítelem jsme toho moc nenaspali. Každou chvíli jsme byli vzhůru a koukali, kde je. Nad ránem se probudil, tak jsme si ho vzali do postele a spinkal dál. Pak se zase probudil, oba nás oblízal a začal nás kousat do prstů.Pak si lehl na přítele a kousal mu límec u pyžama. Ale pořád je takový bojácný. Sám nikam moc nechodí, vždycky si hned někam zaleze. Ale aspon už začíná důvěřovat mně a přítelovi, pořád se k nám tulí, spinká na nás a tak. Asi mu ještě chybí maminka, tak potřebuje být blízko u nás. No a přítel je z něj taky úplně hotový. Včera jsem ho musela prosit, aby mi ho půjčil, at si ho taky pochovám

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 16:17
- Nahlásit

Gučátko
No vidíš a hned je veseleji. Jo a hlavně i když je tak maličký a hodný, nezapomeň co ti vše vyváděl Guči a hned od začátku se vyvarovat pozdějších problému. Nikdy nezapomeň, že je to pejsek který musí mít taky výchovu. Já toto věděla u Biška a taky jsem ze začátku něco u něho podcenila a pak jsem musela to napravovat. Tak to jen tak na začátek. Damišák jak přišel k nám tak dostal hned zahul od začátku a je úplně suprový pejsek jak se říká sluníčko s rohama. Bišo to je takový milost pán „ nikdo ke mě nechoďte pokud nejste fenečka“. Oni jsou zatraceně vyčůráni. Je jasné, že nezačneš hned s drezůro, ale pomaličku ano. Jokširáci jsou dost nervní a je to příbuzné od Teriéra. Jo a ještě od koho ho máš a s kterého města?
Pošeptej mu do ouška, že dva kuliferdové posílají pac a pusu od Biška a Damiška.

P.S. Jo a já měla ze začátku Biška v posteli přes noc aby ráno nebyli loužičky a to do té doby než se naučil seskakovat s postele a to už vydržel celou noc bez problému, ale přes den jsem fakt lítala i co hodinu ven. Já nejsem zastáncem plen a myslím si, že pejsek zvládne i těch 8hod. v pohodě a pozor je to pejsek bude ti časem zvedat nohu a vše ti počurá a nejradši každý roh.
Bišo ten jak zvedne nohu tak ten chcanek stříkne hodně vysoko a daleko proto musím věčně sprchovat Damiška. Damišák až tak moc nohu nezvedne, ale taky zvedá. Tak na to nezapomeň až ho budeš něco učit.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 17:12
- Nahlásit

Zatím koušeme jen prsty, tak je to dobré. Ke všemu se nám ještě kapičku motají packy, tak toho moc nenaběháme, spíš se nemotorně přesunujeme a nebo přenášíme, když ho chci mít pod dohledem a jemu se nechce cupitat. Ale kam ho dám, tam zůstane. A výchovu taky nezanedbáváme. Ne že bychom ho mučili povelama sedni lehni a podobně, ale základní fuj a ne už cvičíme. Přeci jen se nám zalíbí sem tam něco nevhodného A hlavně skoro celý den prospinká. Ale to si říkám, že to je jedině dobře. Přeci jen je to ještě miminko. Jinak je to bezpapíráček. Kupoval ho přítel a nechtěl dávat příliš vysokou částku. Ale viděli jsme oba rodiče a prostředí, kde vyrůstal, tak jsme usoudili, že to není problém. A ke všemu jsme s paní domluvení, že kdyby se nám něco nelíbilo, tak ho můžeme tak do týdne do dvou vrátit. Aby ho mohl prohlídnout veterinář a tak. Tak snad to bude v pohodě.

Romaine
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 17:42
- Nahlásit

Darina1
Darinko, pracuji na těch Robbyho stránkách, nebo spíš na fotkách a jen sem si sem skočila počíst a úplně jsi mě zarazila.. Tobě kluci si to doma značkují? Jako třeba na nábytek a stěny? Nevím, jestli jsem to jen špatně nepochopila..

Gučátko
Myslím, že i kdyby měl nějakou vadu, tak už ho pryč nedáte.. Mě stačilo ho vidět a i kdyby měl cokoliv tak bych ho už nedala.. Byl takovej malej šmudla, mazlil se a byl moc hodný.. /plně ti závidím ty začátky zase.. Jet tam, vzít si ho a ty první chvilky.. Teď se hrozně těším, až se mě vrátí zítra ten můj šmudla

Gučátko
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 17:46
- Nahlásit

Romaine
No, to si taky myslím. Že i kdyby něco, tak si člověk řekne, že to všechno zvládne, ale už teď jsme si na něj hrozně zvykli, natož pak za týden. Akorát mi přijde hrozně bojácný. Jako lidí se nebojí, to se mazlí s každým. To mu nevadí. Ale třeba věcí okolo. Dnes jsme se celý den učili nebát se misky na papání. Ale doufám, že je to jen o zvyku.

Romaine
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 18:25
- Nahlásit

Gučátko
Já si myslím, že jak si jednou vybereš, tak už ho nenecháš..

Oni jorkšíři jsou malincí, takže se všeho bojí a následkem je pak ta pověstná uštěkanost... Ale to záleží také na páníčcích. Určitě musíte mít s ním trpělivost a hlavně - co nejdříve ho seznamovat s jinými psy. Nejlépe s Gučim, protože o tom víte, že je zdravý. určitě ho musíte hlídat, aby na něj nebyl moc divokej, ale jinak opravdu začít co nejdřív. Socializace je moc důležitá.

Darina1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 09:09 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Romaine
Romanko tak teď kom si mi vyrazila dech. No to tak aby mi tu něco ob chcávaly. No To by letěli do každého koutu. Já jsem si dala od začátku na to pozor a Biško se mi snad dvakrát počural když byl mimi a od takových čtyř měsíců už byl na něho spolech a Damišák ten se nikdy nevyčural a ani nikdy mi nic neznačkovaly. Pleny zásadně odmítám tak si představ, že bych dovolila aby si to značkovali. Bišo venku pře čuravá každého pejska, ale Damišáka ne asi v něm necítí konkurenta.
Tak že Romanko my opravdu doma neznačkujeme páč já bych to nesnesla a dělala bych pořádky.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 11:29
- Nahlásit

No, já doufám, že se to taky brzy naučíme. Zatím je moc malinký, má sedm a půl týdne, tak chci počkat aspoň na dvě očkování, než ho pustíme mezi pejsky. Ale teda zatím zdárně ignoruje pleny i noviny. Tak to už se učíme a po každém jídle a po každém spaní se nosíme na plínu (a zase z ní utíkáme). Ale už se nám kapičku otrkal. Svých hraček si nevšímá, ale líbí se mu rohy peřiny a podobně. Tak to už se taky učíme, že to je špatně. Zatím to vypadá, že by snad mohl být i docela chápavý. Nejradši má mé vlasy, protože je mám dlouhý, ruce, nohy a nosy. A těch pusinek co nám dává. Já úplně miluju tu štěňátkovskou vůni. To bych ho sežrala.

Romaine
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 11:44
- Nahlásit

Darina1Já si právě říkala, že sem to asi špatně pochopila.. Spíš mě překvapilo, že by to bišoni dělali, protože toto Robbyho nikdy ani nenapadlo - myslím značkovat si to doma. Když byl mimi, tak samo se kolikrát na plínku netrefil, protože na ní stál tak, že čůral ven Ale při dalším pejskovi, bych asi plínky taky vynechala.. Neboj, mě to k tobě esedělo právě, ale zas někteří psi jsou takový, že ať dělali majitelé cokoliv, tak toho nechali až po hodně dlouhé době.. To, že venku přečůrají každého psa je normální.. To on taky dělá a ještě to řádně zahrabe a zavrčí si, že tam je to jako jeho

Darina1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 13:13 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Romaine
Romanko jak píšeš přečůrám-zahrabu a jsem s ticha. Damišák tak ten toto nedělá a ani
nepřečurá, on totiž není dominantní zatím, on je jen s každým mazel od pídi až po obr pejska. Právě, že Damišák je spíš takový společenský, ale je hodně zavyslak na Bišovy co Bišo to i on a za se Bišo je zavysly na mě, ale úplně až do nepříčetnosti. Právě mi ráno vykládal můj, že jak jsem je přivedla z venčení a šla do obchodu tak Bišo stále lítal a kňučel, tak se ho snažil nějak zabavit, ale on měl oči jen na dveřích.

Gučátko
Jen se neboj Gučatko on bude chápavý až moc a hlavně vyčuraný. To si pamatuj to jim jde nejlíp.
Já když byl Biško mimi tak i v takovém věku lítal stále ven jak píšeš po spaní, po jídle, po hraní a když jsem viděla, že jako už jo tak schody po dvou a zvládla jsem ho to naučit během chvilky a to Biško byl u nás už v únoru kdy byl ještě sníh. Jednou ráno když už jsem moc nespala tak poslouchám, že Bišo šmejdi v koupelně a najednou šup a já se jdu podívat co pak to vyved a on si skočil do vany, že jako se mu chce. Tak jsem s toho byla vysmáta, že jako takový malí a tak si skočil. Damišáka jsem si přivedla domů když mu bylo 4měsíce tak ten už všechno uměl.
No a Bišonka já ho nechala seznamovat se s pejskami od začátku a to i s lidmi. Páč všichni ho chtěli muckat, no a Bišo jako moc lidičky nemusí, ale když by si k němu čapli tak to potom jo.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 18:16
- Nahlásit

Tak mám dojem, že jsme si koupili spíš opičku. Rocky nám lozí za krk, za hlavu, sedí na rameni,... Asi cirkusový pejsek. Dneska je hrozně ukňouraný. Včera jsme měli návštěvy, tak si ho každý choval a dnes jsem řekla, že jako tohle ne a že bude hezky na zemi, minimum chování. A on jak byl naštvaný, tak vždycky začal kňučet a já z toho byla vyplašená, co se mu chudáčkovi děje. Tak jsem ho třeba vzala, on se uklidnil a pak znovu. Tak to už jsem ho nechala, on se za chvilku uklidnil sám a šel spinkat. Pomaličku začíná tu vyčůranost projevovat. Mrška!

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:37
- Nahlásit

Gučátko
Přesně jak popisuješ tak hle začíná vyčuranost a bacha na to. Dlouho se to pak musí odbourávat a stojí to plno nervů. Tak se nenechej zviklat.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:31
- Nahlásit

Zatím se držíme a jsme neústupní. Chceme aby jsme z pejska měli radost a ne starost. A tímhle bychom si na to tak akorát založili. Tak to jde. Od včerejška začal Rockýsek sám chodit na plínu, až jsme byli překvapení. Zničehonic tam sám šel a od té doby jinam nejde. Je to šikulka. Akorát mě trápí ta jeho bojácnost. Ze všeho má strach, jakýkoliv sebemenší hluk ho vyleká. Už začínám přemýšlet nad tím, jestli se k němu třeba špatně nechovali, když byl u původních majitelů. No, doufám, že se nám podaří to odbourat. Docela nás to trápí. Ožije vždycky jen v noci a to se teda nebojí ničeho. Dneska řádil asi do tří do rána, ale to byl opravdu úplně jiný pejsek.

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:54
- Nahlásit

Gučátko
Neboj ta bojácnost vymizí, on je opravdu ještě maléj a teprve 3dni od maminky, tak to se nemůžeš divit, že je bojácný. Biška když jsme si přivedli tak u nás byla ještě naše Clea NO, ale ta už opravdu žila s posledního, jenže jakmile zjistila že máme štěně tak ožila a život si prodloužila o takový půlrok, ale tím že stéle si chtěla hrát s Biškem který se jí bál i s toho ze začátku 3dni blil až musel na injekci. Pak se to upravilo a Biško s ní byl nerozlučná dvojice, ale opravdu ze začátku se hodně bál i sebe menšího hluku.
Teď kom co je starší je pravda, že oproti Damišákovy je více bojácný, více hledá záchranu u mě a nebo za mnou. Damišák za to, že byl ve smečce psů až do 4měsícu tak je to takový odvážný chlapík a fakt do všeho se vrhá po hlavě.
Tak moc nepřemýšlejte a vězte, že maléj je opravdu ještě maléj.

P.S. jak jsem psala o té paní co si koupily taky Jokšira tak ta fenečka byla opravdu vybita a vyplašená snad až do půl roku. Oni jsou moc malí pejskové. Postav se na všechny čtyři a skrč se do jeho výšky a pak se podívej na horu. Myslím, že ten pohled ti ukáže co maléj vidí a cití.

Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 18:15
- Nahlásit

Ahoj, tak sem konečně přidala nějaké ty fotky, tak jukněte.. Co a kde je nového je v aktualitách. No ale není toho moc.. Mám už tam těch fotek nějak moc, takže musím trochu se krotit..

Tady spinkám, když panička nedovře skříň...

No a tady je novodobá princezna na hrášku.. vlastně princ

A ještě jedna.. troška pózování..

No taky super ne?

No a se mnou taky spinká...

Darina1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:23
- Nahlásit

Romaine
Romanko tak jsem koukala a hlavně na fotky a všimla jsem si jak Robyho fenujete, mě paní od střihaní doporučila abych měla volné ruce u fenováni tak ten fen strčit ručku pod tričko u krku a tím pádem máš volné ruce. Já jim taky hned natahují ten chlup, když už se sni má pižlám tak a´t jsou za se pěkní. Většinou se mi to povede a nemají potom tu trvalou. Je jasné, že v létě je nefenují a obzvlášť když je moc horko, nechám je vyschnout jen tak a potom druhý den je pořádně vykartáčují a vyčešu.
Jinak zjišťují podle fotek Bišonku, že jsou jen dva druhy podobné na sebe. Roby je v čuni ala tuty Biško. Počkej možná v 6měsíci se přihlásím na výstavu do Brna, ale spíš určitě, tak pak přijedeš, ale dřív a co kdybys Robyho přihlásila na výstavu do Brna myslím, že to je kolem 26.6. Přesně si to nepamatují, ale nějak tak by to bylo. No a šly bysme spolu. Skus pouvažovat. Přihlášky do kdy se musejí poslat ještě nejsou napsané.
Tak co ty na to a nebo co vy nato, že byste všichni to vyzkoušely? Budete mít jedinečnou příležitost nás vidět v akci.
Tak si to rozmyslete a zatím pac a pusu od Biška a Damiška.

Romaine
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 20:38
- Nahlásit

Darina1

Darinko, já tě zklamu, ale my už na výstavy nepudem... Nám už to stačilo. Robbyho to nebaví a to je pro mě dost důležitý, protože ho nechci nutit a taky co výstava to sme se setkali s protekcí a za to vyhazovat prachy nebudem.. Možná se pudu kouknout, ale červen budu mít dost narvaný, tak nevím..

Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 09:06
- Nahlásit

Romaine
Hele já to chápu, ale víš, že jako by jsme tam byli spolu a to i v kruhu. Já bych taky ani nešla, ale za se musím dodělávat CAC. Až to doděláme tak pak už jen si nechám Ostravu a sem tam Brno to abych se potkala s lidičkami co mají rádi chundeláky a já ty výstavy mám tak pro pobavení.
No a já mám tu výhodu, že ten Damišák až tak mu to nevadí on čeká trpělivě a v kruhu si přímo libuje. On je takový šašek. Kdybych musela chodit s Biškem tak tam už by to bylo horší, on opravdu moc nemusí výstavy. Damišáka jsem neučila ani ten postoj a ani tu chůzi snad jen na začátku a to hlavně skrz mě abych věděla co mám já dělat, on to má v sobě po rodičích.
Tak že alespoň na kukanou, ale hned zrána ne jak minule a já si mohla vykroutit krk.

Gučátko
Guči žijete ještě? Doufám, že moc nepřemýšlíte?

Gučátko
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 10:40
- Nahlásit

Darina1
Ahojky, žijeme, žijeme. Chvilkama bych řekla, že až moc. Konečně jsme se otrkali a tak řádíme od rána do večera.
Nebo spíš od rána do rána. Je to divoch, konečně se začal projevovat. V pondělí jsme byli na veterině na očkování, tak nás pan doktor prohlídl, že je všechno v pořádku, ale ještě neočkoval. Abychom prý přišli až za týden, až bude Rocky u nás víc doma a až bude víc "svůj". Tak jsme alespoň odčervení a naplánovali jsme harmonogram očkování, odčervení a čipování. A taky se nám Rocky občas klepe, tak na to jsme se ptali, ale to nás pan doktor uklidnil, že to je u malých pejsků docela normální a že teď by z toho rozhodně nic nevyvozoval. A je fakt, že čím je u nás dýl, tím míň se klepe. Řekla bych, že i k nám získal už důvěru. Je to zlatíčko. Těším se, až bude naočkovaný a my s ním pojedeme k mámě, jak budou řádit s Gučim. Ti nám tam snad zboří barák

Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 10:51
- Nahlásit

Gučátko
Gučí nemusíte čekat až bude naočkovaný. Určitě bych se nebála ho dát s Gučem i teď dohromady. Gučí je určitě zdravý a s téhle strany bych se nebála. Já Biška tahala už od 2měsícu aby si zvyk.

krecinek
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 10:11 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Romaine
Je moc krasny a roztomilý

Jinak Motník byl včera na stříhání Dám se fotečku v novém sestřihu a ve svetříku,kterým maskujeme,jak je hubený, vypadá teď jako žížalka

Jinak té černé hubičky si nevšímejte,zrovna přišel zvenčí a šmejdil v trávě po čubinách

Gučátko
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 14:45
- Nahlásit

krecinek
No ten je roztomilý. Ale ani ten svetřík mu moc nepomáhá, co? My když jsme tu měli Gučiho, tak jsme si říkali, jestli mu nedáváme moc jíst, jestli není tlustý a tak, a pak když jsme ho ostříhali nebo vykoupali, tak jsme si říkali, jestli není podvyživený

Jinak Rocky už se nám pořádně otrkal. Je to snad větší divoch než Guči. Pomaličku nám tu začíná ožírat křesla i postele, nevím kde budeme spát Od té doby, co ho máme, tak jsme se s přítelem ani jeden ještě nevyspali. Rocky si nejradši hraje ve dvě ráno a pak tak v sedm ráno. Ufff! Taky doma začíná fungovat jako vysavač, tak jen chodí s čumáčkem až na zemi a kouká, co by tak mohl zbaštit.

krecinek
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 17:40
- Nahlásit

Gučátko
No vidíš,ja ti říkala,že ještě budete rádi vzpomínat,jak byl klidný
jinak Montík prostě asi víc nepřibere.Ale to jsou takoví asi všichni-pod chlupama cvalíci a bez nich žížalky

Romaine
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 20:13
- Nahlásit

krecinek

Teda nevím, ale s tím oblečkem je to spíš víc vidět, ne? Ale je moc pěknej! A necháváš ho někdy zarůst? Ani nevím, jestli sem ho viděla pořádně zarostlýho..

Gučátko
Jen ti chci říct, aby jste si s ním v žádném případě v noci nehráli! Jinak se to neodnaučí. Kdyžtak tak akorát vstát a vykázat ho na pelech a nevšímat si ho, jinak mu to taky třeba zůstane.. A co jinak? Jak si zvykl přítel? Že by ho už nedal pryč

verka95
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 20:25
- Nahlásit

Chimney a Montík jsou krásní

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání