Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 07:41
- Nahlásit

Gučátko
Zdar Gučatko.
Je pravda, že každý si udělá s veho pejska tak jak jemu to vyhovuje, ale já i když je ten jeden bez PP tak sem se dohodla se s voji střihačkou, že vždy bude střižen na Bišonka i kdybych si měla za to připlácet. Jako rasa Bišonek je sama sebou úchvatná a když se k tomu přidá to co má mít tak jsou k sežráni.
To že jste měli cucky je tím, že ho nerozčešete od kůže a česat pravidelně alespoň 2-3x týdně a když se pak k tomu přidá kvalitní střih tak pak nejsou žádné problémy.
Já že se mi líby když jsou tak načechráni tak opravdu češu každý den a nebo co obden. No a mám na ně takový fígl, že jednoho mám vyčesaného za 5min a to kartáčem a hřebenem.
No a kdyby se jim náhodou něco stalo, že by musely na krátko tak taky to budou stále naše zlatíčka.
Jakou má tvůj povahu? Moji dva jsou každý jiný Bišo to je takový ten šlechtic, důležitý, nafoukaný, mazlivý až hrůza a co nemá moc rád tak to pejsky, fenečky zbožňuje. Pokud potká pejska tak jde radší stranou. Damišák to je úplny opak dvoumi slovy popsáni u něho je sluníčko s rohama, darebák, vymýšlí samé lumpárny, mazel trochu míň, žádnou srandu nezkazí a přinutí člověka ke hrám, miluje všechny pejsky a fenečky od mini výšky až po tu největší.
No a jinak bydlím v Havířově. Nejsi někde poblíž?
Jídlo u nás se neřeší všechno z blajznem a nejraději co mají ti lidi v ruce. Bišo je trochu frfla, ale zato Damiš to je popelnice. Bišo měří 26cm a váži 5.10kg, Damiš měří 27cm a váži 5.40kg. Mají stejně jídla, stejně dostanou pamlsky, ale Bišo je suchar a Damišák je robustný.
Tak za tím pac a pusu od Biška a Damiška.

Jé já se nudím. To ta blbá depička.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:28
- Nahlásit

Darina1
Darinko, kdyby jsi napsala dřív, tak já bych napsala jen, že povahou je Eli Biško a Phoebe Damišák. Tak, jak popisuješ svoje rošťáky, je jak kdyby jsi popisovala ty moje dvě lumpačiska.

Copak copak...? U vás už není jaro jako u nás? Včera v noci pršelo a dnes je samý led, dokonce i u nás na zahradě, je celá zledovatělá. Dneska ráno jsem chtěla jít přes hlavní branku, která je do mírného kopečka (celá naše zahrada je mííírně zkosená, jsme uprostřed kopce) a málem jsem jela po břiše, jak to klouzalo. Tak jsem v letu rychle popadla dveře branky a ta se mrcha sama otevřela a začla jsem se na ní houpat :, já to nemohla ustat, tak jsem na ní visela, snažila se to zabrzdit, jenže ona se bimbala sem tam i se mnou. Všude byl led, tak jsem se musela pustit, a skočit do křaku, kde už led teda nebyl a jít jinou stranou, tudíž druhou brankou. K popukání fakt.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:42
- Nahlásit

Verca
Verunko a máš pravdu, teď kom jsem si to vlastně uvědomila, ale vy zorově je to obráceně Phoebe je Bišo a Eli je Damišák.
Tak u nás je úplné jaro až mě to nebaví. Není nad sníh a dívat se jak kluci dovádějí, ale no a za se to ale jak jsme byli včera střihat tak paní zjistila, že Damišák má za se ohlodaná nohy a tam mu neměla co upravovat, na těle měl prý toho požehnaně. Tak se mě ptala co pak jsme to dělali no co asi byl sníh tak jsme lítaly. Já na to nejsem abych mu nedovolila běhat to se radší vzdám těch výstav.
Vyřiď holkám, že jim posíláme pac a pusu od Biška a Damiška.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:50
- Nahlásit

Darina1
já vidím jen jedinou výhodu, když je sníh a to, že holky nejsou zmazané od hlavy k patě. Včera, jak zase venku řádily, tak byly zcákané a zablácené, no hrůza. Když je sníh, tak zase musím sundávat bambule... Zimu já nemít rád.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:57
- Nahlásit

Verca
Já zimu mám moc ráda a to hlavně proto, že jako starší osoba se s vedra potím a nemůžu dýchat. V zimě je mi fajně. No a to že jsou špinavý je fakt, ale jakmile uschnou tak jim to vyčešu a za se jsme šikulové. Tím česáním hodně dostanu pryč a to si vem, že je pouštím i do postele. Samo že když je to hodně tak mažou do vany a ty kule taky máme, oblečky fakt nemusím.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:02
- Nahlásit

Darina1
Já doma žádný obleček ani nemám... No já bych tě právě tipla tak na jaro a podzim, protože v létě ty vedra, ale v zimě zase sníh a náledí... to ti nevadí?

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:11
- Nahlásit

Verca
Veverko nevadí já mam přidělané takové ostnaté brzdy na holých a na hůlce tak že se mám jak opřít. No je pravda, že kdy by bylo náledí tak to opravdu nemůžu páč se malinko bojím no a to kluky jen šoupnu před barák a nebo když tak s ni má zajde syn. Jenže já sem nejraději já s ni mi osobně. A za se máš pravdu jaro/podzim no nádhera co víc si můžu přát, ale za se ten déšť a hlavně když jsou kluci upraveni tak to mě opravdu nas*re. Já mám obleček pro každého jeden a to opravdu dávám jen v největší nouzi když už moc prší. Jinak jsem zásadně proti oblíkáni jedině beru zdravotní podmínky a nebo ti co jsou pomalu nahatí.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 11:00
- Nahlásit

Darina1
No Guči, je hrozný divoch. Řekla bych něco jako tvůj Damišák. S každým pejskem jsme kamarádi, troufneme si i na obrovský dogy. A pak jsme hrozně zklamaní, že si s náma nechtějí hrát. Doma vymýšlí jednu lumpárnu za druhou, hrát si můžeme od rána do večera, nikdy nejsme unavení. Jen vždycky začneme hrozně "funět". To má člověk dojem, že dostane, chudák, infarkt. Samozřejmě máme nejradši věci, které nejsou naše. Takže přítel už si musel kupovat novou sadu nářadí, protože Guči miluje kladívka, šroubováky a tak. Všechno ty držáky rozkouše. A taky miluje boty. Jak se k nějaké dostane, tak nenápadně vytahne vložky a kouše pod ní. A nejlepší je, když si něco ukradne a pak si to nenápadně schovává za nějakou hračku nebo dělá že spinká a že vlastně vůbec neví, kdo mu to tam podstrčil. No říkám. Obrovský lump. Ale na mazlení taky není. To dlouho nevydrží. Zato když jde spinkat, tak se vždycky na někoho lepí. To nám odkládá hlavičku na rameno, spí zásadně na polštáři. Ďáblík.

Jinak my také češeme každý den. Naštěstí už si na to zvykl, ze začátku to byl boj. Teď už je v klidu a hezky drží. Jenomže češeme kartáčem a jak už to má moc dlouhý, tak se mu nedostane až ke kůži a to se mu tam pak občas udělá nějaký ten cucek. Ale teď už to řešíme tak, že odstříhneme jen ten kousek a ono to pak ani nejde poznat. Schovají to ty další chlupy.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 11:33
- Nahlásit

Darina1
aha, tak to jo.

Gučátko
Ono je opravdu nutností mít i hřeben, pokud má pejsek delší srst. Kartáč srst rozčeše, dalo by se říct, po povrchu. Hřeben je potřeba zajet ke kůži. Jen tak se dobře rozčeše a předejdete takovým střihům skoro do hola. Takový hřeben stojí tak do 100kč. Není to velká investice.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 11:50 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Gučátko
Gučatko ještě si mi neodpověděla od kut pak to jsi?
Tak Bišo je pravda, že opravdu nikdy nic nezničil i když byl sám doma, ale Damišák s nudy mi vytapetoval, žádné noviny neobstály, ouška u brýlí a vrchol byla ukousnuta anténa, ale hned vedle kdyby se splet tak v zásuvce šňůra a to mě fakt oblilo.
Tak jak praví Verunka opravdu musíš mýt i hřeben a to s delšími hřeby abys se dostala až ke kůži. Neboj já češu dost hluboko a cucky najdu i tak avšak to jsou jen takové malé.

No teď kom jsem se vrátila s venčení a jak je u nás to jaro a k tomu začalo pršet tak mí psy po ostřihaní vypadají jak čerti. No jo když já je nejsem schopna je obléct. Radší je nechám špinavé a pak pojedeme vystavovat. Budeme jak exoti.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:16
- Nahlásit

Darina1
Takže budeš ještě před výstavou koupat, jo?

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:38
- Nahlásit

Verca
Veverko no jasně jinak bych ho musela držet celý týden jen v náruči. Ó bože chudák pes.
Já jsem tak domluvena s paní Královou, že ho ještě vykoupu v sobotu a ona mi ho ještě přistřihne. To by jinak nešlo a já nebudu trápit psa skrz mého rozmaru a nedovolit mu venek.

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:08 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Ahoj holky,
nevím, jestli to víte, ale koukejte http://www.silesiaamistad.com/stenata/stenata.htm . Bellinka má krááásné kravičky štěňátka.

CMOKOVÁ
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:12
- Nahlásit

CHOVATELSKÍ STANICE MALTÉZÁČKŮ NA SLOVENSKU

http://www.bielykormoran.wbl.sk

CMOKOVÁ
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:13
- Nahlásit

Teda chovatelská,samozřejmě.

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:54 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

CMOKOVÁ
Teda psy mají nádherné.

Jak to vůbec dopadlo s tím pejskem (ze Švýcarska?), který měl tu jednu kouličku? Vyřešilo se to nějak?

Janik
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:04
- Nahlásit

Ahojik holky

Kdo všechno z vás bude v neděli na výstavě psů v Olomouci???
Já se tam jedu podívat s paní Kalužovou, která má dvě Bišonky a chovatelskou stanici Bílá Hromůvka
Už se nemůžu dočkat, tak doufám, že aspoň někoho z vás tam potkám Budu se motat hlavně u Bišonků a u mých vysněných Australských ovčáků

Gučátko
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:38
- Nahlásit

Darina1
Ahoj, no my jsme z Jižní moravy - Hodonín. Jinak Guči je jako ten tvůj divoch. Mazlit se neumí, ale hrát si bude kdykoliv. Ty ptákoviny, co vymýšlí, bych řekla, že snad ani nejsou možné. Přítel už si musel vyměnit celou sadu nářadí, protože Guči mu rozkousal všechny šroubováky i kladiva. No zkrátka - nejradši máme to, co nesmíme. Takže od spodního prádla, přes ponožky, boty a já nevím co, až po župany a tak. Když běží, tak snad nekouká, a čumákem vždycky do něčeho narazí. Trdlo! Pak se rozkýchá a nemůže přestat. No ale je to zlatíčko. Stejně, i když něco vyvede, tak já pěním vztekem, začnu nadávat a on kouká jako neviňátko, jako že on vlastně nevěděl, že to není jeho, nebo že se to nesmí. A nejlepší je, když spinká. Nejradši spí na křesle a hlava mu visí dolů. A když spí s náma v posteli, tak nejradši na polštáři a hlavičku si opírá o naše rameno

Jak často venčíte a jak dlouhé procházky děláte?

krecinek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 08:31 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Gučátko
Ahoj,no koukám,že ten tvůj je taky pěkný rarášek Všichni bišonci jsou zlatíčka
No,já venčím tak 3-4 krát denně,jak mi to vyjde,když přijdu domů dřív,stíhám 4 krát,když ne,tak jenom 3 krát. Ráno a večer chodíme jen tak na vyčůraní cca 15 minutek,ale odpoledne chodíme tak na dvou až tří kilometrovou procházku rychlejším tempem.Čas od času podnikneme delší tůru,jednou týdně chodíme na agility.Pohyb venku miluje,ale tak klidně dokáže celý den prospat v košíčku,to třeba když panička nemá čas,protože se učí na zkoušku.Je to taky naše zlatíčko,večer usíná s náma v posteli,pak se přestěhuje do košíčku.A ten jeho nevinnej kukuč taky vzládá dokonale jo a ponožky a spodní prádlo před ním taky musíme hlídat,občas je schopnej mi ponožku stáhnout přímo z nohy

Darina1
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 09:52
- Nahlásit

Janik
No Jandulinko kdopak bude asi vystavovat? No přece Já a Damišák. Už se na tebe a paní Kalužovou těším, to za se zdrbneme a hlavně děvče nezapomeň foťák ( jestli vůbec bude na něco čas ). Jak se znám tak já tam už budu stepovat od 7hod. Vyjíždím v 5hod a možná s námi pojede ještě paní Králova páč ta bude vystavovat tři Pudly. No a já ji jako obvykle potřebují ještě na do upravení.
Tak zatím pac a pusu od Biška a Damiška.
Gučátko
Gučatko Damišák se i chce mazlit, ale přetrvává to lumpačení. Když si s ním nikdo nehraje tak se namáčkne a taky je rád za mazlení. Oni jak jsou dva tak ze začátku nechtěli k sobě lehat, když to chtěl jeden tak ten druhý odešel, ale teď jak jsou starší a Damišák přestal tyranizovat Biška tak už si vyhlížejí aby si lehli spolu a na sebe se přimáčkli. Jinak i u nás se spí v lůžku mezi námi jeden u hlav a druhý u nohou a pak někdy v noci si to vymění. Pelíšky nechtějí to odmítly a já je pak dala za darmo dál. Oni vyžadují lidský kontakt a neodejde ani jeden dolů pokud můžou být přimáčknutí na mě. Ven chodíme 3-4x a ta je jedna procházka vždy delší jen když prší tak to vyvenčit a alou nazpět.
Tak pac a pusu od Biška a Damiška.

CMOKOVÁ
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 14:41
- Nahlásit

TO VERČA:
No,poté co my poslali ted skvělý výplod,co jsem sem psala naposled a vycouval z toho jejich veterinář dělají mrtvého brouka.Docela by mě zajímalo,jak se pesan má,zda ho ještě mají a jak to vše vůbec bylo.

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 07:25
- Nahlásit

CMOKOVÁ
Tak todle paní by mě taky zajímalo. Pošpinit to jo, ale dořešit to ne. Určitě bych chtěla vědět proč to nedořešily kdybych byla na tvém místě.
Pac a pusu posílají Biško a Damiško.

CMOKOVÁ
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 13:13
- Nahlásit

No,snad něco zjistíme.Poslala jsem jim rodokmen bez exportu,takže pokud to byla bouda a s Noriskem by měli něco v plánu,ozvat se musejí,jelikož bez exportu je jim rodokmen krom dokladu o původu k ničemu,že.Jako štve mě to,mám doma jeho sestru a je naprosto skvělá,nejen co se vzhledu týká,ale i povahově,takovej malej dráček.
No,každopádně,čekáme už dva dny na porod od naší Žížalky,je jí už 3 a půl a bude mít poprvé,zdá se,že je tam jedno,max.dvě miminka,tak držte palečky a i do budoucna,aby měli super páníčky,protože některé lidi člověk neodhadne(.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 11:22
- Nahlásit

No, je pravda, že co někteří lidi s pejskama dělají, tak to je neuvěřitelné. Nedávno mi říkala sestra, že u ní v baráku mají lidi pejska a nechávají ho tam třeba tři dny samotného. Ten tam celou dobu pláče. Už to, když si představím, že je tři dny bez jídla, bez vody, nemůže se vyvenčit,... To je hrůza. A vzpomínám si, když jsme si před dvěma rokama vybírali pejska, tak jsme si našli přes inzerát pudlíka, tak jsme si natěšení pro něj jeli. A přijeli jsme tam a paní nás zavedla do nějaké místnosti, přirovnala bych to ke chlívu a tam opravdu nádherný a roztomilý pudl. Tak jsme si s ním chtěli chvilku hrát a tak, abychom se líp rozhodli. Jenže pejsek se neměl ani k nám a dokonce ani k tý paní majitelce, což mě docela překvapilo. A když jsme tam tak chvilku byli a rozhlédli jsme se lépe, tak štěňátka měli místo jakéhokoliv pelíšku staré hnusné a špinavé matrace rozkousané od myší, které tam mimochodem mezi pejskama pobíhali. Tak jsme se rozhodli, že teda tohle ne, protože já chtěla normálního pejska, který se nebude každého bát a nebude tak hrozně vyplašený. Bála jsem se, že si tohle ponese s sebou celý život. Na druhou stranu jsem ho ale chtěla, protože mi ho bylo tak hrozně líto a chtěla jsem ho jakoby "vysvobodit". No jak říkám - nakonec jsme ho nevzali. Ale největší radost jsem měla, když jsem asi měsíc na to, už s našim Gučim, koukala na zprávy, tak tam byla ta paní obviněná z týrání pejsků.

Romaine
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 19:25 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit

Gučátko

Romaine
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 19:32
- Nahlásit

Gučátko
Je to hrůza čeho jsou lidé schopni.. Já bych je zavírala jak kdyby týrali lidi.. jenže ani to není u ns nikdy pořádně potrestáno, takže psi budou asi vždy bráni jako věci

Jak tak koukám na toho mýho šmudlu jak spinká v pelíšku, tak mám chuť takový lidi mlátit, aby si uvědomili, co dělají!

Jinak ahoj, já su Romča a mám frisáčka jménem Robby. Jsou mu 2 a půl roku a máme stránky www.bisonek.wbs.cz Když se koukneš, tak budem rádi.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 19:58
- Nahlásit

Romaine
No Robby je krasavec. Ale když jsem koukala na ty fotky, tak mám dojem, že to je náš Guči. A jak spolu spinkáte na zahrádce nebo kde to je, tak přesně takhle se tiskne Guči taky. No, psala jsem to už mockrát, ale fakt jsou to zlatíčka.

Gučátko
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 20:53
- Nahlásit

Poradíte mi, jak sem můžu dát fotky?

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 09:50
- Nahlásit

Ahoj holky,
tak jsem opet tu...
vypada to, ze se opravdu schyluje ke stenatku...a dokonce mozna ke dvoum...

Muzete mi prosim pomoct najit kdy jste mi tu radili ohledne vyberu?

krecinek
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 10:20
- Nahlásit

Gučátko
Musis je mit nekde na netu,pak kliknes,das vlastnosti,zkopirujes adresu,kliknes tady na ty geometricke symboly a vlozis...
Jinak to je opravdu hrozné,cos tu psala o tech stenatkach
asi takhle ...

Musím vám zase po delší době ukázat to mý zlobidlo...Co včera předváděl na agility,no hrůůůůza,zajímalo ho všechno ostatní-hlavně jedna nova fenečka a vubec ne skákání a překážky,tak jsem to zabalili a odešli domů,protože jakou dělal včera ostudu,to si ani neumíte předtavit,byl hluchý a slepý.Ale jinak je to pořád náš miláček a naše zlatíčko a nevyměnili bychom ho za nic na světě

nika00
Ahoj,vím,že jsi tu psala o stenatku pro mamku,ale opravdu uz ani netusim,kdy to bylo...ani jake jsi vlastne vybrala-bolonacka,myslim??? Jinak super,ze by stanatka byla zrovna dveMy taky planujeme dalsiho coklika,ale to az za par let,az dostuduju a prestehujeme se,protoze mame malicky byt a jeden rozmazleny pubertak nam tu zatim bohate staci

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání