Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2007 20:24
- Nahlásit

Bíšovááá
Claudí má protejnový šampón, regenerační kondicionér a luxusní protejnový balzám od Bea Natur.
Papá granule Chicoppe Aktiv.
krecinek
Hezké foky.

Darina1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 07:50
- Nahlásit

Bíšovááá
Tak jak víš tak já mám dva Bišonky, pokud nejdu na výstavu a ani na střihaní tak používám šampón proti blechám páč my na ně trpíme. Jinak jaký kolyv šampón i lidský když nemám po ruce psí, ale to jen na tlapky a podvozek když jsou moc špinavý. Kondicionér nepoužívám jedině když je v šampónu tak to pak jo. Jinak na výstavy tak kupují nějaký bělící. Já se s tím moc neštvu hlavně hodně češu buď každý den a nebo obden a podle mě je základ kvalitní střih. Co kolyv jiného si já myslím, že je jen vytahováni peněz z nás pejskařů.
Krmím ráno granulemi ProPlan, odpoledne vařené a k tomu kokýnka. U nás převláda kokýnko piškot a suchý chleba no a to mají tak vypočítané, že musejí dostat po dvou kouskách jinak neodejdou. A jinak jedí cokoliv co mám v ruce vždy dostanou kousek. K tomu jim kupují tvaroh, jogurty, syrečky, ovoce, zeleninu, vajíčko, med, ale to jen tak 2x-3x do týdne.

krecinek
Krecinečku my řady me stále jak černá ruka. Musím je od sebe pustit z rozdvojky bo jsou jak praštění pytlem, ale jde mi o pokutu u nás nesmíš mít pejska na volno. Tak doufám, že policajti mají rádi čajíček na služebně. Zatím to tak vypadá a my jsme bez pokuty.

Darina1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 11:30
- Nahlásit

A ZASE VEDU MONOLOG!!! JÁ su tak ukecaná sama se sebou.

emikami
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 14:52
- Nahlásit

Darina1
Tak já se k tobě přidám
Berýsek nám roste jako z vody, a dělá samé lumpárny.
Chelsinka je takové malé opelichané kuřátko také dělá lumpárny, ale už nežere hovínka. Uf!!!!
Štěňátka holčičky jsou již u svých majitelů, ještě mi tu dělá radost pejsek Gerry. hmmm a zrovna kaká na plínku, tak já jdu zase dělat sběračku hovínka. mmt,
Už jsem tady, ani nesmrďánkoval - hihi.
Je moc rozkošný, tak musíme někoho najít, kdo ho bude milovat.

Včera jsme strávili několik hodin na výstavě s Wikinkou, v kruhu ji předvedal Petra Kristová, udělali jsme na Wikinku fintu takovou, tak to poměrně šlo. Na to že není skoro vůbec trénovaná, na to, že nechce chodit ven, páč nevíme proč, na to, že když není na volno na flexi, se zabejčí, tak na to všechno a že byla v takové prostředí poprvé, a samozřejmě z těch všech psů,lidí a hluku se klepala, a také není zvyklá být v kleci, tak na to všechno jsme to uhráli na jedničku, teda vlastně na dvojku Jenže my jsme spokené, jen se nespokojím s tím, že fena s kterou byla v kruhu vzhledově na Wiki absolutně nemááááááá, a to mě štve. Už fakt nevím za co se pes v kruhu hodnotí, vždy jsem si myslela, že tak nějak za všechno, prostě všeobecně , který pes se bude zdát rozhodčímu nejhezčí z vystavovaných, chůzí, srstí, úpravou, stavbou těla, předvedením, no prostě tím vším, že se to vše dá do jednoho celku a vybere se ten nejlepší, jako třeba když jsem byla s Brituškou, tak i když druhá fenka byla lépe zbarvená, ale neměla moc pěkný střih, nyní nevím zda dobře chodila, či ne, tak jsme dostali cajce my, protože celkově i když nemáme ideální barvu, působila lépe, chůzí, stavbou těla, střihem, předvedením.No a takto nějak si to myslím, jenže tady co jsme byli s Wiki mě přišlo, že se zhodnotila pouze chůze, a rovný hřbet. Prostě ta fena šla dobře, i když se mi zdály zadní nohy trochu křivé dle videa, mě osobně se vůbec nelíbí, neměla ani pořádnou srst, hubená, nemá hezký výraz, vypadá spíše jak havanojezevčík, no možná kdyby nebyla odrbaná a kdyby měla více na váhu, tak by vypadala jinak, to jistě není vina psa.Wikinka na to že byla v kruhu prvně, a přece jen Petru až tak nezná, ale myslím, že s ní šla stejnak lépe než by šla semnou, protože já bych ji asi neuměla dát do takového pohybu, tak šla pěkně, bohužel nějak se naučila dělat hrb, a tak ho asi dělala i tam. Samozřejmě občas trochu brzdila, ale to jsem se všimla na výstavách třeba psi od Almanach také dělali,tak to asi není nic vyjímečného, a myslím, že tam prvně nebyli, tak když to tak vezmu, musím pochválit nejen Petru, tak i hodně Wikinku protože se chovala statečně, a pěkně to tam proběhla. No a tak jsme získali ze dvouch fen Výbornou2.Jak říkám já jsem spokojená, posudek má velmi pěkný, bylo ji vytknuto že se vyhrbuje, ta fena s námi už měla nějakou tu výstavu za sebou, nebo teda minimálně 1-2, tak šla lépe, ale nic jiného pěkného bych já na ni nenašla. Takže jen kvůli tomu že jde lépe, a že nedělá hrb, tak je na prvním místě, ale že vypadá příšerně, to se nepočítá. Ještě že na ty výstavy nechodím, páč já bych prostě nevydržela těm rozhodčím něco říci, a ještě k tomu, když na jedné výstavě od jedné rozhodčí slyším že dává přednost chůzi před celkovým zjevem a srstí a délce srsti, tak na druhé výstavě zase slyším že upřednosťnuje kvalitu a délku srsti, před chůzí. No tak mě by trefil šlak, tak tohle nemám zapotřebí aby mě tímto způsobem někdo kadil na hlavu.
Proto jsem ráda, že na ty výstavy nechodím a pokud ještě nějakou půjdu, tak zcela z jiných důvodů a hold to budu muset také vydržet, ale jen proto, že já se spokojím i s horší známkou než je V1.
Nechápu ty lidi, kteří výstavy dělají jako koníček, že tohle snáší. Na to bych fakt neměla nervy.
Takže když to shrnu, bála jsem se že nás z kruhu vyhodí, když jsem ale viděla její první trénink v kruhu, tak jsem si řekla, že to nějak půjde, a Wiki žádné jiné vady bych řekla nemá, alespoň z tohoto pohledu, uvidíme ještě jak dopadne bonitace.No a ono to nakonec šlo na Výbornou, takže je to fajn a máme to zasebou. Mrzí mě jen její srst, vypadá fakt takhle moc hezky, občas jako stařenka ale krásná. Ještě ji to nechám do bonitace a pak z ní bude také štěňátko. Jsem na to zvědavá jak bude vypadat, protože jsem viděla takto zbarveného hav. ostříhaného na fotce a vůbec se mi to nelíbilo, tak doufám, že to nebude stejné. Jinak se Wikinka už chodí chladit na balkon, v téhle zimě si tam lehne na podlahu, takže ji je tady asi už dost horko.

Jedna mladá krásná paní s havaňáčkem se u nás zastavila s tím, že se jmenuje Majka Naštěstí moje mozkové závity zrovna pracovaly a tak jsem hned poznala že to je Candy s Candíkem.
tak byli svědky našich vystoupení, asi ale měli štěstí, protože šlo pár bišonů, kde teda také vyhrál pes, který se mi tak nelíbil jako ten co prohrál, a pak bylo před námi asi 55 číňanů, takže to byla pěkná doba, ale naštěstí jsme se zabavili, že to uteklo a pak byl dost velký fofr.
No a já jsem také udělala na Petru fintu, že jsem si vzala na sebe maskáče, a starou mikinu. hihi, s tím že v tom do kruhu teda fakt nemohu, v tašce jsem měla ale připravené kalhoty a košili, kdyby teda něco, ale dělala jsem že v žádném případě v tomto oblečení jít tam nemohu, takže si určitě Candy o mně myslí, že chodím oblékaná jako šupák Také byla zima, tak jsem se dle toho patřičně oblékla.
No a ta finta na Wiki? Když s ní totiž trénovala, tak si moc dobře pamatovala kde jsem zůstala. a v těch místech se zastavovala a hledala mě. nějak mi napadlo do toho kruhu vlézt , utíkala jsem před Petru, zavolala - Wiki - a ona se rozchodila a šla za mnou. A tak než šla pak do kruhu, tak jsem tím kruhem prolítla, ona mě viděla, pak s ní ještě Petra nějak zatočila, to nevím vlastně přímo proč, asi aby mě ztratila nějak z dohledu, prý byla z toho tak zblblá, že když dala povel, že teda půjdou, tak si asi vzpoměla, že na tom koberci již byla, a že musí kráčet kupředu, možná si i uvědomila že tím směrem jsem utíkala i já, takže to bylo myslím, vše ok.

To jsme šikulky, že? Takže pokud půjdu někdy ještě s Petrou na výstavu, tak vždy radši v maskáčích

Tak to je vše, no asi za 3 týdny už by mohla mít Brituška štěňátka, se těším jak budou vypadat.
Jo a pak jsme dělali u nás takový hokus pokus s focením, ale na Wikču jsme zapoměli, tak tam bude chybět. To jsem si uvědomila až když jsemsi ty fotky prohlížela. Ona byla už pak zalezlá, protože jsme se z výstavy vrátili přibližně až tak někdy kolem 16hodiny. přesně to nevím.

Tak páčko, jo a Darinko, ty vůbec na ty tvoje kluky nepoužívám kondicioner? To jepročešeš dobře i bez toho? a nemají suchou srst, myslela jsem že ten kondicioner je dost důležitý kor teda u bišonů.

emikami
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 14:53
- Nahlásit

JEJDA

Candy
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:42
- Nahlásit

emikami
My ještě jednou gratulujeme Wikince k úspěšné výstavě. Moc moc se mi líbila, byla hezky upravená a hned jak jsem ji viděla, to ještě měla před sebou posuzování, tak jsem si ji chtěla pochovat, ale nechtěla jsem ji zase rozcuchat. Tak jsem toho využila po posuzování a už jsem ji muchlila. Oproti Candikovi je o moc lehčí a menší Jsem ráda, že jsem tě tam našla a že jsme se poznali, už jsem ti na mail poslala nějaké ty fotky. A co video, dopadlo dobře, jsou tam všechny důležité záběry?

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:45
- Nahlásit

emikami
Gratulujeme Wikince k úspěšné výstavě.

Jéééé, vy máte i videa a fotky?

Candy
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:27
- Nahlásit

MartinaClaudi
Marti koukni na moje stránky, tam je krátké video Candyho z výstavy. Vystavovat jsme nebyli jen tam blbnul s jedním štěndem havaňáčka. www.havanacek.websnadno.cz

Bíšovááá
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:22
- Nahlásit

Darina1
Jo tak to my taky na blechy trpíme,takže když zrovna nejdeme do města nebo na cvičák,tak myjeme proti blechám.Jinak ho aspon 1 týdně stříkám sprejem proti blechám.Měli jsme antiparazitní obojek a ten byl úžasnej....celou dobu působení neměl jedinou blešku.

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 18:29
- Nahlásit

Ještě jsem sem chtěla dát toto, chtěla jsem to poslat Verče, jelikož se vždy o granule zajímala, i když nyní krmí masem a jiným a granulema, dávám to sem pro všechny třeba si z toho někdo něco veme. To jsem měla nějakou otázku na granule

First Mate, ryba. a dotyčná slečna mi odpověděla příkladem složení na Purinu pro plan.
------------------

Určitě nemohou být předávkované vitaminem A rozhodně NE a betakarotenem také ne protože je ho v tom rybím krmení opravdu minimálně. To ve srovnání s jinými štěněcími - pro příklad Proplan Puppy small breed -

složení:
Věková kategorie: štěňata - malá a trpasličí plemena
Suroviny: kuřecí maso (21%), kukuřičný lepek, rýže (15%), dehydratované drůbeží bílkoviny, kukuřice, živočišný tuk, vedlejší výrobky živočišného původu, řepná dužnina, rybí tuk, sušená vejce, pivovarské kvasnice, mlezivo, vitamíny a minerály
Záv. dekl. znaky: vlhkost 8%, Nl 320g/kg, tuk 210g/kg, popel 70g/kg, vláknina 20g/kg
Další: Ca 13g/kg, P 10g/kg, vit A 21 000m.j., vit D3 1 600m.j., vit E 170mg/kg, vit C 70mg/kg, vit. skupiny B 200mg/kg

Všimněte si kukuřičný lepek na druhém místě s tím že je tam ještě řepná dužina a ještě kukuřice.. nadbytek vitaminu A - 21 000 m. j. - nemusí udělat problém ale může v budoucnu. K tomu na prvním místě kuřecí maso tzn. s vodou krví.. tzn. nemusí ho být tolik protože 60% je voda.. neurčitý živočiš. tuk, vedlej. produkty fuj..

Papa

Candy
Hezké video, a jsem také ráda, že jsem tě osobně poznala, ani nevím zda jsem ti to psala do mejlíku.

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 21:33
- Nahlásit

Tady je ještě jedno povídání, které předcházelo tomu co je výše. Prostě jsem se zajímala o betakaroten, složení, a zda by nemohli zrznout po tom.Tak to sem dávám, proto že se mi to zdá rozumné, je to od někoho o kom si myslím, že tomu hodně rozumí, a třeba si to také rádi přečtete, nebo třeba budete mít nějaké námitky, nebo jiné zkušennosti.

---------------
Co se týká betakarotenu, pošlu dotaz dále. Přesné číslo nevím, ale ze zkušeností vím, že toto číslo by Vás až tak nemělo zajímat jako spíše obsah vitaminu A, který se do všech granulí dodává synteticky - tzn. jako u člověka jím lze psa předávkovat. Ideální hodnota vitaminu A je okolo 16000 m.j. Je potřeba hlídat obsah vitaminu A - z toho je zmíněné červenání srsti, matná srst, drbání, apatie a pak další příznaky - stejné jako u člověka. Betakaroten - je přírodně vázán tzn. pes si z něj vit. A vezme-vytvoří tolik kolik ho potřebuje.. Pokud ho ovšem dodáváte výrazný nadbytek delší dobu - je to vitamin rozpustný v tucích - ukládá se v podkožním tuku a způsobí zbarvení pokožky popř. srsti. Ovšem je to způsobeno opravdu výrazným nadbytkem betakarotenu. Z mých zkušeností většinou příčinou zbarvení pokožky a srsti je nadbytek vitaminu A ne tolik zmiňovaný a omýlaný betakaroten. V krmení s rybou moc betakarotenu nenajdete zdrojem je jen zmíněná dužina z řepy. To ve většině najdete zdrojů betakarotenu více např. hodně používaná kukuřice jako levný dostupný zdroj energie. Vitamin A je ve všech granulích FM v normě.

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 13:48
- Nahlásit

emikami
Dášenko konečně jsem se dostala k PC a přelouskala co jsi tu za se zmastila.
Hned ze začátku velké blahopřáni moji favoritce a jseš liška mazaná.
K těm výstavám já taky nejsem až tak zastáncem výstav a taky mi jdou určité věci na nervy, ale jsem za se ráda že se uvidím s určitýma lidičkami a pokecáme. Já opravdu beru výstavy jak takový sport já s nich mám jundu a dobře se bavím, nikdy jsem neměla ani nervy bo su stále vyšklebena.
Opravdu na psy oušek a kočičí ocásek opravdu mojím klukům nedávám kondicijoner. Jedině jestli je v tom šampóně, ale jinač ne. No a vidíš cucky nemáme a na výstavách jsme byli zatím uspěšni a měli jsme i pochvalu za srst. Kdyby se jim něco dělo ze srstí tak už by my naše střihačka něco řekla a pak bych byla nucená začít něco používat, ale zatím nemusím a peníze cpát někomu nebudu. Pro mě je základ u Bišonu kvalitní srst po rodičích, pak dobrý střih a nakonec česáni.
Zatím pusu od Biška a Damiška.

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 14:34
- Nahlásit

Bíšovááá
Určitě bych nestříkala každý týden proti blechám, ale já mám jakoš takoš zkušenost s kapkou mezi lopatky a pak když je koupu tak už jen v šampóně proti blechám. Obojek nám nebyl doporučen páč mojí kuliferdové musejí mít delší srst bo se to paničce líby a obojek by nám dělal cucky.
Zatím jsme bez těch zmr… Tak snad už to bude lepší, ale co snad dva měsíce jsme měly ty blechy.

krecinek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 15:31
- Nahlásit

emikami
My se taky připojujeme s gratulací
Jinak já ted granulkami nekrmím,spíš jen jako pamlsek(Fitmin). Dokoud to pujde,budu krmit masem. Protoze at koukam jak koukam,nemuzu najit granule,ktere by se mi slozenim libily Tady ten First mate nevypada zle,ale me se treba konkretne nelibi,ze hlavni podil tam maji brambory a pak tam je moucka,coz taky nevim,z ceho vseho je to umleto,muzou se za tim skryvat ruzne zbytky (kuze,kosti,hlavy tech sledu apod....)ale taky nemusi,cert se v tom vyznejKrmeni je veda,ale ja osobne taky moc neresim,co zrovna jim ja a taky ziju,ze jo

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 15:38
- Nahlásit

krecinek
Krecinečku neřeš to páč se s toho picneš. Dávej co si myslíš, že mu chutná a šichta.

emikami
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 00:42
- Nahlásit

krecinek
Tak tady máš odpověď, třeba ti to něco objasní

...... proč není na prvním místě sleďová masová moučka..
Je to tak mimo diet pouze u řady fish potato a borůvek. A to z jednoho prostého důvodu zdroj sacharidů je tam pouze bramborové vločky, díky tomu se také dostanou na prvním místo před masovou moučku at již kuřecí nebo sleďovou. U ostatních krmiv kde je více zdrojů sacharidů je na prvním místě moučka. S ostatními konkurenčními krmivy je to nesrovnatelné protože např. nutra nuggets jehně s rýží pak tam uvádí místo jedné rýže, aby se nedostala na první místo tři různé druhy rýží, to je jednoduchý tip jak mít na prvním místě moučku.. u nutra nuggets je to ještě k tomu na prvním místě i tak maso.. tzn s 69% vody. Samozřejmě kdyby FM uváděl maso ne moučku tak na prvním místě je, protože na 100g granulí je použito 100-160g masa.. lze se jednoduše díky deklaraci kolik proteinů je živočišného a kolik rostlinného dostat i na konkrétní množství masa použitého na výrobu toho daného konkrétního krmení.
Pod sleďovou masovou moučkou se nemohou shovávat nějaké jiné zbytky hlavy apod. Protože musí splňovat definici kanadské sleďové moučky ne v polské. Dost těžko kanadský výrobce bude nakupovat suroviny v Polsku narozdíl od zmíněného Fitminu. Suroviny se v Kanadě mohou nakupovat navíc pouze u certifikovaných výrobců EU. Kontrola probíhá při exportu AFCO a navíc i při importu do EU. Od nedávna navíc nové mikrobiologické testy. Naopak výrobci v EU mají oproti mimo EU výrobcům starosti nulové. Pokud slečna- paní krmí masem nic proti, já mám zase proti masu hygienické výhrady - doma v mrazáku si rozhodně maso nepřemrazím, nedosáhnu dostatečné teploty. Ale to je můj názor Každopádně jestli lpí na tom aby psy baštili hlavně maso, doporučila bych jí ať i pamlsky jsou masové a ne obilovinové, s masovým extraktem a konzervací, která není blíže uvedena.

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 07:43 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

emikami
Tak díky za vysvětlení
Ale stejně zatím zůstaneme u naší stravy-neříkám,že to bude možné pořád,třeba až budeme mít druhého psa,tak budu muset přejít na granulky.A to pak budu zase vybírat...
A co se pamlsků týče,tak u nás vedou jednoznačně piškotky,frolíci a párek tohle všechno jen na agility.Sice je to krajně nezdravé, ale tolik mě to zase nebolí, když vím, že toho dostane opravdu jen tolik, co by se za nehet vešlo. Něco jiného by bylo,kdybych mu to do misky sypala k večeři...Ten můj je dešně vybíravej,takže koupím třeba nějaké odměnky a pak to musím různě rozdat,jelikož on to za odměnu prostě nepovažuje Jasně, občas si vezme třeba vitamínek nebo kostičku pro stene (jine nechce),což nosím v kapse a dám mu to,když třeba přiběhne na zavolání od psa apod. nebo i tu granulku (to dostane tak 10 granulek za tyden) ale jiným se mu moc nezavděčím,to i to prasečí ouško tady hodnou chvíli leží,než si ho všimne
Ale poslední dobou se snažíme běhat agility a cvičit jen za míček

Co mají vaši hafani nejraději jako pamlsek???Ať se inspiruju, třeba by i tomu mýmu fajnšmekrovi něco zachutnalo(nejlépe něco,co se dá skladovat v kapse)

Darina1
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 08:56
- Nahlásit

krecinek
Krecinečku tak u nás vedou piškoty, suchý chleba a pak co kolyv co koupím a hlavně co mám já v ruce.
Bišo pokud byl sám bez Damišáka tak to opravdu byl nimrod v jídle, ale co mám druhého tak se nestačím divit jak žere. Myslím, že i Verunka psala, že Phoebe pomohlo když si pořídila Eli. Ono je to víc motivuje páč si myslí aby na ně zůstalo. Já totiž nenechávám v miskách nic když během chvilky což je asi 15min. nesní tak má smůlu. Misku beru a nedostane ani pamlsek a až uvidím že snědl druhé krmení tak pak může pamlsky.

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 09:10
- Nahlásit

Darina1
Tak to mi misku teď vždycky vylížeme a to než se stačím otočit O nějacích zbytcích nemůže být ani řeč. Ale v pamlskách - tech urcenych pro psy, si proste vybira...A jinak si myslim,ze napr.takovy piskot nebo susene pamlsky(jo,zapomnela sem na strivka,ty miluje) jsou stejnak nejlepsi.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 09:12
- Nahlásit

krecinek
taky frolici vedou. Jinak salámky, párekčky, sýry, rohlík se sádlem... co dům dá.
Taky pořád krmím syrovým,ale jednou týdně dávám granule. Terezce budu muset dávat ještě ráno granule a večer maso. Přílohy, po kterých by měla přibrat mi odmítá jíst. Pokud to rozemelu, tak radši nesní nic. Někdy má asi dobrý den a tak něco z přílohy zblajzne. Teď jsem ve zverimexu sehnala vepřové, tak jsem to uvařila a v tom vývaru uvařila nudle s lněným semínkem, ani se toho nedotkla, jen maso vyžrala. Takže pokud chci aby přibrala, budu muset dávat i ty granule, které jí s chutí. Doporučili mi na přibrání místo zátěžovky štěněcí. Takže jsem koupila K9 junior.

Jinak s Terezkou je to pořád nahoru a dolů. Teď díky počasí nemůžu jezdit na laser, je to neuskutečnitelné... Pořád má tu díru v bříšku... Moc nechodí, je hrozně hubená, má 7,5 kg, když jsme jí brali z ulice, tak měla 8 (.
k tomu jejímu "nechození"...jednou na ní můj přítel udělal "léčbu šokem". Nebyla jsem doma a on šel kácet strom do lesa vedle domku a nechal jí venku (bylo nad nulou) asi hodinu... Když jsem se to dozvěděla, tak jsem řádila jak černá ruka, ale pak jsem viděla, že jí to pomohlo, že se jí pak vstávalo z křesla líp, tak jsem se příteli ještě omluvila.
blbé je, že jak delší dobu stojí, chodí, tak pak má trochu krvavé bříško, jinak ne, jenom hodně hnisu. Včera mě překvapila, že jak si šla z venčení lehnout na křeslo, tak potkala u něj kus buvolí kosti, vzala si jí do tlamy a odnesla na křeslo. Já jí začala škádlit, že jí to vezmu a taky že jsem jí to vzala a jezdila jsem s tím po křesle (křeslo má rozložené, takže má na délku aspoň 1,5m) a ona za tím cupitala a snažila se to chytit, tak jsem byla hrozně ráda, protože nikdy neměla o žádnou hračku zájem....Teda když jsem si jí brala od rodičů.
Tak jsem trochu zmatená, protože nedávno mě přepadaly myšlenky o utracení, byla hodně skleslá, no a teď toto. Vždykcy si řeknu, že TOHLE je důkaz, že chce ještě žít. Prostě nedokážu vůbec rozeznat, kdy už je čas. Jednou jsem měla pocit, jako by mi chtěla říct "Tak moc to bolí..." Ležela na křesle, já stála vedle a škádlila jsem psy a ona se mi hrozně dlouze zadívala do očí a já v nich četla bolest. Ten její pohled byl neskutečně dlouhý, nemohla jsem se od jejich očí odtrhnout. A stejně jsem to nedokázala.... Tak hrozně jí mám ráda...

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 09:18
- Nahlásit

Darina1
jj Darinko, Phoebince hodně pomohlo, když jsme si pořídili Eli, však tady je důkaz... Jak jim to šmakuje...

Darina1
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 09:33 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

krecinek
No a co jsem začala vařit tak fakt žerou jak bagr. S granulemi někdy dělá fóry Bišo, že jako já si počkám až Damišák dožere a pak mu ukážu, že já ještě mám a honem se na ně vrhnu. Je to prostě zmetek vychcaný.

Verca
Veverko tak to ti věřím, že někdy je človíček bezradný a neví co a jak. Opravdu to záleží na Vás jak vy to vnímáte a jak se Terezka cíti. Je jasné, že je její zdravotní stav dobrý a pak za se vše je v lojy, ale opravdu jakmile uvidíš, že to Terezka nezvládá tak s ní zajdi a nenech ji trápit. Je to hrozné, ale tak to musí být.
Vždy jsem se mimy psy chodila já tak vím o čem mluvím a když už se blížil jejích čas tak jsem se modlila aby usnuli ve spánku, nikdy se mi to nepodařilo. Tak že jsem si to musela vždy vypít až do dna.
Pac a pusu posílají Biško a Damiško.

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 10:43 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Tak ted jsme byli v utulku a je tam tohle....nevim,mozna bychom ho brali,ale moooooc se toho bojim-jenom se klepe,je desne vynervovanej,ze strachu vrci...Tak nevim,zda bych hio zvladla a co na to Montik a jak by se s nama zzil...jeste o nem budeme do vikenduu vazovat.je hrozne,ale hrozne zanedbany,musel by jit okamzite dohola,coz v jeho stresujicim stavu asi bude tezke. Je mi ho lito,ale nevim,no.Navic mam ted problemy ve skole,je toho strasne moc a bude jeste vic a tento pejsek by potreboval peci extra...No,pak dam vedet,jak jsme se rozhodli.Srdcem bych ho brala,ale rozum me jaksi brzdi.V nedeli se tam kdyztak zajedeme podivat znovu,uz i s nasim hafanem,jak by na sebe reagovali.

Verca
Chudák terezka,chudáci vy...ach jo.Ale nejkrásnější je,co všechno pro ni děláte a že ji dáváte lásku...

Darina1
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 11:04
- Nahlásit

krecinek
Krecinečku mě se ta fotka ne oběvila, tak nevím jak vypadá, ale je to pravda, že když bys té si ho vzaly tak jde o to, že ze začátku opravdu by měl být někdo s ni má doma a to minimálně 14dnů. Jedině se hodit honem marod. Montikovy by bylo určitě veselejší, ale záleží jak vy byste to zvládaly. Monti by měl kámoše a to by bylo opravdu fajn. Já bych do toho určitě šla, já jsem pro to aby byli pokud je to možné alespoň dva pejsci. Já mám ráda číslovku DVĚ.

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 17:22
- Nahlásit

Darina1
Já se hodit marod nemůžu,chodím do školy a tam musím být-na laborky 100% Nevím,no,ještě přemýšlíme,je nám ho moc líto-je tak zanedbaný a bojácný,hrozně vystrašený,všeho se bojí,myslím,že by se bál ze začátku i Montyho.Ani nechtěl vylézt z boudičky,když jsme pejskům dávali dobrůtky,museli nám ho vyndat. Celý se klepal strachyAle nevím,zda by nebylo rozumnější si druhého pořídit,až dostuduju...No,pak dám vědět,jak jsme se rozmysleli,musíme to probrat pořádně...

Je to zkopírované ze stránek utulku,tak to asi blbne... tak sem hodím odkaz:URL

emikami
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:09
- Nahlásit

Ahojka holky, no teda, dneska jsem sem neměla ani chodit, nejdříve čtu dojemný příběh od Verči a představuji si Terku, copak se jí asi honí tou její psí hlavičkou, ach jo....no a pak kliknu na odkaz od krecinka, no a teda fakt, jsem tak nasr....já bych ty lidi opravdu nakopala do pr......a to jsem ještě hodně a hodně slušná.
Jak je tohle možné, ježiš co to s těmi lidmi je, proboha? Co to je za hajzly, a to dovedou dál žít s čistým svědomím? Určitě se chodí bavit, sedí si v teploučku u televize, a na toho chudáka a ty ostatní si už určitě ani nevzpomenou.
Já bych udělala takový zákon, aby každý pes i ten bez pp, byl nějak identifikovatelný, aby se aspoň mohl najít majitel, a normálně bych je všechny psala na nějakou černou listinu, a ta by byla někde pěkně na očích ostatním všem lidem, možná že by si pak rozmysleli to co dělají, a už dopředu, ti co by to už věděli tak by si rozmysleli aspoň jejich koupi, když by měli zase takto dopadnout. Nevím jestli jsem víc navztekaná nebo zcela zničená. No tak zase ahoj.

emikami
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:11
- Nahlásit

krecinek
Kdybys to zkusila, možná by to šlo. Udělala bys jednoho šmudlu šťastným.

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:20
- Nahlásit

emikami
Jojo,bylo mi z toho do breku...a to se tam ještě batolila malilinkatá štěnátka
O pejskovi přemýšlíme,ale kdybychom si ho vzali,tak mě naši už opravdu zabijíChceme se za ním s Montíkem ještě zajet podívat...

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:53
- Nahlásit

krecinek
Krecinečku tak jsem se honem podívala na ten obrázek a fakt bych do toho šla. Kdybych neměla dva,ale jen jednoho tak si pro něho zajedu. Když ho dáš do pořádku a ostřiháš uvidíš jaký to bude kuliferda pěkný. Je opravdu moc pěkný a už jsem si ho představy la jak je v čistém a teplém prostředí. Fakt bych jela pro něho, ale já opravdu nemůžu mít víc jak jen dva.
Krecinečku jeď pro něho. Prosím, prosím a ještě jednou prosím.
Pro příště dámy mějte se mnou slitováni a nedávejte sem zubožené pejsky páč musím jít teď kom na psychinu.

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:57
- Nahlásit

krecinek
Jo a hlavně jak pojedeš do útulku s Montíkem tak ať má kapku proti blechám, ono v takovém útulku je jich moc a pak se toho hnusu nezbavíš i ty jsi mohla na sobě dotáhnout domů. Tak hned i si vyklepej pořádně věci. Tomu se zabránit nedá, ale trochu se chraň.

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání