| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 14:53
- Nahlásit
Darina1
Darinko přišla jsem na to, že aspoň k něčemu jsou ty výstavy dobré, chytit tam rýmu, kašel, nebo i jiné, či blešky, páč opravdu lidi jsou zmije a jestli mají psa nemocného, nebo zablešeného, oni tohle neřeší, hlavně že nepřijdou o peníze a na tu výstavu prostě musí jít, to je jasné, že to tak je.
Já mám psi 16 let a také jsem se z rýmou či kašlem nikdy nesetkala, zda mi teda mozek neklame, průjem ano, blinkání také, ale rýmu teda ne.
Takže jelikož jsem to nechtěla nechat jen tak, aby se holky léčily třeba 14 dní a ještě bez prohlídky, a poslechnutí od veta, tak jsou všichni napíchnuté antib. takže včera bylo 7 včeliček, a ode dneška dávám tbl. Ráno ještě prskali, ale myslím, že o maličko méně, co teď nic moc neslyším, takže mají ant. zatím na 4 dny s injekcí je to 5 dní, tak si myslím, že v po. ráno, po probuzení by mohlo být relativně ticho jsem ráda, že jsem na vet. šla a obětovala ty peníze, jeli jsme teda na dvakrát, páč jsem je nechtěla brát všechny najednou, my tak nejsme zvyklé jezdit, na první várku jsem vzala ty co se mi zdály horší nebo ty které jsem potřebovala zkontrolovat, a když jsem slyšela že je chce napíchat, že to bude jistější a rychlejší vyléčení, tak jsem řekla, že dojedu ještě pro další tři holky, řekl že to je rozhodně rozumné, i kdyby to měli méně než tyhle.
Říkají že to nic sice není, pokud rýma teče, je čirá, a psi se nijak nedáví, že by to mělo za týden přejít, no ale nikdy nevíte, co kdyby z toho začal být zápal plic, takže já jsem nyní v klidu, že jsem udělala pro ně maximum a předtím jsem se pořád obávala, že jsem nevěděla co vlastně jim je, a jak je to rozsáhlé.
Nyní to dělám tak že uvařím hrnek toho Jitroc. čaje, nahážu do toho piškoty, a to dostanou k snídani, každý asi tak 3 piškoty , prcek dostal dvě , rozmačkané v tom čaji, kde ještě bylo dost čaje na vylízání a jak se do toho pustil, pak dokonce jak tam cítily holky ty piškoty, tak jsem jim zbytel lila do těch talířků, a oni to pěkně vyžahly, takže celý hrnek pro všechny a pěkné teplé. Pak dostali tbl. pak granulky, a nyní dám Jitroc. sirup, každému ty 2 ml, stříkačkou jen Britušce to nedávám, protože ono ji to asi nechutná, a přijde mi že se ji chce jakoby zvracet, jelikož může ji za pár dní rodit, tak si říkám, ať ji zbytečně neobracím žaludek, takže ta má jen ten čajík, ostatní poměrně v pohodě a prcek Gerrýsek - tomu jsem to radši nedávala, ale on vždy přiběhl, a když to dávám někomu z holek na zemi, tak cpal tu svoji papulku do to druhé a chtěl prostě taky, takže jsem mu dala už včera 1 ml, a nejdřív sebou vrtěl, protože je to neposeda, pak to zacítil , zkoprněl, a já mu to dávala na jazýček a on lízal jak o život, vypadalo to jako když někdo krmí malé kůzlátko dětskou flaštičkou, prostě mu to šmakuje.
Jenže on snad sežere zcela všechno páč jsem mu dala antibiotiak a on ho prostě sežral, holkám to cpu až do krku, a on si na tom pošmákl Je to prostě super pes.
Do luxu mě šťouchá, ničeho se nebojí, je pohodovej, hravý, tempramentní, zaslužil by si úžasnou rodinku, která by ho milovala jako mazlíčka. Je tak úžasný, že čím déle tu bude tím pro mě hůře a samo že i pro něj pak se budeme muset rozloučit. no. ....tak asi , že....
Majko, tak co , byla si na té veterině??? co vám dal, nebo si ještě počkala???
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 14:55
- Nahlásit
Hurá, já jsem také jednou začla novou stránku
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 17:37
- Nahlásit
Darina1
Já jsem se také s rýmou právě nikdy nesetkala. Ketynu mám jedenáctiletou a nikdy rýmu neměla. Asi jsme to dotáhli fakt z tý výstavy
Emikami
Dnes jsem s nima ještě u veta nebyla, protože přítel vymyslel narychlo výlet spojený trochu s prací a odjížděli jsme z domu brzy ráno, tak jsem veterinu nestihla. U Candyho se mi zdá, že se ta rýma trochu lepší, ale Ketynka tu rýmu i popotahovala do sebe, určitě to znáš, takovej hroznej zvuk u toho dělá. Takže jestli se to do pondělka nezlepší, tak s nima půjdu.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 18:51
- Nahlásit
Já dávám Claudí na rýmu inhalovat heřmánkový čaj.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 19:04 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
ahoj holky jdu jen pozdravit, poprat krasny advent a udelat si inzerci ))))
nabizime sluzby pro vas pohodlnejsi zivot,
ted aktualne domaci vanocni cukrovi, vanocni uklid, myti oken, medove pernicky a pro ty kdo si pece pernicky rad sam a nema med, tak domaci medik www.pohodlnejsizivot.cz
verim, ze vas nabidka zaujme a poslete dal, kdyz samy nevyuzijete. cukrovi lze poslat kuryrem i mimo prazskym ))
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2007 01:36
- Nahlásit
Aknah
Hm, cukroví vypadá dobře, ale chtělo by to znát cenu, jukala jsem na web, a nejde na nic kliknout, jen na mejl
Mňam, mňam.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2007 09:47
- Nahlásit
emikami
Dášenko tak s toho jsem paf, já opravdu myslela, že ten pejsek je tvůj na krytí, asi jsi to již někde psala co a jak a já to přehlídla. Tak to je škoda, že si ho nenecháš a přesně jak píšeš o tom jeho chováni, odvaha a papáni tak takový je můj Damišáček. Biško je pravý opak.
Už jsem si zapamatovala jitrocelový sirup kdy bych ho někdy potřebovala.
Víš co by mě zajímalo koly pak jsi nechala těch penízku u to ho veta? Určitě to byla hafa.
Ještě mě napadlo proč nemáš nějakého dobrého veta který by ti přijel domů? Určitě by se ti to vyplatilo při tolika pejsků.
Candy
S to pro to by la ta výstava a co pak taky to u vás ustupuje jak u emikami?
MartinaClaudi
Martinečko až budeš za se inhalovat Claudinku tak sem vlož fotku.
Holky koukli jste na to video s té výstavy v USA? Já ano a kochala jsem se úplná nádhera. Až budu mít víc času tak s kouknu to ho víc.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2007 12:37
- Nahlásit
emikami
ahoj, myslim, ze cena prijatelna 295,- kc/kg,jo jo na strankach se stale pracuje snad dnes vecer bude lepe
|
Bíšovááá
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2007 17:21
- Nahlásit
Dneska jsme vyhráli s Bíšou 2.místo v klubových závodech na cvičáku.No vůbec bych to nečekala.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 07:24
- Nahlásit
Bíšovááá
Tak to vám moc gratulujeme a jste šikulky, že i v tak hnusném počasí jste to zvládly. A můžu se zeptat jak pak vypadal pejsek po závodech? Poznala jste ho ještě vůbec?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 00:06
- Nahlásit
Darina1
Darinko, tak já nevím z čeho si co pochopila, ale jedno štěně super pejska mám doma ještě k prodeji.
Druhého super pejska mám jako krycího Jmenuje se Yber Satya, a snad už ho dám brzo na stránky. je málo času.
Ale přezubovat teprve bude, takže jak víš , vše je možné....
U nás zatím rýma pokračuje i slábne ......no jak se to veme.....Brituška je zatím v klidu, občas hrabe.....kdy nás překvapí.....to netuším.....ale jsem nervozní.....
Aknah
myslím, že špatná cena to není, ale nyní si nepamatuji, jak jsem objednávala vloni.
To zašlete kamkoliv? Lze si vybrat, nebo je vše namíchané. Díky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 05:34
- Nahlásit
Dnes ve 4 hodiny ráno odešla Terezka za Duhový most.
Terezko moc Tě milujeme a přejeme ti, abys tam našla skvělého psího kamaráda.
Terezka umřela doma v klidu, teploučku a v mojí náručí.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:28
- Nahlásit
Verca
Veverko moc neplakej a jen si říkej, že jste ji opravdu poslední měsíce moc pomohli jak láskou tak i teplem domova a věřím, že Terezka se teď kom na Vás čtyři kouká a je moc ráda, že měla tu šanci Vás poznat.
Buď moc ráda, že se to Terezce povedlo ve spaní a v klidu. Tak výš, že jsi nic neuspěchala a sama si Terezka vybrala nebo s piš ta její nemoc. Je opravdu hrozné když přijde čas a ty vidíš, že to musíš udělat a zajít na tu poslední cestu k lékaři. Vždy jsem se modlila aby když to přijde tak ať mojí pejskové usnou, ale zatím mi to nebylo nikdy dopřáno, vždy jsem je musela vést a pak dva roky to vydýchávat.
Tak že Verunko a Peťo zamáčkněte slzičku a myslete na to, že Terezka odešla v pokoji a klidu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:33
- Nahlásit
emikami
A ha tak už jsem se lekla, že jsem to celé popletla. Páč já věděla, že jsi si koupila krycího pejska. Je jasné, že při počtu tolika feneček si po řídím krycího pejska.
Tak teď už to chápu. Jen si musím pořádně zapamatovat jména té tvojí drobotiny. Bo už mám v tom galimatyáš.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:40 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Darina1
Darinko tak to nebylo.
Měla jsem už z Terezky narušené spaní, protože posledních pár dnů měla hrozný průjem, který nešel vyléčit a já, kdykoliv slezla ze své postýlky, tak jsem byla na nohách a utíkala jí vyvenčit. No a dneska mě probrala ve čtyři ráno, já utíkala a ona stála u dveří. Stála tak, že nešlo otevřít, tak jsem jí říkala, ať trošku uhne, jenže jí bylo špatně, tak jsem jí vzala do náruče a vzala ven, kde jsem jí položila na zem. Udělala pár krůčkůe a já se běžela vyčůrat (tak jsme to dělali vždy). Jenže hned jak jsem zavřela vchodové dveře, tak jsem je hned se špatným tušením otevřela a viděla jsem Terezku, jak leží na zemi. Nejdřív jsem si myslela, že zakopla a tak jsem utíkala a vzala jí do náruče. Cítila jsem, jak je hrozně slabá. Odnesla jsem jí na její postýlku, držela jí, mluvila na ní a hladila a věděla jsem, že umírá.
Vím, že čekala na mě, aby se rozloučila. Na ty nohy se musela postavit z posledních sil. Věděla, že vždy za ní běžím, kdykoliv se postavila na nohy.
Dneska nebo zítra s ní měl jet Peťa na veterinu, protože nechtěla jíst (ani šunku a kuřátko) a ten průjem... Tam bych s nima nejela, nedokázala bych to. Říkala jsi, že vše má nějaký důvod, že nic se neděje jen tak a já si jsem jistá, že tak to prostě mělo být... Že jsem měla být s ní, když umírala.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:44
- Nahlásit
Verca
Veverka a všichni.
Verunko nechceš pejska od Damišáka bráchu Deniska?
Pamatuješ jak jsme byli v Ostravě na výstavě tak ta paní co ji sklouzly kalhoty trochu níže tak ta má Deniska a koupila si ho pro svoje fenečky na krytí, ale co si ji neštymuje tak ho prodává. Má výstavní úspěchy a je již uchovněny, v kohoutku má 23cm a paní by asi za něho chtěla, ale to nevím přesně asi 14000- 15000kč. Já říkala jsem, že kdybych neměla Biška tak si ho koupím páč to jsou jedineční pejsci jak povahově tak svojí kostrou.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:46
- Nahlásit
Darina1
Darinko, než my se vyhrabeme z té finanční mizérie, tak to bude za dlouho.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:48
- Nahlásit
Verca
Veverko jak se říká svatá slova. Podle mě se opravdu neděje nic jenom tak vždy je nějaký důvod a to co píšeš určitě bylo to ono chtěla tě mít u sebe. To bylo zlatíčko.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:54
- Nahlásit
Verca
To ti věřím ona to není malá částka, ale když vím jací ti pejskové po té Anči jsou tak bych si ho hned koupila. Proto ho i inzerují páč je to ohromný pejsek. Víš, že já tak jen neinzerují, musím si byt jistá, že je to ono.
S poměla jsi si která pak to byla ta paní?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 07:59
- Nahlásit
Darina1
No jak jsi napsala, že jí lezly tangoše, tak mi bylo jasné... Možná bych si nezvpoměla na obličej, ale ta holá dupa nejde zapomenout.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 08:03
- Nahlásit
Verca
No vidíš aspoň jsem ti vykouzlila úsměv na tváři.
Ten pohled pro bohy nikdy nezapomenu .
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 10:55 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Verca
No ach jo, Verčo, Verčo, ani nevím co říci, zrovna tu myslím na malého Endyho a ty píšeš tohle, brrrr. je mi z toho zima, smutno a slzy v očích. No jo, sice nebyla štěně, ale ještě nebyla také stará. Co zapříčinilo to, že takto dopadla, mají na svědomí ti co ji měli a vyhodili, zasloužili by opravdu napráskat. Nebudu to dál rozvádět, jelikož bych byla dosti hrubá.
Verčo je mi to moc líto, věřím žes pro ni udělala první, poslední,ale bohužel už to nešlo zachránit, nedovedu si ani představit, cos musela všechno prožít, a kolik si musela v sobě najít síly. Naše Bellinka to měla poměrně rychlé a to jí bylo skoro 11 let, i tak to bylo šílené a nezapomenutelné. Myslím, že na smrt pejska, když ho nějak znáš , to prostě nejde zapomenout, člověk ho má stále v srdci, a když si člověk vzpomene tak také před očima.
Přeji ti hodně sil, jistě ti je Péťa oporou, a Terezce přeju krásný život v psím nebíčku, možná se setká s mojí Bellinkou a budou kámošky tak ...
Milá Terezko, i když si poslední chvíle prožila u těch nejlepších lidiček cos mohla, nedokázala si překonat svou nemoc. Nyní tě už nebude nic bolet, a pokud se setkáš s mojí Bellinkou, dej ji ode mně milion pusinek, a zatahej ji za ty její krásné dlouhé ouška.
Ach jo. to je smutné ráno. Holky mi tu pořád prskají, musíme radši prodloužit antibiotika, Brituška před porodem, mně třeští hlava, včera jsem dostala mejl, zase o těch zvířátkách jak je stahují z kuže za živa, nedokoukala jsem to do konce, je to kruté a to co jsem se snažila dokoukat, pořád jsem si přála aby ten člověk co to dělá zemřel krutým způsobem. Brečela jsem jako malá holka u pc, a byla jsem tu bezmocná. Je to tak kruté, že brečím zase. Proč to holky někdo je schopen dělat němým zvířecím očím. Mám v sobě tolik bolesti ale zároveň tolik vzteku a nemůžu hnout ani prstem. Fakt bych je vymlátila, ty lidi jsou hnus.
Takže já si jdu dát ledovou spchu a radši něco na uklidnění, protože tohle je prostě neomluvitelné, a ať mi nikdo neříká , že je na světě bůh, kdyby byl tohle by nedopustil. Zvíře žilo a bylo svlečené z kůže. ať jdou do háje, podřezala bych jim krk.
Chovala bych se sice jako oni, ale v tomhle případě by mi to bylo jedno. Co zmůžu že tu bulím jako Alík, nic, nic , nic. chtěla jsem to sem včera dát, pak jsem zapoměla, ale jistě to všichni znáte, možná to dám ještě , ale jako samostatné téma. jenže kdo mu chuť koukat na tu velkou krutost.
Jsem totálně zničená, možná bych si dneska až tak na to nevzpoměla, ale ty lidi co měli Terku a vyhodili ji na chodník, ti byli také krutí.
Tak se držte, no a já si popřeju to samé, ¨páč jsem na dně.
Papa.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 11:09
- Nahlásit
Darina1
Prosím můžeš sem napsat víc o tom pejskovi? To je frisé??? a co by s ním Verča dělala, když má fenku bolo a havanskou?
Nebo sem můžeš dát odkaz na ten inz. či jeho celé jméno, nebo chov. stanici. Děkuji
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:32
- Nahlásit
Verca
Verunko, s Terezkou mě to moc mrzí. Sama jsem před týdnem přišla o ani ne tříletou fenečku, vím, jak to bolí. Udělala jsi, co se dalo. Tezerce je teď už dobře a běhá spokojeně v psím nebíčku. Drž se.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:34 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
Verca
Ted uz ji nic neboli..............a mela velke stesti,ze jste se ji ujali a dali ji lasku a peci......vic jsi pro ni udelat opravdu nemohla
Montíčkovi je dnes taky zle. Ráno byl v pohodě,ale pak asi hodinu s ním nic nebylo,jen si někam zalezl,na nic nereagoval,nechtěl hračku pamlsek,nic,pak se přidal třas, a když vstal,tak se zapotácel,pořád se olizoval,jako že bude zvracet,ale nešlo mu to.Měli jsme ztrach,že ráno venku něco olízl nebo sežral,protože to přišlo z ničeho nic.Naštěstí jsem dneska mohla zůstat doma a přítel byl ještě doma,tak jsme jeli na veterinu.Ještě cestou se klepal,pak tam pookřál,pokakal se tam-ráno to nestihl,nebo mu to nešlo,dostal něco do tlamky a injekce,do 5 minut se poblinkal,ale nic tam nebylo, jen trocha nestráveného jídla.Měl včera mimo jiné v krmení i jednu nebo dvě růžičky brokolice,tam možná to,ale už ji měl a vše bylo v pořádku (spíš blinkal po granulích,když jsemmu je někdy zkoušela pak ještě dát,když jsme přešli na maso).Tak nevím,no,ale moc se mi to nezdá,že by tak najednou...ale vše je možné.Ted tu u mně spinká,a až se probudí,bude mu prý líp.
Taky má zánět spojivek-asi chronický,dostali jsme framykoin.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:56
- Nahlásit
krecinek
Leni, nemyslím, že by mohl mít třes jen z toho, žes mu dala brokolici, či granule.
Volala jsem dnes na veterinu, že budeme muset ještě prodloužit ty antibiotika, on mi říkal,pokud to nebude ještě dobré, tak to chce brát tak 7 dní. No a říkal, že od rána již ošetřil několik psů s takovou nějakou virozou, či rýmou, že to pěkně všude řádí. Zkus mu nahmatat uzliny, když sáhneš pod ucho, tak tam je jakoby v takovém žlábku, za čelistí, nevím jak to přesně vysvětlit, tak když jsou v pořádku, tak prý se nedají ani nahmatat, je to taková kulička jen malá, ale když jsou zduřelé, tak to je docela lívanec, tak se jukni zda mu tam nějaké bulky nahmatáš, no je to skoro ve stejném místě jako u lidí, určitě to poznáš, ale musíš trochu déle, ono se to u psa až tak dobře nenahmátne jako u člověka, ten kdo tomu nerozumí, jako třeba já, musím se na to soustředit abych to poznala.
Pokud by je měl zduřelé může mít také nějakou virozu, či infekci. Třeba ti začne také prskat.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:09
- Nahlásit
emikami
Ona mu tam hmatala...a meřila teplotžu a nic...Jen se nám prostě zdálo taky divné,že by to měl ze včerejší večře(měl ji kole 5.,6.hodiny).Protože si ráno ještě venku hrál s pejskem,pak tady taky skákal na gauč a honil "myšičku" a pak byl divný...no,teď tu spinká a už je mu snad líp. Nevím,jestli jsme nejeli zbytečně, protože tam už mu pak nic moc nebylo, ale pro jistotu se vyblinkal a máme klid. Nechtěli jsme nic riskovat. a aspn jsme zjistili ten zanet spojivek a zrovna jsem koupila odcerovaci tabletu (tu ma dam az za tyden-radeji) a nechala ostrihat ty desne dlouhe drapky,co uz mel. Já tam totiž dneska tak jako tak chtěla pro ty drápky a odčervení jít...en doufám,že jsme ho netrápili tím zvracením zbytečně,ale asi ne,protože teď máí žaludek čistý a už to bude zase dobré. My se báli otravy. Hlavne,ze je mu uz lip...ted tu spinka,uvidim,az se probudi.To je pry po te injekci,takový přiblblý tedka...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:02
- Nahlásit
krecinek
My také nemáme teploty, ani jedna zatím...hurá.....no to asi nevadí že se vyzvracel, také se dává kyselé zelí, když něco pes spolkne, tak prý se to omotá, a pes to vyk.....
Jednou jsem to zkoušela na Bellince a zelí žrala. No hlídej to, a jukni na ty uzliny, kontrolovala mu je? Fakt je toho nyní hodně a všude, Petra je od Plzně a také to tam řádí, jak si četla, má to i Candy, a v Praze toho je moře. Takže to bude nějaká epidemie, což mi štve a jistě spousty dalších kteří očekávají příchod miminek.
Jo no vidíš, nyní si říkám, že vlastně se říká, že březí feny se nemají ani odčervovat, a ani dávat něco proti blechám či klíšťatům, ba ani s tím přijít do styku. takže např.spoustu lidí dává psům na blechy a klíštata tu ampulku na kůži, no a pro březí feny je asi zřejmě riziko se s takovým psem potkat, do teď mi to teda nenapadlo, ale příště si budu dávat pozor a každému psu se radši vyhnu.
Holky tohle je krásný pejsek. Kdyby to byla fenečka, tak nevím....no a ať si říká kdo chce říká, tak by byla bez pp. no a co.!!!
Tříletý kříženec teriéra SIGI je milý, přítulný pes, který se od vás velmi rád nechá rozmazlit. Sigi je velmi čistotný a spořádaný pejsek, vhodný do bytu jako inteligentní společník.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:18
- Nahlásit
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1095970013-ch cete-me/207562221300035-10.11.2007-09:45.html
Zde je možné ho vidět i na videu, jako ostatní ale je to až na v závěru pořadu.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 16:24
- Nahlásit
Verca
Ahoj Verčo, tvou zprávu jsem si přečetla teď odpoledne a opravdu mě to vzalo. Vzpoměla jsem si na to jak mi zhruba před dvěma lety umřel v náručí můj první havaňáček. Hlavně ti přeji hodně sil se s tím vyrovnat.
|