Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Darina1
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 11:09
- Nahlásit

Gučátko
Tak to ti můžu už říct teď kom jak to bude u Vás vypadat SMUTNĚ a to my věř. Hlavně nechej všude Gučiho hračky a věci ať přítel o ně zakopává a má to stále na očích, hlavně hodně na něho z pomínej a stále o něm vykládej, no a pust i sem tam slzičku. No já bych už na něho tlačila a vůbec nečekala až on nato přijde jakoby sám, iniciativu v takových věcech beru já pevně do rukou a je pravda, že za 26let mi manžel nedokázal odolat, holt jsem dobrý diplomat a mám hodného samečka.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 11:26
- Nahlásit

Ahojka všichni, tak jsem tu nebyla asi měsíc, myslela jsem, že tu strávím noc, a tady je jen pár příspěvků.No možná to není zas až tak dlouho.

Krecínku, tobě gratuluji k druhému pejskovi, jojo, také bych takového brala, ale fenku, ale já musím mít ty mrňavé, s tím nic nenadělám. , ale i tak jsem spokojená.

Gučátko, a chceš pejska s PP, či bez pp?
Já viděla včera v inzerci pudla toy, ale to je asi na tebe maličké, hrozně mě zaujal, on byl takový žíhaný a vypadal jak je maličký jako havaňáček, je takový černo s oranžovou, která tam prosvítá. Prostě mají nějaký problém, a vznikla tato barva, sice bude mít PP, vše, a stojí 12 tis. ale do chovu nesmí. Škoda, protože je krásný, no ale pak by ti pudlové mohli vypadat jako havaňáci.

Jinak holky pudličí mám ještě doma, řádí tady jak černá ruka, tak doufám, že zas dám nějaké video na stránky. Pořád se rozhoduji, kterou nechat doma, a jestli vůbec ano, nebo ne, je to tak těžké.

Koukala jsem po inz. a je všude hodně krásných pejsků, i bez pp, bišonci, i barevní, a pudlíčkové, občas i ten havan se najde, no já to pochopitelně nedoporučuji, ale bohužel bez pp jsou, a prodávat se stále budou, s tím člověk nic neudělá.

Jinak kdyby¨chtěla někdo fenku pudlíčka harlekýnku, tak tady jednu volnou mazlivku mám, bude také asi menší počítám na hranici toy a trpaslík. Je to Angele Brit Luck. říkám ji Andulko, když mě zlobí, tak Andulo !!!!

Držte palce, Gina by měla mít za týden štěňátka, tak budu mít prvně bišonky, jak budou všichní stejné už mi z toho nyní jde hlava kolem.

Tak páčko. a Krecínku, fotky úžasné, a fakt ti toho pejska závidím. Musí to být nádhera když k tobě přiběhně už něco tak velkého, a že je docela fakt velký, ještě poroste ¨????

Také posíláme pusinky, Emi,Kamí,Brit,Denis,Wiki,Gina,Chelsie,Angie,Angele

krecinek
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 12:10
- Nahlásit

emikami
Ahoj,dlouho si tu nebyla
Teda,tak to mas doma veselo,sama stenatka-nedriv havanacci,pudlicci,ted bisonci
Jinak kluci spolu doma řádí, Montík pořád provokuje venku ho zase Chimney pase a to pak ke mne kolikrát Monty přiběhně, že chce vzít do náruče, ale pak zase kouká,že chce dolů-nj, Montík, naše zlatíčko a zlobidlo.Te´d zlobí,protože je hubený a venku lítá jak blázen a nmoc toho nesežere,tak ho nechávám občaas doma a jdu s ním tak na dvě velký procházky a s borderákem tak na tři... Je to super, mít dva pejsky,i když borderkou bude ještě chvíli práce, zatím se ještě bojí lidí, ale jinak si už na auta a ruch zvykl, nevadí mu ani vlaky a byli jsme se podívat už i v metru na eskalátor...na to, že je u nás 14 dní, tak dělá pokroky!Tak snad si zvykne i na lidi. Taky už umí přivolání (líp jak Monty), sedni a lehni a už i běhá za míčkem,bude ho snad bavit aport...
No,boderky mají tak 20 kg,ještě zmohutní a asi bude na bodredku dost velký,protože když běhá s dospělíma,tak je témeř velký jako oni,ale už je mu půl roku,tak už asi dlouho neporoste,jak říkám,ještě zmohutní-taky hlava a zachlupatí se

Jo a ještě musím napsat,co ten Montík zase vyvedl:včera jsem byli venku s hodně pejskama,ale samí vlecí,tak se Montík spíš držel u nás páníčků a najednou koukáme,na lavičce mladý pár,Montík k ním běží a šup holce do náruče a už se s ní mazlí a dělá,že je její..tak já jdu pryč a volám":tak si tu zůstaň,já mám ještě jednoho pejska a když seš takovej....a odhcázela jsem za zatáčku, tak si to Montík rozumyslel a šup pelášil zase plnou rychlostí za mnou lump jeden.
Gučátko
Snad se ti přítele podaří přesvědčit

Verca
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 13:50
- Nahlásit

Gučátko
U nás to podobně vypadalo s Eli, jestli si dobře pamatuji. Jednou jsem Peťovi řekla, že by bylo dobré pořídit Phoebe kamarádku a on že jedině zase bílou bolońskou kuličku a já, že jestli by nechtěl havanskou fenečku, že Dáša má krásné kuličky a on že néé, že jsou barevné. Navíc se mu vůbec nelíbili jako dospělí. Ale pak jsem mu ukázala jako štěňátko naší Eli a jak jí viděl, tak najednou se začal uculovat, ale taky se pak tvářil nezúčastněné. No a pak jsem mu je ukazovala co nejčastěji a za krátko jsme se pro ní rozhodli na 100% a pak pro ní jeli. Takže hlavně nerezignuj a ukazuj mu pořád štěňátka.

Romaine
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 14:46
- Nahlásit

Já budu mít příští týden volno, tak upravím zas Robbyho stránky a hodím sem i fotky, jak je ostříhaný a vykoupaný a zas nějaké info, ale teď není moc času..

krecinek
Myslím, že sem ti nepogratulovala k novému přírustku.. Moc se mi líbí a závidím - chtěla bych mít taky dva. Ale já bych chtěla dalšího bišonka a navíc Robbyho štěně.. Tak si musím počkat. No ale hrozně se mi na Chimmnym (snad to moc nepletu) líbí ta jeho bílá packa To je prostě kouzelný!

Verca
Veru doufám, že Robby vydrží v té čisté podobě až do pátku, abys ho taky viěla vykoupaného, ale jak začne pršet, tak to bude v háji.. Vypadá zas jako štěně a taky je víc umazlenej, kdyžje ostříhanej.. Nevím čím to je, ale fakt.. Dneska mě zase odjede na chalupu na víkend Ale já sem stejně v práci celý víkend.

Darina1
Tak nám napiš, co ti tvoji kluci zase spolu vyvedli.. To víš, už nás je to furt stejný - ven, škrabat na stehýnku nebo za ouškem, na hlavičce,.. A tak furt dokola

emikami
Ty si chceš nechat dalšího psa? Docela mě to zarazilo, protože sem myslela, že bydlíš v bytě a 6 psů, nebo kolik, i když malých mi přijde už fakt hodně na jeden byt.. Promiň, ale mě to přijde pak už jako týrání, protože je přece nemůžeš pořádně stíhat venčit, zvlášť když máš kažkou chvíli tam ještě štěňátka.. Není lepší mít míň psů a více času na každého z nich? Je to samozdřejmě tvoje věc, ale nic se nemá přehánět.

bisonka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2008 12:48
- Nahlásit

krecinek
Taky gratuluji k novému přírůstku, určitě zase přidej fotečky

emikami
Ty máš Ginu na trvalo u sebe jo? No tak až budou miminka, tak se určitě příjdu podívat. Pudlíčky už jsem nestihla, to víš zkouškové a tak, ale bišonečky si nenechám ujít
A jak se ma Chelsinka?

krecinek
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2008 17:31
- Nahlásit

bisonka
Romaine
Holky,děkuju

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 14:00 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Romaine
Promiň, ale nesouhlasím s tebou, ...............impulzivně jsem odepsala, nyní to mažu a Romance zašlu soukromě. Nechci tady zase kalit vodu¨....a někoho rozhádat, nepatří to sem, tak jako příspěvek Romanky.....což si myslím, že též mohla řešit soukromě, protože tím právě by tu mohla opět vypuknout hádka, a to já nechci....takže se omlouvám, jestli si to někdo již přečetl, ok, prostě to bude mít Romanka na mejlu, je to hlavně pro ni....... Tak zase někdy….všichni …pa.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 15:15
- Nahlásit

emikami
No a já s tebou. Ani s tím mejlem co jsi mi napsala, protože se spíš jen odvoláváš na jiné horší případy - já neřekla, že jsi nejhorší případ nebo že nejsou horší. Týrání psa je totiž široký pojem. Už jsem prostě musela napsat, co si o tom myslím. Nevnucuju ti mít jednoho psa, sama bych chtěla dva, ale jak sem psala, tak všeho s mírou a rozumem. Teď jsou pejsi mladí, většinou teď podobného věku myslím, ale nezapomeň, že se bišonci dožívají 15 let a nikdy nevíš co se může přihodit.. Je to také o budoucnosti.

Psala jsem to tu, protože to je diskuze o psech, takže mi nepřijde, že by to sem nepatřilo. Nepíšu to se zlobou spíš s lítostí, takže se nechci nějak s tebou dohadovat, jen tě spíš na to upozornit a třeba přimět k zamyšlení. Přemlouvat tě nebo ti nadávat nehodlám a ani to nadále řešit.

Jinak abych ti odpovědala na otázky k Robbymu, tak Robby je denně sám cca 5 max. 6 hodin a to dopoledne, kdy spí (i když sem doma) a pak s ním někdo vždy je. Víkendy tráví na chalupě, kdy je celé dny venku a stále s někým. Pokud jedeme někam celá rodina a on nemůže, tak je s babičkou a dědou a s jejíma 2 psama u nás na chalupě, takže ani tehdy mu nic nechybí, protože babičku má rád stejně jako nás. Ano, chtěla bych k němu druhého pejska, jenže to nezáleží na mě.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 17:45
- Nahlásit

Romaine
To nebyl klasický mejl, ale napsala jsem to sem, pak jsem si uvědomila, že tu holkám nebudu kazit náladu tím, že reaguji na něco, kdo strká nos do mých věcí. Ano je to zde o psech, ale to co ty píšeš je tak trochu rýpání, a to sem nepatří, jak víš, tak v minulosti z toho byli vždy hádky. Něco jiného by bylo kdyby si to napsala jinou formou, a to třeba tak, že jestli ten počet není již vysoký na to že bydlím v bytě, a jestli to stihnu zvládat se jim plně věnovat, že třeba ty by ses toho bála, nebo že bys takový počet kvůli tomu neměla. Tak na to ti zde normálně odpovím a to už je pak o něčem jiném,ale tys mě zde napadla z toho, že to je už jaký týrání psů, já se neodvolávám na horší případy, já jsem psala, co sï pod slovem - týrání - představuji.
Myslíš si, že ve svém věku bych potřebovala poradit od někoho kdo je minimálně o 20let mladší? Myslíš, že já nemám tolik rozumu abych si to uměla vše spočítat? Samozřejmě, že myslím též na budoucnost, a pokud bych se měla dožít tak nějak normálního věku, tak bych měla asi všechny psy přežít, a pokud ne, ty myslíš, že na toto nemyslím? Že jsem tak hloupá? Mám dobře vymyšleno co by dál bylo s mýma holkama, a přesně vím, kdo by kde zůstal. Samozřejmě, že všichni by doma zůstat nemohly, jsou lidi 70ti letí, ¨zemřeli, a jejich psi z jejich chov. stanic si pobrali jiní lidé-chovatelé. Moc dobře vím, kdo by kde žil dál, a to bez problémů, protože se s těmi lidmi zná, je na ně zvyklý, a také vím, kdo by zůstal doma. Na takové věci myslet nehodlám, i když samozřejmě se mě tyto myšlenky nevyhýbají. Bylo mi 50 let a mám tchýni, které je přes 70 let, a tchána také, jsou zatím v pohodě. O mně sice moc dobře víte, že to není zcela ideální, ale snad to není smrtelné, čím budu mít víc práce, víc radosti, tím pro mně lépe. a mně toto vše naplňuje, uspokojuje a žiji takto ráda.
Ty víš jakého věku ty se dožiješ? Myslím, že tohle jsou také osudy, bohužel někdy dost drsné, pes je prostě jen pes, ti se umí přizpůsobit, zvyknou si dost dobře i u cizích lidí, natož u člověka kterého znají, nevím co máte někteří z vás takový názory, že by pes trpěl, ten pes myslí zcela jinak než člověk, možná si bude pár dní když je víc citlivější stýskat, ale pokud se mu člověk bude věnovat, atd. atd. tak je pes spokojený a za chvíli ani neví, že žil někde jinde. Horší je, když se mladým lidem narodí děcko, dají ho na hlídání babičce, a oni mají smrtelnou nehodu, pak děcko kterému je třeba 3-7 let zůstane u babičky. Tomu říkám opravdu tragédie, ale když u babičky nechají svého miláčkä pejska, tak bude chvíli čekat, pak si zvykne, děcku budou rodiče chybět celý život. Měla bys možná také přemýšlet trochu jinak. Já mám své holky ráda, a vždy udělám pro ně to co uznám za vhodné, a to co si myslím, že oni potřebují, a to co si myslím že je dobré i pro ně.
Prostě mi tohle přijde nesmyslné tady debatovat, ty máš psa za jiným účelem, a já třeba holky také za jiným účelem. někomu stačí jeden mazlíček, no a já když budu obklopená 10ti mazlíčky, tak o to budu radši. Také mám chovatelskou stanici a chci se věnovat chovu, ty ji nemáš, pokud bys ji měla , možná si také zvýšíš počet. A pořád do toho pleteš byt, byt jako barák, tam je rozdíl jen to že máš u baráku zahradu, nic víc.

Krecínek má myslím jen garsonku, a ještě snad jsou v podnájmu? ale nevím to jistě, má nyní dva pejsky s přítelem, jednoho prcka, a jednoho většího, chodí snad do školy, klucí jsou sami doma, pak se jim hodku, či víc dle počasí věnuje, a večerní procházka je jistě krátká jen na vyvenčení, a nikdo ji nebude říkat, že ti psi jsou chudáci, že jsou několik hodin doma sami. a že žijí dvě osoby a dva psi asi v jednom pokoji + nějaká kuchyň či kuch. kout. Tady je místa dost, holky mají pelíšky v kuchyni, kde je to pro ně přizpůsobené, mají je v obývaku, leží si kde chtějí, prohánějí se po celém bytě do kola, až je musím usměrňovat. Vůbec nevím proč to tady takto rozvádím, asi proto, že nikdy nepochopím lidi jako si ty, kteří se pletou do věcí do kterých nemají, já nikdy nikomu nic nevyčítám i kdyby se mi to nelíbílo, mohu o tom mluvit, ale jinak než ty.
Ty chceš mít dva pejsky, a myslíš si, že kdybys jich měla víc, že bys jim nedala to co je třeba, já jich chci mít víc, protože si myslím, že jim toho dát mohu dost.
Kdyby si měla trochu soudnosti, odepsala ¨bys mi na mejl, a zde bys napsala jen to nejnutnější, ale ty prostě zřejmě z nějakého důvodu to musíš psát sem, myslím, že to buď někoho vůbec nezajímá, a když by někdo s tebou souhlasil, nechá si to pro¨sebe , protože moc dobře ví, jak by to zde dopadlo.
Já jich prostě budu mít víc, nikde není psáno, jaký počet můžeš v bytě mít.Přihlášený jsou, dokonce jsem se na to i ptala, zda je to nějak omezený počtem, a řekli , že si mohu mít psů kolik chci, pokud si někdo nebude stěžovat, že by rušili ostatní lidi, tak to každému musí být jedno.
Kor tobě. Jinak děkuji za tvůj názor, ale nepotřebuji poučovat od někoho mladšího, pokud by to bylo öpravdu něco co bych nevěděla, tak ök, ¨poděkuji ti za radu a zamyslím se, ale tohle je docela důležitá věc nad kterou jsem se zamyslela již dávno.

Verca
tys mi teda krásně připoměla Elinku, jak byla krásná. Už děláš někdy také na webu? Máš nějakou novou fotku? Jak bojuješ se srstí? Už je to lepší? Zvládli jste to nakonec vše?

Darina1
Darinko občas jsem od tebe četla, o bišoncích, česat, česat a česat. docela jsem se bála té srsti, a zatím je to v pohodě, na Chelsí nemusím týden sáhnout, a nemá pak ani jeden pucek, procházíme tím absolutně bez problémů, a to jí už bylo 7 měsíců, když si představím, co jsem zažíla s havaňákama do jejich 12 timěsíců ze srstí, tak mě polévají mdloby, ty puckance splstnatělé, no děs, běs, ale tady je to fakt ok. nebo že by třeba teprve šla do puberty a začlo se to horšít? Myslím, že u bišonků je výhoda, jako u pudlů, že se srst stříhá, takže se mnohem lépe češe, než ta dlouhá srst.

krecinek
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:26
- Nahlásit

emikami
No,původně jsem se do toho nechtěla vměšovat,ale když tu čtu svoje jméno...
Bydlíme v 1+1, jasný oproti garsonce moc velkej rozdíl není, ale přece jen jsou to dvě místnosti, ne jen jedna Jsem tu vlastně jen já a psi, přítel je teď často do noci v práci, ale zase se tu ukáže přes den,aby zkontroloval kluky. Nemáme podnájem, přítel má byt v osobním vlastnictví. Chodím do školy, ale mám poslední rok, takže jsem ve škole jen tři dny, z toho ještě pár hodin, jen pondělí je horší, ale to sem zajede venčit přítel,takže ti psi tu jsou tak max 5 hodin sami, za pět týdnů budu chodit jen jeden den do školy a doma psát pak bakalářku a učit se. Jasný, jednou přijde práce, děti... ale do budoucna plánujeme baráček nebo přinejmenším větší byt a je jasné, že i se psi by se to nějak vymyslelo, ale myslím, že je normální, když lidi choděj do práce, že pes je doma sám těch 9 hodin a nevadí mu to. Jen se mu pak musí odpoledne věnovat a unavit a zabavit ho. Montík mě vždycky vítal celý rozespalý a zívající, takže opravdu spal a odpočinul si.Když jsem doma,tak si zase tak moc neodpočine,stačí,když se hnu a on jde za mnou... a já sotva přišla, jen hodila domů tašku a pádili jsme ven.(tak je to samozřejmě i teď)
A co se venčení týče, tak za těch 14 dní, co mám Chimneyho se režim trochu změnil. Ráno - oba psi půl hodiny v lese nebo na louce (dřív to bylo 15 minut kolem bloku).Když mám až na dýl,jako že teď jo,je to klidně i hodina. Pak ještě oba cca hodinovou procházku. Když je čas, jako že teď je, tak ještě pak jedna hodinová procházka jenom s Chimneym (nechci Montíka přetěžovat,přece jen je menší a míň vydrží). Počasí vliv nemá, jedině snad na Montyho, přeci jen není na déšť stavěný,takže krátce 15 minut, když ale vyloženě leje, mokro samozřejmě nevadí. Chimney může i do deště,já si vezmu kapucu nebo pláštěnku... Pak večer minimálně půl hodina na louce, nebo procházka k řece. (ale jinak máš pravdu,když byl jen montík,bylo to jenom kolečko kolem bloku,dvou) Do toho začínáme chodit s obouma tak jednou týdně na poslušnost - máme individuální lekce

Jo,mimochodem,budeme se připravovat na zkoušky nejenom s Chimneym,ale i s Montíkem

Taky chci dělat dogdancing, to počítám taky tak hodinku týdně, ale asi jen s Chimneym. A pak chci jednou týdně agility-sice jsme teď s Montym asi měsíc nebyli (odpadlo to, pak kvůli Chimneymu, než si zvykl, ale určitě chceme pokračovat a to a obouma)No a pak se uvidí,co s Chimneym dál
Ale jinak lidi divně koukaj, že máme v bytě dva psi, to ano. Ale taky na ně nedám, protože vím, že se mají u nás dobře Snažím se jim maximálně věnovat. Takže jestli chceš mít 10 psů a víš, že to budeš stíhat, tak proč ne. To musíš vědet ty. Já vím, že bych asi těžko víc psů jak tak dva, tři, zvládla, abych se jim mohla věnovat (teď vůbec neuvažuju plochu bytu) Víc bych mít už ani nechtěla. Takže fakt jen záleží na tom, jak se cítíš ty. Je asi fakt, že jsi na větší počet psů už zvyklá a o jednoho víc nebo míň, to už ti asi ani nepřijde...V každém případě sem hoď nějaké fotečky prcků...

Mimochodem, Montík asi zase půjde na krátko

Gučátko
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:30
- Nahlásit

No, tak už jsme bez pejska Gučiho jsme odevzdali mamince, tak když jsme dnes odjížděli, tak jsem bulela jak kdybych ho už nikdy neměla vidět. Přítel mě utěšoval a teď když jsem řekla, že se hned musím na internetu podívat po nějakém štěňátku, tak ani moc neodporoval. No uvidíme, jak to dopadne. Ale musí dobře, i Gučimu už jsem slíbila, že mu koupím kamaráda a budeme za ním jezdit.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:38
- Nahlásit

emikami
Budu reagovat jen na dvě věci. Ano, každá si pod pojmem týrání představujeme něco jiného. Ty hned vidíš mlácení a horší věci, já to beru i z jiných hledisek. A druhá je, že na budoucnost sem tě neupozorňovala z hlediska délky tvého života, protože to nikdo neví a i mladí lidé umírají, ale z hlediska finančního. Několikrát jsi tu psala, že na tom nejsi dobře i mě osobně a to je myslím větší nezoodpovědnost. Neříkám, že jim nedopřáváš co potřebují, to vážně ne. Vím, že jim dáváš vše co potřebují včetně kvalitního krmiva. Ale prostě podle mě je toto naprosto minimálně zvláštní.
A neoháněj se prosím stále věkem, protože věk tedy rozhodně neznamená více rozumu. Znám spoustu dospělých, kteří rozumem rozhodně nepatří k dospělým. To NENÍ narážka na tebe (neznám tě osobně, takže bych si nedovolila tě z tohoto ohledu nějak soudit), jen upozornění, že věk opravdu nic v tomto ohledu neznamená. Určitě máš víc zkušeností, ale když ti přijde normální mít v malém bytě 10 psů a štěňata,tak mě tedy rozhodně ne. A moc dobře si vzpomínám jak jsi tu psala jeden čas o venčení na balkóně a to mě tenkrát dost zarazilo, protože k tomu bych Robbyho nepřinutila ani kdybych chtěla. Já nepodporuji mimochodem ani mít 10 psů v domku, jen v bytě je to furt horší varianta, protože to není kvůli psům, aby měli kamarády, protože to mají mezi sebou i 4 psi, ale opět pouze kvůli člověku a tomu, že lidi si musí neustále bohužel dokazovat na co mají. ..čím budu mít víc práce, víc radosti, tím pro mně lépe. a mně toto vše naplňuje, uspokojuje a žiji takto ráda.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:45
- Nahlásit

krecinek
Ten kdo si pořídí větší rasu, či lovecké plemeno, nebo teriera, tak je jasné, že musí počítat s tím, že se pes müsí víc vybít a to hlavně venku, také je ten výcvik zcela o něčem jiném. To prostě chce něco jiného, než když si vychováváš prcka, jo jasně někdo chodí na agility i s jorkem, havanem, pudlem, a další, ale to už je zase o tom , že se tomu chtějí věnovat. Malé plemeno nemusí 3 krát denně běhat dvě hodiny po lese, může ale nemusí. Mě to prostě nepřijde, že by jich tu bylo nějak moc, jen když někoho vítají, či mně, tak to je teda už smečka, ale je to roztomilý . Každý si to dělá dle svého, ale slovo týrání použít jen proto, že mám v bytě víc psů než jednoho či dva, to je trochu síla.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:51
- Nahlásit

Omlouvám se, už to tu nebudu řešit, raději budu skřípět zubama doma Stejně to nemá cenu. Akorát si a tady kazím večer. Nic teda mazat nebudu, protože si za tím stojím a můj pohled na to se ani v budoucnu nezmění. Prostě 2,3 psi a 10 je rozdíl a velkej. Vím, že to Dáša nemyslí s nimi zle, že je má všechny ráda,ale mě to prostě nepřijde jako sprévné jednání no.

krecinek
Jak je starý Montík vlastně? Už mi to tu zplývá Myslela sem, že je tarší jak Robby, ale si mladší.. Robbymu budou 3 roky. A co Chimmney? Asi sem to tu nepostřehla.. Jak jsou border kolie velké pak? Tak 50 cm v kohoutku? Vždy sem měla dojem, že kolie sou velké, ale teď sem potkala jednu dospělou a nebyla teda, spíš střední pes.

Gučátko
Snad vám to vyjde! Moc ti to přeju aby jo.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:56
- Nahlásit

Malé plemeno nemusí 3 krát denně běhat dvě hodiny po lese, může ale nemusí

S tímhle teda fakt nesouhlasím a setkávám se s tímto názorem až moc často. Není to opravdu tím, že to píšeš ty, napsala bych to i Verči, Věrce, prostě komukoli, ale co já vidím bišony a jiné malé psy, tak to sou hyperaktivní psi, kteří naopak to proběhání venku opravdu potřebují a ne že ne Myslím, že to je největší radost psa, když se může pořádně proběhnout, nejlépe s nějakým dalším psem a pořádně se vyblbnout na čerstvém, no aspoň snad trochu, prostě na vzduchu. No a pak to vítání pánečka, který oba milujeme a těšíme se na to a jeho společnost.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:03
- Nahlásit

Romaine
Já se věkem neoháním, já jsem tě jen upozornila na to, že mám věk takový, že si myslím, že si vše umím dobře promyslet a že mi v tomto směru nemusí nikdo radit.
Myslíš finanční stránku, že jsem si stěžovala? Nebo zdravotní?
Jestli finanční, no tak o tom fakt nevím, ale kdo v této době má pěníze, ač je stále nemám krmím psi nyní Arden Grande, před tím First Mate, vždy se to prostě nějak udělá. Nemohu říci, že bych si žila nějak špatně i s těma drobnýma v kapse, jak se říká. Mohlo by to být lepší, ale to bych asi už žila poměrně luxusně.
Pokud nesouhlasíš s více jak 10 ti psï ani v domku, pak si proti všem chovatelům, mezi ně patří i ty , které znáš.
Většina z nich mají nad 10 psů. do 30 možná i více. Jsou chovatelé a tak nemohou mít dvě či čtyři feny. Někdo chová na dvouch fenách a někdo chová na 20 ti fenách. Tak se jukni na web. stránky a všem napiš že nesouhlasíš s jejich počtem psů, a že je na to upozorňuješ, a zda by se náhodou nad tím nemohli zamyslet. Docela by mi zajímali jejich odpovědi.
Spoustu lidí venčí na balkoně, či chodí malý psi na nějaký kočičí záchod když je třeba. Kdyby to tak dělalo víc lidí, bylo by venku aspoň čisto a nezakopávala bych o velké hromady hoven po velkých psech, protože si to jejich majitelé neuklidí.
Jelikož se štěňaty nechodím ven až do ukončeného očkování, tak se venčí doma na plínku, či na plínku na balkon, když je takové počasí aby to štěně sneslo, když je maličké. Oni si to pamatují, pokud se tam chtějí vyčůrat, je jim to dopřáno, pokud to chtějí držet až do doby než se půjde ven, tak to drží, každá fena je jiná.
Já fakt vůbec nechápu co to vůbec řešíš, a ještě tady. o co ti vlastně jde. Myslíš, že kvůli tobě prodám několik psů, nebo že si třeba další nepořídím, když budu chtít? Ježiši, to snad ne, mám ti snad najít nějaké chovatelské stanicë kteří mají webovky, a když se podívám do menu, naši psi, a naše ¨feny, tak si to spočítej, jsem ještě na tom relativně s počtem docela mizerně. Neměla bych náhodou zvýšit stav ?

krecinek
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:05
- Nahlásit

Romaine
Montíkovi je rok a půl,Chimneymu půl roku a máme ho teprve 14 dní
Jinak máš pravdu,borderka je střední plemno,pes tak těch 50 cm v kohoutku a 20 kilo...
Jo a s tím pohybem máš pravdu. Já si to taky myslím, že jakýkoliv pes - i čivava, by měl mít možnost se někde venku na nějaké louce enbo travnaté ploše venku na volno vyběhat a ne jak tady občas vidím, jorky na flexině jenom před barák nebo kolem baráku a domů... Ale je fakt, že tomu pejskovi to pak už asi ani nepřijde, když to vlastně nikdy pořádně nepozná Jinak Montík, když jsem opravdu výjimečně už procházku nestíhala, tak pak byl druhý den nabušený energií a lítal jako blázen. No, s borderkou bych si opravdu nemohla dovolit vynechat ani den

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:10
- Nahlásit

Romaine
Když jsem sháněla plemeno jaké zvolím po pudličce, tak jsem si o hovanském psíku přečetla, že se umí přízpůsobit chodu rodiny. Že zvládne dlouhé tůry ale že mu vystačí i tři procházky denně, proto jsem zvolila toto plemeno, u kterého nebylo napsáno, že se musí venku vybít aby bylo spokojené, nebo aby pak neřádilo nebo neničilo něco doma. Toto v knížce přesně je napsáno, proto jsem ho také zvolila, že jsem si řekla, že by to mohlo být to správné pro mě.
Někdo kdo má jorky venčení vůbec neřeší, koupí se kočičí záchod a tam prostě pejsek chodí, když nejsou doma, když se zdrží , panička nemá žádný problém s tím, že musí honem běžet domů, ví, že si tam pejsek dojde, takových lidí je hafo, jen o nich ty nevíš.
Mně například vůbec nevadí, když se psi vyvenčí na balkoně, a pak s nimi jdu ven, jen jako na procházku.Aspoň si to uklidím, venku ani náhodou, protože dokud budu zakopávat o ty šílené haldy od ovčáku, atd. jim podobným, tak neseberu ani jedno malé hovínko po mém psovi.Když ti odpovídám, pak tu kroutím hlavou, proboha proč vůbec raguji, natakové nesmysly.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:15
- Nahlásit

krecinek
Holky pusím z vodítka jen po dvouch, radši, aby se vylítaly a prostřídám to, stejnak většinou ale chodím jen s dvěma, a pak s dalšíma. Tady je tolik blbých psů, a také blízko hlavní silnice, že si je netroufám pustit, ne že by mě neposlechly, ale kvůli těm dotěrným psům, kteří jsou jak pijavice, a pokud mi splaší fenku, tak bůhví co by jí napadlo kam utíkat. Za barákem,i před barákem máme travnatou plochu, tam se moho vylítat do syta, na to nepotřebuji mít za rohem les. Jakmile je lepší počasí, než takové jako je nyní, je jim to dopřáno, ale hlídám okolí, aby nevyšel nějaký pes, samozřejmě , že zde některé znám. a jsou neškodní a kamarádí se, ale někteří jsou to šílenci, hlavně to býväjí bíglové, vlčáci, pitbulové, pokud se tohle bude pohybovat kolem mně, nenechám si zakousnout fenu. jsou teda na 7mi metrovém flexi. když je tepleji, tak jsou i na votídku tak vyběhané, že mají jazyk až na vestě.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:42
- Nahlásit

Romaine
Jen jedno, venčit na balkoně a nebo na kočičím záchodě psa mi přijde opravdu dost hrozné! A to ať si říkáš co chceš je kvůli pohodlnosti lidí. Pes by si toto místo dobrovolně nikdy nevybral. To lidé je to učí a lidé jsou ti špatní Moje babička toto na svých jorkšírkách praktikuje taky a taky s tím zásadně nesouhlasím a je to moje rodina, která toto bohužel dělá Také lidé nezvedají hovínka po psech a kdyby kvůli tomu lidé přestali psi venčit, tak to opět odnesou zase psi. A já taky o to zakopávám venku a po svém to zvedám. A proč? Protože nechcu být taková jako ostatní a ještě si pak na to snad stěžovat, když to sama nedělám? Napřed se má začít u sebe a pak k tomu přesvědčit i ostatní, že je lepší to zvednout. Jak můžeš kritizovat něco, co sama neděláš?
Netahej do toho ostatní chovatele, já neřekla, že s nimi bych souhlasila. Mě to vadí na každém kdo to dělá. nemusíš mi nikoho dohledávat na internetu já mám docela přehled. A ano opravdu sem doufala, že tě přiměji se nad tím zamyslet a dalšího si třeba nepořídit, proto sem to taky psala. jinak by to asi nemělo smysl.
A k tomu co se o bišonkách píše - to je marketing. Prodá se přece víc psů, když si budou lidé myslet, že je nemusí venčit. Ještě že nevěřím všemu co kdo napíše někde. Ano, oni se přizpůsobí rodině, ale když vidím Robbyho reakci na slova jdeme ven, tak mi je jasné jak moc je to pro něj důležité. Ach jo.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 19:50
- Nahlásit

krecinek
Jé, tak to je Montík ještě úplně prcek! Já ani nemůžu uvěřit, že Robbymubudou už 3 roky.. Tak rychle to utíká.. Nedávno sem narazila na starém mejlu na emaily, kde sem si ho domlouvala s naší paní chovatelkou a úplně sem celej den vzpomínala a prohlížela všechny fotky a videa..
Já sem taky byla jeden čas hrozně líná chodit ven - moc zima, moc teplo.. Ale teď se snažím být víc zodpovědná a nechat ho si to užít. Chodí teda na vodítku, protože nikdy člověk neví, co psa popadne a někam vběhne a taky brno je docela rušný, ale když potkáme nějakého kamaráda, tak je na louce necháme volně vyběhat do padnutí, pak ještě se perou a dovádí vleže a pak se de dom s jazykem až u kolen Ale už se těším až bude pořádné teplo (tak těch 25st.c.) a budem sedět na lavičce a jen tak pozorovat okolí zase.. Teď si sednout, tak mi umrzne ..

A jaké to je vzít si už tak odrostlé štěně? Je to jiné než když má těch 8 týdnů? To mě vždy zajímalo. Sice je to jina rasa než Monty, ale určitě to i tak můžeš posoudit.

krecinek
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 20:13
- Nahlásit

Romaine
No,vzit si starsiho pejska, ktery navic nezna mesto je tezsi, ale mi to vedeli od zacatku, taky nas na to chovatelka upozornila a dala vyraznou slevu, ze s nim bude vic praceTakze solidni jednani...No, my mame stesti, ze v te chs byla zrovna pani z Prahy, ktera dava prave i individualni hodiny a dela i dogdancing, tak jsme se sverili do jeji pece a ona nam hodne pomaha a je to skvele,protoze Chimneyho zna a vi jak na nejMusim rict, ze Chimney je super, sice to ze zacatklu pro nej byl sok, ale dneska mesto uz zna, byli jsme i v metru. jeste se treba boji trochu lidi a tak, ale treba privolani ma fakt super,to Montik ho ted spis nema nez ma.Taky uz za tu kratkou chvili umi sedni a lehni a ted se budeme pripravovat pomalicku i na nejake zkousky-i s MontikemKdyz jsem ukazala,co umi,kdyz chce,tak rikala,ze by mohl taky skladat zkouskyJinak kluci jsou fakt bezva dvojka,doma Montik provokuje ke hre a v noci uz spali i v jednom pelisku
Jo,taky je ted Robby tak poblazneny z haravek???Monty ted silene!!Je uplne cely poblazneni,jen cmucha acmuch a beda,jak pozname jeho lasku-bisonku,tak vyvadi jak smyslu zbaveny...No jo,chlap

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 20:34
- Nahlásit

krecinek
No, Robby je venku jak blázen furt a skákal by na každou Ale jo.. háravky ho přitahují silněji. Ale sice na něj nadávám vždy venku, ať už dá pokoj, tak stejně je to můj truhlík Ani si ho bez toho nedokážu představit.
Je fajn, že vám to tak jde. To my jsme s tím na štíru, ale já sem opět začala ho drezůrovat a jak je starší, tak asi i moudřejší Ale lehni ho prostě nebaví nebo nevím. Na to nereaguje t dělám cokoliv. Ale když řeknu sedni, tak sedne a když ho to neba, tak lehne Hlavně, že to sedni umí a pak chci ještě takový ty ostatní základní - pořádně to ke mně, chůze u nohy,... A o jalých to mluvíš zkouškách? Jako z poslušnosti?

krecinek
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 20:41 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Romaine
Já pořádně nevím,nevyznám se v tom ještě, ale jo, bude to poslušnost, protože jsem s Montym ukazovla chuzi u nohy, sedni, lehni, vstan, zustan...takze nejaka ta nejlehci zkouska...Ale on moc neposloucha v pritomnosti psu a privolani ted dost vazne, tak nevim, no...ale asi se o to pokusime, bude ho pry trenovat přítel a ja mladyho. Ja mu Montika "pekne vycvicila" a on ted slizne smetanu Ne, ale fakt, tesila jsem se, jak to s Montikem natru vlcakum atd... No, ale to jsou zatim jen takove uvahy, uvidime, co nam rekne po nedeli na dalsi hodine

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 20:50
- Nahlásit

krecinek
A ještě mám jeden dotaz - k čemu to je? Myslím kromě toho, že pes bude poslouchat Je k něčemu ten papír? Kdyžtak až o tom něco zjisíš, tak napiš. Mě by to zajímalo.. Zrovna mazlím toho mýho lumpa a druhou píšu

krecinek
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 20:55
- Nahlásit

Romaine
No,tak Montík je bez PP,tak tomu to k ničemu asi není,jenom se pak můžu chlubit No a Chimneymu by se to snad napsalo do PP??? Nevím, možná bych ho chtěla uchovnit a tak aby něco měl, nějaký zkoušky a tak...Jeho předci mají v rodokmenu i zkoušky, ale asi "jenom" z pasení.No, až zjistím víc, tak budu informovatale to je ještě dalekoooo. A pak to má asi takovej ten význam, jako že když to dáš, tak třeba vidíš, že to cvičení mělo i nějakej smysli a třeba i výsledky.

Romaine
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 22:03
- Nahlásit

krecinek
Tak jsme byli venku a tam teda mrzne až to hezký není. Člověk jen vystrčí noc a už je promrzlej až na kost a pes si tam skotačí jako by bylo 30st. ve stínu.. je vidět, že to vnímaj jinak.. Já bych na bundu vzala ještě kožich a jemu stačí jeden Zítra odpoledne snad konečně zase aktualizuju stránky, tak se můžeš mrknout. A co ty a vejška? Končíš bc nebo mgr? Mě ty další semestry děsí už teď.. Fuj.
No, my jdem spát, už na mě tak kouká A já se taky do postele těším. Jemu se určitě bude zdát o tom, jak řádil na chalupě v esněhu a jak opět dalšímu prasátku ukousl obě uši Dobrou..

Darina1
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 08:51
- Nahlásit

emikami
Romaine
Já, že jako se sem ženu, že si za se nepočtu a budu debatovat sama se sebou a ejhle, měla jsem co číst.
Holčiny moje zlaté tak Vám i já něco napíšu.
Je pravda, že 9psů bych já nemohla mít doma a k tomu ještě štěňátka páč mám opravdu jen dvě ruce a na pohlazení s každé strany to stačí .
Kdybych hypoteticky měla baráček tak u mě by byli 2NO na zahradu a 2šaškové doma i když závidím lidičkám, že mají více pejsku a sama si říkám, že toho jednoho NO bych ještě v tom paneláku zvládla, tak pak pomalounku ustupují páč už na to nestačím, ale fakt bych něco většího chtěla jen mi k tomu chybí pár miliónu. Víte jak to bylo kouzelné když ještě jsem měla Cleu a kolem ní pobíhal malí trpaslík. Tosme byli rarita.
Když jsem si pořídila k Bišonkový Damišáka tak a kurát jeden človíček měl blbou poznámku a já ho hned odpálkovala a byl pokoj. Tím, že kluci se tady lidem moc líby tak to nijak neřešily a kurát, že s tím musí být práce, ale každému vysvětlují, že to jen tak vypadá a jak si je naučí tak takový budou.
Mám známe chovatele kteří mají opravdu více psů a to buď v baráčku a nebo v bytovce. Když jsem se jich zeptala proč tak mi vždy odpověděli buď, že jim zůstalo nějaké štěně a nebo jsou již na dožití a nechcou jím ubírat života. Tak se muže stát, že mají příklad 8feneček na dožití a 5chovných.
Kluci mojí zlatí mají pohybu podle mě dost, ale samo že by chtěli více. Venčení na balkóně podle mě záleží na každém človíčku. Bišo to uměl, že byl naučený se vyvenčit v bytě, ale já byla zásadně proti tomu i když jsou případy, že bych byla i ráda aby zašel na ten balkón, jenže já ne, já musela co hodinu běhat ven.
Takže abych to shrnula tak:
1. Mít více a více psů, záleží na každém jak to zvládne a na co se cíti. Pokud je má v čistotě a ne v nějaké kůlně na množení tak když to chce mít tak proč ne. Určitě bych si zašla k emikami koupit štěně.
2. Devět pejsku u mě by neprošlo, mám dvě ruce na mazlení a jednoho pomocníka ( samečka) který musí vydělávat těžké penízky abych já mohla jezdit po výstavách.
3. Venčení na balkóně je každého věc. U mě by to neprošlo a hlavně když mám kluky kteří zvedají nohy.
Tak toť vše zatím možná si ještě něco po spomínám, on ten němec je fakt někdy kretén, ale jinak pac a pusu od Biška a Damiška.

Darina1
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 09:06
- Nahlásit

emikami
Dášenko ptáš se mě na to česáni, tak věř děvče, že to teprve přijde.
Biško se mi cuchtal fakt jen v pubertě což asi bylo od osmy měsíců až do dvou let. Pak jak když utne a je konec. Je to taky tím, že není výstavní tak je přece jen na kratší, ale musí být střihaný na Bišonka a ne strojkem to bych nepřežila kdyby neměl tvar Bišonka.
Damišák se cuchta, ale opravdu málo a je to tím, že má dlouhou srst a to 10cm i víc.
Češu je opravdu buď každý den a nebo obden a stačí mi na to 10min. na jednoho.
Když je nechávám střihat a to co dva měsíce pravidelně tak vždy se ptám jak vypadají cuchty a prý v pohodě.
A ještě to, záleží i na tom co ten pejsek zdědil po rodičích a jakou měli oni tu srst. Mojí kuliferdové mají každý jinou . Bišo více kudrnatou jak po trvalé a Damišák rovnější a i ta struktura chlupů je jiná a dá seto poznat i na omak. Když venku zmoknou tak Bišo nevypadá jak zmoklá slípka, ale je stále Bišonek, zato Damiš tak ten nevidí ani na cestu jak mu okamžitě chlupy spadnou a i při koupeli a fenováni, Bišo je hotov za chvíli, ale Damišák ten si to vybere. Je to i tím, že srst má delší.

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání