Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Candy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 09:00
- Nahlásit

suesie
tak bišonky jako skupinu plemen můžu jen doporučit. Pudlíky moc neznám, ale myslím si, že jsou také vhodní k méně zkušeným majitelům, jen se musí pravidelně stříhat, aby vypadal pěkně. Kavalírek je povahou super, ale někdy může více línat.
Já osobně mám havaňáka, který se podle standartu nijak střihově neupravuje a srst mu nedorůstá až na zem, jako např. u maltézáka, takže ho stačí jen česat. Navíc všichni bišonci mají rádi děti a jsou lehce ovladatelní. Takže tvoje volba z malých plemen byla skvělá

Darina1
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 09:15
- Nahlásit

suesie
Tak já Vám odpovím. Na chov Bišonek opravdu není náročný, je to takový menší šašek, je míň temperamentní než Pudlík, ale jsou i výjimky. No a na údržbu je Bišonek opravdu náročný. Pokud to bude jen na takové mazlení a hraní tak to ještě jo to by se nechával ostřihat na krátko a to by šlo, ale pak nikdo nepozná, že mají Bišonka. Já mam dva pokud chci aby vypadali pěkně tak to musím aspoň co druhý den česat, střihaní tak co dva měsíce a to si najít střihačku která umí střih Bišonku jinak Vám s toho vyleze Pudlík, no a koupáni podle potřeby když je hnus tak i pomalu každý den, ale to se mi ještě nestalo, ale může i to se stát no a pak po koupeli nastoupí fen. Jinak pokud nejdu na výstavu tak je nechám přírodně uschnout a druhý den je rozčešu.
Tak že pokud si přečtete co je jen základ u Bišonku á poil Fríse tak zjistíte, že je to ho trochu víc a pokud kamarádka není přesvědčená, že si na pejska udělá čas tak do toho to plemene bych nedoporučovala jít, ale je jeden pejsek a to je rasa Havaňák a tam už se až takové procedury nemusí dělat a dokonce jsou i tmavší barvy takže ta údržba nebyla by až tak náročná a co je super může se i ostříhat na krátko a stále vypadá pěkně. Dokonce je i krásny Maltezáček a když si nechají udělat pěkný střih tak pejsek je úchvatný, ale česáni je u těchto plemen nutnost jinak se tvoří cucky a pak se musejí pejskové vyholovat a to už si rovnou můžou pořídit Naháče.
Tak to je moje povídaní a doporučení. Dobře vyberte a hlavně ať kamarádka zváží na co má čas a nervy.
Posíláme pac a pusu od Biška a Damiška.

Romaine
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 16:19
- Nahlásit

Darina1
Susie

Souhlasím... Za psí kadeřnici utratíme víc než já a matka dohromady Chodí minimálně po těch 2 měsících Ale stojí to za to. Ale kdo chce psa bez údržby. tak bišonka určitě ne... Aby byl pak ostříhanej na pudla to je lepší si pořídit zrovna pudla... Takže bišonka bych nedoporučovala v tomto případě.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:47 - Změnil/a: MartinaClaudi
- Nahlásit

Susie
Já mám havanáčka Claudí, snadno vychovatelná je určitě, učí se docela rychle, kožíšek myslím že není náročný na udržbu, když ji češu každý druhý den, tak se vůbec necuchá, ale začalo mě to bavit, tak ji češu každý den, na špínu je skoro samočistící, za chvíli z ní všechna špína opadá. Snese se dobře i s jinými zvířaty. Kdyby mi to doma dovolili tak si koupím ještě alespoň dva bafáčky.
http://www.bisonek.websnadno.cz/

emikami
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 14:29
- Nahlásit

Ahoj děvčata, trochu jsem vás zanedbávala, ale vy se určitě nezlobíte, mnohým se možná i ulevilo od mých románů

Občas jsem sem najukla no a nic zajímavého, pak to zde odpadlo úplně, no a školačka už nejsem, takže to jsem vždy přelítla, jen ať se holčiny učí no a co se týká Verči a krecínka jejich vaření, to jsem teda občas četla, ale protáčeli se mi panenky, protože do toho bych se v žádném případě nepustila, mně to přijde děsně složité, a těch potravin, když jsem já kdysi vařila Bellince, tak to bylo maso,/jakékoliv mimo vepřového a kližky/rýže, nebo těstoviny a mrkev, nebo nic. krom zeleniny jako rajče, paprika, atd. to co měla ráda. ale to co vaříte vy, no to bych já asi dělala celý den.

Nyní jsem sem vlítla a dnes mě to nedá nereagovat.
Jo jen vám chci ještě říci, že štěňátka rostou jako z vody, mlíčka mají asi dost, protože klučík už měl 460 gr. a zítra jim bude 14dní, takže to je opravdu macek, a holčičky jsou také pěkné, sobolí s bílou je nejmenší. Začínají se stavět na nožičky, a klučík prokukuje jedním očkem na svět. Už začínají také sami čůrat objevuji pod nima loužičky , jsou ale moc hodní, vůbec nepiští, nadlábnou se a spinkaji, no oni dlabou skoro pořád.
Webové stránečky dodělávám, tak snad už budete mít také co prohlížet, dostanu se k tomu až večer, a už toho moc neudělám, nevím co mě to zase popadlo to celé předělat, ale nějak se mi to zase už moc nelíbilo. Takže doufám, že se vám bude moc líbit. Už tam mám štěňátka, i Chelsinku, ale u ní musím ještě dodat několik fotek co mám v zásobě. To je malý dráček.Až bude hotovo, určo vám sem hned napíši, aby jste to mohli zkouknout.

suesie
Nikdy se mi nelíbí věta jakou si napsala, když mě lidi píší do mejlíku, v době kdy prodávám štěňátka. a to toto.....
.......chce pořídit dceři pejska /věk tak mezi 4-10ti lety/

Věřím, a doufám, žes to prostě jen tak napsala, a je to zcela jinak, ale opravdu jsou lidi, kteří i zavolají a řeknou, že chtějí koupit dětem štěně, jelikož mám pejsky s PP, nejsou zas až tak levné a tak těmto lidem se to zdá velmi drahé, ti chtějí štěně tak za 2-5tis. max. protože řeknou...." Ježiš to né, to je drahé, my to chceme jen pro děcka na hraní " Takže když jsem v ráži, tak jim řeknu ať jim koupí velkého plyšáka a vyjde jim ještě levněji.

Jsou lidi a lidi, někdo to chce opravdu pro své děti, a vůbec si neuvědomují, že ty děti to mohou obstarávat, možná tak z 50%ti procent, pokud k tomu mají již věk. A stejnak spoustu věcí musí dělat a zařízovat rodiče, a pokud jsou menší, a chtějí aby dítko mělo psíka aby si mělo s čím hrát, no vůbec si to neuvědomují, že k tomu pejsek prostě určený není.
Pak jsou samo lidičky, kteří také řeknou, že chtějí pejska k dětem, ale chtějí to pro celou rodinu a jsou si vědomi všeho co se musí pro pejska dělat. Samozřejmě je dobré dětičky když si přejí živého psíka, do práce zasvětit, třeba nasypání granulí, čistou vodu každý den, či česání, nebo venčení, opravdu tam záleží na věku, a to si klidně mohou děti udělat sami, ale je spoustu věcí co si sami neudělají, takže pokud to tvá kamarádka chce pro celou rodinu a ne jen pro 6ti letou dceru tak ok.

Jelikož mám 4 havanské psíky, jednoho pudlíka, a jedno jsem měla 11let, a nyní mám malou bišonku frisé, ta je ještě maličká a údržba je zatím snadná. Takže co se týče bišonků frisé, tak nemohu k tomu ještě co říci, ale myslím si, že péče o srst od pudlíků nebude nijak náročnější, záleží asi na srsti, jak ji zrovna bišon bude mít hustou a kudrnatou, to samé pudlík.

Např. dle mého názoru, jednobarevní pudlové mají kudrnatou a hustou srst, hlavně černého rázu, tak tam je česání a údržba také složitější, o stříbrných se říká, teda slyšela jsem to u střihačky kdysi, když jsem měla Bellinku, že stříbrňáci mají nejlepší srst na údržbu, nevím proč. Já mám vícebarevného pudlíka, tj. černobílá - harlekýn - ti mají srst trochu jinou, nemají ji tak hustou, záleží opět na každém jedinci, a hlavně ji nemají tak kudrnatou, lépe se udržuje, ale opět, NESMÍ SE NECHAT ZAKMOTKOVAT, PAK JE TO HOROR, A TO SAMÉ JE I U BIŠONKŮ AŤ FRISÉ, ČI HAVANSKÉHO PSÍKA.

Někdo tu psal, že pudlík je tempramentnější, tak z mých zkušenností rozhodně ne. Co se týká mých havanských holek, jsou tempramentní až dost všichni, dvě z nich jsou klidnější.
Po 11ti letech soužití s pudlíkem, kdy jsem pak dospěla věku asi 42 let přibližně a pořídila jsem si Emilku havaňáčka,myslela jsem že zešílím, jedna jsem byla starší oproti když jsem si pořídila tenkrát pudlinku, no a jednak byla tak tempramentní, že jsem rok šílela. Ale zase to je od jedince, já četla v knížce , že se umí přízpůsobit chodu rodiny.A tak jsem si bláhově myslela, že když půjdem na pěkně klidnou hezkou procházku, že bude pěkně v klidku cupitat někde vedle mně. Jo, to jsem si dala, běhala z leva do prava , z prava doleva, pak kolem mně, a já jsem nemohla udělat venku ani krok aby se mi nepletla pod nohy, ale je fakt že Emilka je z nich nejvíce tempramentní, a že taková už z nich jiná není. Bude jí 5 let a je stále taková, samozřejmě je to lepší než ten první rok, ale ti lidi co slibovali, po hárání se ti sklídní, neměli pravdu, po štěňatech se ti sklidní , také neměli pravdu, je to prostě naše zběsilá a tempramentní Emí.

Její dcera Deniska, kterou jsem si nechala, tak už je jiná, je to také pošuk jako každý bišon, ale je klidnější, venku je to poměrně pohodička, mohu ji pustit i bez vodítka. sice všechny moje holky naučila Emi trochu štěkat, ale někteří si jen zablafou, ale Emí tu to v životě neodnačím, už jsemzkoušela ledacos, myslím, že to prostě nejde. Ostatní na povel stichnou, jí to trvá déle. no a Deniska ta vítá lidi štěkotem, a pak přestane, Emí také vítá lidi štěkotem, ale tam je to o něčem jiném. u Denisky vím, že prostě páníčka, atd. vítá.
Wiki je hravá , klidná fenečka, nenáročná, nevtíravá, trochu plachá. To samé je Kamilka, velmi nenáročná, pokud si s ní začnu hrát, hraje si, ale sama mně nevyprovokuje, venku s ní nejsou žádné problémy, neštěká vůbec , pokud nemá štěňata, to ji někdy chytne amok, a já koukám na ní do pelíšku, a ona začne na mě tak štěkat a skoro cenit zuby, jako kdyby mně nepoznala, nevím co v tu chvíli cítí, ale stačí jí říct, Kamí to jsem přece já, a stichne, jinak ji štěkat neslyším vůbec.

Havaňáci jsou tak trochu hlídači, lidi už to někteří poznali, a také se to o nich píše, prostě to nejsou takový flegmatici, kteří důvěřují každému psovi, či člověku. Jinak jsou milý, tempramentní, přítulní, věrní, hravý, atd. atd.
údržba , pokud se pejsek stříhá na štěněčí srst není náročná, pejsek je samočistící, a já mám holky 3 světlé a jsou pořád krásně jak vymydlené. Nechám ostříhat na štěně, pak nechám růst, občas pročísnu, jednou za 3-4 týdny koupu, a když zjistím, že se začíná puckovat, nebo že je jim horko, že mají už pořádný kožich, tak jdou zase pod nůžky, což je jednou tak za dva měsíce.

Pudlík - moje zkušennosti, - je daleko klidnější než bišon, k dětem jsou vhodní oba, pudlík je spíše takové inteligentní plemeno, nevím zda to nyní píši správně, ale pudlík si třeba lehne, má zdviženou hlavu a hrdě si pozoruje celou rodinu, tohle takto bišon nedělá, ten se plete více pod nohy, a je víc takový bláznivý. S Brituškou také nemám problémy, štěká jen když začne Emí, ale přestane, venku může chodit bez vodítka, jelikož je to harlekýn tak je daleko přítulnější než jednobarevní pudlové, oni jsou povahou tak trochu jako čínánci, teda spíše dost. Už jsem to slyšela od jiných lidí kteří umí porovnat vícebarevného s jednobarevným. Je tak trochu hysterické plemeno, ale to jsou bych řekla havani tak trochu také, jakmile někde něco mají jak psala výše Candy, mají kus klacíku na kožichu tak se postaví a nehnou se dokud jim to panička nedá pryč, ale to samé dělá i pudlík, když si udělají nějakou bolístku, jsou hysteričtí oba. U pudla mám více zkušenností, že blinkaji, blinkala Bellinka, blinká i Brituška, ale ne tolik. Bellinka měla časté záněty uší, ale možná už to měla vrozené, či nějak dědičné nevím, protože jako štěně když jsem si ji přinesla domů, a dala pelíšek k posteli, začla jsem cítit smrad, tehdy jsem se lekla, proboha.....ježíší....takhle přece pes nemůže smrdět, to bych nepřežila....pak jsem zjitila že měla zánět v uších, a to pěkně smrdí, no a měla to celý svůj život, uši měla totiž velmi dlouhé, a tam se to špatně větrá a zapařuje.
Bišoni na tohle vůbec netrpí, ale naštěstí ani pudličk Brituška zatím ne, jsou ji přes dva roky.

Můj závěr je takový, kdybych neměla žádného pejska, ale tuto zkušennost co mám, opravdu bych nevěděla co zvolit, zda frisé, nebo havanského nebo pudlíka. Je to opravdu těžké, protože já bych musela mít zase všechny,přibrala bych ještě čivavu, jorka, ať už se povídá o povaze cokoliv.

K dětem vhodní obě plemena, ale dle mého názoru, klidnější a jemnější ke hraní je pudlík, ale zase tam musíte chodit na stříhání, ale zarostlý pudlík je také pěkný, pokud je česaný, havan, dle toho jaké štěně bude mít povahu, zrovna asi tak jako u pudlů, prostě se to asi fakt nedá,každý z nich má něco dobrého a něco špatného. Havaňák je jistě tempramentnější, bišon ještě nevím, ale tempramentní je zatím Chelsie dost, pudl je mírnější. Na druhou stranu si myslím, že bišoni budou co se týče nemocí odolnější než pudlové.

Doporučila bych vám asi toto. Najděte si chovatelské stanice, kde mají štěňata jak bišonů frisé, tak i havanských a i pudlů, pak si to objeďte, pěkně si u chovatelky sedněte,

emikami
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 14:32
- Nahlásit

Holky ono se mi to sem tentokrát ani nevešlo, ještě že mi napadlo si to zkopírovat, tak zde je pokračování

Doporučila bych vám asi toto. Najděte si chovatelské stanice, kde mají štěňata jak bišonů frisé, tak i havanských a i pudlů, pak si to objeďte, pěkně si u chovatelky sedněte, prohlídněte si jak se chovají jejich psi, a co na vás prostě udělá celkový dojem. Co vás prostě chytne za srdce, a věřím že určitě to bude jedno z těchto plemen.

Tempramentní můžou být a nemusí všichni tři plemena.

Uštěkaný také.

Nemocní také.

Koupají se stejně často.

Pokud se stříhá, tak to vyjde takřka na stejno.

Česání je u havanského psíka trochu náročnější u dlouhé srsti, pudlík ji má většinou kratší. U frisé, tam mě zkušennost teprve čeká.

Pudl bych řekla že jsou více přítulnější k lidem, asi tak jako možná bišon frisé, havanský psík je mírně nedůvěřivý, ale většinou po pár minutách se to spraví.

Hihi, takže nyní vybírejte.

Jukněte na můj web, ale jukněte tam ještě zítra, nebo pozítří, to tam budou štěňátka a bišon frisé, a možná další zajimavosti.

www.havanese-wild-angel.net

Holky tak jsem vám to vynahradila, tu moji nepřítomnost.

Jste rádi, že????

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 15:17
- Nahlásit

Děkuju všem za vyčerpávající informace. Předám dál a výběr už bude na nich.

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:59
- Nahlásit

emikami
Tak jsem se těšila na tvoje stránky, kouknu tam a nic. Novinky zatím žádné. Tak snad večer

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 12:27
- Nahlásit

Holky chtěla jsem se vás zeptat kdo přijedete do Hradce Králové na halové hávody agility "Zlatá překážka města Hradce Králové" je to 1. - 2. 12. Tady přidávám odkaz: Zlatá překážka

Půjdu se tam určitě podívat, tak bych tam mohla někoho z vás vidět, třeba Aknah s Fredym, Martinu s Claudinkou a tak.

andromeda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 17:01
- Nahlásit

Neporadil by někdo, jak se z diskuse dostat co nejrychleji do galerie? Mluvíte o tak krásných pejscích...ale v menu mi chybí jaksi "galerie". Děkuji.

krecinek
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 17:03 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Ahoj holky
Jak se všechny máte? U nás nic moc nového. Stále krmíme masíčkem a moc nám to chutná a možná nám zruší agility Asi tu to někomu vadí či co A taky jsme na chvíli uvažovali nad pořízením druhého pejska,ale asi ještě chvíli počkáme (Montyho maminka totiž asi zase bude mít štěnátka a navíc tady paní z baráku se snaží udat fenečku kžížence border kolie, která se mi moooc líbí a měla jsem ji i chvíli doma na hraní-no, snad si ji nechají, ještě se rozmýšlí, nebo to pak šoupnu různě do inzercí, je stará 9 týdnů a zatím ještě asi nemá žádné očkování nicAle je tááák roztomilá Tak snad se dneska rozhodnou a nechají si ji, v každém případě jsem jim řekla, ať ji vezmou k vetce, tak snad na mě dají...No,my tu myšlenky na druhého psa zatím zavrhli, protože bych asi kvůli bakalářce a škole teďka co je, nemohla na maximum věnovat štěnátku a navíc ještě každého brát na procházky indiviuálně, aby se nenavázali moc na sebe,ale brali hlavně mě a navíc, by to tu už fakt bylo moc těsné. Ale do budoucna snad...

Jo a koukněte,co nám dneska přišlo poštou (původně jsem chtěla ten šátek čistě modrý, ale asi to nějak popletli či co, ale tenhle je taky uzasny, nemyslite...?)
Tady leží na ovčí kůži a bez šátku s ní uplne splyva

Copak to děláš, paničko???

emikami
Já se taky těším na fotečky miminek

Holky,to je hruuuza, tady se fakt nic nedeje a kde je treba Verca? a co Terezka, jak se to leci???

krecinek
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 17:04
- Nahlásit

andromeda
Já myslím,že musíš z hlavní stránky,nebo pod členem máš odkazy na stránečky...

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 18:26
- Nahlásit

Ahoj holky, posíláme pozdrav ze studentských lavic. ještě nám zbývá 45min přednášky a hrozně nas to nebaví,vyučující je hrozně nudný. já mám nový mobil,takže vám tu mužů napsat,mám na něm net na měsíc zdarma,tak toho musím využít. Terezka se má dobře,tak nějak stejně. pak napíšu víc. Verca a Romca

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 20:55
- Nahlásit

Ahoj holky, posíláme pozdrav ze studentských lavic. ještě nám zbývá 45min přednášky a hrozně nas to nebaví,vyučující je hrozně nudný. já mám nový mobil,takže vám tu mužů napsat,mám na něm net na měsíc zdarma,tak toho musím využít. :-) Terezka se má dobře,tak nějak stejně. pak napíšu víc. Verca a Romca

Romaine
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:42
- Nahlásit

Ahoj! Tak jsem čekala, že tady bude nějaká odpověď alespoň a nic...

emikami
Koukala jsem na stránky a štěňátka jsou moc krásná! Trochu mě ale mrzí, že Chelsie, kterou jsi měla mnohem dřív tam nic nemá, jen pár foteček ještě asi od původní majitelky, přitom má tolik krásných fotek a videa...

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 21:39
- Nahlásit

Candy
Majko, tak stránečky jsou konečně spuštěny, ale ještě se tam najdou chybičky, musím to ještě dopilovat. času není moc.
Doufám, že se ti budou líbit.

Romaine
Romanko, neboj, já mám už fotky Chelsinky připravené pár dní, ale jak jsem nahrála web kvůli jedné zvědavcec která už to nevydržela, tak jsem zjistila, že některé věci nejdou tak jak mají, a přitom v programu fung. ok, tak jsem to musela radši opravit, a ještě je tam několik věcí na úpravu. Tak fotky museli počkat, Jistě je tam co nejdříve dám.

Tak se tu mějte zatím moc pěkně, a pokud se vám na mých nových stránkách bude líbit, nechejte mi vzkazík, příjemných není nikdy dost. Někomu hezký večer, a někomu krásné ráno.

Darinko, jakpak se ti vede? a co tvojí klucí????

Candy
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 06:29
- Nahlásit

Verca
Romaine

Tak vám tu holky odepisuju. Je fajn, že může Verča psát na Bišonky i z mobilu. Tak zas až vás nebude bavit přednáška, tak hupky dupky sem.
Jinak včera jsme celé odpoledne byli se psema u našich na zahradě a Candy se nám tam vyválel v něčem "voňavým", srmrdí jak hejcuk. Včera jsem ho už nestačila vykoupat, protože jsem šla na noční, ale dneska pujde hoch pod sprchu

emikami
Stránečky jsou pěkný a štěňátka taky. Bylo by pěkný kdyby těm černobílým/hnědobílým ty skvrny zůstaly do dospělosti, ale ony myslím zesvětlají, že jo?

krecinek
no Monty má parádní šáteček i se svým jménem, super

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 15:10 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

emikami
Taky jsem koukala na stenatka,jsou moc hezka a hezky zbarvena
Candy
O,dekuji To ma takovy zpozdeny darecek...(objednavala jsem ho na fortissimu)
Verca
Tak to je fajn,že se má Terezka celkem ok,hlavně,když se top nezhoršuje...JJ,některé přednášky jsou děs,lepší na ně nechodit - pokuid tedy existují skripta...Což já mám ted takové,že musím téměř na všechny,jen jednu vynechávám

Jinak agility nam tu zrusili, protoze to pry ani agility podle nich nebylo, protoze nas nevedla zkusena vycvikarka se zkouskama a ani agility uz nikdy neplanuji,pry ani nemohou.Ale sepiseme petici - bylo to fajn, proste takove vyblbnuti pejsku a panicku, zadne zavodni ambice,proste jsme si s pejskama pod vedenim jedne prijemne pani behali po parkuru a obcas cvicili i poslusnost.No,uvidime,jak to nakonec dopadne.
Jinak tady jedna fotečka ze cvicaku,vic jsem bohuzel nestihla Chtěla jsem ho vyfotit na kladine,v tunelu a jak zdolava acko a skokovky,ale uz to nedopadlo.

A jeste par,jak dovadi s kamarady ze cvicaku

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:30
- Nahlásit

krecinek
To je škoda, že vám to agi zrušili. A to je nějaký soukromý cvičák, nebo nějakého kynologického klubu? A platili jste nějaké poplatky?
Chtěla jsem se zeptat, ty Montyho nějak přistřihuješ, nebo jsi ho od té doby co byl ostříhaný ještě nestříhala. Vypadá pěkně.
Já měla zase včera nutkání Candyho ostříhat, byl smradlavej, v něčem se vyválel a v těch chlupech se ten smrad držel. Ale pak jsem ho vykoupala, dala kondicionér, vysušila a vyfénovala a byl zas voňousek nádhernej, tak už jsem zas na nůžky zapoměla.

krecinek
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:41
- Nahlásit

Candy
Ne,to neni soukromy,je to asi slozitejsi.Hlavni asi je,ze ta nase cvicitelka nemela licenci...No,neco pak kdyz tak najdu,jestli to znovu neobnovi,ted toho budu stejne mit hodne ve skole Uvidim. Ne,nijak jsem ho nestrihala,jenom hlavicku-vystrihavam kolem oci...Uz chlupati pekne-nejradeji bych ten rust ted nebo jeste o neco kratsi-zastavila,taky se mi takhle libi a udrzba uplne super No jo, Candyho srsti by mi taky bylo lito,kdyz mu to cely zivot takhle roste...

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:13
- Nahlásit

krecinek
Aha, tak třeba si tu licenci dodělá a bude to zase pokračovat
Já možná nechám Candyho celého tak přibližně o 5 cm zkrátit, ona by ta srst měla trochu zhoustnout a jestli by pak za nějakou dobu zase srst dorostla, zkusila bych s ním ještě nějakou tu výstavu, no uvidím.

emikami
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 23:28
- Nahlásit

Candy
Ta holčička sobolí s bílou, ta zesvětlá, i když tam má trochu něco málo černého, je taková jako Bella Mia, takže asi tak možná bude v dospělosti. No a ta černobílá holčička zesvětlat nemůže, černá zůstane černá a bílá bílá To není jako třeba u havanů, kteří jsou černý se znaky, tak se stává že třeba trochu zesvětlají, nebo že prokvétá bílá, nebo jsou nádechem do hněda, nebo třeba čínánek, také může být štěně černé a pak časem je třeba jen šedivé. Ale černobílá zůstane tak jak to má nyní. To by tak scházelo aby ještě tato barva světlala. Je moc krásná, a sobolí má nádherné očička, protože ji dobře vyniknou v té barvě a má dlouhé řasy.
Staví se na nožičky a už trochu capkají, je to legrace, jinak se spíše stále cpou

Snad se dokopu přidat ty fotky.

Krecínek je opravdu pěkný pejsek, a sluší mu ten kratší střih.

Až bude Candy ostříhaný také nám sem hoď fotečky. papa

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:14
- Nahlásit

MartinaClaudi
Martinko já a mi dva kuliferdové ti posíláme blahopřáni k tvému svátku a hlavně si to užij a ať dostaneš něco sladkého na promlsáni.
Tak jen tobě pac a pusu od Biška, Damiška a Darinečky.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:31
- Nahlásit

krecinek
Verca
Tak já vám oznamují, že i já vařím, ale granulí jsem se nezřekla.
Ráno dostanou tvrdule a odpoledne mají vařené. Já totiž zjistila, že u nás ve zver. Má paní kuřata za 25kč za 1kg. Takže asi tak uvařím kuře+něco+zeleninu=smíchám=naporcují do mražáku. Nej jedno duhši postup.

Verunko jsem moc ráda za Terezku, že je jí lépe snad už to půjde jen k lepšímu. No a co ty kur.. skákací? My je měli za se, tak jsem je vykoupala v šamponě proti kur..m a dala kapky, no a jsme v pohodě, no a samo za se od červovat. Na dezinfekci jsem se vyprdla páč jsem neměla síly a máme i tak pokoj.

Kracinečku šátek mu fakt pasuje. Kdybych neměla tak chlupaté kluky tak jim ho pořídím, ale on by se jim fakt ztratil. Mě by se moc líbilo kdybych chodila na vandry tak koupit jim takový ten psí batoh, no ale co s ním v městě.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:37
- Nahlásit

emikami
Taky jsem jukla na stránečky a taky se mi moc líby. Já bych tipla, že jsou teď kom takové akční.
Copak štěňátka stále tak pěkně voní? No a copak Bišonečka? Doufám, že nám ji připravuješ pro Damišáka?
Jo a zdravíčko je v zadní části těla.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:39 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Candy
Candyku určitě ti můžu říct, že já nepřijedu i když bych ráda, ale je to pro mě daleko.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:42
- Nahlásit

Romaine
Romčo nějaké veselé zážitky s těch lavic by jste taky mohly napsat. No a když nejsou tak si je vytvořím. To nesmíte tak jenom tam sedět a čučet , musíte být taky akční.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:42
- Nahlásit

Darina1
Jste moc hodní že mi přejete, ale já mám svátek až příští rok v červenci.

Darina1
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2007 07:07
- Nahlásit

MartinaClaudi
Tak jsem nato přišla kde jsem udělala chybu. Martinko já tě přejmenovala na MARINA. No ještě, že se tak nejmenuješ Martinko páč to by jsi si užila s takovým jménem, ale i tak ti mohli rodiče něco na mňamku koupit.
Tak se omlouváme, že jsme tě přejmenovali, ale i tak ti posíláme pac a pusu od Biška a Damiška.

krecinek
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2007 09:29
- Nahlásit

Candy
Budeš ho stříhat sama? pak sem hoď fotky...
Darina1emikami
Děkujeme za pochvalu-no,já bych mu tuhle délku nechala,nějak ten růst chlupů pozastavit...
emikami
Až budou nové fotky štěnátek,tak se rádi zase podíváme

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání