| Autor |
Zpráva |
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 22:13
- Nahlásit
emikami
Martinka zde napsala větu z výstavy co mě opravdu vyděsila, teda ne vyděsila, ale překvapila, nevím zda to správně chápu
A co nechápete?
Ale já mám vlastně i trochu radost, zase jí jeden nedostatek zmizel, minule se na stole rozklepala, teď už ne.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 22:46
- Nahlásit
MartinaClaudi
ve spodní čelist jen 4 řez,
Nikdy ses o tom nezmínila. Na první výstavě to nezjistili???
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 23:37
- Nahlásit
Zdravím všechny bišonky....posílám pusinky....podávám pacinky...... Chelsie...
...a tohle jsem všechno jááááááá
Deniska moje ségra,kámoška a mamina
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 07:26 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
Dáši opět s tebou musím nesouhlasit. To že Phoebe měla rezavé, jak byla v pubertě mezi očičkami, tak to bylo proto, že byl nějaký problém a více jí teklo, ale bylo to dočasné (samozřejmě likvidovat ty následky je na delší dobu, to jsem ještě neobjevila vybělovací gel od AS). A navíc, jim to můžeš vystříhat, zatímco havani jak mají dlouhou splývavou srst, tak to jde více vidět a navíc to nemůžeš ani ustříhnout. frisé a bolo mají kudrnatou srst a dělá jim to takové fousy kolem nosu, které to rezavé schovají. Jasně, že na fotce při nějaké póze a úhlu to jde vidět, ale normálně to lidi už ani nevidí, že Phoebe teče z očí. To že jsi viděla boloňáky, co měli rezavé i mezi očima, je spíš vyjímka.
Tytyty, však jsi vzpomeň, jak se ti nelíbilo, jak tvůj odchov ostříhali na pudla, vyholili mu čumák....jak vypadal strašně. A takhle bude vypadat i Chelsi. Vyholené čumáky se hodí opravdu jen na pudli, jinak je to děs.
Docela by mě zajímalo, kdo z mamčiné strany přenáší ty 4 řezáky... Musel to být asi někdo blízký, když měla jen dva vrhy a v každém někdo se 4 řezáky... Ale tak to nemusí zajímat mě....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:08
- Nahlásit
Jo a obvyklé zprávy o Terezce:
Včera jsem jí pořádně lustrovala tu ránu, jizva se už normálně krásně léčí, už není tak vystouplá, ale je skoro na úrovni ostatní kůže Sice je ještě hodně hrbolatá a hnusná, ale pokroky jsou. Co mě zaráží a natahuje se mi z toho, že má vykousané i okolí pipinky, hodně i pipinku, připadá mi, že tam se jí to léčí nejhůř. Nevím, jestli si to nehryže... Asi by to chtělo ten límec. nevím, jestli ho prodávají ve zverimexech nebo jen u veterinářů. Na netu se normálně koupit dají.
Ale celkově mi připadá taková veselejší. Už pořád neleži, hodně chodí za mnou jak ocásek...já si sednu, ona si lehne na místečko, já se zvednu a ona se taky zvedne (co kdyby jsem jí náhodou chtěla dát mlsku, že? ). JEště lehá s obtížemi.
Dneska ráno se holky venčily, já je vždy jen hodím na zahradu a Phoebe a Eli už byly zpátky a Terezka pořád nikde, tak vykouknu ze dveří a volám ji a ona z dálky UTÍKALA!!! Neplazila se, jak kdysi, ale normálně se snažila utíkat. Samozřejmě, že to bylo takové krkolomné, kulhavé,ale už to, že má CHUŤ běžet!
Jsem holky normálně skoro bulela.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:12
- Nahlásit
Romaine
Verca
Holky vy nevíte, že emikami nás vždy musí něčím rozčertit a pak se u PC směje jak jsme se nechaly nachytat.
Určitě bude Chelsi střihat na Bišonka, ale u nás v Havířově opravdu nikdo neumí ostřihat střih Bišonka a vždy jim s toho vyjde Pudlík. Už jsem se byla i ptát, že kdyby nemohla paní Králova ( nikdy člověk neví tak ať mám něco zajištěné ) tak mi bylo řečeno, že pokud k ní chodím tak to je jediná která to tady zvládne. No potěš pánbůh až jednou nebude moct to nechci vidět ty zrůdičky co budu vodit po městě.
emikami
Dášenko Chelsi je moc fotogenická a vidím v ni moje ho Biška .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:18
- Nahlásit
Darina1
Já jsem si taky říkala, že je celý Biško!
Známá chodí už ke druhé střihačce v Havířově (má prý prosklenný salon) a každá jí ho stříhá na pudlíka. síla...
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:26 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
Verca
Ty už nechodiš ke Konvičkovi?
Apropo prosimtě nevíš jestli je vy Frýdlantě i v sobotu a neděli?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 09:07
- Nahlásit
Verca
Já ti to říkám, že je opravdu kumšt najít dobrou střihačku na Bišonky. Které koly v plemeno se dá dobře ostřihat jen ty Bišonky je umění střihnout aby dobře vypadaly.
Taky se mi stalo, že paní Králova mi Biška vzala trochu víc, že pak vypadal jak Pepek námořník, ale sem ji řekla, že ať mi ho radší nechá delšího, že jen snad při cuckách, jinak si radší připlatím, ale ať mám pěkného pejska ať se nebudu za něho stydět. No a jak jsou středem pozorností u nás na městě i chlapi se za ně má otočí.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:09
- Nahlásit
Tak ale holky , dneska jste mě fakt zklamaly, člověk se tu v noci snaží, dá vám sem tolik foteček, no a vy to skoro přehlídnete, jen Darinka, že je fotogenická a že je na Biška No že je na Biška je dobře,ale čekala jsem víc nadšení, copak vás to po ránu nepotěšiloooooooooooo ???????????????
No ale vidíte to jo? Byla vykoupaná, sice už se válela v posteli, takže to nejsou pozovací fotky, ty možná dnes nějaké udělám, ale vždy ten čumáček dostane tvar do takové špičky, a rez je docela vidět, viděla jsem v inz. hergot že jsem si to neuložila, nabízí štěňata frisé a rez jsem tam vůbec neviděla, no Chelsí je ještě maličká a ty fousky ma takové řidké, takže mně připomíná medvídka, ty mají také takový špičatý čumáček. Nic s tím nenadělám no
Dneska poprvé, když jsem ji nechala po ránu z ohrádky venku a dospávala jsem, tak pak slyším jak se hlásí, a vyskakuje na postel, tak jsem si ji tam dala, trochu ještě předemnou utíká nechala se vzít a já ji dala jako vedle, a ona se na mě vrhla, celou mně opusinkovala, olizovala mi uší radostí, a kousala do nosu atd. tak to bylo poprvně, fakt. to mě sice těšilo, jen jsem se bála aby mě nekousla do rtu, byla jako na jehlách, do toho se na mě cpala Brituška, a Kamí s tím bříškem po mě lezla a olizovala, a já to olizování fakt nemusím. Kor když jim smrdí z huby ...Takže to bylo probuzení.
Jo a Verčo, s těma zubama, to je fakt na pytel, tím že jsem to nevěděla, nevím zda to nevěděla ani Martinka, protože už ji budou snad v zimě 2 roky, tím jsem říkala že Elí je první, no a nyní když jsem si to přečetla tak jsem byla v šoku. Sice je prodaná na mazla ohledně pigmentu, takže to už je jedno, ještě jsem si okopírovala tu fotku, a přibližovala zda jsem to správně pochopila, a ono opravdu, copak je tam neměla??? Nebo ji vypadli, nebo M. neví že jich má být 6?Nevím, zda to předává fena, či někdo z předků, a zda by to bylo v každém vrhu, v každém případě to není pro mně nic dobrého a už na to budu dost myslet, mrzí mně to, není to sice nic závažného, jednou mi jeden vet řekl, že proboha co ty lidi si nevymyslí, že musí mít pes tolik a tolik zubů, že je to úplně jedno.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:12
- Nahlásit
Jo a mně bude stříhat Chelsí Petra, takže jí do toho asi nebudu moci kecat protože si stříhá své bišony sama na výstavy.
Jo a jinak tady blízko bydlí paní Slapničková, a ta stříhá protože je chová, a jukněte na toho Gallanta, je super ostříhaný, až teda na to mezi očima, no to se ještě musím podívat na výstavě, jak to každý má, nebo zdaje pro to nějaký standard, a každému budu čumět rovnou mezi oči. Takže i střihačku bych měla blízko, která je určo spolehlivá, co se týče střihu.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:29 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Tak ja mam tiez bisonka, davam ho strihat kazde 3 mesiace, ale optimalne by bolo kazde 2, nechavam mu kratsiu srst-vela sportuje, chodi do lesa-je to jednoduchsie na upravu, ale nikdy som ho nedala strihat strojcekom. Tiez mu nechavam dlhsiu srst na uskach-nechodime na vystavy, tak si to mozeme dovolit. Nastastie sa mu nerobia cervene skvrny okolo oci, ma len na fuzikoch a to z toho dovodu, ze mu to neutieram, ked sa napije vody alebo ked cmucha v hline. Ked bol steniatko, tak nemal cervene ani fuziky.
emikami
steniatko je velmi pekne, ale je patrne, ze trpi na cervene fliacky okolo oci. Dievcata Ti urcite poradia, co s tym, ja som to nastastie nemusela riesit.
Luky este steniatko
Luky-dva roky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:02
- Nahlásit
emikami
no joooooo, já tu jen tiše závidím, jaká je Chelsi krasavice!! Sice jako štěňátko se mi líbila víc Phoebe (samozřejmě), ale Chelsi je úchvatná.
Trošičku mě zarazilo, že má rezavoučké pod očičkami, když neměla mít, dle chovatelky, k tomu předpoklady... Co ti na to řekla p. Petra? Mě to zajímá už z toho chovatelskýho hlediska.
To je fakt pech s těmi řezáky... Já se právě dívala na tu fotku, jak jí tu Martinka vložila před tou výstavou a dívám se, že to vypadá, jak kdyby měla jen čtyři řezáky (má tam ty mezery), ale pak jsem si říkala, že mi šibe, že si to pletu s Gweny...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:03
- Nahlásit
monka
Ahoj Moni,
holkám syrové masíčko moc chutná a jsou absolutně bez problémů a Terezce zmizly z větší části lupy. Hroozně moc jim chutná!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:25
- Nahlásit
Verca
Ahoj,tak to je fajnm,že je Terezka uz veselejsi
emikami
Je to roztomila kulicka
monka
Ahoj,já mám ročního maltezaka a na krmeni syrovym masem jsme se daly obe s vercou a musim rict,ze je to zatim super,bobky tvarovany,maly,on je plny energie a elanu,moooooooooooooc mu chutna a to tak, ze me trva priprava dyl jak jemu nez to vsechno sezere Uz se mu i udelala postava(byl celkem hubeny),ted spis musim davat pozor,aby nepribral.Ale to snad ne,podnikame dlouhe prochazky a planujeme rekracne jednou tydne agility...
Verca
Verco,tak drz palce,at uz to zitra konecne vyjde,chci jit na to agility,uz se tam chystanm tak mesic,tak uz aby to dopadlo.....Moooooc se tesim!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:04
- Nahlásit
Verca
Jinak včera jsem dala i ten kuskus a dneska jsem koupila misto ovesnych vlocek vlocky zitne,takze mu to asi budu stridat.Dokonce jsem videla u nas i vlocky ryzove,instantni,tak to by se dala i misto ryze A koupila jsem hovezi a kruti a to hovezi,kdyz se me ptala,jestli predni nebo zadni,tak ja nevedela,ktere je to levnejsi,tak jsem strelila od boku a rekla zadni,samozrejme to drazsi,takze si pejsek smakne (no,nastesti jsem vzala jen opravdu maly kousek)A uz zase otevreli to reznictvi,kde prodavaji kosti pro psi-fakt hodne osekane,tekza kupujes a platis vlestne takrka opravdu jen ty kosti
Holky,znate takove ty salamky pro psy od vitakraftu? Tak ty vetsinou stoji tak 20 kč,spíš víc,V Praze jsem je dokonce někde viděla až za 35 kč!!!Ale tady u nás stojí jen 12 Kč ,dneska jsem to objevila,že je tu mají nově zavedené Takže super,Montík je totiž miluje a plánuju to jako odměnu na agility
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:25
- Nahlásit
krecinek
no u nás jasou taky různé instantní směsi, třeba jak jsem si koupila tu rýžovo pohankovou a holky si na ní pošmákly....jen si nejsem jistá, co psi vlastně můžou. Bylo to napsané asi v tom článku, co jsi tu dala, viď?
a jak to vypadá ten salámek?
Holky dneska budou mít hovězí, rýži a celer. Včera jsem jim udělala takovou směs, moc jsem nestíhala: granule, sušené maso (to už mám doma dlouho, je to super 250g=1kg masa), lněné semínko,rozdrtila jsem psí suchar (půl kila za 30kč, holkám to moc šmakuje) zalila jsem to horkou vodou a hodila na to kuřecí krk. Ty se oblizovaly...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:33
- Nahlásit
Verca
Takto: Je vic druhu...
my vcera meli:jatra,zaludky,srdicka,kureci krk,kuskus,sezamove seminko,celer,cinske zeli,okurka,colafit....
Dneska mame kruti,ryze,zloutek a asi jablicko,...
Jinak u nas maji taky ruznou racionalni zajimavou vyzivu,ten kuskus mam celozrnny,jinak tu je pohanka atd...vzdycky,kdyz me neco zaujme,tak to vezmu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:35 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
krecinek
se jako můžu jít zahrabat. chudáci psi, kdyby věděli, jak si Montík žije. Ale asi jim tam dát to vajco (jsem na něj úplně zapomněla) a jablíčko mám taky, tak ...že by?
Ty tyčinky znám, u nás stojí kolem 18 kč. Koupila sjem je jen jednou, jsou předražený. to raději koupím točený. taky semletina...
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:36
- Nahlásit
Verca
Ty už nechodiš ke Konvičkovi?
Apropo prosimtě nevíš jestli je vy Frýdlantě i v sobotu a neděli?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:37
- Nahlásit
Verca
jako proc si myslis,ze jsem nevedela,ktere hovezi je drazsi?Protoze nam ho ani nekupuju (to spis veprove) ten pes si ted zere lip jak my a navic,nam treba ani kazdy den nevarim(kdyz mam treba zkousky,prijdu pozde ze skoly apod...) No jo,mozna to malililinko prehanim,ale kdyz je to proste moje zlaticko
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:38
- Nahlásit
bisonka
čauky. Ještě k němu chodíme, ale zároveň chodím k Paszandovi, ta přírodní léčba (Konvička mi dal antibiotika) zabírá mnohem líp.
Vím, že pracuje i o víkendu, ale asi je to jen na objednávku...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:39
- Nahlásit
Verca
Hele a jinak,ja takovou radost z tech salamku,jooooo Tak mi ji nekaz Navoc tam urco neni tolik soli jako v lidskych uzeninach.heeeec
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:40
- Nahlásit
krecinek
Já taky se věnuji jejich žrádlu víc než našemu jídlu.
No prozatím mi příprava jejich žrádla zabere hodně času, ale chce to grift. Jak dlouho připravuješ pro něj jídlo? Já tak půl hoďky...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:41
- Nahlásit
krecinek
a maj 86% hoveziho masa-ta ta,co tu zrovna ma v ruce a minerlni latky apod....a navic,ja mu ulupuju mini pidi kousicky,tak aby mel nejakou motivaci-jsem ho na to ucila curat venku-do vou dnu presne vedel,co po nem chci a okamzite si po potrebe bezel pro salamek,tak snad by za to behal i agility,moc mu chutnaj
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
krecinek
tsss si myslíš, je to slané, aby jim to šmakovalo. néé, já nevím, ale ta cena je super, za to bych to koupila... To já radši koupím poličan a nacpu se i já.
Já ten salám koupila předtím pro Pheobe (ještě jsem Eli neměla) a taky jí hrozně moc šmakoval. Teď jak jsou tři, tak raději koupím frolici 0,5 kg za 50 kč.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:43
- Nahlásit
Verca
Aha, protože máme jít s Nemem v sobotu na přeočkování tak nevím, asi mu zkusím zavolat...
Ajak ty semáš, ani nenapíšeš...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:44
- Nahlásit
Verca
Fakt? No,tak 5-7 minut,proste nez to nakrajim A on to sežere asi za 30 sekund!!! Ty vlocky proste jen preleju horkou vodou,vareni ryze nepocitam,vetsinou ji zrovna varim i nam...Si ale rikam,az jednou bude mimi,tak ten pes bude "chudak" ted ma 100%myho volnyho casu a veskery komfort(rano kvuli nemu i o 20 minut driv vstavam-tj 5:15-ano,hruuuuuza a odpoledne prijdu utahana,ale jdu tak na hodinu na delsi prochajdu,kdyz je vic casu (prijdu domu driv,mame vecer jeste jendu takovou )
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:45
- Nahlásit
Verca
Vask uz mam doma asi 5 Driv to mel vyjimecne,ale ted,kdyz jdu pro neco do zveraku,tak mu vezmu,prave kvuli te cene...za 20 kč by mel tak jeden az dva do mesice...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:46
- Nahlásit
bisonka
Však přijď tu a pokecáme! néé, já jen, že teď furt mám plnou hlavu Terezky a pořád přemýšlím, jak jí víc a rychleji pomoci, tak nějak nestíhám ostatní...
Jinak se mám tak všelijak. Jednou líp, podruhé hůř, vše se odvíjí od Terezky. Jsem už jak pošuk. ale co by člověk pro smutné psí oči neudělal...
a co vy? Co Nemo?
|