| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 09:08
- Nahlásit
Romaine
Tak si představ, že jsem si tam zavolala a zasednu do lavic IMS!!! Přijali měěěěěěěěěě!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 09:11
- Nahlásit
Verca
Já to věděla, že máš tajemství a já přišla na to jaké. Hodně gratulace a dívej jek skáču radostí a držím palce.
A malý dotaz co budeš až budeš? Jak pak ti budeme pak říkat?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 09:16
- Nahlásit
Verca
No paráda, dobré zprávy, já myslím, že jí pomáhá ten laser.
Jo a gratulujeme k přijetí na školu . Kolem mě se teď hodně kamarádek rozhodlo dál studovat. Já kdybych šla tak jedině na veterinu, ale ta se dálkově studovat nedá, takže mám utrum.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 10:44
- Nahlásit
Verca
Congratulation!!! Vítám tě opět do studentského života a přeju hodně klidných nervů (za ty 3 roky na VŠ jsem todle postrádala nejvíc )))
Jinak pozdrav Terezku a i holky samozřejmě...
PS: Bambinka je ostříhána!!! Dneska s ni mamka jela, já jsem teď na 2 dny u Nemíka
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 10:48
- Nahlásit
emikami
Doufám, že počítáš s tím že až dorazím do Prahy, tak jsem u tebe jak na koni??
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 11:57 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
Verca
Gratulace veliká A kam ze to vlastne jdes?
A Romaine,to taky nevím,kam jde?
Verca
Tak to je super,ze je to fakt dobre,takto krmit. Jinak se mi zda ted takovy veselejsi a divocejsi jeste jak driv,uz mu ani netrceji tak ta zebra,bobky taky super,takze ok A s tema granule mas asi pravdu,tak uz je to,co se opravdu jinam nehodi,maximalne vsude davaji kureci,to sice vyjde levne,ale stejne k tomu nemam proste duveru.Dokud nam to bude svedcit,tak budeme takto krmit...
Jinak mam teda dalsi napad: Dneska jsem koupila kureci krky(snad 300g za 18 kč),jeste nevim,jak mu to budu davat,urco syrovy,ale asi to rozclankuju a dam vzdycky jen tak dva,tri,mozna to zamicham,kdyz budu davat vnitrnosti,no,uvidim. A jeste jsem koupila lnene semionko(300g 8 kč),je myslim v jednech granulich jako prisada,tak ho obcas trosinku dam,ale jen malo,pusobi proti zacpe a jeste me napadlo,ze koupim bilou activii a dam mu treba malicko,kvuli tem lactobakretiim Jinak dneska máme syrové hovězí s rýří a možná do toho nastrouhám salátovou okurku. A ten tvrdý tvaroh se neosvedil,tak budu dávat jen ten cottage,do nej nekdy zloutek a semínka.No,když ti nežerou zeleninu,to snad zase tak nevadí,když mají jinou rostlinnou přílohu,ono v granulích taky tý zeleniny taky moc není,jen třeba mrkev. Vitamíny si vezmou z masa a atd a máš přece roboran...Jinak kdybys chtěla,aby něco zeleniny holky měly,tak zkus třeba nakrájet na pidi kousíčky nebo najemno nastrouhat a dobře zamíchat do masa...
Pozdravuj Terezku,snad už ta léčba zabírá
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 12:32
- Nahlásit
Verca
Jeste me napadlo-ty davas takovou tu zeleninu z mrazaku?Co je na kostky? Zkus spis vzit treba mrkev a fakt ji postrouhej a uvidis...Jinak my uz davali treba nektarinku,papriku,jablko,ty ostuziny a zatim to vzdycky sezral
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:08
- Nahlásit
Ahoj, já jdu na Institut mezioborových studií (IMS) v Brně obor Sociální pedagogika a na přijímačkách jsem se potkala s Verčou Takže tam jdeme teď spolu
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:16
- Nahlásit
Tak to je super
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:40
- Nahlásit
Romaine
A ty máš taky dálkové studium?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:51
- Nahlásit
Všem Vám hrozně mooooc děkuji za gratulace!!! Ale musím vám napsat, jak to probíhalo,protože ještě teď se tomu směju.
No rozhodla jsem se jít na VŠ socku a na poslední chvíli, samozřejmě , a byly přijímačky jen na VŠ Bati, což je sice ve Zlíně, ale tento obor je v Brně. No tak si jedu s přítelem do Brna, předtím jsme zvládli BVV auta...pak na škole vejdu do třídy, sednu si (snad) do druhé lavice vedle jedné paní (to Romča nebyla )a kouknu se nalevo od sebe přes uličku a říkám si: kurňa, to vypadá jak Romča?! A pak jsem tu myšlenku zamítla, jsem si říkala, že by to byla moc velká náhoda a ještě k tomu, aby seděla vedle mě na vzdálenost ruky . No tak jsem jí tak po očku pozorovala, bo mi to nedalo, až jsem jí jednou "načapala" a ukázala se mi z profilu, tak mě málem kleplo. a Romča na mě tak v klidu: "Čau Verčo". No já měla šok, co tam dělá a ona byla naprosto v kliiidečkuuu, jak kdyby jí ani nepřekvapilo, že tam jsem. Takže spolu stejnou VŠ.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:54
- Nahlásit
krecinek
já se na ty krky taky dívala, ale říkala jsem si, zda tohle psi můžou....jakéžeto kuř. kosti vlasntě nemůžou? jsem z toho jelen.
Jo a jinak jsem včera koupila hovězí svalovinu ve zveráči, vypadala super, jenže mi nedošlo, že jak to nakrájím, když bych to musela rozmrazit a zamrazit znovu by se to nemělo? Nemáte nějaký tip? Nechat to povolit(né úplně rozmrazit), rozkrájet a zase zamrazit? V tomhle jsem strašpytel...
JO, tu zeleninu jsem včera dala mraženou, měla jsem jen kousek mrkve, ale dneska jsem koupila čerstvý petržel, celer a červenou řepu, heč!
To lněné semínko je prý dobré, tak třikrát týdně povařit ve vodě....tak to psal jeden vet ve své poradně...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:01
- Nahlásit
Verca
Teda,červenou řepu Ale bacha na to "červené" ovoce a zeleninu.at nezloutnou...No,já to semínko asi jenom zpařím. Ten celer taky zkusím Jinak ty krky normálně lidi kupujou pro psy,pro sebe asi těžko.Jo a maj tu taaaakhle dlouhý krůtí krky,kilo za 39 kč,heč! Tak to asi taky někdy zkusím.A taky jsem viděla hobězí srdce a slezinu,nebo co to bylo,ale tu bych nebrala...nebo to asi byla ledvina...Tak moc jsem to zase nezkoumala Jinak jednou jsme dostali fakt balík kuřecích řízků,tak jsem to nechala rozmrazitr až to šlo lámat a od sebe odrthnout,pak jsem to napytlíkovala a pak zase zmrazila...Já nevím,ale asi se to nedá zmrazené ukrojit,ne? Tak jak bys to chtěla krájet...
Jinak super historka
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:11
- Nahlásit
krecinek
no proto už k tomu nemám mrkvičku... dám jenom trošku. Hele, nevíš, které ovoce a zelenina obsahuje nejvíc betakarotenu? Třeba i nektarinka ho má hodně? já se v tom fakticky nevyznám a nikdy mě to nezajímalo, až teď... Jo ale pak je to tedy zrádné, protože mi říkávála babička, ať jím hodně hrušek, že se opálím.... ha!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:13
- Nahlásit
krecinek
a do háje:
Požadavek na vitamín A může být zajištěn třemi porcemi žluté nebo oranžové zeleniny denně, zelenými listy různých druhů zelenin, nebo ovocem, které obsahuje betakaroten ve velkém množství (meruňky, ananasový meloun, mango, dýně). Zvýšit absorpci betakarotenů lze vařením nebo přídavkem malého množství tuku (97). Také očištěná a nastrouhaná zelenina má lepší biologickou dostupnost beta-karotenu (98, 99).
tak to abych se na zeleninu a ovoce vyprdla.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:13
- Nahlásit
Verca
Já bych řekla,že prostě to ornažové,červené a tmavé ano - třeba takové borůvky a asi i ostružiny mají karoteny taky...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:15
- Nahlásit
krecinek
no tak co mám jako holkám dávat? a kurňa...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:21
- Nahlásit
Verca
Co to vidím Veru, ty budeš jezdit do školy do Brna???
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:23
- Nahlásit
Verca
Ja nevím,ale třeba ten Fitmin,co jsem s ním krmila má v sobě taky č.řepu...Jako můžeš to krmit,ale nesmíš to přehánět,jinak oni taky potřebují vitamín A...Klidně asi ten celer,mrkev taky,ale ne moc,ja treba osobne budu davat a davam: Jablko,okurku,treba trosicku salatu nebo zeli,ty borskve, třeba zkusím fenykl... atd...Ale hlavne maso A myslim, ze kdyz budes davat ruzny vnitrnosti, ruzny druhy masa apod,tak tam je vitaminu taky hodne a navic je to cerstve,takze ani ne znicene varem...Navic to vajicko,obcas trosku tech seminek,tvarohu...Tam toho je taky dost.navic ten roboran,ten by to mel prece vsechno bsahovat,je pro to i urceny-pro psy krmene tradicne.Takze zelenina a ovce staci v menším mnozstvi. Navic treba takovy vit C si oni umi syntetizovat sami.
Jinak treba hodne beta karotenu je i ve spenatu,to jsem zapomnela...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:31
- Nahlásit
Syska
jé no já si říkala už na přijímačkách, že by bylo fajn se dostat do Brna, že bychom poklábosily konečně pořádně. a teď jsem na to úúúúplně zapomněla, protože jsem ani nedoufala, že mě tam vezmou.
krecinek
tý jo, ty máš přehled, se normálně úplně stydím... mě bylo řečeno, že v masu je opravdu toho hodně, pokud se neuvaří, tak si myslím, že ta zelenina není nejdůležitější, že hodně vitamínů si vezmou z toho sami. a ten tvaroh budeš dávat místo zeleniny anebo pokaždé tam dáš zeleninu a k tomu to ostatní? No...tak teď vidím tu nevýhodu bílých výstavních psů. chjo.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:45
- Nahlásit
Verca
Tvaroh dám občas ráno,teda ten cottage...někdy dávám jen jednou a to maso...Někdy dám jen vločky nebo rýži. Jinak ve vnitřnostech,vejci a mlíku máš hodně vit B...maso obsahuje třeba vit A a pak samozřejmě všechny důležité bílkoviny, enzymy apod.
železo: žloutek, semena, rýže, luštěniny, ořechy, listová zelenina
vitamín B12: droždí, kvašené nápoje
zinek: kvasnice, ořechy, mléko, vejce, listová zelenina
vápník: mléko, jogurty, obiloviny, tofu, zelenolistá zelenina
hořčík: celozrnné potraviny, zelenolistá zelenina, mléko, fazole, banány, meruňky, kari, kakao
vitamín D: obohacené mléčné produkty, vaječný žloutek
Jinak ty zdroje vitaminu: Jsou uvadeny v takovych potravinach-ja nevim,dam př. Zn se uvadi, že je hlavně v dynovych semnikach. nevim jak ty, ja je casto nejim. Mensi mnozstiv,ale porad tam je,je např. v jablku,myslím i v sýru,ale to už si nejsem moc jistá...A to se ani třeba jako zroj neuvádí. neuvádí.Takže prostě jíst pestře a hotovo
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 14:48
- Nahlásit
Verca
Já tě totiž taky po očku sledovala
bisonka
Jo, VŠ mám dálkově. Denně budu dělat jazykovku anj.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:34
- Nahlásit
krecinek
Teda já zírám ! Ty to máš teda zmáklí, tu teorii o potravinách, v čem je jaký vitamín a tak...
Romaine
Verca
a to jste se holky už dřív viděly, nebo jste se poznaly jen tak podle fotek na internetu?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:37
- Nahlásit
Candy
To kurzivou je zkopirovany
A ani ne,moc prehled v tom nemam, delam biochemku,ale prece jen jsme meli predmet-chemie potravin
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:41
- Nahlásit
krecinek
no já věděla, že v tom něco bude Takže až se rozhodnu, že budu Candyho krmit masem, a možná už to dlouho trvat nebude, protože ty granulky mu čím dál tím míň jedou, tak k tobě budu chodit na rady
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:44
- Nahlásit
Candy
To by sis moc nepomohla ne,vazne,zase tak moc o tom nevim,jen uplne zaklady
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:52
- Nahlásit
krecinek
Ale přece jenou jseš už napřed v krmení masem a podle toho jak o tom zde s Verčou píšete, tak se mi to čím dál víc zamlouvá
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 15:56
- Nahlásit
Candy
Tak pojd taky do toho
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 16:06
- Nahlásit
Teď ještě Candy bude min. příští týden na granulích, protože ho necháme hlídat našim, my jedeme na dovolenou, no a třeba potom se rozhodnu...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 16:08
- Nahlásit
Candy
Však uvidíš,já taky zkouším,uvidím,ale zatím je to snad ok a hlavně mu taaaaaaaaaaaaak chutná
|