Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Darina1
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 06:13
- Nahlásit

nika00
Tak to se musím zastat Bišonku proto že já mam dva doma. Je pravda, že ti co chodí na výstavy tak podle standartu musí mít delší srátat což se řeší až když ví člověk, že na tu výstavu jde. Jinak se pejsek nechá střihat jak na různou délku a tím si ho necháš upravit tak jak se to tobě líby a ne jak někomu jinému. Jeden můj je s PP takže sem tam chodím na výstavy a ani tak to není strašné ono je fakt, že ta hlavička je více kulatá,ale to dělá toho Bišonka Bišonkem. Druhý je bez PP tak ten je trochu kratší, ale stále zachovávám tvar Bišonku a ne Pudlů.
Jinak povahově jsou to mazlové kteří jsou závislí na člověku jak mile si zvyknou tak chodí i s na má na záchod. Já i když mám dva tak ty opravdu semnou chodí a jezdí všude a jak se říká kdo si pohladil pejska Bišonka tak si pohladil nebe.
Já když vyjdu s těmi mimy u nás ven tak jsme s tře dem pozornosti celou cestu.
Tak že já hlasuji za BIŠONKA.

Darina1
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 06:29 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

bisonka
Bišonko Bambi má moc pěkní střih a že poznám kde u koho jste byli na úpravu? Stránky jsou hezké a tady se také zeptám, že vím kdo ti je pomáhal se stavit? Je na těch stránkách pěkné ty hvězdičky a já se nejradši dívám na fotky.
Bišonko ona Janička ti chtěla navrhnout aby jste namluvily Bambyi a Andoška.
Andošek je již několikanásobným otcem takže je zkušený.
Vidíš kdyby Biško neměl vadu tak spojíme ty dva, ale má kluk smůlu.
Janik
Jandulinko nedej si Andoška? Braň si ho. Co si někdo dovolí na něho říct, že se mu nelíbí? Jdi do bitky já ti to budu sekundovat.
A zato my Andoškovy posíláme Pac a pusu od Biška a Damiška.

Darina1
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 06:37 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

nika00
Jinak já mám fotky tady v galérii na s tra ně 20. Tam se můžeš podívat na Bišonky.
Ptala jsi se na váhu Bišonku tak že +- 4-5kg. Pejsek by měl vážit víc než fenečka a oni vypadají, že té váhy je na nich víc,ale to dělá ta srst. Jo a hlavně se nesmí v mládi překrmovat pro to že u nás běhají tlustí Bišonci co mají i 12kg a to je síla.

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:42
- Nahlásit

Darina1
Ano ano byli jsme opět a zase u paní Králové, jinam už bysme ani nešli

Ale stránečky jsem si udělala úplně sama Emikami mi ale poskytla cenné rady

No však my už pomalu hledáme ženicha pro Bambinku ikdyž je jěště dost času, člověk má mít přehled že jo?

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:43
- Nahlásit

Janik
Však jak budeš mít čas tak obnov fotogalerii, rádi kouknem

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:17
- Nahlásit

ja sem to nemyslela spatne proti bisonkum...
jen na tu vetsi kulatou hlavicku nejsem zvykla...
ale jak jsem vybirala..tak zrejme to bude bud bolonak nebo havanak....
no a ted babo rad...ja vim ze to je kus od kusu...ale asi bych volila toho mene sportovne nadseneho...ted uz zas nevim ktery to byl...
a jeste..co byste doporucili..psa nebo fenku? lisi se jejich povahy nejak?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:48
- Nahlásit

nika00
ahojky, přesně jak píšeš...je to kus od kusu. Phoebe boloňačka naprosto neodpovídá popisu. a to je prosím s PP. Vzhledově teda jo, ale je to neskutečné torpédo a aktivec. Havaňačka Eli byla donedávna hrozný flegmouš, ale jak jsme se přestěhovali na baráček se zahradou, tak najednou šíleně ožila a vyrovnává se boloňačce. Havaňáci jsou spíše ale hlídači, boloňáci až tak ne. ale taky si poštěkají, když někoho slyší, ale tak to snad všichni psi...
co se týče vzhledu, pokud váháš mezi bolo a havanem, tak ostříhaný vypadá úžasně boloňáček (tím, že je bílý, tak každý ho tipuje na bolo nebo bišonka) a havaňáček ostříhaný nejde poznat, jestli je to havan (teda záleží, jak moc je ostříhaný), pro něj je prostě typická jeho dlouhá srst.
Jak je Phoebinka na té fotce, tak taková srst bude pořád, mají takové afro, ale tím, že já mám výstavního pejska, tak jí většinou nestříhám, ale pokud je ostříhaná, tak je jak štěně.
takže já hlasuji pro bolo. (pokud teda nechcete bišonka frisáčka), který je ze všech bišonů nejumazlenější)

Darina1
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:52 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Verca
který je ze všech bišonů nejumazlenější)
Si myslím, že máš absolutní pravdu a vyvracet ti to nebudeme.
Verunko co ty kur.. skákací.

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:54
- Nahlásit

Verca
ne klasickyho bisonka s kulatou hlavou nee
jinak ja bych radsi zvolila pejska s kratsi srsti..proto jsem vyloucila i maltezacka ...a je pravda ze u me vedl bolonacek...
jen doufam ze nevyberem naky nejvetsi strestiprdlo

jeste presne nevim co jako mamka s nim bude chtit delat...vim skoro jiste ze na vystavy chodit nebude...chce si ho proste nuchnat...naucit pitominy a tak...
takze si myslim ze zadny sportovni vyziti tam taky nebude..mam na myslim agility nebo tak...bude slouzit jako spolecnik...
a co myslis, pes nebo fenka??
a jeste k tomu strihani..kdyz se neostriha..tak ma dlouhy afro? a taky sem cetla ze moc nelina...resp asi lina, ale tim ze ma zvlnenou srst ty chlupy tolik nevypadavaji, ze?
a je neco specialniho, co se musi s nim delat? strihani je nutne za nejakou dobu? a co takove to rezave zbarveni srsti pod ocickama a pusinkou?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:20
- Nahlásit

(tady je ostříhaná už čtyři měsíce a pokud by si maminka přistřihla hlavičku, tak nemusí chodit často na stříhání).... takhle je ostříhaná a takhle ne

takhle roste havaňákovi:

Jo a k délce srsti...havaňáci dosahují délky až 20 cm, zatímco bolo tak 7-10/12cm.

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:26
- Nahlásit

Verca
jezis ta uplne prvni fotka...tam je uzasnaaaaa.....ale zase i te dole s culikem je super ale myslim ze volba bude kratsi chlupy...

nemas tip na nakou CHS bolonacku?

Darina1
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:27
- Nahlásit

Verca
Mojí kluci už nejsou 4dny učesaní páč furt chčije a jakmile jdu s ni ma ven tak samo, že zmoknou a mají afro. Tak už ty čtyři dny jsme bolo.
nika00
Srst u Bišonku by měla být 7-10cm výstavní, ale čím delší tím lepší samo, že mu to musí slušet, ale pak je to opravdu ne pes, ale medvěd.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:33 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

nika00
jo a ten zrz.... Někdo má zrz kolem očí, někdo ne. Třeba havaňule nemá, u boloňáků je potřeba vybírat z italské linie, ta moje je říznutá ital a rus, jenže zrz zdělila po ruské matce, takže nám teče, zatímco Elince neteče vůbec, jen trošku z jednoho oka. To samé u bišonků....někomu teče a někomu ne. Je to pes od psa. To, že bude štěňátku téct z očí neznamená, že bude i v dospělosti, může se to upravit. Ale opravdu ti nikdo nezaručí, že bišonkům téct z očí nebude... to je ta nevýhoda bílých/světlých psů.
Nezáleží to vůbec na pp. Zatímco mojí papírové boloňačce z očí teče, tak nepapírová Bambinka od bišonky nemá zrz vůbec...

a já jsem spíš na ty fenky, takže radím fenku.

NO a k výchově.... je to prostě pes a je potřeba ho vychovávat. Oni jsou hrozné zlatíčka, ale můžou taky přerůst přes hlavu. Není potřeba s nimi chodit na cvičák, ale nesmíte ho brát, že je to plyšák. Musí mít prostě nějaké hranice.

A pokud si vyberete klidné štěně, tak klidné by mohlo být i nadále, ale záleží, co s ním budete dělat, protože bišonci jsou opravdu přizpůsobiví.

Tihle pejsci nelínají, nemají podsadu, jen pouští chlupy jako lidé vlasy a pokud je vyčesáváš pravidelně, tak chlupy nejsou téměř vůbec.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:37
- Nahlásit

nika00
pochvalu vyřídím. No já pokud si budu pořizovat dalšího boloňáka, tak z CHS od Krásné řeky ( www.bolognese.euweb.cz ) anebo Canisbohemia ( www.canisbohemia.eu ). Pheobe je od Krásné řeky po Argim a Xenii. Paní Němcová je velmi zkušená chovatelka se super přístupem, je hrozně hodná, takže jí velmi doporučuji, nemá ani drahé štěňata. Je z Frdýlantu nad Ostravicí

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:39
- Nahlásit

Verca
jezis to ja vubec nevedela ze je naka italska a ruska linie...taky jse nasla ze existuji pripravky, ktere dobre zbavi toho zrzaveho...
jinak mama je spis celkove taky na fenky..vzdycky sme meli doma fenku..az ted ja sem pritahla psa a jak je to s haranim? davas jim kalhotky..nedovedu si to moc predstavit u takhle maleho psicka navic kdyz je bily...

mama si bisonky oblibila pac ho ma mamina kolegyne..teda ona ma maltezacka a bez pp...jenze se podle me o nej moc nestara..mama rikala ze prave ma hodne to zrzavy...navic neni ani poradne rozcesany...a tak..

no ma to byt prekvapeni -pristi rok k narozeninam- v dubnu, bych ji chtela dat stenika..

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:41
- Nahlásit

Verca
Nevykroutila si Phoebe tu hlavičku? Veru, přiznej se, kolik máš doma na holky gumiček?
Jinak chválím, kočky.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:42
- Nahlásit

Pro ovlivnění : mimišo Pheobe

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:46
- Nahlásit

Verca
jeee u te krasne reky..jsem nasla i ty kapucinovy...ty sou taky hustyyyyyyyyyyy

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:47
- Nahlásit

tohodle bych sezrala

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:48
- Nahlásit

nika00
no u nás na 100% zabírá super bělící gel od 1Allsystems, je toho 250 ml. já to měla na rok a půl a stálo to 600kč. sice se to zdá hodně, ale když jsem kupovala od Héry, který vůbec nezabíral a stál 140, tak je to opravdu pakatel. My to vždy vybělujeme jen na výstavy, jinak tam prostě ty zrzavé cestičky má, ale neznamená to, že se o ní nestarám. tady to je na výstavě

Při hárání jim dávám kalhotky a i když ne, tak boloňáci nemají splývavou hodně dlouhou srst, takže to ani nejde vidět, nemají zakrvavéné chlupy.

JJ, existují dvě linie, ale to by ti p. Němcová poradila.

Syska
no, ona takhle kroutí hlavičku, kdykoliv jí někdo něco povídá.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:49
- Nahlásit

nika00
mě osobně se dospělí barevní boloňáci nelíbí, malincí jsou krásní, ale nějak jsem k těm barevným nenašla oblibu. Pro mě vypadají jako oříšci. Ale to jen pro mě. Neříkám, že jsou hnusní, ale já radši bílého boloňáčka.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:52
- Nahlásit

nika00
ten tvůj Jimmy se mi už hrooozně dlouho moc líbí!

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:53
- Nahlásit

Verca
no jo..me se prave libi ze je takovej voriskovej
ale zase voriska za takovy prachy
ja mam taky voriska..a zadarmo

kolik se asi tak pohybuji ceny bolonacku?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:58 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

nika00
8-12 tisíc, samo i víc. ale pokud má nějakou vadu, tak se prodávají pod deset, většinou za osm, ale to už se až tak neorientuji. Starší štěňata jsou pak hodně levná, třeba 5,6 tisíc, třeba 4 měsíční a tak... Ale jak jsem už psala, tak p. Němcová je chovatelka s velkým CH, určitě bych se obrátila na ní, aspon pro informace.
tou vadou může být třeba jen předkus nebo podkus...nic moc viditelného to nemusí být.

No já si taky právě říkám, že za oříška tolik prachů...

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:17
- Nahlásit

Verca
ja bych treba i mamku chtela zavest do CHS aby se nejdriv mrkla...a tak...a kdyz stene tak malinkyyy...jako nemame zadny vystavni ambice, ale zase nakyho pizizubka
ja mam moji sandy od 4 mesicu a mrzi me to...

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:20
- Nahlásit

nika00
a odkud jste? jinak máme klub na www.bestinshow.cz/klub

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:25
- Nahlásit

bisonka
Bambince to hrooozně moc sluší!! ...jako obvykle.

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:33
- Nahlásit

Verca
my jsme praveze az z prahy....takze bych asi zvolila variantu...jen se mrknout nekde po CHS u prahy...treba na bolonaky a havanaky..aby i mama videla rozdil a tak...hlavne nezavazne..a tedy hlaven bez penez...(aby sme si hned nakyho neodnesli)

Kačkaa
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:59
- Nahlásit

Ahoj, my máme doma malou fenečku havanáčka a je hrozně milá a divoka a taky uštěkaná Takhle vypadala na pláži http://fotky.lojza.net/main.php?g2_itemId=4500 V okolí Prahy můžu doporučit CHS havanáčků Bohemia Wapirelli, z této stanice máme i naši Ummu

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:01
- Nahlásit

Ahoj holky
bisonka
Fakt pěkný sestřih
Verca
Jsem říkala,že jí poradíš
nika00
Koukám,že ses rozhodnutaA jak pise verca je to fakt o tom,jak si ho udelas-ja si brala fle¨mouse a ted je to divoch(no,ma pubertu),chodila jsem s nim klido pido behat a lidi se celkem divili Jinak monka ma taky hafika ze skupiny bisonku a dela s nim zavodne agility,beha u kola atd...Fakt,je to vsestranny pes,av se to nezda A mazlove,mazlova jsou to velci a fakt bacha na ty jejich smutny kukadla,tem se taaaaaaaaaaaaaak tezko odolava

Verca
Kouklalas na ten odkaz,co jsem tu hodila o krmeni syrovym masem? Jinak vcera jsme chteli poprve na agi,tak tam prijedem a tam nikdo-asi ze bylo hnusne.Jinak uz asi trem pejskarkam jsem rikala,ze se tam chystame a oni tam chtej takyTak snad pristi tyden.Chjo,me fakt mrzi ty ctvrky,ze mam skolu az pozde odpoeldne,ze se tam nedostanu
Jinak nozicka zse mela uspech,dneska k snidani byl tvrdy tvahor na srouhani se dvema lizckama activie,nadrcene sezamove seminkop,najemno postouhana mrkvicka-jen ale malo a na kraj lzicky medu,kdyz tu to vcera nekdee bylo
Verco,pocitas nejak tu davku-jak je to v tech varenych receptech,nebo proste das tak od oka,tak kolem tech 100g????

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání