| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:17
- Nahlásit
Verca
Vidíš já to říkám stále, že Damišák se sám předvede a ten krok má v sobě a to jsem ho nic neučila jen prošla páru koleček to jako aby mi neskákal na nohy. No a jak jsme byli na výstavě naposledy v Brně tak jsem tam slyšela průpovídku na Damišáka, že má kratší krok, no to říkaly mezi sebou vystavovatele a oni nevěděli, že je slyším. Ono na tom nic není, ale já vím, že má krok perfektní a postoj tak samo. Je to prostě pes na předvádění se, ale holt panička je neschopna.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:21
- Nahlásit
Verca
Verco,tak u nas to je asi za kilo,protoze nepisou za pul kila,maji tam jen cedulku jako treba u kurecich rizku...No,ja krmim hovezim a krutim plus vnitrnosti, vsak u me je to celkem jedno,tedy pokud nebuze zluty jak kuratko Uz ted je nejaky zazloutly,ale to asi proto,ze se vsude vali.Nam je to jedno a i kdyby,mame vybelovaci sampon,po tom zari jako padly snih
Tak ceny:49 zaludky a srdicka a 59 jatra-vsechno kureci. A urco je to za kilo.
Jo a koupila jsem za 12 kč 200g baleni kuskusu,tak to taky zkusim a v zelenine ten celer,jak si davala ty...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:21
- Nahlásit
Darina1
ale holt panička je neschopna. neštvi mě!
copak nožky? pořád zlobí?
Podle mě má krok super, připadá mi, že dlouhý.... no jo, ta závist. Však ti to stejně žádný rozhodčí nevytkl, že?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:29
- Nahlásit
krecinek
vydřiduši mi to naúčtovali za půl kila! ono to totiž bylo mražené... děs běs. a tak příště si to budu víc hlídat.
Ty krky budeš teda krájet na kousky? nebo dáš celý? To máš kuřecí krk, viď? já jsem si to už rozdělila po sáčkách, tak to dneska dám možná taky nebo zítra.
Díky moc, že ses mrkla.
Ten kuskus bych mu určo dala, taky už jsem nad tím uvažovala.
Jo a představ si, co ty opice zas provedly! Přijdeme domů z práce a přivítá mě Elinka. Dívám se na její hubu, z čeho jí má slepenou, bylo to jak zvratky. tak jsem jí hned chtěla "litovat" a čupla jsem si k ní a ono to nesmrdělo vůbec jak zvratky a byly to takové slepené koule. No měla toho plné vousy, nechápala jsem, co to je. Mrknu do obýváku a celá sedačka byla pokrytá bílým práškem. říkám si, co to doprdele je? Přišla jsem na to až po pěti minutách, kdy jsem našla prázdný sáček... Ty potvory mi rozsypaly pohankovo-rýžovou instatní kaši a pěkně se nadlábly. teda jestli jim to neulpělo všechno na fousech. Smývala jsem to z fousů dobrých pět minut....
NO jo, je to moje vina, přehodila jsem si tašku přes židli a v tom ta kaše byla a ony tu tašku nějakým záhadným způsobem dostaly dolů.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:32
- Nahlásit
Verca
Ne to máš pravdu jen mě Damišák vytknuté ten nádech na zádech, ale už mu to hodně odrůstá tak už jak mile půjdeme v 10měsíci na střihaní tak ho nechám více vzít a snad se to ho zbavíme. Jinak pokud to stav můj dovolí tak plánuji v lednu Olomouc, ale můj už tvrdí, že to ho mám nechat, že to stačí a že se nám už nemusí za dařit. Tak jsem mu řekla Olomouc pak Ostrava no a dál uvidím. Paní Králova mě chce dokopat i do PL.
Jo a Veverko nožičky rostou od prdele, ale já je mám v prédely. Za se jsem na kapečkách.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:35
- Nahlásit
Darina1
co??? to je mi líto! To zdraví je v životě fakt nejdůležitější....
No a nemohla by paní Králová Damišáka brát po výstavách? No i když...co bys z toho měla, když by jsi nebyla u jeho úspěchu, viď? Ale Polsko není tak daleko....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:39
- Nahlásit
Verca
Teda,tak si holky posmakovaly
Jinak ted jsem to nasackovala-v sacku mam na jednu porci dohromady: jatra,zaludky,srdicka a prihodim k tomu vzdycky tak dva krky,u nas je to tezky je sehnat,ale od minuleho tydne mam,akorat zvlast namrazeny No,tak to bude mit takovy mix Uz si pomalu sestavuji vice mene pevny jidelnicek: jednou tydne tyto droby,pak stridam hovezi a kruti maso po dnech(mozna jest eprikoupim kus kureciho),prilohy treba dva dny vlocky se seminkem(ruzne druhy-sezam,slunecnice,dyne,kdyz je,lnene),dva dny ryze,ted zaradim asi i ten kuskus. Cottage a zloutek uz nebudu davat zvlast,ale dvakrat tydne zloutek,trikrat treba po lzicce ten cotttage (nebo kdyz budu zrovna jist bilou activii,tak mu na lzicku dam jako palmlsek),trikrat tydne roboran,dvakrat par kapek rybiho tuku,ten colafit jeste nevim,ted je ve vyvinu,tak mozna 4 krat tydne.Uf...K tomu masu samozrejme zelenina a ovoce co dum da(nedky dam zeleninu jako prilohu a k tomu uz zadna ryze,nic...A ve ctvrtek mame praseci nozicku ty jo,asi bych si to mela nejak sepsat abych to mela na ocich a tak nejak to dodrzovala. Obcas-spis vyjimecne zaradim tunaka z konzervy plus ryzi(obcas si to tak delam,tak zrovna hodim i psovi
Tak snad jsem na nic nezapomnela...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:40
- Nahlásit
Darina1
Prejeme s Montikem brzke uzdraveni!!!
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:43
- Nahlásit
Verca
To víš, že kdybych jí poprosila určo by ho i ráda brala, ale jak říkáš ať i s toho něco mám. Výš jak mi Petr říkal ať si ho předvedu sama, že pak je to o něčem jiném. Tak já to tak dělám, jedině když už jde o něco tak jak teď kom v Brně tak to jsem byla opravdu ráda, že mi ho předvedla Králova. To jako abych mu tu jeho chůzi nezkazila svojí chůzi.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:43
- Nahlásit
Verca
Jo,ptala ses na ty krky...dala jsem zatim jen dva-syrovy,v celku(je na nich celkem dost masa),moc mu chutnaly,hrave si s tim poradil
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:48
- Nahlásit
krecinek
Kracinečku mockrát děkujeme a Montimu posílame velký hubanec.
Jo a to že napíši že jsem na tom tak a tak, tak to je u mě normální já se už vadná narodila a čím jsem starší tak je to horší, ale za tím chodím.
No a už jsem skrmila všechny zbytky a najedeme na to moje vaření granule+konzerva+pamlsek. To sů šikulka.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:52
- Nahlásit
krecinek
No a ty krky můžete taky tak dávat uvařené a nebo i syrové. Když u nás vařím polívku ze směsi kuřecího tak krky mají kuliferdové.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:53
- Nahlásit
krecinek
my ten jídelníček máme hodně podobný, jen jsem ještě nedávala vločky, ale dneska je asi teda dám...Jen je asi rozvařím na kaši. Četla jsem, že je to lepší. Můžu se zeptat, proč ty to necháváš jen tak nabobnat?
Hele a nějak mi tam chybí ty granule a jeden den půst... ten půst je dobrý, já ho holkám dala v sobotu...
Darina1
Jasně, je to něco jiného, když si ho vedeš sama... Já třeba vím, že Phoebe líp chodí s Peťou a Eli zas se mnou, takže u nás je rozhodnuto.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:00
- Nahlásit
Verca
Je pravda, že Damišák se předvede i sní a to moc pěkně paní Králova jak vystavuje tak ona jak by s těma psa ma plula, ona je nádherně předvede, ale když jsem si ho já předvedla tak jsem měla to ho BOBA. Asi jsem víc zapůsobila na rozhodčího to víš můj sexe pyl u Jančíka asi zabodoval.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:06
- Nahlásit
Verca
Jo,granule Minule jsem mu jich tam asi 10 dala on si dal tu praci a zahral si na popelku a vsechny tam nechal Tak jsem to vzdala. Ten pust nedelam,dam jen treba o pulku mensi porci. Nevim,proste i to tak s tema vlockama prislo lepsi...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:07
- Nahlásit
Verca
A co ten pust teda,myslis,ze jim to prospelo?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:12
- Nahlásit
krecinek
jsem totiž četla, že nevařené vločky sice mají vlákninu, ale že to psovi nic nedá, ale že kaše už jo.
To je potvůrka, to je jak Phoebe, když jsem chtěla holkám kdysi přilepšit konzervou, tak ona si vyloženě nacpala pusu granulkama obalené konzervou, v puse to přetřídila a vedle misky vyplivla.
Darina1
no tož jistě, jak jinak!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:13 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
Verca
Jsou vycurany,no Tak je taky zkusim povarit,uvidim...
Jsem myslela,ze to staci zparit a nechat nabobnat v horke vodě...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:19
- Nahlásit
krecinek
nejspíš jo, protože když jsem nesla pro ně jídlo, tak mě obklíčily všechny tři, až jsem na ně musela zařvat, ať mě jako kurňa pustí, bo nic nedostanou!!!
Holky, mám takový problém s nanášením mastičky... Terezce jsem koupila betadine mast, kterou jí vždycky dám na gázu a přiložím na ránu, nedávám toho moc, protože bych tu mastičku měla tak nadvakrát a přeci jen stojí paďocha, ale zase tímmoc nešetřím, prostě tak akorát. Jenže mi připadá efektnější, když se to namáže přímo na ránu a gáza na to přiloží...Jenže jí to pořád krvácí a já nevím, jak bych to rychle vysušila, abych jí to namazala. Nevíte, jak se to dělá v nemocnicích? Navíc ani netuším, jak/čím bych to měla nanášet, abych se jí nedotýkala holými prsty...?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:24
- Nahlásit
Verca
Tak s tím zkušenost nemám,tak ti bohužel neporadím Jedině mě napadlo přiložit ji tam gazu a jemně ji to utrit a pak dat novou gazu s tou masti...Ale opravdu netusim
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:30
- Nahlásit
krecinek
jenže já už tu mast na gázu dávat nechci, ale přímo na ránu... Škoda, že tu není Romaine, ta dělala ve zdravotnictví.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:32
- Nahlásit
Verca
Nevím ti s tím poradit, ale asi za tím je to nejlepší jak ji to děláš. Možná ti poradí Romanka ona dělala brigádu na LDN tak s nad něco poradí.
Je mi moc smutno jak to vše popisuješ a pro to posila me Terezce pac a pusu od Biška a Damiška.
Phoebe a Eli tak samo pacinky a pusinky od kuliferdů ze severu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:37
- Nahlásit
krecinek
Uvádzam Vám recept na zeleninovú zmes. Mohli by ju zjesť aj psy, ktoré čistú zeleninu veľmi nemusia... vyskúšajte. Všetko je dôkladne postrúhané a pomleté, aby si organizmus psa ľahko vybral potrebné zložky. Isteže by zmes bola hodnotnejšia, keby sa pripravovala vždy čerstvá, ale buďme realisti - voľného času nie je až tak veľa a mrazenie patrí k najšetrnejším spôsobom uchovávania potravín.
Spolu zmiešame: 2kg hovädzej pečene, 3kg mrkvy, 1kg feniklu, 1kg cukety, 1,5kg jabĺk, 200g ruccoly, 1kg rímskeho alebo poľného šalátu, 3 viazaničky petržlenu, 2 strúčky cesnaku, príležitostne 1kg tekvice, viazaničku stonkového zeleru, 1 malý zeler alebo pór. Všetko pridávame na jemno postrúhané alebo pomleté. Zelenina sa môže meniť v závislosti od sezóny. Kľudne môžme pridať bazalku, pažitku, citrónovú trávu a pod.
K zmesi pridáme 4 žĺtka a 4 celé vajcia, 1 liter bieleho jogurtu, 500g tvarohu, 100g kokosového (alebo iného za studena lisovaného) oleja, 3 lyžice morských rias, 3 lyžice šípok. Mliečne produkty sú vhodnejšie pre šteňatá, dospelým psom (ak majú problém s trávením mliečnych výrobkov) môžme miesto nich pridať viac pečene.
Hotovú zmes premiešame a v igelitových vreckách zamrazíme.
koukej, zajímavý recept
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:40
- Nahlásit
Verca
Hmmmm.... Díky
Snad uz brzy bude terezka v poradku...Kdy jdeme na kontrolu? Je blby,ze ma zrovna doktor dovolenou,ze bys mu zavolala,jak to mas osetrovat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:42
- Nahlásit
Darina1
nejhorší je, že mi lidi kolem mě jen říkají, proč jí neutratím, když se trápí?
Taky pozdravuj ty své kuliferdy.
krecinek
sice bych ten recept nedělala, ale pro inspiraci příloh se to hodí.
No doktor je tu až příští týden, chjo.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:46
- Nahlásit
Verca
To jo,ja ho taky delat nebudu,navic v takovem mnozstvi ale procetla jsem si vsechny ty ingrediance...
No to snad ne... Ale rikala jsi,tze si tuhle chtela hrat apod...To je jasny naznak,ze to jeste nevzdala!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:52
- Nahlásit
krecinek
no já si myslím, že te´d jí to asi bolí víc než předtím, nemůžu se jí toho ani dotknout, jinak kvikne. předtím to měla víc necitlivé. Ale jinak mi připadá, že posílila, žere pořád super, chodí se pomazlit...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:54
- Nahlásit
Verca
Tak vidis A prece jsi tu psala,ze se doktor divil,ze to neciti,takze bych rekla,ze jak se ji to prokrvuje,ze je to obrat k lepsimu,ne?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:58
- Nahlásit
krecinek
včera mi i mamka říká: a jestli jí to bude moc bolet, tak že jí nebudeš dlouho trápit? Tak mi bylo úplně zle... Jasně, že jí trápím, ale pořád doufám, že se to prostě spraví. Už to, že to má růžové a krvácí to, je náznak, že má tu tkáň živou... Předtím to jen mokvalo, trošku krvácelo, ale to malinko...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:04
- Nahlásit
Verca
Víš i kdyby mi sto lidí kolem mě něco takového mluvilo a já viděla, že ten pes bojuje o život a o to abych ho měla ráda, tak v životě nepolevím a dělám maximum ( což děláš ). Nebyla bych jiná a věř, že uspat pejska je tak snadné, ale pak ten život bez něj i když si stále do okola říkáš, že to bylo to pravé tak to nikdy nerozdýcháš. Já už rozdýchávám 3,5let kdy jsem nechala uspat mojí Cleu a dva roky jsem o tom vůbec nemohla ani mluvit. Teď již tak trochu jo no a vidíš za se bulím.
|