Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:09
- Nahlásit

ty jooo...clovek se jednou jakz takz rozhodne a pak vidi takovouhle fotkuuu

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:13
- Nahlásit

krecinek
no když můžu poradit o pejskách, tak to jooo. to já jsem hned ochotná.

no jelikož začínám, tak si to zatím raději odvažuji, zas to nemám tak v oku, víš? ale dávám jim spíš 70-80 g + příloha, Terezce dávám 3% z její váhy, protože msuí nabrat, ale ty dvě obludky zas tolik pohybu nemají, řádění na zahradě až tak nepovažuji za vyčerpávající. Bohužel kvůli Terezce zatím na hodinové vycházky nechodíme, takže mají k dispozici zahradu, kde se vyblbnou dosyta a sem tam vychajda.
Četla jsem ten článek a tam psala, že pro velkého knírače dává 1kg masa a našla jsem, že velký knírač má 30-42 kg, takže dejme tomu 9x víc než naše opice, takže dávku dáváme jakžtakž správně. Tý jo, živit několik takových 40kg psů...ufff....to musí být záběr.

Tak to je super, že jste se už rozhodli na agility!

Dneska jdu kupovat nějaké vnitřnosti, možná žaludky a udělám holkám baštu.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:14
- Nahlásit

nika00
ta havaňačka má moc pěkný střih, pokud to teda ještě není štěně...

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:20
- Nahlásit

Verca
je....
ale kdyby mu takovejhle sestrih zustal

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:23
- Nahlásit

nika00
no to si právě nedokážu představit, že by ta srst byla pořád taková v dospělosti po ostříhání...přeci jen bude tvrdší....Zatímco, když se ostříhá boloňák, tak ta vlnitá srst udělá takového plyšáčka z něj. tady mi připadá jak štěně. Samozřejmě hlavička se dá ostříhat i jinak, nemusí mít "mikádko"

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:34
- Nahlásit

Verca
jeee...
hele a existuje naky "kadernictvi" kde tomu rozumej...a ty jen reknes ze to chces na mikadko, na havla a tak?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:35
- Nahlásit

tady je celá postava. je to focené za šera, tak kvalita nic moc

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:44
- Nahlásit

nika00
my máme štěstí, že blízko nás je střihačka, za kterou jezdí lidi až z Prahy, takže chodíme k ní a ona jí vždycky krásně ostříhá, uši do toho dotvaruje... Boloňáci mají mít uši delší, nemají se jim střihat, aby to vytvořilo efekt kulaté hlavičky jako u bišonků...

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:47
- Nahlásit

Verca
no kdybych mela ja bolonakaaa...tak ma usi na havla....ja tu kulatou hlavicku nemuzuuuuu...
vzdycky kdyz vidim bisonka..tak my to pripomina takovy ty paruky co nosili nekdy v baroku bo kdy

krecinek
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:58
- Nahlásit

Verca
e,my taky dneska mame vnitnosti-kureci srdicka a k tomu vlocky a trochu lenenho seminka Taky bych do toho dala tak dva kureci krcky...zkusim je dat jen tak syrove a celku,snad mu nic potom nebude.Cetlas to,ze kosti jedina syrove,varene muzou byt nebezpecne,tak to dam syrove a uvidim...Po nedeli koupim moznai kureci jatra.Hovezi zatim kupuju jen na polivku a z toho okrajim to hezke,tak snad mu to tak staci (kilo totiz stoji asi 79 kč,takze je to lepsi jak treba predni nebo zadni,ale za to mu obcas dopreji tu krutu)No,ja mam vahu nejakoui rozbitou,tak odhaduju a hlavne pozoruju,jestli netlousten-no,rosku se mu iobalila ta zebra a asi to bude nejen tim,ze zase zarusta,ale my chodime min.jednou denne na hodinovou prochazku a ja jdu rychlym tempem,abych taky mela pohyb,obcas se prozeneme po louce,takze pohybu ma snad dost,tak to zatim necham,porce pak kdyztak zmensim.Zda s emi ale,ze ma cim dal tim vic energie a to je dobre,to se mi libi

Jinak s tim agility,objevila jsem tu jedno,ktere se plati asi jen 600kč na pul roku,takze pro me jeste celkem prijatelne.(ja chtela chodit od zacatkzu,ale hodina za 100 kč me odrazovala)Tohle ujde Jinak doufam,ze se jeste udela hezky,abychom mohli chodit co nejdyl,Skoda jen,ze je to jen dvakrat tydne,ty ctvrky nemuzu a pak nedele,to chci aspon vzdycky tak jednou za mesic domu k nasim,ale aspon trikrat do mesice by to snad melo vyjitUz se hrozne tesim a vcera jsem byla zklamana,ze ta hodina nebyla. Jsem zvedava,co na to ten muj rekne,nejpis bude celou dobu radit s ostatnimi a na to se taky tesim,ze se konecne vyblbne dosyta.Jinak tam jeste pujde asi pani,co se boji pustit psa z voditka Znam jeste dve takove,jedna uz tam chodi a druha se taky chysta,tak jsem rada za ty jejich pesjky,ze se vyradi.

Jinak krasne fotecky

Janik
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 17:20
- Nahlásit

Darina1
Darinko bránila bych ale nebudu. Každý má jiný vkus Já když jsem ještě Andho neměla, tak se mi Bišonek vůůůbec nelíbil ale mamka se do Bišonka zamilavala, tak mi ho pořídili. Teď jsem do Bišonků úplný blázen Bišonek bez kulaté hlavičky prostě není Bišonek...
Zase jsem se dívala po nějakých chovných stanicích a jsem unešená z tohoto chovného psa ve Finsku. Je úplně překrásný http://www.bichonz.com/paray/Html/studdogs/Studdog Jake2.htm

janča
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:45
- Nahlásit

Kačkaa
Ahoj. My máme taky od pí. Herčíkové fenečku. Jmenuje se Gweny a má i své stránky www.gwen.websnadno.cz. Můžu říct, že Umma je naprosto úžasná a moc - opravdu strašně moc - se mi líbila, už když jí dala pí. Herčíková na stránky. Přejeme celá rodina moc krásných zážitků a z fotek je vidět, jak se stala členem vaší rodiny a má se skvěle. Když budete chtít napsat budu moc ráda. E-mail je pod členem nebo na Gweňďi stránkách.

Ostatní holky dlouho jsem tu nebyla. Všechny zdravím, i pejsky. Veru Terezce přeji uzdravení. Mějte se hezky, kdo se chce podívat Gweňdi stránky stále aktualizuji. Páááááá

janča
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 20:32
- Nahlásit

Haf hafani, tady Gweny, posílám pac a mějte se všichni hezky.

janča
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 20:56
- Nahlásit

Kačkaa
A kdo myslíte že to je na téhle fotce? Vaše Umma a naše dcera. Na návštěvě u Herčíků jí dali Ummu pochovat. Byla už vaše, ale ještě ne u vás.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2007 13:26
- Nahlásit

Kdo pojedete zítra na výstavu do Brna?

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2007 13:30
- Nahlásit

Janik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 17:08
- Nahlásit

Holky, jestli jste byly některá na výstavě, tak se určitě hned pochlubte výsledkama a i fotečkama

teď jsem doma přemýšlela, že bych někdy zkusila jít s Andym do té třídy veteránů

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 21:09
- Nahlásit

Tak výstava moc dobře nedopadla, dostali jsme D (dobrá).
Posudek 2 roční fenka, subtilní, utváření hlavy standardní, ve spodní čelist jen 4 řez, ne zcela deal oč víček, hřbet linie měkčí, vbočená lezna pánev konč, srst tč ne ve výst úpravě, volnější lokty hruď konč vzhledem k věku srst slabá

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 21:11
- Nahlásit

tak mám Claudi nabušit vitamínama, je prý jak ostříhaná

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 07:48
- Nahlásit

MartinaClaudi
Martinko, nic si z toho nedělej... Každopádně nebylo by lepší, kdyby jste se věnovaly sportu než výstavám? hm? Claudinka je na první pohled moc krásná, ale víš jak...stačí několik odchylek od standardu a na výstavě moc neuspěješ... a k té srsti..sama jsi už psala, že hraním se psy a sportem má srst krátkou, tak to asi jen tak nedoženeš, to bys jí musela izolovat. Spíš bych se věnovala tomu, co jí jde...

HOlky, ty mrchy blechy se množí a množí. už mám sprej, tak snad zdechnou. nejhorší je, že Terezku prostě nevykoupu....tak snad ten sprej zabere. Spot-on samozřejmě nezabral, dokonce ty mrchy jsou hned vedle místa, kde jsem to aplikovala.

A jakpak se má Terezka? Přes víkend musely být holky u mých rodičů, protože jsme byli na svatbě a mamka se o terezku dle mých instrukcí super starala... Jinak, jak se jí ta kůže prokrvila, tak to hodně krvácí a vypadá to příšerně. TAkže obkladujeme a mažu jí i betadine mastí. No uvidíme, je to na dlouhou trať.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 09:40
- Nahlásit

Janik
No jasáň Janulinko, Já bych být tebou tak na první výstavě bych ho přihlásila do těch veteránu. To máš opravdu super nápad. Šup, šup Andošek na to má.
Jo a ten odkaz na to ho pejska, jak jsem čumila tak jsem až oněměla ať si kdo chce co chce říká když musí být Bišon upraveny na výstavu tak to to je opravdu nádhera.
MartinaClaudi
Martinko pokud chceš něco dělat s Claudinkou tak opravdu skus nějaký ten sport, tam opravdu nemusí mýt tu srst předpisovou. Ono je opravdu kumšt udržet srst aby vyhovovala nárokům rozhodčího. To abys ji fakt měla na gauči a aby se náhodou Claudinka ani nepohla.
Nic si s té výstavy nedělej. Máš doma prostě mazla, já taky a to 2x.
Verca
Verunko já ti psala, že je to na delší dobu. Pokud jsou opravdu už víc zablešené, tak to se nám osvědčilo dávat každý měsíc spot-on a co chvíli aspoň trochu savovat a nebo ty jejich pelíšky a deky vyprat v savu. Podle mě by, ale mělo stačit když jim dáš často dobrý spot-on.
Víš co ti napíšu, že kluci mají teď kom stále něco v sobě a nedávno jsem našla taky kur.., volám vet. a on my vysvětloval, že když mají tu kapku tak ta kur.. skočí, kousne, ale zdechne. Tak jsem se uklidnila a kluky i třikrát kontrolovala a představ si, že jsem už nic nenašla. No a už je to asi jeden měsíc a jsou v klidu.
Jasně, že Terezku nesmíš koupat a pozor na to sprej, pro ní by bylo nejlépe za se ji dát kapičku.
Verunko a potom nezapomeň je od červit.

krecinek
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 09:43
- Nahlásit

MartinaClaudi
Verca ma pravdu,nic si z toho nedelej
Verca
Tak ale kdyz se ji to prokrvuje,tak to znamena,ze tzo neodumira,nebo ne? Ze se ji tam znovu vraci krev...a spolecne s krvi i ziviny,takze by se to snad mohlo zlepsovat,uz konecne...
Jinak ty blechy,to je blby,to fakt nevim,co by ti pomohlosnad pomuze ten sprej...

Jinak holky,pomoc,Monty je k neutahani.Ted jsme byli asi 2 hodiny venku,usli jsme asi 10 km rychlejsim tepmem,me boli nohy a on cim vic jsmese blizili k domovu,tim mel v sobe vic energie Fatk uz nevim,jak ho utahat...Ale nadruhou stranu-jen at mu ta radosz ze zivota vydrzi co nejdyl

Verca
Tak co dneska "varis"? Uz jsi zkousela dat syrovy zloutek,tomu mymu moc chutna a navic je to ok na srst. Jo a vzpomnela jsem si,kdyz davas ta seminka,musis je trochu piodrtit,jinak si z nich pes nic nevezme a ona vyjdou jen tak bez uzitku zase ven...My vcera meli hovezi a k tomu pokrajene na jemno cinske zeli a trochu mrkvicky a colafit.Jinak uz taky krmim jednou denne,tekze mu treba trosicku cottage primicham k masu,nebo dam misto toho obcas ten zloutek. A dneska nebo zitra se asi vydam pro kureci zaludky a jatra a zase srdicka a uvarim to a vsechno to zamicham a pridam asi 2 kureci krcky...
Tak at he Terezce lip...a co na to vubec rika doktor?

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 09:54
- Nahlásit

Darina1
ty svině se hlavně drží na Eli, jsem si všimla..Však taky má nejdelší srst a nejhůř se to z ní tahá. Holky jsem dva týdny za sebou koupala v antiparazitním šamponu, sice byl s kondicionerem od Bey, ale po druhém vykoupání jsem je nemohla pomalu rozčesat... No budu muset vydržet, blbé je, že teď to Terezce hodně krvácí a ty blechy přece jen jdou za krví... tak snad jí dají pokoj, když má ten spot-on.

Ten hafík má hezký střih, ale moc se mi nelíbí, takový moc drobný... Opravdu, co jsem viděla psy, tak nejhezčí je Blondy a Damiš. A to neříkám jen tak.

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:13
- Nahlásit

krecinek
no možná se proto ty semínka mají vařit, ne? ale ok, potluču je. Chci je dát dneska. Ty je teda jen přeliješ vroucí vodou?
Žloutek jsem jim dávala i na granule, takže vím, že jim moc chutná.
Normálně mě napadlo, jestli holky nemůžou zežloutnout po hovězím, když je tak červené... Nemá hodně vitaminu A? nebo maso ho mít nemůže? se omlouvám za hloupý dotaz....

Jinak včera jsem dala kuřecí žaludky. Uvařila jsem 500g a z toho mi zbylo necelých 270g, tak jsem nechápala....
Kolik tě prosím tě stály žaludky a krky? mě tam paní naúčtovala za něco 62 kč, tak jsem docela zírala. KUpovlaa jsem totiž i 500g krků, tak nevím...

No a dneska budou mít hovězí masíčko s vajíčkem nebo semínkem a ...ještě neívm.

Terezku doktor ještě neviděl, protože je na dovči.
No je fajn, že se jí to prokrvilo, protože jí to nejspíš odumíralo, takže super. Jen to má o to citlivější a bolestivější.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:15
- Nahlásit

Verca
Tak to moc děkujeme za takovou poklonu a hlavně přirovnáni k Blondymu, páč pro mě je Blondy favorit.
Veverko to máš vy děd jak teď kom vypadají z toho neustálého deště. No říkám jak po trvalé.

krecinek
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:21 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Verca
Vitamin A je prave jenom v zivocisnych potravinach, v rostlinach je jen provitamin-beta karoten.Tak treba radeji davej drubezi a hovezi min casto....Jojo,ta seminka i vlocky jenom preliji varici vodou a necham chvïlio namocene.Asi 300 g krku me stalo 18 kč. Nemaj tam cenu za kilo? Ja si ani nevsimla,u nas mozna jo,ale do reznictvi pujdu spis az zitra,na dnesek uz mam vyndane hovezi,zitra budou vnitrnosti.Zaludky ani jatra jsem jeste nekupovala,to az prave zitra. Jinak v jatrech je prave hodne vit. A. Al euz jsme to tu jednou resili a ja opravdu nevim,jestli take barvi vitamin A???No,mozna jo,kdyz je to derivat beta karotenu...Zajimave,ze jsem to proste nikde nenasla.Ale asi jo,no.

Vlastne se v reznictvi pak asi stavim,kdyz pujdu pro pecivo...tak ti pak pisnu ty ceny,jo?

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:51
- Nahlásit

krecinek
no mě bylo řečeno, že na granulích se mám dívat na množství vitaminu A, který zabarvuje srst... TAkže budu spíš dávat krůtí, kuřecí, sem tam hovězí. Naštěstí Terezce můžu dát cokoliv.
k té ceně...Ony mi to natipovaly, ale tím, že jsem kupovala tři věci, tak jsem to nepoznala, k čemu to je a všimla jsem si toho pozdě. no nic, jsem zvědavá, kolik to stojí u vás... určo to není za kilo, ale půl kila.

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:56
- Nahlásit

Darina1
Darinko, však už na výstavě jsem ti říkala, že Damiš je boží, že mi připomíná Blondyho, hlavně ten jeho krásnej krok. Jak jste šli v kruhu, tak jsem zírala na tu jeho chůzi s otevřenou hubou. škoda, že nebudete jezdit na výstavy i do zahraničí. Kurňa takový krásný pes se narodí jen jednou za čas...

bisonka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:16
- Nahlásit

Verca
Ahoj, do kdy je doktor na dovči?

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:17
- Nahlásit

bisonka
Konvička není na dovči. Jinej je na dovči.

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání