| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:06
- Nahlásit
Verca
To mas pravdu,nezvdavej to! Navic veterinar by ti rekl,ze uz to nema cenu...Uvidis,ale jak pises,ze ji chutna atd,tak to je prece jasne,ze ona to vubec nevzdava
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:08
- Nahlásit
Darina1
já vím, Darinko, ještě že mám vás tady, protože ono to docela vysiluje, když okolo slyším samé: utrať ji. s moc lidmi o tom nemluvím, protože se na mě dívají jak na vola, když mám tři psy a okolo jednoho furt lítám, skoro nikam nechodím, tak vždycky se svěřuji jen tady vám...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:09
- Nahlásit
krecinek
no já budu bojovat jako pes a dokud vidím zlepšení, tak to nevzdám. díky.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:17
- Nahlásit
Verca
Víš já jsem dost huba prořízla dokážu dlouho jen čumět a pak teprve si uvědomím co jsem jako měla říct, ale když mě opravdu někdo vytočí a to takoví my slovy tak to máš vidět ten fofr co se mi sype s papuly.
Veverko zapamatuj si lidé tě neživý a lidé od přírody jsou svině. Dej jen na to co cítíš ty sama a co ti doporučuje Peťa.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:24
- Nahlásit
Verca
Jo,vydžte!!! Jeste budou koukat,jak ti terezkla bude venku nosit micek jak blazen
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:30
- Nahlásit
Darina1
Někdy ti lidi josu fakt idioti, hlavně když mluví do věcí, o kterých nic neví....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:33
- Nahlásit
krecinek
Jooo! taky se už na to těším!!!
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 15:38
- Nahlásit
Verca
Já a Claudinka věříme že se Terezka uzdraví.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 17:03
- Nahlásit
Darina1
Darinko díky za podporu vypadá to, že zkusíme jít do těch veteránů na Národce v Olomouci Přes zimu se Andy pořádně ochlupatí a doroste mu to (na léto byl totiž celkem hodně na krátko) a začnu mu zase dávat vitamíny na srst, které jsem mu už kdysi dávala a sesr se mu po nich zlepšila
Moc kluky od nás pozdravuj
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 18:57
- Nahlásit
Janik
No to víš, že by jste fakt měli do toho jít. Andošek jako starší pejsek nemá konkurenta to si piš. Až později až Damišák zestárne tak pak budeme bojovat o titul my dvě, ale to ještě potrvá takových 6let. Tak vydržte a držte nám místo.
Pac a pusu pro Andoška od Biška a Damiška.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 20:55 - Změnil/a: Janik
- Nahlásit
Darina1
Darinko určitě vám to místo budeme držet ale snad v tu dobu už budeme mít titul Český Veterán šampion :-D
Jinak obě dvě holky z Bílé Hromůvky od p. Kalužové byly úspěšné na výstavě v Brně Pauli získala V1 CAC a Národní vítěz a Angie získala V1 CAJC a byla vybraná do užšího výběru o nějkrásnější mladou fenu. Jsou to veliké šikulky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 00:16
- Nahlásit
Ahoj holky, no vy jste mi dali teda, takových stránek, čtu to průběžně celé odpoledne, mezitím jsem si skočila na krční, koupit granulky na veterinu, vyvenčit, a vždy jsem si něco přečetla. Musela bych odpovídat hned. ale to by pak bylo asi hoooooodnněěěě moooooc dlouuhéééééé , a to by jste nezvládi.
Takže Verčo, víš nevím jak to Terezka má, a proč to krvácí, a proč nevíš jak ji to ošetřovat, když chodíš na tu veterinu, nebo co říká vet na tu ránu, lepší se to přece ne? on by snad vám řekl, kdyby si myslel, zda by ji bylo lépe nechat utratit.
Myslím, že když zvíře žere, čůrá a kaká, je pořád vše v pořádku, až něco z toho bude problém, pak je něco v nepořádku, takže se drž. Už dávno jsem ti chtěla doporučit teatree olejíček, no ale mluvila si o otevřené ráně, takže jsem ti nechtěla doporučit něco co by třeba nebylo vhodné.
Jak jsem byla na školení od Justu, tak tam mluvili právě i o tomto teatree olejíčku, také masti, no a mám přímo na papíře napsáno, že je to vynikající i pro čtyřnohé....přímo tam říkali že tento olejíček se může používat i na otevřené rány, nakape se to na tu ránu a vůbec nevadí že to vnikne dovnitř, je hodně léčivý, přímo řekl že to je dezinfence do otevřených ran, je to jako přírodní antibiotikum. Také prý když se kápne na klíště, začne tak řádit,že se snad zcela samo uvolní, no ani se nidivím, protože malá Chelsie měla něco na bříšku, si říkám co to tam má, takovou odřeninku, tak jsem ji na to kápla jednu kapku, to byla taková síla nevím, zda mám říct, pach, vůně, smrad, no je to něco mezi vším, prostě jedna kapka a měla jsem toho plný obývák, nedivím se že klíště utíkají, myslím, že kdybys jim trochu holkám prokápla kožich, utekly by i blechy.Hmyz tento puch nesnáší.
Ještě k té ráně, když školení skončilo, zastavila jsem se u toho pána co nám tam předříkal, a přímo jsem se ptala na tvou Terezku, nevím to zcela přesně, ale řekla jsem že má po operaci otevřenou ránu, že si to nějak rozkousala a pořád to nějak mokvá, páchne atd, jestli opravdu je možné to tam nakapat, a on že jistě, že to se může a krásně to má zahojit, a když by si to lízala, tak to vůbec nevadí, protože tím pádem se dostane tento olej i do vnitř, což by ji také pomohlo. Být tebou tak ho koupím, nevím zda by pomohl jen koupený z lékárny, přece jen vidím rozdíly mezi produkty prodávané v lékárně a produkty od Justu, kdybys ho chtěla mohu ti ho poslat, mám tu jeden svůj, který jsem dneska otevřela a jeden celý plný, ale je dost drahý, ale myslím, že by ji to pomoct mohlo, a v každém případě, ho můžete využít někdy i vy sami. Např. bylo zajímavé, že když má někdo velký průjem, tak se má dát 15kapek do vody a vypít, nebo kapky a zapít vodou, no podle mně to musí být asi síla, nevím zda bych to dokázala, ta vůně mně dnes docela ohromila a ničila, větrala jsem jako blázen, malá Chelsie lítala po bytě, asi před tím chtěla utéct je dobrý na bolest v krku, na chrapot,na vlasy , kloubní potíže, dokonce i pro nás pro ženy¨....no o tom zde psát nemohu, takže je to sice malá lahvička, ale určitě bys ji na něco využila, kdyby to Terce pomohlo bylo by to super, no a když je ta jizva již zacelená tak se pak používá mastička teatree. ale na takovou otevřenou ránu olejíček, promysli si to, když se rohodneš, hned ho zabalím a pošlu.
Martinka zde napsala větu z výstavy co mě opravdu vyděsila, teda ne vyděsila, ale překvapila, nevím zda to správně chápu
Darinko, tobě fakt nezávidím, potřebovala bych mít tvůj optimismus.
nika00
Takže jsem si četla že chceš pořídit mamce štěně, no je fajn že se o to začínáš starat dříve a vše si dobře promyslet, popřípadě si obhlídnout chovatele , atd. že do toho nejdeš po hlavě. Pokud chceš jen mazlíka,určitě nebude kupovat někde kde chtějí za štěně 15tis. minimálně.
Jak píšeš, tak mě se právě u bišonů také nelíbí ta velká kulatá hlava, proto jsem si bišona dříve nekoupila.
No ale co se nestalo, najednou mám bišončí holčišku doma asi 10týdnů. Hlavu bude mít kulatou jen do doby co bude chodit po výstavách nebo výstavě, pak se bude stříhat tak jak se mi to bude líbit, ale určitě nebude mít vyholeno mezi očima, a nebude mít kulatou hlavu a moc ustřižené uši, sice si nyní nedokážu představit jak ten střih bude vypadat, ale nebude to přímo střih bišonka výstavního. to teda ne.
Mám 4 havanský holky, dvě mladé roční, a pak dvě starší. Pak mám pudlíka harlekýna, pokud tě zajímá jak vypadají, tak se jukni na www.havanese-wild-angel.net
Nyní asi za 14 dní čekáme štěňátka, tak už holky začínám být nervozní, už se to fakt blíží, do konce týdne to uteče, pak budu doufat, že ještě rodit pár dní nebude a příští víkend si už klidně může rodit.
Verča má boloňku, na některých fotkách se mi hrozně líbí, ale já např. boloňku bych si nikdy nepořídila kvůli srsti, mě se prostě úprava této srsti a kvality zdá dost náročná.
Opravdu nejvíc se mi líbí havanský psík, nyní to vidím, když mám doma Chelsii , i když je úžasná, prostě si myslím, že štěně havanského psíka je krásnější. Já na výstavy skoro nechodím, takže mám holky stříhané na různé typy střihů, nemůžeš říkat, že třeba si nepořídíš maltézáka, protože má dlouhou srst, jak vidíš tak ...krecinek...také nyní Montyho ostříhala, sice byly problémy se srstí, ale každý si svého pejska může ostříhat jak chce a do jakého střihu chce, ať už je to bolo, či maltézák, havan, nebo bišon. Myslím že to je spíše o tom co ti padne do oka, ale hlavně o tom, také když si o nich něco čteč, tak tě to pak bude táhnout k určitému plemeni kvůli tomu co v knihách píší, i když se mohou leckdy mílit.
Opravdu každý pes je jiný, jeden bolo může být kliďas, zrovna jsem dnes mluvila s jednou chov. která má bílou bolo a říkala, že to je mazel a kliďas a Verča zase mluví o Phoebe vždy jaký je to drak, havanský psík to samé, některý je uštěkaný, některý neštěkne skoro celý život, a zase také nemůžeš psát, že havanu radši asi ne, protože se píše o těch sportovních aktivitách, na co zvíře zvyknete , takový bude žít život.
Já mám holky doma, nechodím s nimi nikam běhat, nechodím na agility, jsou to prostě normální domácí mazlíčci, chodíme na prochajdy, doma se vylítají také, buď si s nimi hraju nebo si hrají oni spolu. Myslím, že jim nějaké agility vůbec nechybí, nejsou na to zvyklý takže jim ani nemohou chybět, ven chodí rádi, asi tak jako ostatní psi. Jsou to mazlíci, a záleží na tom co to štěně zdědí, pak na tom jaké bude u vás prostředí a zda mu bude celkově vyhovovat, jak si psala, že malt. nesnáší křik, ale to si myslím, že někteří další jmenovaní také. Mám pudlíka a ta křik zrovna nesnáší, když provedla něco jiná holka, zvýšila jsem hlas, a ač pudlička neudělala nic, honem se šla schovat, dokonce se jednou rozklepala, takže křik si myslím nesnáší víc psů, a nejen třeba maltézáci.
Pokud chceš mít střapatou holčičku kupte si boloňáčka ale myslím aby ses připravila na to že budete muset hodně pečovat o srst, i když také můžeš ostříhat bolo zrovna takjako frisé, ale frisé je plemeno které se stříhá a k němu to patří a takže vždy asi bude vypadat přirozeněji, než ostříhaná boloňka, nebo ostříhaný havan. Havanku Denisku mám nyní ostř. na štěněčí střih a myslím,že ji to velmi sluší. Dlouhá srst se musí opravdu dost česat, a vypadají v ní psi starší.
To jak si psala, na nošení v tašce, myslím, že si myslela prostě koupit takového pejska aby když je nutnost ho šoupnout do tašky tak prostě aby to šlo, to znamená, když vlezeš třeba na nádraží, či do autobusu, atd. tak prostě půjde do tašky, na co by si mamka pořídila pejska, když by chodilo v tašce na procházkách že? Občas sem chodila paní co má Betynku, bišonku frisé bez pp, také je krásně bílá a problémy pod očičkama takřka nemá, také ji nosí v tašce když cestují, takže si myslím, že se do té taška v pohodě vejde, a určitě má takových 4-5 kg.
Co bych ti já doporučila z bišonků, tak pochopitelně havanského psíka, nebo frisé, nebo jiné plemeno a to pudlík.
Pudl je daleko klidnější pes než bišonci, mám již druhého a oni si rádi hrajou, rádi oportují, rádi se proběhnou, ale ani jedna holka nebyla prostě bláznivá, střelená, uštěkaná, můžeš nechat srst zarůst a může vypadat jako medvídek a holit třeba jen čumáček, ale i ten se může nechat zarůst, nebo prostě snadá údržba, tělíčko strojkem, nožičky nůžkama, máš na dva až tři měsíce pokoj, česat nemusím třeba 14 dní, myslím, že co se týče péče o srst je na tom pudl fakt dobře, a to jsem psala že jsem pudla druhého nechtěla, protože se musí chodit pravidelně na stříhání, ale ten střih dlouho vydrží, je to fakt bez práce, takřka. No u havaňáka i když se ostříhá na štěně, tam přece jen musíš hřeben použít tak 2krát do týdne, při kratší srsti myslím. Holky havanské mám 4 a každá je zcela jiná, ta první je jako pošuk, od malička hrozně temperamentní, po pudlovi když jsem koupila tohle, co mi přebíhalo z prava do leva a z leva do prava a kolem mně atd. tak jsem rok z toho šílela, a čekala na hárání kdy se uklidní, protože mi to bylo řečeno, bohužel se tak nestalo, pak mi bylo řečeno po štěňatech, jo prd, také ne, čekala jsem dál, a čekám stále a už ji bude 5 let.
Její dcera co jsem si nechala tak je jí dost povahově podobná jen je lepší, je to ještě větší mazel, je legrační, je zatím bezproblémová, a venku poměrně ukázněná, není takovýpošuk jako její máma. Jednu mám hodně klidnou, ani nevíš že ji máš doma, jen když mě vítá, tak to stojí za to ta nyní čeká štěňátka. Je to prostě gaučový pejsek, je také umazlená, ale hodně klidná, je také veselá, je fakt jiná než ostatní, no a pak mám nejmladší z nich Wiki, a ta je zase trochu jiná, pošuk to není, ven nechtěla chodit, kdybych ji pustila, možná by utekla, je hravá, umazlená, trochu si drží odstup, a dost dlouho se učila hygieně.
Maltézáka jsem si nepořídila nebo nechtěla pořídit z důvodu, že se mi fenky zdáli hrozně maličké, viděla jsem je hlavně na výstav
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 00:18
- Nahlásit
ježíšimarjáááááá, vy mně asi proklejete (((((((
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:29 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
Dáši já mám něco podobnýho jako tea tree olejíček, teda s podobnýma účinkama. Je to sangre de drago a je to silné, nesmím to dávat vícekrát jak 2x denně, jinak se mi otráví. Jenže je to hrozně pro psa štiplavé, tak to dávám jen do odvaru pár kapek. Ale moc děkuji, že jsi na mě a Terezku myslela!!!
A ke střihu bolo x frisé. Ono je to Dáši skoro to samé a právě, aby se rozlišil bolo a frisé, tak boloňákovi se nechávají dlouhé uši, jinak jsou stejné. když jsem viděla ostříhaného bolo a frisé, tak ta srst je pak k nepoznání, i chovatelka Phoebe říkala, že tu srst mají hodně podobnou. Dokonce jednou učesala svého psa schválně na frisé, aby šlo vidět, že jsou téměř bez rozdílu. a byli.
MartinaClaudi
Martinko moc děkuji za podporu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 08:41
- Nahlásit
emikami
Zdar a sílu ze severu.
No Dáši ty jsi se za se nezapřela, ale tvoje psaní je hodně poučné. Takže mi to vůbec ne va.
Hlavně jak popisuješ Bišonka tak to jsem se zasmála, že prý nebudeš Chelsi střihat hlavu do kulatá, ale to dělá právě Bišonka Bišonkem. Je jasně, že nemusí mít hodně kulatou, ale dá se i zkrátit, ale musí být kulatá. Jakmile ji půjdou vidět ouška tak to není ono, uši musejí být schované v té hřívě.
A co to píšeš, že ji nebudeš vyholovat kolem očí, ještě budeš ráda aby ji to vyholili páč to je ono co dělá tu rez.Damišák mi na to netrpí, ale Bišo to má víc a jak mu to nechám vyholit tak na takoví měsíc a půl máme pokoj.
Tak že neříkej nikdy, nikdy.
Jo a moje zdraví a k tomu můj optimizmus, holka já říkám, že jsou lidé na tom horší. Pokud se hýbu tak je to fajn, no a já si již s toho dělám jedině jundu a kde přijdu v nemocnicích tak už jsem zapsaná jako to sluníčko vy řech tane.
Janik
No jistě, že budete již mít všechny tituly v kapse, ale pak se těšte. Bo přijdeme my.
Paulinka a Angi to jsou moc nádherné holčiny. Jak mile jsme s polu na výstavě tak ty fenečky bych rozmačkala. Já jsem říkala paní Kalužové, že vychovává šampiónky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:08 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
ale určitě nebude mít vyholeno mezi očima, a nebude mít kulatou hlavu a moc ustřižené uši,
juchuuu, další boloňák tu bude. tohle co popisuješ, tak je úplně bolo, když se má stříhat, aby se odlišil od frisé.
Já si taky myslím, že tu hlavičku nemusí mít "tuvelkoukouli", ale že se to prostě zkrátí a bude to mít kratší. Však i Betynka nebo Robby nemají nějak velkou hlavu, ale přitom bišončí střih a jak jim to sluší... Hm? Nezvyklaly jsme tě s Darinkou ještě?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:22
- Nahlásit
Verca
Neboj Verunko ona až jí Chelsi doroste tak sama na to přijde. Ony ty uši jakmile jsou vidět tak mi to připadá pudlíka no a když mám bišonka tak ať vypadá jak bišonek. U nás na městě taky lítají takové zrůdičky až mi je líto to ho plemena, že ho tak lidi zpizdily.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:37
- Nahlásit
Ahoj holky
Verca
Jsem nekde slysela,ze bolonak je vyslechtenej z maltezaka a pudla,je to tak?
|
Kačkaa
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:25
- Nahlásit
janča
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste z Prahy, že bychom Gweny seznámili s Ummou Chodíte na civčák?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 11:16
- Nahlásit
emikami
jejky...
dekuju za prispevek....
ted jsem zas trosku na vazkach...o pejska se bude starat vyhradne mamka, protoze ja uz u nich nebydlim.nejsem si jista zda pejska bude chtit nechavat strihat...ja bych tedy byla pro steneci strih, prijde mi kouzelny..
nejak jsem se nenapadne zminila o mym planu....jenze mama zas najednou rika..dyt mi tu vsechno rozkouse a bla bla...vzdycky kdyz se ji ta skutecnost vic priblizi tak zacne couvat...ale pritom nam domovem prosly uz 4 psi...vzdycky ta zodpovednost byla ale moje...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 12:23
- Nahlásit
Darina1
já si taky myslím, že jak jí bude mít doma dlouho s kulatou hlavičkou, tak že jí ji pak nechá. Chce to jen zvyk a navíc, když je to už tvůj pes, tak se tí líbí tak jako tak.
Víš na co jsem si vzpomněla? Jak jsi psala, že vše má nějakou příčinu....Tak mě napadlo,že Dáše se nelíbili moc bišonci a boloňáci kvůli rezavému kolem očí a pak měla Denisku, která ač havaňák, kterému obvykle z očí neteče (anebo to skrz barvu vidět nejde), tak jí teklo a Dáša si na to prostě zvykla. A teď má bišonka, u kterého se jí nelíbí kulatá hlava. Určitě Dáši osud přihrál do rukou bišonka Chelsea, aby si uvědomila krásu bišonka i s kulatou hlavičkou.
Já třeba taky kdysi neměla ráda pudly (fakt jsem je nesnášela), pak se mi líbili černí trpaslíci a teď mám středního pudlíka. Takže taky poznávám jeho krásu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 12:44
- Nahlásit
Verca
No vidíš Verunko já to stále říkám, že nic se neděje bez příčiny. Mě když se něco přihodí a to buď dobré a nebo zlé, tak vždy zpomínám PROČ a vždy přijdu na to proč se mi akurát stalo tohle. Ono je to tak že vždy narazíš na něco v těch zpomínkách co se s tím kryje a to je jen souhra náhod, ale je.
A hlavně nikdy neříkám nikdy.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:48
- Nahlásit
Kačkaa
Nejsem bohužel z Prahy. Jsem z Č.Budějovic. Jestli chcete písněte na havanacka@seznam.cz, budu moc ráda. A strašně chválím fotky, jsou super. Ale nejsuprovější je samozřejmě Umma.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:32
- Nahlásit
Darina1
Tak koukám, že jsme za jedno v názoru, že se bišonci nemaj "pizdit" střihem na pudla... To si pak člověk má pořídit pudla a ne bišonka Bišoni ostříhaní na pudla vypadaj hrozně, z toho je mě vždy špatně, takto kazit plemeno
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:41
- Nahlásit
Romaine
Tak to teda pak nebudeš moc chodit na moje stránky,páč já to určitě vyzkouším, že ostříhám Chelsí napudlíka, klidně ji vyholím celý čumáček, ono totiž jak tu běhá, tak mi stejnak toho pudlíka připomíná, je to takřka stejné, dokud se pudličkovi neostříhá čumáček, tak vypadá jako Chelsí, a jakmile jo, pak je z něho pudlíček. No je to ještě hodně daleko, a pak budou různé zkoušky
Darinko....sice jak píšeš že ouška musí právě být s tou hlavičkou no to je možné, ale já ji určitě ta ouška nechám delší, ale fakt je pravda, neříkej nikdy nikdy...páč nikdy člověk neví co bude pak, co ho napadne, co se mu zalíbí, do čeho se zamiluje.
Verčo.....je fakt že jsem si u Denisky na to zvykla, víš ale ono je to trochu u těch havanů jinačí, jak mají jinou srst než bolo tak tam ta srst splývá a není to tak vidět, je to prostě i jiné,kdežto bolo jak jsou kudrnatí a nemají to jen pod očima ale i mezi očima, tak to se mi fakt nelíbí, no ale co se dá dělat, když to tam někdo mám.......
Darinko, jo vyholovat trochu budu, ale ne tak jako je to potřeba na výstavu, tak jsem to myslela, víš???
No někdo mi tady prdí, jak to poznat když jich tu leží podemnou 6....uf...fůjjjjjj. to je smrádekkk.
nika00
Mně teda žádný pes nic nerozkousal, co teda mají rádi, tak jsou konce koberců, a z toho tahají nitky, tak to fakt milují, Chelsí to teda ještě nedělala, ale stačí říci několikrát fůj, jedním prstem plácnu přes čumáček, a oni to za chvíli nedělají, a šoupnu jim hračku kterou můžou kousat. Mně teda ani jeden pes vyloženě nic nezničil, jo jedna holka jo, a nyní nevím zda to byla Deny či Wiki, loupala v předsíni tapetu, když jsem nebyla doma. Ale už ne, to jen z počátku.
Verca
Jo a k tomu olejíčku ještě, no právě že tento teatree vůbec neštípe, proto se to může dávat do otevřené rány, pokud máš něco podobného, prostě to není toto, a pokud to štípe tak je to špatně. O tom také mluvily, že to právě vůbec neštípe, nepálí.
Darinko...fakt tvůj optimismus obdivuji, mně by teda rozhodně sluníčko usměvavé v nemocnici neříkali, páč dnes mi bolí dost záda, mám alergii na antib. co jsem brala, tak jsem dostala Zodac, měla jsem ho rozkousat, je děsně hořký aby se to prý nerozjelo, no stejnak to asi tak moc nepomohlo, páč mě ráno bylo pěkně mizerně, teda nevím co mám za virozu, ale je sakra protivná, bolí mně pořád klouby, víc záda, a ještě mám vosypanou hubu, no fakt děsnej den. a to ještě přijde tchyně.No mám se na co těšit.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:00
- Nahlásit
emikami
aha..tak to je fajn...nam totiz ten muj janek znicil pul baraku a mama uz ma z ty predstavy ze se to bude opakovat infarkt
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:49
- Nahlásit
holky a kterej je tenhle? ten je taky bozi
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:26
- Nahlásit
Romaine
Jasněěě Romanko když mám Bišonka tak to bude Bišonek a né střihaný Pudlík. Nemusí mít tu srst moc dlouhou, ale na Bišonka střih určitě. Jak víš tak já mám dva jeden s PP a druhý bez PP. Ten bez má o mnoho kratší srst, ale musí mít střih Bišonka. Damišák tím, že jsem chodila na ty výstavy tak má ji delší a když nás někdo potká tak se zeptají, že který je ten mladší. No a oni si myslí, že Damiš je starší páč má dlouhou srst a vypadá jak dědek.
Takže u mě musí být do kulatá a basta.
emikami
Tak to nevím Dášenko jak se vyholuje na výstavy, ale Damišák to taky nemá až tak moc. Až se ti bude chtít tak mrkni tady do galérie a na 20straně mám kluky. Uvidíš jak vypadají a ba cha Chelsi musí být taky taková a babo mě neštvi jestli ji ostřiháš na krátko. Když jsem si přivezla Damišáka tak už mu bylo 4měsíce a paní Králova ho nenechala zarůst a stále ho střihala a upravovala no a vidíš, že vůbec nebyl podobný na Bišonka a podívej se jakou má dlouhou čuňu. Od té doby mu taky říkám Čuňas.
Jo a k tomu prdu když nevýš která to byla tak se musíš hold ohnout a čuchnout jim k ocásku a hned budeš vědět která pak to.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:17
- Nahlásit
Darina1
Úplně souhlasím!
emikami
Zrovna Chelsie, která je TYPICKÝ bišonek a hlavně tak nádherná, chceš stříhat na pudla? To sis ji s prominutím neměla kupovat, protože by byl lepší trpasličí pudlík a nekazila bys plemeno Chovatelka by jistě taky neměla radost, že bišonka budeš stříhat na pudla Já toto prostě nikdy nepochopím Myslela sem, že chceš BIŠONKA, protože se ti líbí a ne proto aby jsi z ní udělala PUDLA A to nemám ráda prostě u žádnýho plemene, má být to co je a ne předělávka lidí Je to smutný...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:24
- Nahlásit
Romaine
No tak Romi, nerozčiluj se, já si z vás tak trochu utahuji, no to víš někdy to u havaňáků také nejde aby vypadaly holky jako havanský, ale snažím se o to, no ale jdeš za stříhačkou, řekneš něco, pak si odvádíš psa zcela jinak ostř. než sis původně přála, já je stříhat neumím, a když stříhám, no tak je to prostě výtvor, žejo???? To víš že ji budu stříhat na bišona, no ale může se stát , že mi s něčím dojde trpělivost a je to tady, já tyhle věci neplánuji, prostě jak to bude tak to bude. No stejnak bude vypadat jako bišonek.
|