Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Romaine
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:06
- Nahlásit

Já mám pouze jeden dotaz... Stromky shnijou, když je pes počůrá??? Lidi co chcou psa a vadí jim, že počůrá kůru stromů nebo dokonce bude čůrat na dvoře na trávu (!), což jsem už taky slyšela opravdu nechápu. Těm radím plyšovýho.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:26
- Nahlásit

nika00
Ahoj,no,bišonci jsou skvělí psi Strasně přátelští, společenští, hraví, citliví, jsou to někdy takoví šašci...Ale upřímně-neumím si představit třeba toho mýho (maltézák), jak se někde nosí v tašce...Je to prostě pes jako každý jiný a raději poťape pěšky a všechno bude prozkoumávat než aby se nesl

Romaine
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:28
- Nahlásit

krecinek
Podle mě si žádnej pes nepřeje strávit většinu života nošením v tašce...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:30
- Nahlásit

Romaine
Jasný

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:30
- Nahlásit

Romaine
neshnihou..ono nevadi kdyz pes pocura kuru...ale kdyz pes ocurava tuje..tak oni zreznou....trava neni problem, ta rezne jen kdyz pes bude chodit curat neustale na jedno same kolecko...

krecinek
prave shanim ruzne informace, nez se do neceho navezem...myslim si ze i ta taska je o tom co se pes nauci...a od mala si na to zvykne...
ale taky tim nemyslim, ze misto chozeni se bude jen nosit v tasce

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:38
- Nahlásit

nika00
Jo,zalezi i na vychove,to jo... Ale oni ač se nezdají,tak pohyb taky milují a v pohodě a rádi zvládají i celodenní tůry a všemožné aktivity,tak proč jim to odpírat nějakým nošením v tašce(když pominu třeba cestování hromadnou dopravou),že jo? Jinak bolonak ma myslim 2,5-4 kila,jak ses ptala.Bolonacka tu ma Verca,ta by ti o nich napsala vic.

Romaine
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:39
- Nahlásit

Boloňáci jsou stejně velcí, ale havani menší.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:43
- Nahlásit

Romaine
Fakt? Ja nasla na psim svete toto:
Havanský psík váží v rozmezí 3 až 6 kg. (Standard FCI přesnou váhu neuvádí.)
Boloňský psík váží v rozmezí 2,5 až 4 kg

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:46
- Nahlásit

krecinek
a je mezi havanackem a bolonackem naky vetsi rozdil? ja co jsem hledala tak jsem nasla spis rozdily ve vzhledu...v povaze ne...jeste jsem nasla ze tusim maltezacek nejhur z tehle vsech snasi napr rodinny hadky atd

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:46
- Nahlásit

O váza bošinka je tam jen toto:
Výška v kohoutku by neměla přesahovat 30 cm. Menší rozměr je výhodou
Cotonek: Pes váží v rozmezí 4 až 6 kg.
Fena váží v rozmezí 3,5 až 5 kg.

Maltézáček váží v rozmezí 3 až 4 kg.
Lvicka najit nemuzu...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:47
- Nahlásit

Verca ma doma fenku bolonaka i havanaka,ta by ti rekla vic,ale nevim,jestli se tu dneska jeste ukaze...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:49
- Nahlásit

nika00
Jo,maltezka je citlivy,staci kdyz ho okriknes a reaguje...ale ja mam jen jednoho a prvniho a bez PP,takze nemuzu moc srovnavat. Ale myslim,ze vsichni tihle jsou si povahou celekm podobni.Kdysi jsme tu jejich povahovy rozdily resili,ale nevim presne kde...

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:53
- Nahlásit

krecinek
no ja bych asi uvazovala bud o bolonakovi nebo havanakovi...
taky bych nechtela aby mel extra dlouhy chlupy...
myslim ze nejdelsi je ma prave maltezacek, zejo?

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:57
- Nahlásit

Myslis takhle dlouhy? No,ted vazne-spravne je ma mit az pod zem,vystavni se balickujou.
str. 158 tam jsme neco zkopirovavaly o povahach,ale zkusenost je ta,ze je to kus od kusu jinak a zalezi hoooodne na vychove A fakt, pro nošení v tašce nejsem snad ani u čivavy...Podle mě je štěstny pes ten,ktery ma dostatek pohybu.

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 15:59
- Nahlásit

krecinek

no mama ho asi nebude chtit strihat...ale zase nechce aby ty chlupy tahal za sebou ale ona ho bude opecovavat a tak...a v ty tasce si hoprej bude nosit do prace..v mhd a tak...

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:01
- Nahlásit

me se hroozne libi tenhle

to je ten Verci, ja vim...ale je bozi...a i ty chlupy takhle jsou super...vyrostou pak nejak.. (ty chlupy) bo zustanou takhle kudrnkaty

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:02
- Nahlásit

Se zkus podivat na jeji stranky,urco tam ma,jak se o tu srst starat u havanaka i bolonaka

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:06
- Nahlásit

a treba tenhhle se mi moc nelibi....ma takovou obrovskouuu hlavuu

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:10
- Nahlásit

Boloňský psík je vážný, obecně ne příliš aktivní pejsek. Můžeme však také říci, že není ani příliš živý, ani příliš pomalý. Je odvážný a podnikavý, poslušný a učenlivý a velice lne ke svému pánovi a jeho okolí, k cizím lidem je však trochu nedůvěřivý.
Povaha
Boloňáček má velmi klidnou povahu, je spíše vážný a zdrženlivý, ale umí být i veselý a bezprostřední.
Je také vhodný pro ty, kteří nechtějí mít doma příliš temperamentního psa. S ostatními psy a domácími zvířaty vychází zpravidla velmi dobře.
Vztah k dětem
Výchova
Je dobře vychovatelný, je inteligentní a snadno se učí. Není to pes vhodný k náročnějšímu výcviku, ale výchova k poslušnosti je nutná, jako u každého jiného plemene. Výchova by měla být důsledná, ale velmi mírná.

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:12
- Nahlásit

co jsem teda vyzkoumala...havancek je vic sportovne nadseny...
bolonacek zes neni vhodny na naky extra narocny vycviky, co z je pro mamau asi vhodnejsi...
pac mama s nim pravdepodobne na cvicak chodit nebude...

a myslim i ze s tim sporotvnim vyzitim by byl lepsi bolonacek...protoze mama taky neni zadna atletka..

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 16:12
- Nahlásit

nika00
Ale verca by ti už napsala,jaké je Phoebe torpédo

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:45
- Nahlásit

nika00
no má obrovskou hlavu, protože na té fotce byl čerstvě okoupaný, vyfénovaný a ještě k tomu hoodně zarostlý....teď má letní sestřih

bisonka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:42
- Nahlásit

nika00
Ahoj, já mám bišonka (frise) bez pp, a povahově mi vyhovujou frizaci, rada lupači ale je i kliďaska.. A co se te velke hlavy tyče tak mně přijde v pohodě koukni (anebo mužeš kouknout na naše stránky www.bambi-bichon.com tam je fotek více

bisonka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:45
- Nahlásit

Jinak holky co říkátě na ostříhanou Bambinku?

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:46
- Nahlásit

bisonka
Mě taky Frizáček úplně vyhovuje a kdybych se měla rozhodnout jakého druhého malého pejska, tak to bude určitě zase frizáček ale fenečka

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:48
- Nahlásit

bisonka
Zrovna jsem se dívala na tvoje stránky....máš je moc hezké a Bambince to hoooodně sluší určitě by se Andoškovi strašně moc líbila

bisonka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:57
- Nahlásit

Janik
Děkujeme za pochvalu Představ si, že jsem asi ještě na Vašich stránečkach nebyla tak jsem to hned napravila Andy má strašně milý kukuč

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 22:00
- Nahlásit

bisonka
No dlouho jsem tam nedoplňovala fotečky, takže to budu muset napravit. On není moc fotogenický, takže udělat fotku, na které vypadá hezky je umění :-D

Jinak kukuč má fakt rozotmiloučký... když ho na mě udělá, tak mu nejde vynadat nebo mu něco nedat :-D

bisonka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 22:04
- Nahlásit

Janik
Jj to dobře znám a koukám podle stránek, že andy je i tatínkem

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 22:17
- Nahlásit

bisonka
No jo....to Bišonci umí dobře dělat ty jejich kukuče. Vždycky když potkám někoho venku, tak hned říká, jaké má Andy krásné velké oči jako knoflíky
Jo už má několik štěňátek

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání