| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:46
- Nahlásit
bisonka
Ahoj,co nemo,jak se ma? A co bambinka,jak se spolu snesou?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:49
- Nahlásit
Verca
Uz mam sepsany i jidelnicek a poveseny na lednici
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:49
- Nahlásit
krecinek
no já do toho počítám i tu rýži, ovesnou kaši vařím a vždycky je v tom jídle něco, co je vařené. Včera jsem třeba to lněné semínko vařila 15 minut...K čemu to semínko vůbec je? jsem to četla v jednom článku a napsala si na lísteček, že je dobré 3x týdně lněné semínko...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:51
- Nahlásit
krecinek
¨Tak to já ještě ne. ale asi si ho zanedlouho vypracuji, protože jaksi zapomínám, co jsem kdy dala...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:53
- Nahlásit
Verca
ja to jen podrtim,sparim,necham odstat,nabobtna to...kasi nevarim,to by bylo moc velke mnozstvi,takhle dam 2-3 lzice a zaliju to,ty toho mas pro tri prece jen vic...Nevim,pockej,najdu to:Omega 3 mastné kyseliny, které hrají důležitou roli při léčení rakoviny, kardiovaskulárích chorob a dalších nemocí množství cenné vlákniLněné semínko je nutné buď velmi dobře rozkousat, nebo jej nadrtit či namlít, jinak se stane to, že projde neporušené trávícím traktem a tím pádem se do těla nedostanou cenné látkyny, a to rozpustné i nerozpustné
O vareni nic nepisou,jen rozdrtit
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:57
- Nahlásit
Verca
No prave...ja uz to mam sepsane,heeec mame dvakrat tydne hovezi,trikrat kruti(popr.kureci),jednou kureci droby,jednou nozka veprova.ryze,vlocky+ruzna seminka tak nejak stridame,jednou mame kuskus,jednou mam v zarovce bud to nebo vlocky.trikrat mame zloutek,trikrat neco mlecneho(cca3 male lzicky),treba ten cottage nebo activie nebo tvaroh, dvakrat PAR kapicek rybiho tuku,3-4 krat colafit 1/4 kosticky, 3krat roboran, pokazde vzdy nejaka ta zeleninka nebo ovoce co dum da(no,ted by toho zase tak moc nedal )
Uffff,snad jsem nic nezapomnela.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:58
- Nahlásit
Verca
A mam to rozepsane co v ktery den
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 17:00
- Nahlásit
Verca
krecinek
som velmi rada, ze vasim psom chuti surove maso a ze ste aj vy spokojne. Ja davam len surove maso a zeleninu-surovu, najemno nakrajanu alebo varenu pomackanu. Nedavam ryzu ani testoviny, obcas davam kasu z ovesnych vlociek. Davam aj surove zloutek, syr cottage, biely jogurt-nie nizkotucny. Do kazdeho jedla pridavam pupalkovy olej, pangamin a Drucal-kondicne vapno, lebo nekrmim kostami, tak aby mal vyvazeny pomer vapnika a fosforu. Kosti davam len velke na cistenie zubov-2 x do tyzdna. Davam aj mrkvu a Lukyho srst neni zlta. Krmim hovezim, krutim obcas telecim, hovezi srdce, drstky, kruti zaludky a srdicka, obcas kureci stehno aj s chrupkami. Varim len jatra, ostatne davam surove. Zo zaciatku som davala kazdy mesiac trus na rozbor, teraz uz len raz za dva mesiace. Vysledok bol zatial vzdy negativny. Maso kupujem v obchode pre ludi. Budeme tak krmit aj steniatko kanadskeho retrievra NSDTR, ktore budeme mat v prosinci.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 17:16
- Nahlásit
monka
Ja tak ynakupuji u reznika. Davam varene kureci vnitrnosti (srdce,zaludky,jatra) a veprovou nozicku taky varim, syrove veprove se zatim bojim. Jinak hovezi a kruti dostava vzdy syrove. Davam tak 70-90% masa,zbytek ty prilohy,co jsem uvadela vyse. Doplnky mam: roboran,rybi tuk a colafit. prosim te,kde se da sehnat to kondicni vapno a kolik tak stoji? Ja myslela,ze kdyz dam tak cca 3 krat tydne ten cottage nebo activii nebo tvaroh, ze tim davku vapniku pokreji...A jeste je Ca v roboranu-180g/kilo,davam toho asi pul cajove lzicky 3 krat tydne...Je to asi hodne dulezite, dodavat vapnik,vid? Nekde jsem uz o tom cetla,ze je dulezity tento pomer vapnki:fosformale nevim proc.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 18:42
- Nahlásit
monka
Tak první fotka je úplně skvělá, tam je teda nádherný, pak se mi líbí ta třetí fotka, tam víc přípomíná bišona, a na té poslední mi spíše připomíná boloně, jak to? Mám jen já takový pocit, nebo čím to je?
Ale ta první ta je fakt nádherná, také budu nechávat delší ušiska.
No Chelsí s očiček teče, ale má rezatou pusinku a pacinky, to ale není od očí ta pusinka, to by mělo odrůst a snad už to tam nebude, je to od špatné ohrádky, už je na smetišti
No a bišoni trpí i na to že ta pusinka rezaví od vody když se nalohní??? Emi je nejstarší, nikdy ji z očí neteklo, a pusinku také nikdy neměla rezatou, jak měla štěňata tato poslední vrh F, tak se hodně zbarvila a i na té fotce jak tam je s CHelsí tak vidíte jak má znatelný pruh na zádech, dříve to neměla skoro vůbec vidět, ona prostě vždy nějak změní barvu, tehlekrát to má dost syté, a ještě má i pusinku rezatou, říkala jsem si že to asi bude taky kvůli tomu že se zbarvila, ono by to mohlo být i od vody? dříve to neměla, takže by mě to ani nenapadlo.
Kamilce teče fakt jen trošilinku a pusinku má bílou.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 21:00
- Nahlásit
emikami
Na první výstavě, ani zuby nepočítali, protože se bála, těď jí posuzovatelka otevřela tlamičku sama a počítala to. Minule jí moc chválili skus. Já jsem myslela že mají být 4řezáky, jí se tam víc zubů ani vlézt nemůže jak jsou namačkané na sobě. Kamilka má také jen 4? A to už zdědilo i víc štěňat?
Chelsie je tak roztomilá, kulička plyšová, moc pěkné fotky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 02:07
- Nahlásit
MartinaClaudi
Ne , mělo by být 6/6 samozřejmě, na chov 4/6 nevadí, ale překvapilo mně žes to nevěděla, no jsi ještě mladá chápu to, ale překvapilo mně to , to je jasan, vím že na první výstavě to nemusí zjistit, ani na dalších, pokud se nedívají pořádně, nebo vůbec, nebo to nepočítají, ale kdybych to věděla dříve než byl vrh Elinky, už bych si na to dávala bacha, a pohlídala bych si to, a nemuselo dojít k tomu k čemu došlo. No samozřejmě že Kamí má 6/6, to je jasné, jinak bych neříkala, že je Elí první se 4 zoubky.No stalo se, nic s tím nenaděláme, vůbec jsem si nepomyslela že bys to nevěděla. a ona měla jako štěně 6/6.takže je to divné , ale i to se může stát.sama si stím nyní lámu hlavu.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 08:44
- Nahlásit
emikami
Bolonacka a frisacka nerozlisis podla strihu, ked budu rovnako ostrihani, ale napr. podla stavby tela-bolonacek ma kvadraticku postavu, bisonek je delsi. Velky rozdiel by si videla, keby nebol bolonacek ostrihany (myslim, ze sa ani nestrihaju) a bisonek by bol ostrihany a hlavne vycesany Ale Luky vypadal uz aj ako pudlik, z toho som bola velmi nestastna-bolo to nase prve strihanie, mal dlhu srst a bol ostrihany uplne nakratko a este na pudlika. Teraz som so strihom spokojna, nechodime na vystavy-je bez PP, tak to nemusim riesit. My sa venujeme hlavne sportu a preto je pre mna na udrzbu pohodlnejsia kratsia srst.
Prajem Ti, nech Ti steniatko robi radost a hlavne vela zdravia Tvojim feneckam a aj Tebe.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:06
- Nahlásit
emikami
monka
Přečetla jsem si o zrzi kolem pusy a očí. Tak napíši moji zkušenost.
Bišo je uchyl na čistotu stále se oblizuje a čistí si vercajk, no a tam má nejvíc rzi. Damišák za tím uchyl není takže ten nemá nikde rez to znamená pusinku, vercajk a kolem očí. Jak byl malí tak mu to teklo, ale co se mu blíži druhý rok tak má jen nepatrné cestičky což je úplně zanedbatelné. Bišo uchyl do roku a půl neměl problém s rzi u očí, ale pak se mu to trochu rozteklo a má to do teď. Pusu a vercajk mu nezabráním aby si vyčistil a tam pak bojujeme. Když jdu na střih tak paní již vy že mu to mezi nožička ma má vystřihat no a pusinku hold čistíme jednou za čas Peroxidem 3%. Což nám pomáhá alespoň na chvíli.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:24
- Nahlásit
krecinek
myslim si, ze Tvoj pes moze byt spokojny, co sa tyka krmenia
A zbytocne moc vapnika tiez skodi. Ak by si si nebola ista, ci krmis spravne-dostatek vapnika, fosforu...tak sa da urobit krvny obraz na mineralne latky, jaterni a ledvinove testy. Berie sa len malinko krve.
Prajem Ti prijemny den.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:27
- Nahlásit
Darina1
jo, jo, Luky si tiez lize papulku, ked ju ma mokru a spinavu-preto tam ma cervene skvrny. S ocickami nastastie nemame problem.
Zdravim Tvojich chlapcov a prajem Ti, aby si sa rychlo uzdravila.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:32
- Nahlásit
monka
Diky,tak to jsem rada Tak se na ten test muzu treba prilezitostne zeptat veterinarky, abych mela jistotu... Ale proste doufam, ze vse potrebne ma ve strave a navic mam ten Roboran, ten je k tomu i urceny, aby popr.doplnoval neco, co by psovi mohlo ve strave chybet. Navic se mi na tomhle krmeni libi, ze fakt vidim, kolik a jake maso vlastne dostava. A vim, ze to maso je opravdu kvalitni svalovina
Darina1
Ten peroxid uz mame doma taky,az dopotrebuji gel od Hery(ktery stejne nezabral),tak jdu do toho
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:53
- Nahlásit
monka
Moničko mackrát děkuji za pozdrav. Kuliferdům jsem to vyřidila a říkaly, že Lukimu posílají pac a pusu od Biška a Damiška.
krecinek
Kracínečku kdo jednou zkusil ten pak musil. Jo, jo já nedám na to dopustit páč opravdu na uchyla mi to za byra.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 14:21
- Nahlásit
Darina1
Darinko a co to je ...vercajk ??? To si klucí jako nosí v batůžku, či co???
Holky , malá byla v ohrádce, pospinkávala, jdu si dělat dnes pozdní oběd, knedlíky s vajíčkem, sotva si je pokrájím a pěkně opékám, juknu do ohrádky, no teda to bylo něco, ne že se linul smrad po celém bytě, ale v ohrádce přímo na plínce nasr....... a pochopitelně že si do toho pěkně i ťápla, tak jsem to malé kuře musela dát do vany a umýt pacičky a prdelku, jak se mi držela kolem ruky, smrděla mi taky, no pch. teda, čuně jedno. tohle mi udělat před obědem, to by se mělo zakázat
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 19:44
- Nahlásit
emikami
Tak to se pobavíš až ti Daja vysvětlí co to je vercajk
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 20:38
- Nahlásit
bisonka
Tak na to jsem fakt zvědavá, my vercajk určo nemáme
No tak holky zase děs, byla jsem z holkama venku , malá byla v ohrádce, řidčí stolice trochu přetrvává, asi se nudila, tak se zase posr.......no a co myslíte, když jsem přišla tak si v tom pěkně běhala, panééééébooožéééééé, chtělo se mi čůůůůůůůůůrrrrrrrrrrááááááááááááááttttttttttttt,al e musela jsem popadnout malou a šup s ní zase do vany, pořadně okoupat do půlky tělíčka a vyfoukat, a už má zase všude čisto, jen já jsem splavená jako blázen, je nějaké dusno, ježiš ten můj věk mně snad umoří.
Ještě zkusím nějakou tu fotečku z mobílku, jestli stihnu. Páčko.
Jo a bisonka
zapoměla jsem ti tenkrát odpovědět, no samo, že mi je jasné, že jak budeš v Praze tak přispěcháš se na maličkou podívat, snad už bude také bez té rzi, trochu jsem ji šmikla čumáček, tak je trochu jako špic, hihi, no ale to jsem možná již psala.
bišonko, to tu asi ale budou i štěňátka, nebude to pro tebe velké pokušení????
Rodit můžeme už příští týden, ale reálné by to bylo tak asi kolem víkendu, Kamí už je docela baculatá, venku vypadá jako bedna když ji člověk vidí trochu opodál, než doma. Mám v hlavě že bude 6 štěňátek hihi, to bych toho chtěla že? jenže si myslím, že bude mít tak max. 3, na druhou stranu když na ní koukám, a sahám ji na břicho tak je něčeho tak plná, že si říkám, že tři je docela málo na takové bříško, a týden ještě před sebou, no ale Emí měla také bříško tenkrát veliké a měla jen dvě, takže to se asi vůbec nedá odhadnout, jejda kdyby se tak vidělo dovnitř bříška....jupííí, to bych nedělala nic jiného než pozorovala ty mrňousky jak se tam kroutí, už totiž pěkně kopou, ale Kamí má to bříško tak našpulené, jakoby tvrdé, tak to zase není až tak cítit, asi mají málo místa.
Děvčátka , tehlekrát žádná soutěž nebude ale pokud vše dobře dopadne štěňátka budou od písmenka GGGGGGGGGGG, tak když vás něco zajímavého napadne, budu si zapisovat, co mně zaujme, budu mít pak jednoduší jména najít.
Jééééžišššš nyní jsem si uvědomila, že na malou občas volám bišonkooooo
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 09:14
- Nahlásit
emikami
Dášenko jak píše bišonka a ty určo víš co to je, ale pro případ, že mě natahuješ tak vercajk je to u chlapů co to má kulky a párek. Tak se u nás na severu pojmenovává to ono aby to jako bylo slušně řečeno.
No vidíš jak je Chelsí šikulka a ten název Bišonko to máš určitě ode mě a Biška.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 10:49
- Nahlásit
Ahoj holky
Tak jsem vcera byli poprve konecne na agility. Hruuuuza Vubec me nevnimal, jsme tam nejvetsi streva a to tam s nama zrovna taky poprve prisli s jackem russelem a tomu to slo lip Ani za mnou nechtel pribehnout, kdyz jsme cvicili privolani, nechtel ani ten salamek, ani vodu, nemel na nic proste cas, jak lital od pesjke k pesjkovi, ale od ostatnich bral piskoty Tak priste cvicime na pistoky. Taky se tam zamiloval do velke cerne pudlice,tak si tam celou dobu hral na vlacek (dokonce si tam moc nevsimal ani sve dosavadni velke lasky bisonky) Jedine co mu jakztakz "slo" byly skokove prekazky a tunel z pneumatik, na acko vubec sam nevyleze - je to na nej moc strme, kladinu jakztakz odcupital (samozrejme jsem ho drzela),ale zrovna ze shora chtel skakat dolu. Kruh zkusil dvakrat tim stylem, ze jim byl prostrcen, slalom za pamskem celkem prosel.
Je to takove agility, ze si tam pejsci spolu hlavne hraji, muzeme si tam zkouset tyhle prekazky...proste je to jen tak pro radost,ty co to tam vedou,tak ani nemaji licenci nebo co, je to proste pro zabavu, aby se pejsci prolitali na parkuru Takze super, akorat ten bidak neverny me teda zklamal, ja na nej mavala, piskala hrackou, ukazovala pamlsek a on ne a ne prijit. Jako by neumel zadny povel, pritom na prochazkach odvolani ma, ale od psu vazne... No,byl jak utrzeny ze retezu a pritom mu dopraval dlouhe prochazky na volno. A myslite, ze doma pak spal? Kdepak,vzal plysaka a chtel se rvat Budeme chodit doufam tak 3 krat do mesice, aby se proskotacil a pohonil s pesjky
Verča
Tak co terezka? A co budete mit dneska k veceri? my meli vcera nozicku,tak si ji tu vecer pekne ozuzlaval
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 16:06
- Nahlásit
Darina1
kulky a párek
Kurňa Darinko....co to jééé...kulky a párek????
Na párek jsem měla dneska chuť k obědu,ale už tak nějak voněl, takže to jsem neriskovala
U nás se tomu říká slušně ...pinďourek doufám, že to není moc neslušnééééé.
Takže Biško a Damišák mají párek, jo???? No a to ho s takovým vybavením nabízíš ke krytí???
Holky kde zase jstéééé.
Nebyla jsem tady od 13 Zář 2007 20:38
do 14 Zář 2007 16.05 ....taková dobáááá, a nikdo nikdééé, a to bude víkend, no tady bude asi mrtvo, a ještě k tomu babí léto. Je krásně, co??? To je sice moc pěkné, ale já mám z babího léta tak akorát migrénu.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 20:37
- Nahlásit
emikami
My se s Verčou vzděláváme...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 22:06
- Nahlásit
Romaine
Kurňa , zase nikdo??
Vy spolu??? Jako osobně? Vy nejste blízko, či ano?
Jestli Verunka bude jezdit do školy do Brna, tak ke mně už to bude mít jen dvě hodky asi, busem, tak kdy naklušeš, nebo naklušete???
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2007 13:14
- Nahlásit
A zase nuda
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:27
- Nahlásit
Jenže do Brna to má Verča 3 hodiny... Ráno v pátek vyjede do školy a pak se vrátí až v sobotu večer domů... Bez volna... Takže bych na návštěvu nečekala, když bude mít školu...
Jinak nuda a mrtvo je tu už dlouho.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 07:54
- Nahlásit
Čau baby!!!!
Tak já se byla v pátek a v sobotu vzdělávat, jak už napsala Romča. Jojo Dášo, jsme s Romčou pěkně blízko, dokonce sedí vedle mě v lavici. A taky jak psala, tak cesta do Brna mě trvá 3 hodiny, zpátky jezdím v sobotu v 15:00, takže než k tobě dojedu, tak je tak 17:30 (i s metrem), takže doufám, že mě ubytuješ... JO a nemám náhodou vzít i Eli? bychom si spolu ve škole schruply. Né, jasně, že bych se ráda stavila, ale bylo by to těžké naplánovat...
krecinek
Ahoj, tak holky měli v pátek půst a v sobotu jsem jim dala granule se sušeným masem. normálně je všechny zdlábly, dokonce PHoebe nechala jen pár granulek, což je nenormální... No a včera jsme měly krůtí maso s vločkami, lněným semínkem (udělala jsem to dle tvého návodu, protože jsem neměla tolik času - jen zalít vroucí vodou) a k tomu mrkvičku, okurku, celer a roboran. Když přítel viděl, co dávám psům a on sám měl jen párky, tak slintal víc než nějaká doga.
Ehm, jsem hrozný sklerotik, ale jak se jmenuješ?
JO a chtěla jsem se tě už dlouho zeptat, jestli mu dáš tu nožku a pak už nic? Si nějak nedokážu představit, kolik tam toho masa je. Myslím, že pro ty dvě nejmenší by to bylo akorát, ale Terezce bych to musela asi doplnit.
No a Terezka.... Bojujeme dál, ve čtvrtek jsem jí to byla přes hodinu laserovat a doktor, když to viděl, tak říkal, že to má krásné, že je to potřeba jen doléčit!!!!! Otoky jí celé zmizely, už tu kůži nemá tvrdou, je růžovoučká a jizva se komplet srovnala kůží (je jen malinko hrbolatější)... jen jí to pořád teče a teď to smrdí prý takovým nedoléčením, ale už ne stafilokoky!!! Takže nás pochválil, že jsme to zvládli, že to teda vypadalo né moc nadějně! Tak jsem málem skákala radostí, protože i když jsem viděla pokroky, tak jsem netušila, že jsme došli až tak daleko. Ale stejně to doléčení zabere taky nějaký ten čas.... Ale po dvou týdnech léčby otoky zmizeli po přírodní léčbě a po dvoutýdenním léčením antibiotiky nezmizeli ani otoky. .. Takže takovou přírodní léčbu už nebudu zavrhovat....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 08:28
- Nahlásit
Verca
Ahoj. Já jsem Lenka Tak to je super, že se Terezka už léčí,že to bude ok
Jinak k té nožce dám ještě trochu cottage s něčím... O víkendu jsem byla doma a našim se vůůůůbec nelíbí,že ho krmím syrovým masem táta mi asi 10krát denně říkal,ať mu něco do té misky dám,že má už hlad(samozřejmě,že když jsem mu pak tady zkusila dát pár granulek,jestli opravdu netrpí hlady,tak jen čuchnul a odešel)a mamce se nelíbí to syrové maso No,tak jsem říkala,že až půjdu k veterinářce(chtěla bych jít dneska pro pipetku na blechy a klíštata,protiože už mám od zítřka školu ),tak se zeptám na to syrové maso...Ale asi u toho zůstanu i tak.
A co ty,už máš taky sepsaný jídelníček? Já ho mám na A4 a m,ám ho na ledničce
Jinak jsme včera zase byli na agi a bylo to super,lítal tam mezi pejsky jako splaseny,ale dela mi ostudu,kdyz cvicime privolani,ostatni leti za svym panickem pres louku jako sileni,jenze muj udelal tri kroky a bylo na nem proste videt,ze se mu za mnou takovy kus bezet nechce Tak já tam běhala kolem,volala a mávala jako šílená a on se pak tedy milostivě uráčil a co nejpomaleji za mnou přišel No,hruuuuza Ale uz mu sly vcera skokovky a na kladine i klusal,ze jsem musela popobehnout(pridrzovala jsem ho pod briskem,aby mi nespadl)A abych ho pochvalila,cvicili jsme i chuzi u nohy a to on umi z prochazek,takze jsme byli i pochvaleni
|