Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:01
- Nahlásit

krecinek
psala jsem, že Dneska jim dám kuřecí vařené, cottage a zeleninku. Máš mail?

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:02
- Nahlásit

Verca
A jaký máš spot on? Já mám Duowin a ten zabíjí i bleší vajička....

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:03 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Verca
Aha...No,moc se na to nesoutředím,je mi tu u okna zzzzzzima A nebojíš se dát vařený,když ti pak po něm holky blinkaly?
krecinek@centrum.cz

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:07
- Nahlásit

krecinek
já stronger od biovety, který nezabil ani blechy dospělé. Anebo za jak dlouho to má působit? už jsou to dva dny...Za kolik kupuješ ten duowin?

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:11
- Nahlásit

Verca
Za 100 kč na měsíc...Taky se to namá dávat po koupání a máš t dát na kůži,ne na srst,což jde docela těžko,ty chlupy ohrnout,když je mají tvé holky dlouhé. Jinak taky jsem někde našla psí kuchařku a vařenými recepty,ale já zůstanu určitě u syrového masa. A dávku zatím nechám,zdá se mi,že už ta žebra tak netrčí,takže se po tom spravuje...Já dávám maso a příloha klaždý den,někdy ráno ten cottage,někdy prostě to maso zordělím do vou dávek. On ten cottage vlastně obsahuje bílkoviny,stejně tak jako maso,takže už ho jako přílohu nedávám,spíš někdy jako snídani. A v těch vločkách a rýži-to tam dáváme vlastně proto,aby měli i nějaké rostlinné složky,co v masu nejsou.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:13
- Nahlásit

Verca
Taky v letáku od Duowinu píšou,že je právě důležité,že hubí i vajíčka a larvy blech, a že se rozší do 4 hodin po aplikaci,na blechy působí dva měsíce...klíštata mesic

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:17
- Nahlásit

Kdyby měl někdo zájem si přečíst o krmení syrovým masem, super článek je zde http://www.spicove.cz/chovatelstvi/vyziva/revoluce -ve-vyzive-prechod-na-barf-dietu.php jasné a stručné.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:19 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Verca
Už jdu na to

Hezké popvídání Ten med třeba zkusím do tvarohu nebo jogurtu..A jak tam psali o tom zinku,tak dobrým zdrojem jsou dýňová semínka...Verčo a napadlo mě, co třeba ovocno zeleninocé příkrmy pro kojence( včera jsem viděla v lékarné), To je určo z nejleoších a nejkontrolovatejnějších zdrojů a navíc bez soli a konzervantů, strava pro kojence jen nejvíc konrolovaná a hlídaná

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:36
- Nahlásit

krecinek
no že by se mi chtělo dávat dalších 300kč...ale budu asi muset. netuším, proč to nepůsobí aspoň na ty dospělé mrchy.

vidíš, to mě nenapadlo...to by se mohlo zkusit, ale řekla bych, že tam bude na psa dost cukru,nemyslíš?

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:48
- Nahlásit

Verca
Já nevím...,no. zase by to asi líp strávili než syrové a hlavně by to asi líp jedli. Myslím te´d nějaké přesnídávky atd...nevím,chtělo by se to asi nejdřív podívat na složení a pak taky jaké druhy vůbec dělají atd...
A třeba to u vás bude levnější...Kdyby ti to aspon zabralo.Nám to funguje,blechy nastesti nemá.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:53
- Nahlásit

krecinek
jak jsem si četla ten článek, tak proč vlastně většina lidí dává zeleninu syrovou, když vařená je lepší?
No u nás spot-ony jsou kolem 150 kč... ale mám "podpultovku" od jedné paní za 100kč na jednoho psa.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:53
- Nahlásit

Verca
Tak jsem koukala,ale složení jsem nenašla.Nevím,snad to moc cukru mít nebude.Jinak druhů je mraky,nejvíc mě zaujala zeleninovy mox nebo tak nejak a ocovny mix,tam je nejvic ruhu dohromady.Delaji svestky,dyne,brokolice...snad všechno.Ale někde je to zrovna s rýží nebo tvarohem,ale když už,tak bych dávala ciste jen,kde je to ovoce nebo zelenina. Rýži třeba raději zvlášt...Ale nevím s tím cukrem,jak to je.U zeleninových příkrmů asi ne,ale ty ovocné,fakt nevím.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:55
- Nahlásit

Verca
Tot otazka.Je lip stravitelna,ale zase ztratis cast(a asi dost velkou) vitaminu.Tak si vyber

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:03
- Nahlásit

krecinek
aha. no tak si pak vyber, fakt...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:06
- Nahlásit

Verca
A kolikrát denně krmíš? a ve stejnou hodinu? Když žral granule,měl je celý den...Jinak-ted se vzdělávám

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:13
- Nahlásit

krecinek
krmím 1x denně vždy tak v sedm hodin...
studuj studuj... a líbí?

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:18
- Nahlásit

Verca
Jo,super Jinak já krmím ted dvakrát(právě dám třeba ten cottage,cíš?Ale jen maličko),ale až budu zase chodit do školy,tak asi jednou večer,nějak taky po prochajdě,kolem tý osmý...Nebo zůstanu u toho dvakrát? Já ještě nevím,fakt...

Romaine
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:24
- Nahlásit

Verca
Tu mastičku bych určitě koupila, kdybych ještě byla v hospicu, tak ti tam jednu vemu, ale už mi brigáda skončila Normálně to stačí dát načtvereček z fášku (ne kapesníček, ani vatu - to by se dostalo do rány), přiložit a přilepit, jestli to tam má vyholený nebo omotat... Nechat to tam celý den a před obkladem to sundej a okolí rány otři dětským olejíčkem... Pak můžeš dát v klidu obklady a na noc bych dala zas betadine. Ona by tam mohla být 24 hod, ale když dáváš ty obklady, tak je lepší to okolí očistit.. No a té mastičky stačí dát trošičku, ale rozetřít přes celou ránu...
No a k těm stafilokokům... Na to by ses mohla poptat i své obvodové doktorky... My to měli ve třídě, ale naštěstí sem to nechytla...
K tomu smradu... Fakt nevím, to bych to musela vidět, ale ono to bude smrdět než se uzdraví a taky ji ani nemůžete vykoupat a tělíčko je tím už taky pak celé cítit. uvidíš, co ti řekne doktor, každopádně podle toho jak to popisuješ se to lepší... Určitě ještě vydrž.. A lehává na tom? Asi jo, že? Blbý je, že psa nedonutíš, aby na tom neležel Ale to už je jen drobnůstka.
Myslím, že to zvládáš moc dobře!

Jinak už sme dostali odpověď na to krytí. První krytí nechají zkušeným psem a další bude naše Tak alespoň tak...

No a co říkáte všichni na to počasí? to je v háji co? Ze dne na den je tu podzim... Ještě 31.8. sme tu měli kolem 25 stupňů a 1.9. začlo pršet a teplota klesla na 12! Včera ráno sme tu měli 3 st.C. a teď je zase kolem 12.. Hrůza a děs. Robby je sice hodnej a hodíme ven málo a krátce - ani se mu nechce... Dnes sme šli dokonce až o půl 10! To se snad ještě nestalo... Vždy se vykaká, vyčůrá a jdem dom... Je to fakt hrozný, od včerejších asi 4 hod. odpo bez ustání prší...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 10:32
- Nahlásit

Romaine
To ten můj by i desti stal a koukal nebo cmuchal,hruuuza Jinak chladno nám nevadí,podnikáme i delší prochajdy,když teda neprší...
Holky,když jsme u toho,už začíná podzimní počasí,napište mi,kdo užíváte nějaký svetr pro psa a tak,nevím, jestli něco koupit nebo ne, když je ted ostříhaný, tak až bude kolem nuly,aby nenachladl. Ale vždycky jsem to spíš odsuzovala,aby nezchoulostivěl...Zimní obleček proti sněhovým koulím ale plánuju určitě,ne kvůli tak mrazku,jako kvůkli tomu, že si myslím, že letos tady bude sníh dýl než ten týden,co tu byl minulý rok a to jsme se popelili jen kolem baráku, protože za chvíli nemohl ani chodit, jak se mu omotal sníh kolem pacek.

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 11:35 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

monka
Moničko mockrát děkují za pozváni to, žes byla tak hodná a dala mi vědět. Za se a jako obvykle jsem onemocněla a od pondělka začnu běhat na infuze. Doktorku se mi podařilo jen tak, tak ukecat aby mě za se nešoupla do nemocnice. Semnou je to hrozné. Po těch infuzích musím být měsíc v klidu i kdybych to riskla tak se mi to lomí s infuze kterých mám 20ks.
Tak že ještě jednou moc děkujeme za pozváni, jsi zlatá.
Verca
Verunko boj s blechami je běh na dlouhou trať. Jak víš my jsme měli nejmíň 7x blechy až už jsem byla na nervy. Co poradit nevím mě radily spoty k tomu vše vy savovat a vyprat v savu. Vše jsem udělala, ale marně za se by la blecha. Pak mi můj řekl když jím přece dáš spot tak ty ku… se musí zabyt. Tak já jen dávala co měsíc spot a změnila trasu s klukami. Měla jsem podezření na jednu holčinu a i jí jsem se začala vyhýbat. Jestli to bylo od nich a nebo něco jiného tak nevím, ale zatím máme pokoj. Ještě mi byl doporučen Neocídol to se ředí a vystřiká celý byt mají s tím dobré zkušenosti. Je blbé, že jste chytli blešky a Terezka má otevřenou ranku. To není dobře. Musíš honem něco podniknout. Jo a mě byl taky doporučen ten spot za 300kč, že prý je hodně dobrý a vydrží déle. Jenom si vem, že by tě to teď mělo stát 900kč.
Zajdi do lékárny a vysvětli jim o co se ti jedná a ať ti doporučí něco levnějšího a nebo s kus zajít do zveráku urči tě ti poradí. Já když dám spot je jasné, že 2dny až 4dny se jim to střebává do krve a nebo do psího tuku, pak by to už mělo zabrat. Co píšou, že během 4hod nato nedej podle mě je to blbost. Na vesnici se s tím budeš setkávat hodně, velcí roznašeči jsou veverky, ježci atd. Takže musíš jim často podávat ty kapky, ale prý pozor musíš je měnit.
krecinek
Verca
Holčiny nožičku jsem taky uvařila, ale nestahovat z kůže. Jinak vaříte super. Mojí kuli ferdové taky mají již tři dny navařeno. Dělala jsem rýži s játrou a prejt ze zelím páč jsem za se a opět nemohoucí tak jsem si chtěla usnadnit život. Jelikož jsem sama doma tak jsem zbytky pomíchala a jak jim jede papáníčko celou misku vylízávají. To jsem šikulka a tak fajně jsem jim navařila jen vytáhnu z ledničky a šup do mísečky a při tom si zpomenu na Vás jak kuchtíte. HEČ.

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 11:42
- Nahlásit

Romaine
Romanko tak to už nebudeš mít panice, ale chlapa. Jo a super jak jste se poznaly na zkouškách. Já vždy říkám, že svět je malí.
Jo a Bišo je na nervy s takového počasí on se nechce umazat, ale za to Damišáček řádí jak černá ruka, ten je ve svém živlu a Bišo trpí vedle takového maniaka. To máte vidět jak jdou na rozdvojce, Bišo jak zesraný a Damiš s torpédem u řiti.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 12:47
- Nahlásit

Darina1
Teda,ty pejskum varis a ani se nepochlubis

Jinak Verco a dalsi,koho by to zajimalo,mam taky neco o krmeni syrovym masem:

Verca
No jo,to jsem zapomnela,kdyz se chces zbavit blech,musis vydesinfikovat i pelechy a mista,kde lehaji,nejlepe nejakym pripravkem k tomu urcenym...

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 12:51
- Nahlásit

krecinek
Jo vařím, ale co dům dal a až to ze žerou tak mají za se granule a konzervy.
Já vystříkala, vyprala a umyla vše kde by jen bleška vlezla, to ho smradu jsme se pak nemohly zbavit a ony ty kur.. by li u nás za se a opět. Kulovnici na ně.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 12:54
- Nahlásit

Darina1
Je dulezity zahubit i vajicka,jinak se zase vyklubou...Vetsina pripravku asi totiz hubi jen dospele jedince Ale nevim,jaky sprej by treba pomohl.
Verca
Zkus se zeptat,az pojedete s terezkou na kontrolu k veterinari,mel by vam poradit...

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 12:58
- Nahlásit

Romaine
tak já jí teda koupím. Předtím jsem dávala infadolan nebo kalciovku a to jsem musela rozetřít na gázu, páč to na ránu nešlo aplikovat, měla to moc mokré. Samozřejmě od počátku kupuji sterilní gázy od Hartmanu, či co.
Ale proč dětským olejíčkem? a jenom okolí? ona má totiž porušenou kůži na celém podbříšku, ale fakt jako na celém! dokonce i třísla. musím to dávat na celou plochu, nejenom na jizvu.

Momentálně sháním po celém městě lichořeřišnici bylinku, nikde to nemají, je to prý super antibiotikum na ty koky. Teď už aspoň vím, že nemám shánět bylinku, ale její semena. Tak holky, kdybyste chtěly přírodní antibiotikum, tak lichořeřišnice je super. Já používám tablety, když mám problém s močákem anebo na bolesti v krku (i angínu) a taky při průjmech.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:22
- Nahlásit

Darina1
Jenže já si furt říkám, že když tak propagují spot-on, který zabíjí blechy a odpuzuje je, tak proč je kurňa nutnost dezinfikovat prostředí? Snad by na ně neměli vlézt anizaboha, ne?
Jako těžko budu prád deky a povlečení v savu.... nebo je i na barevné prádlo?
Navíc mi teď pereme u Peťové mamky, protože není pořádně voda ve studni, tak ta bude mít radost, až se jí nakvartýruji s povlečením a přehozy na gauč.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:25
- Nahlásit

krecinek
Terezka než k nám přišla, byla zablešená, ale rodiče jí koupali a dali jí spot-on, jenže od místa aplikace spot-onu byla bez blechy, ale celá hlava byla fest zablešená, na každém centimetru hnidy, nechápu to, že to nezabralo. Takže to chytly i moje holky, které měly být ještě chráněné, měly na sobě spot-on měsíc a půl. Já si toho asi i pozdě všimla, takže se mrchy měly čas rozmnožit...

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:31
- Nahlásit

Verca
Tak to je fakt divný...No,ale při velkém zablešení to neodblešíš najednou.my jednou našli kote u silnice a bylo u nas par dni a odblesovala jsem ho samponem a jak rikas,vsechny se mu nacpaly do hlavy.Tak jsem je tahala pinzetou Stejne mu jich jeste par zbylo...

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:08
- Nahlásit

Verca
Tak jak píšeš, že pokud mají spot-on tak ty kur.. by neměli žit. Podle mě pokud pes má spot-on blecha se vylíhne s kočí na psa a zdechne no a pak na co vše stříkat a prát, že jo. Já to udělala jen jednou za dobu těch blech a pak jsem se na to již vyprdla a za chvíli bylo po blechách.
Veverko no jasně, že je i Savo na barevné. Víš co po té mé zkušenosti vem jen pelíšky vyper, vystříkej nebo vyper deky a povlečení, sedačku vystříkej a vystříkej jen místa co jsou z látky to by mělo stačit. Hlavně jim dej nějaké spoty jestli ještě nemají a jestli jo tak chvíli počkej a za měsíc jim jde nový, já to tak dělám a chytlavý Damišák za tím nic nepřitáhl.

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 14:13
- Nahlásit

ahoj vsem,
moje mamka by si rada poridila - nejspis pristi rok nejakeho maleho pejska. k tomu aby byl s PP ji donutim...akorat jeste presne nevi jaky by to mel byt konkretne pejsek...
chtela by ho nosit vsude sebou...do prace, na vylety a tak..ma takovou vizi ze si na nej poridi tasku, bude ho vsude mit sebou a bude ho ucit spoooustuu blbosti atd...
chtela bisonka...ale protoze si necha poradit i ode me...tak bisonka jsem ji trosku rozmluvila...protoze me (nic proti bisonkum) se moc nelibi exterierove...nelibi se mi ta jejich nacesana kulata velikaa hlavicka a navic simyslim ze je treb i vetsi nez nakej ten bolonacek...(moc se v techto pejskach nevyznam)

proto se ptam na radu..co byste doporucili? a pejska nebo fenku? mama byla doted presvedcena ze fenku, kvuli tomu aby pejsek neocuraval na zahrade stromky...

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání