Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Aknah
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 22:59
- Nahlásit

MartinaClaudi
Ahoj Marti, tak to je Claudinka uzasna, ze to zmakla i bez ukazovani, Fredymu radsi zatim ukazuju stale, dokud si nebude jisty a zrychluju mu, aby mi slalom probihal a ne plouzil. Jestli jdete na zavod pro zacatecniky, tak to urcite jdete, at si to vyzkousite, ta malicka rada se tykala ofigo zavodu.

Fredy byl jen na neoficialnich zavodech, kde nebylo velikostni rozliseni, behali S, M, L dohromady a privezli jsme bronz pred nami byly dve bordery, pro zacatecniky ty drahy nebyvaji tezke, prekazek jsme meli cca 13.

nemej obavy, o nic nejde, jdete si to zkusit a psi se chovaji malicko jinak na zavode nez na cvicaku a vetsinou prekvapi sve panicky
budem drzet palecky

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 15:09
- Nahlásit

http://www.anjuli.wz.cz/index.php?sel=6

Holky jukněte, jak jsou krásně ostříhaní pejskové na krátko, a dole je havanský psík no nevím, podobá se mu ?

http://www.anjuli.wz.cz/index.php?sel=7 a zde také

Aknah
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 21:35 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

emikami
frisacka maji hezkeho, ten havanacek se mi nelibi, nechala bych mu kulatejsi hlavu a spicate usi, takhle mi pripomina knirace, mozna je to tou barvou, ale stejne

asi nebude problem si rici co vlastne chces a oni se smeji havanaci pred vystavou upravovat? ja mela za to, ze uprava srsti je vylucujici vada

emikami
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:15
- Nahlásit

Aknah
Havaňáčkovi se vlastně upravují jen pacičky, zastřihne se to dokulata kolem drápků, musí to vypadat jako podkova nebo jak bych to řekla, nemělo by to být střiženo od země výše, ale ty horní až k zemi, když se to nechává růst vypadají pak jak lachtani Jinak nic jiného se neupravuje, krom že se vytrhají chloupky z uší, ostříhají drápky, a také se vystříhají chlupy mezi polštářky. Někdo vystříhává ty zbarvené chlupy u očiček, já to nedělám, Deniska nemá ustřižený ani chlup, alespoň u očiček, a říká se , když se zastřihne špičička ocásku, že vypadá bohatěji.

Holky , kde jste, juknu a vy nikdo.

Nakonec si tu budu povídat jen s Aknah

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 09:24
- Nahlásit

emikami
Dášenko jukla jsem na fotky a nádherně upravení pejsci, ale jedna výtka Bišonci musejí mít opravdu kulatou hlavu tak, že jim nejsou vidět ouška. Pak je to Bišonek. Jinak se mi hodně líbili Jokšíři a dole ten Havaňák i moje mu manžílkovy a tím pádem máme na příště vybráno, ale až tak za 10let a bude to Havaňák od emikami.

west
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 09:44
- Nahlásit

emikami
Jsou ti pesani pěkně upravení, já mám wesťu a ten je tam taky krásnej. Jinak jak je náročný na úpravu bišonek? Není s tím moc práce a jak se špiní. Oni mají jemnou srst ne?
Westi jsou hrubosrstí takže ta špína jde dolů lépe. My jsme vybíraly mezi více malýma bílýma pejsama no WHWT to nakonec vyhrál ale o bišonkovi jsem taky uvažovala.

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 10:07
- Nahlásit

west
Bišonci mají opravdu jemnou srst a když jím přeroste tak cítím na povrchu takový chemlon, ale když se ostříhají a upraví tak je to za se pohlazení na duší. Špiní se dost, můj už říká, že mám mánii na bílou, oni jak jsou po vykoupaní tak podle mě za dva dny jsou šedí, ale česáním se ten prach dá dat pryč. Když je Bišonek už dospělí tak ta jeho srst rychle vyschne a voda jen po ní steče nenapije se tak jak u štěňat. Takže pak to fenovani je rychlejší. Úprava a péče o Bišonky není podle mě vůbec náročná, hlavně záleží jak si je člověk naučí a co jim dovolí.

west
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 10:14
- Nahlásit

Darina1
Ale bišonci se můžou normálně koupat že? To westi by neměly, ti se bělí, já ji taky tak dvakrát do měsíce vybělim, vykartáčuju a pak vylezeme ven a sousedův yorkšír ji dycky tak vyvalchuje ve štěrku před barákem že si říkám že to bělení bylo úplně zbytečný

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 10:24
- Nahlásit

west
Bišonci se můžou koupat to zase není jen gaučák. Já moje dva Bišonky nebělím jen když jdou na stříháni, jinak používám obyč šampón a když mají hodně rezavé kolem očí tak 4% peroxidem z lékárny jim to sem tam vyčistím.

west
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 10:32
- Nahlásit

Darina1
Kamarádka má maltézáčka ale už má 6 let tak si s tím mojím štěníkem moc nechce hrát a právě je taky dost zabarvenej u očí a je zajímavý že je rezavej i na předních packách kolem drápků, to jsem neviděla.

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 10:49
- Nahlásit

west
Tak to zbarvení kolem tlapek má dva důvody 1. buď se pejsek nudí a s té nudy se vylízává- takže hlídat a zakazovat. Můj starší Biško kterému je 3,6let má úchylku na lízaní, ale jen kolem pinďoura, když ho sem tam okřiknu nemívá místo mezi nohama tak rezavé.
2. to může být s působeno mikroby a na to pomůže lidský lék LAMIZIL. Mazat týden a mikroby jsou fuč.
Rezavé tlapky mají tady u nás hodně pejsci, moji naštěstí ne a když mě někdo zastaví a ptají se na ty tlapičky vždy jim poradím tyto dvě věci. Tu mast za se vím od paní u které byly zjištěny ty breberky a ona musí pravidelně jednou za rok mazat a pak mají pokoj, ale já si myslím, že je to s té nudy. Stačí hlídat a nechat odrůst rezavé chloupky a mělo by být po problému.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 12:27
- Nahlásit

Darina1
Claudi si pořád olizuje tlapky a čislí kožich jako kočky, ale zezavé reda opravdu nejsou.

west
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 12:37
- Nahlásit

Darina1
No přes den mu to nezakážou, chodí do práce. A co když si olíže ten krém? Nestane se mu něco?

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 12:45
- Nahlásit

MartinaClaudi
to je dane hodne geneticky, Fredy ma rezavo okolo tlamicky jak se olizuje, neresim to

west
ty tlapicky, muzou byt opravdu zpusobene breberkama jak psala Darina, nebo plisen, nekde slapl, vykoupal se, taky muzes zkusit slabou octovou vodu a nebo slaby roztok hypermanganu. neutralizuje

krecinek
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:47
- Nahlásit

Ahoj holky
Tak mě napadlo...Co všechno jsou vaši hafani schopni zkonzumovat? myslím tím ted ovoce a zeleninu v syrovém stavu...
Monty už měl, snědl a loudil o přídavek, když jsem mu kousek ukousla: jablíčko, kiwi, mrkev, nektarinku, okurku, cherry rajčátko(celé ), papriku dokonce i kedlubnu

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 22:08
- Nahlásit

krecinek
Jablko, kiwi, mrkev, nektarinku, pomeranč, okurku, rajče, papriku, kedlubnu, ředkvičky, jahody, hrušky, hrozny, maliny a ostružiny, banány, hrášek, salát, mandarinky, broskev, pažitka, rybíz červený bílí i černý a dál si už nevspomenu asi. Ještě miluje pampelišky, hlavně květy.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 23:19 - Změnil/a: MartinaClaudi
- Nahlásit

http://www.havanese-kennel.com/gallery%20map/video /Kep004.avi

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 07:53
- Nahlásit

MartinaClaudi
Teda,to toho basti No,na jahody jsem zapomnela,ty taky rad,ale hrasek ten jenom rozkousne vejpul. Kyticky taky moc rad,i travicku,jako dneska rano,ale pak se mi jeste na prochazce z te travicky poblinkal a pak jeste jednou doma
Moc hezke fotecky.

Darina1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:07
- Nahlásit

krecinek
MartinaClaudi
Takže tím, že mám dva psi a oba jsou každý jiný tak i v přístupu k jídlu.
Damišák to je vyloženě popelnice, cokoliv kdekoliv a opravdu vše ze žere, když napíši že i zbožňuje kyselé zelí tak to mluví o všem.
Biško to je s piš frfla, ale co mám v ruce tak by papal,ale i to se snaží prověřovat.
Když jsem jednou jim dala citron tak jsem čekala co bude, Damišák se vrhl a pak prskal, Bišo prověřil a nemusel prskat.

Candy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:19
- Nahlásit

krecinek
Tak Candy je čistý masožrout, syrovou zeleninu a ovoce nejí.

Candy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:27 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit

krecinek
MartinaClaudi
Darina1
Ale zase jí chleba s medem, heč!...... ale bez kůrky

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:40
- Nahlásit

Candy
tak to Fredy i s tou kurkou a med mu taky smakuje, (mam pocit, ze i vcely, kdyz ho obcas vidim jak hypnotizuje to cesno) proste mam doma popelnici

Candy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:57
- Nahlásit

Aknah
Candy se chová jak popoelnice zase venku, to ho zajímá každej vajgl, a vše vezme do tlamy. Ale nejzajímavější je to pro něj ve městě, když jdeme kolem stánků rychlého občerstvení, to si zďobne každou upadlou hranolku, nebo kus housky - bufeťák jeden!

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:18
- Nahlásit

Candy

jeste ze Fredy hranolky nezere, ale s bufetenim jsme zapasili od malicka, kazdy kapesnicek byl jeho, ale zvladli jsme to natolik, ze ted si uz jen cuchne ale tech nervu, toho hubovani, tech nesmis

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:28
- Nahlásit

Aknah
Tak uchylku na papirovy kapesnicky mel Montik taky...sice jsme to nejak zvladli,ale kdyz je navolno a je dostatecne daleko,jeste se nejaky do huby sem tam vezem. Ale diky tomu mame povel FUUUJ tak vypilovany,ze mi jednou z huby na tento povel pustil i nalezeny salam a kost

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:31
- Nahlásit

krecinek
no nesmej se, opravdu je to tak, kdyz Fredymu nekdo neco nabizi, cokoliv, sunka, salam, burt a ja mu reknu nesmis, tak otoci hlavu a jde od toho a ceka az mu to dovolim a to i nekdy ne, nekdy si to veme jen ode mne. Ale musi tam byt to nesmis, jinak si klido pido veme

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:33
- Nahlásit

Aknah
Tak takto daleko jeste nejsme, ale abych rekla pravdu ani jsem to nezkousela. Ale myslim,ze by neposlechl,to Fuj se nám opravdu zatím jenom vztahovalo na nalezené věci

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:36
- Nahlásit

Ještě jsem hodím jeden dotaz..Jakou kdo pouzžíváte kosmetiku a ajk jste s ní spokojeni??? Já mám Héry,celkem myslím ujde,ale klidně bych možná zkusila i něco jiného,ale do profi bych nešla, přece jen jsme stříhaní, srst mu extra nepěstuju, výstavy nehrozí...
Někdo tu někdy mluvil o Gottliebu,ten je jaký?

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:39
- Nahlásit

krecinek
mam heru a menit nebudu, vyhovuje maximalne

krecinek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:42
- Nahlásit

Aknah
A jakej máš šampon? popř kondicionér? A máš rozčesávač?

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání