| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 12:19
- Nahlásit
krecinek
zkus třeba ty kosti, jak tu radila Monka, já se k tomu pořád kopu a ne a ne zajít do řeznictví.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 12:37
- Nahlásit
Verca
No,to muzu zkusit..to je morkova kost,nebo jaka? On moc na ty psi vecicky nreni,ruzne uzliky,tycinky,kosticky,zakruty...to se tady vali tak mesic,nez to vyhodim,protoze je t olizane a plne spiny,nebo to dostane jiny hafik...Ale ty granule mu taky zmenim,asi zkusim Eukanubu, i kdyz je draha,ale treba by mu vic chutnala....
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:00
- Nahlásit
emikami
No jo podobné foto , ale já si Candíka poznám
Aknah
Právě, když ho vidím venku lítat, tak to mě vždycky přesvědčí, že ho zatím stříhat nebudu. Fredíkovi by taky stopro slušela dlouhá srst např. při agility nebo dogdancingu, na který se chystáš. Je to pak víc parádní
Tak co, podařilo se mi tě přesvědčit
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:09
- Nahlásit
krecinek
Nene, to je normálně hovězí žebro. tak jsem to teda pochopila. Zajdeš do řeznictví a je to. není to nic určeného přímo pro pejsky. Obě moje psice žužlají různé kostičky a tak a plak stejně mají. takže ot nepomůže.
Ale s tou Eukanubou nevím... Určitě cena neodpovídá její kvalitě. Dost se zhoršila. Nechceš raději zvážit nějaké jiné granče? Pokud mu purina chutná, tak bych dál krmila jí. To že ti to řekne veterinářka, tak to může být i proto, že zrovna tyto krmiva prodává a dělá jim reklamu. nevím, ale spíš dám na zkušenosti lidí než na veterináře, co se týká granulí. Podle mě správný veterinář ti poradí krmit syrovým masem. Protože to je to nejpřirozenější. pak je to většinou o prachách, když se jedná o granule.
Lidi, co tu na cz-pes píšou, tak s Eukanubou spokojeni moc nejsou. Ale možná mají různé řady, nějaké holistické, ale já bych do Eukanuby nešla... ee
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:23
- Nahlásit
Verca
No,tak jsem koupila to hovezi zebro,ale ze by se na nej nejak extra tvaril,spis nevi,co s tim Odkrojila jsem mu jednu kost,at si zuzla Taky jsem vzala na zkousku kilovku ty Eukanuby,je asi o 50 kc drazsi nez 800g pro planka. Ted tu mam kilvku te Eukanuby,jedno baleni pro planky pro dospelaky malych plemen,tak uvidime,budu mu to michat a az dokrmim,uvidim. Granulky ted nechtel,uz ma zajem o tu kost Ja nevim,co to krmeni syrovym masem,je to dobre?neprodrazi se to?a jsou potreba nejake spec.vitaminy,nebo staci jen to maso?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:26
- Nahlásit
No, z te kosti nejakou vyjimecnou radost nema,dokonce od ni obcas odejde...ale vrati se ak zase k ni
|
janča
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:38
- Nahlásit
Aknah
Připojuji se k Majce, abys nechala Fredymu delší srst. Hele pak můžeš udělat třeba takovouhle fotku!
No předce ti sem nebudu dávat tu z chaty, plnou klestí, zbytků šišek a jehličí
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:39
- Nahlásit
krecinek
jooo to samé řeším taky. Taky bych chtěla zkusit holkám aspoň občas dát flákotu masa, ale pořád mám strach z parazitů a tak... nevím, jak dlouho mají to maso v řeznictví a jestli v tom něco nebude, když to tepelně nezpracuji.... Myslím, že se to až tak neprodraží, když vezmeš v úvahu, že toho pes tolik nesní (popravdě nemám představu, kolik syrového masa pes má sníst)...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:40
- Nahlásit
krecinek
blbá otázka, ale... dá se koupit "obrané" žebro? nebo jen s masem. já hovězí moc nejím...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:50
- Nahlásit
Verca
Tak na hovezim bylo masa hafo,na veprovym to bylo jen potazeny kosti..no,prave to taky resim,jestli nedavat syrovy maso.Jinak ted tu kost mel taky syrovou a nevim,kdyz budu treba 4 roce docervovat,jestli by to vadilo,kdyby ho mel syrovy...prece jen,je to pes,ma byt na to uzposobeny,nebo ne? Ja nevim,no...A taky,jestli je potreba nejaky vitmin..jinak o davku se tk nebojim,to uvidim,jak mu bude ci nebude Spis si jeste rikam,jestli by mi pak jeste nekdy zrl granule,treba kdyby se nekam jelo,ale zase to bych mohla vyresit knzervou...
Jinak hlasim,kost sezrana,d Eukanuby smichanou s pro plankou se s chuti pustil ted Tak nevim,mam dilema...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 13:52
- Nahlásit
Tady v tom reznitvi jsem to nevila,ale v Plusu maji ruzne krky,srdicka,zaludky,kridylka apod. kupovali jsme to kocce,ale to je madam a jen tak necim se ji nezavdecis,jak nema svoji oblibenou kapsicku nebo granule Friskies...pohrdne klidne i syrovym kurecim masickem...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:01
- Nahlásit
krecinek
No po té velké akci co jsem nyní zažila, bych nekrmila Eukanubou vůbec, slyším jen špatné věci, Proplan prý také není dobrá, v Royalu je také soja, takže co mi doporučují , a už jsem teda na to dala, je Belcando, to není tak drahé a dovezou ti to domů zdarma, ty bydlíš v Praze, že? no a pak tedy nyní ten First Mate, dost mě o tom dost lidí přesvědčilo, ale je to dražší. Líbí se mi ale i ta holistická řada od Traineru no a doporučují ten Engle pack, hele jestli tady někde bydlíš, tak se domluvíme, mám tady takových chuťovek, že Montík nebude vědět co si dříve vybrat, tak popadni někdy psa, a přijeď , dáme mu vybrat . no některé granule už dopapávají, no a v Hilsu je také prý soja. v Biomillu také, takže teda fakt je to těžké. Mluvila jsem s jedním pánem, psa krmi Eukanubou, pak přešel na F.M. s borůvkama, a pes kadil i krev, myslel že to asi nebude snášet, ale vydržel, a tyto granule prý pročistí organismus, či co, takže ho to pročistilo a je to nyní ok. a pes velmi dobře prospívá. Je to větší plemeno. Takže tyhle granule co jsme s nimi krmily, nám akorát tak psy asi spíše jen zanášely různými hnusy.
Syrové maso bych nikdy nedávala, ne v této době, možná ještě tak před 10lety, ale nyní ani náhodou, fakt bych se toho velmi bála. u malého plemene kor.
Kdybych ty kosti koupila, tak se určitě holky zblázní. no a nemyslíte, že by mohli kousek kosti uštípnout a spolknout, není to nebezpečné?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:02
- Nahlásit
krecinek
no tak teď mám další dilema, zda koupit hovězí nebo vepřovou kost. ale tak čistící schopnosti by měla mít snad každá....
Eukanuba je hodně slaná, takže by mu měla chutnat... a ta sůl je právě to, co mě odrazuje...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:06
- Nahlásit
ne v této době, možná ještě tak před 10lety,
no to si taky právě říkám... jak vidím ty reportáže z obchodů... fuj hnus.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:08
- Nahlásit
emikami
Verca
Ach jo a co ted... emikami: Jasne,nekdy se muzeme videt,ale ted to nejde,mam zkouskovy,pak chvili jet domu k nasim,pak brigada,ale to uz bych mela mit zase tady Kosticka zmizeĺa No,ja taky slysela,ze se kosti nemaji davat,hlavne malym psum,ale kdyz to tu monka doporucovala....ta myslim krmi syrovym masem,ne? No,ja ted opravdu nevim,bud zkusim jeste nejake grnule,kdyz rikate,ze tta Eukanuba je na nic,ae ted ji dostavat bude,zase nemam ted tolik penez,abych ji mohla vyhodit a koupit jine...a co ten Hills,ten je dobry?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:09
- Nahlásit
Verca
Ale zase,my tam to maso taky kupujeme,ne? a navic,tady mam v blizkosti fakt hned temr u baraku dve mala sourkoma reznictvi,tak by to melo byt ok...nemluvim a super vyhodnem nakupu nekde ve velkym obhodaku...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:10
- Nahlásit
Sůl jde hlavně na ledviny, a právě ty levné jsou prý hodně slané, aby to psům chutnalo, oni mají slané moc rádi. ale už to není pro ně zdravé.
Kost bych koupila asi radši hovězí, protože vepřové maso psy žrát nemají.I když ho tam asi bude málo. možná to je fakt jedno. Bellince jsem to kdysi dávala, nebo myslím když jsem dělala polévku z morkové kosti, tak jsem jí to pak dala, a to je pro ně také dobré, maso už na tom právě není. Uvaříš polevku a zbyde ti kost. Je to tak snad ne? Je to dlouho, můžu si to již už nepamatovat
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:13
- Nahlásit
krecinek
Hele Hills , tam je právě také ta soja, také mě to nedoporučovali, myslím že půl hodinku bys mohla věnovat, nemusíš se zdržovat dlouho, jen vyřešit krmení, nebo si pro to přijeď já ti dám různé zbytky, co mi radily že to je dobré krmivo, a uvidíš co mu bude chutnat. Klidně ti to dám, ať se toho zbavím.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:17
- Nahlásit
http://www.novafoods.cz/shop/index.htm
http://www.belcando.cz/index.php?section=bel_fines tcroc
http://www.macola.cz/prejza/?dokument=katalog&kate gorieid=43
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:21
- Nahlásit
emikami
No,tak uvidim,jenze ja nebydlim prave primo v Praze,ale v Kralupech...
Na ty odkazy se podivam,ale stejne mi jeste lezi v hlave to maso...Monty mel tu kost hovezi a ano,je to to,co se kupuje na polivku
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:21
- Nahlásit
Milá Brituško, a přeji ti k tvým narozeninám hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky a radosti.
Tvá panička
Tak snad se to povedlo, jinak u mně v Novinkách .
Britušce jsou dnes dva roky
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:22
- Nahlásit
emikami
No,ten trainer nevypada spatne...jeste se poradim i s pritelem,je to taky prece i jeho pes
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:23
- Nahlásit
krecinek
no jo, ale my si to maso uvaříme. a já mluvila o syrovým mase.
Jednou jsem dala Pheobe ohlodat vepřovou kost a ta pak blila jak amina, tak mám právě strach. ale nemuselo to nic znamenat.
No určitě tu Eukanubu spotřebuj, to mu nic neudělá. tady jde o dlouhodobější krmení....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:26
- Nahlásit
emikami
Gratulujeme,ja i montik
Verca
No,asi to udelam tak,dokrmim to co mam,to je tak jeste na mesic a pak se uvidi.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:44
- Nahlásit
emikami
Veliká gratulace Britušce!!!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:45
- Nahlásit
Verca
Cim vlastne krmis ty?
emikami
Asi si pak o prazdninach objednam ten trainer Kdyz ja myslim,ze je mu to jedn,jake grnule- i ted jak jsem myslela,ze se s chuti pusti do Eukanuby smichane s tim pro planem,tak uz z toho zase nic nebylo...Je mu je to jednodo granuli jde proste jen kdyz ma hlad a ani mu nazalezi,jako to jsou...zkusili jsme celkem troje (pocitam i ten Fitmin) a neregistruju zadny rozdil v jeho chuti...
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:47
- Nahlásit
Verčo Phoebe ten sestřih strašně moc sluší Líbí se mi více v tomto kratším sestřihu než v tom chlupatém kožichu Je to úplná kočka
To Andy je teď úplně nakrátko, že mu jde vidět každý jeho pigment na kůži
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:48
- Nahlásit
krecinek
já krmím Nutro choice lamb&rice vyjde to přibližně stejně jak purina proplan, někde i levněji. a pro mě má nesrovnatelně jinou kvalitu. V nutro choice nejsou alergeny jako lepek, kukuřice, a taky sója.... a tak.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:49
- Nahlásit
Janik
No vypadá hrozně roztomile, to jo, ale ten střapatý střih víc sedí na její kašpárkovskou povahu. Takhle je takové roztomilé mimi... Ale taky se mi hrozně líbí, má takovou malinkatou hlavičku a velké kukadla.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 14:55
- Nahlásit
Brituška
Vše nej k narozeninám!
přeje Candy s paničkou
|