| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:26
- Nahlásit
monka
No,tu prvni srovou opravdu snedl celou,ale byla tenka jako tuzka, tak asi proto. Jinak tu syrovou ze vcerejska okousal tak jak popisujes, pak jsem ji vecer vyhodila,byla cela spinava, protoze si ji zvejkal na koberci a ne v peklisku nebo na dlazbe,kam jsem ho posilala. Varene kosti sni cele. Zacpu jsme taky nemeli,ani kdyz dva dny po sobe snedl varenou kost. Vcera jsem mu zkusila dam syrove maso,co jsem okrajela,ale moc se na to netvaril,nevedel asi co s tim Ale zkusim to zase,myslim,ze ma v sobe vic vitaminu a mineralu.esencialnich aminokyselin apod nez maso uvarene...Ty krmis jenom syrovym masem?
A jeste se te chci zeptat-chodis s Luckym behat? Myslis,ze uz muzu s Montym taky? Ma skoro 9 mesicu a vazi 4,30 kg,zatim jsem to jen tak zkouseli,ale vzdycky kdyz uz tolik nemohl,radeji jsem ho nechala...Taky me zlobi,ze pri¨tom skace a steka a dela blbosti a pak, kdyz se takto unavi,uz moc nechce...A kolik takovy pejsek vlastne vydrzi pohybu?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:52
- Nahlásit
krecinek
Lukymu davam len surove maso+ zeleninu varenu pomackanu alebo surovu-jemne nakrajanu, nakrajene koprivy, 2-3x do tyzdna pridam kasu z ovesnych vlocek,3-4x do tyzdna davam surovu kost, potom davam biely jogurt,cottage, zerve syr, surovy zloutek, jatrovy kolac-ako pamlsek na agility... Krmim raz za den-vecer, a do jedla este pridavam pupalkovy olej a pangamin. Kedze Luky nerozhryzie velke kosti (kosti z kurcat mu nedavam), tak mu trosku pridavam DRUCALu-vapnik.
Co sa tyka pohybu, tak s Lukym uz beham od 8-9 mesiacov. Denne nabeha okolo 10 km rychlym tempom (vedla kola), ked ma trening agility, tak menej. Chystame sa aj na dogtreking.
Najvacsia zataz pre psa je psychicka-ked musi pracovat napr. trening agility, frisbee....,fyzicky zdravy mlady pes toho zvladne vela. Len sa to nesmie prehnat a ist napr. na dogtreking so psom, ktory nema kondicku a cely jeho zivot bol maximalne na prechadzke okolo domu. Musi sa zatazovat postupne.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:54
- Nahlásit
krecinek
zlobi Ta preto, ze je to pubertak
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:01
- Nahlásit
krecinek
po jake dobe jiz Montik nemohl? na treninku se fredy tvari, ze jestli tu trasu pobezi jeste jednou tak na miste umre vycerpanim a pak se objevi nejaky kamarad a je po umirani a lita jak strela. jestli on Montik eni tak malicko linej a nehraje to na Tebe
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:05
- Nahlásit
monka
Jasny,diky,zacneme postupne Zkusim behat par kilacku a taky treba zkusit kolo,aspon kousek...taska,kterou jsem ptro neho objednala nedosla,takze to zkusime vedle kola.
Aknah
To vis,ze ho to asi pak prestabne bavit,tak se mi zavesi za paty a dela,ze uz nemuze...jen jsem mela strach,abch ho nepretahla,ale kdyz Lucky sportuje taky od tohoto veku,tak zacneme taky
A jeste neco,behate s psama na volno noebo n avoditku-ja zatim navolno,ale prave dochazi k tomu,ze mladej je desne hrrrrr,spintuje,leti jak blazen a pak je hotovej. Takze dkyz si ho treba privazu,tak ho muzu brzdit...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:06
- Nahlásit
Aknah
tak to presne poznam aj ja
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:11
- Nahlásit
krecinek
Luky sportuje o mnoho drive nez od deviti mesicu a Fredy taky, mel jeden cas obdobi kdy si lehal po ubehnuti cca 100m, ale pak se to srovnalo a Fredy beha od cca 5 mesicu agility. ja s nim nebeham, jen an cvicaku a kdyz jsme byli na kole, tak byl na volno v mistech kde mohl byt a tam kde byt na volno nemohl, tak byl na voditku. Dogtreking se taky chodi se psem na voditku, prave z duvodu, aby nelitali kam je napadne a nevycerpali se moc brzo, tak nez se Montik nauci tempo kola, tak si ho klidne privaz, ale pozor, at Ti nekrizi cestu
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:11
- Nahlásit
krecinek
Luky beha na volno-ale tam, kde neni cesta, napr. po polnych a lesnych cestickach...Ked idem na kole po ceste, tak ho mam v kosiku na zadnom nosici. Ked behame, tak na nebezpecnych miestach ho mam na voditku, inak je navolno. Luky si uz zvykol a bezi vedla kola, alebo vedla mna. Iba ked je na obycajnej prechadzke, tak si odskakuje citat noviny-cuchat a znackovat.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:13
- Nahlásit
monka
ahoj Moni rikala marketa, ze jsme se potkaly v Kacove? Fredy prave dozvykal kost dle Tve rady , jen nevim zda pro nej nebyla lepsi ta veprova co byla velika a mela chrupavky na obou koncich, vydrzela mu dele a ohryzal i ty chrupavky
|
krecinek
Člen |
- Nahlásit
monka
No,s tim kolemprece radeji asi pockam,nejdriv se naucime behat normalne
|
monka
Člen |
- Nahlásit
Aknah
na dogtreking bude mat Luky postroj.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:16
- Nahlásit
monka
jojo to je rozumny a ty budes mit pas kolo pasu, nebo voditko? ale efekt je stejny, pes je privazany
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:16
- Nahlásit
Aknah
Syrovy veprovy by pesani asi nemeli,jestli si pamatuju jeste z gymplu,tak prasata jsou mezihostitele tasemnice a zakukli se ve svalovine...ale kdyz je ta kost treba dobre orezana...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:17
- Nahlásit
Aknah
s Marketou som este nebola. Veprovu kost nedavam, lebo davam surove kosti a bala by som sa pseudovztekliny. Citala som, ze riziko je minimalne, uz dlho sa u nas nevyskytovala, ale aj tak.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:18
- Nahlásit
krecinek
presne tak, este sa trosku bojim parazitov.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:19
- Nahlásit
krecinek
na tom kole budes rychlejsi a Montik by nemusel mit cas delat vylomeniny
Moni, vcera jsme byli na prvni lekci clicjeru, tak jsem zvedava zda se na nej nauci Marketa rikala,ze se uz se ucite privolani pres slalom, to je skvely, moc vam drzime palecky, my ho zatim porad jdeme na hracku, nechci nic uspechat
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:21
- Nahlásit
krecinek
monka
maso tam nebylo skoro zadny a vylo tam hodne chrupavky
veprovou nozicku mu syrovou nedam, to bych se bala, tu skoro rozvarim, ale tu kost jsem mu dala, ochroupal z ni chrupavky
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:21
- Nahlásit
Aknah
Luky je ohodne rychlesi ako ja na kole. Ked som na rovine, idem 35 km/h a nepredbehnem ho-ked si davame zavody
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:22
- Nahlásit
monka
Kupuju od reznika,tak doufam,ze je to kontrolovany.U nas je male t¨reznictvi,maji tu maso cerstve. Jinak co treba tatarak?to je vlastne taky certve maso,nebo steak,kdyz j ekrvavy..tak proste doufam,no...mja tepve zacala minuly tyden,kvuli zubnimu kameni.Koumi masio na polivku,orezu,kosti dostane,zbytek masa budu uvarim nebo mu kus dam i jen tak syrove...ma to jako takovy pamlsek.Ale doufam,ze si na to moc nezvykne,aby mi pak uplne neodmital granule-maso mu do nich prodam a je fakt,ze sni i ty granule,nehraje si na popelku.)
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:22
- Nahlásit
A co to je přesně za kost, to je prasečí žebro?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:23
- Nahlásit
monka
luky je jiz trenovany. montik ne a pokud je takto rychly, tak pak ma cas skakat panicce na paty delat podobne vylomeniny, kdyz pouze bezi
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:25
- Nahlásit
A nemůže pod to kolo vbjehnout?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:28
- Nahlásit
Aknah
stojim pri 9 tycke u slalomu, Luky je dalej od slalomu-caka. Ked ho zavolam-slalom, tak mi krasne aj s nabehom urobi slalom. Nepride ku mne bez toho, ze by obisiel slalom. Som bola na to pysna-neucila som ho to, len sme to vyskusali. Uz ma asi ten slalom tak nauceny, ze mu to nevadi. Ale este som neskusala, aby som stala az na konci za slalomom. A Framik to vie tiez.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:29
- Nahlásit
MartinaClaudi
muze, proto si ho musis drzet vedle predniho kola, na pomerne kratkem voditku a kdyz je na volno, tak je pravdepodobnost mala, ze ti vbehne po kolo
ja to resila s fredym tak, ze jsem ho mela na prave strane a v momente kdy mi zacal krizit cestu, tak jsem do nej jemne kolem drcla, aby vedel, ze pokud se bude stacet do leva muze ho to i bolet
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:31 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
MartinaClaudi
moze Ti vbehnut pod kolo a ani nevies ako. Preto ho nemam na voditku a davam si pozor, aby mi neprebehol pred kolom. Cim mensi pes, tym horsie sa s nim ide na voditku u kola. Ale aj to sa da naucit. Ale riadim sa zasadou-nikdy never psovi, je to predsa len zivy tvor a nie robot a moze ho nieco vykolajit-napr. uvidi kocku a uz ho mas pod kolom.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:32
- Nahlásit
monka
to je skvely, primo uzasny, treba se tam taky jednou s fredym dopracujem, minule na cvicaku ho sel bez ukazovani, tak jsem se taky nadouvala pychou ale zatim ho nechci nechavat samotneho, prece jenom se to uci teprve tri nedele
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:32
- Nahlásit
monka
No,to Montymu takovy rychlost opravdu nehrozi,sprintuje vzdycky chvili,treba za mickem nebo kdyz ho chytne rapl...No,my zacneme postupne-pro zacatek budu rada,kdyz ubehneme nejak takove mensi kolecko-cca 3 Km,pak budeme pridavat.Je mi jasny,ze ho az bude trenovany,behanim neunavim,tak pak treba pomuze to kolo,zvykat ale muzu uz ted..teda az prijedu na prazdniny domu
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:34
- Nahlásit
krecinek
to je ten spravny postup
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:34
- Nahlásit
monka
Je fakt,ze i pri behu jsem se o nej malem prerzila x-krat.
A ted vas slalom,to musi byt parada
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:35
- Nahlásit
krecinek
Luky beha pre radost, nie preto, ze to musi. Miluje pohyb. A o tom to je
|