| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:06
- Nahlásit
Aknah
Tak syrové maso rozhodně nejím
Čaj s citronem si nedělám, jen ve vyjímečných případech když onemocním, a to co píšeš to nevím, ale pokud si do sebe chci dát vitamíny, takže si dám do vody lžičku medu a vymačkám citron - je to lahodný nápoj a pomáhá při nachlazení, mám to vyzkoušené - když je to takto, tak také tam dělá citron tu neplechu???? Ptám se....
Co se týče krmení, to že tady měli nyní více druhů krmení bylo způsobeno tím, že jsem hledala to co si oni začnou vybírat, takže když šel někdo ke krmení sledovala jsem jaké si vybere, abych udělala závěr, jinak výše jsem psala, že jim to seberu nebo tak nějak, nevím jaké slovo jsem přesně psala, proto bych ráda někomu zaslala ten Trainer, zbytečně ho tu skladovat, a už dostanou jen dva druhy krmení, nyní to je First Mate s borůvkama a pak takové štěněčí, místo tohoto štěněčího příště vyberu jiné od F.M. a nebo to Belcando. Včera jsem jim nasypala zbytek Hillsu adult a stejnak se do ní pustily a vyžrali všechno. Dnes jsem jim namočila ta dvě krmení od F.M. a spucovali to také vše, namočit se to přímo nedá, je to ale takové mírně rozměklé. Takže jak jsem psala jistě výše, že si zobly, atd. a že normálně to dělám tak že jim nasypu dopoledne, a pak navečer, mezi tím nemají nic, a to si možná přehlédla. Když je jeden pes, dělala jsem to tak, a bylo vše ok, ale když je víc psů, je lepší dát porci a navečer druhou, protože když začne žrát jeden připojí se další, při jednom psovi, nikdy mně bohužel nežral na povel,zrovna v tu hodinu co jsem mu to dala, vím, že se říká, nechat 20 minut,- nesežere to - má smůlu - vzít to - pak si to rozmyslí, mně to bylo proti srsti, a tak jsem to prostě nechala, ale při více psech to takto praktikovat nejde.
Srst !!! Nám se nezhoršila srst, nám se jen plstnatí, a to tu řešili snad všichni v tomto období 8-12 - ? měsíců. Myslím, že to je opravdu přesrsťováním nebo prostě změna srsti na dospělou. Myslím, že ani špatný šampon či kondicioner nepoužívám, jsem s tím spokojená, samozřejmě že kdybych měla vyzkoušet několik značek, musela bych ji zkoušet aspoň půl roku a pak z toho vydedukovat, která kosmetika nejvíce seděla, ale zase.... při počtu více psů, a různých srstí, se určitě nemohu trefit do takové kosmetiky, která by vyhovovala všem, takže když uvidím, že jedna kosmetika nebude vyhovovat Britušce koupím ji jiný šampon, atd. a pro ostatní budu mít klidně zase jinou tu kosmetiku.
Změnami prochází myslím dobře, ani nemají žádné průjmy, ani neblinkají. některým psům přechody vůbec nevadí, možná to není vidět, oni to cítí, ale to já zas nemohu vědět.
Podle mě by se granule střídat měli, ale ty píšeš každých půl roku, já psala, třeba jednou za rok, možná dva, ale nekrmit 5 let pořád tím samým, a nebo jsem psala střídat, kuře, jehně, rybu, pokud to teda budou žrát. Dost lidí to tak dělá a to jsem se ptala už také třech veterinářů, jak to dělají s krmením svých psů, a právě se shodují na tom, zkrmí jeden pytel kuřete, pak třeba lososa, atd. občas změní značku.
Je tady jen jeden problém, sice jsem to ještě neštudovala, ale měla by každá holka mít svou dávku určitou, aby neměla třeba toho moc, a bohužel já je nemám naučené aby si každá šla ke své misce a sežrala si to své, nasypu jim do 3-4 misek to samé a vemou si společně, bylo mi také řečeno, že si to pes umí přiźpůsobit sám, tak v to doufám, že si vemou to co potřebujou, pokud bych viděla že někdo jaksi začne tloustnout, oddělila bych ho na krmení jinam, a dala bych mu jen tu jeho porci, bohužel pokud by nežrala, měla by asi smůlu , nažrala by se buď večer nebo další den.
Tak jak je to s tím citronem ve studené vodě s medem ?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:29
- Nahlásit
emikami
otazku krmeni opoustim, kazda na to mame jiny nazor, tak proc se dohadovat, ja nebudu krmit jako Ty a Ty nebudes krmit jako ja.
Treba Fredy kure nemuze a jehne mi nezere, takze zustava ryba a s cim ji mam stridat?
Neco to plstnanesti srsti zpusobilo, co, na to si musis prijit sama, Tvoje psy neznam, u Fredyho vim jednoznacne co to bylo, coz u Tebe byt nemuze podle toho co jsi psala.
kdyz jsem psala, ze by to mohl byt stejny duvod jako u Montika coz je presrstovani, tak si me necim setrela, neco v tom smyslu, ze Deniska je starsi a uz ji je rok, takze je presrstena
nepsala jsem nahodou hlinik a kyselina citronova? copak ja vim slozeni vasi vody? pokud tam je hlinik, tak je efekt stejny jako u caje, ale asi v mensi mire, caj je nejvetsi prirodni zroj hliniku. Pokud tam hlinik neni a nemichas hlinikovou lzickou, tak by reakce nastat nemela. Mluvim o kyseline citronove, nikoli o vitaminu C, ketreho stejne ve stave z citronu moc neni, nejvice vitaminu C je v bananu a kdyz citrusy, tak v te slupicce mezi slupkou a duzninou, kterou ja osobne velice duklade oloupu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:36
- Nahlásit
Aknah
Neber to jako nějakou hádku ale ....kdyz jsem psala, ze by to mohl byt stejny duvod jako u Montika coz je presrstovani, tak si me necim setrela, neco v tom smyslu, ze Deniska je starsi a uz ji je rok, takze je presrstena
.....tohle jsem určitě nemohla napsat, protože si myslím,že přesrstěná není, teda nepozoruji to.
A rozhodně bych tě nesetřela, vím jak reaguješ, a nechci zde rozpoutat nějakou hádku kvůli holkám, to se můžem hádat po mejlu, o což také určitě ani jedna z nás nemáme zájem.
A pokud by to vyznělo pro tebe jako setření, protože ty ode mně některé příspěvky tak bereš, tak věř že tomu tak není.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:37
- Nahlásit
emikami
ja neznam u Fredyho doubani se v jidle, takze si to nedokazu predstavit, nezral mi to jehne, to byl radsi ohladu, ale kdyz na nej zavolam Fredy bašta, sedi u misky a pusti se do ni hned, ted i kdyz mel granule. a pokud odesel od nedojedene misky, tak jsem mu ji chvili nechala a pak sebrala, tohle obdobi bylo, kdyz jsme prechazeli z 2x denne na 1x denne. A pokud granule macis, urcite bych je nenechavala, okoraji.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:38 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Aknah
Aknah
Člen # Zasláno: 4 Čen 2007 16:53
Citát
krecinek
hele a nejsou Monty a Deniska v podobnem veku? nepresrstuji?
-------------------------
Aknah
Montík bude asi mladší, Denisce bude rok příští sobotu
Koupání by jistě mohlo pomoci, ale nejdříve jsem to musela učesat, radši jsem to naolejovala a za pár dní ji asi vykoupu, kondicioner tu mám od Petsilku, ten tenkrát Britušce hodně pomohl. No a nikdo jste nepoužíval Biogrom?
Máš Fredyho fotku když byl v dlouhé srsti ?
-----------------------------
Já to teda vidím jako pouze odpověď, že je Montík mladší, nic víc nic míň.
Pokud ale vím, tak přesrsťování není asi ze dne na den, či z měsíce na měsíc, trvá uričtě delší dobu a také asi každý pes se dostané do dospělé srsti v jiném věku, ale stejnak, když česat nebudu dospělé holky a budou více zarostlé také se mi splstntí ale ne tak jako se to nyní děje u Denisky. Tento problém jsem měla když byla po operaci a musela na sobě něco nosit, tak kolem oholeného bříška, celá řada byla jeden velký chumel. dostali jsme se z toho, no nyní trochu zase bojujem, co je naolejovaná je to lepší, ale chci ji brzo vykoupat, a uvidím, nechám tam hodně kondicioneru.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:40 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
emikami
dobra, nebudu se dohadovat, podobny vek jsem brala 8-12 mesicu, kdy psi presrstuji, napsala jsi mi na to, ze Montik je mladsi, Denisce je uz rok, tak mi to prislo, ze mi pises, ze jsem prastena, jak by v tomto mohli mit podobny problem, kdyz Deniska ma uz rok. pokud to tak nebylo, tak se omlouvam
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:43 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Trochu jsem to ještě doplnila, nešlo oba překopírovat najednou, amezitím si odepsala.Deniska bude mit rok příští sobotu, a Montíkovi? no počítam že je zhruba tak o 4 měsíce mladší ale jen odhad, nevím to přesně.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:46
- Nahlásit
emikami
moje zkusenost, nastesti ne s Fredym je, ze plstnati i dospela kratka srst, kdyz neni koupana.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:10
- Nahlásit
Dobrý den, taky už se nějaký čas zajímám o složení granulí a taky mi z toho jde někdy hlava kolem(no zrovna zase teďka). Občas na tohle fórum nakukuju(mám ale jiné plemeno i když podobné) a hodně jsem si početla a to i v těch odkazech. Donedávna jsem krmila Canidae než se situace zase zkomplikovala(nechutenství jednoho z pejsků, březost fenky), momentálně jí každý ze tří mojich psů jiné granule, ale snad se mi dobudoucna podaří najít nějakou značku která by vyhovovala všem.
Přidám taky jeden zajímavý odkaz, možná už jej znáte:
http://www.macich.cz/krmiva.htm
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:16 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Saita
dekujeme, od macicha mam doma losovou pochoutku a kdyz nefunguje povel "ke mne" tak povel "rybicka" zabere , ale granule mi nezere, dostala jsem par vzorku, tak je dostava jako odmeny a moc o ne nestoji.
Pridavam mu do zradla ten jejich lososovy olej a ten mu smakuje moc.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:28
- Nahlásit
Holky a jak to dopadlo s domeckama?
Kdo uz mate doma domecek? my mame dva, jeden na ven a jeden ma doma, tak se mu zalibil, ze si do nej nosi hracky, pamlsky a schovava se tam prede mnou, kdyz mam treba v ruce nuzky na drapky
nebavilo me porad domecek skladat a po kazdem cvicaku myt, tak jeden je stabilne v aute a jednou za tyden ho vyperu a umyju a druhy ma doma v kuchyni.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:37
- Nahlásit
Aknah
Myslíš ty Kronch 85% lososa, tak na ty my cvičíme agility a pro ty je ochotný skákat i ten můj kluk co se moc nepředře. Jinak granulky pejsanům taky chutnali, fenečka si pořád hlídala krabici aby jí to náhodou ostatní nesnědli.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:51
- Nahlásit
Saita
my taky na ne cvicime agility, ale musim to stridat, mam pro nej i jatrovou pochoutku a treba slalom zacal behat az na hracku, jinak ho hracna na parkuru nebere.
co mas za pejsky? kde behate agility?
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:59
- Nahlásit
Aknah
Mám tři jorky a běháme v Kiricanu Teda spíše dva z nich běhají agility(fenečka Hany už závodí, ale teď je březí), no a jedenáctiměsíční Jamie se teprve učí. Čtyřletý Nikky má agility jenom rekreačně, ale taky mu to jakž takž jde. Měli jsme v sobotu jet na neoficiální závody, ale včera Nikky hodně onemocněl tak nepřipadá v úvahu. No slalom Hanynce dělá problémy doteďka. Už jej proběhne krásně bez ukazování, ale občas vynechá v zápalu tyčku.
A co tvůj pejsek jak mu to jde? Plánuješ s ním i závody?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 15:09 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Saita
no ja myslim, ze se zname, aspon jednou jsme se videly na cvicaku, jeste nez se holky prestehovaly na novy cvicak, ale je to uz rok, pravda. V Kiricanu s Monikou a Lukym jsem prvne cuchla k agility ted v kvetnu jsme tam byli na vycvikovem vikendu
To modre tricko je Verca a Marketku predstavovat nemusim
copak je Nikkymu?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 15:10
- Nahlásit
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 15:44
- Nahlásit
Jojo pamatuju si tě. Vím že jsi tam měla ty pamlsky a že Hanynka strašně žebrala. Máš krásného pejska moc se mi tehdy líbil a byl i šikovný.
Nikky byl včera absolutně v pořádku. Pak se šel o půl desáté ven vyvenčit a po návratu, začal být divný. Začal se motat, tahat za sebou nohy a kulhat na přední levou packu. Jeli jsme k veterináři, ten jej důkladně vyšetřil. Má prý něco s rovnovážným ústrojím v uchu. Byl teda před pár dny nachlazený, ale pak už byl v pořádku, ale možná mu to sedlo do toho ucha. Chodí jak opilý, ale jí a pije, jenom večer a ráno po injekci zvracel.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 16:16
- Nahlásit
Saita
Jsem ráda, že si sem ten odkaz dala, rozhodně si to ráda pročtu, ale trochu se mi dělalo zle od žaludku když jsem to četla, vzala jsem si totiž k tomu oběd ale ještě jsem to nedočetla.
Kronch mně na výstavě zaujal, i si ho holky docela vzaly, mám od nich také ten olej, ještě jsem ho ale nezkusila, říkali, že se může dávat na kterékoliv granule. Ptala jsem se mého veta, ten Kronch zásadně zavrhnul s tím, že by s tím svého psa nekrmil, ani by to nikomu nedoporučil. Takže jako pamlsek možná ale asi bych tím nekrmila, nyní je opravdu těžké najít krmení, které by bylo správné a kvalitní. Chtělo by to více lidí, no dle toho pána co se tím zabývá a nyní ho distr.tak uznává asi jen First Mate, Belcando a Engle Pack. Jiné asi ne.
To dělají agility i jorkové? no tak to může být docela legrační, jsou ale tak maličcí a křehký, že si to neumím představit, ještě jsem je na agilitách neviděla. Hoď nám jsem také nějaké fotečky, ať se pokocháme, mně se jorci vždy líbily, jen jsem se bála si jej pořídit kvůli jejich povaze, že jsou někteří moc uštěkaní a trochu i agresivní, nemyslím moc, ale že umí vyprsknout. Nemáš webové stránky?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 18:28
- Nahlásit
Emikani hodne yorku dela agility a jsou rychli. U nas na cvicaku je krysarik 1.2 kg a to by jsi koukala jak beha rychle
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 18:52
- Nahlásit
Emikami
Mě se taky dělalo špatně když jsem to četla. To je prostě neuvěřitelné. Kronch granule měli pejsani jenom tři kila, kupovala jsem jej právě na zkoušku. Chutnalo jim, ale docela po něm hlavně Hany přibírala(ona se snad na ty granule jenom podívá a už přibere, to Nikky a Jamie jsou úplný opak). Taky jsem z nich rozpačitá, pamlsky jsou teda ale bezkonkurenční, pro ně se můžou přetrhnout.
Před nedávnem jsem zkoušela ANF holistic. Psům chutnaly a myslím že i ohromně svědčily, ale nevím přece jenom ta cena už je tam dost vysoká, kdybych měla jednoho pejska tak asi jo, ale mám jich víc a tříkilový pytel je hned pryč. Ještě mám koupené Orijenky, ale tam je to zrovna o tom velkém množství bílkovin.
Hodně přemyšlím teďka o tom Firstmate. Hany jak je teď březí tak tu musím krmit z ruky a má eukanubu pro jorky(v Orijen je rozmarýnový extrakt a ten prý u těhotných žen vyvolává porodní stahy, tak jej radši Hany nedávám- já jsem někdy opravdu praštěná ale co kdyby), ale budu jí muset koupit nějaké granule pro březí fenky. Jak jsem psala byla jsem spokojená s Canidae, ty mají taky dobré složení(hlavně ty čtyři druhy masa), ale Nikkymu moc nechutnaly.
Jinak zrovna křehcí jorci ti moji zrovna nejsou. Oni jsou spíš na hranici velikosti(3 kila a něco, Hany skoro čtyři), takže žádní super mrňousci(i když ve skutečnosti taky malincí). Nikky a Hany ti mají zlatou povahu, milují lidi, děti, pejsky(Nikky si zastavuje celé školky a nechá se celý nadšený hladit), Jamie ten je pravda takový trochu horší. Uštěkaný, když byl malý tak zlý na pejsky(ale teď se rád čuchá i když nemá rád když jsou ti pejsci moc hrr). Chce mít taky navrch, když si jej cizí chtějí pohladit tak se drží dál, no a od dětí se teda pohladit dá, ( bála jsem se aby na ně neútočil, jeho tatínek prý děti přímo nesnáší a to bych nechtěla).
Tady je video Haby z jednoho běhu ze závodů:
http://www.nikyahanyj.ic.cz/video/open.avi (jsme teprve závodníci začátečníci tak tam jsou chybičky)
Mám i www stránky: www.nikyahany.ic.cz
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 18:54
- Nahlásit
Aknah
Jojo hodně malých pejsků je šikovných. Akorád mají někdy problém s výškou skoček, musí se pořádně odrazit a zpomaluje je to. Viděla jsem ale na závodech trpasličího jezevčíka, zkušeného závodníka a ten běhal opravdu úžasně a rychle.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 21:07
- Nahlásit
Saita
Tak to video je super, ty jo, já bych se o ně bála, ty lávky, a ták, že se netrefí, a spadnou.
No a na tvém webu jsem se pěkně zdržela, nejvíc mě zaujal no a nyní nevím už jeho jméno, ale ten poslední , černý. protože jsem koukala asi hodinu na tvoje videa místo abych tady pracovala tak jsem čučela jak tam vyvádíte, a to teda fakt pěkně, umíte je pěkně rozzuřit, s tím pejskem a balonkem to je pěkné. A prosím tě, já žasnu nad tím vaší prostředím , to je jako vaše okolí kolem baráku? a ten bazen je tam jako jen tak neoplocený, nebo jak, dál jsou vidět nějaké domy, jsem z toho jelen, ale moc mě to zaujalo, to bych si také nechala líbit.Že ty bydlíš také někde na Moravě či v Brně.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2007 21:40
- Nahlásit
http://www.macola.cz/prejza/?dokument=katalog_deta il&id=734&kategorieid=44&id_od=0&order=nazev&desc=
jestli přemýšlíš nad F. M. tak toto jsem si právě objednala a to je pro štěňata a březí feny. Nebydlíš v Praze ,že?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:19
- Nahlásit
No tak holkyyyy, jsem tady nebyla celý den, nyní sem juknu, že si něco zajímavého přečtu, a ono nic, byla jsem tu naposled včera já co děláte? kde jste? venku vedro, vy se tam škvaříte? Já jsem teda zalezlá v bytě, stačilo chození dopoledne, to už ze mně lilo, a chodíme jen čůrat do chládku za barák. Na slunce bych dnes dobrovolně fakt nešla.
Saita
četla jsem na jiné dizkuzi, asi se stav tvému pejskovi zhoršil,že? tak to budu sledovat, jsem zvědavá co ti řeknou, zda se tu zastavíš tak napiš. držím palce
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:57
- Nahlásit
emikami
Jsem ráda že se ti stránky libily. Jsou trochu neaktualizované a to hlavně ta videa. Pejsani se dokáží opravdu rozdovádět to máš pravdu. Alespoň je ale veselo. Odhadlas to správně bydlím na severní moravě v zapadlém městečku jménem Rýmařov. Bydlím v docela velikém domě(bývalý mlýn) s velkou zahradou. I ten bazén máme, protože u nás se dá koupat akorád v rybníce s příznačným jménem Bahňák. Jenom se ještě musím někdy dokopat k tomu abych jej vyčistila a dalo se v něm plavat. Jinak je to tady ale docela zapadákov, nic tu není.
Ty Firstmate pro březí a kojící fenky asi objednám. Kdy přesně byl je měla začít dávat? Zrovna dneska je to 5. týden od prvního krytí čili 35. den. Jsou to moje(a i Hanynčiny) první štěnda a ty už jsi zkušená chovatelka, tak už víš jak na to. Koukala jsem na tvoje stránky. Byla jsem na nich už dřív(myslím), ale od té doby se změnily. Máš moc krásné fenečky, hrozně se mi líbí myslím Wikinka(no já jsem prostě na černé), ale i ostatní holky jsou fešandy.
Nikky je chudáček. Nakonec nám diagnostikovali mrtvici(bože vždyť nemá ani čtyři roky, ale prý se to stává). Podrobnosti jsem napsala vedle.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 18:41 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Saita
Jo právě jsem si to vedle přečetla, a fakt mně to moc mrzí a jsem tu tak trochu ztuhlá, jaké věci se vůbec mohou stát. Člověk tak nějak bere ty psy jako zdravé, a ono se jim vůbec nevyhýbají také nemoce jako u lidí. Mozková mrtvice? A to se může zcela vyléčit, nebo už bude mít stále léky, je to prostě děs. Když jsem měla první pudličku, tak měla kámoše Bonču, také pudl stejné barvy, jenom střeďák a ten měl epil.záchvaty, také dost hrůzné na pohled a vyčerpávající pro člověka a určitě také pro psa. Od prvního roku bral na to denně léky, ale dožil se krásných 14ti let a moji Bellinku ještě přežil ač byla mladší. Ale je to těžké, pak nechceš nechat psa skoro vůbec samotného aby se mu to nestalo a nikdo by nebyl přítomen.
Jsem z toho hodně smutná, neumím si to vůbec představit, kdyby se něco stalo mým holkám, když je jim už tak kolem 10ti let, tak s tím člověk počítá, ale s nějakou takovou nemocí, hm.je to asi fakt těžké. Držím palečky a malého za mně pohlaď.
U jorků jsem především zatížená na černé a to bude ten tvůj právě nejmladší ne? Trochu se v nich nevyznám
Jinak dobrman vede, a pak černobílý psi, nyní naposled jsem viděla leopardího, jsou zde fotky, pár stránek zpět, štěňat, a černobílé je úchvatné. Když jorka tak černého, ale vím, že barva může vyblednout, když jsem se na to kdysi dotazovala, někdo říkal, že těžké to zcela uhodnout, a někdo , že se to v určitém věku ještě před odchodem pozná, zda už od kořínků roste stříbrná srst či ne.
Se štěňěčím krmením už si mohla začít. Já teda krmím holky většinou štěněčím pořád, když jsem krmila Purinou pro plan, nyní mají F.M. a to štěněčí není jen ta tři kila co jsem koupila, ale chtěla jsem jiné a oni mi dovezly tyhle.Holky mi je moc nechtějí. Březím fenám se dává krmení pro březí a kojící feny v druhé polovině březosti. V první polovině se to prý nemá dávat, aby plody moc nevyrostly, teda tak jsem to slyšela či četla, ale jak jsem psala,holky měli vždy puppy proplanku, a štěňátka byla vždy normální, nikdy nebyla větší než by měla být.
Jelikož o ně holky zrovna moc nestojí, a je odebráno velmi málo, kdybys chtěla mohla bych ti je zaslat zítra poštou. Aspoň bys je vyzkoušela zda to budou žrát. Pokud ano, na webu mám email a napiš mi svou adresu, email na tvém webu nevidím.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 20:08
- Nahlásit
Emikami
No právě, když už je pejsek starší tak už člověk nějak počítá s tím, že by mohl onemocnět, ale Nikky je ještě vlastně mladík, kdo by čekal něco takového. Kromě nějakého zatrhlého drápku a rýmy na podzim byl až doteďka naprosto zdravý. No a pak se šel vyčůrat, vrátil se a za chvilku už se motal. Hodně mu dělá problémy pravá přední packa zadní nožičky taky za sebou tahá a ocásek má asi taky méně citlivý. No ale před chvílí se vykakal, vyčůral a vaří se mu večeře. Veterinářka řekla že teď si jej můžeme i rozmazlovat.
Jorci se vybarvují až do dvou tří let. Všichni se rodí černí a postupně zhruba v roce zesvětlají. Hlavička jim ale začíná světlat už tak ve třech měsících. Barva nikdy nejde dopředu určit. Třeba Nikky měl černou maminku a i černou sestřičku(i když ta měla teprve rok, tak mohla později zesvětlat), a Nikky byl do roka opravdu taky černý a pak hodně zesvětlal(když není ostříhaný tak je skoro bílý). Hany ta byla černá, ale když se ta srst odhnula tak pod ní měla tmavě modrošedou, potom zhruba v roce se ta barva projevila i navenek. Ještě v roce měla Hany v tváři hodně černých melírů, ale postupně až doteďka světlají(Hany má teď dva roky a melírky nejdou skoro vidět), myslím že nakonec zcela zmizí. No a Jamie ten se právě odmalička jevil že bude mít tu srst světlejší. On byl černý, ale jak mu srst odrůstala(ona mu přímo rostla ta dospělácká) tak rovnou rostla světlá. Teď má černé leda tak konečky, ale zase není tak světlý jak jsem si myslela že bude . Má teďka právě tu správnou barvu(podle standartu tmavě ocelově modrou), sama jsem zvědavá jestli mu bude ještě světlat nebo zůstane taková. Záleží to hodně i na rodičích, Jamie je ksichtíkem celá mamina, ale srstí po taťkovi.
Takže nejtmavší je asi Hanynka ona je teď ostříhaná, ale když ji srst dorůstá tak je taková hodně tmavě šedá s odlesky domodra. Tatínek jejích štěňátek je docela tmavý. Dává černá štěnda která nakonec o zesvětlají(ale ne moc). Ona černá barva(když jsou černí celý život) je u jorků horší vada než světlá.
Díky za nabídku granulí. Jaký je to druh? Ještě si to musím promyslet, zatím Jamie jí ty co měla jíst Hanynka a Nikky teď bude na vařeném. Uvidím. Četla jsem že na fenkách do šesti týdnů není nic vidět, ale Hany opravdu roste bříško. Zatím to nebylo vidět na postavě ale teď už trochu začíná, není to brzo(5. týden). Hany nijak hodně nejí a navíc to nejsou ani štěněčí granule, tak nevím jestli je tlustá(má to bříško takové pevnější). Já kdybych krmila jenom štěněčími, tak by právě Hanule byla jako sud, ale Nikkymu by to jenom prospělo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 23:56 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Saita
Ty Firstmate pro březí a kojící fenky asi objednám. Kdy přesně byl je měla začít dávat? Zrovna dneska je to 5. týden od prvního krytí čili 35. den.
Ty si psala toto, a jelikož jsem si objednala granule ale přesně jsem chtěla trochu jiné, ale když to dovezly, tak jsem to nechtěla odmítnout, ale holky je moc nebaští, a jelikož ses o nich zmínila a rozhodně v druhé polovině březosti bys měla krmit fenku granulemi pro březí a kojící feny, tak proto jsem ti to nabízela, výše je odkaz, ale překopírnu ti ho znovu.jsou to tyto.
http://www.macola.cz/prejza/?dokument=katalog_deta il&id=734&kategorieid=44&id_od=0&order=nazev&desc=
kdyby se to špatně překopírlo, odkaz je o pár příspěvků našich výše.
Z tou barvou je to teda docela problém, protože já kdybych si bývala koupila jorka tak bych chtěla černého, u nás takový chodí a líbí se mi nejvíc. Ty píšeš něco jako o vadě, ta černá je jako vada? Nějak jsem to asi nepochopila Mohou mít dle standardu jorkové jakoukoliv barvu? Nebo se nějaká přímo upřednostňuje? To je ta modrošedá?
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2007 08:22
- Nahlásit
Emikami
Aha já to špatně pochopila. O ty granule budu mít zájem, napíšu ti na meil moji adresu a domluvíme se co a jak.
Oni jorci nesmí být vysloveně černí(celý život- ta srst je většinou nekvalitní), měli by mít podle standartu tmavě ocelově modrou- což znamená hodně tmavě šedá s odlesky domodra. Světle šedá už taky není nic moc super, ale toleruje se(uchovní světleho jorka, ale černého- pokud tam není předpoklad že srst ještě zesvětlá ne). Je fakt že hodně psů je světlých, nebo postupem času zesvětlá. Zkusím pak najít nějaké fotky a poslat.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2007 17:54
- Nahlásit
Saita
Tak posláno napsala jsem ti to také do emailu. Pááááá
Kdepak holky zase všichni jste, zase u vody? fůjjj takové vedroooo
|