| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:18
- Nahlásit
GábiFabísek
Ten můj má zase úchylku na papírový kapesníčky a to i venku
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:32
- Nahlásit
Ahojík holky, jsou tu moc milá slova a k tomu budu potřebovat trochu víc času, a také napsat o výstavě. Ale jednu věc vám napíši hned.
Asi vám udělám radost, ale ještě se Deniska stříhat nebude
|
GábiFabísek
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:32
- Nahlásit
krecinek
taky dobrá úchylka, naštěstí papír nebyl novej, tak jsme nemotali dlouho. Taky miluje moje boty, což je vidět na fotce a Filípek nemá jedinou hračku,všechno to má Fabísek v pelechu a je mu jedno co to je, plyšák, auto, stavebnice, prostě všechno s čím se dá hrát.
|
GábiFabísek
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:33
- Nahlásit
Dášenka
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 01:12 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
Darina1
Jelikož až do teď se ozývaly také zvědavé baby tak se k napsání sem dostávám až nyní, tak se omlouvám, ale jak vidím, stejnak jsou všichni po víkendu unavení a hupsly rovnou do postýlek místo na cz pes.
Darinko, tvá slově mě moc potěšila a děkuji ti za ně. Byla jsem dost překvapená, že by se vůbec někdo buď opovážil, nebo měl chuť se na mou osobu zmínit hezkým slovem. Trochu mě to i dojalo. Moc ani nevím, co napsat, kor takto veřejně, takže ti moc děkuji, i přes to, že ty bys asi na svých fenkách dělala delší pauzy mezi porody,což jsem z toho tak pochopila. No já myslím že bych také radši, ale mám dva důvody proč to dělám tak, jak to dělám. Prvním důvodem je, že Emi snášela hůře falešnou březost, po které jsem ji musela dávat dohromady než samotný porod a starání se o štěňata. Takže pokud vždy zabřezne a mezitím jednou vynecháme, tak to tak budu dělat zřejmě i nadále, pokud mi to zdraví dovolí. Pokud se někdy stane, že nezabřezne, ok, nic se nestane. Vždy mi postačí jedno falešné březí. Minule jsem ji dávala dohromady asi dva měsíce, byla pohublá, a musela jsem koupit různé vitamíny, a ládovat ji vším možným aby se dala do kupy, nyní a to zrovna v tuto dobu, kdyby jste viděli jak tady řádí s Wiki, tak by jste nevěřili že rodila před dvěma měsíci. A to ji po porodu dopřeji vařenou stravu, aby se nadlábla a posílila se vývarem, atd. pak už baští granule, pár vitamínů jí též dám, pohublá je po porudu tak max. měsíc, spíše méně, a nyní jak vidíte z těch fotek i když jsou tak ostříhaní, hubená Emí vůbec není. Takže jí prospívá očividně štěňátka a na krytí se vyloženě těší, není zvyklá nijak cestovat, ale nevím, možná to ta fena nějak vycítí když hárá, protože jsem ji vždy říkala, jedeme za pejskem, třeba si to pamatuje, a než jsme za pejskem dojeli, tak šílela jako blázen. Žene mě od baráku přímo k autu . Nyní bude mít opět pauzu, jsem zvědavá za pár měsíců jak bude probíhat falešné březí tentokrát, snad to nemusí být pokaždé tak špatné.Někdo to prý neprožívá vůbec, a někdo prý hůř než porod jak jsem se zmínila. A za druhé, sice to nyní nechci tvrdit na 100% aby to za pár let někdo proti mě nevytáhnul, říká se - nikdy neříkej nikdy - ale já si myslím, že na fence nebudu chovat až do jejích 8mi let, ba dokonce když je to povoleno tak i déle, ale že tak asi do 6ti let. Přijde mi to že v 6ti letech by se skončit mělo, ale opravdu si to nyní jen myslím, a zatím jsem tak i rozhodnutá, ale co bude až bude Emí 6let, teda 6 a půl, tak opravdu nevím, třeba bude zcela ve stejné kondici jako nyní a ani mě nepřijde že ji je 6 let a já chtěla na ní s chovem skončit. Takže zatím mám tyto důvody proč nakrývám feny tak jak je povoleno klubem.
Darinko ještě jednou ti děkuji za milá slova, člověka to potěší, a vím, že ty to myslím opravdu vážně, že to nejsou od tebe slova jen tak do vzduchu, ty víš moc dobře, a to jsem zde myslím psala, ale už někdy z počátku, že se mi tvé názory na určité věci na které reaguješ libily, protože se mi to od tebe zdálo vždy upřímné. Tak to je vše.
GábiFabísek
Gabculko tobě též děkuji, ale tobě už jsem ti to napsala, určitě tu všichni pochopili, že jsme se sblížili více, takže se tu nebudu rozepisovat, asi si stejnak někdo bude myslet, že to je právě tím. Hlavní je, že si nakonec dala na srdíčko a vzala sis Fabíska a si s ním zatím spokojená, to je asi nejdůležitější.Jsem ráda, že tobě i Filípkovi dělá radost, a snad to tak i zůstane
Filípek vypadá úžasně, bude mít hezkou památku až vyroste a podívá se na sebe cože to měl jakou nemoc, a to ho čekají jistě ještě neštovice. U nás to nejdříve dostal kluk, to už byli školáci , a hned za pár dní dcera, syn to neměl tak hrozné, ale dcera ta vypadala skoro jako Filípek, a jelikož se to mazalo tím pudrem, tak byla ještě samý bílý puntík
Ta fotka je opět úžasná, z tebe bude opravdu jednou dobrá fotografka. Je fajn, vidět jak Fabík roste a slyšet jaké ti tam dělá lumpárny a kam ti klade své bobečky
janča
Také se moc těším, no a doufám, že se opravdu sejdem, asi by to bylo nejlepší u nás, těžko bych vezla 5 holek ke Gabče, ale tři bych uvezla záleží pak na tom jestli bude mít Gabculka pro Filípka hlídáníčko, ale jestli bychom zase Filípka nerušili, tady u nás nikdo není a Lukášek tu spí již málokdy, a když ten je zvyklý na štěkot. Trochu bude problém s Emí a jestli přijdeš s chlapem tak ji budu muset stejnak pak někam zavřít, to bychom se fakt neslyšely. Ale zase nevím jak by přijela Gabča s Fabískem tak pozdě večer. Já si odvoz mohu zařídit tam i zpět, tak to musíme nějak promyslet. A snad to i vyjde.
Darina1
janča
krecinek
Tak ta zatracená výstava se mi nakonec líbila.Nakonec se mi dokonce líbilo, že mě jistá paní chovatelka zmerčila a už mě z očí skoro nepustila, škoda že jako malá muška jsemnemohla být v její hlavě co si tam tak asi broukala. Myslela jsem, že právě budu nervozní, ale ono ne, ono mě to naopak velmi posílilo, a také proto, že jsem se neměla zač stydět. Deniska se trochu klepala když jsem ji vezla v kleci a i s Wikinkou, kterou jsme sebou vzali, přes ty kostky před halou a pak najednou tolik velkých psů kolem, a hluk, vzala jsem ji brzo na zkoušku do kruhu, moc mě překvapila jak pěkně a poslušně chodila, fakt myslím že byla úžasná, na to že se skoro nic neučíme, a ještě před měsícem, když jsem natáhla vodítko tak se nepohnula nebo mě skákala na nohy, tak nyní ani jednou neposkočila, ani jednou mi neskočila ze zadu na nohy, jen když jsem ji dala příkaz a piškotku. S počátku očichávala koberec, to je jasné, pachů v nich je asi víc než dost, ale běžela fakt dobře. Co si pamatuji, přibližně v tomto věku mohli být i štěnda od paní Malocé a skákali jim na nohy, ono to je sice roztomilé, ale jak se to líbí rozhodčím to netuším. Byla jsem na ni opravdu velmi hrdá, jako kdyby právě věděla, že se tady musí předvést a dělat tak jak chci já. Jen by mohla více zvednout hlavu, buď koukala na mě, nebo byla nakloněná trochu k zemi, Lenko
chodí ti Bella se zvednutou hlavou a kouká dopředu nebo tě také pozoruje, jak si ji naučila aby tuhlavu měla zvednutou, já ji ukazuji piškotek, ale přece jen tu hlavu také sklání.
Na řadu jsem šli jako 6té v pořadí, nástup jsem zmeškala, takže mi to bylo mírně vyčteno byla tam s námi fenka ta černá z Farmy zvířat, což jsem očekávála, už byla na výstavě několikrát, a mám dojem Lenko že byla i na té výstavě v Brně s vámi a s Martinkou ale musela bych se podívat na fotky, zda si ji nepletu s jinou fenkou. Tato fenka již vyhrála nad jednou od Petry Kristové a Angel, nebo jak se jmenuje, se mi líbí daleko víc, a také má dlouhou srst. Navíc tuto fenku radši ani nepřihlašovala když věděla jaký zde bude rozhodčí, a vím u ostatníchje to také, prostě vědí že u té jiisté rozhodčí nebo rozhodčího nemají šanci, že to dostane vždy někdo jiný, nebo že ten pes toho rozhodčího prostě nesnáší, a tak své psy na tyto výstavy nepřihlašují, takže tam tentokrát nebyla, jinak by byla v kruhu s námi . Rozhodčí mě neustále honila abych chodila do kola, a když jsem ji dvakrát zkontrolovala zda se dívá, nebo zda dá jiný povel, pokaždé se bavila s druhou rozhodčí vedle v kruhu, a vůbec se na nás nedívala, a tak jsem přestala, ale ona zas dala povel abych šla a zase se dívala jinam, to mě přijde trochu neseriozní, řekla bych to jinak radši ale .....Fenka z Farmy zvířat, tu jsem chodit skoro vůbec neviděla, jestli jsme udělali spolu půl nebo jedno kolečko tak je to hodně, je vidět že tu fenku zná, a bylo jasné od počátku jak to dopadne!!!!! Je fakt že když jsem ji viděla já, tak mě bliklo v hlavě že možná trochu naděje by tu mohla být, ale bohužel, buď se jí ta fena opravdu líbí, nebo.....a to si každý domyslíte sám.....Takže dostala V 1, Cajc, a má teprve druhý na to že jí je již 15měs. takže i věkový rozdíl je docela náskok, a navíc i zkušennost v kruhu, takže říkala že pokud nedostane třetí cajc, že ho nahradí cacem, takže pokaždé asi kliku neměla, ale u této rozhodčí má již druhý. No a my jsmě měli V 2 a já jsem spokojená. Jednak jsem s tím počítala a jednak si myslím, že to je pěkná známka. Dokonce jsemzjistila že by mě fakt ty výstavy s Deniskou bavily, protože ona by se asi naučila se umět předvádět. Pak jsem tam s ní chodila po hale a s velkých psů si nic nedělala, Wikinka se také troch
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 06:50
- Nahlásit
Dášenka
Tak mooooooc gratulujeme!!!!!
Je to krásná známka, určitě máš radost.
Já mám z výstav podobný pocit, jen jak jsem se byla teď podívat na Blanku, tak ty měli fantastickou rozhodčí, na psy se dívala pořád, mluvila s majitelem s očí do očí a i když psa prohlížela, vyzařoval z ní klid, takže psy byli v pohodě. To bylo úplně něco jiného, než ta výstava, co jsme byli předtím. Takže jako všude je to o lidech
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 08:57
- Nahlásit
Dášenka
Dášenko moc a hodně gratulují. Výstavu jsi pěkně popsala až jsem se na ni viděla. To že rozhodčí někdy čumí tam kam nemají mě taky nadzvedává a nejradší bych se taky nepohla, ale zatím se mi to nestalo jen sem si všimla, že to mají ve zvyku. Ta paní co dostala cajce ještě nemá vyhráno páč musí dostat tytuly od dvou rozhodčích nesmí mít od jednoho.
Jestli se ti zdálo, že by se Denisce líbilo na výstavách tak by to bylo škoda nevyužít a u vás je těch výstav hodně takže bys ani nikde nemusela dojíždět.
Prosím a nestřihej Denisku, je fakt krásna.
Teď si odpočněte a šup,šup honem hledej příští výstavu.
Pac a pusu posílají dva rošťáci Biško a Damiško.
|
GábiFabísek
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 09:10
- Nahlásit
Dášenka
Gratulujeme Denisce, teď už můžeme
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 09:38
- Nahlásit
Dášenka
Také gratulujeme, věřila jsem, že dostaneš výbornou
A jestli máš nějaké fotky, tak už se na ně těším
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 10:46
- Nahlásit
Děvčata děkujem za gratulace, myslím že si to malá Deniska zaslouží, byla fakt moooocccc supeeer, nečekala jsem to že se tak zachová, fakt, myslela jsem že to bude ostuda, a samé skákání, ale bylo to ok. fotky nějaké jsou, ne moc povedené, ale nějaké budou, snad zítra. páčko a krásný den plný sluníčka.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 10:59
- Nahlásit
Dášenka
Také se přidávám ke gratulaci. Belinku jsem to nijak neučila. Většinou chodí se zvednutou hlavou a když ji dá trochu dolů tak zatáhnu za vodítko a řeknu ,,hlavičku",pak jde zase pěkně.
Ta černá fenka s náma byla v Brně.
To že tě nutila rozhodčí pořád dokola a dívala se jinam je normální. Ty si myslíš,že se nedívá,ale ona po očku kontroluje tebe i psa. Takže pro příště -nepřestávat chodit.
Naposledy v Brně jsem taky chodila jako magor a z Farmy ani nechodili a šli rovnou na stůl. Divné,ale je to tak. Hlavně se tím nenechej rozhodit.
Ani nevíš jakou radost jsi mi udělala,že Deny neostříháš.
Angella má už 330g.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 12:10
- Nahlásit
LenkaK
Lenko díky, a jak dopadla ta černá fenka v Brně, ty si s ní byla teda v kruhu? No možná že ti rozhodčí tak fikaní jsou, ale je to teda dost pitomý. No prostě má někdo hold protekci, s tím se na výstavách nic neudělá, a tohle já nemám ráda. Člověk sice neví jak to opravdu je, ale o čem se mluví, tak vždy někde aspoň trošku pravdy je. Je fakt, že když jsem pozorovala na klubové výstavě zahr. rozhodčího jak posuzoval pudly. tak to bylo zcela o něčem jiném. Jednak to dělal velmi pečlivě, je fakt že to trvalo déle, než mě kde me posuzovala česká rozhodčí, protože mám vícebarevného, a jednak se fakt soustředil a hodně se tomu prostě věnoval. Líbilo se mi to. Na mezinárodní vlastně jsem také měla jednou zahr. rozhodčího, no až na to že jsem mu moc nerozuměla to bylo ok. Jo ale to bylo ze Cherlinkou, ne s pudlem. No a tenkrát na mě udělal takový posunek, kterému jsem také nerozuměla, ale pak z toho vzešlo, že je vše ok, jen fenečka se potřebuje naučit se lépe předvádět. Jinak s tou mladší paní Ovesnou jsem byla na výstavě spokojená. I ta komunikace byla jiná, řeč,úsměv, atd. tady to bylo takové strohé a studené, alespoň pro mě.
Maličká nám pěkně roste. Leníííí pošli jednu fotečku , prosím, prosím, dneska jsem zas dostala takový mejlik, no trochu divný text. hodím ho sem, jestli se nebudeš chtít zkontaktovat.
Nevím na jakou reakci ale reagovala.
Koupim stenatko fenecku Havanskeho Bisonka, s bilou srsti, s PP.Prosim zasilejte nabidky na muj email nebo me kontaktujte na 731 535 889.....
No když čtu že píše s bílou srstí, tak asi viděla někde můj inz. jo ale vlastně já tam nemám napsáno jaké je Angellka barvy. Papapa a pusinku a pohlazeníčko mé malé vnučce. Emí se přidává, jak dcerušce tak k vnučce
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 13:27
- Nahlásit
Dášenka
Dáši já to s těma fenečkama myslela tak jak ty to děláš každý rok jeden vrch aby to tu fenečku moc nezatěžovalo a aby měla i ty svoje štěňátka. Kdybych měla chovnou stanici tak to taky jak ty dělám a i do toho určitého věku a pak ať má holka klid, ale bohužel já to dělat nemůžu my máme jen kluky.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 16:20
- Nahlásit
Darina1
Ahoj Darinko,
jsem rada, ze Te zase po dlouhe dobe ctu. jen me mrzi, ze s Tebou nesouhlasim.
Bohuzel si myslim, ze chovatel muze ovlivnit vsechno, ted mluvim naprosto obecne nikoli o Dagmar.
Vem si to na lidi, kdyz mas vysokou mamku a vysokeho tatku da se predpokladat, ze i deti budou vysoky, kdyz se rekne ty jo ten je vysoky, tak se vetsinou odpovi, taky ma po kom. A to plati i u psu, kdyz se nakryje velka fena velkym psem, tak pravdepodobnost, ze i stenata budou velka je pomerne vysoka.
Bohuzel dobry chovatel se nebere podle toho zda da zradlo na cestu domu, to udela v dnesni dobe kazdy slusny chovatel. A pokud mi zradlo neda a stene bude zdrave, tak budu radsi, nez kdyby mi dal zradlo na rok a stene bylo nemocne.
Jsou vady, ktere jsou dedicne, jak u lidi, tak u psu a pro mne je dobry chovatel ten, ktery zna chorobopis rodicu a prarodicu a dalsich, nektere vady se dedi i pres generaci a nektere i pres "pate koleno" kdyz jdes na gynekologii, nebo na ocni tak se ptaji zda je v rodine diabetes, diabetes je tez castecne dedicny a nebo aspon predpoklady k nemu a zpusobuje ocni vady atd atd atd.
tak bych mohla pokracovat dal, takze zaverem, to ze se chovatel, mluvim o chovateli nikoli mnoziteli, dobre stara o sva stenata povazuji za samozrejmost, ale to jeste neznamena, ze je dobry chovatel a jeho stenata jsou zdrava a bez vad. Chce to znat aspon zaklady genetiky.
Slusny chovatel pozna podle toho jak se zachova, kdyz se dozvi, ze jeho stene ma vrozenou vadu a je na jednotce intezivni pece.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 16:27
- Nahlásit
jinak jedna dobra a zaroven spatna zprava pro Fredika, panicka si spatne vylozila ojem depigmentace nosni houby, takze pry muzeme byt uchovneni, tak ho ceka narustani srsti a cesani, protoze se pojede na vystavu a na bonitaci
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 18:09
- Nahlásit
Darina1
Darinko tak si představ, že jsem se byla také podívat na bišonky, no byli někteří opravdu moc pěkní, no a šla jsem kolem někoho a zaslechla jsem , že dokonce někdo koupe bišonka v Arielu, kvůli výstavě , hele co myslíš, fakt by to mohl někdo dělat, a mohlo by to pomoci??? Chtěla jsem se zastavit, ale radši jsem šla dál.
No až bude mít jednou štěňátka ten tvůj Damišák nebo Biško tak si pak můžeš od něj nechat holčičku a chovat také.
Tak kdopak dneska bude pálit čarodejnice???
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 19:49
- Nahlásit
Aknah
Ty Hanko já si myslela, že jsi to nepostřehla, když jsme to tady psaly - to už je ale dávno. Nedopigmentovaná nosní houba nevadí pro uchovnění a krýt ho budeš s plně pigmentovanou fenou.
Takže to bude boj - les x srst, co? No, ale dá se. Gweny lítá všude a dá se to udržet.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:00
- Nahlásit
Dášenka
Tak to jsem ráda, že jsi čumla i na Bišonky a nevjeř co kde slyšíš , poznámka o tom pracím prášku je určitě volovina i když lidi jsou různě blbý. Mě jednou paní přesvědčovala, že její kamarádka koupe bílého psa v Savu což je opravdu blbost asi tak jak Ariel.
Víš uvažovala jsem i o takové variantě, že bych si nechala fenečku, ale představa dva náruživý psi a jedna fenečka no chudák holka. Já totiž začala se špatnou kombinací ono to mělo být na opak dvě fenečky a jeden chovný pes no to by se pak měl. No ale teď už bohužel.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:09 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit
Oznamují světu, že jsem již přihlášena na výstavu do Brna s dátumem 24.6. Tak kdopak pojede, kodo je přihlášený?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:16
- Nahlásit
janča
jani dekujuuuuuuuuuuuuuuu, to jsem fakt nepostrehla, tak to bude boj, zitra jedu k pani Hercikove, tak se poradim. Gweny je uchovnena?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:28
- Nahlásit
Aknah
Má za sebou bonitaci, ale výstavu uděláme na podzim - zřejmě. Tak pí. Herčíkovou pozdravuj. Bude tě určitě povzbuzovat, mě taky povzbuzovala a to Gweny dle výstavního není bez chyb, ale taky se k ní v létě chystám, budeme od ní kousek, tak jí chceme Gweny ukázat a myslím, že bude o čem povídat.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:46
- Nahlásit
janča
my vystavy absolvovat nebudem, jen tu nutnou na bonitaci, az bude Fredy sampion v agilitach, tak aby mohl mit stenata
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:51
- Nahlásit
Aknah
My dáme taky tu nutnou a pak se uvidí.
Hrozně obdivuji Blanku (katri) ta ještě tvrdí, že jsou pro ní výstavy relax!!!!
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:59
- Nahlásit
Aknah
A tady je důkaz té klackománie! Fotka ze soboty. A měla jsi vidět to roští co měla z lesa! No ty si to dovedeš představit.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:04
- Nahlásit
janča
jani, omlouvam se, mela jsem hovor
ty vystava a relax, kdysi jsem byla na vystave s yorkem, tak si to moc nepamatuju, ale treba tomu prijdu na chut, pokud to clovek nebude brat tragicky, ale jen jako konicka a ze vlastne o nic nejde, tak by to mohlo jit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:06
- Nahlásit
janča
jani ta fotka mi je moc povedoma jen v kratkosrste podobe
Fredy ma konecne stranky, ale jeste nejsou hotove, chybi tam spousta udaju, budu postupne doplnovat
www.fredy.websnadno.cz
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:09
- Nahlásit
Aknah
Ale jo, když sebou nebudu mít mé trošku živejší malé děti, tak to bude určitě v poho. Jen s Gweny, bez toho "Mami mě se chce čurat", "Mami já chci pít", "Mami kdy už půjdeme domů", tak to bude - jen já a pes - a třeba si to i užiju. Stejně jako u Blanky.
Ale já to s Gweny na velkou kariéru nevidím, takže to nechám osudu.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:14
- Nahlásit
Aknah
Ty jo, ty jsi se dokopala k tomu, abys udělala Fredymu stránky?
Já konečně vidím víc fotek Fredyho!!!!!! Super.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:20
- Nahlásit
Aknah
Moc pěkné stránky.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:21
- Nahlásit
janča
jani, tak drzime palecky, my urcite taky nebudem delat vystavni karieru, jen kdyz bude moznost, tak ho necham uchovnit, abych mohl mit stenata, kdyz bude tim sampionem
pes by i byl, kdyby mu to panicka nekazila
jani a nepomohlo by kdyby Tve ditko predvadelo Gwendu v kruhu?
|