| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:52
- Nahlásit
Dášenka
mě video funguje
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 16:55 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
LenkaK
a ostatním děkuji za odpověď, takže převážně by to mělo fungovat, kdo má naistalované patřičné programy. tak to je super.
[Veroniko myslím že vše jsi neudělala. Už byla Eli na měsíci? A co takhle v zoo? Posledně,když jsem byla u tebe všimla jsem si,že Eli neumí používat příbor. Hlavu strká přímo do mysky a neuráčí se ani použít packu. Zamysli se na výchovou.../b]
[b]Plně s tebou souhlasím.[/i]
No měla bych asi zajít také do zoo nebo dokonce na letiště, možná že by tam Wiki shodila i ten hrb co nosí na zádech.[i]
Holky Deniska je opravdu tak moc krááááásnnáááá, jsem zvědavá na tu výstavu, no škoda že jdeme z Farmou zvířat do kruhu, sice to není přímo Evičky pes, ale její odchov, no byla bych radši s někým jiným, takto jestli budeme jako druhý je to jasná věc, rozhodně bych si nemyslela že by to bylo objektivní.Ta fenka prý není až tak moc hezká a špatně chodí zadníma nohama, nevím co je na tom pravdy. Uvidíme. Jen jestli mi tam Deniska nebude řádit, protože v tom prostředí bude poprvé.
Darina
V Praze bude psů bišonků celkem 9 a ve třídě mladých 4, v mezitřídě 2 a v otevřené 1bišon.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:52
- Nahlásit
Dášenka
Tak rychle sem s fotkama načančané Denisky!!!! Prosííííím. a taky fotky Eisi, o které si už potřetí říkám. ((
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 19:11
- Nahlásit
Dneska jsem udělala pár fotek s Phoebe. Chudákovi se chtělo spát a já ji otravovala.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 19:50
- Nahlásit
Verca
Já mám sice pár fotek, pak z večera po té úpravě , ale měla jsem sebou dva psy a kosmetiku, a ještě své doklady, a střihačka pro mě přijela autem, byla jsem ráda že jsem to vše pobrala. Chtěla jsem vzít foťák, ale na to jsem se už vybodla, nefotila jsem ji už pak večer, jen jak když si lehla do křesla nebo tak, jsou to jen momentky. No a dneska v parčíku jsem se šla bavit s ženskými, ta jedna má shibainu, nevím jak se to píše, Brituška ani Deniska se jí nebojí, ale paní si chtěla Denisku pohladit a opět ucukávala, prostě nechce, tak jsem si ji vzala na klín a prakticky mírně přinutila že na ni paní dosáhla, a ona se vám na ni trochu ohnala, no tak to by byl na výstavě fakt průser, ne teda moc, jen trochu ale uhýbá, nijak jsem tohle také nedomyslela, ona se ničeho nebojí, nikdy bych neřekla že nebude se chtít nechat od lidí hladit, chodí k nám poměrně dost lidí, tak jsme ještě ukazovala zoubky, a udělali postoj na lavičce, pak jsem v parku běhala trochu do kruhu hihihaha, na sídlišti jak blbec, no a šli domů, tak jsem zvědavá, jak u rozhodčí bude uhýbat a jestli ji kousne, tak nás vyhodí , ale včera u střihačky, kdy jsem ji dala na stůl tak se nic nedělo, jak to oni vycítí, že si je chce někdo hladit to nechápu.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 19:52
- Nahlásit
Jo a ty fotky Eisinky, člověče jednak jsou to normální fotky, a pak já fakt mám hrozně málo času, nestíhám co potřebuji udělat, nezapomeň že mám tu práci, a je konec týdne a já ještě do ničeho nepíchla pak to doháním po nocích, dělám také weby i jiným. No je toho dost. Kdyby holky Brit byla bývala březí tak by rodila za týden, no a také by mohla rodin v den výstavy, tak to by byl nářez, Deniska ještě nehárala, také divný, že bychom se toho nevšimly, nyní se modlím aby to nepřišlo.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 20:13
- Nahlásit
Našla jsem právě docela možná zajímavé stránky, kdo má zájem ať jukne a přečte, také se do toho snad pustím.
http://www.artemisterra.com/index.htm
http://www.artemisterra.com/socializace.htm
http://www.artemisterra.com/pripravujem_se_na_vlas tni_stenatka.htm
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2007 09:01
- Nahlásit
Dášenka
Dášenko mockrát děkují za kladné a rychlé vyřízení mé prosby.
To co popisuješ u Denisky s tou paní tak ti něco napíši já. Bišo a ani Damiš nejsou nadšení když na ně lidí ch cou sahat, ale když si k ním přičapnou je to v pohodě. Když píšeš o té výstavě tak jak jsme byli na té první v Olomouci tak Damišák vše v pohodě ani necukal když si ho rozhodčí prohmatávala, tak jsem si říkala je to v poho. Teď na té Ostravské, když si ho rozhodčí taky prohmatával jsem cítila, že uhýbá a všimla jsem si, že dost pejsku s něho nebylo nadšených, ono taky záleží jak jim i voní ten posuzovatel. Taky mi připadá, že i ten rozhodčí by měl být rozumný. V Ostravě byl posuzovatel pan Jánčík a když měl posuzovat v na šém kruhu Ovčáky, taky se stalo, že tam jedem mladý nechtěl ani vlézt udělal brzdu a ani náhodou by ho tam nikdo nedostal. Rozhodčí mu navrhla ať toho pejska prostě ve me na ruky a donese, pán to udělal a pejsek byl nakonec velice dobře ohodnocený. Podle mě záleží hodně na přístupu rozhodčího.
Krásny den a pac s pusinkami posílají Biško a Damiško.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2007 09:34
- Nahlásit
Verca
Veverko s poměla jsem si, že jak jsme se bavili, že Damišák je podobný tomu krásnému pejskovy jménem Blondy, tak jsem se na to pořádně koukla doma i s manželem a konstatovali jsme žes to tipla správně.
Ty máš, ale očičko.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:31 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
....Deniska
http://www.havanese-wild-angel.net/video.046.mpeg ....a ne a ne se vyčůrat
....Deniska a její mladší bráška Fabísek
....Fabísek s Filípkem
....Fabísek, Filípek a Deniska....a znovu Fabísek..
....ostříhaná Emily Joy........a Endy Joy...
...Eisi Joy s klenoty .....
a nakonec ostříhaná Brituška
Po Verčinu příspěvku níže sem dávám posledního jejich sourozence - Eleonorku Joy
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2007 23:50 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Když srovnám Denisku s ostříhahými sourozenci Elinky, tak je to neskutečný rozdíl. tím, že srst mají rovnou, max. vlnitou, tak to vypadá jak oškubané kuře (omlouvám se těm, kdo tu má ostříhaného havańáčka, ale nemůžu si prostě pomoci), tak jakoby násilné. Přitom,když je to štěně a má krátkou tu srst, tak to vypadá hezky a proto mi to v dospělosti připadá tak násilně oškubané.... Ale asi je to podle vkusu no...
Ale fotky jsou nádherné, díky moc, Dáši. Deniska je taky moc nádherná.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 00:54 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
Verca
Tvůj příspěvek jsem si přečetla asi třikrát, hned napoprvé mi to asi tak vše nedošlo. Cítím z těch tvých slov takovou zlost k lidem, kteří své psíky stříhají, mám pravdu??? Myslím, že ano, je fakt, že Deniska se mi také začíná v té srsti líbit, ale je to tak moc nepraktické pro běžný život. Lidem se ostříhaní pejskové líbí, vypadají tak jako štěňátka. A Verčo, nyní chodíš s Fíbí na výstavy, takže pečuješ o její srst, no a až s ní třeba chodit nebudeš, nebo budeš mít mimča, které plánuješ, a srst ji třeba vypadá, slepí se od mléka, mimi ji oškubají, myslíš, že ji nedáš přistříhnout???
A co Elinku? Nyní ještě na výstavy nechodíš, zřejmě ji budeš udržovat stále v srsti, ale třeba na agility by to možná nebylo až tak vhodné, a i když by měla někdy v budoucnu štěňátka, myslíš, že ji stále necháš dlouhou srst?
Jo a nyní jsem si vzpoměla, asi jsme snad o tom mluvili, ale Elinku můžeš zbonitovat od 12ti měsíců kdykoliv, nemusí mít výstavu, tu výstavu můžeš udělat pak dodatečně až bude na to Elinka připravená, je to jen o 50kč. dražší, takže pokud bude uchovněná, bude sice chovná, ale od doby kdy splní podmínku a to alespoň jednu povinnou výstavu,tak od té doby pak chovná opravdu bude, tak jak to udělala nedávno Janča s Gwen, a až budou připravené na výstavu tak půjdou. Myslím, že to je docela dobře promyšlené, tím, že vlastně bydlíš dost daleko, pak si můžeš vybrat místo blízko svého bydliště na její jak bonitaci, tak i pak na výstavu.
Verčo, budeš se přihlašovat již do klubu havanských psíků?
Co se týče Endyho, myslím, že to je pěkný pejsek, ale asi si slečně Lenka měla koupit fenku, protože to z Endyho dělá. Další fotku celého střihu, jsem na web nedala, protože to jak je ostříhaný jako pes, je i pro mě síla, a to já jsem na krátké střihy dost zvyklá. Docela mi to mrzí.
a nejnovější fotečky Carlose
a Coletky.....
Škoda že to dost lidiček zanedbává, abychom viděli jak všichni rostou a mění se.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:05
- Nahlásit
Dášenka
Coooo???? Jak jsi na to přišla?! To by tam asi nebyl smajlík tenhle ale tenhle ne? To by mě fakt nenapadlo, že to takhle pochopíš...
Hlavička většinou vypadá moc pěkně těch pejsků, ale to tělo vypadá tak oškubaněji... . Mě to spíš někdy mrzí, když vidím tu nádheru (ani nemusí být úplně dlouhá...) a pak jak je to kratounké, ale fakt hodně.
Je to něco podobného, jak tobě vadilo u boloňáků a bišonů, že jim teče z očí... Když ostříhám Phoebe, tak tím že má vlnitou srst, tak to vypadá jinak, tak jako by jí stála a vytváří to medvíkovský výraz, to samé i bišonek. Ale třeba i Lhasa apso nebo shitzu...taky máme na sídlišti dlouhosrstého a ostříhaného a je to šílený rozdíl...
Ale jak jsem psala: je to podle vkusu a to, že to prostě není pozitivní názor, nechápu, proč ze mně děláš nenávistného člověka.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:07 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
A kurňa, já tam toho smajlíka nemám, doplním ho tam... Omlouvám se, opravdu to teď vypadá jak zlostné bez toho smajlíku, ale spíš jsem z toho byla taková přešlá, když jsem viděla ten rozdíl Emily JOy před ostříháním a po ostřhání.
Ty taky pořád nadáváš na výstavy a řekla jsem někdy, že jsi nesnášíš lidi, kteří chodí na výstavy?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:21
- Nahlásit
Dášenka
Jo a opravdu rozdíl je, že je to nepraktické pro lidi, ale podle mě se krátká srst může plstit a cuchat stejně jako delší... Viděla jsem ostříhaného boloňáka, kteří si mysleli, že ostříháním končí péče o srst..
NO záleží, jak bude Eli po porodu vypadat, jestli teda bude mít štěňata, ale určitě bych jí to nefikla na tak krátko, ale aby to měla delší. Třeba Argušek to nemá úplně zkrácené a je to neskutečný rozdíl oproti Emily Joy.
Nemysli si, že když jdeme do lesa anebo na louku, a že tam chodíme denně, tak jasně nosíme klacky apod... Jen si prostě víc máknu s úpravou no.
A proč si myslíš, že dělá z Endíka holčičku? Mě připadá, že má možná takový jen výraz (však si vzpomenň, že jsi o Eli říkala, že má samčí výraz, tak možná se ti u Endíka zdá, že má samičí..)a ona to ještě utvrdila sponkou, ale jak jinak má udržet tu srst mimo oči? Ale mě se moc líbí, ale taky bych to upřímně tipla na fenečku...Ale je to jen jedna fotka...
Teda docela mě mrzí, že to bylo takhle pochopeno, že jsem tak hrozně proti.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:23
- Nahlásit
JSem se teda rozjela... Ale tím, že mě tu Dáša označila za nenávistného člověka, tak se musím holt bránit. %Clověk použije slovo "oškubaný" a už nesnáší lidi, kteří stříhají psy...
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 09:30 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
Verca
Hele tak jsem si přečetla tvé příspěvky a cože to zase z tebe dělám? Nenávistného člověka??? , tak nyní si jdu přečíst tvůj příspěvěk výše a také ten můj, protože já se už tady fakt musím smát, jak se vůbec ale vůbec nikdy nepochopíme, jen z hlavy co si pamatuji, protože jsme to psali v noci vím, že jsem měla pocit z tvého příspěvku, že máš zlost na lidičky, kteří stříhají psy. tak já jdu číst, ale já tě vůbec nechápu jak to teda asi myslíš.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 09:50 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
[/Coooo???? Jak jsi na to přišla?!b]
Tak jsem to dočetla, no pokud ti tam chyběl smajlík nyní to vnímám trochu jinak, ale i tak nechápu, co to píšeš??? Na co že jsem měla přijít????
[b]Ale jak jsem psala: je to podle vkusu a to, že to prostě není pozitivní názor, nechápu, proč ze mně děláš nenávistného člověka.
Jak si zase na tohle přišla, Verčo mě přijde ale nyní opravdu, že si hodně vztahovačná, já si teda myslím, že v mým příspěvku není ani jedno slovíčko co by mohlo vyznět tak, že z tebe dělám nenávistného člověka. Já jsem se tam jenom ptala na toto, - . Cítím z těch tvých slov takovou zlost k lidem, kteří své psíky stříhají, mám pravdu??? Myslím, že ano, ....atd.
no možná za tím měl třeba být také tento smajlík ale já jsem se tě pouze na to ptala, zda to tak cítíš, zda zlost či něco jiného, a ty opět vyjedeš. a poslední dobou vyjedeš pokaždé, já nemyslím, že bych to něčím zavinila. Jen nechápu jak je možné že naše vzájemné příspěvky vnímáme zcela jinak než jak je myslíme!!!!!!! no je mi z toho smutno, ale zase se tomu ale musím smát, protože , no protože . to snad není možné no...
Jo a co se týče Endyho, tak on je holčičí, to asi ano, a mě se Endy moc líbí, a culíček na hlavě, no to mě nerozhází, tím jsem přímo nemyslela že z něho dělá slečna Lenka holčičku, zkusím najít ještě teda tu druhou fotku, jestli jsem ji nedala do koše, protože tu bych na web nedala, jelikož je to pes, a tam vypadá jako holka a podle mě ho to hyzdí....Jsem pro stříhání, ale pes má vypadat jako pes a fena zase jako fena.
Holky já mám vnoučátko, či vnoučátka ale myslela jsem že to tady, taková dobrá zpráva, bude už napsané, proto jsem letěla z postele hned k počítači, dneska jsem si totiž přispala, trochu jsem s Lenkou více nocovala, a ono nic no ale víc vám nenapíšu, to musí Lenka, a doufám, že je všechno v pořádku. Mám takovou radoooosssttttt
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 09:53 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Dášenka
No přeci, že nenávidím lidi (=že mám takovou zlost k lidem), co stříhají své psy (i když jsem teda myslela, že se mi nelíbí konkrétně hodně ostříhaní Havanáci a další dlouhosrstá plemena, která mají splývavou srst a nekroutí se jim).
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:03
- Nahlásit
Dášenka
Já taky doufám, že je vše ok... Lenka pořád nepíše, jela na veterinu a já už jsem z toho na nervy, jestli je vše ok...
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:05
- Nahlásit
Verca
No ale Veverčičko, jak tě zde nazývá Darinka, to že bys měla zlost na lidičky, to je zcela něco jiného, než když bys je nenáviděla. Mít zlost na někoho kvůli něčemu co dělá, to přece neznamená , že toho dotyčného nenávidíš. Podle mě to jsou dvě odlišné věci, a jelikož se mi často líbí názory Darinky a tak se tě Darinko ptám, co si myslíš ty.
Mít zlost na člověka kvůli něčemu co dělá, je stejné či odlišné, že bych toho člověka, kvůli té věci co dělá, nenáviděla!!!
Doufám, že jsem to napsala správně.
Dám příklad : já mám třeba trochu zlost na lidi /nyní to teda nazvu zlost, jindy bych spíše napsala, že s tím nesouhlasím/ co psům odbarvují tu rez pod očima peroxidem. Ale rozhodně bych toho člověka kvůli tomu nemohla nenávidět.
Mám ZLOST že mi manžel zase nekoupil müsli tyčinky, také ho proto kvůli tomu nebudu nenávidět, ježiš to se tak špatně píše, s tím nenáviděním, že to musím kolikrát přepisovat.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:09
- Nahlásit
Verča
Také jsem se tě tam nahoře na něco ptala, třeba např. zda se budeš přihlašovat do klubu havanských psíků, nebo třeba do málopočetných plemen, což bych ti neradila. A také jsem se ptala, zda budeš Elinku držet v srsti stále takto v dlouhé, či bys ji pak také nechala přistřihnout., a možná třeba ještě na něco, .....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:15
- Nahlásit
Dášenka
Mám ZLOST že mi manžel zase nekoupil müsli tyčinky, také ho proto kvůli tomu nebudu nenávidět,
No tak to já bych ho nenáviděla, takovou dobrotu zapomenout!!!
OK, je to fakt o tom, jak to člověk bere, mě to docela dostalo, protože zlost opravdu na ty lidi nemám, takže jsem se po ránu probrala šokem. je to o vkusu, spíš nechápu, že se jim líbí více na kraťučko ostříhaní, protože mi připadají jako násilně oškubané, než kdyby jim to nechali malinko delší než ty tři cm... to, že je to praktičtější, to je věc druhá... to jo.
Ale je to o vkusu. O tomhle by se dalo polemizovat hodně dlouho. Ale opravdu tu nesedím nad fotkama ostříhaných havańáků a netřískám se hlavou do stolu a neříkám: " co to jsou kurňa za lidi, že tak oškubou psa?!?!?" to fakt ne, spíš mě to někdy zamrzí, když vidím psa s delší srstí (třeba 8-10 cm) a pak šmiknutého na 1-3 cm. Hlavně si myslím,ž e ta údržba srsti je téměř stejná (mluvím o té délce, kterou jsem napsala). Ale i těch pět cm udělá opravdu hodně. Ale je to můj názor a já mám takový vkus a proto bych Elušku tak na krátko nešmikla. A pokud ano, muselo by to být z důvodu štěňat (že jí třeba hooodně vypadne srst),ale pak bych jí ji nechala aspoň do 10 cm narůst. Ale takhle se mi hrozně líbí a ač je ta údržba náročnější než u Phoebe, má tu srst děsně hustou, tak jí v tom chci nadále udržovat. Kdyby jí měla až po zem časem, tak jí to třeba zkrátím tak, jak to má teď. Kapišto?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:21
- Nahlásit
Dášenka
aha, já jsem byla tak zaujatá tím slovem ZLOST, že jsem na to zapomněla odpovědět.
No budu se přihlašovat, ale nevím, ještě kdy, určitě to bude ale do havańáků, ne do málopočetných...
Pokud budou agility, tak si myslím,že překážky shazovat tou srstí nebude a pokud ano a nebudu chodit na výstavy, tak bych jí to šmikla nad 10 cm, teda néé já, ale p. Králová. Ale myslím, že ta srst není tak těžká, aby tu překážku shodila...
Ale fakt bych se nechtěla dožít toho, že jí musím na ty dva cm zkrátit. Ale víš, stejně ten pejsek, ač je ostříhaný, je pro toho majitele nejkrásnější... Já bych Eli taky neměla méně ráda, kdybych jí MUSELA ostříhat na kraťoučko...
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:43
- Nahlásit
Verca
No tak jo, tak jako vždy jsem se nepochopily, ale jako vždy jsem si to ujasnily, my dvě, ženy myslím
Zde je ta fotka celého Endyho, no opravdu záleží na vkusu, ale mě se toto na psovi fakt nelíbí, mít závoje na nohách a pak vzadu pindika. no nevím.
Co vy na to ?????????????????????,
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 10:51
- Nahlásit
Dášenka
tý jo, tak to je mazec. Vypadá, jak kdyby měl ty střapce roztleskávaček. Ale jinak je krásný, ale s těma nohama to byl fakt úlet...
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 11:12
- Nahlásit
Tak dámy konec hádek nebo mezi vás vlítnu a budou chlupy lítat.
Tak mě Dáša předběhla. Máme jednu holčičku. Narodila se ve dvě ráno a váží 190g.
Verca
Vypadá, jak kdyby měl ty střapce roztleskávaček
to jsi trefila
|
GábiFabísek
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 11:28 - Změnil/a: GábiFabísek
- Nahlásit
LenkaK
Gratulujeme k narození holčičky a přejeme jí dlouhý psí živůtek a spoustu psího dobrodružství a hlavně hodně zdravíčka, nebuduš si ji nechávat?
Dášenka
Tak bábo, gratulujů
A ještě k tomu Vašemu tématu délky srsti, mně přijde,že pokud jsou moc nakrátko tak se jim vlastně veme to nejhezčí co na nich je, kratší střih je asi praktičtější, já mám v plánu,pokud teda vše bude jak má být, nechat Fabíska uchovnit,takže necháme narůst háro,ale pak bude šmik a fik, ale líbí se mi tzv. štěněčí sestřih jen o něco delší, no prostě úměrně v poměru velikosti těla, zatím to vypadá,že bude Fabík obřík- roste holky fakt jako z vody, přidávám dvě fotky moc se mi líbí ty výrazy, mějte se parádně a užívejte sluníčka
tomu se říká výraz - vo co ti de???
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 11:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
GábiFabísek
no prostě úměrně v poměru velikosti těla
Přesně tak, vystihla jsi to krásně
pokud jsou moc nakrátko tak se jim vlastně veme to nejhezčí co na nich je
TAky musím souhlasit. pokud jsou na kraťounko, tak vypadají jak kdejaký pes (ne samozřejmě všichni), a liší se právě tou dlouhou srstí.
Myslím, že volba štěněcího střihu bude super.
Ten druhý výraz je nejlepší.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 11:44
- Nahlásit
v nejbližší době tu dám nějaké fotky, které jsme nafotili včera venku, ale dám tu teď dvě dělané makrem. Nikdy jsem to nedělala, včera jsem to zkoušela poprvé a dopadlo to celkem hezky:
a jedna, ať tu nejsou jen samí pejsci...
|