Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 22:04
- Nahlásit

Jo a ještě jsem zapoměla, nikdy jsem to nemusela řešit, a co odjela Frenčí, tak večer jsem se všimla že má Emí víc nalité cecíky, v noci už to měla fakt dost veliké a začlo to tvrdnout, no volala jsem na veterinu, tam teda byla dost divná sestra, prý na to mám dát studené aby to neměla tak horké, no to vím teda také, na to nemusím být sestřičkou na veterině,stále jsem se jí ale ptala, jak se tohle řeší, zda je nějaká inj. nebo léky na zastavení mléka. a ona pořád mlela svou, že kdyby tam měla zánět, tak antibiotika, což jsem řekla, že to zatím nemá a že to teda také vím, že kdyby tam měla zánět že dostane ant. připadala mě fakt teda jako blbá, no doufám. že to nebyla nějaká doktorka. no nakonec z ní vylezlo, že ano, že jsou na to prášky. To jsem z ní dostala asi po 10ti minutách, kdy mě povídala to co ví každý normální člověk z mozkem, kor když měl někdy děti. Pak jsem volala známé chovatelce, naštěstí ještě nespala, a ta mě poradila tvaroh, měla jsem ho náhodou v lednici sice prošlý ale byl tam. tak jsem ji to napatlala na všechny cecíky, a přikrylá mokrou plínou, no a ona držela, půl hodiny jsem ji to tam nechala a bylo to lepší a ráno také. Dnes jsem ji to zatím udělala jen jednou, trochu se bojím ale toho chlazení, aby ještě jí něco nenastydlo, má cecíky nalité ale nemá to tak jako včera, nyní je všude také příplatek, a někde zcela zavřeno, tak snad to vydrží do úterý a pokud se jí to bude nalívat, tak skočím k nám. do té doby budeme tvarohovat. Já jsem používala tvaroh na malé děti, na vytáhnutí horečky, na zápěstí na ručičky a na nohy, ale že by to vytáhlo i mléko, to by mě nenapadlo. Jelikož ta známá měla jednou také tento problém, také ji to někdo kdysi poradil. Takže LenkoKkdyby pak náhodou něco, tak hned tvarohuj. Emí se to vždy nějak zcela srovnala, ale tentokrát má asi moc mléka.

Romaine
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 11:38
- Nahlásit

Co to provedli? Opravdu změnili vzhled? Já si nezyknůůů!

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 16:24
- Nahlásit

emikami
Nene Dáši, ona je taková plachá ke psům odmala. Nemůžeš brát v úvahu psy, které máš doma a se kterýma vyrůstala od narození, tady se jedná o CIZÍ psy. S Phoebinkou, se kterou taky vyrůstá si hrozně rozumí a věř mi, že kdejaký pes má z Pheobe hrůzu, když n a něj při řádění vrčí, štěká, tahá za chlupy...sice jen ze hry, ale ne každý to snese. A Eli to snáší perfektně, kolikrát jí převrátí při běhu ,ale Elinka se otřepe a běží dál...Ale cizí psy, to je horší. Žádného si nepustí k tělu, má z nich strach.
Ano, od mala s ní chodím na volno. Samozřejmě, že před psy zdrhala, ale vždy jen tak na krát¨kou vzdálenost, ale teď to nabralo obrátky a utíká fakt daleko, prostě už dospívá... Tak proto to řeším víc.
To že poradkyně chovu jí neshledala jako bojácnou, to se nedivím, protože já mluvím o bojácnosti k cizím psům... K lidem je sice odměřenější, ale většinou se pohladit nechá a nezdrhá před nimi.
Samozřejmě, že jsou i výjimky psi, se kterýma si chce hrát hned při prvním setkání, ale ti by se dali spočítat na jedné ruce. Mezi nimi je i Bambuška, tu Eli miluje od první chvíle.
Když se se psem zná delší dobu a třeba poprvé se ho bála, tak pak si na něj zvykne a už se ho taky nebojí... Třeba teď hlídáme barák mým rodičům, je tu ta nalezená Terinka a jejich další pejsek Beníček a taky už s nimi blbne, ale samozřejmě s větším odstupem (tzn. že vyzývá ho ke hře, ale jak dojde na lámání chleba, tak couvne ), ale už i to je pokrok.
Tím, že je Eli taková odmítavější ke psům, tak kolikrát na ní pes vyjede, prostě mu tímto není "sympatická" a mám třeba pořád problémy s křížence přítelovi sestry. On si s ní chce hrát, ona ne, z něho má strach pořád, a tak po ní vyjede...
No... tak to jsem se rozepsala....ale bohužel to nějak zkrátit nejde, protože jinak by to nemělo tu podstatu, jakou to má mít. Ale tak Dáši, ty si ráda počteš, ne?

Co záda? už je to lepší?

LenkaK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 17:56
- Nahlásit

emikami
Ahoj. Tak Bella je docela uštěkaná. Když k nám někdo přijde tak nadělá kraválu víc než Ajda. Je k lidem nedůvěřivá. Některé vyštěká a když si sednou tak jim hupne na klín a mazlí se. Běda,ale pokud se ten dotyčný postaví. To zase štěká. Že Veru ?
Na cizí psy taky štěká,ale neutíká před něma. Když se jí nelíbí nějaký velký tak je schopná mu to dát najevo. Ae mazel je nemožný. A teď co čeká štěňátka tak ještě větší. Taky zneužívá březosti k tomu,že je neposlušná. Pošlu ji na místo a ona místo toho nastaví bříško ke škrabkání.
Už nám chybí málo a máme štěňátka taky. V pondělí 16. to bede 47. den březosti. Vypadá to,že bude málo štěňátek. Já myslím,že max. dvě. Tak na nás myslete,aby nebyla moc velká a aby Belinka porod dobře zvládla.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 17:59
- Nahlásit

emikami
Trochu mě zaráží ty studené obklady. Já bych právě naopak dávala teplé. Beru to ze své zkušenosti. Když mi tvrdlo mlíko,tak mi radili teplé obklady. O to tvarohu nebo obkladech z kyšky jsem už taky slyšela.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 18:10
- Nahlásit

Tady je naše mamina

janča
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 19:55
- Nahlásit

LenkaK
Posíláme s Gweny mamině pac a pusu.

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 21:12
- Nahlásit

Ahoj,holky,jsem tu jen na skok,jsem totiž v Trutnově... Nestíhám si tu ani pročíst,co jste napsaly a koukám,že je i nový vzhled stránek...
Montík se má celkem fajn,s těma zoubkama jsme byli n aveterině,prý ještě tak do osmého měsíce počkáme...Taky jsem mu tam koupila duowin proti blechám a klíštatům,tak snad to bude dobré a ještě vám musím napsat,.že jsem ho poprvé koupala v šamponu Héry pro bílou srst (a pak použila kondicionér pro srst splývavou) a byla jsem nadšená!!!!To byl rozdíl,opravdu ten vybělovací šampon funguje
Jinak máme malý problémek,mladej s erozhodl,že granule baštit nebude,čeká,co dostane lepšího...tak te´d zkouším mu dávat žrádlo cca 3-4 krát denně a když nechce,vemu mu hio a občas se i trochu (z ruky) nažere. Ale občas to nevydžím a něco mu do těch granulí přimíchám.Tak snad ho to brzy přejde.
Jo a zítra se možná stavíme u Montíkovy maminky,jestli to vyjde,doufám,že anoJedeme kolem a dohodli se s paní,od kterého ho máme,že se ukážeme,tak držte palce,ať to vyjde,jsem na to setkání docela zvědavá
Jinak se tu zatím mějte hezky a pozdravujte pejsánky

emikami
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:05
- Nahlásit

Verca
Hm. to se těžko takto řeší, je těžké poznat co by udělalo třeba Elí dobře, jaké příkazy, jaké seznamování, atd. Já vím, že samozřejmě tady byla ve smečce kde vyrůstala, ale i tak poznáš plaché štěna, stačí jen zvednout ruku a krčí se, ale taková Elí nebyla, a právě že i na ost. psy byla zvyklá, bylo pro ni dobré, pro štěňata je to vždy lepší když jsou zvyklé na více psů, nebo lidí, či dětí, nebo koček, protože pak je jentak něco nezaskočí, když štěně vyrůstá jen s matkou a svými sourozenci, a třeba jen jedna panička, pak je těch nových vjemů na ně víc a hůře si na ně zvykají, ale bohužel je škoda že nevíme jak jim vlastně pomoc, prostě se s nimi nedorozumíme. Škoda Jojo, nyní už budu mít zase víc času, tak si ráda počtu, když je to zajímavé, a snad konečně dodám na web několik fotek větších štěňat, které jsou už u svých páníčků.

LenkaK
Myslím jak zde popisuješ Bellu tak myslím, že tuto povahu má dost havaňáčků, že je spíše pro ně typická, než ta, že ani neštěknout a pak se jdou pomazlit nebo si prostě někam lehnou, no tohle dělá bohužel Emí, ale začla opravdu až po štěňatek, že jakmile se pak někdo hne, začne také štěkat, také to nechápu, stoupne si před chlapa do bojového postoje, čumí na něj, štěká jako pominutá, ale vrtí ocasem že dělá průvan, pak ho třeba obejde a skáče mu na záda. Když se přestane hýbat, tak někdy zmlkne, ale jak se pohne je to tu zas. když je u nás cizí chlap, musím ji zavírat, někdy takto vyráží i na ženské, ale na některé ani nemukne a hned se milískuje. No Kamí zase vůbec neštěká, nikomu na záda neleze, ale už se také ráda přitulí k cizímu člověku, a dělá stále pokroky, od té doby co ji mám, to jest od jejích 9ti měsíců. Deniska, začla na lidičky štěkat, ale nevím zda to nebylo těmi štěňaty, ač je ještě sama štěně, chovala se spíše jako matka. Ale ona také někdy poštěkává, když si chce hrát, nebo tak. snažím se jí v tom hodně krotit. Wiki zatím na nikoho neštěkala, jen na jednoho mladýho kluka co tu byl s dívkou která si přijela pro Frenčí a to mě docela překvapilo. Nevím, ale já mám 4 holky a každá je jiná, takže když píší jakou mají havanský psíci povahu, asi bych jim text trochu poopravila. No kdyby byli všichni stejní, asi by to byla nuda.

Studeného jsem se bála, aby nějak neprochladla, ale ty cecíky jsou dost vařící, to poznáš až bude Bella kojit. tak uvidíš jak je bude mít horké, kor když je bude mít nalité, i ta sestra na vet. poradila schladit. Takže ten tvaroh jsem ji udělala dvakrát, a zatím to má docela dobré, kontroluji jí to, nebudu jí tím zbytečně chladit, pokud se mi to bude zdát v normálu. no a v úterý uvidím, ale zdá se mi že to začíná ustupovat samo, ale ten tvaroh ji rozhodně pomohl.

Bella má docela bříško, ale Emí byla dost břichatá a měla také jen dvě štěňátka. No to jsem zvědavá. Ale ty píšeš

V pondělí 16. to bede 47. den březosti.

nemáš na myslí náhodou 57 den???? protože jsem se ptala Verči kdy máte asi tak rodit, a psala asi kolem 20. pokud se neplete, a ve 47 dni, by bylo teda opravdu brzo rodit. Takže to vypadá teda asi na 57 den, že? To se vám to fakt již přiblížilo, jsem zvědavá co se jí narodí. a jaké barvy No Emí rodila první porod Arguska a ten byl největší a měl velkou hlavu, tak to byl trochu problém. Pomáhá když se pipinka namaže olejem, nejlépe prý olivovým, my jsme měli doma slunečnicový, takjsme pipinkupromazali, a myslím že to dost pomohlo.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:21
- Nahlásit

Ahojík všem, dneska u mně byla na návštěvě Dášenka tak jsme něco nafotily

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:23
- Nahlásit

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:30
- Nahlásit

emikami
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:43
- Nahlásit

GábiFabísek
Jejda, ta ženská nahoře vypadá skoro jako já že bych měla dvojníka ?

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 10:20
- Nahlásit

GábiFabísek
Gábinko jsem ráda, že jsi taková šikulka a hned jsi udělala fotečky a šup sněma sem, já se ti musím přiznat, že po roku co sem chodím tak to ještě neumím pořádně vkládat. Zároveň jsme jukly s kím máme do činění a je nová aktualizace Dášenky. Ta fotka těch dvou malých je fakt úchvatná to nemá chybu.
Děvčata pamatujete jak jsem psala, že od dubna začínám chodit na cvičák, tak jako obvykle zradilo mě zdravíčko a před čtrnásti dny mě museli napíchnout kanylu a každý den šup do nemocnice na kapáky. Takže běháni, rychlé pohyby a stála únava toť mé nynější kamarádky. Takže chudáci mojí gaučáci za se mají utrejch.
Takové jsou nové správy ze SM.
emikami a LenkaK
Dášenko a Leničko o tom tvarohu taky vím, on vytahuje tu horkost a zánět. Když jsem si narazila kotník taky jsem ten tvaroh použila a za dvě hodinky bylo po problému. Určitě je to dobrá rada a aplikovala bych to.
Pac a pusu s velkou pomlázkou všem naším fenečkám posílají Biško a Damiško.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:58
- Nahlásit

Darina1
Ahojík, je mi líto,že jsi marod, fakt to zdraví je nejdůležitější, viděla jsem to u Dáši, když se nemohla hnout. Jinak právě díky Dáše jsem ty fotky vložila, sama bych to nezvládla, navigovala mě co mám přesně udělat a ono se to povidlo, faktem je,že mi to musela popsat jako debilovi, abych to pochopila. Jinak zatím musím ťuky,ťuk, že Fabísek je s Fildou velký kámoš, ráno už se na sebe těší a Filípek si te´d momementálně nehraje, protože si hraje s Fabíkem,jestli se zadaří přidám i video , dneska byl poprvé sám doma a zvládnul to bezva.Tak holky, ať vás chlapy pěkně vyšupou.

emikami
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:17
- Nahlásit

Darina1
zradilo mě zdravíčko a před čtrnásti dny mě museli napíchnout kanylu a každý den šup do nemocnice na kapáky. Darinko , tak tohle mě opravdu mrzí a cítím s tebou, protože mě bylo tak zle, že jsem myslela , že na těch kapačkách skončím v nemocnici, ono to prý dobře zabírá. Nikdy jsem je neměla, ač mě je neurolog již nabízel, a já mu tenkrát řekla, no víte, já myslím, že jednou bude určitě hůř, takže si je nechám na později. no zatím to nutné ještě nebylo, ale třeby by to pomohlo. Dostala jsem od něj nový lék na bolest, tak jsem si ho dnes troufla vzít, vypila jsem jen půl sklenky. ale i tak si připadám, že mám v sobě aspoň 5 panáků,ale na bolest i ta půlka trochu zabrala, snad si na to zvyknu a už mě to nebude oblbovat. Známá to také bere a je to v pohodě. No to musí být nepříjemné, hlavně tam každý dech chodit je asi otrava.
Tak se brzo uzdrav a ať je ti lépe .

GábiFabísek
Gabrielko, to přeháníš, jen jsem ti to vysvětlila a jelikož si inteligentní osůbka, tak si to pochopila hned, a ještě si zvládla tuhle galerii. Takže super.

Jinak holky jsme měli u Gabči opravdu hezký den, a Filípek s Fabískem , to je legrace je vidět dohromady.

Já vyšupaná nebyla, ale doufám, že vy ano

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:30
- Nahlásit

emikami
jak jsem už napsala, nejde srovnávat bojácnost celkovou (plachost) a bojácnost k cizím psům.

Darina1
Darinko, tak to mě fakt mrzí... Rychle se uzdrav, ať můžeš s psisky zase běhat...
a co výstava? Jedete? Vím, že je tohle asi to poslední, na co myslíš, ale zajímá mě, jestli tě tam uvidíme.

GábiFabísek
Fabísek je prostě nádherný.

emikami
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:35
- Nahlásit

Darina1
Zároveň jsme jukly s kím máme do činění a je nová aktualizace Dášenky.

Nějak tomuhle nerozumím, Darinko - vysvětlit

Darina1
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 18:11
- Nahlásit

emikami
Dášenko tak vysvětlují víš u mě musíš se naučit číst mezi řádky, ale vždy je to jen o legraci. Jakože jsem jukla s klukama jak vypadá ta nová paní ať si ji vím představit a aktualizace znamená, že si tě za se představím jak vypadáš teď a jako, že opravdu v obličeji stále mládneš a fakt bez srandy vůbec bych neřekla, že jsi již babička. Toť moje vysvětlení k jedné větě.
Dášenko a jestli můžu doporučit tak příště si nechej dát kapaky fakt pomůžou, ono taky záleží jakou kombinací ti doktor naordinuje tu co jsem měla teď tak jsem sní i blinkala. Vše vydržím hlavně ať to zabere.
Verca
Verulínko a to si myslíš, že po čtyřech neumím chodit? Jasan že tam budu, už připravují kluky zítra je vezu na ostříháni a s Damišákem skouším dělat za se kolečko ať si to připomene.Už se na tebe těším a na to jak zase bude v raušu Biško ze svojí kočiny. Nevíš kdo tam s cz všechno přijede se juknout? Jaksi si pamatuji Bišonku a Lenku a ta jestli náhodou nebude rodit.
GábiFabísek
Gábinko a kdepak spí Fabísek?

janča
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 19:42
- Nahlásit

Darina1
Brzy se uzdrav a výstavu zvládni s co nejmenší bolestí. Jsi tedy hrdinka!!!!!

Tak takhle se Gweny u katri zamilovala do jednoho štěnda. I Blanka říkala, že se Gweny zamilovala a chovala se jak máma. Štěnda byla nádherná a všichni Blančini pejsci. Je to velká rodina a bylo tam krásně.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 20:06
- Nahlásit

Darina1
aha, tak to mě nenapadlo.
no měla by tam být Lenka, možná Věrka (Bišonka), ale u ní je to stejně vrtkavé jako u Lenky, takže nakonec tam možná budeme i sami. Ale možná přijede jedna moje známá s dětmi, mají taky bišonka s pp,ale nechodí na výstavy, stříhají ho i na kraťučko, ale má super bišončí povahu, miluje všechny lidi a všechny psy.
My taky zkoušíme s Phoebe kolečka, ale nějak se nám hrbí a trošku prověšuje ocas, no snad se to rychle spraví. aspoň že postoj má fajn.
Očička jsme jí už téměř vybělili, ten gel prostě zabere vždy, tentokrát již po týdnu a něco, což jsem zírala. Takže my už taky vcelku jsme připraveni, jen jí v pátek budu připravovat /koupání, uši, zuby, zastřihování tlapek...). A jelikož mám předtím "akci" (asi ale jen do 17 hod.), tak tipuji, že jí budu dělat do půlnoci. chjo, to bude sranda.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:21
- Nahlásit

emikami
Ahoj. JJ byl to překlep. Bude mít 57.den
Uteklo to docela rychle.Doufám,že nebudou prcci moc velcí. Olej mi už taky někdo radil. Taky mi radí dávat odvar z lněného semínka. Tak už jí to začnu dávát.
Darina1
Lenka rodit už nebude. Té stačí dva rarášci. A Bella doufám ještě taky ne. Tak snad se na tebe a Verču přijedu podívat.Moc se těším,protože jen tak na čumendu jsem už dlouho nebyla.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:28
- Nahlásit

Darina1

Ahojíček, kde asi hajá Fabísek, má tu jeden pelíšek v obýváku, ale samá voda, jeden v kuchyni, samá voda, manželská postel - hoří. Přítel se vůbec nevyspí, stačí aby se obrátil z jednoho boku na druhý, Fabísek má strašnou radost a celého ho olíže. Takže buď spí přitisklý u přítele nebo mně obtočený kolem hlavy a taky mi strašně rád cuchá vlásky,dneska jsem skládala prádlo, tak to bylo něco pro něj

LenkaK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:34
- Nahlásit

GábiFabísek
No jo, prádlo.... to miluje Becky. Když mám hromádku poskládaného prádla,tak se rozběhne a skočí do něj.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 22:31
- Nahlásit

Darina1

Darinko, to jen pro tvou představivost

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:02 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Verca
Veverko však o nic nejde bude sranda, Damišák se taky hrby no a co hlavně ať si ho můžu uchovnit a kašlu na výstavy.
Výstavy jsem řekla, že bych absolvovala jen za těch předpokladu, že budeme mít sem tam nějaký úspěch a to bych jezdila jen tady a přinejlepším Brno a tím, že ještě nejsem rozhodnutá tak jak jsem si chtěla koupit tu klec tak i to jsem odložila, rozhodla jsem se, že až uvidím jak na tom bude tento rok tak podle toho začnu příští výstavy, ale spíš mi jde jen o to uchovnit a šlus.
janča
Jandulinku u nás by si přivlastnili oba dva nějaké štěndo.
LenkaK
Leničko no jasan, že ty už ne, ale nikdy neříkej nikdy.
GábiFabísek
Gábinko já mám dva a oba mají pelíšky no hádej kde no správně v posteli a to jsem se taky snažila, že jako pelíšek, ale kde pak postel je lepší a ještě když se můžou zahrabat pod peřinu a kurát nás nikdy nebudily a když se o to pokoušeli tak taktně jsem jim vysvětlila, že jako FUJ. No a naučily se, že pokud má panička zavřené kukadla tak nebude žádné hraní.
Pac a pusu od Biška a Damiška.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Darina1
Já nikdy neříkám nikdy. Jen u podvazu je malá pravděpodobnost otěhotnění.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:07
- Nahlásit

LenkaK
Tak, tak mluvíš mi z duše ( pšt taky to mám ).

Romaine
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 19:41
- Nahlásit

Tak nám Robby skáče do prádla, co je v hromádkách nachystané na praní. nebo v něm spí, hrabe,... A nedá si to vymluvit.

Teď chudák brečí na dveře, protože u nás v baráku hárá fenka a baba ji nechá běhat po celém domě, tak se může zbláznit. nepomůže jí ani říct, ať ji nenechá běhat k nám, že Robby trpí (je pak móóóóc smutnej ) Vždyť jí to může být jedno

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 21:01
- Nahlásit

Přesně to dělá i Claudi, zahrabe se do prádla na vyprání a usne tam.

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání