Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 16:43
- Nahlásit

Ahoj holky.No vy si užíváte. Verčo Elinka už má krásně dlouhou srst.Kdy jdeš na výstavu? Tak jsem se šla pokochat, no moc nepíšete, ale fotky moc pěkné. Já na sluníčko mohu koukat tak leda s postele, mám skříplé záda a opravdu děsně to bolí, až jsem jela v sobotu ve 4h. ráno do nemocnice na obstřik a inj.na bolest. ale nic moc.Dneska to je už trochu lepší ale vůbec nevydržím sedět, natož u pc. už jsem z toho otrávená.Ležení mě fakt nebaví, a o štěňátka se tu střídá manžel s dcerou.Mělo to ještě týden počkat, no ale co nadělám. Tak si užívejte sluníčka a miláčků.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 21:25
- Nahlásit

emikami
Eli půjde na čumendu do Ostravy, ale nebude vystavována. A na výstavu půjde...kdo ví...možná až za rok.
Ještě zvážím, jeslti jí tam vůbec brát i na tu čumendu... Máme s ní dosti velké problémy ohledně bojácnosti...bojí se jakéhokoliv psa, ať už štěněte nebo kliďase... nebudu jí stresovat ještě na výstavě, pro mě je přednější její socializace, než uchovnění.
Musí chodit neustále na vodítku, pouštím jí jen tehdy, když jsme na uzavřeném prostoru (pole, park) a to ještě nesmí být v blízkosti cizí pes. Stačí, aby si k ní nějaký pes přičuchl a ona začne hysterčit a je schopná utéci...neslyší, nevidí, jen zdrhá, co může. Včera docela drsně vyjela ze strachu na hovawarta, to jsem se modlila, aby ho nekousla, protože on, ač je mírný ke psům, by jí to vrátil. Bála se a jak byla na vodítku, tak nemohla nikam zdrhnout a pořád mě jen obíhala, škrtila se na vodítku...no byla to "komedie".
Takže asi tak...

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 00:03
- Nahlásit

Verca
Tak tohle slyším opravdu poprvé, kde se to v ní bere??? Vždyť od malička s ní chodíte ven mezi psy a lidi, nechápu proč by se tak měla chovat. Když byla maličká neměli jste nějaký špatný kontakt s nějakým psem???

Gel se k tobě dostal ok? Nezapoměla ho Věrka v Praze?? Když nevyzkoušíš jak se na výstavě bude chovat, dokud je mladá,asi nebudeš vědět, zda to máš zkusit či ne. Já jednou dostala radu ohledně zmiňované bojácné labutěnky bez pp, od paní Brychtové, chovatelky čínských chocholatých psů, čím dříve ji vemu na výstavu mezi psy tím lépe, já to tenkrát neudělala, z důvodů které píšeš, myslím, že jsem to udělat měla, a jít do toho po hlavě. Takže bych ti asi radila to samé, jelikož jsem to já neudělala a stav se nezměnil, proto kdyby se mi tato situace opakovala, poslechla bych paní Brychtovou. Ale je to na vás.

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 08:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

emikami
Víš ono je to složitější... Však sama víš, že byla taková bojácnější od mala... A proto jsem s ní chodila hodně mezi psy, ale bylo mi řečeno, že jsem se k ní nechovala jako k bojácnému psu, co se týče socializace. Nechala jsem hned každého psa Eli očuchat a vybafnout na ní a to bylo prý špatně. měla jsem poprosti majitele pejska, aby si ho chytl a dovolil tak Eli nejdřív si očuchat pejska a pak si třeba je nechat pohrát.
Zkušenost špatnou měla s tím maltézákem, o kterém jsem vám tu psala, ale on jí nepokousal, jen jí prohnal. Pak byl pořád klid a nedávno udělala hysterickou scénu, kdy si k ní přičuchl hrozně hodný kokřík a skočil před ní, že si chtěl hrát a ona začla neskutečně rychle zdrhat, jak kdyb yjí honil, ale on přitom stál na místě a koukal, co se děje... No myslela jsem, že mi zdrhne a už jí nenajdu...když jsem na ní volala, tak nevnímala, jen běžela, i když za ní ten pes jen stál... A od té doby chodí na vodítku.
Radila jsem se už s cvičitelkou a děláme pokroky, tak uvidíme, jak to bude pokračovat, jen jí nemůžu nechat na volno mezi lidmi a psy.
Pro mě je teď prioritní, aby se zbavila té bojácnosti a výstavy jsou pro mě momentálně na posledním místě. Uvidíme, jak se bude chovat na čumendě v Ostravě. Nechci výstavy na úkor úspěchů v boji s její bojácností.
Ještě uvažuji o školce u nás pro ště'nátka, taky by to mohlo být pro ní "obohacující", ale ten cvičák mi není moc sympatický.

Jo a za gel hrozně moc děkuji, Věrka mi ho dala.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 12:30
- Nahlásit

Verca
Asi to máte složité, ale já s Wiki bojuji s kde čím. Nemám to také jednoduché, např. stále hygiena, a také jakmile vidí že se jde ven, jde se schovat. s lidmi si doma ale i venku rozumí a psů se nebojí, nechci to více rozepisovat, sotva ještě sedím.

Ale Elinka Verčo nebyla plachá od štěněte, to že kolem vás běhala Eisinka bylo tím, že byla živější, Elinka byla od malička klidná, ale nikdy se nechovala jako plaché štěně, to by měla zaznamenané při kontrole vrhu, a jistě si to p. Gr. pamatuje. a žádné štěně zde neshledala plachým, ještě si pamatuji, jak brala všechn tři holky pořád dokola do ruky. protože jsem jí říkala že jsem mezi těmi třemi přemýšlela kterou si nechat. a žádná z nich se plaše nechovala. Že Elí byla zalezlá když jste tady byly nemůžeš nazvat že byla plachá. Plaché štěně vypadá tak, když zvedneš ruku a chceš si ho pohladit že ucukne nebo uteče. Deniska není také stoprocentní, a Wikinka už vůbec ne, no čekám co bude v dospělosti. Každá fenka je prostě jiná, já je mám ráda, a musím se s tím i smířit. No aspoň není život tak všední. papa

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 14:08 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

emikami
Jen ti píšu, proč se nechystám zatím na výstavu, proč to pro mě není momentálně důležité. Je to naše sluníčko a budu dělat vše pro to, abych jí té bojácnosti aspoň z části zbavila a na výstavy momentálně kašlu a nemám ani pomyšlení, že bych jí měla pořád učit postoj (i když jí ho učím, ale s mírou - stejně se hrbí a hrbit bude, dokud se to nezlepší) a chůzi v kruhu.
No za hoďku jdu za psisky do parku, bude tam na mě čekat přítel s nimi, tak se už těším.

Zany
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 15:26
- Nahlásit

Holky ja vam trosinku zavidim, ja mam sileneho cinanka a resim uplne opacne problemy. Ted tady snad haraji vsechny feny a my jsme se vratili v poslusnosti zpet tak o 1/2 roku.

Janik
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 20:48
- Nahlásit

Ahojky holky...
vidím, že to tady nějak vázne, když už je venku tak krásně

Dneska večer jedeme s mažoretkama do Chorvatska na mistrovství evorpy. Budeme soutěžit v sobotu s pomponama(ukázka na fotce dole ), takže na nás myslete a držte nám všechny palečky a pacičky...budeme tam mít strašně velkou konkurenci....a vrátíme se domů až v pondělí ráno(akorát na šmigrust )

Tak se mějte moooc hezky

na www.mazoretkypanenky.unas.cz se v historii můžete podívat na fotky naší skupiny.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 21:28
- Nahlásit

Verca
Claudinka je plachá, nejspíš víc. Když potkáme psa, už je schopná se očmuchat, ale pak najednou vystřelí a začne kousat do prázdna a psovy těsně před čumákem, nedávno vyděsila pidbulteriéra a ten jim zdrhl do lesa a pak se celej rozklepanej vrátil, páníček se tomu smál, nejspíš se ohromě pobavil. Poslední dobou je to už lepší, vžycky ji nechávám navolno, sama se přijde vočmuchat a pak ji zavolám a dostane kokinko že byla hodná. Horší je když za ní nějáký pes pořád běhá, ona ví že nemá cenu utíkat a tak se otočí a ňafně před čumák. To je horší jelikož tomu nezabráním, to nejde, kdyby byla na vodítku tak je bezmocná, uškrtí se a nemůže ani bránit a stejně se psovi nevyhne. To že by ale utekla, to ne, ona se vždycky vrátí ke vchodu a čeká tam, nikam jinam neutíká. Ještě že tu takových psů není tolik co by ji furt pronásledovali a tak už tak plachá není, postupně se to zlepšuje.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:35
- Nahlásit

MartinaClaudi
Tak to Eli bohužel začne zdrhat a neslyší nevidí, nejde jí odvolat... Takže je na vodítku, na kterém se škrtí. Kdybych věděla, že nebude zdrhat, tak jí nechám na volno. Na ke mně! slyší perfektně, ale jakmile před ní hupsne pes, tak začne zdrhat, i když chce jí jen očuchat a seznámit se.
Je minimum psů, se kterými si chce vyloženě hrát hned při prvním potkání.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:48
- Nahlásit

Janik
Janičko, budu na tebe myslet a držet ti prsty a holky tlapky!!!

Darina1
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:16
- Nahlásit

Verca
Verunko tak jak jsem již tady psala Biško když byl malý tak zbožňoval všechny pejsky světa, ale jak mile mu přeskočily 2roky tak konec, fenečki miluje a pokud může tak před pejskem raději stojí dál a kdyby náhodou se některý chtěl jen trochu seznámit tak mu to taktně řekne a pak už záleží jestli já to slyším tak hned dostane seřváno. Damišák je zatím uplny opak ten všechny zbožňuje a každému pejskovy chce hned dávat pusinky, takový tanec jste ještě neviděli co dělá Damišák před každým psem. Ale mi máme problém za se v tom, že kluci moc nemusejí lidi a hlavně ty co je chtějí hladit, když ta ruka jde s vrchu na ně tak jak by se jí bály, ale když si ten člověk čapne tak až tak se nebojí. Takže my máme za se tenhle problém, ale už to vím tak se snažím to lidem vysvětlit a kdo si je chce opravdu pohladit tak si čapne a je po problému.
Pac a pusu posila Biško a Damiško.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 10:11
- Nahlásit

Darina1
Tak jak popisuješ Damišáka, tak to dělá Phoebe. To je vždycky cirkus pro všechny. ale tohle dělá i před lidmi. S každým by si hned chtěla hrát. Včera vlezla do skupinky puberťáků (byli dokolečka) a co ona tam předváděla, jen aby si jí všímali...no to byla hééérečka. Točila se dokola, vyskakovala do výšky... no nakonec kluci neodolali a to se tvářili jak největší tvrďáci.
Eli ta se taky nechce nechat až tak pohladit, hlavně nemá ráda malé děti, ty jsou na ni moc hrrr. Ne že by jim chtěla ublížit, ale zdrhá před nimi.

Darina1
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 10:57
- Nahlásit

Verca
Verunko mojí kluci od mala nemusí dětičky a to fakt nevím proč. Nikdy jim žádné dítě ani stéblo nepřeložilo přes cestu, tak fakt nevíme proč ty děti nemusejí. Ono je fakt pravda, že když jim dítě dá čas a nechají je sami až pří jdou k ním tak pak příště už si to dítě pamatují a je to jejích největší kamarád, ale musejí oni dva napřed jít naproti a pak je to v poho.
No a Damišák ten je na Oskara, nejzlatější je jak ten pejsek je opravdu obr a Damišák se mu chce dostat k pusyně, to dělá i skok vysoký. Jemu by tak vyhovoval nějaký Vlkodav, to by pak byl spokojený.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 12:28
- Nahlásit

Darina1
Eli právě taky nic ty děti neudělaly, ale nedivím se jí, protože jak vidím ty děti, jak běží k Eli s huronksým křikem a nataženýma ručičkama... Phoebe ta je zbožňuje, často si s nimi hraje venku před barákem. Máme tam pískoviště, tak je tam hodně mrňat a to je něco pro ní. Každému nejdřív olíznout ručičky a pak se s nimi tahat o klacek. Když vidím, že Eli se nechce s nimi hrát, tak je pořád usměrňuju, protože jí nechci zbytečně stresovat. Jooo, pokud přijde někdo a poprosí mě o to, aby si jí mohl pohladit, tak jo, ale jak k ní letí s křikem, tak jim hned říkám, že takhle nemůžou, že pejsek by se bál... Ale malým dětem je to někdy těžko vysvětlit...

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 19:51
- Nahlásit

ahoj

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 19:52
- Nahlásit

Jéééé ahoj. jak se má Fabísek???

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 19:54
- Nahlásit

emikami
vtipálku jedna

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 19:58
- Nahlásit

GábiFabísek
Jááááá ??????

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 19:59
- Nahlásit

Tak ahojík všichni, konečně mohu přispět svou troškou do mlýna. Holky máme doma Fabíska . Je strašně úžasnej, milej, mazlivej a čistotnej. Musím strašně pochválit jeho bývalou dvounohou paničku, která opravdu bravurně vychovala štěnda k čistotě. Fabínek chodí na plenku, umí si i zaškrabkat, když chce kakat, občas se také trefí jinam, ale pouze na lino, vůbec ne na koberec. Spí samozřejmě s náma v posteli, pelíšek ho absolutně nebere, ale co mě naprosto dostává, je jak si hraje s malým, honí se po bytě a Fabík kouše malého do prdýlky a do nožek, skáče mu na záda a olizuje ho a malej se tomu řehtá jak blázen. Jinak mám ale dost frmol, musím je neustále mít pod kontrolou, aby malej Fabíkovi nějak neublížil, nemá ještě ten cit a nechci aby se ho pak Fabínek bál a dětí všeobecně. Jinak zatím je to takový kliďas, i když dneska tu pěkně řádili, jsem pak večer docela ráda, že si jde Filda lehnout a mám chvíli oraz. Zdravíme také naší kmotřičku Janču a všechny chlupáčky , haf haf

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 20:00 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Pak si tady na cz pes můžeš založit galerii, po tom našem zítřku si myslím, že bude co sem dávat

Gábi s tou chválou to nepřeháněj, nikdy nevíš kdy se to může změnit., no ale snažím se, ty plínky si myslím, že dělají dost divy, protože jsou na ně učiné od doby co se začnou plazit a sami se na ně doplazí, ale pokud někdo má pod nimi jen noviny, tak jsou pak zvyklé čůrat vlastně všude, ale tohle se naučili že začli prostě čůrat tam, to už je také jejich instikt, a kolem toho měli pelíšky a deku, co skoro nikdy nepočurali. Majitelé co na mé doporučení plínky kupovali, tak si to opravdu nemohli vynachválit, no stane se ještě hodněkrát, že na plínku asi nepůjde, ale fakt všichni byli spokojení. Deniska to umí také od malička, s tou nebyla vůbec žádná práce ani jsem ji to nemusela skoro učit, protože se tu narodila, a když už byla volně a ost. sourozenci pryč, tak jsem ji tamještě párkát dala, a už tam chodila sama. S Wikinkou je to už také lepší, na plínku ale doma nechodí nikdy to byla všehovšudy tak 3krát, ale naučila se naplínku na balkon. Takže konečně po několika měsíc je s loužičkama konec, konečně jsem ji to už naučila, je také už skvělá, ještě plachá, ale jinak je k cizim lidem hodně přívětivá. a mazlivá. Kakání , no ještě občas najdu bobek, ale také to už odchytíme buď na balkoně nebo venku. Tak volám opravdu huráááá, protože mě to dalo zabrat.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 20:01
- Nahlásit

emikami
já?????????????

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 20:03
- Nahlásit

emikami
No to se těším, ale koukám,že diskuze tu nějak vázne, abychom si tady nedopisovaly jenom my dvě

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 20:07 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

GábiFabísek
tak se radši vrátíme na skype, asi jsou všichni na velikonoce pryč.

Verča
Veru, a prosím tě kdy se ta její povaha změnila, však jste s ní chodili ven od malička, ještě ani nebyla naočkovaná, a bez vodítka, pamatuji si jak si říkala, že je vše ok. To se přece psů nebála, kdy to teda vlastně začalo, protože kdyby tak byla plachá od mala co jste si ji přivezli, myslím tak jak nyní píšeš, tak by jste ji asi museli mít na vodítku. Stále si kladu otázku, jak je to možné.

Od jiných mám zcela jiné zprávy.a tak mě zajímá, jak to je prosím LenkaK s Bellinkou? jakou ta má povahu? Psala si tu myslím, že také vyštěkává některé lidi, a co bys tak o ni napsala. Ostatní jsou hrozně přátelští, Argusek, Coletka, Dendre Beny, Aninka, Berýsek, no to tak namátkou....

Romaine
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 20:57
- Nahlásit

GábiFabísek

Tak já tě tady vítám a musím říct, že Fabiánek se mi líbil nejvíce, tak sem zvědavá na foto jak poroste. Já mám skoro již 2 letého (7.5.) bišonka frisé a naše www stránky jsou www.bisonek.wbs.cz tak budem rádi za návštěvu. Přeji vám hodně zdaru ve zvládnutí obou prcků!

emikami

Klidně diskutujte tady A co ty a ta tvá smečka? Ještě máš nějaké štěňátka? Myslím, že fenečku, ne? nenecháš si ji? Máš těch psíků tak málo

MartinaClaudi

Marti děkuji moc za fotky mě a Robbyho!

janča
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 21:04
- Nahlásit

GábiFabísek
Ahojky. Zdravím Fabulku a moc se na něj těším.

Holky dnes jsme s dětmi byli u Katri a bylo to super, všichni její pejsci jsou naprosto skvělí a ona ještě víc. Štěnda byla nádherná a Gweny se k nim docela měla, zalezla i k nim a všechny je olízala. Teď spí tvrdě, je úplně vyřízená.
Až se k tomu dostanu, hodím na její stránky i sem nějaké fotečky, teď jdu pokračovat v oslavě narozenin a pojídání ňaminek a pití něčeho dobrého.

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 21:48
- Nahlásit

Romaine
Ahoj, tak to mě moc těší a Fabískovi to vyřídím , mě se právě také líbil nejvíc a pořád líbí, jen jsem si nebyla jistá jestli je dobrá volba pes a dítě, proto jsem zvažovala,že si vemu Frencisku, ale srdci se hold nedá poručit, on je takový méďa, je strašnej mazílek, je jemnej no jsem z něj uplně poprděná :

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 21:50
- Nahlásit

janča
Jani, krásně si užij oslavičku a dej si za mě do nosíčku, já budu totiž ještě asi dlouho kojit. Fabínek mi hajá u mých nožiček, to nedělá ani můj miláček

GábiFabísek
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 21:54
- Nahlásit

Romaine
Robby je kouzelnej

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 21:56
- Nahlásit

Romaine
Už doma nemám žádné štěně, ve čtvrtek jsem měla kontrolu vrhu, hned za hodinu jako první šel Fabísek minuli se s panem Zdeňkem, který si přijel pro Filípka, a hned na to dorazila paní Lenka pro Febynku. Druhý den jela domů Frenciska. Tu noc jsem se nevyspala, myslela jsem že v ohrádce usne, když je tam zvyklá, ale moc dobře věděla že tam je sama, a tak začla kňoukat, plakat a vyvádět, tak jsem si ji dala k sobě do postele ale vrtěla se, tak jsem se bála, že by mohla v noci spadnout, tak jsem ji dala na zem, ale ona pořád cestovala, dala jsem ji do pelíšku pode mě mikinu mojí, a ona tam pořád tahal nějaké nitky, tak jsem ji zase dala do ohrádky, ale zase plakalááááá, tak jsem ji nechala volně, ale vždy když jsem ji kontrolovala, tak prostě různě pobíhala, takže jsem se prostě nevyspala, ráno teda ležela vedle mé postele, a tak jsem si ji vzala k sobě pod peřinu jestli ji není zima, a usnula mě na hrudi na chvíli a pak si vlezla na polštář, a tak jsjem trochu ráno dospali. Všichni co si vzali štěňátka se mi líbí, tak si myslím, že o nich budu také občas informovaná, všichni to zvládly dobře, Frenčí prý málo papá, jinak jsou všichni šťastní, že mají doma nového drobečka. A já budu chvíli odpočívat, Brituška březí není.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání