Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 19:22
- Nahlásit

LenkaK
Tento příspěvek jsem nějak přehlédla, a tak reaguji až dnes.

[b][O fenku se bát nemusíte. Některá štěňátka dali na kojení jiné fence,které se narodily jen dva štěňata. Mají doma ještě jinou bez PP,které o dva dny dřív porodila.
/b]

Opravdu nechápu chovatele, kteří mají doma fenky jak s pp tak i bez pp, když je to zakázané.Já bych si to nedovolila, už vůči těm chovatelům jako jsem já, kteří prostě když vědí že se nemá chovat bez pp, když máš chovatelskou stanici. Ale ostatním je to jedno, a prostě nikdo proti tomu nic nedělá. Pečou si to bez pp, s pp, přihazají prý někteří štěnda bez pp k feně s pp. a nebo to může být třeba i naopak. Pokaždé to vyjde finančně výhodné. Feny většinou se rozhárají společně a jako já jsem měla v loni dva vrhy rozdíl dvouch dnů, tak je to i u mnoha případů, Pak si lidé jdou koupit štěně s pp, a ejhle ono může být klidně bez pp, po feně která třeba byla vyřazená z chovu, nebo třeba nezbonitovaná a štěnda se prdnou k fene s pp. Nový páníček vybalí 10tis. a má štěně za poloviční cenu. DNA nebo co, nikdo dělat nebude. Občas tohle slýchám, zda je to pravda či ne, nevím, a nechci ani nebudu nikoho obviňovat, ale je to nespravedlivé vůči ostatním poctivým chovatelům a také hlavně k lidem kteří si chtějí koupit štěně s pp, proto aby neměli pak doma trochu odlišnou rasu. Emí se narodili také jen dvě štěnata. kdybych měla zde fenu bez pp, jistě by hárala podobně, mohla by mít třeba 2-5 štěnat, a mohla bych je šoupnout klidně k Emilčiným, a těch bez pp by ani nikdo nevěděl. A nikdo by se to ani nedozvěděl. Jak je tohle možné, že by se to opravdu mohlo stávat. Je vůbec možné že by to fakt někteří chovatelé dělali??? No někdy se toho povídá moc, ale leckdy je na tom aspoň poloviční pravda.U Chovatelů kde není vůbec přehled kdo je s PP nebo bez pp, tam se na to vůbec ani nemusí přijít. Co si o tom myslíte vy?
Když jsem se tohle dozvěděla, dávala jsem druhého pejska pryč z tohoto důvodu, ale hlavním důvodem byla její velká plachost a nebylo možné aby žila fenka v Praze. Ale i kdyby tomu tak nebylo, zřejmě bych ji asi stejnak dala pryč, protože bych se bála že by se mohli naskytnout problémy, a to od těch chovatelů , kteří do všeho strakají nos. Mě to může být jedno, ale přijde mi to nesolidní a vůči kupujícím stoprocentně nefér.Tak a nyní jsem se fakt rozčílila.

Navíc jsem si koupila novou super klávesnici, včera šla kalkulačka dát normálně na monitor, no asi jsem ozkoušela pár čudlíků, jestli něco dělají , nedělali nic, ale nyní kalkulačka prostě na monito ji nedostanu. Jestli jsem to někde blokla netuším, nechápu že nedávají k tomu návod. Jak a na co je jaká klávesnice si mám asi vycucat z prstu. Takže když chci kalkulačku, musím přes start a programy, najít tam kalkulačku a tam když na to kliknu mám ji na monitoru, ale přímo na klávesnici je čudlík, který když stisknu, tak by se mě měla na monitoru objevit, tak jako na předešlé klávesnici kterou jsem šla reklamovat z důvodu vymizení písmenek Ježiš dneska je zase den.
Založila jsem nové téma o očkování, a celé dny na to myslím. Tohle mi na chovu fakt vadí.Nemám to ráda, špatně to snáším, očkování to mi až tak nevadí, pak jen čekám zda bude či nebude reakce, zatím to vždy bylo ok. až na jednoho pejska ale ten už měl třetí vakcínu a byla u toho i jeho panička. Jinak to bylo dobrý, jen jedno štěně se mi na 5 minut. trochu zamotalo, asi to bylo jen takové chvilkové. ale to tetování, to fakt bych vynechala, nebo přenechala někomu jinému

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 22:41
- Nahlásit

emikami
Já naprosto souhlasím s tvým názorem ohledně chovů psů s PP a zároveň bez PP. POkud bych šla k chovateli a chtěla si koupit psa s PP a zjistila bych, že chovají i bez PP, tak bych si určitě od nich nevzala štěně, neměla bych jistotu, že to opravdu není štěně od psa bez PP. tAkové "machinace" podle mě nejsou ničím nenormálním a neobvyklím.
Už jsem na to Lence psala názor soukromě, proto sjem ani nereagovala tady. Jsou chovatelé a chovatelé, no.... pak už záleží na důvěře k chovateli a jak moc ho známe.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 22:55
- Nahlásit

emikami
Možná by to mohli udělat s tolika štěňátky tak, že by chvíli bumbaly 3 štěňátka a pak další 4 štěňátka.
To je možná i lepší než je dávat feně bez PP.

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 23:05
- Nahlásit

Verca
Škoda , že ses aspoň nevyjádřila k tomu i zde. Lenka to sem veřejně napsala, tak nevím proč bys nemohla veřejně reagovat, to přece není soukromá věc, teda možná si psala něco jakoby soukromého, ale to by si sem dávat bývala nemusela.

MartinaClaudi
Víš ono to asi Martinko není o tom , že by krmila nejdříve pár štěňat a pak ten zbytek, ono jde o to, že by ta fena nemusela mít tolik mléka pro všechny tak aby je mohla zdravě vyživit. Sama by pak mohla být dost vyčerpaná, protože štěňátka si berou vše z matky, a jí pak nic nezůstane. Takže to je lepší je dát jiné feně, no mléko jako mléko, pořád lepší být krmeno fenou bez pp, než aby štěně bylo maličké. Eisinka a Endy ty byly skoro hlavně krmené Emilkou protože Kamí neměla tolik mléka, a Emí měla moc a měla jen dvě štěnda, kdyby tenkrát jí nebylo, nevím jak by to dopadlo. Navíc jsem slyšela, že když je to jen o pár dní, tak má mléko stejné složení , kdyby to bylo třeba již tak 14dní nebo déle, ten čas přesně nevím, tak to mléko už má jiné složení a mohli by mít štěnda prý problémy. Pak Kamilčiný štěnda chodili za Emí všichni, asi jim více chutnalo nebo lépe teklo, to nevím. Ona byla tak šikovná, že nechala všech 6 štěňat bumbat od sebe. Ale např. Endyho a Eisinku jsem často přikládala když byli menší, tamto bylo když už hodně běhali venku a honem emí čapli za cecíky, no tak jsem je často krmila tak, že jsem dala Emí na postel a přiložila jsem k ní jen Endyho nebo Eisi, nebo oba dva. aby se dostatečně nabaštili.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 23:31 - Změnil/a: MartinaClaudi
- Nahlásit

emikami
A bylo by špatné kdyby se o štěňátka havanáčka starala třeba fena německého ovčáka? (a pak by se prodali jako Havanáčci s PP)

Myssel
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 00:14
- Nahlásit

Takze kdyz se chystam chovat fenku s PP..vystavy, uchovnit apod..mam dat svou berusku bez PP, ktera me k rase privedla a je to proste nase laska pryc? Tak tohle bych nikdy neudelala! Za cenu cehokoliv...

Candy
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 06:42
- Nahlásit

LenkaK
Právě, že na tý noze nic nemá. On to má spíš takovou úchylku, ocumlává a trhá si chlupy i na ocase, taky ho nemá tak bohatý.
To s tím ocasem dělá už od štěňátka. Zajímalo by mě jestli něco takového dělají i vaši bišonci.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 08:25
- Nahlásit

Myssel
Ale tak to samozřejmě nemyslíme. Jde o to,že někdo je CHOVÁ, tzn. kryje feny i bez PP (ne jen vyjímečně, ale s cílem výdělku). Taky záleží na pověsti chovatele a jak moc má psů (myslím takové ty velkovýrobny)...ti co mají takové množství psů (s PP i bez PP), až je to podezřelé a jejich pověst taky nic moc.
CHovatelka Phoebe má taky poměrně dost psů (asi 11), ale vím, že je to zlatá paní, která ty pejsky miluje a jde s ní i v pohodě vyjít.
Myslím, že tobě ta jedna fenečka bez PP pověst neohrozí.

Emikami
Tohle jsem s Lenkou řešila dřív, protože to nejdřív napsala mě (ne že by si stěžovala, jen jsme řešily, jak se ta fena o ty štěňata stará, tak jsem taky na to reagovala podobně jako ty), proto jsem neměla potřebu to tady psát. Přišlo mi to vyřešené a buďme upřímné, není to žádná vyjímka mezi chovateli. Hlavně podle mě na Slovensku se to asi tak nebere. To víš, jiná mentalita....

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 08:38 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Darinko,
tak už mi taky přišel vstupák, jsou jen 3 bolońáci, Phoebe je ve třídě sama. Na jednu stranu jsem ráda, na druhou stranu mě mrzí, že nemá konkurenci, je to přeci o tom, ne? Ale zas, kdyby něco získala, tak se mě časem nikdo přeci nebude ptát, jestli měla konkurenci na té a té výstavě. ale jak jsem koukala na bišonky, tak vás tam je 19.... fíha, to je mazec. Ale Damišák je v mladých, že? tak to tam bude sám. Posuzuje nás Leoš Jančík /zažila jsem ho teď v Brně, jak jsem byla na čumendě) a jsme ve stejném kruhu. A vy byste měli být posuzováni první a boloňáci hned po vás.
Co mě ale překvapilo, že barevných boloňských psíků (neuznané plemeno) je více než boloňských psíků.

monka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 10:05 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Pekny den vam praje Luky a Monika.
Luky a agility

Ostravsky pohar 2007-halove zavody agility

Luky

Fotky su v galerii Luky

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 10:20
- Nahlásit

monka
Takže jste skončili na třetím místě??? tak to je paráda!!! Gratulujeme!!!!! Verča, Phoebe a Eli

monka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 10:28
- Nahlásit

Verca
dakujem Treti sme skoncili v sobotu v zkouskach SA1. Na dalsie vysledky sa mozes mrknut http://www.osavosa.cz/ovp2007.htm

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:07
- Nahlásit

Myssel
Myslím, že Verča ti již odpověděla tak nějak správně, já jsem ale tu fenku nedala pryč z důvodů chovných, ale věděla jsem, že bych na ni nikdy nechovala, což jsem měla v plánu a štěňátka jsem si od ní moc přála, ale byl to číňánek a byla velmi plachá, bohužel za skoro celý rok si prostě na rámus v Praze nezvykla, pro ni byl stres jet ve výtahu, jít kolem popelnice, potkat pána z holí, projít kolem lidí, létající igelitka a vítr, no prostě naprosto všeho se bála, několik měsíců jsem ji učila že to vše je normální a chodili jsme venku hodinu a ona se ani nevyčurala, protože buď někdo šel do popelnice nebo jelo auto, pak motorka či autobus , pak dítě na kolem, nebo na skejtu, toho se jednou tak lekla že se mi vysmeklo i vodítko a byla v trapu. Pak ji měla známá na chatě a tam byla naprosto jiný pes, prostě výběh, žádný hluk, mají skoro samotu, a cítila se bezpečně a nemusela procházet těmito věci co v Praze, mohla ven kdy chtěla, do chaty kdy chtěla, naopak pak vedle za plotem byli nějací ovce či co, tak je tam chodila zahánět, pak přijela do Prahy a vše začlo znovu, nechtěla jsem ji zde trápit dalších minim. 10let a proto jsem viděla jediné východisko, dopřát ji život takový kde bude spokojená a proto jsem hledala lidi s baráčkem a zahradou, kde bude mít klid a nebude muset aspoň zpočátku se venčit mimo, ale na vesnici je zase vše zcela jiné než v Praze, travnaté plochy tu máme, ale les daleko a tam jsem nemohla na každé venčení samozřejmě. Lidičky jsem našla , již měli jednu číňánku, a tam b yla spokojená. Já si nic nevyčítám, i když se mi po ní strašně stýskalo, a chtěla jsem být s paní stále v kontaktu, bohužel paní mě napsala tak třikrát a pak už byly mé mejlíky pro ní jen na obtíž, takže za celou dobu jsem neviděla jedinou její fotku jak vyrostla, byl ji tenkrát rok. a je to zpět tak již 3 roky. Což mě velmi mrzí, jelikož paní se mi zdála velmi sympatická, a já bych měla radost , kdybych občas fotku dostala, ale bohužel, najdou se i takový lidé, kteří ti slíbí do očí spoustu věcí ale pak z toho není vůbec nic. Už jsem se s tím ale smířila, i přes to jsem asi dvakrát po dlouhých pauzách paní kontaktovala, ale bohužel opět bez odpovědi. Moc dobře zná mé webové stránky, takže tam má k dizpozici mejlík a i telefon, je vidět že nemá zájem. Koupila si fenu a tím to pro ni zhlaslo. Smutné.Kdyby tyhle problémy v Praze nebyly a fenka by tím netrpěla , také bych ji pryč nedávala, i když bych se bála ji mít doma, když jsem se rozhodla pro chov, a právě jsem se začla doslýchat tyto věci,ale vzala by si ji třeba dcera, takže východisko by bylo, jen bychom na ni nechovali. Což ty, když si chceš zařídit chovatelskou stanici atd. takže svoji berušku také rozhodně prodávat nemusíš, ale prakticky bys na ni neměla chovat, jelikož když máš jednou chovatelskou stanici a chováš štěňata s PP, nesmíš podporovat chov bez PP. Takže asi takto to je. Ale spoustu chovatelů to tak dělá, i se to o nich ví, že mají jak s pp, tak i bez pp, a berou to jako samozřejmnost, jsou to chovatelé kteří se i řídí tím jak se chovat má, že to nemají až tak jen pro zisk, protože když si dám stejný telefon na štěňata s pp a bez pp, tak je to jasné že se to asi dozví dosti lidí, spíše je to u těch chovatelů, kde si myslíš že májí jen s PP, ale ono to tak asi není, a pak se právě stává to očem jsem tu psala. Ano záleží na pověsti.Je fakt, že někomu je jedno odkud si štěně veme, hlavně že je třeba o 2tis. levnější, to je pro ně směrodatnější, než to ostatní přitom si to zvířátko berou na dalších min. 10let. Měla jsem tu pána který si ode mně štěně bere a ten vyloženě řekl, že by si štěně nevzal od chovatele kde se mrská jeden vrh za druhým.Protože si myslí , že ty štěňata nemohou být dobře socializované, že se jim nemůže chovatelka tak věnovat jako ten člověk který má doma místo 20ti štěnat, např. třeba jen 5. Což je asi jisté, Jsem ráda že zvládnu moje holky a pár štěňat, aby se vyběhali, aby měli vše čisté, aby neleželi ve výkalech, aby byla zvyklá na dotyky a hlazení a pusinkování, atd. a to si myslím, že bych 20štěňat opravdu za den nezvládla, brát jednoho po druhém a venovat se mu třeba 10min. Neříkám ale že tato štěňata jsou špatná, to rozhodně ne, jen někdo z takové chov. st. štěně nechce. ono stejnak hodně také pak záleží na výchově kterou mu poskytne nový páníček.Když je štěně ale plaché, tam je to horší to se špatně přeorientovává na normální. Trvá to hodně dlouho, s čímž mám právě velkou zkušennost, a myslím, že se nám to konečně začíná dařit odbourávat.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:42
- Nahlásit

emikami
Dáši, čekám na mejlík.... kdypak si na mě uděláš čas?

LenkaK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 14:37
- Nahlásit

emikami
Promiň já bych ale Ajdu nedala pryč přestože jsem si pořídila psa s PP. Je to naše zlatíčko i když je bez PP.
Mě se spíše nelíbí psí množírny,ale to že někdo má psa bez PP neznamená, že ho hned budu odsuzovat.Zvlášť,když o tom chovateli nic nevím.
Jinak jsem to napsala špatně. Ta fenka je s PP,ale štěnda má kvůli nedostatkům bez PP. Fenka je moc vyská a je to i jiné plemeno.
Určitě všechno co chovatelka dělá se mi nelíbí.

Přemýšlím jestli tady něco napsat nebo ne, aby si to někdo špatně nevyložil.

Janik
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 14:59
- Nahlásit

monka
Ahoj Moničko!!
Moooooc gratuluji k úspěchu. Doufám, že vás někdy uvidím na živo závodit
Máš krásné fotečky Luky je moc hezký a určitě velice šikovný.

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 16:46
- Nahlásit

LenkaK
Promiň já bych ale Ajdu nedala pryč přestože jsem si pořídila psa s PP. Je to naše zlatíčko i když je bez PP.

Já to chápu a také jsem se to snažila vysvětlit !!!! Já také ne, ale tu fenku bez pp, co jsem měla jsem dala pryč z těch důvodů co jsem psala výše, aby ona měla normální psí život a nestresovala se v Praze. Číňánci jsou dost plaší, ale tato byla opravdu mimořádně plachá, nemohla si doma ani třepnout igelitkou aby nezmizela, jinak to bylo zlatíčko umazlené. ale přece kvůli tomu že jsem ji milovala, ji tu nebudu trápit dalších 10let. Vše jsem výše popsala snad dost jasně, tak nevím, zda si to četla pozorně, nebo zda si to nepochopila. Tvoje Aida je snad spokojená, ne? pročpak bys ji dávala pryč. ale neměla bys na ni chovat. Protože již budeš chovat s PP.

Mě se spíše nelíbí psí množírny,ale to že někdo má psa bez PP neznamená, že ho hned budu odsuzovat

Toto si asi také nečetla, psala jsem že nikoho nebudu odsuzovat a ani nechci !!!!! Jen jsem vysvětlovala, že já bych to nedělala protože vím, že se to dělat nemá, a když to jsem schopná dodržet já, proč to nejsou schopní dodržet i ostatní???? Protože prostě asi buď chtějí množit každých půl roku, a nenechají fenku odpičinout ani jednou, a mohou chovat i dříve než je fence 15měsíců, a nebo prostě to mohou vše dodržovat ba třeba chtějí udělat jen dva , tři vrhy. ale pokud chová paní s pp, neměla by bez pp. Prostě to tak v zákoně je a chovatelé by se toho měli držet. Proč teda já nyní musím podstoupit jednu pitomou výstavu abych měla fenku chovnou,
!!! Já tohle musím dodržet, a ostatní něco ze zákonu dodržet nemusí? Myslíš si, že bych si také nemohla pořídit fenku bez pp, a pěkně bez problémů zde měla štěňata kdy budu chtít, a nikdo by o tom neměl páru, bez problémů prodat za 5 tis. neplatit skoro žádné krytí, žádné PP. žádné krycí listy atd. a ještě bych mohla podvádět, protože si myslím, že když budu mít fenku bez pp, a bude mít třeba 5 štěňat, tak mohu dvě třeba dát feně která jich má méně s pp, a ta dvě štěnda normálně prodám o 5 tis dráž, sice dám něco za pp, ale krytí v tom je minimální. Hele já to fakt nevím, musela bych si asi sednout a řádně to propočítat co je valstně výdělečnější a to dělat nebudu, protože mi do toho nic není, to jednak, a jednak to tak nikdy u mě nebude, tak nač, že? Nikoho neodsuzuji, ani si o té paní chovatelce nedělám vůbec žádné závěry, jen jsem zde naznačila že mi vadí, že s tím kluby nic nedělají, když se o tom všeobecně mluví, a je mi líto lidí, kteří si koupí štěně bez pp, jako s pp a zaplatí za něj o polovinu více. To mi prostě vadí. Já s tím nic neudělám, tohle má na starosti někdo jiný, ale těm lidem se do toho nechce, a asi by se to špatně zjišťovalo. Hele neumím si představit, že bych měla třeba 15fen, přijde ke mně kontrola abych jim ukázala fenu a pp, no a jak mě dokážou že té feně to pp patří? No to nevím. to bych asi musela seřadit feny do lajny, a dát před ně PP, a pak by museli projít celý barák, protože v bytě bych fenu těžko schovala, aby někde žádná nebyla schovaná, a tutu kontrolu nikdo neudělá. Něco jiného by bylo, kdyby měl někdo podezření,koupil si štěně, a použadoval by test krve, na otce i matku, pak by se prokázalo zda štěně patří opravdu jim, či ne. Vím že se toto stalo u vlčáků, a chovatelka prý byla vyloučena, opravdu to DNA udělali.

Fenka je moc vyská a je to i jiné plemeno.

Mě je jedno zda je to jiné plemeno nebo havanský psík, je to tak jak to je. paní má jak s pp, tak bez pp, dle toho co jsem se dozvěděla, nesmíme podporovat chov bez pp, natož ho chovat,takže ať už je to vlčák, ovčák, havaňák či co, není to správné a vůči chovatelům , kteří se řídí zákonem to není fér.
A takže ty malé havaňáčky krmí fena bez pp a jiné plemeno? No asi je to jedno, zda pije štěně tady nebo jinde, nebo zda dostane mléko od kočky. asi jo, ale jistě to nevím. mléko snad jako mléko, i když má asi jiné složení, ale pokud je tam od narození, tak štěně aspoň žije.

Určitě všechno co chovatelka dělá se mi nelíbí.

Nyní si nejsem jistá zda si toto napsala správně. Opravdu se ti nelíbí vše co chovatelka dělá????

Přemýšlím jestli tady něco napsat nebo ne, aby si to někdo špatně nevyložil.

A proč by si to někdo měl špatně vyložit. Pokud to tak má, má s pp a bez pp, určitě ta chovatelka není jediná která to ví, ale jsou takové si myslím, o kterých to prostě nevíš, protože si sakra dají pozor, aby to nevyšlo na povrch. Když jsem volala jedné chovatelce od půdlů harlekýnů, už nevím jak to bylo, tak jen vím, že říkala že bude mít další vrh tehdy a tehdy a bez pp. Já říkám, že bych ale chtěla s PP, pak jsem jí říkala, a vy si troufáte chovat bez pp, když se to nesmí???? A ona, a ono se to nesmí, jo tak to já ani nevím. .........No tak vidíš. někdo to třeba ani neví.

Když to vemu, pro mě je to holý nesmysl, takto lidi terorizovat. Já také nemám nic proti psům bez pp, ale někteří je přímo nesnáší, tak jako nesnáší některé věci u chovatelů co chovají s pp. Lidi nesnáší spoustu věci. Proč je zákon takový že bych nemohla chovat s pp a bez pp dohromady, kdo to vlastně vymyslel???? Také se mi někdy líbí pejsek bez pp, a pořídila bych si ho, hlavně kvůli ceně, třeba, ale neudělám to , protože vím, že mezi chovateli jsou hnusné vztahy, a nepotřebuji nějaké problémy jen proto, že někdo strká nos kam nemá. Ať se každý stará hlavně o sebe, a ať je hlavně každý poctivý, to mě zajímá víc než když mají jak pp tak i bez pp. Ale právě je ten zákon proto, že někteří lidé toho zneužívají, koupí si stejné plemeno, a je to. Už se nikdy nedozvíš jak to vlastně je, O to tu vlastně jde. A nikoho zde nenapadám, neodsuzuji, a nikoho nejmenuji, o nikom nevím, kdo to dělá, zda to dělá, je to jen z doslechu, co lidi nažvaní.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 16:49
- Nahlásit

monka
Gratulujeme

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:11
- Nahlásit

Emikami
hele, ty se tady pořád oháníš, že ti někdo neodpovídá na tvé otázky a ty mi přitom taky neodpovídáš.... .
Ptala jsem se, jak to, že ses nakonec rozhodla Britušku nakrýt? Psala jsi, že jsi to nechala být a najednou tu napíšeš, že bude možná březí.... tak povídej!! nenapínej!!! jak si vedla při svém prvním krytí? (prosím, ne až moc detailně, jo? )

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:02
- Nahlásit

Verca
NO já přesně nevěděla nač chceš odpovědět, ale já fakt vůbec nestíhám, mě přijde den jako jedna hodina. Hele ale tak já nevím zda to mám vůbec vyprávět, protože já to nedetailně fakt neumím

emikami
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 01:58
- Nahlásit

Uložila jsem miminka ke spánku, doufám že až aspoň do 7 do rána, a já jdu také na kutě. Dobrou noc a všem dobré jitro

monka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 10:02
- Nahlásit

Janik
MartinaClaudi
velmi pekne vam dakujem Prajem vam, nech vam vase zlaticka robia len radost.

monka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 10:05 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

emikami
pre mna z Vasho vysvetlovania vyplyva, ze by ste ju dali prec. "Když jsem se tohle dozvěděla, dávala jsem druhého pejska pryč z tohoto důvodu, ale hlavním důvodem byla její velká plachost a nebylo možné aby žila fenka v Praze. Ale i kdyby tomu tak nebylo, zřejmě bych ji asi stejnak dala pryč, protože bych se bála že by se mohli naskytnout problémy, a to od těch chovatelů , kteří do všeho strakají nos. Mě to může být jedno, ale přijde mi to nesolidní a vůči kupujícím stoprocentně nefér".

emikami
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:16
- Nahlásit

monka
Tohle jsem napsala trochu nesrozumitelně, ale kdybys to četla vše, musela bys z toho pochopit následující, kdyby se fenka nestresovala v Praze , což mě přesvědčil její pohyb na chatě ve volnosti, pryč bych ji nedávala, ale nechovala bych na ni. . Na druhou stranu, jsem od ní bývala chtěla štěňátka, takže by mi to přišlo z tohoto hlediska i smutné. Tady byl hlavní důvod ten, že pro ní žít v Praze bylo prostě nemožné, asi bych pochopila kdyby sis ji vzala na procházku , ať tu budu psát cokoliv, kdo to nezažil, nebo neviděl, nikdy v životě to nepochopí, kolikrát jsem se nad ní rozbrečela, když jsem se vcítila do její kůže jak se asi musí cítit, když tohle všechno takhle prožívá, tak mi fakt bylo do breku, a mě to prostě trápilo. Nenechám si psa, že jsem si ho jednou koupila za každou cenu, kor za cenu toho, že bude pes nešťastný, to bych ji musela mít stále jen doma, pak by bylo skoro vše ok, i když se bála některých hluků i doma. Ale byla tu šťastná, mazlivá, i klidná, ale ven to prostě nešlo.Copak vy by jste koukali jen na sebe, a nechali by jste si ji, nebo bylo lepší se jí vzdát a dopřát ji lepší život!!!!! Připadá mi, že vy by jste mazlíčky pryč nedali, ale vůbec nechápete tu situaci, nechci se obhajovat, to už vůbec ne, protože to byla stejnak moje věc, zda jsem ji dala pryč či nedala, nebo zda dám někdy pryč nějaké psa, kterého mám třeba doma, je to prostě jen má věc, a když to udělám, je k tomu vždy dost vážný důvod. Škoda že si to neumíte představit jak se takový pejskek chová, když se venku všeho bojí, když stojící dva lidí obejde obloukem, když se lekne popelnice, nebo čehokoliv co najednou uvidí. Vám by jí nebylo líto? Pěšký z 11.p. jsem s ní chodit nemohla aby nemusela prožívat ten stres ve výtahu, když si nezvykla za rok, věděla jsem že si nezvykne, na chatě si zvykla během dvouch dnů a byl z ní šťastný pes, a to jsem ji chtěla dopřát. a kdybych nechtěla byla bych pěkná sv.....!!!!! Protože bych koukala jen na sebe místo na ní. Kdyby byla normální, a chtěla bych chovat psala jsem že bych ji pryč nedala, že by si ji třeba nechala dcera, ale nechovala bych na ni štěňata, a to proto, že bych nechtěla mít problémy. jak zdůraznuješ kvůli lidem, kteří do všeho strkají nos. místo aby si zametly před svým prahem.

.Kdyby tyhle problémy v Praze nebyly a fenka by tím netrpěla , také bych ji pryč nedávala, i když bych se bála ji mít doma, když jsem se rozhodla pro chov, a právě jsem se začla doslýchat tyto věci,ale vzala by si ji třeba dcera, takže východisko by bylo, jen bychom na ni nechovali.

Toto je napsané výše, nečetla si to, že si překopírovala zrovna tu část, kde jsem se zřejmě trochu špatně vyjádřila???

LenkaK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:32
- Nahlásit

emikami
Ano úplně všechno se mi na chovatelce nelíbí, to je pravda.
Nemusí se mi líbit všechno. Stejně tak ( budu upřímná) se mi nelíbí některé věci, které děláš ty. Nevidím důvod proč bych o ní musela napsat na diskuzi nepěkné věci.

krecinek
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:22
- Nahlásit

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:29
- Nahlásit

krecinek
To mu určitě muselo chutnat.

Darina1
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:59
- Nahlásit

monka
Takže hned ze začátku moc pěkně GRATULUJEME Lukymu a tobě, že jste tak užasna dvojice, ale hned se zeptám "pročpak jsi nám nedala vědět, že je taková soutěž dokonce v Ostravě?". Určitě bych přijela povzbudit Lukynka a tebe.
Verca
Verunko tobě odpovídám 1. ano, 2. ano a 3. nevíš jak se ti jevil pán rozhodčí?
emikami
Dášenko tvůj příspěvek jsem si pozorně přečetla a musím se ti přiznat, že já jsem hrozný důvěřivý blbec. To co tady popisuješ je fakt, ale mě vůbec nenapadlo, že je někdo schopen takové nestoudnosti, až jste to tady rozepsaly tak i mě to do cvaklo, že i to se může dít. Poučení pro mě i pro další, určitě příště když si půjdu koupit pejska s PP alespoň vím na co si dávat pozor. Tolik let jsme si kupovaly pejsky, ale opravdu jsme nenatrefily na něco takového a proto mě to ani nenapadlo. Měli jsme zatím štěstí na solidní chovatele.
Já mam taky jednoho s PP a druhého bez PP, ale ten bez PP má menší vadu v čéškách a je to prý dědičné i kdybych to nechala s operovat tak jemu to pomůže, ale jeho potomci to můžou mít i nemusí a tak jsem se rozhodla, že má utrejch a nebudou žádné fenečky ať to dál nemnožíme.

emikami
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 17:38
- Nahlásit

LenkaK
Stejně tak ( budu upřímná) se mi nelíbí některé věci, které děláš ty

Zajímalo by mě co tím myslíš, takže pokud budeš mít čas a chuť mě to sdělit budu očekávat tvůj mejl. díky

Nevidím důvod proč bych o ní musela napsat na diskuzi nepěkné věci.

Tak to já ten důvod také nevidím, a myslím, že ani já, natož ostatní se tě na něco takového vůbec neptali. Já také nikoho nejmenovala zde na dizkuzi přímo, co se mi na kterém chovateli nelíbí, a také bych měla určitě co k někomu říci. A popravdě vůbec mi to nezajímá, jestli se ti něco nelíbí na té chovatelce o které mluvíš, jednak ji osobně neznám, a jednak bych si stejnak neměla možnost si ověřit to o čem bys mluvila, a jestli sis od ní vzala štěně , je jen tvá věc, je na každém, od koho si štěně veme. Někomu se líbí tato stanice jinému zas druhá. Někdo kouká jen na cenu, koupit co nejlevněji a ostatní ho nezajímá, hlavně že jejich dětičky mají zábavu.No to zase docela štve mě, když mě někdo zavolá a řekne, jo aha, tak to je drahé, my to chceme jen pro děti. Tak jim hned říkám, že pes není hračka pro děti. Počkej, také zažiješ moc pěkné telefonické rozhovory až budeš mít štěňátka, on se vždy někdo najde, kdo teda má fakt děsný kecy. Tomu bych štěně neprodala i kdyby ho přeplatil.

Verča

No tak dobře, ve zkratce jo??? zkusím !!!
1.krytí- pejsek se bál Britušky, obcházel, pak dorážel, byli jsme venku, pak uvnitř, naskakoval, seskakoval, když jsme se přiblížili seskočil, Brituška neměla zájem, pak zjistila že ji dělá něco příjemného a tak mu nastavovala, pak se to stalo, ale bohužel se netrefil a bylo to vše v čudu. pak tito pudlové prý už s nimi nic není, tohle u havanský psů vůbec neznám, co jsem byla na krytí, to jsou draci a mohou několikrát za sebou.Tihle teda fakt ne,docela mi to otrávilo, protože to bylo prostě nijaké.

2.krytí- druhý den, to byl 11den. když se první nezdařilo jeli jsme hned další den, Brituš neměla zájem. pes zase chodil okolo, opět do ni trkal jako kozel, to bylo legrační, pak se s ním začla opět Brit kamarádit a nakonec hup a bylo to, spojení byli skoro půl hodiny. Jeli jsme domů.

3. krytí - za dva dny jsme chtěli překrýt, ale bylo to přesně jako to první, nejsme si zcela jistí, nic jsme sice neviděli, ale asi se opět netrefil a prostě to zase bylo v čudu.

Pak pejsek opět již nebyl k použití, pudlové jsou prý na krytí hrozní, já to zažívám po prvé, ale opravdu s hav. psíky to je stoprocentně nesrovnatelné.!!!!!!!!!!!!!

Samozřejmě i jedno krytí by mohlo stačit a ani by nemuseli být spojení a štěňátka by mohla být.

Dneska jsem šla na sono. 29 den, je to od toho první a jediného spojení. Nic neviděl, na 99% březí není, ale ještě mám přijít v pondělí, a to jsem málem padla do mdlob když řekl, že to druhé sono je zdarma. Jak jsem zde jednou psala, že na tohle se v Praze nepeče, tak to jsem se teda dost sekla, asi jak u koho, ale u tohoto jsem to fakt nečekala. Tušení jsem měla tak napůl jo i ne, štěňata si přeji také tak na půl, jo i ne, protože k tomu mám jisté důvody, když by byli byla bych ráda, když nebudou budu ráda také, ne jen z osobních důvodů, ale také se těším že si snad trochu odpočinu. Vzala jsem si docela velké sousto, vrh D a E, nechala jsem si Denisku, vzápětí si koupila Wikinku,obě jsou ještě štěnda, musím pečovat o srst, udělat alespoň jednu výstavu a uchovnit je, a starat se i o další holky. Bylo to všechno dost najednou a je to dost práce jak na fyzičku tak i na psychiku, vemte si jen to že Wiki učím již několik měsíců čistotě, venčit 5 psů v Praze také není jednoduché, no s 5 tým psem jsem už nepočítala. ale Wiki mě zaujala. Takže pokud to u Britušky nevyjde trochu si oddychnu, pokud se dnes spletl, jako že si myslím, že ne, budu ráda, ale asi bych radši trochu relaxovala. Nyní jsou do toho ještě ty daně. Takže je toho až až až. Prodej štěňat, samozřejmě jsem se vším počítala, prostě jsem to zkusila, a pokud to nevyjde tak Brituška bude možná příště vědět už oč jde, a možná budu hledat jiného pejska. nevím. Pokud nějaké příště bude.

No zpočátku vysvětlení s Brituškou snad stručné bylo, co Verčo??? Takže moje nálada je tak na 50ti % ale jsem unavená a mám málo času, takže až tyto štěnda vyšlu do světa, ráda si poklidím byt, a natáhnu si nohy na stůl, tak asi tak. Jistě mi to bude líto, už jsem se na ty černobílé kuličky také těšila, ale snad to půjde třeba za půl roku nebo za rok.
Nyní stejnak měli pudlíky 3 chov. stanice co mám, a docela měli problém je udat. I když je to , mohla bych si troufnout lepší plemeno než havanský psík, ale každý má něco do sebe, takže je lepší mít oba Holký páčko, a už nechme radši být nějaké takové ty věci, kdo si je chce dělat , stejnak to bude dělat a nebude fér, a já doufám, že když bude přibývat chovatelů, tak jen těch lepších.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 18:57
- Nahlásit

emikami
¨Takové telefonáty jsem už zažila,když jsme měli štěnda od Ajdy. Jedna paní s náma dokonce chtěla smlouvat o ceně jako někde na tržišti. Dášo já to nechci pitvat. Myslím,že bychom si steně nerozumněly. Nechme to tak,prosím. Myslím,že na světě jsou mnohem horší problémy a tak si nepřidávejme další.
Jinak Belinka se zatím moc nekulatí. Má jen takové vypouklé bříško. Často spí a vybírá si v jídle. Nejraději by baštila jen masíčko. Granule sežere jen když jí je trochu ovoním masem.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání