Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
krecinek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 07:03
- Nahlásit

Candy
Tak jo,tos mě uklidnilaJá si taky myslím,že kdyby nechtěl,nelítá jak plašan atd. myslím,že to cestování s ním takhle půjde

Darina1
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 08:13 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

krecinek
Určitě pejskovi to nevadí. Pejsci milují dlouhé procházky a když se k tomu přidá to nějaké blbnutí tak pejsek může být jen šťastný.
Vysvětlí příteli, že Monty by ti to řek a nebo určitě naznačil, ale pokutě nechcete s něho udělat vysloveně gaučáka tak jen tak dál.

krecinek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:22
- Nahlásit

Darina1
No,to nechceme Však já s ním právě venku blbnu,hážu mu míček,klacky,utíkám s ním atd...a jemu se to líbí,vrčí na mě,skáče,pak se vždycky zadejchá a jazyk má až na veště,ale stejně chce blbnout dál.A co teprve,když potkáme jeho největší kamarádku kříženku jezevčíka,s tou lítá i hodinu, a když ji nestačí,lehne si,chvíli se vydejchá a nechá ji kolem sebe pobíhat a pak ji jednboduše nadběhla-asi co by se honil za ní,když stejně poběží kolem
Já se nad tím prostě tak zamyslela,jestli bych mu tík nějak nemohla poškodit klouby nebo tak,ale taky si myslím,že by nějak "stávkoval",kdyby měl opravdu dost.A doma ja to pak hotový andílek,přijdeme,chvíli ještě řádí(miluje,když mu utíkám packy,pak se se mnou přetahuje o hadr a šíleně vrčí,to je sranda) a pak spinká.

Darina1
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:28
- Nahlásit

krecinek
No vidíš to co popisuješ je šťastný pejsek. Takže přítelovy ukaž šťastného psa a ať přítel už neremcá.

krecinek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 10:01
- Nahlásit

Darina1
OkOn ho má taky moc rád,proto měl asi starost...,ale nemá bohužel moc času s námi chodit na dlouhé procházky (bere ho ale ráno nebo večer,za což jsem ráda ),ale minulý víkend jsme všichni tři byli ve StromovceTam jsem právě s Montíkem blbla a on ho asi litoval,jak je celý ufuněný Nebo,když ho češu,tak říká-ty jsi chudáček,co ti to ta panička dělá,vid?To samé,když ho koupeme

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 13:36
- Nahlásit

Darina1, krecinek, Candy
bohužel dámy s vámi nesouhlasím, že si pejsek řekne sám, když už nemůže. Se štěndy se nemá chodit na dlouhé procházky, protože sami neodhadnou, kolik toho zvládnou. To je to samé, jak nesmíš nechat štěně spát na kachličkách a studené zemi, protože samo neví, že z toho bude nemocné. Štěnda jsou náchylnější. A takové procházky mu můžou udělat neplechu s klouby, je to štěně a vyvíjí se a dlouhé procházky mu škodí, neprospívají. Tohle nemám jen tak ze své hlavy, není to jen můj dojem, píše se o tom hodně. Třeba velcí psi nemají mít dlouhé procházky delší dobu než štěnda menších plemen z důvodu DKK. Každopádně i bišonci můžou mít luxaci pately a vývoj je pro ně důležitý a nesmí se tolik namáhat. Já s Eli i s Phoebe na tak dlouhé procházky nikdy nechodila, když byly štěňata, protože jejich klouby nejsou tak silné a rychle by se opotřebovaly a chodila jsem až tak v 7-8 měsících na delší prochajdy.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 14:27 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Tak toto jsou pro změnu zase klucí, ale Fabien se kroutil jak žížala, šlo to dost špatně. každý den je na nich již vidět, dneska už se dva pusinkovali, začli si hrát s pacinkama, Deniska si tam s nimi chodí hrát, tu Emí docela toleruje, no však to jsou její bráškové a sestřičky, dnes jsem tam zahlídla šmírovat i Wiki, tak tu jsem honem zakřikla.Poštěkávají víc a víc, ještě týden, a bude tu rodeo. Lenko, snad ti to vyjde, i když už jste štěňátka měli, tohle je asi přece jen něco jiného.Přeji ti to aby ti to vyšlo a jsem zvědavá zda tam bude takové štěndo po tatínkovi. To by bylo super, že?

Na té poslední fotce si nejsem stoprocentně jistá, který je který ale snad je to takto správně.
Málokdy štěnda rozeznám, jen Fabiena ano, to je prostě velikán, Frenki na hlavičce více s hnědnul, je špatně rozeznat ale od Felis, poznám Feby, ta je nejmenší a je zatím stále bílá až na ouška, ty už má také medové.

krecinek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 15:46
- Nahlásit

Verca
No,já vážně nevím Ale doufám,že mu tím prostě nijak neublížím,venku je moc rád a rád dovádí a běhá a mě to moc baví s ním chodit na delší procházky...Opravdu doufám,že už je dost starý na to,aby si už "uměl říct" jinak s ním myslím chodím takto n ahodinu a dýl od toho 4.měsíce,od toho 3.měsíce to byla tak ta půl hodinka,cca odhadem 2 km a žádné moc blbnutí.
emikami
Jsou nádhernímají krásné flekaté čumáčky,jak se jim pigmentujíFabien je prostě sladouckej,takový medvídeček

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 17:09
- Nahlásit

krecinek
dost starý na to,aby si už "uměl říct"
ty mi nerozumíš. On ti je schopný pouze říct, kdy je unavený.... ale tohle má společného pouze s vývinem kloubů. tohle se může projevit až v dospělosti. může ale nemusí. Prostě už selským rozumem mi nepřipadá vhodné takto štěně přetěžovat dlouhými procházkami. Když mi jednou přítel řekl, že vzal čtyřměsíční Eli na procházku za mnou do práce, což jsou 2 km, ale trošku jí i nesl, tak jsem myslela, že vzteky proskočím zdí.

Romaine
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:59
- Nahlásit

Bišonci jsou známí tím, že milují dlouhé procházky. maminka Robbyho prý chodila i před porodem na delší procházky, když chtěla, ale pro mimi je to asi vážně hodně. Nevím, zas tolik se v tom neorientuji, ale přijde mi to logické. také sme nechodili na dlouhé. Až později..

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:17
- Nahlásit

Romaine

krecinek
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 10:05
- Nahlásit

Tak snad jsem mu tím nijak neublížila a neubližuju...Sice často běhá za míčkem nebo se honí se psy(klidně i půl hodiny a víc),ale dělá to dobrovolně a já mu teď v tom už asi moc nezabráním,musela bych ho mít asi pořád na vodítku a to zrovna moc nechci,stačí,když chodí na vodítku po sídlišti...Je to prostě živelJe na ty procházky už zvyklý,vybije si na nich energii.No,ale raději více jak na hodinu s ním chodit nebudu...To s těma kloubama-taky mě to tak napadlo,proto jsem se na to ptala.Děkuju všem za názory.Ještě se možná zeptám veterinářky,až půjdeme na tu vztklinu.Ale doufám,že je dost odolný,robusní ( v rámci svého plemene) a zdravý hafík, a že jsem mu tím nijak klouby nepoškodila (jinak já ho třeba nenechám chodit do schodů,který vedou k vyhlídce,raději to obcházím,ale někdo třeba taková štěnda po nich chodit nechává...ale to riskovat rozhodně nechci...)Zanedlouho mu bude už půl roku,nevím,do kdy trvá vývoj kostí a tak,ale myslím,že snad už by mohl být "dost starý"...,že už moc ani neporoste,že už se mu "udělala" postava a kostra.
Jinak nás dneska zase čeká dlouhá cesta autem,tak doufám,že ji zvládneme tak dobře jako minule

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 11:21
- Nahlásit

krecinek
vývoj kostí trvá do 1 roku, dokud pes není dospělý. Na agility by měl pes skákat po jednom roce, nejlépe od 15 měsíců, takže tak.
Ale tvojemu hafíkovi se samozřejmě nic stát nemusí, píšu to jen, že by se měl šetřit. Já mám doma stejný živel Phoebe a proto jsem už od mala uznala, že půl hodiny věčného běhání stačí, je to odmala strašné torpédo. Teď samozřejmě děláme dlouhé procházky, ale zase je musím přizpůsobit Eli, je to ještě štěně.
Spíš jde o nějaké dlouhé tury a taky záleží po jakém povrchu chodíte a jak jsem postřehla, tak asi po lese, takže tam je měkkoučko, takže by mu to nemuselo nic způsobit. Otřesy namáhají klouby, tzn. chůze po asfaltu.

HOlky udělala jsem velké změny na webu (ne ve vzhledu ), tak se můžete podívat. Jsou tam i zajímavé články o péči o psa (nejen o bišonky) i různé srandy (viz. jak poznáš správného pejskaře), je tam i kalendář psích jmen. Jsem s tím teď velmi spokojená a budu v tom nadále pokračovat a rozšiřovat je.

Romaine
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 12:54
- Nahlásit

Ostříhání psa ochladí: pes se potí jen dýchacím traktem a zespodu na tlapkách. Ostříhání nebo dokonce oholení mu v pocení nijak nepomůže. Psí kožich mu spíše pomáhá v tepelné izolaci, navíc slouží jako ochrana proti UV záření.

Toto má Verča na stránkách a jak sem si to četla, tak sem si vzpomněla, že jsem to chtěla napsat emikami, když tu psala, že nechá wikinku ostříhat a že jí v létě bude alespoň líp! Opravdu se psi nemají stříhat, když mají mít dlouhou srst, protože je to chrání! Stejně tak jako si někdo myslí, že je dobré pro psa vše co pro lidi (nemyslím konkrétně emikami) a to rozhodně není, tak toto je taky opravdu blbost. Psovi to spíš ublíží.

Romaine
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 12:59
- Nahlásit

Jinak Verco vzala si mi částečně můj nápad, protože k podstránce zajímavé články, měla přibýt ještě stránka podobná tvé Pejskoviny (Srandičky s pejsky) a tam sem chtěla dát pravidla psího vlastnictví, pravidla pro výchovu psa apod. No byla sem prostě pomalá

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:23
- Nahlásit

Romaine
NO a??? vždyť si to tam můžeš dát!!! Vždyť to jsou věci, které mají autora kdesi... Takže vesele dotoho!

Jinak holky mám děsnou radost, protože přítel mi spravil hooodně starý počítač, takže mám svůj vlastní!!!! takže můžu vesele dělat na stránkách. Sice tu nemůžu dát ten frontpage, co tam mám, ale budu si psát články ve wordu a pak si je posílat na to naše hlavní pc. Tak jsem teď přešťastná. Předtím mi přítel to hlavní pc pořád blokoval. Sice je tu rychlost nic moc, ale jsem ráda i za to...

Darina1
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:27
- Nahlásit

Verca
Tak Verunko přečetla jsem si pozorně tvůj výklad ohledně těch procházek a můj názor je nesouhlasný.
Procházka kde se blbne i když je to na hodinu a půl není zátěž. Zátěž pro pejska je chození do schodů, chůze ze schodů, různé aktivity což mezi ně řadím i obranu, nebo nějaké překážky, prostě to co je cvičák, ale procházka z blbnutím pro mě neznamená zátěž a pokud není až tak dlouhá což hodina a půl není až tak moc.
Doma bys je taky musela stále hlídat ať tolik neblbnou, ale u naších psů to nejde když ty začnou tak to stojí za to a to i několikrát za den, no a do toho ty procházky. Hy per aktivita super aktivita.

Romaine
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:31
- Nahlásit

Verca
No, to můžu, ale předběhla si mě Ale stejně to tam dám, jen vymyslím, aby to bylo trochu jinak..

Jinak gratuluji k vlastnímu PC. Hrozně ti závidím, protože já se dělím s bratrem a to je horor. On totiž neustále musí hrát nějaké hry a když si vypracovávám maturitní otázky, tak je to problém, tak mu dělám taky naschvály jak on mě, protože třeba dnes jsem vstala před 7, abych mohla pokračovat v psaní maturitních okruhů a on než sem si stačila udělat ranní hygienu rychle vstal a už měl zaplej kompl, aby tam byl dřív. prostě mě fakt sere (omlouvám se, ale nic jiného vážně nejde použít). Nejhorší je, že ty stránky, co si prohlíží si může prohlížet i na matčiným notebooku, ale to samozřejmě neudělá, protože by ho musel vyndat z tašky a zapnout do zásuvky! Hrozně náročná práce. tak tam pak musím být já a posílat si to furt na mejl, abych to pak mohla vytisknout z našeho počítače. Už aby vypadl z domu.

krecinek
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:31
- Nahlásit

Verca
Já s ním chodím právě po lesní pěšince nebo po louce,jinak kolem bloku,když chodíme,tak to jdeme pomalu(čmuchá,čmuchá ) a tak těch 20 min.Tak snad to opravdu bude dobré.Ted ho vlastně krmím i lepšími granulemi-přešla jsem z prémiové řady fitmin na superprémiovku purinu pro plan,tak snad dostává to,co potřebuje pro zdravý růst...
Jinak stránky hezké.takové věci se mi líbí,ještě jsem někde narazila na rozdíly mezi ženou a psem,ale už nevím kdetak to,kdybys nějak objevila,aby se ti tam taky mohlo hodit

Romaine
Taky si myslím,že většina lidí na léto vezme psa třeba strojkem,že si myslí,že mu bude lépe,ale opak je pravdou,ale to asi není případ emikami,pochybuju,že myslela ostříhat úplně...Navíc,já na léto taky Montymu nechám "zastřihnout konečky" už jen proto,aby to necoural pak po zemi,neměl obalené listím a mohl bez problémů běhat...
Jinak nevím,proč by sis takové zajímavosti nemohla dát i na svoje stránky,Verče by to asi nevadilo,nebo ano?Vždyť každá máte svoje stránečky a můžete tam mít co chcete,děláte je každá sama,tak to snad až takové opičení není a navíc různí lidé chodí n atvoje stránky a jiní lidé zase na Verčiny,tak se tak aspoň víc lidí dozví spousty zajímavostí a zasměje se,ne?

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:43
- Nahlásit

Darina1
Darinko, tak jak jsi to napsala, tak s tebou souhlasím. Teď popravdě nevím (nevymlouvám se), jak přesně probíhají procházky Krecinka s Montym, ale reagovala jsem na ten její dotaz, jestli takhle Montyho nepřetěžuje. Psala jsem, že je rozdíl, když s pejskem blbneš na louce, v lese, protože tam je to opravdu měkkoučké, mě šlo spíš o nějaké "tury",že by šel třeba po silnici delší dobu apod. a to třeba denně. Já s Phoebe taky chodila ven řádit, ale vynechávala jsem dlouhé pochůzky a zůstala jsem někde v blízkosti našeho domova. Máme tu nedaleko louku.
krecinek
Jasně, já to nemyslím tak, že nesmí ani půl hodinu kolem bloku. Slo mi hlavně o tury. Moje reakce asi neseděla úplně k tomu, jaké procházky spolu děláte. To jak jsem popisovala, že jsem málem proskočila vzteky zdí, když jsem zjistila, že přítel vzal malou Eli na procházku za mnou do práce, tak to se zrovna jednalo o to, že ta cesta je skoro celou dobu asfaltová. a to mi děsně vadilo. tohle je pro psa tura.
Nechci aby to teď vypadalo, že nějak couvám, možná jsem to napsala moc radikálně. Ale za názorem, že štěně nemá chodit na tury si stojím.

Darina1
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:50
- Nahlásit

Verca
Veverko no samo, že né po asfaltce, ale louka, les a potůček. Hm to je nádherná představa. A jdu hned s klukama ven kolem baráku a domů. Nic jiného si nezasloužili

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:53
- Nahlásit

Romaine
ale předběhla jsi mě
tak to by mě taky naštvalo.
NO ten můj taky rád paří po internetu s kámoši a někdy tam je schopný zkysnout i celý den, jak ho chytne hravá. Naštěstí to poslední dobou není moc časté.
Ale včera jsem třeba byla vyčůraná a přítel přišel po práci a usnul a říkal, ať ho vzbudím za dvě hoďky a já toho využila a rychle šla dělat na web a samozřejmě ho za ty dvě hodky nevzbudila, až nějak za 4 nebo 5 hodin. Přítel by mě pustil, abych dělala web, jenže to by bylo tak na 2 hoďky a u toho pc tak letí čas, že tolik mi nestačí. Takže tohle znám, jen teda bez těch naschválů. ale jen to popisuješ a už mi svrbí ruka.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 13:55
- Nahlásit

Darina1
hmmmm,krásná představa...
to já za chvíli jedu za rodiči na barák, tak se holky zase pořádně vylítají s jejich pejsky. Jdu se podívat i na Terezku, jak se má.... Snad jí už ten zánět cecíků povolil. Rodiče se jí snaží vymačkat to zkyslé mlíko, ale prý jim to až tak nejde....

Darina1
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 14:01
- Nahlásit

Verca
Verunko tak vyřiď Terezce, že ji moc pozdravují dva šikovní raubíři a posílají ji pac a pusinky od Biška a Damiška.

emikami
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 19:41
- Nahlásit

Tak já také nesouhlasím a to s tím ostříháním. Některá plemena musí mít dlouhou srst proto aby je právě chránila před sluncem a musí mít i chlupy přes oči, aby na ně slunce a ostatní nemohlo, např. Briard...další plemena nyní nevím. Jelikož u havanského psíka není nikde napsáno, že by musel mít chlupy přes oči aby byly chráněné, jako mi to sdělili u cotona, proto jsem si ho tenkrát také nepořídila, ale nyní už vím, že až tak moc pravdy na tom zase není.Já poznám co mým psům dělá dobře.!!!!Takže pokud měli delší srst, měli v létě jazyk až na vestě , táhly se venku jak smrad, doma holky lenoší a pak se jen chladí v předsíni kde na ně táhne studeno z pod dveřmi. Jakmi je dám ostříhat, omládnou, a hned jsou veselejší, začnou si hrát mezi semnou, poskakují , mají radost, venku je to o něčem jiném a doma si lehnou i na koberec, kde chtějí, když mají delší srst a je jim horko, to mě hned dají vědět, protože jdem parkem, a tam kde je strom tak ve stínu na mě čekají, sice jsou z teplých krajich, ale asi už to není ono. To je pro mně znamení, áááá je ji vedro, šupky na stříhání, to samé je s pudlem, Bellinka vždy šla šťastná domů, že shodila ten teplý kožich a byla hned hravá jako štěně, takže o tomhle mě nikdo nepřesvědčí, že je tomu zvířeti lépe v dlouhých chlupech než když jsou ostříhaní na štěně. A dokud toto nebudete sledovat, a nebudete stříhat, tak ten rozdíl nikdy nepoznáte. Já si tohle fakt nedám vymluvit. A lidské jídlo není pro pejsky dobré, i když dám ďubek housky, chleba, když škemrají, jinak nic. jen ovoce a zeleninu.

Romaine
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 20:29
- Nahlásit

emikami
Proč hned vždy vyletíš? Já neříkám, že psi holíš a Robby byl taky v létě na krátko a dýchal úplně stejně, protože je prostě dusno, ale oni neví, že jim slunko na kůži škodí. To je jak s těma kloíubama u štěňat - taky mají radost, lítají, skáčou klidně i dělají agility - prostě mají radost, ale to, že jim to ničí klouby oni neví.
A narážka s jídlem už vůbec nebyla na tebe, jen přirovnání. Pečivo mu sice nedáváme (dřív jo), ale lidský taky dostává.

emikami
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 22:46
- Nahlásit

Romaine
Nevím o čem mluvíš, já nevyletěla !!!!!!!
Jen jsem dala jasně najevo, že si nenechám vymluvit že těmto psům je lépe v srsti jen proto, že prostě jsou to havanští psíci a je to dlouhosrsté plemeno a proto by tak mělo být celý život. Dala jsem najevo, že poznám kdy jim ta srst již překáží a je jim horko, a také proto stříhá, je to jeden z důvodů, nechápu proč si myslíš, že bych nějak vyletěla, no možná nemám tolik času abych to napsala trochu jinak, a nyní to po sobě ani číst nebudu, abych přišla na to zda by to tak mohlo znít, jelikož z takového důvodu jsem to nepsala. a co se týče toho jídla, vím, že si psala výše, že to nemyslíš na mě, ani jsem neuvažovala o tom zda máš někoho konkrétně na mysli, jen jsem to prostě vzala tak, že ses o tom zmínila a já připsala stejným způsobem jako ty, že lidské jídlo prostě pro ně také není ok. To je vše. Jestli to pro tebe znělo jako vylítnutí, no tak teda nevím, já si tvůj příspevek přečetla a reagovala jsem, nepřemýšlím nad každou větou, zda náhodou nějak špatně nevyzní, na to fakt nemám čas, ale už by jste mě tady mohli znát, že možná třeba tak někdy píši, ale v ŽÁDNÉM připadě se nikdy nenaštvu, nikdy nevylítávám, a když bych ano, tak napíšu přímo, no právě jsem se naštvala. nebo tak něco. Takže Romanko, fakt jsem nevylítla. Jen jsem dala najevo, že i když se narodili jako dlouhosrstí psy že oni si to nevybrali, tak jako já jsem se narodila, a spoustu věcí jsem si také nevybrala, které mám, a které nechci, atd. atd. Krásnou dobrou noc.

Janik
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:01
- Nahlásit

Ahojte holky
Jsem nemocná a nebaví mě ležet, takže jsem zase sedla k PC a projížděla samé cizí stránky chovatelských stanic Bišonků a jsem úplně nadšená tak nádherně upravení Bišonci to je něco překrásného.
koukněte http://bichonfriseusa.com/bfca/spec06/1a.htm nějaká speciální výstava Bišonků.... jako nechtěla bych být rozhodčím.

krecinek
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 16:26
- Nahlásit

Janik
Tak se brzy uzdrav!!!

Holky,tak to tady trošku posunu
Montík už je velký kluk

krecinek
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 16:28
- Nahlásit

Když běhá,vlají mu ušiska i ocásek

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání