| Autor |
Zpráva |
Romaine
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:50
- Nahlásit
Tak jsem zas po nějaké době tu. vůbec nestíhám nic a zítra vstávám o půl 5 opět, takže za chvíli jsou spát. Hrůza. O víkendu jsem vypracovala přes 100 stran k maturitě a stále pokračuji. Takže jsem sem vždy jen narychlo skočila si počíst a rychle pryč. Takže:
Veru, doufám, že holky už jsou a nebo alespoň brzy budou úplně v pořádku!
Jo a pokud budeš pořizovat někdy dalšího psíka, tak je přece nařadě Frisáček Takže žádné předbíhání
emikami
Budeš kupovat další, že pořád koukáš po havaňácích?
Jo a koukala sem na stránky Betynky a jsou moc hezké, ale asi se mi špatně zobrazují. nápis Bišon a poil frisé není celý, ale jen půlka a ten vrchní řádek s nabídkou práce atd, tam musí být? Ale barva a tak jsou povedené - u mě teda hnědé ne vínové, ale to je zas monitorem.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:56
- Nahlásit
emikami
a já ji okudlám
to nechápu. Jako že ji ostříháš?? Snad ne. Bude nádherná s dlouhou srstí. Prosíím nestříhat.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 22:28
- Nahlásit
Romaine
No stránky budou jinde, tady to nějak blbne a Betce se tam právě také nelíbí ta reklama, bohužel tam být musí. takže za pár dní bude jiná koncovka
LenkaK
ano Leni okudlání je ostříhání Pro mně tohle není, je fakt že se mi Deniska takto moc líbí. ale není to praktické, a trápí je česání, a pak to trápí i mě, je to ještě štěně tak to jde.ale pak až by byla dospělá, nenene, myslela jsem že bych udělala pár výstav jako s Brituškou ale bohužel ta srst mě odrazuje. Mě se prostě líbí ostříhaní na štěně, je to takové roztomilé, navíc praktické, navíc se nemusí mučit tím česáním, počkej až budeš mít víc psů, a ty co už nebudou chodit na výstavy , také je pak ostříháš. no já je aspoň nekudlám doma jako někdo, chodíme ke střihačce, kde si myslím, že se aspoň střih povede, i když také jsem někdy zkoušela experimentovat, a také se to někdy povedlo. Jojo. jakpak asi Deniska bude vypadat na krátko, už jsem na to zvědavá, a těším se, jen se modlím, aby se mi nerozhárala na tu výstavu, to by mě piclo vyhodit 700kč. do vzduchu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 07:15
- Nahlásit
emikami
trápit jí česáním= není to spíš lenivost?
nestříhej Denisku! Vždy´t je takhle moc krásná. Nevím, proč si myslíš, že tyto psi česáním trápíš? jednou je to havaňák, co má mít podle standardu dlouhou srst a navíc, jak budeš mít štěnda, tak můžeš lidem ukazovat různé varianty střihu na ostatních okudlaných havaňácích a taky variantu dlouhé srsti budeš mít od každého něco.... Navíc v dospělosti je ta srst celkem nenáročná na údržbu - jen pročesat a umývat. Kdyby jsi s nima dělala nějaké sporty, tak to chápu, ale když jsou to vlastně pokojáci, tak pro ně dlouhá srst týrání není.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 07:17
- Nahlásit
Romaine
Ty máš asi menší rozlišení na pc. Máš 800x600, viď? já se na ně dívala jednou na notebooku a dělalo mi to to, co tobě a pak jsem se na ně mrkla na pc, kde je rozlišení 1024x768 a jede to dobře.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 09:34
- Nahlásit
emikami
Dívala jsem se na fotogalerii Denisky. V dlouhé srstí je fakt krásná. Takového Havaňáka na výstavách jsem ještě neviděla. Mě by bylo líto ji ostříhat. A nemá ani kudrnatou srst jako mívají nekteří HP., tak by se v dospělosti měla česat dobře.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 10:09
- Nahlásit
LenkaK
Já se taky právě dívala včera na její fotogalerií a říkala si, jak je krásná a jestli bude oškubaná, tak ztratí své kouzlo. Myslím si, jako ty, že její srst nebude tak těžká na údržbu, tak jako Elinky (nemá jí taky vlnitou), a pokud jí třeba Dáša bude trošku olejovat, tak tím tuplem ne. Třeba tím ochranným olejovým krémem. Sice se na něj chytá prach, ale není nějak mastný, jak normální olej. Bude stačit jí pročísnout a nebude to žádný problém.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 11:23
- Nahlásit
LenkaK
Verca
Když ona to česání nemá tak ráda, nyní jsem ji česala tak obden, nebo po dvouch dnech, moc to nestíhám, ona se češe docela dobře, ale srst má dost bych řekla jemnou, včera jsem ji našla pucek jako by na břiše prostě pod všema těma chlupama, no to byl zase boj, a kroucení a pištění, nastříkám ji to, dělám to opatrně a ještě se jí to nelíbí. No lenost, to myslím není to pravé slovo, je fakt že krátké střihy jsou pohodlné, a až bude vedro v létě tak to teprve začnu trpět protože budu vidět jaké je ji velké horko. Hele oni jsou sice havaňáci, ale oni si to nevybrali, a že by měli mít dlouhou srst, myslím, že kdyby nám to mohli říci, tak si vyberou letní střih No nenechám ji úplně okudlat, uvidím, aspoň do té bonitace ne, ale ofinku asi zkrátím, jak ji to pořád padá do těch očí, no děs. Zatím se nám nedaří chůze u nohy, sice ji to moc neučím, na tyhle věci prostě nejsem, ale zkouším to vždy chviličku při procházce, ona je ale zvyklá běhat na vodítku, jsem blbec, že jsem ji to od malička dovolila, zcela jsem zapoměla, že se nejdříve musí naučit chodit u nohy, no a když ji vemu na krátko, tak má stále tendenci startovat, oooooobčas mě udělá tu radost a jde kousek předemnou vlastně jako v chůzí a pak zase startuje, když cítí že je ale na krátko, tak se po mě ohlíží, co to jako. no a pak začne na mě skákát. To bude průšvih na té výstavě, ale jak jsem si všimla, od Malců, také ty štěnda většinou tam skákali té mladé na nohy, atd. tak snad nám to bude prominuto také. Holky u vás nenapadl nikde sníh???? V Brně včera napadlo spoustu sněhu, psala mi paní jak chodí Dendre Beny domů jako jedna bílá sněhová koule, tak jsem ji volala, protože jsem již druhý den měla migrénu, a ptám se zda to myslí vážně, ona že jo, a divila se že u nás nesněží, no u nás dnes zapršelo, jinak byl takový nepříjemný studený vítr. Včera jsem všem holkám zastřihávala pacinky. no Emí a Kamí to šlo, také jsou větší, ale Wikinka to bylo něco, ta se schoulila do koule, že jsem neviděla kde má hlavu, zadek, ocas, kde má jakou nohu, bála jsem se že ji ustříhnu ocas, protože ho měla nalepený pod břichem a jak je poměrně maličká a krátké nožičky a schoulí tak nevidím skoro žádné nohy, to bylo prostě děs, až jsem se fakt vytočila. Na Denisku jsem si ani netroufla, protože u té bych to nechtěla zkazit před tou výstavou, asi budu muset někam zajít, aby jí vykoupali, dali ten ochranný ol. krém a udělali zástřih a vlastně přípravu na výstavu. Já bych ji rozhodně asi neuměla připravit tak dobře. hlavně to foukání do rovna. Ale na Dendrym se jim líbilo že má tu srst právě takovou přírodní, no tak nevím, co by vlastně ty rozhodčí chtěli.
V čem jsem teda fakt líná si tady vařit každý den pro sebe oběd, tak to mě už fakt nebaví. A tak to tady různě plácám, a pak trpím se žaludkem.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 11:26
- Nahlásit
Jo a ještě jsem chtěla napsat, Deniska jako ostříhaná bude mít jistě zase své jiné kouzlo
Ale hlavně to, že dneska štěňátka už krásně ťapkala, dalo by se to nazvat již docela chůzí. Jedno štěně na mě zavrčelo, když jsem ho čapla a dala k cecíku aby to němělo tak daleko, ale nevím které to bylo. a pak Fabien vydal zvuk, poprvé a znělo to jako - haf - tak to začíná pěkná legrace s nimi. to bude o zábavu postaráno. Natočila jsem zas nějaké video tak to jdu zkouknout zda za něco stojí.
Jak je Elince a Fíbí? Ráno měla Wiki zase malou sr..... ale jen jednou asi v 5 ráno. smrad jak.....no hrůza.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 13:36
- Nahlásit
emikami
jak tady popisuješ co dělají ta mrňata je mi z toho naměko. Doufám,že Bella bude nějaká mít.
S tím skákáním si nedělej starosti.Ale také ji to netoleruj.Řekni,že nesmí a pokračuj v chůzi. Když startuje tak se neboj prudčeji potáhnout potáhnout za vodítko a říct nesmíš. Časem pochopí co po ní chceš.
Nevím,která z dam to byla, ale ráno jsem našla dvě hrpmádky blinknutí. Žeby ranní nevolnost
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 16:52
- Nahlásit
LenkaK
No myslíš jako u těhotné ženy, že by měla Bella ranní nevolnost jo??? hihi. no je to možné, teda koukám , že jsme tady parta posrandírů a poblinkávaček to nám nestačili plenky od dětí, kterých jsme se zbavily teda nám vdaným
Lenko, pozoruj Bellu, jestli bude mít změněné chování. Tak Emí dělala hlavně to, že si venku poroučela, musela jsem chodit tam kam ona chce, když nechtěla jít, marně jsem tahala za vodítko, to bych ji hlavu musela utrhnout. ale ty ji hlavně venčíš na zahradě takže tohle asi nehrozí, když bylo mokro, moc se jí ven nechtělo, spíše někdy jsem ji nemohla dostat z baráku, a to dělá jen v březosti, pak co dělá, když se vyčůrá nebo vykaká, tak zahrabávala to zadníma packama. normálně to též nedělá, a také se Emí otáčí často na zadek. Nevím ód jaké doby, ale vidíš vždy takový pohyb hlavou, kterou otočí jako za ocasem, to se právě dívají na zadeček, protože tam v té oblasti zřejmě něco cítí. Půjdeš s ní na sono, nebo to necháš být? Já chtěla mít vždy jistotu, také abych se zařídila ohledně žrádla, a dávala ji puppy od poloviny březosti, nebo pro březí feny, no ale oni mají puppy stále, takže to není často můj případ. Také by mohla buď začít víc žrát, až po polovině, ńebo tak nějak, nebo mě dělá Emí to, že spíše moc nejí a v polovině to zastaví zcela, a granulí se ani netkne, proto chodím na to sono, chodím až tak 29den, od druhého krytí. No a jak nežere a vím že je březí kupuji po internetu ty výborné konzervičky od Gimbornu, po tom se mi holky teda nikdy nepo....a dávám ji to do namočených granulí, celou druhou půlku březosti. No jsem zvědavá, škoda že jsem tak daleko, ale teda Leni, ten web by jste mohli dát dohromady. No a nemohla by tě to naučit Verča? Já jsem to naučila již hodně lidí, klidně tě to naučím, po skype, ono je to fakt jednoduchý, myslím že bys to hravě zvládla. řekla bych ti přesně co máš dělat, a ty by sis to zapsala, pak už by to šlo samo, věř tomu, že to není složité, základ máš, jde jen o to vložit tam fotogalerii, a pár textů, což je hračka.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:09
- Nahlásit
Tak já se taky přidávám s blikáním-Montík nám před ránem blikal taky,asi proto,že venku žere trávu,takovou tu řezavou.protože jinak žere normálně,venku jsme řádili a je jinak v pohodě.Dneska možná pojede na odčervení-to blinká pak po tom v noci taky vždycky,ale minule mi slíbili,že si to poznamenají a až ho odčerví příště,dají mu něco jiného(a dražšího),že by po tomblinkat nemusel,tak uvidíme.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 20:30
- Nahlásit
Ahoj , chtela bych se zeptat,kdyz si chci dat na sve stranky ruzne odkazy , musim se vsech zeptat nebo to neni nutne.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 21:00
- Nahlásit
emikami
Půjdu nejspíš na ultrazvuk. Změna u Belly je jen ta,že je často otrávená na Becky. Zahrábává někdy také,ale to dělala ještě předtím než byla nakryta.Víc žere už teď. Krade Becky granule.
Co se týká webu,opravdu to není jen tak. Manžel pracuje do pěti a potom se věnuje nám. Pracuje doma na pc a takže oba u něj být nemůžeme.Ale nemusíš se bát web bude jednou určitě hotov. Jinak tuhle podobu webu jsem začala pytlíkovat já. Manžel přišel a úvodní stránka a kousek jiné byl hotov. Nesmím zapomenout říct,že mi s tím pomáhala Verca přes Skype. Teď jsem začala připravovat fotky a nejaké povídání. Prostě to nejde tak rychle. Nestarám se teď jen o děti a psy,ale i o maminku,která je nemocná. Rodina je prostě přednější to snad pochopíš.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 21:01
- Nahlásit
Zany
Ode mne svolení máš.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 21:43
- Nahlásit
Tak jsme se ted vrátili od veterinářky.V čekárně knucel jako miminko,do ordinace jsem ho tahla po brise,jak tam nechtel,dostal nejakou odcervovaci pastu s prichuti, a kdyz mu sestricka strihala drapky,normalne po ni vyjel!Teda ne úplně,ale dost přesvědčivě...A jinak na nevolnost muzu dat pry 1/4 kynerdilu.Jo,mimochodem,váží 3,7 kg,je to macek
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 21:43
- Nahlásit
Zany
Myslím, že to je tak, že kdo má veřejně na stránkách odkaz- banner - na své stránky, většinou u toho také mívá nějakou větu, kdo chcete stáhněte si banner, nebo si vyměníme banner, atd. ale kdo ho tam veřejně nemá, nenajdeš ho v odkazech, tak by ses určitě měla zeptat zda si můžeš dát odkaz na jejich web na své stránky. Protože jen tak nemůžeš si najít nějaké stránky, a banner ani ikonku nebo něco takového tam nenajdeš a normálně si dáš do odkazů jeho www.pudlpudl.cz např. tak to nejde, protože by si to ten majitel asi nepřál, to je to samé, že si nesmíš stahovat z webu cizí fotky bez dovolení. Když by to někdo zjistil a byla by to osoba která má moc ráda soudy, mohla by tě za to žalovat. Já mám bannery též veřejný, takže si ho může stáhnout i někdo kdo mi ani nedá vědět že si ho na své stránky dá. je prostě veřejný.
LenkaK
Samozřejmě, že je přednější rodina, to snad je jasné že to chápu, ale si doma ne? Vím že dvě malé děti a nyní dva psi, už není hračka. a domácnost atd. ale vždycky, si psala, že manžel na to nemá čas, a tak jsem si říkala, že ty bys třeba hodku denně mohla mít, když psi spí a děti si hrají, takže proto jsem ti nabídla pomoc, ale vím že bys ji určitě měla od Verči, myslím, ale že se to možná asi učit ani nechceš a spíše to ráda přenecháš manželovi. Ať je maminka v pořádku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 22:58
- Nahlásit
krecinek
Odčervovat se má nejlépe ráno,dopoledne, či nějak kolem poledniho, právě kvůli tomu blinkání, atd. Já teda nikdy neodčervuji na noc, nebo večer, prostě v den kdy jsem doma, což v mém případě je skoro stále, ale když někdo chodí do práce atd. no tak si vyberu víkend, psa odčervím dopoledne mezi jídlama, abych viděla účinek. Někdo hold blinká a někdo to spolkne a nemá žádné příznaky. Odčervit si můžeš přece Montyho sama, jak práškem, tak i pastou, pastu by ti natáhly do inj. stříkačky, no a nemyslím si to samozřejmě jen já, ale víc chovatelů odčervuje co nejdříve, ne prostě večer. Je to tak asi lepší.
No ta váha se mi zdá dobrá ne? na kluka. asi ještě tak kilo nabere, že? a to bude akorát.
|
Kass
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 23:56
- Nahlásit
Ahojky... Tak jsem konečně zase tady. Nevím nějak nestíhám. Já vás obdivuju jak to všechny zvládáte. Nevím kde mi hlava stojí...Fakt. Syn,škola, Belinka... Do toho manžel. Chlapi jsou vážně děsný. Je s nimi víc práce něž s dětmi. Nemyslíte? No ale s tím nic nenadělám. Teď bojuji s malým. Chtěla bych radu. Netýká se to pejsků ale některé z vás tu už máte děti velké tak snad pomůžete. Mám 20měsíčního chlapečka a na svůj věk je velmi chytrý. Jsem ráda a snažím se ho podporovat ale někdy narazím. Je to pár dní co mi začal lhát. Takhle malý prcek a nejde mi mu to nijak vysvětlit. Nevíte jak na to? A ještě malou radu. To se zase týká Belinky. Je to šikulka, s čůráním vše v pořádku ani nevím kam to všude zaklepat. Na slovo poslechne a taky povely zvládá dobře. Mám zas nějaké ale. Nemůžu ji naučit na vodítku. Nejde mi to ať to zkouším jak chci. Chtěla jsem v dubnu na výstavu ale nevím jestli to zvládnem. Jak jste učili vaše pejsánky? Děkuju moc A emikami štěňátka jsou nádherná.. Jedno hezčí než druhé..
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 06:57
- Nahlásit
emikami
No,jenže když ta je dopoledne,tak to nejde,protože jsem ve škole,odpoledne tam je od šesti do devíti, je to celekm kousek cesty,tk jsem vůbec ráda,že si přítel udělal čas a zavezl mě tam.O víkendu tam je taky myslím jen nějak večer.Jinak odčervit bych si ho jistě mohla sama,ale nemám tu váhu,abych ho zvážila,vůbec jsem netušila,kolik tak může mít a to je myslím dost důležité,podle toho se ta pasta odměřuje.Jinak v noci zase blinkal,tak jako po každém odčervení (celkem měl 4,to první ještě,když byl u maminky a to nevím,jestli blinkal,musela bych se poptat) Ano,váha je myslím ok,i když maltézáci mají mít správně max.ty 4 kila,no,ale co,já ho mám bez PP a na nějakém to kilu mi nesejde.Už teď jsem myslela,že bude mít tak kolem 4,5 kg,zdál se mi těžší,tak jsem byla překvapená.Jinak spíš mě zarazilo,že se pokusil vyjet na ti sestřičku,když mu štříhala drápky na přední pacce a pi tom před tím na ní vrtěl ocáskem a chtěl s ní jiít do ordinace,když nakoukla do čekárny a i potom "zákroku",když si ho hladila,tak se k ní měl.Nevím,co to do něj vjelo,je to holt už asi téměř dospělák,nebo spíš puber´ták a nenechá si už všechno líbit.Doktorka mě sie uklidnila,když řekla,že pejsci někdy nemají rádi,když se jim šahá n adrápky,ale od mě si to nechal líbit,je fakt,že jsem mu je ale nejsříhala,jen na ně šahala.No,byla jsem z toho včera tak trošku zaskočená,takhle se ještě nikdy nezachovla,ale asi to bylo opravdu jen výjimečně,aspon doufám.
Kass
Já učila na vodítku velice brzy a to tak,že jsem ho nejdřív učila na obojek,pak s vodítkem a vždycky ho při tom zabavovala hrou s jeho medvídkem,aby na to vodítko zapomněl...když si zvykl na to,že ho brzdí,tak jsem ho vždycky pochválila.Jinak i dnes,když je moc rozdováděný,bere vodítko do zubu a vrci a tahá se o něj,ale já mu vždycky říkám fuj,nedovolím mu to.Teď trénujeme chůzi u nohy na vodítku a bez a to tak(on už sice ví,co to znamená,ale moc dlouho mu to nevydrží,max.ujdeme vždy tak těch 50 m),že mu třeba ukážu před čumák pamlsek a on tapká
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:09
- Nahlásit
Zany, emikami
No já si zase myslím,že když už někdo má webovky věřejně na internetu, tak by ho mělo potěšit a nevadit mu, dkyž si někdo dá na ně odkaz na své stránky. Proč by někomu mělo vadit, že někdo jiný má na svých stránkách odkaz na jeho? to se mi zdá divné. Samozřejmě to neplatí o článcích, fotkách a tak, myslím tím jen odkaz nebo banner.
krecinek
a nebylo to takové to "vyjetí", že se ohnal? Mě třeba Elinka ze začátku česání dělávala, že mi vyjížděla po hřebenu, když jsem jí někde zatáhla a bylo to nepříjemné. Ale bylo to spíš takové "bojácné" vyjetí. Ale chápu, že si z toho paf, ale nebrala bych to jako nějaký projev agresivity. Je to ještě malé štěně a pubertu má ještě před sebou. To my už jí máme v plném proudu. (viz. Eli)
Jinak...Eli už ani jednou neblinkala, ani jedna neprůjmuje, takže super. vše ok. Pomalu jim přidávám granulky do rýže. Aby to zas nebyl takový skok.
Kass
Myslíš chůzi na výstavním vodítku? nejdřív je potřeba naučit chodit u nohy na normálním vodítku, aby netahala. já si vždy dala vodítko hodně na krátko tak, aby když zatáhla, aby jí to nepustilo dál a vlastně se "přiškrtila" /fuj ten popis zní vražedně). Klidně jsem byla trošku sehnutá s tím vodítkem, jen aby pochopila, že u nohy znamená u nohy. a postupně jsem to vodítko povolovala. A na výstavním to šlo pak už skoro samo. Ale je možná lepší mít jiný povel, třeba "kruh", když nacvičuješ s výstavním....
Lenka
No já ti moc nepomohla.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:26
- Nahlásit
Verca
Ale pomohla. Jenže já jsem nemožná a za chvíli vše zapomněla.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:34
- Nahlásit
emikami
Jednou ses chtěla podívat na stránky chovatelky PHoebe a nejely ti, tak jak měly, protože jsi neměla Javu. ale teď je má předělané a vše funguje tak jak má a má to zaktualizované a dala si tam i své barevné boloňské psíky, tak se můžeš kouknout.
|
Kass
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:41
- Nahlásit
krecinek
Děkuju. emikami
Já ji na obojek a vodítko zvykla hned, byla celkem šikovná. Ale právě to u nohy. Z pamlskem jsem to zkoušela ale nezabírá to. Jak se udělalo venku líp tak je k nezastavení. Je ráda že je tam a jsem bez šance. Nejdřív si tedy vyhrajem aby se pak soustředila ale stejně to nejde. A naopak už vůbec. Jde na vodítku, nekouše ho, neškrábe ale jde si v podstatě jak chce. Někdy se courá a jindy táhne. Občas se tedy povede že jde e mnou ale tak 5m a přestane ji to bavit. Ale zkoušela jsem to rovnou s tím výstavním. Tak to zkusím nejdřív s tím normálním.
Verca
Vidíš, já sem blbá mě to nenapadlo. S tím normálním to snad půjde líp. Dufám. Ona mi totiž připadá jako celkově vystrašená. Víš když jsem ji cokoli učila tak jsem musela většnou mírně. Jakmile řeknu něco důrazně tak se bojí. Případně to poprvé nevnímá, podruhé se lekne a pokrčí a pak s ní není řeč. Přitom není proč. Zlá na ni nejsem ani nikdo z rodiny, jsem pořád doma tak bych to viděla. Jediný co dostala bylo když se počůravala ale bylo to jen malé plesknutí spíž aby věděla. Důraz jsem kladla spíž na to "Fuj" a slovní ohodnocení. Nebo že jsem se s ní pak nebavila. Ale vživotě bych ji neseřezala. Proč taky. No abych se k tomu vrátila. Aby pak zas nezačala zmatkovat a krčit se jen co ji vodítko zkrátím a budu důrazná. Ale co, musíme do toho. Děkuju..
emikami
Nenech se od ostříháním odradit, ty víš nejlíp co Denisce vyhovuje. Belinka taky nesnáší česání. Taky jsem si řekla že počkám do bonitace a pak s ní zajdu ostříhat. Proti gumičkám stále bojuje takže jí to musím x krát denně předělávat. A česání? to je děs. Zadíčká zvládnem pacinky to je hrůza a bříško je fakt boj. Vždycky je nakonec šťastná že už to má za sebou.
|
Kass
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:42
- Nahlásit
Teď jsem si všimla že jsem tam někam nahoře ke krecinek klepla emikami. Tak to se omlouvám nějaký přeťuk.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:56
- Nahlásit
Kass
ehm, tak já ti tady radím a ty nám s LenkouK kazíš přemlouvání, jo?!
Já to chápu, já mám to samé s Eli. Stačí zvýšit hlas a ona si už lehá na záda, ať je pod ní kaluž nebo koberec... Vše se musí po dobrém, jenže teď s ní tříská puberta a začíná dělat problémy.... Donedávna poslouchala na slovo (hlavně venku) a teď jí musít nejméně 3x odvolávat z nějakého pro ní velmi zajímavého místa, které jí zaujme a něco tam čenichá, jenže já nevím, jestli něco nežere. Pak jsem tak na nervy, že bych po ní nejraději hodila klíče. Ale to jsem nikdy neudělala a nikdy neudělám. Raději si pro ní dojdu, jenže jak k ní jdu, tak ví, že je zle a lehne si, aniž bych jí něco udělala. Je to strašpytel, no.
|
Kass
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 10:15
- Nahlásit
Verca
Tak to je přesný. A vtu chvíli co jdu, nesmím zvýšit hlas protože pak dokonce začne utíkat. Ona teda venku poslechne na slovo. ZATÍM. Ale stane se že potkáme tchána nebo tchýni a to je konečná. Bydlí tady ve vesnici občas tam za nimi jdeme a ona je miluje. Samosebou že nás má radši ale když je vidí po dlouhý době tak ji musím vzít na vodítko. Jinak za nimi běží až domu. A oni ji vždy nechají. Mám problémy aby nerozmazlovali malýho a tak to dělají u ní. Takže tam asi nebudu s ní chodit vůbec a to pak bude ještě horčí když je uvidí. A s tím střiháním je to fakt. Vážně holky. S malou je to děs. To byste to museli vidět. Je to takový malý čuník pořád někde lítá, je urousaná do chlupů se jí zamotává veškerý bordel a česání je pro ní horor. A netahám jí. Jako malá jsem měla hodně dlouhý vlásky a teta mě vždy při česání strašně tahala. Asi naschvál ale to je jiná kapitola. Tím jsem chtěla říct že si dávám sakra pozor aby ji to netahalo. A když si vezmeš že to děláme denně tak to podle mě není dobře.
|
Kass
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 10:17
- Nahlásit
Verca
Ještě jsem zapomněla, myslíš že tedy je lepší povel "kruh" ?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 10:21
- Nahlásit
Kass
když jí budeš mít na výstavní vodítku a budeš s ní cvičit kolečka, tak myslím, že je lepší mít jiný povel než který používáš na norm. vodítku.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 10:24
- Nahlásit
Ahoj holky,
prominte ze jsem tu dlouho nebyla. Ale fakt mam blazinec a do toho vseho se dneska v noci rozhodla Jasminka rodit. takze uz to mame za sebou.
Opet rodila o 5 dni drive. Takze je mi to lito ale vase typy ani jedne nevysliani ty pocty. Narodilo se nam totiz 4 kluci a 1 holcicka. Vsichni i s maminou jsou zatim v poradku. Rodily jsme od 3 od rana do 5,40 . Tedy mozna jsme zacali rodit drive ale me ve 3 vzbudilo uz knuceni stenete. Proste jsem to prvni zaspala.A to jsem si dala porodni bedynku k posteli a vstavala jsem pri kazdem zasramoceni. Ale nakonec jsem prvni prosvihla.
Rodila uple bez problemu a vahove to mame od 102 g do 130 g.Ta nejmensi je holcicka.
Holky jestli chcete muzete sem davat tipy na jmena, hlavne Darina te jsem to slibila za tu vyfouknutou 200 stranku.
Jmena stenatek budou na pismenko D.
|