| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:23
- Nahlásit
Verca
Ty si děsná tajnůstkářka, nejdříve nám nepovíš o Fíbí, pak to tady napíšeš, já ti k tomu psala své, a to si ještě věděla, že vlastně léčíš i Elinku, o které ses nezmínila vůbec, jestli to je tím, že jsem já jako chovatelka, tak je to hloupost, i když jsem ji přivedla na svět a odchovala, jednou je vaše a tak zda píšeš o Fíbí nebo o Elince, nebo třeba krecinek o Montym, je skoro jedno, beru to tak nějak vše stejně, nedělala bych nějakou výjimku, samozřejmě pro ně chceš dělat to nejlepší, nevím zda ses o ni nezmínila kvůli mě, ale třeba to tak není. No neva.....
[No dneska jí furt natahovalo, tak už jsem zbystřila/b]
Co to je ???? Jako že se jí zvedal žaludek?????
[b] hodila takovou šavli, že by se za to nemusel stydět ani dva dny chlastající ožrala....
Tak jestli je to tak jak píšeš a tak jak si to představuji, tak potěžpánbuh, tohle jsem nikdy nezažila, kor u bišona. Holky neblinkají vůbec, opravdu ojediněla, Emí za těch jejích 5 let, jestli 2-3krát. ale jen trochu slin, nebo šťávy, Kami při té nemoci nyní nevím zda jednou či dvakrát, jinak předtím snad vůbec ne, a tehlekrát při tom průjmu, po porodu jednou Emi, trochu žalud. šťáv.Blinká mě Brituška často žaludeční šťávy a i tak dost blinkala Bellinka, myslím že pudlové na to trpí. Ale co mám Emí a další holky, jsem byla překvapená že vůbec neblinkaji, pokud ti hodila šavli, tak to ji fakt něco nesedlo, nebo musí mít nějakou virozu. Fakt to neznám a doufám, že to nepoznám. Tak snad je dáš holky dohromady. Je možné že něco chytli jako měla Kamí, po ant. se vše spravilo a také nevíme, zda to byla viroza. či co.
Já dneska pro změnu také obskakovala Wikinku, měla řídčí stolici, a jelikož je to asi nenormální pes, že ve svém puli roce, mi kadí klidně doma, tak to ještě bylo tak že se to dalo dobře sebrat, ale v noci už dělala takové kašičky, naštěstí šla i na plínku, také jinan, a jednou jsem ji odchytla, vidím jak si to kráčí, tak jsem ji hodila na balkon. No já se asi nevyspím. Nebylo to nijak velká hrůza, ale prostě měla maličkatou běhavku. Od rána nic. tak jsem přemýšlela z čeho to může mít. Když jsem ji z Acany převáděla jako malou na purinu, měla pořád střídavou stolici, jednou dobrý jednou méně dobré, a měla tam tu krev, pak jsem za nějakou dobu přešla na nutrienci, u všech to proběhlo dobře, dávala jsem Probican pastu., //// jestli pak ses na tu pastu ptala , Verčo??? //////, a vše se urovnalo, nyní už jsem je zase po 15ti kg Nutrience převedla zpět na Purinu, kterou vlastně dostávali i s Nutrienci, takže to bylo stále ok, nyní už nějakou dobu jen Purinu, tak jsem si říkala buď ji teda nebude snášet, a kvůli Wiki bych zase musela najít něco jiného, nyní jim prostě nedám nic jen Purinu abych měla jistotu, ale měli jsme guláš. a Luky nechal dost masa, bylo to hovězí, mě to bylo líto to vyhodit, tak jsem to v cedníku propláchla teplou vodou, a každému dala asi dva kousky. No a možná to Wiki nesedlo a hned se to ukázalo na nenormální stolici, takže nedostanou ani ťuk, dokud nezjistím, že má Wiki stolici dobrou. Jen tu pastu jí dám.
Nejdříve jsem chtěla napsat - bez komentáře - ale pak jsem si to rozmyslela
No a Verčo, si horkým kandidátem na štěně od LenkyK??????
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 14:26 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
Počkej, já tu přece psala, že i Eli léčíme, ne? aspoň jsem si to teda myslela... Nechce se mi vracet zpět, ale měla jsem dojem, že jsem to tu psala.. Jestli ne,tak to bylo jen z toho důvodu, že jsem měla plnou hlavu Phoebe a té zvýšené močoviny...
To, že eli zvracela v sobotu jsem neměla důvod tu psát a to ne z toho důvodu, že jsi její chovatelka (to by mě ani nenapadlo, je to pes a každému psu se může udělat zle nebo může být kdejak nemocné), ale že byla jinak v pohodě, hrála si a tak jsem si řekla,že se jí jen natáhlo.
Když už na diskuzi vlezu, tak si tu hlavně čtu příspěvky,ale nemám někdy potřebu tu psát, co je u nás nového. Spíš, když někdo potřebuje poradit a já mám k tomu co říct, tak napíšu... Ale jaksi nemám potřebu, jak už jsi psala , tu psát, že se Eli nebo Phoebe po... Navíc, když tu až tak moc nechodím - nestíhám.
A proč jsi chtěla napsat "bez komentáře"?
JO, to znamená, že se jí zvedal žaludek. No snad to bude za chvíli ok. Dneska už nezvracela vůbec, tak snad to bylo po té dlouhé cestě.
Na tu pastu jsem se opravdu zapomněla zeptat, ale možná jí to koupím, určitě by jí to neublížilo.
Ne, horkým kandidátem na štěně Bellinky nejsem. Když už, tak asi boloňáčka. Ale kdo ví, co bude....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 14:32
- Nahlásit
Holky koukejte, co jsem vyhrabala...:
nazvala jsem to "critters" to je příšerka, co?
Je to z loňského koupání na přehradě:
(lvíček? )
s kámoškou, která už není mezi námi
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:02
- Nahlásit
emikami
Nádherná miminka a jak se k sobě tulí Nejvíc se mi líbí Fabien Video mi bohužel nejde
Verca
Ty máš s těma holkama teď samou patálii,ak snad se z toho brzy obě dostanou a bude to vše zase ok!!!
Jinak to vidím prvně takového psíčka-typ bišonek palavat Ale je to senza.No,nevím,snad ten náš k tomu sklony nemá...ale když viděl ve Stromovce kačky,koukal,jak by se z animi asi dostal...tak jsem ho raději přivolala.
Jinak přivolání když jsme sami mám už 99%,od psa to ještě není moc ono,ale stačí,když kousek psa přejdeme a zase si všímá mě.Dneska jsme byli venku v lese,potkal tam svou oblíbenou fenku,někdy jsem tu dávála i dřív fotku,je to kříženka černéo jezevčíka s něčím,šíleně rychlá a temperamentní a oba spolu nádherně blbnou,holili se a lítali a prali se snad celou hodinu,až ten můj už nemohl...Snad mu nic nedělám tím,že ho tak "honím"přítel mě straší,že ho uštvu,že za rok bude po něm...Ale on by si snad nějak řekl,že má dost,nebo ne?????????????Chdím s ním denně(teda když neleje)na hodinu a půl až dvě,o víkendu a když mám delší volno,tak třeba dvakrát n ahodinu,pak večer ještě tady kolem bloku tak na půl hodiny...ráno a před spaním jdeme jen na travičku konat potřebu.Venku s ním běhám-v tom lese,honím ho s míčkem,hážu mu ho...Ale třeba dneska,jsem myslela,jak není hotovej a on pak ještě,když už fenečka odešla,lítal přede mnou,bral do zubů klacíky,šišky a vrčel při tom,lítal jak střela...Mimochodem,jeho kožíšek vbypadaldost hrůzostrašně,byl samej list!!!Ale naštěstí to z něj opadalo,ale mohla bych ho zase koupat,jak je celý od prachu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:09
- Nahlásit
krecinek
no dobrovolně do vody nešla.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:12
- Nahlásit
Verca
Aha,já si říkala,že to mají v krvi třeba spíš labradoři než bišonci a co,naučila se plavat hned????
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:19
- Nahlásit
krecinek
Tak já bych řekla, že snad většina psů umí plavat, ne? Ale zkoušeli jsme to nejdříve v mělké vodě - ponořila jsem jí nohy a pak vytáhla a ona ve vzduchu pořád těma nohama mávala. Tak jsem si řekla, že asi dobrý. Pak jsme jí vzali na lehátko a ona se tak domáhala z něj pryč, že jsme jí pustili a tak si plavala rychle k břehu. No plavání nemá teda vůbec ráda....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:25
- Nahlásit
Verca
No,já nevím,ale znala jsem psa,co spíš než plaval,tak plácal tlapama tad hladinou a pomalu utopil svou plavají kamarádku fenku,po které se sápal ale je pravda,že se to pak naučil.No,tak já ještě teda nevím,jestli Montyho budu učit odním sportům,uvidíme
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:29
- Nahlásit
krecinek
no já myslím, že pokud nebude chtít sám, tak bych ho nenutila, tak jako my Phoebe. Navíc musí celkem rychle uschnout, jinak se zapaří kůže. Jim ta kůže přes dlouhou srst nemůže pak moc dýchat. Ale to jsem se dozvěděla až pak....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:32
- Nahlásit
Verca
Fakt?Tak to taky slyším prvně...Já jen vím,že maltézaci nemaj moc rádi vlhko a špatně ho snáší,asi by nastydli nebo co...Tak by to někde ve vodě asi opravdu moc ideální nebylo
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 16:43
- Nahlásit
Verca
Tak to jsou moc povedené fotky. Já bych se teda hrozně bála. al Claudinka také umí plavat, dokonce její video mám na webu a fotky jak plave také, a také i Martinka. Já bych do vody psa nedala no když jsme měli Bellinku, a šli jsme podél řeky v Táboře, tam na jednom místě to bylo hrozně krásné, ale jak byly ty povodně tak to tam dost zničilo, tak jsem vzpomínala na mládí, jak jsme se tam ještě procházeli, to už je let, no a já ji ukazovala vodu, ta ji nechtěla ani vidět, dostat ji blízko vody bylo nadlidské usilí, a kdepak ani drápek by nesmočila. S holkama jsem neměla tu možnost že by kolem vody šly, no dle koupání ve vaně usuzuji, že by si také asi nezaplavali.
Verčo tak jakou barvu má mít boloňák, bílou nebo krémovou. tady na těch fotkách také vypadá spíše jako smetanová.
Jo ohledně Elí, také se určitě nebudu vracet, ale tím, že jsem reagovala jen na Fíbí tak si nepamatuji že bych četla o Elí, ale je to jedno, hlavně aby holkám bylo ok. to je nejdůležitější.
krecinek
Nevím proč by ti video nešlo, když si najedeš na stránku, udělej aktualizaci, no a nech to chvíli být, když se ti to otevírá poprvé, tak je to dost pomalé, až bys to otevírala i příště už by to bylo rychlejší, ale někdy musíš počkat třeba 5-10min. podle toho jak máš rychlý internet, nemyslím, že bys neměla v pc něco proč by ti to nešlo.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:01
- Nahlásit
Verca
Jsem ráda,že už je holkám lépe.
Asi před rokem měla Bella podobný problém jako Phoebe. Skoro dva dny měla průjem a zvracela. Naštěstí se nám to podařilo zastavit dietou.
Kdybyste viděli jaký je Becky pažravec. Sežere granule ve své mysce a hned ňufá kde by co dalšího zblazla. Někdy ji nachytám jak ujídá Belince. A taky se nemožně dožaduje pozornosti. Už ji v tom musím krotit,protože je schopná si před mě sednout a štěkat tak dlouho dokud ji nevezmu na ruce. Taky jsou vaši Bišonci takoví závisláci an mazlení?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:08
- Nahlásit
LenkaK
Jo to Gweny je strašný mazel, je jak mimčo. Přitulí se a mačká. A když nemáme čas jí mazlit tak pak kouká takhle:
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:24
- Nahlásit
emikami
tak znovu...boloňáci mají mléčnou barvu, nejsou čistě bílí. Ale na těch fotkách je navíc obarvená tou vodou. bylo to na přehradě a tam, jak to už bývá, je voda nazelenalá.
Když jsme zkusili, jestli umí Phoebe plavat v malé vodě, tak jsme se pak nebáli, navíc, ta fotka je uříznutá, Peťa byl pořád v její blízkosti, kdyby se něco dělo. nikdy jsme jí nenechali ani na chvíli samotnou.
LenkaK
Tak ani jedna z holek není asi až tak mazlivá, že by si vyloženě vyžadovali pozornost. Jakmile si někde sednu nebo lehnu, tak už je mám u sebe natlačené, ale to jim stačí. Chtějí prostě cítit naši blízkost, ale když chci vzít Phoebe na ruce, tak to už se brání. Eli ta se pomazlí ráda.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:44
- Nahlásit
emikami
Fakt mi to nejde,já tam mám u těch štěnat jen tři obrázky těch geom.tvarů
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:50
- Nahlásit
krecinek
nemáš náhodou mozillu anebo operu jako prohlížeč? Ta videa jedou jen v Internet Exploreru...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:52
- Nahlásit
emikami
Koukala jsem na stránky Radky a Betynky.... náhodou mi silně připomínají něčí stránky... že tys jí pomáhala?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:53
- Nahlásit
Nene,mám Explorer...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 17:55
- Nahlásit
krecinek
Tak to je divné...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 18:00
- Nahlásit
krecinek
nech si ty videa otevřená i půl hodiny a tak co pět minut tu stránku aktualizuj. Já je teď taky otevřela poprvé a mám to otevřené už pět minut a pořád nic.... tak vydrž.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 18:01
- Nahlásit
Tj,ale nevím,no,co s tím je...jinak jiný videa mi jdou i normálně n anetu,třeba záznam nějakého pořadu z tv,nějaké ty vtípky atd...No,to je jedno,nevím čím to je,ale nejde mi to.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 18:02
- Nahlásit
krecinek
Mě už to jede!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 18:07
- Nahlásit
Tak nic,ale určitě jsou roztomilí
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 19:37
- Nahlásit
Verca
Děkuji za vysvětlení ale přesto jsem si vždy myslela, že jsou boloňáci bílý jako sníh tak jako frisé. nikdy na výstavě jsem se nevšimla že by měli odlišný odstín, takže až tam budu, zkusím se více všímat.
Děkuji za vysvětlení krecinkovi, no já to tam dříve měla napsané, ale pak jsem asi na to zapoměla. ale už nevím jak to vlastně nyní napsat. abych to neměla špatně.
krecinek
To video ti prostě musí jít, sice ti ho nenutím, je normoš, ale štve mi že by ti to nešlo. dej si tam moje stránky a dej si je na lištu, a dělej si na netu dál co chceš a občas se na ně podívej. a ta aktualizace stačí jen jednou, ono se to zobrazí, a to i když je to na liště, mám to vyzkoušené, tak mě nezlob a koukej mě říci, že už ti to jde.
Jistě že to učím Betku, ale rámec chtěla tento, takže samozřejmě to pak vypadá jako kdybych ty stránky dělala skoro já. Jde ji to ale velmi dobře, na to že nevěděla také o tom progr.nic, udělala dost práce.
Verčo, kolik platíš na ufounovi za rok a kolik tam máš prostoru.?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 19:47
- Nahlásit
emikami
500MB za 540kč.
To není kvůli rámci, ale spíš ty barvy, "ozdoby", tabulka s fotkou a údaji Betynky... Máš prostě svůj styl a my, co tě známe, tak ho poznáme na sto honů. To máš to samé, jak když se někdo webovkami živí, tak jeho práci taky poznáš.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 19:53
- Nahlásit
Verca
No ale to si vybrala Betka sama. Já jsme ji sice řekla, zda si tam nechce dát tabulku, že se v tom dobře pracuje, ale jinak je to její dílo, vínové se nechce vzdát. Já jsem jen radila jak se co dělá, jinak poradím, jak by se to líbilo mně, pak je již na Betce zda si to tak udělá,nebo si to udělá dle svého. ale stále na tom pracujeme. Jasně že se to pozná, když někdo dělá weby, některé jsou fakt stejné. Já se snažila u těch mých aby byli trochu odlišné, což se mi snad povedlo, u těch dalších nebo ne???
Jak se vám líbí tato havanská holčička????
Mě moc, má krásně velká kukadla a je hezky vybarvená, má srst krásně bílou, budou ji 4 týdny.Jaký dělá dojem na vás?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:04
- Nahlásit
emikami
Tak teď nevím...dívala jsem se na různé stránky a jednou píšou, že boloňák má mléčně bílou srst a podruhé, že čistě bílou, bez jakéhokoliv odstínu bílé.
No každopádně téměř vždy, když tu dám fotku, narážíš na to, že Phoebe je nažloutlá, ale to jsem již psala, že na ní patlám ochranný olejový krém, protože má stále cuchací období, který bohužel na sebe chytá hodně prachu. Aby byla čistě bílá, musela bych jí koupat každý týden, což já nehodlám dělat.... Lítáme s nimi hodně po venku, takže bohužel se hodně zapráší a nepomůže ani vyčesání. Mám hodně fotek z běžného života, nechci mít jen "načančané" fotky, jak mají profesionální vystavovatelé. Takže asi tak pro vysvětlenou, proč mám krémového psa. Stačí?
Fenečka je opravdu krásná. S těmi "brýlemi" mi připomíná Bellu Miu.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:04
- Nahlásit
emikami
Je nádherná. Bude to velká krasavice. Kam na ty štěnda chodíš?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:22
- Nahlásit
emikami
Nepochází z rodu Ziga z Bohemia Alké? Zig má podobná štěňátka
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:44
- Nahlásit
Verca
Ale nyní nevím zda to špatně nechápeš. Mně je jedno či je na fotkách krémová, nebo špinavá, nebo jakási jiná, vím že s nima chodíš ven a nemáš načinčané psíky doma na válendě. Jde mi jen o to , že jsem si vždy myslela že jsou maltézáci, boloňáci a frizáci čistě bílý, a proto jsem byla překvapená, žes psala že je krémová. Samozřejmně že na ten olej se určitě chytá prach, ale je to kvůli srsti a aby se lépe udržovala, takže je to jasné. Hele já ten krém, trochu mám doma také, ale jště jsem neštudovala jak ho použít. Mám tu i sadu vzorků, a také jsem ještě neměla čas se podívat co to vlastně je. a je to - CLEAN START, THICK THICKER, AFTER BATH, ICE ON ICE. No takže to musím proštudovat, no a ten ochranný olejový krém, potřebovala bych vykoupat Denisku a ten krém použít, aby byla do výstavy pěkná. Teda holky jak já se těším, až projdem výstavou a já ji okudlám. a už se těším jak bude vypadat. No doufejme že projdeme aspoň s tím VD.
Že je ta fenečka krásná, že? Také se mi moc líbí. Po Zigim asi není. ale zjišťuji to.
|