| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 20:17
- Nahlásit
krecinek
to máš pravdu, to mě nenapadlo.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 20:18
- Nahlásit
Verca
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 20:32
- Nahlásit
Darina1
Tak to se mám teda opravdu na co těšit
Ale kdo se dal jednou na vojnu, tak........
Holky mě ty dny přijdou už tak strašně dlouhé, to je děs.Už tu mají připravený pelíšek a nějak se jim nechce ven. Kdyby zabřezla až při třetím krytí, tak může rodit klidně až někdy 13tého, no to mě fakt vomejou. Lenkonež ti rodila Ajda byla si nervozní žes nevěděla kdy to na ni přijde? Vy jste rodili prvně a rodili jste s manželem sami?
Rodil tady ještě někdo, nebo u toho byl? Vím jen o katri.
Holky prosím napište mi přezdívky někdo a jakého kdo má psa např.
Verča - bolo. a havan.psík - Fíbí a Eleonor
a pokud možno, k přezdívkám jména, pokud jsou známé, mě se to pořád plete, vím jen Verču, Lenku, krecinek-ale jméno zas nevím, bych si to napsala abych věděla kdo kdo je. je fakt lepší kdo je tu pod svým jménem než přezdívkou. Prosím a kdo je Martina, která asi čeká miminko, já mám dojem že jsem ji tu nikdy nezažila, jakého má psa.
No bylo by to bezva. tak díky, mě už nic nebaví, jen čekám, a čekám.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 20:53
- Nahlásit
emikami
Ani jsem moc nervózní nebyla. Začala rodit hned 58 den jestli to říkám dobře. Porod byl úplně vpohodě. Jen jsme ze začátku museli pomoct dvou mrnousům z obalu a pupíku,protože šli hned tři za sebou a tak je nestíhala čistit. Pak už jsme se střídali jen v hlídání. Zvládla vše sama. Jen jsme je vážili.Začalo to v osm večer a končila v pět ráno. To víš 12 prcků jí dalo zbrat.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:08
- Nahlásit
emikami
Já jsem Lenka Montíka představovat asi nemusím,ne?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:15 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
emikami
Prosím a kdo je Martina, která asi čeká miminko, já mám dojem že jsem ji tu nikdy nezažila, jakého má psa.
Určitě jsi mě tu zažila, myslím, že jsme i spolu pár témat prohodily. Byla jsem tu docela často ze začátku, když Aknah založila bišonky. Potom jsem začala trochu polevovat v příspěvcích a už jsem to tu psala, že se tu hodně řeší výstavy, agility a tak a do těchto témat nemám moc co napsat, takže spíš někdy jen čtu. Mám fenku boloňského psíka s PP, přesně zítra je jí 2,5 roku. Verča mi tenkrát udělala hroznou radost, když napsala, že poslední její rozhodnutí, že si koupí boloňačku bylo, když viděla tu moji jako štěndo. Že je to tak Veru? Myslím, že jí zaujaly hlavně tyhle fotky.
a tady je celá galerie:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=430
|
katri
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:31
- Nahlásit
emikami
Já jsem Blanka a představuji své pejsky:
MALTÉZÁČCI:
Nikitka- Niki
Bejbinka - Bibi
Union Jack- Jackýnek
Vanilla Star - Lilinka
Jasmin Vanilly - Jasmínka
Indy Evening - Indýsek
Minuetto Minnie - Tucynka
KOLIE- Jessie - Jessinka
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:36
- Nahlásit
Martina
Mankoteeeee, to jsou přesně ty fotky!!!!!!!!!!!!! teda ty máš pamatováka. Ona je tak rozkošná, že bych si pořídila hned další!!!!!!!!! nech toho, jo?
ale ta moje je taky hezká ne?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:45
- Nahlásit
Martina
Fakt si tě vůbec nepamatuji, já přišla o hodně později, myslím, no to bych asi musela hodně zpět zda jsme se někde potkali v dizkuzi. Na těch fotkách je nádherná. Ještě juknu do galerky, jinak díky.
katri
Blaníííí, tebe znááámmmm
LenkaK
nojo, ono u velkého psa je to asi jiné, oni většinou rodí sami a sami si také vše zařídí, ale tyhle naše potvůrky to nedělají a těžko čekat zda by to udělala, či ne, když musí štěně z obalu co nejdříve. No tak to si užiješ, také u velkého plemene to jsou už pořádní mackové, ale tihle 100-200gr. mrňata, to nemáš za co vzít, je to tak maličké a křehké, že se bojíš něco dělat, no ale musí se, někdo je od rány, prostě rodí a nedělá s tím caviky, ale jakmile je někdo alespoň trochu citlivější, tak je na tom hůř.Navíc já nesnáším čekání a to ať už se jedná o cokoliv, nejen o porod.
Holky chtěla jsem si např. v nastavení změnit email, a vůbec mi to nejde udělat, dělá se to v těch preferencích, žejo? a nevíte zda jde změnit i přezdívka, nebo bych se musela zaregistrovat znovu. Udělala jsem to ale žádné heslo mě nepřišlo, jak se dlouho čeká, už si nepamatuji, že bych čekala pár dnů, než jsem se sem mohla přihlásit po registraci.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 21:52 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Verca
O tom není pochyb, že je taky hezká ta Tvoje, všechny jsou nádherný, protože jsou prostě naše ne?
emikami
Nevím jestli si to pamatuji dobře, ale tenkrát jsme tu spolu řešily, jak ta moje opice štěká na cizí chlapy. Teda myslím si že to bylo s Tebou, ale to je fuk. Já sem stejně moc nechodím, tak si mě ani pamatovat nemusíš.
Teď jsem to našla na straně 111 o tom štěkání.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 22:45
- Nahlásit
Martina
No máš pravdu, ten příspěvek si dobře pamatuji, po přečtení ovšem, tak se mi to vybavilo a tvojí fotog. také znám, ještě jsem mluvila o té fotce, zda si to tam ty nebo tvá dcera. Boloňka je opravdu moc hezká, vy nemáte problémy s tím rezem s očičkama?
LenkaK
nemáš nějakou fotku z té výstavy jak jste byli v sobotu a i v neděli za sebou?????
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 23:00
- Nahlásit
emikami
vy nemáte problémy s tím rezem s očičkama?
Samozřejmě že máme, ale už jsem to nějak přestala řešit. Hodně vysouším, nebo vystříhám, už jsem vyzkoušela všechno možné, vodičky, gely, krémy, ale nic není stoprocentní. Nejvíc se mi líbí, když je u gelu napsáno, že se má aplikovat až do úplného vybělení, to teda nevím, po jaké době by ten zázrak nastal, ale myslím si, že by se to spíš nestalo. Už jsem to tu psala, že mi náš veterinář, který je takový dost od rány, říkal, že jestli nejezdím na výstavy, tak to nemám řešit a kdybych jezdila ať zkusím peroxid vodíku 3%. Takže už jsem ho taky vyzkoušela, po první aplikaci nic moc a nechci jí ničit srst nebo ji nějak ublížit, takže už jsem boj s rezavýma cestičkama vzdala. Všechny ty přípravky jsou jen tahání peněz. Myslím, že stejně tak jako gel za pět stovek opravdu poslouží i borová voda za pár korun.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 08:37
- Nahlásit
Martina
nám pomáhá! opravdu. stačí se podívat na naše fotky z výstavy. já nepoužívala nic jiného než ten gel a Phoebe měla příšerné ty oči a ani jsem moc nedoufala, že to zabere... je pravda, že to zmizelo až po měsíci, možná déle... ale zabral a vybělil úplně. takže já mám s ním dobré zkušenosti a určitě ho budu doporučovat dál, jen je potřeba, hlavně ze začátku aspoň 2-3 týdny mazat každý den na vysušenou srst....
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 09:25
- Nahlásit
emikami
z téhle výstavy fotky nwmám,protože jsme zapomněli nabít baterii ve foťáku.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 10:55
- Nahlásit
emikami
Darina z Havířova, 47let.
Bišonci 2x.
Bišonek bez PP, tři roky- Biško, Biškoriško, Biškomyško, Bišo, Bišone.
Damian s PP, jeden rok- Damišák, Dami, Damiš,Damišátku, Damišku.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:03
- Nahlásit
emikami
CANDY (Majka, Marie, Maruška, Maru, Mája)
Havanský psík - Candy, Candíček, Canďák
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:09
- Nahlásit
Verca
Tak Verunečko stalo se mi přesně to co tobě ohledně očkováni. Biško ten nic dostal vakcínu a na tu vzteklinu, ale Damišák jen tu vakcínu páč mi bilo řečeno, že do dvou let pejska je to nevhodné dávat najednou. Samozřejmě jsem se ozvala a proč u toho prvního jsem to dostala najednou aniž by měl dva roky, tak mi bilo řečeno, že pochybila paní doktorka, ale opravdu se to prý nemá. Já si zase myslím, že je to jen vytahováni peněz páč vědí, že jim to musíme dát. Když jsem i argumentovala, že jedem na výstavu tak se jen zeptala kdy ta výstava je a já ji řekla 24.6 no a on má mít vzteklinu 26.6, tak mi bylo řečeno, že až po té výstavě mám přijít, že to platí i ty dva dni rozdílu.
Tak jsem tak nas…., že všechno je jen o penězích. Proč to šlo kdysi a teď to nejde.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:38
- Nahlásit
Darina1
Darinko, mě se asi stalo něco jiného... já nechtěla Phoebe naočkovat vzteklinou a těmi nemocemi najednou.... já to budu raději dělat zvlášť. ale mě se stalo to, že jí naočkoval proti těm nemocím a řekl, že za tři týdny se to má přeočkovat, což je podle ostatních (i veterináře) blbost...na vzteklinu jdeme později....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:40
- Nahlásit
Candy
dobrý no...
já jsem Verča (divné že?) - Veris, Veru, Verísek, Verunisko zlobisko...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:51
- Nahlásit
Verca
Veveričko tak promiň, já v tom rozčílení jsem si s poměla, že jsi měla taky nějaký problém a já to spojila s tímto.
To co píšeš je opravdu blbost, asi jsem ti to už i napsala.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:55
- Nahlásit
Darina1
ne nevadí! já taky byla nepříčetná, takže to chápu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:55
- Nahlásit
Děvčata zase nic !!!!! Ale ráno vlezla do úložného prostoru a trochu si tam zahrabala, no blíží se víkend, tak snad již !!!!!
Tak jo,holky díky - a já jsem Dagmar, Dáša, Dáďa, Dášenka, Dášule, Dádik, a mám havanské psíky a pudla trpaslíčího a dokonce jsem z Prahy
Verca
a Věruška nejsi????
Martina
když vy to máte dobré, jednak nejdeš na výstavu a jednak to můžeš vystříhat, kdybych to mohla vystříhat tak tam nebude mít určitě nic, jako Emí i Kamí.
Jo a co jsem chtěla
Když už teda jsme tady tipovali porod tak jsem zjistila že ty Verčo máš stejný datum jako LenkaK což je zítra, ale k tomu máš napsáno buď 2 kluci+1holka nebo půl na půl, asi bys měla to nějak sjednotit, no a Lenka myslím netipovala nic, nemám to zapsané, nebo jsem si ji nakonec zapoměla zapsat. Takže kdyby rodila zítra což je možné, nevěděli bychom výherce Tak prosím upřesnit. jo????
Na co sakryši čeká? že by se mimčům ještě nechtělo?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 12:03
- Nahlásit
emikami
dva kluci a jedna holka...
no Věruško mi někdy říkají starší paní, spíš babičky....
ale co fakt nemám ráda, když miněkdo čte jméno Veroniko. má se to číst tvrdě to i a někdo to čte měkce... brrrr, z toho mám husí kůži.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:37 - Změnil/a: Janik
- Nahlásit
Ahoj holky....
asi jsem to tady přehlídla ale kdo bude všechno v neděli v tom Brně?? Asi se přijedu taky podívat.....tak ať vím koho mám hledat a shánět, jestli tam budu díky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:47
- Nahlásit
Janik
budu tam já, Lenka, Romaine. ale vystavovat bude jen Lenka... takže já budu u boloňáků, Romaine u bišonků a Lenka u havaňáků... máš se co otáčet....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:54
- Nahlásit
emikami
No, do pondělka má Emí ještě přece času dost
Hlavně,aby to dobře dopadlo a štěnátka byla zdravá
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 17:22
- Nahlásit
krecinek
Kdyby porodila v termínu jako vždy tak by od prostředního krytí měla porodit zítra nebo v neděli. A pokud bude nějaký den přenášet nebo zabřezla až třetí krytí, což se mi moc nezdá, tak může klidně rodit až ve středu. Pro mě je to dlouhé protože počítám už aby byl 57den, aby neporodila dříve, protože pak je to potrat, pokud to třeba není jen o den a štěnda jsou životaschopná, tak to si říkám, vydrž , vydrž, no tak si to takto prodloužím. Dnes jsem ji venku pořádně prohnala, doufám, že se tam ty štěnda nějak prohýbali a budou řádit. To víš, že hlavně aby byla zdravá a o to vlastně jde, mě je skoro jedno kdy porodí, ale chci to mít za sebou a vědět jak na tom jsme.Zatím jsme měli štěstí, ťuk,ťuk,ťuk, ale když vemu co slyším od jiných chovatelů, tak to bych nechtěla zažít.Tak se modlím. Ona si tu leží a já jsem grogy z procházek.Wikinka si prolezla bodlákama, tak než jsem ji to všechno dala pryč a pak ospršila packy, tak mi to stačilo. Nyní tady peču dvě kuřata, aby bylo jídlo, kdyby něco abych nemusela nic dělat.Leží si tu spokojeně jako kdyby neměla rodit.No už aby porodila a dala jsem vám pokoj, už s tím musím být otravná, ale ještě že vás tu mám, že se můžu vypovídat.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 17:29
- Nahlásit
http://www.zavatasamota.estranky.cz/
Holky znáte tuto chovatelskou stanici? Já jsem na to narazila prvně, ale to jejích jméno mě trochu něco říká, jen teda se moc nevyznám, zda právě nyní štěňata mají, či ne.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 17:38
- Nahlásit
emikami
To já ted na procházky moc nemůžu,vypadá to tu děsně,sníh,obleva,do toho dé3ť,špína,potopa...no,taková ta pořádná čvachtanice,bleeeee,takze to zkracujeme ted na pouhe vycuranu,pocmuchani a dom No,ale v kralupech je pry lip,tak uvidim
Jinak se mi vubec nechc edo skoly,zvykla jsem si ted byt s nim pres ten mesic no a budu akorat myslet na to,co chudacek sam doma dela ( i kdyz on dopoledne vetsinou prospinka )...ale taky si budeme muset oba zvyknout,bohuzel...
Jinak dneska jsem mu koupila 3 kg te puriny pro plan puppy small breed kuře s rýží a asi na to přejdu,ještě mu to ale míchám s tím fitminem.Tak snads mu to bude svědčit a prospívat
Neboj,určitě do dsopadne dobře,to víš,já jsem už taky napnutá,kolik štěnátek to bude a jakého pohlaví,doufám,že se trefím aspoň s tímhle,když ne s tím datem...ale přála bych ti,aby to bylo už zítra a měla si klid,i kd nevím,jestli to jde mít klid s takovýma kuličkama Ale oni asi ze začátku hodně spinkají a bubají a zase spinkají... nebo ne?Ale pak to asi bude veselý ježíš,já bych zase brala tu malou batolící se kuličku,když jsem si pro Montyho přijeli a bylo mu těch 6 týdnů.byl sladký ale i ted vypadá jako krásný medvídek,ale ve skutečnosti je to pěkný lupmpík,večer spal u našich v posteli,strašně žebrá,ale to ho asi neodnaučím,když mu páníček občas něco dá a já abych se přiznala tak taky občas neodlolám ,jinak ted jsem ho,když nebyla obleva,ale jen hezky umrzlý sníh,měla tady na volno,protože on miluju lítat ve sněhu a skotačit a byl celkem hodný,chodil na zavolání,ale tak ymi asi 3 krát nechtěl přijít-jednou,když byl rozdováděný a chtěl si hrát,pak,když ukořistil kus čokolády,kterou kdesi vyhrabal...grrrr,proč je to zrovna vždycky v těch nejmíň vhodných situacích,to snad dělá naschvál ale jinak to fakt zvládá,přijde si pro pamlsek...ale stejně ho pak zase v kralupech asi budu pár dní mít na stopovačce.Pak tu taky lítá jak splašený s medvídkem v hubce,skáče n agauč,pak na postel,vrčí u toho,no,musí se holt nějak vyblbnout,když to nejde venku a to bys měla vidět,když se s ním přetahuju,ten vrčí jak nějaký agresor,fakt
Tak pozdarvuj Emí a ať si teda štěnda pospíší
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 17:41
- Nahlásit
emikami
Ježíš,ty fotky štěnatek jsou uzasny,libi se mi to s tím flekem přes oko Já nevím,ale mají tam u toho vrhu E mají datum 20.1. tak asi jo????????
|