Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Kass
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:19
- Nahlásit

Aha, tak to je blbý, můžu ještě vědět kdo je to paní Kratochvílová? Není to ta paní co dělá příbuzenské vrhy? Pořád slyším že je taková paní, spoustu lidí na ni nadává ale nikdo mi neřekne kdo to je. A ještě jestli můžeš zhruba cenu té prohlídky. Není to rozhodující, ale jen abych vědela vše. Juknu tedy na ty stránky, teď jdu uložit syna. Myslíš tedy,že být v obou klubech je vyčůranost?

Kass
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:27
- Nahlásit

emikami
Ty stránky vypadaji dobrě. Moc dobře, zdá se ni to lepší než ten druhý klub. Můžu se ještě zeptat? Když je chovnost povolena od 15 měsíce, není to nic špatného kdyby měla štěňátka hned jak je to povoleno?

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:34 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

ano je to ta paní co dělá příbuzenskou plemenitbu. Být v několika klubech není vyčůranost, ale záleží asi na tom kdo v tom klubu je, co je to za dotyčnou osobu. někdo to má možná´z vypočítavosti, někdo jen ohledně informací, co se týče novinek, výstav, atd.
Poradkyni chovu jsem platila jen cestovné

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:40
- Nahlásit

Kass
Někdo to odsuzuje, ale někdo zase říká, že jako první porod fenky je to ideální, někdo zase říká 3-4 roky, což mě se zdá pozdě, já třeba na feně budu končit dříve než v 8mi letech, což se mi zdá poměrně dlouho na porody, ale nyní si to nedokážu představit, nemám s tím zkušennost. Nakrýt se může od 15ti měsíců, takže ještě dva měsíce než porodí, já kryla někdy v 16ti myslím, a v 18ti rodila, takže necelé dva roky. a je to tak, že máš povoleny dva vrhy po sobě a jedna pauza, tzn. že tři vrhy během dvouch let, ale je tam ještě jedan věta, ohledně nějakých měsíců ale té bohužel nerozumím, takže to ti nevysvětlím, ale důležité je to , že fenka může mít 3 vrhy během dvouch let.Zatím jsem se tím řídila, a zatím je vše ok. Nikdy bych ale nenakrývala fenu kdyby nebyla fit, nebo pohublá. To bych počkala. No ale nyní musíš mít pro tu chovnost tu jednu výstavu, takže když to stihneš do 15ti měsíců, výstavu a bonitaci, tak ji můžeš v pohodě nakrýt pokud budeš mít fenku ok. No a co se týče papírování, je to docela jednoduché, nevím jak v druhém klubu, ale myslím, že tam to bude asi složitější, nevím. No a to že musíme mít jednu výstavu před bonitací o to se zasloužila opět jistá paní a asi ti dojde kdo že? usilovala o to pár let. tak se jí to povedlo.

Kass
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 21:03
- Nahlásit

emikami
Tak do toho začínám pomalu pronikat.. No povím ti, je v tom tedy bordel. Ty třeba jak v tom pár let žiješ tak ti to tolik nepřijde, ale když o tom nevíš nic, tak teda čumíš Že jsou teda i takový svině. Je vidět že těm dotyčným jde jen o prachy. To fakt nechápu. Já třeba bych ráda měla štěnátka vážně co nejdřív, oravdu peníze potřebuju. Ale každopádně ne tehdy a za takových okolností aby to odnesl pejsek. Já bych za Bellinku snad i dýchala a pak se najdou tací co svýho psa úplně ničí a nebo tedy provádí takové podvody. Výstava mi nevadí, možná zatím.. I když to dojíždění. Nemám papíry a snoubenec takový věci zatím nechápe. Donedávna žil v přesvědčení že psy s pp jsou jen zbytečná vymoženost. No jde holt o společnost. Takže ho k tomu dokopat bude práce. Ale alespoň do té bonitace a pak kdyby to Belinku bavilo, jestli bude ve stresu tak tam chodit nebudu určitě.

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 21:11
- Nahlásit

Kass
Takže nesmíš svou fenku vůbec stříhat, jen upravovat pacičky, a třeba kolem zadečku mírně, tam to není vidět. Zastřihují se do kulata. ale to jistě víš. Prosím pošli mi fotku Bellinky na mejlík, když se ti zatím nedaří ta galerie. mubarka@seznam.cz děkuji

Kass
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 21:30
- Nahlásit

emikami
Měla by jsi to tam mít.. Děkuji za informace. Ještě jsem se chtěla zeptat jaké používáš kartáče. A kdy vlastně Emi čeká?

Kass
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 22:00
- Nahlásit

emikami
Bylo to tam?

krecinek
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 22:16
- Nahlásit

Holky,tak ted jsme prisli s pritelem domu a nas pejsek se tu docela cinil! v koupelne jsem nechala toaletni papir-jak je to baleni,tak tam bylÿ jeste dve role,no a prijdeme domu a vsude samej papirek!hezky si to nacaty baleni dotahl do obyvaku a jal se ho cupovat!!!No,doufam,ze mu po tom nebude moc blbě,jelikož něco sežral.No,zlatičko,ne?A to jsem s nímještě před tím něž jsem šli pryč courala tady po sídlišti asi 3/4 hodiny,házla mu míček,vyblbnul se s jedním pejskem.vzala jsem ho tady do haly vlak.nadrazi.,ktery je tu asi 10 min.chuze(knucel a bal se,lekl se i davu lidi,ktery tam zrovna prochazeli,protoze asi prijel vlak)a vzala jsem ho i do podchodu,kde se taky bal(no,musíme ten strach odbourat-už to pak bylo lepší,dávala jsemmu odměny a chválila-jak na nádraží,tak v podchodě a říkala mu-to jdi chlap?!....)-no,prostě jsem myslela,že je toho na něj bylo dneska dost a on provede ještě tohle!

LenkaK
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 22:23
- Nahlásit

Kass
Já moc o Kratochvílových nevím.Jen to,že PRÝ dělají příb.vrhy. A to by se fakt nemělo. Taky jsem se s nimi potakala párkrát na výstavách a nikdy jsem se nedočkala pozdravu. Ale na druhou stranu Havaňáky chovají už hodně dlouho a jsou na výstavách úspěšní. A to i na zahraničních. Jsou prakticky naše konkurence,ale přesto je malinko obdivuji jak jsou jejich pejsci úspěšní.Doufám,že se taky někdy dočkáme aspoň BOBa jako oni. I přes to,že jsou úspěšnější mě výstavy nepřestávají bavit. Je to někdy únavné,ale baví mě to.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 22:36
- Nahlásit

emikami
já nepsala,že se máš dívat nonstop. Taky se na to podívám jen občas. A je někdy legrace přes den,když blbne malá gorilka Moja. Je jako malé mimino.

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 23:41
- Nahlásit

LenkaK
Hm. Hm. myslela jsem že už toho víš dost, no ale když to takto píšeš, tak to asi bude pravda.
Jojo. vyhrávají, dokonce mají i některé psi pěkné, ale proč vyhrávají to nikdo netuší víš [b]Kass
[/b] asi proto , že to je prostě Farma zvířat. kdyby totiž nevyhrála asi by zbořila halu. hihi. třeba. no jo no. někdo si něco myslí, ale píše něco jiného.Tak ok.

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 23:43
- Nahlásit

Kass
Děkuji za fotky, vypadá hezky,jsem zvědavá na aktuální foto.Herčíková má hodně štěňat takto světlých, jako např. i Deniska.

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Kass
Děkuji, obě jsou super a jak říkáš, tak se hodně podporují.
Já používám takový malý skřipec na Eli, jde vidět na fotkách a za celý den jí to nemusím opravovat, jen vyjímečně. A ani jí to nevadí.

emikami
Tý jo, ony si jsou tak podobnééé!!! to je síla. No Eisinka je úplně jiná, ale neříkej mi, že jí ty chlupy nahoře drží jen tak. Vždyť jí to museli určitě stříhat.... TAkhle to drží boloňákům a bišonům, ale ne havaňákům, kteří mají splývavou srst....
Hele, my chcem taky vidět Bellinku od Kass, tak nám jí tu hoď.

janča
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 11:08
- Nahlásit

Kass
Díky za pochvalu stránek. Myslím, že jsem Bellinku viděla na webu pí. Herčíkové. Jestli máš galerii nebo fotku na netu, tak já ti jí sem dám. Nebo mi jí pošli na havanacka@seznam.cz a já jí sem přepošlu. Jestli to dřív neudělá emikami.
emikami
Teda mamča je nádherná. Už se moc těším na fotečky, hlavně aby to dobře dopadlo.
Já bych se tedy taky přimlouvala za zvolení jména pro štěndo - pro vítěze tipovaní. Byl to dle mého dobrý nápad. A asi i jednodušší co do provedení. Ale jestli jste ostatní spíš pro pamlsky, tak budu respektovat většinu.
LenkaK
Teda to musel být zážitek na výstavě.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 11:56 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Toto je Bellinka od kass i když jem zavedla novou galerku, dala se mi do mé, tak až to - kass - zvládne - tak to vymažu. Ta fotka od Herčíkové mi sem nešla dát.Snad se nezlobíš, holky tady žadoní.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 12:56
- Nahlásit

emikami
Dášo já neříkám jestli je pravda nebo ne, že dělají příb.vrhy. To opravdu nevím,ale povídá se toho hodně. Ale pokud to dělá je to špatně. Tože chtějí bořit halu,když nezvítězí jsem ještě nezažila, ale slyšela jsem o tom i od chovatelů jiných plemen. A opravdu je obdivuji za to,že takhle vítězí(myslím v zahraničí) Doma jsem na vlastní oči i uši již několikrát zažila,že dostali BOBa jen proto,že jsou v ČR známí. Tohle mě mrzí.

janča
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:00
- Nahlásit

No Bellinka je krásná, je fakt hodně podobná Gweny. Jen bych řekla, že Gweny je víc krémová. A jestli kass uvažuje o výstavách, bude určitě úspěšná. Jsou to zlatíčka.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:03
- Nahlásit

Kass
Taky se mi tvoje Belinka moc líbí. Zdá se,že jí vůbec netečou očička,že?

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:06
- Nahlásit

LenkaK
Svým způsobem ji také obdivuji jak to vše zvládne, když je vlastně v důchodu, tolik výstav, tolik práce, tolik peněz, to vše něco stojí také hodně sil a když je někdo v důchodu, asi má nějaký problém, tolik výstav bych nezvládla ani jako zdravý člověk a tolik psů, natož jako důchodkyně. Obdivuji ji také za to, ne mít několik psů v dlouhé srsti a udržet je tak, je asi fuška, vše také to papírování, to je děs, no ještě si papírování přidělává sama na jiné akce, ale to je zase z jiného soudku. Jenže za jakou cenu její psi jsou pěkní v srsti??? Toť otázka. Slyšela jsem , že jsou jen v kleci aby si nepoškodili srst, a to nemá jen ona, ale i jiní majitelé, jen aby měl pes pěknou srst tráví život v kleci. No tohle mě je fakt proti srsti. Co je to za život??? Je to kruté kvůli tomu je tam nechávat, a přitom , oni si to nevybrali, myslím, že kdyby si mohli vybrat, určitě by do klece již nevlezly, ale radši by běhali po bytě a venku.Škoda , že si vybrat nemůžou a musí dělat vše to co chce po nich jejich majitel . O výstavách moc nevím, ani se o to nijak nezajímám, to víš, jestli vyhrává i v zahraničí, ok, ale už se také stalo že nevyhráli, no a že vyhrává v ČR to je jasné proč.Třeba se to jednou změní, no a s příb. pl. já též absoludně nesouhlasím, bude pár pěkných psů a co ti další, bůhví jak to s nimi jednou dopadne, jak budou vypadat, jaké budou mít problémy a nemoce, je to jen moje dedukce, také o tom moc nevím, a tak se do toho vrtat nebudu. Je fakt že je to chytrá ženská, ale.......

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:07
- Nahlásit

LenkaK
Také jsem si všimla, ale jestli to není tím, že má ještě krátké chlupy, Deniska to do určitého věku také vůbec neměla. Ale Candy tomu netečou vůbec, to je fakt super.

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:33 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

emikami
Dáši, ale řekla bych, že právě, když jsou krátké chlupy, tak to teče ještě víc, nemyslíš? Nebo máš jiné zkušenosti?... a navíc Bellinka není o dost mladší než naše dvě žabulky. jen o měsíc. A myslím, že kdyby jí už z očiček téct mělo,tak to začne dřív.
U bílých psů je to prostě děs, když jim teče z očí, sama se s tím nadřu. jen je výhoda, že Phoebe to můžu vystříhat....
Ale co, Denisce to na kráse neubírá...

Kass
Bellinka je krásná princenza. Ale stejně je sranda, jak štěňata stejného plemene jsou rozdílná. Deniska a Elinka jsou skoro stejně staré a jak jsou rozdílné oproti Bellince. Všímáš Dášo ? Ale všichni jsou krásní, to každopádně. :P

Mimochodem, jak jsi přišla na svou přezdívku? Mě se to dobře pamatuje, protože u nás ve městě je Kass, což znamená Kulturní a společenské středisko.... Tím tě nechci urážet, jen by mě zajímalo, co to znamená "Kass" pro tebe.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:47 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

[imgs]
Tak tady je jak Deny postupně rostla, vidíš že z očiček ji vůbec neteklo, pokud jsou chloupky krátké či delší tak že do očiček nelezou je to ok, jakmile tam začnou padat začne téct z očí, ale zase je to u jedinců, ano bílý pes s tím má problémy, to je jasný, když by byla melírovaná nebude to vidět, ale některý bílý pes to prostě zcela nemá jelikož to zřejmně po někom sdědil, Deniska měla také zánět v očičku a nebylo nic poznat, třeba to bylo i tím a třeba se nám to zlepší. Podle mě má např. p.Herčíková zcela jiná štěňata vzhledově než já, než p.Grygarová, všichni se něčím liší, nevím čím to je, ale ty vrhy jsou si některé podobné jako vejce vejci, také to může být tím, že má své krycí psy a většina štěnat si nesou něco z něj, pak jsou hodně podobné, když jsou štěnda malá tak se mi líbí málokteré, když jsou větší, neznám všechny, vypadají jinak,Enji náš krycí pes je také od H. a líbí se mi, teda ne na sto pro, protože je také stále ostřihaný, já bych ho stříhala trochu jinak, ale má dobrou povahu, a jsou po něm pěkná štěňata, ale nedávno jsem se dozvěděla od veterin. že počet štěňat záleží i na psovi, takže tento vrh také nebude početný, už začínám být skeptická a očekávám tak max.3 štěnda. no a může to být právě tím psem, takže pokud budeme krýt za rok tak rozhodně to bude pro Emi jiný pes a pro Kamí také.
Já to vidím asi jinak Verčo, myslím, že Deniska a Elinka s Emilkou jsou zcela rozlišné, nevím jestli jsem tě správně pochopila, ale spíše se mi podobá Deniska Bellince, zde jsem je dala vedle sebe, jsou to docela podobné fotky, jen je Deny více rozčesaná a nemá vidět očička.

To poslední štěně je zcela shodné s Deniskou, a myslím si že Bellinka také takto podobně vypadala.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:54
- Nahlásit

Jsem to trochu měnila, protože jsem jednu fotku šoupla jinam, takže snad to nemáte nijak rozházené, nahoře je všude Deniska, a dole je Deniska, Bellink, a jedno štěně z Herčíkovic vrhu ale od jiné chovatelky již. a právě když jsem ji viděla tak mě přišlo že to je celá Deny, tihle světlí jsou si hodně podobní všichni.

Kass
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:08
- Nahlásit

emikami
Vůbec se nezlobím, jsem ráda, jen nevím proč to nejde mě. Je opravdu velmi světlá, taky mi připomíná Denisku. Chtěla jsem světlého pejska,taky jsem psala že jsem ti chtěla o Denisku předtím napsat. A možná i proto bych chtěla i tmavého. Krásné jsou všechny varianty na každé něco jiného. Jak ti šlo sem vlastně dát?
janča
Bellinka je světlejší, přestože byla z holčiček toho vrhu nejtmavší. Gweny mi ji připomněla hodně tam na té fotce jak jsem ti psala. Ale stejně jsou holky kouzelné obě, že?
LenkaK
No očíčka ji právě začaly téct v té době co jsem to fotila. Asi dva dny na to. To byla zrovna taková blbá délka, nešlo to nikde uchytit. Dala jsem do gumičky kousek a lezl ji tam jiný. Ale teď když už to má sepnuté tak ji netečou.
Verca
Dík za pochvalu, dneska tam zkusím dát co jsem fotila včera. Z tou přezdívkou už je to dávno.. Ještě v pubertě když se zakládali různé kluby a party tak já neměla přezdívku, všichni se mi snažili něco vymyslet a jelikož jsem v té době byla blázen do astronomie hledali tedy zdrobnělinu souhvězdí. Tenkrát jsem "chodila" s klukem co měl iniciály MW a je souhvězdí kasiopea které vypadá jak M a postupně se otáčí až vidíme W. Byla jsem tedy Kas. A to druhé S jsem si přidala.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:24
- Nahlásit

Kass
Založíš si zde fotogalerii a tam vložíš fotky, zmenšila jsem je na 600x ... a z té fotogalerie to dáš sem, tak jak to tady popisovaly holky, klikneš pravým, dáš kopírovat, pak se vrátíš sem, klikneš na ty geom. tvary, ono ti veleze okýnko s adresou, ty ale dáš CTRL + V a vloží se ti tam adresa své fotky a dáš ok. a už ji tu máš. nesmíš zapomenou, ale klik na gy geometrické tvary, jinak se tu foto nezobrazí jen odkaz. tvé fotky jsou u mé fotogalerie, zatím,

krecinek
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:34
- Nahlásit

Kass
Bellinka je moc hezká
emikami
No,asi na těch očičkách a délce srsti něco je,taky mu to dřív kolik neteklo...nebo to může být i tím,jak mu ta srst pod očima roste,tak je to čím dál tím víc vidět a "táhle se to" prostě po celé délce srsti...A genetika v tom samozřejmě taky hraje asi roli...

Tak takhle ho tápím Ale naučit se to musí-lítal tady,válel se po zemi,pak se chvíli uklidnil...asi po 5 min.jsem mu to sundala a dostal odměnu a pochvalu-před tím na mě totiž vůbec nereagoval...

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:48
- Nahlásit

krecinek
Až z něho jde strach !!!

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:02
- Nahlásit

Já a Bella Mia - mazlení
Emilka se svým posledním štěňátkem s Bella Miou.

A toto je naše mamka s taťkou ...ehm...po.....ehm...

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:07
- Nahlásit

Holky, tak chci dát dohromady www stránky a furt se mi to vypíná Myslím prohlížeč... Tak nevím... Jsem myslela, že už to budu konečně mít.
Co říkáte na nové záhlaví?

Kass
Trochu si tě pamatuji, ale vítám tě tu znovu. Kdybys chtěla poradit, tak neváhej se zeptat, ale jsou tu i zkušenější chovatelky. Je to výhoda, že si můžeš vybrat z různých rad

krecinek
To na tlamičce je skřipec?! Jestli jo, tak to ho musí hrozně bolet!!!

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání