| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 09:48
- Nahlásit
krecinek
Sem tam se to Montymu stane, že ještě si cvrkne a nebo zapomene, že není venku a šup bobek je na světě.Hlavně omezuj vycházky a když si jistá, že jste byly před hodinou tak pokud nemá průjem tak ho ignoruj.
Samozřejmě, že chtěl do postýlky a co myslíš, že ti mojí dva kluci když ta panička spinká a ona je taková mazlavá když jí z budíme a nejraději blbneme v té veliké postely.
Pokud jsme měli velké psi výchova byla o něčem jiném a manžel zastával názor pes nikdy do postele no a jak je teď rád když se ta bílá kulička přitulí.
Pac a pusu posila Biško a Damiško.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 09:57
- Nahlásit
krecinek
Já tím nemyslela, že ho rozmazluješ, jen mě to napadlo, když jsem si to přečetla. Zrovna jsem to totiž nedávno řešila s jednou kámoškou, ale tady se jednalo o 2letého psa!!! On si kvikne anebo prdne (a to doslova) a ona s ním letí. Nejdřív to vzniklo tak, že když si ho vzali z útulku, tak měl průjem a on vždycky kviknul, že chce jít. No a teď kviká i když se mu nechce kadit a chce jen ven anebo si chce jen hrát, jenže ona neví co, tak s ním běží ven. Holky si neumí říct o to, aby šli ven a proto to "řídím" já... Ale o tobě od počátku vím, že se Monťáka (Monty se totiž jmenuje pes přítelových příbuzných a říkají mu takhle, mě se to hrozně líbí, tak promiň, že mu tak říkám) snažíš vychovávat, takže v poho. Nemyslím to zle.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:13
- Nahlásit
Darina1
Ok
Já s ním taky ze začátku lítala každou hodinu,pak dvě,pak tři...ted už si pochvaluju,že je téměř jako dospělý,že vydrží jít jen 5 krát,pak bych to chtěla stáhnout na 4 krát,no a když to holt jinak nepůjde(podle rozvrhu),tak jen 3 krát.Myslím,že za tu dobu,.co jsem ted s ním byla doma udělal v tomhle pokroky Samozřejmě,žě až teď začnu chodit do školy,tak to asi 8 hodin nevydží,ale s tím se tak nějak počítá.Tak se to aspoň naučí držet déle.On je celkem hodný,celé dopoldene většinou prospinká Jinak my si ho taky bereme na pomuchlání večer do postele,jinak spinká v pelíšku pod námi,ale ráno štěkne,skočí,začne nás blízat to je prostě asi jeho způsob jak říct-vstávat,už musím Ale jasně,někdy chce být prostě jen s náma v posteli
Verca
Ok A jinak my mu taky říkáme všelijak en zmámý,jak jsem tu psala,co měl taky maltézáčka Montyho(trochu víc přerostlýho a bohužel už oba nejsou....)tak mu taky říkal Monťák,Monty Jack-jmenoval se totiž po myšák z rychlý roty.znáš? A pak mě jednou rozesmálo,když veterinářka řekla tomu mýmu-Monty Jacku-jak jí to napadlo A říkámemu jěště:Montíku,Montíno,Přítel:Mont,Monterajzna(ale to říká vždycky tak směšně,že je to spíš jen z legrace-on má celkem smysl pro humor ,dále mu říká Pinč (protože to je přece maltézský pinč),když byl maličký a neměl zoubky,tak mu říkal žužlíčku...a jiné přezdívky:kuličko medová,zlobíku atd.atd,znáš to,ne?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:22
- Nahlásit
krecinek
no jasně, že znám MOntyho z Rychlý roty!!! sem se na to vždycky dívala po ránu v sobotu nebo neděli. a pak hráli Kačeři za Kačerova.
My říkáme PHoebe: Fíbinko, Fibuša, Fibino!, Fiiiibo, mazejopico, nežebrejopico atak. a Elinka má to samé.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:26
- Nahlásit
Jo,ještě jsem si vzpomněla na něco...jak jsem se tu bavily o těch psích packách v zimě,tak jse myslím zrovna včera četla někde o tom,že indulona(taky jsem mu ji ted dávala),není v zimě moc dobrá(že je spíš na léto),protože obsahuje hodně vody nebo co...No,naštěstí,jak koukám z okna už to moc aktuální není tady je te´d jen mokro a pár zbytečků sněhu...asi se zase konešně vydáme do lesa,aby se trošku vyběhal,prootže jsme ted byli jak byl sníh jen u baráku ale to si nepřejte vidět,jak bude vypadat,až se vrátíme Mně to ale dneska moc nebude vadit,protože ho večer budu muset vykoupat,našli jsm emu totiž blechy!!!!(to jak bylo to velký teplo,tak asi z lesa z listí a trávy Tak jsem mu obědnala tohle:
Dneska by mi to mělo snad přijít...
A to by se mělo aplikovat na vykoupanýho a ušušenýho psa....
To jsme asi ostudy,že máme blešky,co? Co používáte vy? třeba jako prevenci...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:28
- Nahlásit
Verca
Nj,já ještě teď občas koukám na "kačery" tak říkám všem pohádkám od Disneyho nebo jak se to píše...S těma jménama je toprostě občas sranda
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:32
- Nahlásit
krecinek
Verca
Biško tím, že je starší tak fakt poslouchá, když mu řeknu i venku zůstaň než chytím Damišáka tak ho vždy najdu na stejném místě tak ten má jen přezdívky Bišoríšo a nebo Bišomíšo, ale za to Damišáka a hlavně venku když se mu nechce domů tak to je Damišákatysviňo mazej domů.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:38
- Nahlásit
krecinek
Z bleškami bojujeme neustále máme totiž už asi půl roku stále ty problémy a co chvílí jím aplikují tu kapku mezi lopatky a stříkáme celý byt.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:57
- Nahlásit
Darina1
Pořád vás to drží? to je pech, fakt.
krecinek
Já psům nedávám nic na tlapky,dala bych možná vazelínu, ale necpala bych peníze do přípravků přímo pro psy, vystačíš si s lidskými. Ti psí jsou totiž dvakrát dražší. Ale já si tím taky prošla (věčným vrážením peněz do psů), tím si asi projít musí každý.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:07
- Nahlásit
Darina1
Taky hezké přezdívky Nj,my taky dneska začneme bojovat...doufám,že úspěšně.
Verca
No,máš pravdu,tak trochu to teď asi přeháním,protože jsem na pejska čekala fakt dloooooouho No,ja ač chuda studentka... Taky vrážím hodně do hafíčka,to je jedno,že na mě teď nezbývá
(to víš,hračky,pamlsky,kosmetika...samé "nezbytnosti")ale pak asi přejdu na levnější věci,které budou stejně účelné...Až mi dojde kosmetika Héry(no,vydrží mi tak na rok,když ho budu koupat tak jednou měšíčně),tak asi zkusím ten Gottlieb,co se tu chválil,ale u očního gelu asi zůstanu,přijde mi celkem v pohodě.Já se pak časem uklidním,znám se,ono by to totiž ani takhle vést donekonečna nešlo
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 11:21 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
krecinek
já si tím taky prošla, neboj. Taky samé nadšení...vytoužený pejsek, na kterého jsem čekala do 21 let, navíc výstavní pejsek se srstí složitější na údržbu. Tak jsem nakoupila kosmetiku v celkové hodnotě 3-4 litry, ale naštěstí toho mám furt hodně, takže mě to až tak draho nevyjde, ale pak asi snížím na ceně...no uvidíme.
Taky mám ten gel (600kč) u kterého ale zůstanu,protože mě vyjde levněji než ten, co jsem měla od Héry. Tak u toho jediného jsem si "jistá", že zůstanu.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 12:54
- Nahlásit
Verca
Ahoj Veru, nemůžu Ti napsat mailíka, protože si Tvůj mail nepamatuju a mám teď novou schránku na centrumu, musela jsem si ji založit, protože nám v práci dělali nějaký nový zabezpečení a nefnguje mi Seznam od té doby... A i mobil už mám jiný, tak tě naháním touto cestou...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 13:11
- Nahlásit
Syska
napiš mi na veronikac@email.cz.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 13:33
- Nahlásit
Holky, co říkáte na Karla Svobodu? to bylo poprvé, co jsem měla v očích slzy, kdy umřela nějaká celebrita... Je to fakt hrůza.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 14:28
- Nahlásit
Verca
Veverko neplač.
Opravdu pravdoucí blešky nás drží stále, chvíli nic a pak za se obě vím jednu a už zas kapeme a stříkáme.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 14:34
- Nahlásit
Darina1
Já nebrečím. jen mě to fakt šokovalo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 15:34
- Nahlásit
Verca
Sponečka zatím nedorazila, myslela jsem, žes zapoměla.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 15:35
- Nahlásit
všimněte si , děvčata, také umím napsat krátký příspěvek.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 16:11
- Nahlásit
Holky,já už to asi nezvládám!Teď jsem ho honila-fakt honila asi 15 minut venku,on přede mnou utíkal,bál se totiž výprasku...já nejdřív po dobrém,Monty,na...a tak,jenže mě štval tím jak ubíhal se staženým ocasem víc a víc...normáůně bych od něj odešla,at přijde on za mnou,ale nablízku jeden velkej pes-sice na vodítku-ale...pak mi vlítl málem pod kola auta,které parkovalo,já už z něj nemohla,tak jsem mu dala pár nevybíravých jmen a bylo mi jedno,že jsou tam lidi.No,řidič kvůli nám dvakrát stavil,ten můj blbeček pořád po mě akorát koukal a poutíkával a já už nevěděla jak ho lapit,protože fakt říkám-bylo to tady na parkovišti a nemohla jsem si dovoli ho tam nechat.Teď je tu,celý špinavý(musím ho ještě otřít),skrčený a kouká,protože ví,že se zlobím a nemluvím s ním.Nakonec jsem mu ale ani nedala na zadek,ani jsem se už na to nezmohla,dala jsem mu jen bez řečí odmenu,že KONECNE u vchodových dreří za mnou přišel a rychle,naštvaně jsem odkráčela až ke dveřím bytu,na něj už cestou chodbou a výtahem ani nekoukla.....ach jo Asi bude mít ted chvíli utrum,protože jsem s ním ted do toho nic moc počasí chodila bez vodítka,aby se aspon trochu probehl.Tak ted bez voditka na ulici asi zatim ani ranu,pustim ho az v lese-jestli se tam nekdy vubec zase dostanu,protoze tady celej den jen leje(no,ted chvíli ne,ale on je promáčenej stejně,jakl to na sebe z těch kaluží cáká)protože jemu je jedno,kaluž,nekaluž-tuhla v jedné stál a bylo mu to úplně jedno,stál v ní a koukal nebo když jdeme po chodníku,kde je třeba jen jedna jediná,vleze do ní
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 16:17
- Nahlásit
No,tak už jsme se udobřili...ale kdybyste ho videli,jak provinile kouka...ted tu nasel uterku,co spadla na zem a ja mu rekla pust a on hned a bez"reci" ho pustil-no,ma asi spatny svedomi...Ale je to stejně pořád moje zlatíčko,i když někdy hooooooooooooooooooooodně zlobivý.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 16:59
- Nahlásit
emikami
Dášenko fakt jsi dobrá.
krecinek
Tak jsem ti to spočítala a vydřela jsi se zlo byt přesně 6minut. To je rekord!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 17:03
- Nahlásit
Darina1
Já za to nemůžu...Dokážu se rychle vytočit do běla a pak to za chvíli je zase ok... Ale nene,bylo to mnohem víc-venku jsem byla celá vzteklá po celou dobu honění,pak ještě cestou vytahem a pak ještě chvíli,než jsem sedla k PC...pak jak jsem to psala,tak to opadávalo...chudák ještě před tím volal přítel,tak jsem to nejdřív sdělila jemu ještě v živých barvách...no a díky tomu všemu to za chvíli bylo ok....ale stejně s ním půjdu večer na vodítku!
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 17:04
- Nahlásit
Verca
po osmé mě najdeš na skype i ICQ
emikami
manžel mi na výstavách hodně pomáhá. Docela se divím,protože jsem vždycky těsně před vstupem do kruhu hrozně nezvózní a protivná. Já myslím,že kdyby jsi začala s Wiky doma zkoušet na v.vodítku,tak by ti taky šla.
Holky moc děkuji za gratulace. Byla jsem opravdu KO. Až teprve jsme přijeli domů tak jsem si uvědomila co že se dělo. No, už je to mnou a teď se musím soustředit na Brněnskou výstavu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 20:22
- Nahlásit
koupání
Po koupeli
Tady je konečně ta fotka,že se taky Montík rozvaluje jako vaše holky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 20:32
- Nahlásit
krecinek
Jestli máš někde poblíž nějakou ulici, ať již malou třeba vedoucí k panelákovým domům, apod, nikdy bych si netroufla mít psa bez vodítka. Vím, že to spousta lidí dělá, ale také na to již spousta lidí doplatila, že jim pejsek vletěl pod auto, nebo že ho pokousal pes, i když samozřejmě to kousnutí se může stát i na vodítku, ale já se cizím psům prostě vyhýbám. Monty je ještě štěně a ty bys správně ho měla mít na vodítku, někteří jsou toho názoru, co si štěně přineseš domů, chodit bez vodítka, no chtěla bych vědet, jak by to vypadalo např. s Wiki, když je plachá, a vůbec okolí skoro nezná, takže kdyby se někoho nebo něčeho lekla, mohla by zdrhat, a kam? Nemám zájem lítat po Jižňáku a hledat ji s nervama v kýblu, už jsem to zažila dvakrát a už to zažít nechci, a proto jsou neustále na vodítku, jen když vyjedeme na louku, a není v dohledu žádný pes, tak jsou bez vodítka. Správně ale psa nemáš pustit z vodítka do té doby, dokud nepřijde k noze na sto pro na přivolání, musíš ho tohle učit, ne jen venku dovádět, musíš si vzít pamlsky do kapsy, a pokaždé !!!!!! když k tobě přijde mu dát pamlsek, tam kde je větší ruch, bys měla mít stopovací vodítko, abys poznala zda se to již naučil, takže když již bude někde dost daleko, a ty zavoláš k noze, nebo mu dáš nějaký svůj pojmenovaný povel, a nepřijde tak ho okamžitě přitáhnout k sobě, nevolat 10krát, to nemá žádný smysl, pak si na to zvykne že ty stále hulákáš a že on si stejnak může dělat co chce, takže při stop.vodítku si bude hrát dejme tomu ze psem 5m od tebe, když ho přivoláš, musí nechat hrátek a jít k tobě, když ne, přitáhneš si ho, přesto mu dáš pamlsek, přivolat ho třeba jen tak, je třeba metr od tebe /na vodítku/ ty ho přivoláš, on přiběhne, pochválíš ho, že budeš skákat až do nebe a lidi si budou ťukat na čelo a dáš mu pamlsek, nebo prostě granulku, pokud by si ji venku vzal, nevím zda tohle děláš, ale prostě když si vykračuje, tak ho několikrát přivolat, odměnit i když je čistý vzduch, pak to zkoušet když je zaměstnaný něčím jiným a ty ho v tu chvíli vůbec nezajímáš, proto je dobré mít stopovací vodítko, já mám sice Flexi, ale 8m dlouhé.Když by k tobě nepřišel nesmíš ho v tu chvíli až přijde potrestat, vždy jen pochválit, i kdyby k tobě přišel za 15minut. ale hulákání a honění ho nemá žádný smysl, on to má jako hru. Takže pokud bych já pustila psa bez vodítka a nepřijde na zavolání jak já budu chtít, počkám si až přijde sám, pokud nepůjde dál a dál, pak zkusím znovu zavolat, no až když se uráčí přijít , dostane pochvalu, ten pes si vůbec nepamatuje, žes ho předtím volala a že nepřišel, on by si pak příchod k tobě spojil s tím, že mu prostě vyčiníš. tytyty. tak to by bylo špatně, já řeknu , hodná, šikovná, a pak dodám, něco jako, ale mohla si přijít dříve....a také zda ti stále žere hovínka, tak to bych opravdu měla pejska na vodítku, nebo bych mu dala košík, tohle nesmí dělat, v těch fujtajblích jsou bacily, a mohl by se opravdu od něčeho takového hodně nakazit. Já nenechávám holky ani k ničemu čuchat, okamžitě říkám- fůj- sice se to neodnačí, zřejmně, jelikož je to pes, ale vědí že když řeknu fůj, prostě jdou od toho, takže si zvol vodítko, dokud ho nenaučíš přivolání, tím si opravdu musíš být jistá, a pokud ho někde vypustíš, dej mu košík, tohle je prostě běžné, četla jsem kdysi článek, a něco takového tam takto popisovali, bylo to moc zajímavé, ale bylo tam právě řečeno to, že u psa si nemůžeš být nikdy na stoprocent jistá jeho poslušností, a proto , když je silnice nablízku musíš mít psa na vodítku, mohou se něčeho leknou, může přiběhnout jiný nebo zaběhnutý pes, může se objevit kočka, cokoliv, nějaká sanita začne houkat přímo u vás, nikdy nevíš kdy pes zpanikaří, a lidi si myslí, kdepak, on mě poslechne na slovo, ale jsou případy kdy nastane nečekaná situace a pes reaguje jinak, nebo hárající fena. Měla bys ho asi více chránit, nevím kde se venčíte, ale už si tu často psala, jak ho naháníš, jak jde za jiným člověkem, že se mu schováš a on stejnak jde, pak žere ty hovínka, tak si myslím, že potřebuje nyní určitou disciplínu, mě přijde že se venčí venku dvě děti , kteří si spolu hrají, ale nějak si neuvědomují okolní hrozby, tím se tě nechci nějak dotknout, vím, že si šťastná s ním venku, že tě to baví, ale abys na to nedoplatila, opravdu ti radím na čas vodítko, a hlavně ti venku nic nesežere, a na větším prostranství stopovací vodítko a tohle ho naučit.hlavně ty pamlsky, pak už někdy můžeš dát jen pochvalu, ale např. Zany, už se tu objevila, byli jsme spolu asi dvakrát venku, a ta to se svým čínánkem takto dělala, žasla jsem jak to s ním umí, opravdu vždy přiběhl, a vždy vydolovala z kapsy nějaký pamlsek, bylo to prostě super a já jsem s tím byla nadšená jak jim to jde.Byl sice bez vodítka, to měla v ruce, když jsme byli blízko silnice, já bych se bála, nebo si ho také občas připla, a pak zase vypustila, ale zřejmě ho toto učila od malička, a on když se rozběhl za psem, a ona zavolala, opravdu z určité vzdálenosti se vždy vrátil a těšil se na pamlsek. Tak ti přeji hodně štěstí, pokud si z mých slov něco vemeš.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 20:37
- Nahlásit
Na rychlo zkouška nové sponky....Verčoděkuji, dnes došla, ale je tak prťavá, že jsem ji ani nemohla otevřít, uvidím jak to bude fungovat, ale sluší jí to, že ji netrčí culík nahoru.
Tyto dvě fotky jsou skoro shodné, ale líbí se mi na tom to, že na každé má Denis jiné oči, na jedné velké kulaté, a na druhé jakoby mandlové jak je má asi mírně přivřené.
A toto je opravdu můj asi nejlepší úlovek, prostě super fotka, co myslíte? dobrá že?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 21:06
- Nahlásit
emikami
Tak tomu se říká úlovek.O takový se už pokouším dlouho.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 21:43
- Nahlásit
emikami
krecinek
krásné fotečky holky!!! Nádhera! Phoebe taky s nami spinka v posteli..ale kdyz prijde vecer, kdy uz se jde opravdu spat...vi, ze ma v predsini pelisek a spinka tam. Pak si rano rekne, ze by jako uz bylo nacase ji vzit k nam do postele a spinka s nami.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 21:59
- Nahlásit
Claudi už v pelíšku úplně přestala spat, už spí pouze u mě na polštáři, připláclá na obličej. Pelíšek úplně ignoruje, jakoby tam nebyl.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 22:34
- Nahlásit
emikami
Já to takhle dělala od počátku s Phoebe a dělám to i s Eli. Myslím to, že s nimi chodím od počátku navolno. Víš, ono je dobré v době, kdy se ještě štěně drží páníčka ho fixovat na povel "ke mně" a i když Pheobe je stejný hyperaktivec jako Monty a fakt jsem se s ní nadřela (/taky lítala za každý člověkem a psem a dodnes lítá), tak jsem jí měla pořád navolno a pořád jsem jí to učila. Myslím, že to, že tu píše jejich nezdary neznamená, že převládají nad úspěchy... já se vžívám úplně do její kůže, protože tohle jsem si i já prožila, jen s tím rozdílem,že jsem Pheobe NIKDY a to opravdu nikdy nehonila. Když bylo nejhůř, došla jsem si pro ní a vytahala jí za kůži. Naštěstí nikdy nezdrhala a já si pro ní došla zrovna někoho otravovala. Sice jsem vypadala jako surovec, ale teď jakžtakž poslouchá.
Sama píšeš, že Wiki nezná okolí a proto bys jí hledala bůhvíkde. Eli taky nenechávám navolno tam, kde to nezná, hlavně ne u cesty, je taky hodně bojácná. Ale teď už máme okolí pořádně prozkoumané, takže všude kolem nás chodí navolno a na vodítku jsou obě jen z důvodu učení povelů (k noze).
Takže já bych poradila Krecinkovi, aby hlavně při cestě používala vodítko, ale jinak ne, však on se to naučí. a opravdu ho nehonit. Vždy mít mlsky při sobě (bez těch jsem se kupodivu vždy obešla) a lákat je na to. A volat ho jen veselým hlasem, když je tak prťavý. Ale to si myslím,ž e všechno Krecinek ví, jen to tu nenapsala (proč taky, že? )
NO vždyť jí ten skřipec drží krásně. Já to mám taky problém "rozevřít", ale aspoň to drží a nikdy to nespadne.
|