Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
LenkaK
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:55
- Nahlásit

janča
Já taky chci na výstavu do Č.B. jenomže to mám kapánek z ruky

janča
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:59
- Nahlásit

LenkaK
To je škoda.

Tak takhle holky Gweny se svým kamarádem Rikim vytuhla u nás v posteli po oslavě svých narozenin. Jsou to zlatíčka.

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 00:19 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

MartinaClaudi
Tys mě teda dala, už jsem se lekla, jakou vrozenou vadu to myslíš. Marti, Claudinku jste si koupili na mazlika za 8tis. s tím, že se jí očičko může dopigmentovat, nebo také nemusí, není to žádná tak velká vada aby nemohla být chovná a nemohla by mít štěnda. Kamilka má očičko též nedopigmentované, a v bonitační zprávě má jen napsáno, něco jako depigmentace spodního víčka, nějak tak, ale to něměla pigmentaci na celém spodním víčku, nyní ji na straně chybí jen puntík, a kousíček u koutku oka. Stále se jí to pigmentuje dál. Claudí se to může pigmentovat ještě další rok. Jak vidíš z výstavy tě nevyhodili, ani si nedostala špatnou známku a jistě to máš napsané v jejím posudku. Kamilka měla dva vrhy, ze třech štěňátek měla s nedopigm. očičkem jedno a to Claudinku a ze druhého vrhu ze 4 štěňat též jen jedno štěně a to Endyho, kterému se očičko také pigmentuje. S tím jste byli obě srozuměny, a i s tím, že by se to dopigmentovat nemuselo, proto tito vaši pejskové byli víceméně prodány na mazlíky. Takže tady prosím nepiš takovou věc, že má Claudí vrozenou vadu, a že by sis musela na miminka koupit jinou fenu. A co se týká její povahy, vím že se povaha mění, ale u nás to byl takový hbitý rarášek, všude strkala nos, to jakou má nyní povahu je také hodně vaše výchova, tím kde se pohybuje, tím s kým se stýkáš, jak se k ní chováte, a to nemyslím jen tebe, ale i celou rodinu. Vše má vliv na její povahu. Abych pravdu řekla, nyní jsem se zde prvně trochu rozčílila, jelikož si chtěla pejska a bylo vám zcela jedno kdyby pigmentace se již ani nehnula, proto jsem vám Claudí prodala za tu cenu 8mi tisíc Kč. Jinak bych ji mohla prodat klidně za 10tis. též jako na mazlíčka. Jelikož ses mi líbila, byla jsem ráda, že bude mít Claudí mladou holčinu, která miluje zvířátka, to pro mě bylo přednostnější.Je fakt, že časem jsem zjistila, že není vše tak jak jsem si představovala, jak s tebou, tak ani s tvými rodiči, ale i přesto doufám, že se Claudí snad má s tebou dobře. Jen je asi opravdu rozdíl, když vychovává pejska dítě, a když dospělý člověk.Stejnak nepochopím, že se takto Claudí chová, protože ji bereš všude sebou, a to i tam kde ji kousl pes. Někdy již si nevím rady co ti mám na některé věci napsat. Většinou to bývá tak, že štěňata koupené levně na mazlíka,tak lidé na chov ani nemyslí. Je mi líto, že ti to takto musím napsat, ale už bylo tolik věcí cos mi pověděla, že mi z toho jde hlava kolem. Např. že ti veterinář řekl, že tak malému pejskovi stačí denně 10 granulek. Já s tím zásadně nesouhlasím. Byla bych ráda, kdyby se k tomu vyjádřili i ostatní-myslíte že stačí Claudince 10 granulek denně???? Píšeš že váží 3kg. Wikinku jsem dnes vážila, je to ještě prcek a váží 3.10 a Deniska 3.70kg. Jsou nižší než je Claudí. Bella Mia není také tak vysoká jako Claudí, tak mohla do nedávna vážit možná 3 kg, i tak se mi to zdá málo, ale neviděla jsem ji, tak to nemohu posoudit, Claudí si mě poslala vykoupanou a opravdu je kost a kůže, proto se ti snažím pomáhat jak mohu a zasílám ti granule, po kterých by mohla začít více papat a které by ji mohli vyhovovat a také vyhovovat vám cennově. Vašim je tohle zcela jedno, to mě např. dosti vadí. Tohle je i na vašich, protože ty jsi mladistvá a oni by za ní měli převzít zodpovědnost,myslela jsem, že se především o ni budou starat oni i když ji koupili tobě. A že musíš chodit s flaškama aby si Claudince koupila nějakou hračku, pamlsek, nebo šampon mě moc mrzí, vím že nemáte moc peněz, možná je to dobrá výchova pro tebe, ale nevím zda pro Claudí. Nikdy ohledně pigmentace oka nedostaneš tu nejhorší známku a Claudí zbonitovaná bude,pokud nenajdou vylučující vadu z chovu. Na chovnost ji depigm. oka nevadí, i přes to , že jste si ji koupili na mazla. Prosím , příště važ lépe své slova, vím , že jsi ještě mladá, snažím se tě tolerovat, a nějak ti pomoci, ale jsi dost daleko, abych ti pomohla víc, tak jak bych si přála. Víc nevím co bych dodala.

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 00:22 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Jo a to Kamí žádnou řasu již hodně dlouho nedávám, a nikdy jsem ji nic moc na to nedávala.

LenkaK
Ano Lenko, Wikinka ještě nevyskočí na postel, mám zdravotní a je vyšší než normální válendy, jednou jsem ji tam již přistihla, asi to byla náhoda, do křesla si občas vyskočí, a na válendu u dcery si vyskočila již hravě, jinak je ještě opravdu stále poměrně malá. Možná že Becky bude větší i v tomto jejim věku než Wiki, ale těžko to mohu posoudit, když ji nevidím. Snaží se vyskočit si tam kam holky, ale zatím se jí to ještě fakt moc nedaří. Přeji ti na výstavách úspěch a snad se ti Bella nerozhárá., nebo ji tam strč pak nějaký špunt nebo tampon a nikdo nic nepozná. Možná že by mohl před vámi jít nějaký pes od farmy zvířat, to by poskakoval nebo za vámi.

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 12:48
- Nahlásit

Děvčata , kdepak jste dnes zalezlé, zapůsobila na vás zima i u pc? Prosím , vkládám sem nový aktuální banner, udělala jsem ho narychlo aby tam byla i Wikinka, prosím ty, kteří můj banner na svých stránkách aby ho vyměnili za tento, dle možnosti jej zmenšit, aby se vám hodil na stránky, no a pokud si ho chce někdo vložit tak je volně ke stažení i na mých web. stránkách, a pokud mi zašlete svůj, ráda si ho vložím na mé stránky.

janča
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 12:53
- Nahlásit

emikami
To vážně řekl veterinář - 10 granulí denně?

Gweny není žádný žravec, ale to už od štěnda, dávám jí ještě pořád 2x denně - cca. mojí hrst ProPlan losos. Občas nějaký pamlsek a někdy místo granulí i vařenou rýži s masem. Vážila jsem jí minulý týden, měla 4,10 kg - to se mi nezdá moc - proti tomu je 3 kg dost málo-dle mého. A dle mého názoru, když vidím, jak dlouho balík granulí Gweny vydrží, nezdá se mi to zas tak velká investice. A jestli Martinka pomahá, aby něco přidala, tak by to mělo jít ne?

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 15:49
- Nahlásit

jančaemikami

Claudinka možná nepřibírá, protože pořád běhá a je trochu nachlazená(má rýmu) jinak si to neumím vysvětlit, veterinář říkal že je úplně zdravá nemá sice vůbec žádné špeky, ale samé svaly, žebra můžou být cítit, to prý nevadí, a 10granulek jí prý musí stačit, protože má prý moc dobře vyživenou srst, drápky a krásné zuby a co mi přišlo divné že řekl že je v kondici, to se přece myslím říká když je ten pes tlustší než by měl být kvůli výstavě, to jsem četla v knížce z výstavy. Takže když to slyšel taťka tak nechce o všelijakých nových granulích ani slyšet. Možná už jsem přišla na to kdo jí pořád celou dobu kazí tu povahu.

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 16:06
- Nahlásit

MartinaClaudi

No já nevím,ale já si třeba neumím představit,že by Monty měl mít 10 granulek za den. T jeho jsou děsně maličký,asi tako půl lentilky, a i když jsem je třeba první dny máčela(což vůbec nežral,byla jsem neštastná a pak jsem mu zkusila dát je normálně a ty pak žral),tak stejně mi 10 nabobtnaných granulí přijde málo,nezaplnily by ani dno mističky...můj toho taky moc nesežere,s chlupama vypadá jak medvídek,ale žebra mu nahmatám velice snadno(teď je tro lepší,přikrmuju ho šunkou )granule má v misce pořád, denní dávku ani nesežere, dostává pamlsky, v lese je uhoněněj jak blázen, asi mi přeroste nemám tu váhu,ale zdá se mi, žev dospělosti bude mít rozhodně víc jak 4 kila,co má mít)A stejně mi doktorka řekla,Ať mu klidně dávku krmení zvýším...No,nevím,když ti to řekl doktor...musíš sama vědět.ale na každém balení máš napsáno,kolik by pejsek měl denně sežrat-nemusí to být uplně přesně,ale asi o víc jak 30%by se to lišit nemělo...
Jinak s těma lahvéma-přijde mi to docela príma,že myslíš na pejska místo toho,aby sis našetřené peníze nechala jen pro své záležitosti.

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 16:23
- Nahlásit

janča
Také mě to ohromilo, normálně mají holky dvakrát deně půl mističky ba i víc granulek, ten veterinář je nějaký divný, asi bych si s nim měla promluvit, aby si on vzal denně 3 krajíce chleba zda by si s tím vystačil, myslím, že jistě ne.
Qwen má myslím dobrou váhu, podle velikosti si myslím, že by mohli mít tak 3,5 kg, což by musel být menší havaňáček a 4-5kg je u nich normální , myslím u fen, u psů je ta váha spíše 4-6kg. No jedno mé štěně, Berýsek, toho tak vykrmili , že má 8 kg. je hodně podobný Emí, ale viděla jsem ho jak byla v loni ta výstava na Kladně a je opravdu hodně vyživený, až to nebylo hezké, takže si myslím, že to není správné, protože moc velký nebyl, tak akorát, ale i když mu prý nedávají tolik jíst, tak prý stejnak přibýrá, tak nevím.

MartinaClaudi
Martinko, já fakt už nevím, nevím čím by děda kazil Claudince povahu, bereš ji od štěněte mezi lidi, děti, psi, nechápu proč by měla dělat to co dělá, takto se chovají psi kteří na to nejsou zvyklí, třeba by mohli ti mí, jelikož se pohybují víceméně jen kolem baráku a občas do nějakého lesoparku, a přitom krom Emí nikdo takový není, a to když jdeme ven, tak leckdy nepotkáme živou duši, a přesto se chovají normálně, Kamilka je mírně plachá když si ji chce někdo pohladit, ale někteří lidé si neuvědomují, že mají cizího psa, když si ho chtějí pohladit, dá tu nejdříve dlaň nebo hřbet ruky pod tlamu aby si ji očuchali, a pak mohou přejít na hlazení, když někdo jde z cizí rukou rovnou po hlavě, zvíře se tak brání a samozřejmě cukne, a to nedělají jen mojí pejskové, já sama, bych nikdy na cizí zvíře nešla z rukou hned nad hlavu, co kdyby mě kousl, to je přece hloupost, nejdříve ať si mě očuchá a získám si jeho důvěru, když psa znám a již ke mně přiběhne si pro pohlazení, pochopitelně mohu ho hned hladit po hlavě, nebo plácat po těle, ale jen ty co znám, a oni mě.Claudinka vůbec nebyla bázlivá, byla to maličká rošťanda, ale štěně se prostě může změnit, ale základ zůstává, nevím, už jsem ti to psala na skype, můžou se jí takové hrátky jak popisuješ líbit nebo nemusí, to musíš poznat ty jak Claudí reaguje, ale kdyby byla tak jak popisuješ, jak by jste bývali zvládly tu výstavu a ještě tu druhou soutěž, byla mazi psama a chovala se klidně. Brituška se na výstavě také klepala jako osika, celou dobu co jsme tam čekali. Musíš si uvědomit, že si chtěla od vašich koupit pejska , protože si po něm toužila, já jsem vám to vysvětlila i poslala fotky, s tím očičkem, a vám že by to vůbec nevadilo i kdyby se to nedopigmentovalo, jelikož mi tvůj otec napsal že víc jak 8 tis. dát nemohou, protože Claudí stála i tak více, to jsem již psala, a tys mě pak psala a prosila ať ji neprodávám, že by si ji moc chtěla, řekla jsem si no prima, čert vem nějaké dva tisíce, a udělám jedné rodině radost, ale to jsem netušila, že ti doslova vaši Cladinku koupili jen pro tebe, nevím jak to tam u vás funguje, vím že ji miluješ, ale asi na vše sama nestačíš, nevím jak ji projevují lásku ostatní člonové vaší rodiny, táta, máma, brácha, jestli není tak trochu jen vázaná na tebe, a od ostatních lásku necítí, tam by mohl být pak také třeba problém, nejsem psycholog psů, ani žádný machr na povahy psů, ale hledala bych příčinu, netušila jsem , že se o ni budeš doslova starat ty. Coletku kupovali rodiče také pro své děti, bylo to překvapení, ale zároveň i pro sebe a celá rodina ji bezmezně miluje, všichni dohromady, a všichni se o ní starají, u vás to prostě funguje jinak. Možná máte víc peněz než já s manžele, nevím, a a to mám 5 psů, a mohu ti říci, že nemuseli nikdy strádat.
Za chvíli tu bude boj, přijdou vyměnit plynoměr, odečítat vodu a přivezou mi opravenou sedačku nebo mi ji vyměnily, no a to bude samé zavíraní psů. Tak to bude něco.

katri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 16:38
- Nahlásit

MartinaClaudi
Ahoj,

také by mě zajímalo co to je za kre...a veterináře. Vždyť štěně ve vývinu nemůže sníst pouze 10 granulek. Doufám tedy že mu nekupujete ty ohromné Jednoťácké, protože ty by ho možná nasytily ale nic by mu nedali.Tím myslím žádnou výživu.
A kor když píšeš že je pořád v pohybu. Štěně potřebuje stravu bohatou na bílkoviny, aby mohlo správně růst a vytvářet se svalová hmota. A velikost granulí je uzpůsobená velikostí psa.

Také mám pořád nasypané granulky v misce jako Krecinek a psy si vezmou sami kolik potřebujou. A žádného psa nemám hubeného nebo naopak tlustého. A na krmivu se šetřit nemá. To jsis pak promiň že to řeknu neměla kupovat pejska ale plyšáka.
Jo a zastanu se Emikami, nevím co Tě napadlo. Nedostatek pigmentu neni vrozená vada. A když jsis ji s tím kupovala tak nevím co řešíš. Mladý pes má skoro každý krásné zuby i srst i když ho šidíš na granulých.
Nezlobse že jsem trošku spustila zhurta ale docela mě mrzí když někde někdo strádá.

janča
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 17:03
- Nahlásit

katri
Ty ses rozohnila tedy! Ahoj!!!

Já si myslela, že když budu kupovat Gweny kvalitní granule, že to bude stát spoustu peněz. Ale když fakt vidím, jak mi dlouho vydrží 3 kg pytel, tak mě to ve srovnání z jinými výdaji nepřijde vůbec moc. Takže poznámce Martiny tatínka, že žádné lepší granule, moc nerozumím. Je to možná pohledem na věc, spousta lidí krmí psa zbytky od stolu a vůbec si s tím nedělá hlavu. My jsme si Gweny pořizovali s tím, že to bude naše 3. "dítě" a podle toho se snažím k tomu přistupovat.
Ale chápu, že to má Martinka jako 14 slečna dost těžké, předce jen ještě musí poslouchat rodiče a někdy je to asi těžké.

Ale Marti 10 granulek je za den fakt málo!

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 17:46
- Nahlásit

Nejhorší je pro mě jako pro chovatelku , že do toho nemohu nijak zasáhnout, kdybych byla zdravější , prostě se tam rozjedu, na pár hodin až bude hezké počasí, abychom mohli trávit čas venku a necpat se k nim do bytu a Claudí bych si zkontrolovala, ale pokud jí rodiče pejska dovolili přece musí být natolik rozumní že to hlavní, musí obstarat oni, a to především stravu, veterináře, myslím hlavně finančně. Přece ta malá holka nemůže tohle dělat. Je fajn, že ji učí k tomu, že když chtěla pejska, musí také proto něco udělat, ale co je moc, to je moc. a mně to přijde od nich až sobecké, ale bohužel nevím jak to tam běží a tak je přesto nemohu soudit.

Claudinka byla krmená Purinou pro plan puppy, myslím že na adult ještě nepřešla, pak jsem ji poslala kilo , Nutram, zdálo se mi dobré, no ale byly to samé řeči, pak byla Purina v akci, otec ji koupil , ač ji Claudí skoro nežrala, nyní jsem ji poslala již teda za peníze ale přesto je to vyšlo levnější než Purina pro plan a to Nutrienci , jelikož jsem si koupila 15 kg, přešla jsem na ni a to i Verča s Puriny, no Verča mezitím ještě vyzkoušela něco jiného. Emí je u nás takový velitel, takže co žere Emí musí žrát i ostatní, naštěstí to ale funguje, takže je to ok. do Nutrience si pustila , tak jsem byla ráda, přesto si stále kladu otázku zda je Nutrience lepší než Purina pro plan, a je to Junior 1, krmím s tím všechny fenky, a to i dospělé, žádnou nemám tlustou, mají též granulky skoro celodenně v mističkách, dopoledne jim nasypu 3 misky granulek, oni to pustupně sežerou, pak několik hodin tam nemají nic, a dám ji pak tak v tuto dobu druhé krmení, krom toho mají pamlsek každý den, ráno a večer jednu piškotu dětskou. někdy mě mohou sežrat ruce a tak jim dám o kousíček víc. ale vím že jsou sladké tak jim toho nechci moc dávat. Nyní dávám Emí, jelikož granule přestala žrát v té březosti, po polovině přesně, tak jí dávám, dopoledne rýži, půlku konzervy od Gimgornu jsou perfektní a mrkev, večer pak vidím že si dá ještě granule, doufám, že ji to v březosti stačí,krom toho jim dávám pacholíka, tak jednou týdně, a kupuji tvrdý sýr, který dávám na kostičky každému tak tři kousky, emí má nyní zvýšení příjem sýra, také jablko, rajče, no prostě co zrovna mám tak jim dám, ale ode všeho málo. Když je kuře, dám z rýží všem kuře, ale pak mi tu prdí a mají řidčí stolici, takže jim toho moc nedávám.

katri
Blani, sdílím tvůj názor, takže děkuji. Jo a co se týče velikostí granulí, tak ta Nutrience Junior má takové placaté s dírkou uprostřed velikosti lentilky asi. takže jsou to malé granulky.
Já to nedávno počítala a vyšlo mi že mi granule přijdou na necelé dvě stě kč měsíčně pro všechny psi, na jednoho asi 6 kč. ale zapoměla jsem že jsem měla ještě 3 kg balení gr. takže až to spotřebujeme tak to musím znovu přepočítat.

16. prosince jsem převzala 15kg. granulí za 1200kč. a něco možná, nyní nevím. to je jedno. 3 kg jsem poslala Martince , zbylo nám 12kg. a já to počítala že to zmizlo za měsíc, bylo mi to divné, no a dnes je 23.1. a mám tu tříkilovku načatou, tak si myslím, že těch 12kg. budu mít na dva měsíce. což cenově si myslím jde . A opravdu oni málo ńežerou.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:02
- Nahlásit

katri
janča
Já také vlastně sem jsem to ještě nenapsala Claudinka někdy spapá půl misky a včera spapala dvě misky. Emikami nám totiž poslala jiné granule které jí víc chutnají a nejsou to žádné nekvalitní pedigrie ale má pořád plné dvě mističky, aby si mohla vybrat. V jedné má Purinu pro Plan adult a v druhé Nutrienci puppy1 takže není to že by jsme jí nedali nažrat, ale ona nechtěla papat a pořád nepřibírá.
Depigmentace očička mi nevadí, paní Herčíková píše že je to
Vážné vady:

1. Atypický celkový vzhled

2. Tlama špičatá nebo tupá, nestejně dlouhá lebka.

3. Ptačí oči, oči posazené příliš hluboko nebo vystupující, ohraničení očí částečně nepigmentované.

4. Tělo příliš dlouhé nebo příliš krátké.

5. Ocas rovný, ocas nenesený vysoko.

6. Přední končetiny ve „Francouzském postavení“ ( přední nohy u kořene blízko posazené, tlapy vytočené ven).

7. Deformované zadní tlapy.

8. Drsná srst, málo bujná, krátká srst kromě štěňat, upravovaná srst.

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:02
- Nahlásit

No,já dávám Fitmin mini puppy,už jsem to tu někde i psala,to má v misce téměř pořád,bobky jsou po tom v pohodě.te´d dávám každý den kolečko šunky a náké mlsky jako odměny, a když jím ovoce,tak i kousek toho,občas mu přilepším ŕýží a masíčkem-to když zrovna vařím nám....
Mně to prostě nedá,nemůžu tomu uvěřit,že by měl sníst jen 10 granulek:

To není polvková lžíce,lae kávová lžička!!!
Zajímalo by mě,jak se na to tváří ten hafík..no,asi musí dostávat jěště něco jiného,třeba lidské jídlo,ne?To má určitě jinak hlad...musel by přece být mrzutý,třeba apatický,nervozní a třeba i kňčet,kdyby měl hlad,nebo ne? a ne,že ještě lítá...

Jinak já kupuju 3 kila,stojí ti 169Kč a má to na měsíc...nevím,krmím tím,protože mi to tu doporučili ve zveráku,je to český a proto asi i levnější...

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:05
- Nahlásit

Tak to jojá fakt mysleal,že jí dáte na radu toho veta jen 10 granulí...

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:10
- Nahlásit

MartinaClaudi
Tak jí třeba zkus do těch granulí nakrájet šunku...já to tak dělala a misku honil po podlaze ještě pět minutpak třeba trochu přibere...

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:12
- Nahlásit

krecinek
Tak já to zkusím, doufám že se moc nerozmlsá a nebo to nebude přebírat.

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:16
- Nahlásit

Fakt,to funguje no až nebudeš chtít,aby přibrala,tak ji začneš dávat zase jen ty granule...jo,tu šunku pokrájej nebo natrhej na co nejmenší kousky a dobře promíchej,at to potvůrka nevyžere a nenechá granuleJá tu šunku dávala tak jednou denně do misky,pak zase jen granule,aby se moc nerozmlsal...ale neboj,když má hlad,sní pak všechno...

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:30
- Nahlásit

Jo,holky,víte,co mi ten lump zase vyvedl?Ráno páníek vstával brzo a měl za úkol ho vyvenčit...já ještě spalano,ale Montíček,místo toho, aby běžel za páníčkem k otevřeným dveřím, skočil si ke mně do postela a olizoval mě,až mě probudilasi chtěl,abych s ním šla já... No a bylo o spaní-já s ním sice nešla a dokonce jsme na chvíli i usnula,ale když se vrátil-hop a zase u mě,uličník

katri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:39
- Nahlásit

janča
Ahoj Jančo,
nediv se že jsem se rozohnila. Ale mě vytočilo to že veterinář doporučuje že štěňeti stačí 10 granulek. Jsem totiž veterinární technik a tak vím že lidi se chovají tak že to co řekne veterinář je svaté.
A sma jsem otevřela před necelým rokem v Husinci krámek - zverimex a tak vím co lidi kupují, aby ušetřily. Někteří si dají vysvětlit že když koupí dražší že jim to vyjde stejně finančně jako když koupí levnější, které pes buď nežere a nebo jich sežere hodně.Ale někteří ne.
krecinek
To Ti sežereí 3 kg na měsíc? Já mám 3 Kg na měsíc tak pro 2 psy. Nevím zdá semi 3 kg dost, ale na fotkách vypadá moc pěkně.Ani né tlustej ani hubenej. prostě akorát.
Pokud chceš levnější granule a české tak prémiový Brit je složením lepší a cenově levnější. Já krmím anglickou Gilpou a je výhoda že to obsahuje málo betakarotenu takže psi nechytají žlutý nádech.A kg mám v krámě za 60 Kč. A kvalita je tedy o hodně vyšší než ty české.Nic proti českým ale kvalita je někde jinde.
MartinaClaudi
To co jsi napsala za vady je od paní Herčíkové je hezké. Ale ty jsis toho psa s tou vadou kupovala a nikdo Ti nic netajil. A když napíšeš - vrozená vada- tak to zní jako když je pes na smrt nemocnej.
A když Ti nechce žrát granule samotné tak mu do nich něco přidej. Konzervu, paštiku pro psy a nebo trochu té šunky. Ale tu bych moc nedávala je tam moc soli a ta psovi škodí. A nebo smíchej ty 2 druhy granulí do jedné misky.

katri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:44
- Nahlásit

Holky co říkají Vaši psy na tu sněhovou nadílku?
Naši ráno vykoukli a byli chviličku v šoku a pak v něm začli řádit jako tornáda. Málem jsem je nemohla dostat domů.

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 18:51
- Nahlásit

katri
To jsme nevěděla,že šunka není pro psy moc dobrá...už mu jí dávat moc nebudu.Já myslela,že je dietní.Jinak granule jsem kupovala na začátku ledna a ještě něco má,asi tak 1/4 -můj hrubý odhad...jinak já nevím,no,já zašla tady do zveráku,ještě,něž jsme si pro něj jeli a říkám,že chci náký kvlaitní granule pro štěně maltézáka...tak mi dala tohle...nevím,jestli tu maj pro štěnata i něco jiného.viděla jsemi purinu,ale nevím,jestli pro štěnata maj,když mi dala tohle...Jinak dávkování tam je takové:hmotnost dospělého psa v dospělosti 2kg :3/4 200 ml hrnku, pro 5 Kg 1 a 1/4...no,on mi stejně víc jak 3/4 nesežere,ale dostává i tu šunku a pamlsky spec.pro štěnda...nemyslím,že by trpěl hlady a snažím se ho i nepřekrmit,má i dostatekpohybu,venku spolu lítáme v lese.ale nevím,no...asi mi přeroste(sice měl malou maminku,ale je bez PP a byl největší z vrhu)nevím,kolik má teď,ale je fakt,že asi ve dvou a 3/4 měsícíh měl 2,15KG!!!ale žebra mu nahmatám hned(Teď ale poté šunce je to lepší),tenkrát i vet.řekla,at mu klidně přidám,že je hubený.ale hlady tu fakt netpí..

janča
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:02
- Nahlásit

katri
No tady ho máme dost a pořád padá! Gweny vystřelila z firmy na pravidelné venčení a chudák se o ten studený sníh zarazila, mohutně ho očuchávala. Pak asi 20 minut hledala travičku na vyčurání a když zjistila, že tráva je fuč, tak se vyčurala na sníh, ale pořád se na mě otáčela jako by říkala - fakt sem, jo?
Ty máš ještě zverimex? To mi neříkej - jak to zvládáš? 8 psů, 2 malé děti a ještě firmu? To musíš být superžena!!!!!

MartinaClaudi
Já doufala, že Claudince nedáváte 10 granulek. Však ona se spraví. Já do granulek dám občas Gweny sýr nebo žervé - to má fakt ráda a pak je sežere hned. Jinak si myslím, že jsi skvělá, když pomáháš jak můžeš.

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:08
- Nahlásit

katri
Monty rejdil čumáčkem v tom poprašku,řral ho a měl z toho pak dovádivou náladutady před chílí teprve začalo padat...
o jsou ještě fotky z dneška-ohledně té tloušťky a netloušťky...
Jo a nepogratulovala jsem tike štěňátkůmteda,jak sis sem dávala ty fotky,je neuvěřitelný,že náš Montík byl tak maličkej a vyrostl z něho takovej zlobíkjá mám jeho fotkyx v mobilu a nemám kabel k PC,tak vám je nemůžu ukázat...ale byl ve svých 6 týdnech kouzelný

krecinek
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:09
- Nahlásit

Omlouvám se za překlepy...nějak se mi teď poslední dobou hromadí

emikami
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 20:15
- Nahlásit

Tak já jsem nyní vypočítala že tak nějak na jednoho psa mám 1,2 kg granulí na měsíc. Takže Claudí by 3kg mělo vydržet 2-3 měsíce, dospělý pes přece jen sežere méně než štěně,ne? Štěnda žerou vícekrát za den.

Tak děvčata moc vás prosím, jsme objednané na čtvrtek s Deniskou na tu kýlu na 9h. ranní, myslete na nás, ať je hlavně v pořádku, to uspávání to bude pro mě hrozné, vždy mám slzy a děsně se mi chce brečet. Měli jsme jít v sobotu, ale dr. odjíždí na školení, pak měl termín až za měsíc, jenže to už tu budou malá štěnda a práce budu mít až dost, a ještě už by do té doby mohla opravdu začít hárat, takže si manžel veme volno, sama bych tam jít nemohla, nevím, jestli ji domů poneseme, nebo zda půjde po svých, neumím si to představit, třeba to ani pak nebude cítit, v každém ale případě asi jí bude něco překážet na bříšku, no uvidíme, a také bych chtěla v dubnu, nebo kdy je ta výstava v Praze, ještě jsem se vůbec nedívala, nevíte někdo přesný datum, a datumy uzávěrek, nejlépe odkaz, já ty výstavy vždy hledám, a poslední dobou nějak toho moc nestíhám. Tak nám prosím, moc prosím držte palce, a hned jak bude ok, a já také, tak sem pak ve čtvrtek písnu. 24 hodin předtím nemá jíst, takže poslední jídlo bude mít zítra dopoledne, a pak od rána tak dvě hodky před operací již nepít. Jinak mě nic jiného neříkali, jen že musí být zdravá, bez průjmu, atd, tak snad se nic do té doby nevyvrbí. Už aby to bylo za námi.
Jo a ta štěnda, jsme s katri vypočítali porod, nejdříve 4.2. a tak nějak kolem 8.2. já to předtím vzala jen odhadem, ale na dny spočítané by to mělo být takto, takže za týden už rozbalím porodní bednu a musím dát dohromady různá prostěradla, vyprat, atd.
Katri
škoda že nejsi z Prahy, nebo někde hodně blízko, mohla bys mě pomoci s porodem, a navíc si ještě k tomu veter. technik. máš velkou výhodu, hodně toho asi znáš.
Řekni jaký máš názor na Purinu pro plan a na Nutrienci????Dík

janča
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 20:38
- Nahlásit

emikami
Tak to na vás budeme myslet! Neboj, určitě to dobře dopadne.

katri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 20:42
- Nahlásit

krecinek
Mě se Tvůj pes líbí, je to prostě maltézák. A neřekla jsem že je tlustý nebo hubený, je prostě akorát. Ale máš pravdu asi bude trošku větší, ale to na škodu vůbec není. Naše nejmladší Tucynka má ve 4 měsících2,1 kg Tkaže odhaduji že bude mít v dospělosti tak 3,2 - 3,5 kg. ten Tvůj bude mít asi kolem 4 kg. Ale je to přeci chlap ne, tak musí taky tak vypadat.
Je na něm vidět že se mu hodně věnuješ a to je dobře. On Ti to bude vracet.Díky za gratulaci ke štěňátkům. Ale ještě nejsou na světě. Tak snad to vše dobře dopadne.

janča
Díky za kompliment. Ale super žena nejsem. Jen jsem ženská, která nemá čas si ani přečíst knížku a celý den jsem na nohou. Ale nestěžuji si. Dělám a mám to co jsem si sama vybrala. A naše děti a psy mi to všechno vynahrazují.
A ten krám máme doma z bývalé garáže. Takže to mám vlastně doma. A kdyby jsi viděla jak to baví i děti přerovnávat něco v krámu a nebo ceníkovat. Ale nejlepší na tom je že mi děti pořád pěkně rozmlsávají psy dobrůtkama. Pořád jim něco nosí z krámu.
A neboj já Ti napíšu až budete moci vidět štěňátka a zajet na kávu. Ale na tu můžete zajet i teď i když nejsou štěňátka.

emikami
Taky mě to mrzí ale do Prahy to máme fakt docela daleko. Ale neboj, důležité je aby člověk byl v klidu a nepřenášel stres na zvířata. Ale vím snadno se to říká. Taky jsem občas nervozní, když něco neprobíhá tak jak by mělo.
K těm krmivům. Obě je špičková krmiva. Jen s nimi krm dál, vyplatí se Ti to.Kor když holkám chutnají.

Holky mě se asi dneska poserou psy. Nandala jsem si jídlo na talíř - dělala jsem čočku s volským okem a opečeným párkem. A šla jsem si to sníst do obýváku k TV. A děti co jsou už v posteli na mě volali že chtějí pití tak jsem šla za nimi a kfdyž se vrátím tak ty MOJE MRCHY mi to sežrali a dokonale vylízali talíř.Tak alespoň vydíte jaké mám psy.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 20:57
- Nahlásit

katri
Tak holky taky pěkně řádily ve sněhu. Becky už nebyla tmavá,ale bílá.

Přišel nám vstupák do Brna. Bude tam 10 havaňáků, to jsem ještě nezažila. Becky i Bella budou ve své třídě samotné.

Neznáte někdo rozhodčího pana Václavíka? Jaký je a tak...

janča
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 20:59
- Nahlásit

katri
Čočku jo? No to bude teda. Takže jsi bez večeře jo? No jsou to zkrátka miláčci.

A jen se nech pochválit, musíš se pořádně otáčet. Prostě jsi dobrá!!

A na kafčo určitě zajedeme. Včas se ozvu, abychom to naplánovali.

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání