| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:38
- Nahlásit
emikami
ten obrázek nevidím-ten výchovný prostředek,ale Monty houž má taky-sice chodil na plínku,ale jak jsme začali chodit ven,tak i přes to,že ji tu má,tak to pustil na koberec Jinak ale včera(byla jsme pryčcca 6 hodin) to udělal na tu plínku,tak to možná funguje,nevím,on už se naštěstí moc nepočůrává-tuk tuk-vydžel to v noci(od osmi do pul sedme!)a dneska těch pět hodin,co jsem byla pryč,taky.
Candy
Ten můj má taky nejoblíbenější hračku plyšového medveda,pořád ho rve,háže při tom hlavou a vrčí a to je přitom jedin hračka,která není koupená,sám si ji tu našel No,dneska jsem mu ještě koupila jednoho plyšáka,placatou barevnou kytku,prootže ten medvěd už začíná dosluhovat...ale tý si zatím moc nevšímá
Jinak jak se pozná,že pejsek potřebuje vyčistit žlázky?ne teda,že bych si na to troufla...jednou jsem se ptala veterinářky a ona řekla,že je jěšzě moc malý, aže to ani mít nemusí...tak fakt nevím
Teď jsme byli venku v lese,lítá to tam všechno,klacků napadanejch...ale nejlepší je listí,který je nafoukaný na hromadách,do toho ten můj lump skáče Ale málem mi ho ten vítr odnesl,chlupy měl celé rozlítané.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:45
- Nahlásit
katri
Nám taky skoro pokaždé hlídá babi.
A to vystavuješ vždy jen jednoho pejska na výstavě?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:49
- Nahlásit
krecinek
s těma žlázkama bys to poznala, buď by si olizoval zadek, nebo by "sáňkoval" jezdil by zadečkem po zemi. Jinak to vymačkání žlázek není nijak složité, já to dělala občas své fence Kety.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 17:16
- Nahlásit
Jaké je holky u vás časí? V Praze pěkně fičí.Ségra mi psala že jsou bez el. U nás na sev.Mor. je to v klidu.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 17:56
- Nahlásit
LenkaK
Tady v Hradci už to taky fičí a sem tam do toho prší.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 18:02
- Nahlásit
LenkaK
Ty máš ségru v Praze? a kde bydlí, že jsou bez elektřiny? Tady teda na Jižnáku fičí šíleně, na balkoně to vypadá jako po výbuchu, je tam hrozné počasí, mně tu těma blbýma oknama tak táhne že tu je zima, i když topí dost, pc mám u okna, takže mám triko, mikinu a ještě vestu, jinak bych tu zmrzla, ale jakmile člověk něco dělá, tak to zase musím vslíknout, takže než usednu- obléknu se, pak jdu něco dělá vsĺéknu se. no děs.Venku jsem se bála že mi uletí psi, nebo že nám něco přistane na hlavě. Ty mě snad na to neodpovíš jak je to s Becky, už není vůbec bázlivá, a jak se to projevovala kdyžtak předtím, když si to psala. Chtěla bých to srovna s Wiki, a jestli se to u vás odbouralo tak čím myslíš že to je, popř. abych to také tak zkusila.
Tak mi bylo razeno i jinde že by na hárání nehleděli a dali to nejdříve udělat, jenže je problém, že nemůžu sehnat tisíc kč, to mě pěkně štve a další potřebuji na Nutrienci.
Verčo
jak to holkám šmakuje, já ti nemyslím, že by to byl nějaký zázrak, než Purina pro plan. když jim k tomu přihodím purinu, tak jedí nyní vždy první purinu, nyní ještě koupím Nutrienci, nechci to Emí nyní měnit, ale asi to pak změním zase na Purinu, nevím, nějak se mi to nezdá, a také nemám důvěru v krmení které když chceš namočit, ´tak ho musíš máčet hodinu a ještě je uprostřed stále tvrdé, nevím proč, ale to mě vždy vadilo, kdežto Purina, ta tak krásně nabobtnala. Nejradši bych kupovala Nutochoice, ale to mi nežrali.
Prosím tě budeš večer chvíli na internetu, potřebovala bych od tebe velkou pomoc a potřebuji abys byla na skype, nebo icq abychom mohli mluvit. díky.
Jinak Emí se nyní párkrát po zadku vozí, což mě štve, nevím zda ji mám nechat dát vyprázdnit tu žlázku když je březí, ale zase ji to nechat, kdyby toho tam měla dost, to by asi také nebylo dobré, snad by to těm štěndům neuškodilo, jen se trochu zmáčkne zadeček. já to teda také nedělám, ale vždy mě to udělala střihačka nebo veterinář.
No ty fotky se tam nezobrazili nevím proč. třeba to mají nějak kodované.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 18:12
- Nahlásit
emikami
Promiň vdycky odběhnu od pc a pak na to zapomenu. Becky se už konečně otrkává.Teda k cizím doma je otrkaná až moc.
Ségru mám v Horoměřicích. Taky jsem tam bydlela.
Myslím,že štěňátkům to neublíží. Navíc nemá těsně před porodem. Uvažuji,že to Belince vymačkám sama příští týden před koupáním.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 18:15
- Nahlásit
emikami
Dášo, Emi to můžeš nechat klidně vyprázdnit, na štěňátka to nemá žádný vliv a Emí se uleví.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 18:56
- Nahlásit
LenkaK
Já být tebou tak to radši nezkouším, pokud to fakt nebudeš umět tak jí můžeš spíš ublížít. Musí se to stisknout na správném místě. Moc o tom nevím, ale vím, že to někdo , jako střihačky, ani nedělají že si na to netroufnou, někteří se to naučily tak to běžně dělají. Ale já se toho bojím, protože ono se to asi fakt musí stiskńout dost aby to vysříklo ven do ubrousku, když to uděláš málo, je to naprd, a když špatně bude z toho třeba něco horšího. Když bys to chtěla dělat sama, bylo by vhodné si to nechat ukázat od veta.ale mě takové věci jsou nepříjemné , protože vím, že v tu chvíli ji jako ubližuji, a to já neumím, takže já bych se to ani učit nechtěla.A někdo to pozná pohmatem, zda je plná nebo ne, a když plná není je zbytečné to dělat.
Já jsem nešťastná z té Denisky, ona měla tak super povahu, a od té doby co se lekla té střihačky u nás, nevím proč se tak lekla, jak ji vzala, no stalo se, nic s tím nyní nenadělám, ale vím, že se tam stala nějaká chyba, když Deniska děsně zakvičela a vypustila žlázku, no a fakt nyní když ji postavím na klec, vyhrbí se a do postoje ji ani náhodou nepostavím. Klepe se u toho jako osika, tak jsem to nyní zkoušela na zemi, chvíli jsem si s ní hrála a pak jsem ji chtěla dát do postoje, jakmile to chci udělat , vyhrbí se a ten zadek ji skoro nezatlačím, pak začne natahovat přední nohy dopředu, a obloukovitě si začne sedat. Nyní se tak klepala, že jsem ji pustila, odběhla, já ji začla radostně přivolávat, a ona seděla asi metr ode mně a vididětlně se třásla. No nakonec ke mě přišla tak jsem ji pochválila a dělala jsem jako že nic, a chovala a blbla jsem s ní, teda chtěla jsem nejdříve, a tiskla jsem si ji celou na hruď , stále se klepala až mě počůrala, přitom mě ale olizovala. no pak jsme si hráli. Vůbec to nechápu jak taková událost v tom psovi může zanechat takovýto zážitek. Nyní bez klepání ji ani v klidu neučešu, je vyhrbená jak velbloud, a ještě se bojí. Já bych se z toho ópravdu po....Mrzí mě to a zárověň pěkně štve, ne kvůli výstavě, ta je mi ukradená, ale kvůli tomu, že byla super a nyní tohle.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:02
- Nahlásit
emikami
Jsem na icq, tak klidně napiš.
Proč by mělo štěndům ublížit vymačkání žlázek? Vždyť se vymáčkne jen to na konci, na ně to nemůže mít vliv...
Holky, prosím, když chodíte na očkování /to co se opakuje co rok, myslím, že je to čtyřkombinace), tak kolik vakcín váš pejsa dostane? Já byla poprvé s Phoebe a paní veterinářka /byla na zástup) Phoebe naočkovala, vzala si za to 230 kč a řekla, že za 3 týdny mám jít na přeočkování??!! já myslela, že se naočkuje a hotovo a ono je nějaké přeočkování?
Dostala Biocan.
Náš veterinář totiž tak divně očkuje štěňata, ale myslela jsem, že jen štěňata. Vždycky místo dvakrát očkuje třikrát, dává jednu vakcínu (štěněcí) navíc, kterou by štěně už dostat nemělo, každopádně mu to neublíží, jen to ze mě vysaje peníze. tak nevím, jestli teď jde taky o tahání peněz ze mně anebo to je normální.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:12
- Nahlásit
emikami
to je fakt strašné, co se s Deniskou stalo. Víš jak, možná byla taková suprová, protože všechno v jejím psím životě probíhalo tak super a teď stačila taková "událost" a jak to s ní zamávalo. Navíc je to ještě štěně, tak snad se z toho dostane. Ale stejně je divné, že jí to tak vzalo. Čeho se tak lekla? Jak se předtím chovala k té střihačce?
Já mám s Eli problém co se týče výstavního postoje. Nevím proč, ale prostě se nahrbí a konec. Nehnu s ní. Pamlsek, vlídná slova, přísná slova, nic.... Přitom předtím ho udělala krásně, ani jsem jí do něj pomalu nemusela stavět, stačilo dát pamlsek před nos.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:31
- Nahlásit
Verca
Verčo já mám s očkováním takovéto zkušenosti. S Havanským psíkem jsem byla po roce na přeočkování, dostal tu trojkobinaci se vzteklinou v jedné injekci a asi po deseti minutách, když už jsme byli na cestě zpátky tak se mi pejsek složil. Okamžitě jsem se vrátila na veterinu se psem v náručí. Veterinář zjistil hodně nízkou tepovou frekvenci, pejsek měj úplně bledý dásně. Bylo to skoro na kapačku. Nakonec se mi z toho pes asi do 15 minut dostal. Byla to taková ošklivá reakce na očkování. Od jiných lidí jsem zjistila, že pro tyto malá plemena je toto každoroční očkování obrovská zátěž na organismus a že je lepší očkování rozdělit na dvakrát, zvlášť vzteklinu a pak to ostatní. Od té doby nechávám očkovat moje psy na dvakrát.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:34
- Nahlásit
Ahojky holky!!!
Koukněte se na www.psivystava.cz
Jsou tam fotky ze všech dnů výstavy v Olomouci
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:41
- Nahlásit
Candy
Maruško, jenže ona v tom nemá vzteklinu... Vzteklinu náš veterinář očkuje zvlášť. Pochopila jsem, že má být přeočkovaná tím samým, co byla naočkovaná teď. A to se mi právě nezdá.....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:49
- Nahlásit
Verca
Ahoj
No,my jsem měli u Montíka toho očschéma rvní cca 5 týdnů,druhé cca 2 měsíce,třetí 3 měsíce-no,ale jen zhruba-plus minus tyden...a v 6 měsících půjdeme na vzteklinu(někde je prý vzteklina součástí té třetí injekce..)a před každým očkováním asi týden -na odčervení
Holky,tak jsme Montymu ostříhali poprvé ofinu!!!Protože už přes ní fakt neviděl,asi mu to muselo být už nepříjemné,jako mě,když mi třeba leze ofina do očí...
takhle vypadal před
Takhle po
Jinak tady řádí vichr pěknej...
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 21:10
- Nahlásit
LenkaK
My jsme měli taky pupeční kýlu, a nechali jsme ji to operovat když ji byly 3 měsíce, na ty způsoby jak předejít operaci (masáže, stahování a pod.) jsem se shcválně ptala několika veterinářů a prý tak maximálně 1% se spraví. Zvláště u fenek je lepší to odoperovat... Navíc my jsme se hrozně báli uskřiknutí (vnitřní orgán se může dostat pod kůži tím nesrostlým svalstvem a může dojít až k ohrození na životě.) Spíše většina veterinářů tvrdila čím dřív tím líp, mladé tělíčko se rychleji hojí... Tak už to máme 7 měsícu zasebou a ťuk ťuk, vše je ok, ani jizvička nejde vidět, jen na pohmat trošku jde poznat kde byla sešitá.
emikami
Jak už jsem psala Lence, čím dřív tím líp s tou kýlkou. Až budete mít štěnda tak nebudeš mít čas za Deny lazit a hlídat ji ať si nevytahuje stahy nebo tak. Narkózy se neboj, je slabá, nám ji doktor uspal, a za půl hoďky už se probírala po operaci....
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 21:46
- Nahlásit
bisonka
v té knížce je to napsané tak,že se to má udělat když je štěně hodně malinké. Ale rozdně je napsáno,že když se to nelepší je dobré udělat operaci. Jen mě tak napadlo,že kdyby se mě to stalo tak aspoň vím o co se můžu pokusit. Některým štěňátkům se kýla ukáže, až v několika měsících,to už je potom neúspěšné.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 22:54
- Nahlásit
bisonka
No já vím, chtěla jsem ji to nechat udělat v prosinci ale od mého veta a on odjel asi na 3 týdny do zahraničí a vrátil se skoro přesně před vánocemi a to jsem nechtěla, tak jsem říkala hned na začátku ledna, no a nyní zase nemám tisíc kč abych jí to nechala udělat, když mě tu někdo položí na stůl tisíc kč, tak ji okamžitě objednám. ale co mohu dělat. štve mě to a dost, ale nic naplat.
LenkaK
možná jsem přehlédla nějaký tvůj příspěvek, nevím, něco tu píšete o podvazování atd. no mě Renáta doporučila a udělala jsem to zatlačit a leukoplastí tu kůžu dáš hodně k sobě a pod tu leukoplast jsem udělala s tamponku takový polštářek aby ji to zatlačovalo dovnitř, ale když jsem tam sáhla tak stejnak to bylo spíše venku, i chlupy jsem ji strojkem trochu oholila, ale pak se to odlepovalo, tak jsem to sundala, další rada, stále zatlačovat, zatlačova a zatlačovat, jednou už to nevyleze, také jsem to dělala, pořád a pořád, ale jednou mě to zatlačit už nešlo, bála jsem se abych ji spíš neublížila, źkoušela jsem to ještě několikrát, třeba když spínkala na zádech, masírovala, zatlačovala mírně , někdy to tam ´předtím vklouzlo ale pak už to nešlo, a nyní se mi to už zdá větší. také se bojím aby se jí něco neskříplo, ale někdo s tím prý ani nejde, ale na pro porod to není dobré. to musí mít v pořádku.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 23:02
- Nahlásit
emikami
Přesně to co popisuješ mám na mysli. Ale pokud se ti to zdá větší bez váhání jdi na operaci. Pokud to někdo nechává tak hodně riskuje. Může se skřípnout střívko. I u lidí se doporučuje operace,když je kýla. Můj táta byl loni na operaci s kýlou, přestože byla jen malinká.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 08:39 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit
Verca
Aha, tak mě vždy očkovali jen jednou injekcí pro všechno. Teď si tedy nechávám tu vzteklinu zvlášť. Jinak přesně nevím co vše ta injekce obsahuje, ale můžeš kouknout sem URL jsou tu popsány základní nemoci, proti kterým se očkuje. A jinak bych se ještě přesně informovala zda to je přeočkování toho samého nebo něco jiného.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 09:22
- Nahlásit
http://psivystava.didot.cz/index.html
Na této adrese se můžete juknout na fotky s Olomoucké výstavy. když si otevřete neděli tak foto s číslem 004 a 009, tak tam stojí pán v bílem svetru no a to je můj muž já a kurát venčím a na foto 009 sedí holčina na schodech zády k fotografovy no a to je Jandulinka.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 09:57
- Nahlásit
Verca
Verunečko já dávám injekci naráz, ale je pravda, že Biško když byl malí tak dostal silnou alergií na vakcínu leptospirózu a vypadalo to tak, že tuto vakcínu budeme muset vynechat, ale pak přišla jiná vetka a ta mu změnila výrobce a zatím jsou kluci v pohodě. Právě půjdu 5.2 na očkováni ať to máme správně na výstavu a Damišáček to má po roce tak jsem zvědavá jaká bude reakce.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 12:07
- Nahlásit
Verca
Ahoj tak my když očkujeme narozená štěňata tak opčkujeme 2x. Jednou v 7 - mi týdnech pak v 10 - 12 ti a pak je až přeočkování v roce. A vzteklinu vždy očkuji zvlášt v půl roce a pak taky po roce, ale nikdy ji nemíchám s tou čtyřkombinací. Sousedům na to míchání zkolaboval a umřel roční jorkšír, tak od té doby vždy u veterináře tvrdím že nechci nic dohromady a raději si připlatím a dojedu tam znova.
U nás byla hotová kalamita s tím větrem. Od včerejška od 4 hodin odpoledne do dneška do 9,30 nám nešla elektrika a ani nefungovali mobily. Ven jsem se psema šla večer a psy hned mazali domu jaký byl vítr. Silnice byli neprůjezdné, všude byli spadané stromy a tak u nás přespal brácha který se nemohl dostat domů. A to jsem teď slyšela že vítr má být až do neděle. Tak snad to bude lepší.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 12:15
- Nahlásit
U nás byla i bouřka. Teď tady svítí krásně sluníčko,ale kolem nás je všude zamračeno.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:01
- Nahlásit
Holky nemáte některá zkušenosti s dentálním KONGem co prodávají na http://www.baron.cz/kat_list.asp?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:03
- Nahlásit
omlouvám se správný odkaz je
http://www.baron.cz/katalog.asp?katg=KP000013&BACK KAT=
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:37
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1169210163-dsc020 93a.jpg
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1169210070-dsc020 96a.jpg
Tak takhle se u nás odpočívá po obědě
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:40
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1169210163-dsc020 93a.jpg
teď už to snad je dobré
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:41
- Nahlásit
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 13:45
- Nahlásit
LenkaK
Tak s Kongem zkušenost nemám, ale pro Candyho mám takovou plastovou kostku, která se dá naplnit malými granulkami a pak ji Candy před sebou musí kutálet, aby mu ty granulky vypadávaly. Ale s čištěním zubů to nemá nic společného.
|