| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:20
- Nahlásit
Verca
A jednou denně a kolik dní teda. A když tam dám ten gel, tak se to prostě jen rozetře nebo to s tím spíše jako čistíš, jako kdyby si třeba sušila chlupy, že bys je jako rozcuchala,nebo jen nanést. Sakra to mě fakt štve, nevadí mě to, spíš mě vadí, že když ke mně přijde má to stále celé mokré.A štve mě že ji nemůžu ostříhat tu ofinku, aby jí to nepadalo do očiček, to mě fakt drásá, já tohle prostě nesnáším. Takže z té povinné výstavy nemám vůbec radost, protože mi je pořád přednější suché , neoslzené očička a spokojenost psa. Mně teda dost štve když mě přeroste ofina a začne mě to padat do očí, a ještě kdybych ji měla nechat růst, je to také musí štvát.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:20
- Nahlásit
Candy
30 ??? Já ti tipovala max 25. Viděla jsem tě na výstavě i na fotkách.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:24
- Nahlásit
Candy
Ahoj,máš pěkného pejska,ten by se líbil tomu mýmu štěndu jako kamarád
emikami
Dalo mi to chvili,ale zvladla jsem necopres 20
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:26
- Nahlásit
emikami
Ahojky!
Je to super ten odkaz....teď to baví celou rodinu
Já jsem zatím nejvíce udělala 22,195s....ale ješět na sobě budu pracovat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:33
- Nahlásit
emikami
já jsem to nejdřív dávala denně, dokud to nebylo světlounké až bílé. Ale nám to trvalo asi měsíc. rychle to zesvětlalo, ale jak to měla furt mokré, tak se to nechtělo vybělit. ta věčná vlhkost na to má taky vliv. I dneska (už jí ten gel nedávám, jen na výstavy, to tečení se hodně zlepšilo) jí furt kolem očí suším, kdykoliv vidím, že to má mokré, už to já i ona bereme jako samozřejmost.
Já nevím, ale když Eli dám ten malinký skřipec na ofinu anebo gumičku (froté), tak jí fakt nic do očí neleze. Holky tu řádí a ten skřipec jako jediný fakt drží. Gumička moc ne.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:51
- Nahlásit
Janik
Já už 22,979, ale furt dělám tu stejnou chybu a na 23 nemůžu jít a to tu hru znám, tak 2 měsíce z www.ftipky.cz Je to tam v on-line hrách. Ale teď jsem to zas dýl nehrála, protože není čas...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 22:18
- Nahlásit
Verca
No já to teda ještě zkusím. No také když koukám na fotky Elí, a na ten skřipec tak pokaždé na to civím, že ji do očí nic nepadá, a vždy si říkám, to ji dáš ten skřipec před focením, nebo jí tam snad drží i po tom? no také jsem zkoušela jednou skřipec, ale zanedlouho jsem ho našla rozkousaný, já nevím jak to tam dáváš, ale Elí měla jinou srst, říkala jsem ti, že mi Gr. říkala že jí má kvalitnější než Deniska, Deny že jí má jemnou, tak třeba ji to z toho tak neklouže, nevím, nebo to umíš snad dát tak že to drží, ale je divný že když si hrají že jí to Fíbí nesundá, vždyť ty moje holky tady válí sudy. Nechtěla bys mě prosím v obálce jeden takový skřipeček poslat? abych věděla jaký koupit , zkusila bych to tedy. ale fakt vidím jak jsou ji hezky vidět očička a nic ji tam nepadá.
Děvčata, co by jste udělali
Potřebuji s Deny na pupeční kýlu, chtěla jsem již v prosinci ale můj vete odjel do zahraničí, tak jsem říkala tedy hned v lednu, před vánocemi jsem přímo nechtěla, no tak jsem říkala, dokud je Emí ještě březí, nebo až budou malá štěnda ale spíš dříve, aby se jí to zahojilo než štěnda budou, pak budu mít práce až až, no a zbývá ještě tak 30dní, někde jsem četla že se to 14dní hojilo a museli fenku držet více v klidu. Ale nyní si zas říkám, přece jen jsou obě ještě štěnda, Wiki je ještě malá a hodně také dovádivá, no ale hlavně na co myslím, je že jí je 7 měsíců, a mohu očekávát hárání, buď nyní nebo do měsíce, myslím že do 8mi měsíců určitě hárat bude, a když bych ji dala operovat pod narkozou, vím že to je malý zákrok, ale každý zákrok je prostě zásah do tělíčka, to je jasné, no a co kdyby už by měla hárání zrovna skoro na kraji a já bych ji nechala operovat, a ona buď by se ještě k tomu rozhárala, každá fenka první hárání většinou bere trochu tím , že smutní, je smutnější atd. no a ještě by měla na bříšku bebí, no a nebo by se jí to třeba zastavilo, a mohla bych ji porušit její cyklus hárání. Trochu to asi porovnávám s lidma, tak nevím. Co by jste udělali vy? Lituji že jsem ji to nenechala udělat již dříve, no ale nejdříve bylo očkování a vet říkal, až po očkování že to bude lepší, pak jsme zase čekali na vzteklinu, pak jsem zase něco četla že když se přezubuje takže to snad není dobré, a tak jsem si říkala, že počkám na přezubení, špičáky má stále dva navíc, ale to snad už není problém. ale to hárání mě vrtá v hlavě. tak rady sem prosím. děkuji
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 00:18
- Nahlásit
Rozčeše uzlíky a odstraní zacuchané chomáče chlupů. Pravidelné česání odstraní špinavé a odumřelé chlupy, uzlíky a zároveň pozitivně působí na prokrvování kůže a tím na kvalitu srsti. Doporučeno pro plemena s hustou, těžkou srstí.
a co tento hřebínek, ale já jsem si obj. podobný jen to má střídavé zuby, krátké a dlouhé, asi za 90kč. max. také psali na uzlíky, atd. ale když s tím češu Britušku tak jsem hned po první česání měla každý zub na jinou stranu jak se to ohýbá, a na holky mě to zase přijde dost ostré, já mám takový hřeben je bez rukojetě, ten fakt drží bezvadně, má rotující zuby, češe se s ním velmi dobře. a tam kde se to drží je to potažený gumou, takže to ani neklouže, je super, kámoška mi ho kdysi koupila někde na výstavě.
To jsou docela zajímavé stránky, našla jsem tam i vybělovací levný šampon a zrovna tu značku má Betka Pet plus, a říká že to její Betynce ohromně vyhovuje, ale nevím zda má přímo ten bělící, má asi štěněčí. a tohle jsem tedy ještě nikde neviděla.!!!
Jsou výchovným prostředkem, který pomáhá vychovat štěně tak, aby konalo potřebu na určených místech.
Takto podobně vypadá ten můj hřeben s rotačními zuby, ale můj stál asi 150kč, nebo tak nějak tento je levnější
http://www.akarazoo.cz/Hreben-s-rotacnimi-zuby/d1 743
je dobrý proto, že když češu chlupy u očí nemohu poranit očičko, protože není zakončení tím špičatým ostnem.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 07:20
- Nahlásit
emikami
Jasně, že ti můžu poslat. Kupuji ale ty nejmenší za 3 kč. Já prostě vezmu pramen a přicvaknu to úplně ke kůži a ještě ten skřipec zmáčknu prsty, aby ty zuby do sebe zajely. Elince to drží a max. se jí uvolní nějaký pramínek a to jí opravím, ale to je fakt vyjímečně, spíš jí to neopravuji vůbec a má to celou dobu. Jednou jsem jí to zapomněla sundat na noc a ona se ráno vzbudila a měla jen jeden pramínek z toho vytáhnutý, ale skřipec byla na místě.
Gumičkají už tak nedrží (musí být malá a pevná a po pár použití je vygajdaná, tak jí nedrží).
Mě jednou Phoebe vyčesala stříhačka taky takovým hřebenem s rotačními zuby - jeden delší, jeden kratší a opravdu to šlo líp, protože to prokluzovalo, ale zase to vybralo všechny pucky.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 09:29
- Nahlásit
emikami
A neptala ses vet. jestli ti to doporučuje v téhle době? Já bych řekla,že mladší tělíčko by se mohlo hojit rychleji...
Před časem jsem si koupila knížku Chov psů a je tam hodně rad a informací. Dočetla jsem se ohledně pupeční kýly jak se může chovatel pokusit ošetřit kýlu už malinkému štěňátku. Prý se tak dá předejít operativnímu odstranování. Jestli ti můžu doporučit,tak tuhle knížku si fakt kup.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:09
- Nahlásit
emikami
s tou kýlou se raději domluv s veterinářem, určitě ví kdy je to nejlepší. Ale jak povídala LenkaK tak mladší tělíčko se opravdu líp hojí a dokud je štěně tak to může líp snášet. Uvidíš co Ti řekne veterinář.
Holky jak jste na tom s análníma žlázkama? Vymačkáváte je , nebo to necháváte osudu? Našemu Jackovi je poslední dobou musím vymačkávat. A ke všemu prdí a přitom smrdí jako starej chlap. Nemáte nějakou radu?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:22
- Nahlásit
Janik
Jandulinko tak já nevím jestli ti přišla ta fotka, já mám jen tu jednu ( blbý foťák vybitý ).
No a copak už jsi se rozhodla jet na výstavu do Ostravy koná se 14-15dubna. Já to ještě zkusím a pak uvidím jestli v tom budu pokračovat.
Děvčata nechcete se zúčastnit? Bude junda. Jak jsem se dívala tak ty naše psí rasy by měly bít v jednom kruhu, tak bys me se nemusely nahánět a hledat.
Pacinky a pusinky od Biška a Damiška.
Znovu jsem to sem okopírovala, proto že jste mi ještě neodpověděli a budu tak dlouho otravovat až dostanu odpověď, mimo Verunky jediná spravedlivá. Žádám důrazně odpověď odvšech, jinak se mě nezbavíte.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:29
- Nahlásit
Darina1
Tak Ti odpovídám jak žádáš. Do Ostravy nejedeme, protože to máme dost z ruky a manžel tam se mnou nechce jet, když pak pojedeme 22.4 do Budějovic, 29.4 do Prahy, 5.5 do Lysé nad Labem na speciálku a 20.5 do Litoměřic. Takže do té Ostravy už ho nevytáhnu. Už takhle budeme mít duben a květen pěkně nabitý.
Na druhou stranu mě mrzí že Vás nepoznám a nepokecáme osobně.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 12:05
- Nahlásit
katri
Nechávám Belince žlázy vymačkávat veterinářem,protože to neumím. Jak často mu to čistíš ty?
|
katri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 12:28
- Nahlásit
LenkaK
Poslední dobou tak každé 2 měsíce a zdá se mi to často. Ostatním psům stačí 1x do roka a nebo vůbec.Některým mým fenám se totiž vůbec neucpávají.
Ale to jak Jack prdí je strašný. Už jsem změnila i krmivo, napadlo mě jestli mu náhodou nesedlo, ale prdí a hlůavně příšerně při tom smrdí pořád. Tak až pojedeme na očkování tak se domluvím s veterinářkou co a jak.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 12:46
- Nahlásit
LenkaK
Ó díky, mám už pomalu deprese z tý třicítky
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 12:58
- Nahlásit
katri
Já Belle právě taky nechávám čistit co tři měsíce a pokaždé tam něco je. Zato naše 4letá labradorka ještě nikdy neměla ucpané žlázy.
Candy
Se ti nedivím. Já budu mít 27 a zdá se mi,že ten čas čím dál rychleji letí.Nejvíc to vidím na dětech. Nejhůř snáším,že to moje malinké mimi už půjde k zápisu.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 13:33
- Nahlásit
LenkaK
to je fakt, na dětech je to vidět nejvíc. Já tedy zatím žádné nemám, stačí mi ti moji psíci . Ale biologické hodiny tikají
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 13:37
- Nahlásit
LenkaK
katri
Ty žlázky totiž nemá každý pes... Naše vet mi říkala, že to má snad jen 10% psů! Náš samozřejmě taky a nechávám mu to mačkat po 3 měsících zhruba a nebo, když jezdí po zadku..
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 13:39
- Nahlásit
Já si na to vymačkávání sama netroufám. Bojím se,abych Belince neublížila.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:06
- Nahlásit
LenkaK
Candy
Holky přidávám se k Vám do klubu skoro 30 cátnic. Nevím čím to je ale fakt ten život letí.Mám děti 4,5 a 3 roky a je to děs. rostou jako z vody a já si už připadám jako stará bába. Kor když mi nějaký cucák kterému je 10 let řekne " co čumíš babo ".To jsem fakt šla do kolen.
S těma žlázkama jsem ráda že na tom nejsme jen my s tím vymačkáváním.Ale nepřipadá mi že by to mělo jen 10 % psů.
Naštěstí ten náš zatím po zadku nejezdí.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:22
- Nahlásit
Darina1
do té Ostravy jsem se chtěla přihlásit, máme tam známé, tak jsme to s přítelem chtěli spojit s návštěvou, ale Candy má nyní na jedné zadní pacičce trochu oškubanou srst, tak přemýšlím jestli to má cenu se na výstavu přihlašovat. No ještě to zvážím, třeba mu to do té doby doroste. Taky jsem chtěla jet v dubnu do Budějovic.
katri
na ucpávání žlázek netrpí všichni psy. Třeba můj Candy na to netrpí, nikdy jsem mu to zatím nevymačkávala. A na veterině mi řekli, že pokud nemá problémy (nejezdí zadečkem po koberci apod.) tak není potřeba se o to starat, protože ty žlázky se sami vyprazdňují při každé stolici.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:22
- Nahlásit
katri
Mě oblilo nedávno horko,když mi 17ti letý kluk řekl dobrý den teto. Začala jsem koktat a ptala jsem se kolik si myslí,že mě je? řekl ,,35?" Tak jsem jen polkla na prázdno. To se mi stalo poprvé...
Jak to zvládáš s malýma dětma tolik psů a výstavy? Máš asi hlídání,že? Bereš někdy prcky na výstavu? Já byla s klukama jen jednou,ale to jsme si vzali sebou tetu na hlídání.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:25
- Nahlásit
Candy
Becky taky trošku zkrátila srst Belince,ale není to tolik vidět. To si oškubal sám nebo mu pomohl jiný pejsek?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:33
- Nahlásit
Nevím co se to dneska s holkama děje. Pořád na sebe vrčí, Bella bere Becky kostičku i když má svou.....
|
katri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:41
- Nahlásit
LenkaK
děti bereme sebou pouze na klubové nebo speciální výstavy, tak je totiž míň lidí. A máme to tam s manželem rozvrženo. Já vystavuji a on se stará o děti. A většinou pak dcera které je teď 4,5 let chodí soutěžit. Máme totiž na klubovkách docela pěkné soutěže pro děti a vždy tam vyhrávají nějaké hračky a dobrůtky. Syn už se zůčastnil taky loni v srpnu, ale nebaví ho to toilik jako dceru. Ta si už dá psa i do výstavního postoje.Ona by s náma chtěla jezdit pořád.
Ale když jedeme na národky nebo mezinárodky tak nám hlídají děti babičky. Tvrdí že to je jediná doba kdy jim je nechám na hlídání takže se o děti skoro perou.V tom mám výhodu že mi děti pohlídají babičky, jinak bych si nemohla dovolit jezdit na výstavy.
A děti a psy se dají dohromady zvládnout. Mám to trochu rozdělené. Dopoledne když je dcera ve školce se víc věnuji klukovi a odpoledne zase holce.Když se něco učíme je podle mě lepší věnovat se každému zvlášť. Večer se věnuji psům a občas i manželovi.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 14:49
- Nahlásit
LenkaK
Candymu se to stalo venku, byli jsme na delší procházce a nebylo zrovna sucho. Nechala jsem ho lítat s Ketynkou (to je můj druhý pes - kříženec), s tou vždycky lítá jak pošuk. No a tak se mu nabalily na nohy různé větvičky listí a kdoví co ještě.
Když mu pak nějaká větvička vadí, tak si ji sám vytahuje, no a právě i s tím bordelem si vytrhal srst. Možná se mu tam nabalila i nějaká žvýkačka nebo co, protože měl nohu celou ulepenou. Myslela jsem, že mě trefí, nohu má teď jak kozí, ale snad to doroste.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:10
- Nahlásit
LenkaK
jééé něco podobnýho se mi stalo včera. Ketyna včera totálně rozškubala Candymu jeho oblíbenou plyšovou krysu z Ikei, kterou má už delší dobu a nejradši si s touto hračkou hrál, vlastně vůbec si hraje nejvíc s plyšákama. Zase na druhé straně Kety si s plyšákama nehraje vůbec, ta má svůj tenisák nebo gumové hračky. No a včera se jí ta krysa asi nějak nezdála a prostě ji rozškubala na cucky. všude po pokoji byly ty bílé chomáče té výplně. Vůbec bych neřekla, že se to do té krysy mohlo vše vejít. Když jsem to vše pozbírala a vyhodila do koše, tak Candy před ním nějakou dobu smutně ležel a asi čekal, že mu ji dám nějak dohromady. No nic musím mu koupit novou
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:12
- Nahlásit
katri
Tak to tě obdivuji, že to tak zvládáš - rodinu, psy, výstavy. Jsi dobrá.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 15:25
- Nahlásit
krecinek
Díky, tvůj Montík je taky supr, Candy si s takovými mrňousi rád hraje Trochu mi tvůj Monty připomíná Candyho, když byl štěndo.
|