Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 08:58
- Nahlásit

Verca
a trenovat sa moze aj s dvoma psami-ak to zvladnes ubehat S jednym cvicis a druhy je zatial v odlozeni.

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:02
- Nahlásit

Děvčata včera v tom krásnem počasí jsem musela hodně jezdit autem, no a jak si jedem a dávám pozor na vše možné tak jednomu kreténovy vypadl obrovský hranol s přívěsu. Samozřejmě moje reakce objet to a v tom jsem dostala smyk a už jsem dělala hodiny, zastavila jsem se až nad stráni která se svažuje dolů. Jak jsme zůstaly stát a já stále nohu na brzdě tak manžel z vykulenýma očima jen povídá seď a nehýbej se já to jdu omrknout, hned zastavovali řidiči a chtěli pomáhat, ale asi nad na my držel někdo ruku páč jsem se zastavila páru centimetrů před sjezdem tak stačilo jen otočit kola a vyjet.
To jsme šikulové!
Takže šťastní a doma v teploučku vám posíláme pac a pusu od Biška a Damiška.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:06
- Nahlásit

monka
Wau, to je super. A dogfrisbee bude asi učit Lucka, ta co má Darriho, že? Ale fakt vás holky obdivuji, to se fakt musí najít parta super lidí, aby se něco takového začalo a fakt to dotáhli dokonce, jako to máte vy. Jste jedničky!!!
Já si taky myslím,že se to nemá přehánět s těmi psy a přístupem k nim. já své psiska miluji nade vše,ale vše má své hranice a pokud z nich budeme dělat panenky, tak budou pořád nemocní tou rozhýčkaností. Pes se musí nějak vypěstovat obranyschopnost a když dospělého psa budeme furt korigovat, tak bude náchylný ke všemu. Štěně je samozřejmě potřeba hlídat, aby nenastydlo /neležet na kachličkách, fénovat mokrou srst /pokud je mokrý celý)), protože to sám neodhadne. Ale myslím, že dospělý pes "ví", co dělá.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:09
- Nahlásit

monka
Takže jde to jo? tak to je fajn. No s Pheobe to uběhat stihnu, ale s Eli nevím nevím, je to malý šílenec.

Darina1
No fuj, dobře, že se vám nic nestalo!!!! Mám z toho úplně husí kůži.

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:09 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Verca
a ten skok do naruce je asi takyto, ze http://www.dogs-fvh.net/video/06svet_mi_ts.wmv

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:10
- Nahlásit

Verca
Verunko já když k ní chodím na stříhaní tak si vždy obě dnám a ona když si obědnáva tak jen svou oběd návku na víši. To víš ona toho bere pro to svoje stádo hodně takže pro ty moje se to tam s tratí a kluci se můžou za těma konzervami užrat.
monka
Moničko to víš my nejsme akční, my jsme rozmazlení.
Pozdravujeme Luky ho a kluci mu posílají bošček.

Darina1
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:14
- Nahlásit

Verca
Verunečko a já jí mám husací (tu kůži).
Tak jak popisuješ, že je Eli torpédo tak Damišák je to samé.
Pac a pusinku Biško a Damiško.

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:15
- Nahlásit

Darina1
tak sme akcni, ale aj rozmazleni A dakujeme za boscek.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:16
- Nahlásit

monka
Moni, tam ale na tom videu nebyl výskok do náruče.... Dodívala jsem se až dokonce ale nic tam nebylo....
Ale ten pes i ta paní byla úžasná, fakt. To byla paráda se na to dívat. Jednou jsem viděla část závodu v agility na Eurosportu nebo kde a to byla taky paráda.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:17 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Darina1
Teda ti naši psi se k sobě fakt hodí. Biško miluje Phoebinku od samého počátku a tak, jak popisuješ Damiška,tak ten by se hodil k Eli. Nepodvádí doufám Biško Phoebinku s nějakou jinou fenkou, že ne?! To by byl konec jejich vztahu!

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:18
- Nahlásit

Verca
ja som dala spatny odkaz. Ale uz je opraveny.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:24
- Nahlásit

monka
Tak takhle až ne, musím se fakt mírně sehnout, je menší než ten ovčák na videu.
Já když se dívala na ty závody v tv, tak bylo super vidět, jak ti psi jsou z toho fakt nadšení a byla tam "fáze", když v polovině museli dát psa na takový výstupek do lehu a většina psů byla tak nadšená, že prostě si tam lehnout nechtěla a pořád si sedali a poskakovali i vleže. Takže i tím dost ztráceli. (museli tam zůstat ležet pět sekund).

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:27
- Nahlásit

Verca
skok do naruce robim aj ja s Lukym. Teraz uz nemusim byt ani sklonena a vyskoci. Az si zvykne, ako spravne ma skocit, tak sa nemusis sklanat ani Ty, aj ked mas maleho psa

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:32
- Nahlásit

Verca
a takto beha vitaz MS v agility 2006 v kategorii small http://www.dogs-fvh.net/video/06svet_si_296.wmv

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:36
- Nahlásit

monka
aha, ona to začala dělat sama od sebe. Přišla jsem na to náhodou, když přítel čekal se psy venku a venčil je a já přicházela a volala jsem Elinku a ona utíkala a já se trošku ohla a ona fakt kus přede mnou se odrazila a skočila. Všimla jsem si i doma, když skáče z postele, tak skáče hrozně daleko. Ne, že by seskočila dolů, ale do dálky. A když mě vítá, tak mi skáče na úroveň pasu (tam metr vysoko).
Horší je, když se "nedomluvíme", já jsem sehnutá a ona se rozhodne mi skočit do náruče a skočí mi přímo "do úsměvu". Obě máme z toho naražený čumák.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:40
- Nahlásit

monka
To je fakt paráda! Radost se na to dívat...
Elinka nám dává jasně najevo, že na výstavy fakt není, protože protestuje při jakékomkoliv nácviku na výstavu (postoj prostě neudělá ani za nic) a že to fakt cvičíme často. Zatímco Phoebe, ta se v tom "vyžívá". Tak... že by si svou budoucnost určovaly samy? Phoebe výstavní pes a Eli sportovec?

monka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:42 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Verca
Luky to robil tiez sam od seba. Ked je stastny, ze nieco dobre urobil a my sme ho pochvalili (nosil nam male elekrolety ), tak mi skocil do naruce. Ja som to vyuzila a naucila som ho skakat vzdy, ked otvorim naruc a poviem HOP.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 09:53
- Nahlásit

monka
jo, přesně tak se to snažím dělat. Říkám HOP a ona na mě někdy zírá, jako co po ní chci. Ale to chce čas... Zatím o tomhle nadání nevím moc dlouho. -ale vypadá to super, jak má dlouhou tu srst a jak skáče.

krecinek
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 12:15
- Nahlásit

Ty videa jsou fakt super! Já taky uvažovala o agility,ale ještě nevím...a je potřeba asi k tomu mít taky nejprve základní poslušnost, co? Tady myslím stojí hodina jak poslušnosti,tak agility 100kč(takže tam minimálůně 2000kč dohromady a to jen do začátku... ) nevím, jestli bych to finančně zvládla a hlavně taky jak na tom budu časově - o víkendech chci taky občas jezdit domů a všední den, kdyby to bylo, tak nevím, jestli zrovna budu mít mezeru...jinak cvičák tu je já nevím,tak 3km?(nevím,nezkoumala jsem vzdálenost)pěšky.No,ještě o tom vážně popřemýšlím, mám na to čas do března, kdy budeme očkovaný konečně i proti vzteklině.Ale moc se mi to líbí,chtěla bych to aspoň zkusit,jestli by nám to vůbec šlo a jestli by nás to oba bavilo...

Candy
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 15:00
- Nahlásit

emikami
Tak jak Deniska? Už ji máš doma? Dopadlo vše dobře?

janča
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 15:23
- Nahlásit

Taky jsem se chtěla zeptat jak vše dopadlo. Doufám, že dobře a Deniska je v pohodě.

Janik
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 15:29 - Změnil/a: Janik
- Nahlásit

monka
Ahoky Moničko!
taky teď jsem se dívala na ty videa a SUPER!!! Mám z toho až husí kůži jak je to bezvadné podívání......
Na ten tábor do Větřkovic teda nejspíš jedu. A asi se mnou pojede jedna kámoška se dvěma šeltičkama, druhá se štěňátkem Pumi(pokud ho bude mít) a ještě s nějakým psem....už se tam strašně moc těším

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 16:37
- Nahlásit

katri
ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi někdy nedělala test na granule. Jako majitelka zverimexu se asi v krmivu vyznáš, viď? Proč jsi právě zvolila Gilpu? já se na ní dívala a má denní dávku 2x větší než Nutrience a ProPlan. Jaký máš názor na Nutrienci? (to se ptala i Dáša) Díky moc.

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 18:15
- Nahlásit

Verca
Martina s ní ale na agility chodila již od 3 měsíců myslím, já ji to nedoporučovala,ale nenapadlo mě obvolat několik těchto organizací a sama se zeptat, oni jí řekli, že může a tak chodila a to si myslím, není dobré, Marti říká že zadní nožičky má daleko vyšší, i když havanský psíci to mají nírně zvednuté, myslím, že nejsou zcela rovní, nevím to ale tak jistě, neviděla jsem ještě super havaňáka bez vady, ale jsou také přestavěné, a to si Marti nyní myslí, a rozhodně si nemyslím, že štěněti by vadil pohyb, to rozhodně nééééé, ale musí to být takový pohyb dle věku štěněte a to musí tak nějak určit páníček. Schody si myslím, že asi jsou problém, vůbec jsem netušila že nemají výtah a bydlí ve 4 patře, pokud byla zvyklá tak nějak od mala chodit nahoru i dolů, také je to asi problém, jak jsem již psala, nahoru to mým holkám jde, to je nechám, když jdu dvě patra při nej.výtahu, a samozřejmě že je nechám i dolů, jsou ale již dospělé, štěně jsem vždy nesla, to jsem ale ještě neměla tolik psů, nyní naštěstí výtah fung.ale vidím že dolů jim to dělá problémy, a tak je mám na vodíku aby třeba nepřepadli, je to pro ńě prostě jistý úhel který jim asi vadí a ještě k tomu my máme schody nízké, některé baráky mají schody dost vysoké, takže asi tak.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 18:56
- Nahlásit

emikami
Marťa tady psala, že jí dolů ze schodů nosí.
A jak je Denisce?

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:03
- Nahlásit

Verca
Tak to je super, že to umí, chtěla jsem se zeptat jak si ji to učila, ale v dalších příspěvcích jsem se to dozvěděla. No tak když Elí nebude na výstavy super tak možná na agilitách ano, je to fakt super sport.
Katri již odpověděla na ty granule a myslím to, že jak Purina pro plan tak i Nutrience jsou špičková krmiva ať v nich pokračujeme. No a já bych se ještě zeptala, zda nevadí míchat obě dohromady třeba každý den. Četla jsem někde o tom dizkuzi možná na ifauně a tam psali že to dělá někdo běžně, že jim prostě smíchají dvě krmiva dohromady, třeba Purinu a Eukanubu.

Darina1
Tak to muselo být opravdu dost ošklivý zážitek, hlavně že jste v pořádku, a že opravdu nad vámi držel ochrannou ruku,jak jsem to četla , představovala jsem si to, ale asi ještě hůř snad než to možná bylo. Máš kliku to je fakt.

Ta videa jsou super, na agility moc ráda koukám, a také jsem viděla to, že si pejsek musel lehnout na pár sec.na takový ovál a musel tak zůstat bez hnutí, nebo v klidu, no a samozřejmě když jsem koukala, hlavně na to první video, jak je to úžasné tohle dělat, tak jsem měla slzy v očích, mě všechno také rozpláče, cítím z toho takovou radost, lásku a spoustu dalších krásných věcí, jak to vidím slzím štěstím, možná je to i tím, že něco takového by mě děsně bavilo, a že jsem to nikdy nezažila a také nikdy nezažiju, je to prostě ohromné, a já doufám, že při tomhle jsou psíci šťastní a ne jako ty výstavy, a to jak té dívce skočil vždy do náruče a ona se s ním poradovala , to je prostě kouzelné. Jestli se ještě jednou narodím, chtěla bych mít psi už od mládí, a dělat vše co mohu, co dokážu a vše pro to aby byly hodně šťastný, ale dříve snad ani agility nebyli, nějak si nepamatuji, že z mých mladých let něco takového bylo, nebo jsem prostě se o to ani nazajímala, chtěla jsem děti, měla jsem se a starala se o ně, no a pak už přišla nemoc, a je pak vše již jinak. Holky je vás tu hodně mladých, fakt si zkuste užívat co nejvíc můžete, ať máte na co vzpomínat, a buďte co nejvíce šťastný na prkotiny a nějaké hádky se vybodněte.No já jsem vždy sentimentální když mě něco takto dostane, no a kor dneska.

Holky děkuji vám za optání, myslela jsem , že se sem dostanu daleko dříve, ale když jsme přišli domů v 11hod. tak jsem hned začala dělat oběd, Deniska je snad ok, celé odpoledne ležela v kleci přikrytá dečkou, měla být v klidu a v teple po té narkoze, že to prý nějak snižuje tlak či co, takže nemá být v chladu. Když mě tam zavolali, že už bylo po, tak mě ještě ukazoval očičko, našel mírný zánět v jednom oku, ještě ji to začal seškrabovat,ale to se již rázem probudila, měla takové probouzecí tiky, takže jsme měli co dělat aby náhodou nespadla ze stolu, tak jem dostala kapičky, je to tím, že ji třeba dráždí oko ty chloupky, nebo se tam do očička něco dostane, nějaký prach, nebo tak, no doufám, že to nebylo z toho gelu, ani mě nenapadlo se třeba zeptat, možná to udělám dodatečně a kdyby řekl, že i tím by to mohlo být, už bych ho nikdy nedala. Já žádný zánět neviděla, ale když se hodně odhrne dolní víčko, tak je takové zarudlé a trochu opuchlé.Jizvičku jsem ani neviděla, když mi to chětl ukázat, tak jsme s ní mírně hnuli a ona začla ječet a vyvádět, prý ji to tak moc nebolí, ale je zblblá tou narkozou a neví co se s ní děje tak je prý hysterická. Takže jsme od toho upustili, pak jsme ji nandali takový ten fáč, to jakštak šlo, ale ještě jsme pod něj museli dát gázu na tu jizvu, tak jsem ji měla v náručí byla u mně jakoby na zádech a vet. ji to tam opatrně dával, ale jakmile ona něco ucítila opět začla vyvádět a hrozně mě kousla do prstu.Trefila se přesně do palce tam kde končí kůžička a začíná nehet, naštěstí mě nic neprokousla, ale tekla mi trochu krev, ale bolelo to teda dost.
Tak jak říká někdo nebo i někdo zde, tak kýla není až tak jednoduchý zákrok, já si to dle povídání představovala tak , že prostě rozříznou bříško, zatlačí ten vylezlý tuk dovnitř a prostě zašijí tu bř. stěnu která nebyla srostla a zašijí bříško, ale on mi to kreslil, moc jsem to nepochopila, ale je to daleko složitější, např. musí zjistit zda to již není přirostlé asi ke kůži , fakt nevím k čemu, přirostlé to již měla, pak musí zjistit, zda v tom tuku co byl jako venku zda v ňom není střevo vytlačené, prostě musí něco obříznout, atd. atd.takže podle mě to není zcela jednoduché jak každý říká, velké to prý neměla, ale jak to nešlo zastrčit tak to právě již přirostlo. Ještě že to máme již zasebou. Dala jsem si klec k posteli a šla jsem si po obědě také lehnout, ale stejnak jsem neusnula, chodím ji občas hladit,ale radši ji nechávám v klidu, dala jsem ji olízat mokré prsty, zatím pít nechtěla, pak jsem ji dala jednu piškotku, tam se nám počůrala na stole, jak jsme s ní manipulovali, od té doby nečůrala.Už se i prošla po bytě a vyskočila manželovi na pohovku, dělá spíše takové prudké pohyby, protože asi něco cítí, nebo si sedá na zadek, nechce ještě moc chodit, takže jí přenáším, pak se začala klepat, třeba ji byla zima, nevím, tak jsem ji měla chvíli u sebe přikrytou dekou a sklidnila se a usínala tak jsem ji opět dala do klece a je tam jako v postýlce. Ostatní holky ok, ale Emí když jsme ji přinesly, a dali do klece, tak šíleně řádila , chtěla za ní a pořád nás vyštěkávala, nyní když ji hladím a jsou otevřená dvířka, tak k ní čuchá a olizuje ji, předtím jí neustále hlídala a nehnula se od ní.Deniska měla ještě horní špičáky, sice někdo říká že se s tím nemá asi do 10 ti měsíců nic dělat, ale jí tam hodně pevně drželi a bůhví kdy by ji vypdali, a jelikož ji už bylo 7 měsíců, dohodla jsem s z veter. že je vytrhneme, říkal že to je velká piplačka, že se hlavně musí zoubek vyndat celý, když mi je pak ukázal, jsou tak maličký, štíhlý ale to co je v dásni je strašně dlouhé, podařilo se mu to vyndat celé.snad to tedy bude dobré. Ono to také není dobré, když tam má ty dva špičáky za sebou, i tím by se jí mohlo třeba hýbnout skusem, tak snad to nebude mít žádný dopad, shodli jsme se na tom, že je lepší to udělat dnes, než za další třeba tři měsíce.Takže říkal že ji spíš bude bolet paupulka, ale to bříško jistě cítí, jelikož jak jsem psala nechce moc chodit. buď běží, nebo si sedne, nebo právě vyskočila, je lepší že má klid. Nyní je opět v kleci jako mimínko přikrytá a já se stále na ní ohlížím, má otevřené očička a kouká na mě, občas je přivře , ale leží, asi ji moc dobře není. Já jsem se držela, když mi usínala v náručí, tak jsem slzela, pak jsem ji pošeptala ať se pěkně prospinká a vrátí se zas ke mně.Ty stehy prý mohou i prasknout což by dobré nebylo, snad se nám to proboha nestane, zítra to snad již bude lepší, hlavně se bojím toho skákání, to člověk tomu nijak nezabrání, doufám, že se to brzo zahojí, ale netuším jak bude vypadat až ji sundám ten svetýrek, prý se pod tím plstnatí srst, za 9 dnů mám jít na vytažení stehů, tak to bude mít celou dobu na sobě, nebudu ji moc česat, jen nožičky, prostě to co kouká. Uvidíme jak bude vypadat a zda srst zachráníme, hold by se to muselo stříhnout a výstava by musela počkat, ale doufám, že se to snad pak rozčeše, ale jestli to sundáme a bude to vše jedna žíně, tak by to bylo děs. Jsem docela dost unavená, bez nálady, a skleslá, proto mě vzalo i to video z čeho srší ta velká radost.Holky jsou hodní a neotravují ji, takže je tu klídek. před hodinkou jsem ji dala namočené pár granulí a s chutí je zbodla, říkal ať to moc nepřeháním dnes s jídlem aby neblinkala po narkoze, ale když bude mít chuť ať jí dám na co je zvyklá, no jaká bude noc, to fakt netuším, dnes jsem se nevyspala, wiki se stále vrtěla, a chtěla dolů z postele, dělala psí kusy, pak místo aby se šla vyčůrat do toho jejího psího záchůdku tak si to tam učuchala a lehla si tam, ještě že tam na noc dávám vždy čistou plínku a tak jsem si řekla, tak si tam buď, já jdu spát, pak mě probudila a byla zas v mé posteli ale jak se tam dostala to opravdu netuším. No a nyní vám sem jdu přidat nějaké fotečky, z dneška a myslím holky jsem fotila včera nebo předevčírem.Děkuji všem co nám drželi palečky, ještě je držte tak týden prosím, než se nám to vše zahojí.

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:07
- Nahlásit

-------------------------

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:17 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

katri

Tohle byl náš největší úlovek na jeden zátah

z naší strany z leva - Berýsek, Benji Jimmy, Benie, Beatrice, a naše hvězda Bella Mia

A toto jsou dva vrhy dohromady, tam je jak Deniska tak i Elinka

Když je vidím jak jsou heboučký a leskloučký, tak už se nemůžu dočkat, snad jich tady mít pár budeme, ale jaképak barvy to ví zatím sám bůh.Ale holky od příští neděle už můžeme rodit, ale radši ještě pár dnů ať počká, mě by vyhovala sobota, 10.2.2007 nebo 11.2.2007 jéé , holky zkuste si tipnout, schválně zda se někdo by trefil, možná bychom se móhli vsadit o nějakou maličkost třeba pro pejska, a vítězi poslat maličký balíček. Tak zda do toho jdete tak 4.2.2007 to bude 57.den od prvního hárání, od druhého 55.den, a třetího 53den, tak si to zkuste vypočítat, a tipnout, bude aspoň nějaká legranda.
Já tipuji 11.2.2007, během dopoledne a tipuji 4 štěnda Přidáte se někdo?

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:25
- Nahlásit

emikami
Tak to je bezva, že nebyly žádné vážnější komplikace. Fotky jsou hrozně krásné, hlavně ta nahoře předposlední...to jsou fakt dvě krasavice.
Dáši, nemyslím si, že by to mohlo být z gelu, jedině, že bys jí to tam nechtíc do toho oka dala.
Já si právě nevšimla, že by katri napsala, co si myslí o oněch granulích, takže díky.
Pořádně se vyspi, ať máš dost sil.
Mě zas skoro do breku dostávají věty typu: pak jsem ji pošeptala ať se pěkně prospinká a vrátí se zas ke mně brrrrr....mám z toho husinu.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:28 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Já tipuji 10.2.2007 Jenže ty stopro nezvítězíš, protože v lednu ti už rodit nebude.

jéééééééééééé, já vidím naší Elinku na fotce!!!!!! klasika....hezky v rohu.

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání