| Autor |
Zpráva |
Romaine
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:05
- Nahlásit
Aha Tak to mě nenapadlo... Já toho ani tolik napsat nechtěla, ale pak už to šlo samo. Snad už tu takové pření nebude...
Jak se tu řešilo chození do schodů, tak dolů Robbyho nosíme a nahoru jde sám. Má to i ten účinek, že nám nejde sám dolů, i když je dole v baráku pes a tak neuteče - bojí se. Jinde chodí třeba i ze schodů, když nejsou vysoké...
A sníh miluje. Všechno rozryje a pak tam hopká jak králík. Hlavně v těch hromadách sněhu..
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:05
- Nahlásit
bisonka
no a jakou velikost máte? Nejsi náhodu na icq?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:06
- Nahlásit
Jo a kouknite na www.bichon.wz.cz Je tam také Robby
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:25
- Nahlásit
Romaine
no ale to není tvůj Robby.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:45
- Nahlásit
Jo jo Jsem měla od paní chovatelky vzkaz na stránkách. A vám jsem to špatně napsala Také Robby = další Robby
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:51 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Verca
Tvůj příspěvek se mi také vůbec nelíbí, měla by sis ho též promáznout.Když to radíš jiným.!!!
|
katri
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:51
- Nahlásit
Ahoj holky tak konečně jsem se dostala na chvilku k PC. Musím oznámit že čočku jsme prožily bez pohromy. Nějak dobře ji ztrávili což se tedy divím ale naštěstí to dopadlo Ok. Dokonce to vypadalo že jim to moc chutnalo.
Jak jste na tom se sněhem? Také jen uklízíte a odhrnujete sníh? Dneska jsem Vám chtěla vyfotit jak naši psy na tom sněhu nejsou vidět, ale došli mi baterky, tak smůla snad zítra.
krecinek
šunka sice dietni je, ale je v ní hodně soli. Možná kdyby se Ti podařilo sehnat BABY šunku - je to šunka vyráběná pro děti. Tak ta by byla dobrá.
LenkaK
jak to dopadlo s Becky po těch chipsách?
A v místě sundání balíčku je trochu náznak vlny, ale jakmile to necháš volně a nebo vykoupeš psa tak se to ztratí. A srst se tam neláme, proto se používá ten norkový olej. Ale jestli máš 2 psy kteří si spolu hrají a myslíš si že když při hrách přijdeš o nějakou tu srst tak když by jsi to natočila tak by to bylo ještě horší protože by pes měl za co chytnout a vyškubnout víc chlupů na jednou. A ono je to láká.
Když je pes bez natáček tak mu zuby projedou mezi chlupama.
janča
Ahojky, na fotečky na Tvých stránkách jsem se byla podívat. Gwen to tam moc sluší. A z čeho všeho je ten dort?
Jinak promiň dlužím Ti odpověď na e-mail, ale nějak nestíhám.Budu se snažit to co nejdříve napravit.
krecinek
sněhové kouličky taky odmražuji ve vaně nandám si tam všechny psy a osprchuji jim packy vlažnou vodou. Pak osuším ale nefénuji. Než bych zkončila s fénováním tak by jsme šli zase venčit. A na pacičky taky používám Indulonu a osvědčila se mi s příměsí měsíčku lékařského.
A fotečky jsou superrrrrr. Je to malý ďáblík,že jo?
Verca
Saň nejsem. Nic špatného jsem nenapsala, klidně si to přečti ještě jednou.Nejvíc mě naštval výrok veterináře.
Sama jsem měla u rodičů od 12 let Jezevčíka a pak od 14 let Německého ovčáka.Jezevčík žije u rodičů do teďale bohužel Alka - NO už nežije, měla slabší srdíčko. A také jsem se musela hádat a rvát o každé dobré věci pro psy. Věnovala jsem jim veškerý svůj čas a lásku. Na střední jsem si nekupovala nic a naopak jsem si z Budějovic vždy dovezla nějaké vitamíny a pamlsky pro psy a ňamky pro malého brášku. Naši totiž zastávali názor že psovi stačí vývar, maso a těstoviny.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:54 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
žblept
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:56
- Nahlásit
katri
Promiň, nevím proč jsem napsala i tebe, asi pro to, že jsi na to reagovala, že tu Marťa píše, jak kdyby se jednalo o závažnou vrozenou vadu. Omlouvám se, změním to. asi to bylo v afektu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:02
- Nahlásit
emikami
Dáši, vůbec bych nereagovala, kdyby se tu neprobíralo něčí soukromí. Uznala jsem,ž e máš právo na to jí sprdnout, že to není vyřazující vada, ale jde mi o to, že probíráš její rodinu na veřejnosti! OK?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:35
- Nahlásit
Verca
Jo a ještě k tomu soukromí, přečti si příspěvky Martiny, a pak piš kdo mluví o soukromí jako první.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:54
- Nahlásit
emikami
Tak jak se má Deniska?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 22:01
- Nahlásit
katri
Tak dort jsem udělala z rizota, místo svíčky střívko - to ona miluje, a na ozdobu játrové čočky - ty kupuji ve zverimexu, dostává je za plnění povelů - jsou malinké a může se po nich utlouct. Dort by sežrala najednou, ale já jí nenechala, aby se mi z něho nepo......
To jsou šikulky, že strávili bez následků čočku a ani si nemusela větrat?
A díky za pochvalu fotek. Já tvé taky chválím. Kdybys slyšela holky, když ty tvé se mnou prohlíželi: "To je krásný pejsek, jéje to je šmudlinka.............
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 22:10
- Nahlásit
Romaine
Já taky nenechám Claudi běhat po schodech dolů, ona má docela krátké přední nožičky, ale to má určitě hodně bičonků, je to asi velký náraz na klouby. Nahoru běhá teď na vodítku, aby nedělala dlouhé kroky zadními nožičkami, myslím že to kazí způsob chůze, protože jí na výstavě řekli že vzadu přešlapuje. A také to má výhodu že když se vracíme z procházky tak neletí tak rychle nahoru a nemůže zakopnout, ona když to má nacvičené ta je nahoře z přízemí asi za 5sekund a to jsou opravdu trty, myslím že je to na vodítku bezpečnější, ale to jak byla plná toho sněhu nemohla ani vyskočit na schod, tak jsem ji vzala do ruky.
Já nechci nikoho urazit, ale mě nenapadá jak vše co chci napsat, mám vlastně napsat.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 23:33
- Nahlásit
Na str. 127 jsem dala fotky Claudinky jako štěně a pak dvě z nového domova krátce po té, nebo nevím jaká doba mezitím přesně byla. Až na to očičko byla Claudí krásně štěně a to neříkám jen proto že je ode mně, vím které štěně není až tak pěkné a které je pěkné víc, ale vrh c -Claudí, Carlos a Coletka byla všechna pěkná a dle standardu, to že neměla pigmentaci, se jen zapíše.všechna štěnda nemají pigmentaci perfektní, jinak měla krásnou postavičku. A co si pamatuji, ač jsem se divila , tak mý dvě známé když by si měli vybrat tak právě Claudinku, divila jsem se kvůli tomu oku, že prý vypadá roztomile a rošťácky a má krásný kukuč. Myslím, že to jsou pěkné fotky. Je škoda že se změnila, ale správnou stravou a nepřetěžováním by se to možná ještě mohlo spravit. V jednom roce je přece jen ještě štěně, jako, tak máš půl roku co dělat.Jdu spát jesli teda usnu, snad jo. na zítra budu potřebovat sílu, já vím, že si říkáte, vždyť to nic není, ale když by jste si představili že tam půjdete se svým miláčkem, tak také by jste to asi nebrali v klidu.U pejsků co jsem měla jsem zatím zažila jen dvakrát zoubky při narkoze, třetí když Bellinka měla jako maličká zlomenou nožičku, a tu nejhorší když jsme ji poslali na jiný svět. No a nyní budu zažívat u pejska 4 narkozu.Nejhorší pro mě bude až ji budu muset držet a bude mi usínat v náručí a pak ji pokládat na záda jako Britušku a máte před sebou nehybného pejska, a navíc štěně.No tak šupky do postele ono to jistě dobře dopadne, musím být také jednou optimista, a až se nám to zaléčí, budeme přivádět na svět štěňátka. Huráááá....Dobrou noc, všem spícím a dobrý jitro všem co se probudili.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:15
- Nahlásit
emikami
Dáši já ti rozumím, jak to myslíš, hlavně po tom, co jsi prožila s Bellinkou. Ale uvidíš, že to dobře dopadne. Deniska je silná holka a kýla je většinou prý "kosmetická" úprava, nejde o nic složitého. Ale to určitě víš. Takže hlavu vzhůru, budu to OK!
Já teda nevím, ale moc nerozumím tomu, že se Claudi TAK změnila? Já teda postřehla jen to, že je bojázlivější, ale o vzhledu nic, ne?
Dáši ty si myslíš, že když má pejsek dostatek pohybu, tak trpí? :O Jasně, že štěně je něco jiného, ale i na agility se už může skákat překážky od 12-15 měsíců u malých plemen a asi ví, proč to tak dali. Takže pokud je jí už rok, tak bych na tom neviděla nic zlého. Já chodím s Eli taky klidně na hodinovou procházku a tím,že je stále navolno, tak lítá jak zběsilá a vůbec mě nenapadlo, že by jí to ubližovalo. Spíš jde o skákání a schody, doma si teda sama skáče na postel a gauč, což by neměla, ale nechávám ji, myslím že to nejsou pápěrky a ze schodů dolů, pokud jdeme více pater, tak jí vždy nosím.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:38
- Nahlásit
Verca,
ako to, ze Ti 3 kg granuliek vydrzi na dva mesiace pre dva psi, ak krmis len granulami? Ked ma pes vela pohybu-dlhe prechadzky, agility..., tak by mal dostavat zvysenu davku krmiva.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:43 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
monka
néé, vydrží mi 3kg balík na jeden měsíc pro dva psy. Navíc dávám v průběhu dne pamlsky a ty jsou výživné taky dost. Elinka toho sní teda více, je to ještě štěně a je to pažrout.
Teď agility neděláme, ale budeme až na jaře.
MOje psiska taky mají tříkilovku na dva měsíce. Tohle jsem myslela, jako že JEDEN pes má balík na dva měsíce.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:47
- Nahlásit
Verca,
tak to je OK!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:50
- Nahlásit
monka
Kolik tvůj Luky snědl, prosím tě, granulí, když je ještě papkal. Mě se to zdálo pořád málo, říkala jsem si, že podle "návodu" by měly mít každá tu tříkilovku na měsíc, ale ony to fakt mají každá na dva měsíce. Phoebe, která toho tolik až nesní, tak jí dávám do misky více než dávku a nechám, ať toho sní, kolik chce, stejně toho nesní moc, ale u Nutrience se zlepšila avíce ji chutná. elinku už musím krotit.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:58
- Nahlásit
Verca,
tak Luky ma 4,9-5,1 kg, 27 cm a ked som krmila granulami (Proplan), tak dostaval 85 g na den+pamlsky, ked bol v zatazi tak 110 g+pamlsky. Ale robila som chybu, ze som mu to nenamacala, a preto bol vzdy po najedeni este velmi hladny. Teraz dostava varenu stravu, priblizne 300 g, a je spokojny. Keby som krmila granulami, tak mu ich davam vlhcene,aby sa zasytil.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:06
- Nahlásit
monka
vlhčené mi sní Eli ale PHoebe ne.... Teda já to zalívám jen převařenou vodou, to jo. Ale já dávám hlavně proto, že když jsou tvrdé, tak to čistí zoubky. Jenže teď už jim čistím zuby, takže by mohly mít i vlhčené....
Moni, ty jsi kupovala ten kartáč od KW No.3? Nepřipadá ti moc velký? já jsem koupila ve zverimexu, ale značku (nebo spíš distributor) Gimborn (za 159 kč), takový velký a připadám si s ním neohrabaná.
Jak se vůbec Lukymu daří? Co agility? V jaké třídě závodíte?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:24 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca,
uz neverim tomu, ze suche granule cistia zuby. Luky mal zubny plak, ked mal suche granule, a teraz ho nema, ako krmim varenou stravou. Neviem, cim to je, ale je to tak. Ten kartac neni velky, som s nim velmi spokojna. Este by som zniesla aj vacsi, ale tu 4 nemali. Luky je ucesany raz dva. S malym som sa trapila a cesanie trvalo dlhsie.
Tak agility je super, teraz uz trenujeme 3x do tyzdna, uz mame zaplatene zavody na pol roka dopredu, lebo vsetko sa hned obsadi. Teraz nas klub riesil problemy s pozemkom, mali sme prenajate hodiny na inom cvicisku, ale stale nam zvysovali najem, tak sme sa rozhodli kupit si svoj vlastny pozemok. Pozemok je uz kupeny, akurat sa musi obnovit travnik. Po rekonstrukcii cvicaku budeme organizovat vycviky agility, frisbee, flyballu a steneci skolku. Budeme organizovat aj oficialne zavody v agility. Na dalsie zavody ideme v breznu, stale sme v skupine A1-zatial sme sa zucastnili 3 oficialnych a jedneho neoficialneho zavodu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:33
- Nahlásit
monka
Hm, možná na tom něco bude s těmi granulemi. Možná ej to zase jen reklamní tah, protože mi to takhle řeklo více lidí (prodejci granulí).
teda to je naprosto úžasné a to jste ten pozemek koupily vy holky, co tam chodíte cvičit? Četla jsem na stránkách vašeho klubu, že si tam vlastně cvičíte samy, že? Fakt je to paráda, jak jste tam šikovné. Škoda, že nebydlíme v Olomouci. Tady mi to nepřipadá až tak skvělé...
Momentálně silně uvažuji o tom, že bych na agility přihlásila i Eli, protože to je neskutečné torpédo a fakt jí malokterý pes dohoní. a skáče hrozně vysoko a celkově je to hrozný temperament. Navíc je děsně učenlivá a učí se rychleji než PHoebe. Taky by si zlepšila socializaci, kdyby byla mezi pejsky /což je i teď, ale ne tak dlouhou dobu, jako by byla na agility).
Akorát to bude sranda, jak bych chodila se dvěmi psy na agility. Nemáš s tím zkušenosti z vašich výcviků? Jak to probíhá? Nebo je lepší tam mít vždy jednoho psa?
Emikami
Víš co umí Elinka? Skočit do náruče, heč! Jenom se trošku ohnu a řeknu hop a ona mi skočí do ruk.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:37
- Nahlásit
Tak když už se tady probírá kolik toho spapáme tak my dva kluci ráno granule ProPlan mezí tím tvrdý chlebík, potom na oběd konzervu kterou si kupují u paní Králové páč jsem zjistila, že jsou ty její konzervy hodně masité no a pak přijede paniček s práce který se začne krmit no a ti naší somráci sedí celou dobu u něho a loudí. Kdysi u nás velcí psi nesměli loudit, ale tito malí si uměli páníčka omotat kolem tlapky.
No a pak je jednou za čas zvážím a nastává doba diet, Biško má tři roky a váha se mu pohybuje od 4.90-5.20kg a Damišákovi který má jeden rok se váha pohybuje mezi 5.50-5.80kg.
Biško byl vždy ne žravec, ale co se obě vil Damišáka tak futru je.
emikami
Dášenko držíme prstíky a pacičky.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:40
- Nahlásit
katri
No,pokusím se tu šunku Baby šunku sehnat...tu normální mu teda už raději dávat nebudu.No,i když třeba jednou za čas,aby měl taky nějaké to maso Jinak máš pravdu,je to malej lumpík,ve sněhu lítá jak blázen A když se vrátíme,je to ještě horší,to doma lítá jak pošuk,jak je rozdováděný (teď s ním nemůžu chodit na delší procházky,když je takhle,tak se moc nevyblbne...) a máš vidět,když se na něho pak třeba už zlobíme,ať se uklidní-včera pořád skákal na postel,tahal nás za ponožky na nouhou,a když jsem mu řekli už dost,tak se urazil,šel si lehnout do předsíně a my si ho museli udobřovat,hrůza
emikami
Držíme palce,neboj,to dopadne dobře!!!
Jinak myslím,že mu těch 1ř minut snad nevadí,navíc se fakt na chvíli nezastaví...a tu "koupel"měl vlažnou a byla nutná,protože mu ani jedna zadní pacinka nebyla pod těma koulema vidět, fakt-to jak blbnul s tím krysaříkem...a udělala jsem to tak,že jsem mu napustila na dno trochu vlažné vodičky(nenechal mě pustit sprchu,pořád tam strkal hlavu...)no a polévala jsem mui pacinky a bříško,pak ho vysušila a trochu vyfénovala
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:43
- Nahlásit
Verca
Já chci taky agility, ale my nemůžeme páč nás nožičky nenesou a tam se běhá.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:48
- Nahlásit
krecinek
Neboj my musíme taky koule dávat pryč a já to dělám jedině ze sprchou, nebojte nejsou to panenky oni něco vydrží.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:52
- Nahlásit
Darina1
Paní Králová něco prodává? Jenom konzervy anebo i něco jiného?
To s Biškem a Damiškem je to stejné jako u nás. Taky jeden nežravec a druhý žrout.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:54 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Darina1
tak ja Lukymu davam krmenie len raz za den-vecer. Cez den dostane len pamlsky-pri cviceni. Najlepsie pamlsky pre Lukyho su jatrovy kolac a drozdi pomazanka s chlebom. Od stolu mu nedavam, ani necaka, lebo neni zvyknuty.
Verca
pozemok je sukromny, kupila ho pani Urbaskova-predseda klubu KIRICAN a ja. Trenuje nas jej dcera Veronika Urbaskova-je vynikajuca trenerka. Zaciatocnikov trenuje jej sestra-Marketa. V sobotu 13.1. sme mali vycvik s panom Grygarom a ked uz mame svoj pozemok-cvicak, tak si budeme pozyvat aj inych trenerov, hlavne kvoli Verci, aby aj ona mala trenera. Aj ja si chcem urobit kurz, aby som mohla trenovat, ale to musim byt v A2. A v srpnu ideme na agility tabor do Vetrkovic.
|