| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:06
- Nahlásit
emikami
Lenka je už delší dobu na dovolené.
Jinak...myslím si, že zdraví je přednější. Vím, že se těšíš, ale sama víš, že ti často nebývá dobře... A co pak až se zase 2 měsíce nevyspíš? To bude pro tebe záhul.
A kdyby jsi šla do nemocnice, tak kdo se ti postará o pejsky? Dcerka?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 09:11 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca
mas pravdu, Lucka foti nadherne, ma sikovneho psa, su dobri v agility, vo frisbee... Aj Lukyho ucim frisbee, ale teraz ma pauzu, trenujeme len agility a pripravujeme sa na zavody. Frisbee zacnem trenovat zase az na jar.
To fotila Lucka, ked sme trenovali frisbee
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 09:38
- Nahlásit
monka
Tak to my si jen tak hážeme s diskem.... A nevíš, jaké jsou nejlepší parametry pro bišonky? Já jsem viděla jen moc velké a tak jsem koupila takovou obruč s látkou uprostřed, lítalo to dobře, lae už je to rozhryzané.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 09:53
- Nahlásit
Verca
nas klub KIRICAN predava disky frisbee. Ak tam napises, tak oni Ti poradia aku velkost pre bisonka, mozes si aj objednat.
http://www.kirican.com/frisbee/frisbee_disky.html My mame male, ale tvrde-bilej farby (Competition standard) , ale budem kupovat male zlte (Sofflite) -ten, co ma Luky na fotke.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 10:22
- Nahlásit
monka
super díky!! Lepší je tedy ten měkký? NO a když by jsi šla na soutěž, tak ho musíš "přesměrovat" (přeučit) na ten competition standard, který má soutěžní velikost ?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 10:40 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca
ja nebudem s Lukym sutazit vo frisbee. Mekky disk je lepsi pre jeho citlivu papulku Zostaneme u malych diskov. Co sa tyka dotazov na frisbee, tak to Ti lepsie odpovedia holky z nasho klubu (Marketa, Lucka a Veronika). Oni uz boli aj na majstrovstvach Europy vo frisbee, maju uz skusenosti a vedia aj pravidla. My to mame s Lukym len pre spestrenie vycviku agility. A este chcem pristi rok s Lukym skusit dogtreking.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:46
- Nahlásit
monka
Máš opravdu moc krásné fotky, tato je velmi povedená a Luky je pěkný pejsek. Jakým foťákem fotíš ???
Verca
kdyby to bylo akutní odskočím si než by byl porod, snad by se to zvládlo.Nebo až pak po štěndech, pokud....
Musel by si vzít manžel dovolenou a být tu s nimi, a dcera by mu jen vypomohla, nebo by se nějak prostřídali, dcera má ranní a odpolední a její manžel chodí na noční , takže se nebojím , že by o ne nebylo postaráno, jen je vidím stále namačkané u těch dveří, když nejsem doma, ale co by se dalo dělat, že? Když jsem měla Belí, tak jsem byla myslím na slepáku, no také stále čekala a koukala ke dveřím, dočkala se, snad to bude i tentokrát ok. Ježíš ta Emí pořád běsní na Kamí, leze po ní od 5 hodin od rána, musím jí napomínat, dokonce i na Wikinku si dovoluje, ale je tak maličká , že neví jak se k ní má naštelovat, tak jde zase na Kamí, je zajímavé že na Britušku nejde. a pokaždé když jsme přijeli od pejska, tak běsnila na Britušku, což nechápu, přitom si ji vůbec nevšímala, tak jako ost. pejskové, kteří se semnou vítali, že jsem přišla, ale ona na ni prostě vyjížděla, až jsme ji museli dát na chvíli do pokoje o samotě. Je zajímavé že si vybrala právě ji.
Lenka je na dovolené? v tomto období? no to asi nemají dobré počasí, takže štěndo ještě doma nemá, co? asi až po, a kdy se vrátí, těším se až dají Becky na web a bude co prohlížet. Zatím papa.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:18
- Nahlásit
emikami
tak pekne fotit neviem, to fotili dievcata z nasho klubu Lucka a Veronika. Maju nadherne fotky, radost na ne pozerat.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:19
- Nahlásit
Moooc děkuji všem za gratulace.
Trvalo mi než jsem přelouskala co všechno se tady psalo.
emikami
Byli jsme na slovensku u mého bráchy. Becky doma ještě nemáme. Děti berou antibiotika a tak se bojím, aby nám Becky neomarodila. Ale už se na ni mooooc těšíme.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:53
- Nahlásit
LenkaK
AAAA tak ses nám již vrátila, no je tu vždycky víc smutno, když někdo chybí delší dobu No to já bych také radši počkala, bála bych se aby to malá nechytla, ale říká se že mají imunitu od matky, a že lidské choroby by jim neměli vadit, jenže děti by ji určitě stále muchlali, že? Já sama jsem jednou byla dost nemocná, viroza či co, a měla jsem tu asi 3týd. štěnda, strašně jsem se bála aby to ode mě nechytli, protože je mám v pokoji kde i spím a já jediná se o ně starám.No naštěstí to nechytli, takže možná na tom pravdy něco bude, ale rozhodně uděláš lépe, když pár dní počkáš. Lenko ti tvoji děti jsou také nějak stále často nemocní, že? už to říkáš min. po třetí, no Lukášek, co chodí do školky trpí dost na rýmu, a nebo to je zrovna tímto počasím, byl dlouho doma, a dnes zase vyrazil, 20.12. mají besídku, už všechny básničky sice umí, ale aby si to ještě s nima vše zkusil, moc se těším až ho tam uvidím, naposled jsem tam byla když tam měla v té samé školce besídku dcera to bude zase focení, ale má tam být narváno, maminky, tatínkové, babičky, prababičky, tetičky, a já nevím ještě kdo...tak to bude teda pěkné. Jsem zvědavá, jak to zvládne, když nám tady ty básničky říká, tak si přitom vsléká tričko, tak uvidíme co bude dělat tam.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:03
- Nahlásit
emikami
Máš pravdu jsou poslední dobou často nemocní. Asi maji oslabenou imunitu.
Becky si chci taky užívat v klidu. Takhle běhám pořád kolem dětí.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:08
- Nahlásit
monka
wau, dogtreking, jo? já myslela, že ten pejsek tě musí nějak táhnout .... no nevyznám se v tom, to je pravda.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:34
- Nahlásit
Hovno
Hovňousek
Tak tato jména jsem našla pod písmenem H. no chápete to?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:37
- Nahlásit
emikami
A kde jsi to prosímtě hledala?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:37
- Nahlásit
emikami
dobrý, no. Hovňousek říkáme kamarádovi. A ani nevím proč....nebo spíš jak si ji vysloužil (ale nepochází ode mě )
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:46
- Nahlásit
Holky prosím, mrkněte se na www.bolonskypsik.cz/x.htm . Já tám měnila barvu na oranžovou a u mě doma byla krásná teplá oranžová a teď v práci ji mám šíleně výraznou, až z toho bolí oči... vím, že je to o nastavení monitoru, ale i tak chci vědět. Aspoň zjistím, jaká jsou většinou nastavení.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:05 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca
Charakteristika dog trekkingu spočívá v následujícím: účastník - závodník - je se svým psem, opatřeným postrojem typu guard, spojen šňůrou nebo jej vede na vodítku za obojek. Po vytyčené trase se pohybují za pomoci turistické mapy dle připraveného itineráře. Pořadatelem určenou povinnou výbavu (nejčastěji se skládá z karimatky, spacáku, čelovky, mapy, misky pro psa, láhve na vodu, krmení a jídla) může nést v batohu na zádech, či část uložit do speciálních psích batohů. Na zdolání trati vedené volnou přírodou bývá určen maximální časový limit. Pochody mohou být buď na více kol nebo s možností v průběhu bivakovat.
Barvu mam peknu oranzovu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 18:47
- Nahlásit
LenkaK
http://mujweb.cz/www/aron-carys-gabina/H.htm
našla jsem to zde - ta jména.
Verca
No já bych neřekla že ta barva řve, já ji mám takovou sytou, ale že by mě řvala do očí to ne, ale mám stažený dost monitor oproti jiným lidem když k nim přijdu, těm to zcela bliká, no děs.Akdyž jsem se kdysi podívala na svůj web, tak jsem měla takové tm.modré kostky, a u nich to bylo zcela černé.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:29
- Nahlásit
Verca
jojo na mejlik čekám
ta barva je dost výrazná...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:54
- Nahlásit
Verca
U mě je ta barva pěkná, já bych ji tak nechala.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:12
- Nahlásit
Verca
tak som Ti zistila, ze na zavody frisbee mozes aj s malym diskom-oficialne danym, ten co predava okrem inych aj nas klub. Uz je oficialne schvalene pouzivanie mensich diskov pre male plemena. Dievcata mi povedali, ze vsade tam, kde sutazili, tak sa nemohli pouzivat disky JAWZ, lebo su tazke a maju ine letove vlastnosti. JAWZ je tuhy a odola zubom, je dobry na cvicenie, lebo inak by ste museli kupovat stale nove, ked pes ich kouse.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:37
- Nahlásit
http://www.reflex.cz/Clanek22454.html
Co jsem si přečetla opět další článek, opravdu asi čipovat štěnda nebudu. Zůstanu při tetování i když je to jistě též nepříjemné, ale rozhodně jsem o tom nikdy nic neslyšela nebo nečetla, že by to mohlo něco způsobit.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 18:26
- Nahlásit
emikami
Ty myslíš, že je nepříjemné to tetování nebo čipování? Moc jsem tě nepochopila.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 20:00
- Nahlásit
Chystám se Claudi koupit létající talíř, ale netuším jak se ho naučí chytat.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 22:24
- Nahlásit
LenkaK
Lenko, vždyť jsem to napsala zcela jasně, nechápu , čemu nerozumíš, už jednou jsem zde dala odkaz na článek, který již někdo četl, jak štěně zemřelo po čipování, bylo to ale vinou toho že mu dali čip pro velké plemeno. Nyní tento článek pro malá plemena a čipování zrovna také není ideální, už jsem slyšela i od jiných lidí, že to může putovat, pak se to zase musí hledat, přitom mě vet. říkal když jsme tu tetovali, že čipování je bezbolestné a vše v pohodě, tak jsem myslela že budu asi příště čipovat, ale asi nebudu, bála bych se že štěně by mohlo zemřít, a nebo by mohlo to dělat problémy novým majitelům, jak bych jim pak vysvětlovala, že to je čipem, např.
Tetování prý nebolí, prý je to spíše pro ně stress. , tak jako když navštěvují veterinu zvířata, kteří se tam vyloženě bojí a třesou se, pro mě je tetování opravdu muka, ale za chvíli o tom štěnda neví, a nikdy jsem neslyšela, ani nečetla že by kvůli tetování štěně zemřelo, či mohlo mít nějaké problémy, a také nemá co putovat, fakt je to pro mě hodně nepříjemná věc, nejradši bych u toho nebyla, ale to bych těm mrňouskům zase nemohla udělat no ale jásně v minulém příspěvku jsem napsala, že asi opravdu čipovat nebudu a zůstanu při tetování, atd. takže nevím proč si to nepochopila, takže pokud by si ještě nevěděla, takže zůstanu u tetování pokud to půjde, i když nyní už je v klubu povoleno buď čipování nebo tetování, ale musí být celý vrh buď načip. nebo nat. nesmí být jedno tak druhý onak, ale radši přežiju ty muka s tetováním, než abych stále myslela na to , jestli náhodou ho tam ten čip netlačí, zda dostali tu správnou velikost, zda jim to nezačne hnisat, zda se nerozhodne čip cestovat, zda zůstane tam kde má. Fakt nechápu co si to ti lidé pořád vymýšlí. Je fakt že např. naušnice na břiše u pupku také se o tom říká že to není zdravé, že to může něco narušit a pak by mohla mít žena problémy jisté, dál to nebudu rozepisovat zde, ani to sem nepatří, jak to je s dírkama v uších, to netuším, ale prostě čip ne.ne.ne. dokud to nebude povinné tak ne. A fakt bych chtěla vědět když by štěně po čipování zemřelo, kdo by mě vynahradil jeho finanční ztrátu, např. kdyby se zjistilo že to bylo čipem, zda by se to tedy přiznalo. Znám ale paní, která čipuje i tetuje v jeden den štěnda a zatím vše bez problémů. Nerozumím tomu, ale vždy když se o něčem píše nebo mluví, vždy na tom je něco pravdy.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 09:56
- Nahlásit
Tetování prý nebolí, prý je to spíše pro ně stress.
Tak to bych neřekla, že je nebolí... To je jak kdyby jsi řekla, že kupírování nebolí(o kterém se taky říká, že to bolí jen chvilku). Štěnda to přebolí to jo, ale že by je to vůbec nebolelo, to si nemyslím. Kdyby jsi hledala, tak určitě taky najdeš nějaký srdcervoucí článek o tetování. Ale kupírování je zase zbytečné, což o tetování se říct nedá. Víš, kdyby se člověk měl řídit vším, co přečte, tak nic moc neuděláme a tím, že se o čipování tolik zajímáš, tak nalézáš i tyto články. Pokud svému veterinářovi důvěřuješ, tak proč bys to nezkusila? Vždyť tolik psů má čip a nic se nestalo. Stejně mám pocit, že časem to bude nutnost...
Ale tetování mi připadá praktičtější (neputuje po těle, nemusí se "číst"..), hlavně pokud je čitelné. Některá jsou tak nečitelná, že je to děs a byla to zbytečná bolest pro štěně.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 12:41
- Nahlásit
Verca
Verčo já se o čipování nezajímám ani o tetování, já na tyto články narazím náhodou, a pokud narazím je to o čipování. Nevyhledávám tyto články, jestli sis to tak myslela.
Říká se , že tetování je nebolí, že je pro ně hlavně stress to, že se musí tak přidržet, že namají volnost žádného pohybu, což je stresuje, nemyslím, že by je to nezabolelo, ale bohužel to také nevím, zrovna tak ani ty ani nikdo jiný neví, že i když je pejsek v pořádku že přesto tam ten čip necítí, tak jak v článku bylo napsáno. Co když to tam stále vnímá, něco jako nepříjemnou věc, kterou dostal ani si o ní neřekl, ale časem si na tu věc zvykne, že je to vlastně součást jeho života, možná to opravdu cítí, ten čip, ale prostě se s tím sžijí, jako kdyby ti někdo , asi řeknu blbý příklad nyní mě nic jiného nenapadlo, zašil pod kůži třeba knoflík, no tak to tam budeš stále cítit, ale jelikož s tím nebudeš moci nic dělat postupem času ti to sice bude stále vadit, ale smíříš se s tím, protože to tam prostě musíš mít, ale budeš mít pocit, že bys to nejradši servala pryč, ale zase když to takto popisuji, tak si myslím, že by se psi mohli na tom místě třeba dost drbat, kdyby jim to tam vadilo.Na tyhle věci odborník nejsem, kolikrát jsem se bála, aby se se štěnětem něco nestalo při tetování, tak jak chuduci řvou, tak aby je to prostě neporazilo, no zatím jsem neslyšela že by někdo tetování nepřežil, ale o čipování se to říci nedá. Možná to jednou povinný bude, a možná také ne, třeba od toho opravdu odstoupí, co člověk ví.
Některá jsou tak nečitelná, že je to děs a byla to zbytečná bolest pro štěně.
Ano to máš jistě pravdu , že spoustu čísel jsou nečitelná, také by mohli vymyslet něco jiného, už jsem zaslechla také že se tetuje, jako tužkou, nevím zda to je jen u plemen která jsou tetovaná do třísel, ale nějakou tužkou by mě to přišlo teda fakt příjemnější, když vidím ten stisk těch kleští nedovedu si představit, jak hluboko ty jehličky vlastně vlezou a jakou bolest jim to způsobí, je ale fakt, že se štěně otřepe, a za 5 minut o tom vůbec nevím. Myslím že trpím daleko víc než oni, a oni trpí jen jednou a já dle toho kolik je tu štěňat na tetování,fakt to pro mě je nepříjemný zážitek, ale co se dá dělat, ale čipu se fakt bojím.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 12:44
- Nahlásit
emikami
Asi jsem natvrdlá. Tak promiň.
My jsme Belinku čipovat nechali v asi tak v roce. Bylo to úplně vpohodě. Ani nekňukla. Vet. jí píchnul jakoby injekci. Čip jí necestuje. Má ho pořád na stejném místě. Dá se nahmatat jako zrnko rýže.
Já si myslím,že záleží, kdo ten čip píchne. Když je to nezkušený veterinář tak to určitě může bolet. Ale taky bych řekla,že problémy můžou být i s tetováním. Klidně se může dostat do místa tetování nejaká infekce a může to začít hnisat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 14:19
- Nahlásit
emikami
že je pro ně hlavně stress to, že se musí tak přidržet, že namají volnost žádného pohybu, což je stresuje,
No a proč tak zaječí? Aspoň tak jsem to viděla v jednom dokumentu... Pro psa je jedno z nejcitlivějších míst ucho a když mu tam zajedou jehličky, tak ho to přeci musí bolet! Když pes má posunutý práh bolesti, tak někdo trestá tak, že je štípne do ucha, že to jediné je bolí - viz. pittbul, AST apod. Ale to, že o tom za pár minut neví, to věřím, jen se mi nelíbí to, že ti někdo řekl, že je to nebolí. Kdo ti tohle řekl? A jak se chovají tvá štěňata, když je veterinář tetuje? Jen se cukají? Já teda nevím, jak malé štěňátka, ale když držím svoje holky a nechci je pustit, tak se cukají, ale neječí.
Taky si myslím, jako Lenka, že pokud to veterinář umí, tak by se to povést mělo - to čipování.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 14:31
- Nahlásit
Verca
Ano Verunko, my taky štípeme do oušek, neb na našeho prdlouše nic jiného neplatí, když zlobí přespříliš...naštěstí se Tessinka už náádherně zklidnila, ikdyž venku teda dokáže řádit pěkně.
Co jinak, zas bych mohla něco napsat, co..
|