| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:35
- Nahlásit
Odstraňte si mezeru mezi slovem - nohama - po překopírování.nejde to změnit.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 22:52
- Nahlásit
Ahoj
Nebyla jsem tady už dlouho, ale pravidelně si vaše příspěvky čtu. Teď se tu probírá tema, které "pálí" i mne a to je hárání. Stejně, jako bišonka mám doma holčičku bišonka frize, bude jí brzy 10 měsíců a nyní hárá. Už ale asi budeme brzy končit, ve středu to budou tři týdny, co začala. Taky se změnilo její chování, jak píše bišonka, je ale daleko klidnější a mazlivější. Nestalo se ještě, že by na mne někdy zavrčela, nebo jiným způsobem si dokazovala svoji dominanci. Je jenom taková zamlklejší, klidnější, ale poslední čtyři dny venku pěkně proháněla pejsky. Dokonce se mi stává, že i když jdu bez ní, tak za mnou pejsci běží a skáčou po mně. Jestli se chcete na Betynku podívat, jukněte na www.betynka.wbs.cz , už jsem tady jednou adresu nechávala, je to už ale dlouho, tak je to pro ty, kteří už určitě zapomněli. Bambinka od bišonky mi Betynku moc připomíná, mají stejný rošťácký kukuč. Teď, během hárání, jí začala trochu víc slzet očička, ale prý se to zase upraví, tak jsem zvědavá. Zatím jsme s tím neměli moc velké problémy. A co Bambi, ta už bude také pomalu končit s háráním, že? Teď jsme se tu rozháraly ve velkém počtu, holky od emikami také hárají, no, pro mne je to nová zkušenost, měla jsem před Betynkou pejska.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:15
- Nahlásit
Přikládám fotečku Betynky
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:55 - Změnil/a: Betka
- Nahlásit
a ještě jedna fotečka
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 17:13 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Betka
Nestalo se ještě, že by na mne někdy zavrčela, nebo jiným způsobem si dokazovala svoji dominanci.
To že na Bisonku pes zavrčí neznamená, že je dominantní. Phoebe na mě taky vrčí, když si chce hrát, je to potřeba rozlišovat. Možná jsi to nemyslela tak, jak jsem to pochopila já (že když pes zavrčí na pána, tak je dominantní), ale na tohle jsem u bišonků dost háklivá, protože to nemají v povaze, ale jasně že je to pes od psa.... Navíc Bambinka je spíš submisivní ajko moje Elinka. takže o dominanci nemůže být řeč.
hrozně se mi líbí ta první fotka, jakoby se tam smála...
emikami
No já myslela, že jí to budeš čistit tím gelem, co ti poslala Raja...že kvůli tomu ti to posílala a navíc ses dost vyptávala na to, jak se to používá, tak sjem myslela, že je to aktuální a že chceš Denisce čistit kolem očiček.
U boloňáků se to taky může vystříhávat. Oni mají na čumáku krátkou a vlnitou srst...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 22:46
- Nahlásit
emikami
Už nám došly ty granule, děkujeme. Už se chystá pro Vás dárek na Vánoce.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 09:47
- Nahlásit
Betka
Ahoj, Betynka je nádherná ! Kdybych nevěděla odkud ji máte, myslal bych si jestli nejsou s Bambinkou příbuzné
Bambinka už má taky třetí týden hárání a už končí. Taky te´d trochu míň papala.. To vrčení opravdu bylo takové jako hrací, nebo někdy i žalostné, jako by ji něco vadilo (už jsem to tu s Verčou probíraly a možná to bylo tím že od přírody je nastavena na v určité chvíli dělaní štěňátek a místo toho panička pejsky odháněla ). Ona jinak nevrčí, je spíš fakt takový mazel.. Ikdyž je pravda, že někyd si chce dokázat, že má pravdu Maximálně zavrčí, když si s ní sestra hraje na pejska přeahujou se o hračku
My jsme předtím, měli fenku, ale venku, takže ono je to teď rozdíl mít pejska doma, člověk všechno víc vníma a zkoumá a vidí
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 09:55
- Nahlásit
emikami
Koukalajsem na to video... No je to smutné.. Těžko říct jesltli je to správné... Kdybych si byla jistá, že pejsek tou chůzi po dvou nohách nijak netrpí, určitě bych stála za tím necha ho žít. Ale co když mu to způsobuje nějaké obtíže a třeba mu to i zkrátí podstatně život... Každopádně právo na život má a jak bylo vidět ostatní pejsci jej určitě jako handicapovaného nevidí. Už jsem četla podobný příběh a pejsci nevnímaji tělesné vady jako lidi. Spíš jde oto jestli ho to nebolí nebo tak...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 12:45
- Nahlásit
bisonka
Já myslím že ten pejsek když se tak narodil tak mu to nevadí. Stejně jako člověk který by měl 4 nohy a nepřemýšlel nad tím. Když by se tak narodi tam mu to asi přijde normální.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 12:55
- Nahlásit
Verca
Raja mi to posílala, ano, sice jsme mluvili o Denisce, ale také o Kamí, a na Kamí jsem to chvilku vyzkoušela, ale ona to tam skoro nyní nemá, protože to má vystříhané, ale trochu to tenkrát pomohlo. Na Denisku to zkoušet ještě nemám, psala to i ta paní od té firmy, kde jsem se jí ptala, jelikož to nemá přijít do očí, tak by se to mělo dělat pejskům až tehdy kdy ji chlupy do očí nepůjdou, že se dají dobře svázat, ale i když udělám Deny culíček, tak je za chvíli v tahu, takže to na ní ještě nezkouším, bojím se aby ji to nepřišlo do očiček.
MartinaClaudi
To jsem ráda, že to došlo ok, a nemáš zač.
bisonka
Je to smutné, ale tím že nechali pejska žít, si myslím, že z toho chtěli udělat nějaké šou, no já bych rozhodně takově štěně žít nenechala, a také by si ho těžko někdo koupil nebo vzal, a vůbec bych nepřežila to, že bych stále měla na vědomí že nemá plnohodnotný psí život.Vím, že na život má právo každý, ale když se narodí takto postižený, myslím, že není dobré ho nechat žít, pejsek žije asi spokojeně, ale opravdu nikdo neví, co cítí on, a jak vidíš dostalo se to jistě i do televize nebo nějakého programu, no prostě rarita, tak nyní jsou slavní že mají pejska jen s dvouma nohama. No tím bych se fakt nechlubila, je to trochu i legrační když to člověk nebere vážně, ale já nejsem pro tyhle věci, kladu si otázku- když se takový narodil, buď těm lidem, nebo si ho vzali, co vlastně od toho očekávali, vždyť nemohli vědět že se naučí chodit po dvouch jako člověk, bylo to maličké štěně, s čím vlastně počítali, no já bych spíše myslela, že chodit nebude moci vůbec, no tak nevím. Snad ho to nebolí a je spokojený.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 15:53
- Nahlásit
bisonka
Když jsem viděla poprvé Bambinku, tak mi taky hrozně Betynku připomínala. Náhodou jsem stránky našla na www.bisonek.cz , občas si je tam chodím prohlížet.
Betynka už bude taky pomalu končit s háráním, jak jsem už psala, tak se hodne zklidnila, jinak je dost velký živel, je hodně temperamentní, ale mazel je taky obrovský a dokonce už začíná i poslouchat, což je velký pokrok. S tím vrčením jsem to asi špatně napsala, víš, měla jsem před Betynkou kokra a to je úplně o něčem jiném. Ten si dokazoval svoji dominanci celý svůj život, někdy na mne i dost zle zavrčel - prostě kokr, taky se hrozně rád pral s ostaními pejsky. Tak jsem pořád překvapená a udivená z toho, jak jsou bišonci naprosto neagresivní a mírumilovní. Samozřejmě, že při hře na mne taky vrčí, když se třeba o něco přetahujeme a tak, ale to je v zápalu hry a jen tak z "legrace"
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 19:07
- Nahlásit
Betka
přesně tak souhlasím s tím vrčením. Bišoncí jsou zlatíčka...
Na bisonek.cz má stránek hodně bišonků taky tam chodím koukat Já pořád koukám na net, protže studuju v Praze a tak nemůžu být s naší Bambinkou příliš často... Ona je doma s mamkou a sestrami a vždycky mi je po ní strašně smutno... Ty jsi odkud? Já z Českého Těšína..
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 19:09
- Nahlásit
emikami
No máš pravdu, a můžeme jen doufát že je pejskovi v rámci možnosti dobře a neslouží pouze jako atrakce...
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 19:36
- Nahlásit
bisonka
jsem z Prahy, dívala ses na stránky? Nechávala jsem tam adresu.
Nedivím se, že ti Bambinka chybí, bez Betynky bych nevydržela ani den. Když nejsem doma třeba 2-3 hod., tak už se na ni vždycky hrozně těším
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 19:48
- Nahlásit
Betka
Jo, já jsem trdlo Ale máš tam jen Praha ne?
Jo a přidala jsem si tě do ICQ, někdy jak budeš online tak můžem pokecat.. (jsem cheryn - věra
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 20:23
- Nahlásit
bisonka
Tak jsem si tě také přidala do kontaktů, tak zda to tam najdeš, tak mě autorizuj, zda ti to nevadí
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 20:35
- Nahlásit
bisonka
Přišla mi žádost o autorizaci, ale cheryn mi nic neříkalo, tak jsem nevěděla o koho jde. Potom mě napadlo, jestli to nejsi ty, podívala jsem se sem a je to jasný. Takže jsem tě už autorizovala a ráda si o našich holkách pokecám...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:17 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Ahojte,
tak aj ja prispejem aktualnou fotkou Lukyho. Cez vikend sme boli na spolocnom vylete s clenami nasho klubu agility, pocasie bolo nadherne. Doma sme vytahovali kliestata z nasich psov. To je Luky v polovici vyletu-po 10 km.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:30
- Nahlásit
monka
Ten je nádhernýýýýý! A to myslím fakt upřímně a bez nadsázky. Je nádherně ostříahný, moc se mi líbí! A hlavně ty šťastné kukadla.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:37 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Verca
dakujem za pochvalu. Ma kratsi-sportovejsi strih. Luky nebol ucesany, necesala som ho uz tri dni, normalne cesem kazdy den, ale vecer nestiham, lebo sme dlho na prechadzke-cca 2-3 hodky, a ked sa vratime z prechadzky, uz sa mi ho nechce cesat. Na prechadzku chodime pozde vecer. Ale myslim si, ze Lukymu je to jedno
|
monka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:41
- Nahlásit
Verca
dnes som utratila za psa 1500 Kc, zaplatila som 2 zavody v agility na pristi rok, kupila som pre psa drstky, hovezi srdce a kruti odrezky a nezostalo mi ani na chleba pre nas na veceru. Ale za ten Lukyho stastny usmev to stoji.
Ty este varis pre psov?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:48
- Nahlásit
monka
Hlavně, že má co jíst Luky! My taky jeden měsíc neměli pořádně co "do hu*y", ale hlavně, že psi měli drahé granulky. Ne už nevařím. Phoebe z toho průjmovala a teď máme Nutrienci, ze které ze začátku taky,ale teď už v pohodě. Rozhodila jsem jí těmi změnami (nenavázala jsem na ty předešlé granule) zažívání a nějak jí to celkově nesedlo, ale teď už to je v pohodě.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:23
- Nahlásit
emikami
Taky jsem si tě přidala do kontaktů, ale nevím jeslti má to správné číslo, když jsem tě dala vyhledávat tak mi to našlo 2 různé emikami...
monka
Opravdu krasavec
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:47
- Nahlásit
monka
Luky je opravdový krasavec a na té fotce vypadá hrozně moc spokojeně. Ten jejich usměvavý výraz je naprosto neodolatelný To se mi na bišonkovi právě tak moc líbí a nejen to
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 17:39
- Nahlásit
bisonka
To nevím, zatím si stále nepřipojená, mě to teda aspoň tak ukazuje, zda mám já tu správnou cheryn. já mám číslo-471 394 803.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 18:00
- Nahlásit
Holky nekrmíte někdo Acanou? Mám balení 1,5 kg (130,-) kuře s rýží nenačaté a chtěla bych ho prodat - aktivní babička... A asi i Purinu pro plan losos a rýže. To je 800 g (104,- prodám za 80,-)A asi 50g Robby snědl, ale moc mu to nejede.. Tak kdyby byl zájem...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 19:58
- Nahlásit
Jéééééé já jsem našla fotky Lukyho na stránkách jedné slečny, která hrozně krásně fotí a má taky nádherného psa (choďáčka). chodím na její stránky často a v novinkách má výlet a v něm fotky i Lukyho! http://www.darri.xf.cz/
Jsou krásné a Lukymu to moc sluší.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 19:59
- Nahlásit
emikami
tak už jsem si tě tam přidala, tak snad teď správně
Verca
připomenutí: mejlík
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 20:06
- Nahlásit
bisonka
já vím. Pošlu ho co nejdřív.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 22:50
- Nahlásit
bisonka
jojo. už je to ok. Dcera mě to tady zorganizovala.
Tak holky , máme nakryto, zda úspěšně nebo ne, uvidíme snad takza 30 dní. budete mi držet palce? měli se k tomu teda fakt oba, ale dnes to bylo na půl hodinové spojení, takže jsme se už pak nemohli pořádně hýbat. Jsem sama zvědavá, buď to vyjde nebo ne, a jestli ne, jeden plán by tu byl. pobyt v nemocnici, takže se uvidí. Chtěla bych aby to vyšlo, ale zároveň si říkám, že tehlekrát by bylo prvně kdyby mě to ani moc nemrzelo,aspoň bych si udlala čas také na osobní věci. Samože jsem nemusela nakrývat, si třeba řeknete, když já se ale vždy tak těším. Teda ale bylo by to písmeno F, a to se mi moc nelíbí, že se dá nějaké písmeno přeskočit.
LenkaK - máš rozbitý počítač???
|