Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:58
- Nahlásit

Verca
Jojo teď jsem si ho přečetla a hned ti i odepsala tak můžeš kouknout Já teď jdu ještě učit a večer se tu zase stavím...

emikami
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:20
- Nahlásit

Verca
Ani o tom nevíš, ale určitě poslední dobou přispíváš ke zlepšení dobrého zdraví, k tomu je přece zapotřebí smích, a já když si přečtu vždy nějaký tvůj příspěvek, tak se opravdu musív vždycky usmívat.Díky. jen tak dál.

Nemyslím, že by se tu řešilo stěhování mého bytu, to je opět tvůj výplod fantazie , já jsem to zde jen konstatovala, že jsem grogy ze stěhování. no a dnes mohu konstatovat, že jsem grogy z rehabilitace a také mi nějak cuká v zubu. blbý co?
a co vy, vy jste celé, dobře naladěné a nic vás nebolí???

bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:39
- Nahlásit

emikami
s tím zubem to je nepříjemné, věřím... No bolesti fyzické nejsou ale psychické docela jo.. Je konec semestru a s ním hromada seminárek a písemek a chuť k učení veškerá žádna...

Jo a napsala jse ti mejlík

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 18:36
- Nahlásit

emikami
já když si přečtu vždy nějaký tvůj příspěvek, tak se opravdu musív vždycky usmívat.Díky.
a vo to de. Nemáš zač.

že by se tu řešilo stěhování mého bytu,
no tak jsi tu popisovala stěhování bytu, což nepatří moc k pejskům. Ale jak jsem napsala...nevěděla jsem, že chcete řešit přes mailíky tvé bydliště, ale bišonku a její Bambi.

bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 19:27
- Nahlásit

Když už je řeč o Bambi, nemůžou ji ještě v 9 měsích růst ještě nějaké zuby? je teď strašně nervózní a pořád něco kouše...

emikami
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 22:14
- Nahlásit

bisonka
Já si myslím, že by ji ještě klidně v tomto věku nějaký vyrůst mohl, zkus je spočítat jestli už má všechny, ale ona je všechny mít ani nemusí, takže bys to asi nepoznala, ale myslím že klidně by jí růst ještě mohl.
Mejlík jsem ti již poslala, snad ti dorazil.

Verca
Opravdu - vo to de ? fakt? tak to je prima

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:04
- Nahlásit

bisonka
Anebo s ní lomcují hormony a chtěla by TO a nemůže. Vždyť přece hárá. Ale určitě jí ještě zub růst může. To každopádně.

bisonka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:43
- Nahlásit

emikami
jakmile budu doma tak spočítám, nebo řeknu mamce ať spočítá...

Verca
No je to možné Dneska mi mamka říkala že se na náměstí nemohli zbavit jednoho pudlíka, pořád za nima běhal a samozřejmě Bambi neprotestovala.. potvůrka jedna

emikami
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 12:04
- Nahlásit

Verca
Verunko, co tam s tím děláte, jak dlouho budu koukat místo na Fíbí a Elí na toho zeleného ufouna, vždycky se ho až leknu

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 15:02
- Nahlásit

emikami
Bohužel není času. Musí se to předělat ručně, já to zkoušela, ale moc to nešlo, tak čekám na Peťu. ale když si zadáš www.bolonskypsik.cz/x.htm , tak tě to hodí přímo na úvod a pak si můžeš klikat jak chceš.

emikami
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 17:25
- Nahlásit

Verca
Tož si to nemohla napsat hned ?

Cos to tam chytla za d....v té návštěvní knize, proboha....

jaký je rozdíl mezi tímto sm. a tímto sm. jsem z toho jelen občas s těch smajlíků a další....

Romaine
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:18
- Nahlásit

Ahoj holky!
Tak mám chvilinku čas... Napřed chci pogratulovat Lence k dalšímu budoucímu pejskovi! Samozřejmě ti hrozně závidím!
A vám všem co máte víc pejsků, ale já sem ráda alespoň za toho jednoho, protože to je stejně ten největší miláček..
Poslední dobou vůbec nestíhám. Vždy si to tu jen přečtu a hned zase padám, někdy ani nestíhám číst vše.
Jen vám prozradím, že od neděle sem bude právoplatně patřit další člen Bišonek frisé! Ale ona se sem samaurčitě přihlásí. Jsem ráda, že tu bude o jednoho frisáčka víc. A je fakt nádherný!

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 22:22
- Nahlásit

Romaine
Ahojky!
tak to jsi mi teď udělala radost dalším frizáčkem mezi námi
JInak já to teď taky vůbec nestíhám číst a ani psát, takže vůbec nic nevím o Lenčiném novém pejskovi...tak pokud by mi to tady někdo ve zkratce napsal
Jo a jinak jsem dostala k Mikulášovi Kinder vajíčko, které jsem si nechala ležet na koberci a teď s ním (jako se zabaleným) přišel Adny za mnou. No měl ho celé v tlamičce a chtěl si hrát sem byla z toho hotová

emikami
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 23:07
- Nahlásit

Janik
jukni na str. 145 tam se i dočteš zajímavého čtení, krom fotky nového přírustka do rodiny LenkyK.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 07:22
- Nahlásit

Cos to tam chytla za d....v té návštěvní knize, proboha....
Ani se neptej. Vím, kdo to byl a dělal si srandu. Aspoň je tam nějaké spestření . Dokonce jsme nakousli i péči o srst. viz. blechy.

janča
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 14:59
- Nahlásit

Hele holky nová fotečka Gweny.

18.12. jí bude 11 měsíců

janča
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 15:02
- Nahlásit

A ještě jedna!

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 16:44
- Nahlásit

LenkaK
Tak už se staráš o miminko, na straně 147 ses ještě ani neobjevila, v případě kdy si mimí přivezete domů, no to bude mít Bellinka moc velkou radost, a Becky bude mít komu rvát chlupy.
Kamí už také hárá, takže u náse je lesbická schow, je to děs, co ty holky všichni dělají, Emí chce pořád drbat nad ocasem, už se těší na pejska, pořád mě otravuje, leze po mě, a chce drbata a drbat, když ji podrbu a poplácám po zadku, je tak nadšená, že mi skáče po hlavě, tak si to tady užívám, kamilce nastavuje prdelku, ta zase dělá ze sebe pejska, emí ale na ní vrčí, přitom drží, no je tady pěkný blázinec, Ještě že má Brituška hárat až příští rok, ale Verčo těm našim holkám bude již půl roku také to můžeme již očekávat kdykoliv.

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 19:55
- Nahlásit

emikami

No tak by jsme se tady mohli přejmenovat na Bišonci - háravky
Jsi zkušena chovatelka, tak se tě chci zeptat jeslti holky při hárání jsou i takové zlobivé... Jak jsem tu psala o tom zubu, tak mamka říká, že to nevypadá, že by ji tam něco rostlo (já to nemůžu zkouknout, takže dělám monitoring přes mamku ), no ale prý je teď Bambinka úplně jiná, chvíli něco zuřivě kouše, pak furt leze po mamce, štěká na ní, někdy i vrčí je jakoby celá nervózní.... No a ani e jí te´d nelíbí moc venku, leda jak uvidí nějakého pejska tak chce za nim běžet... Je možné, že je teď doba kdy je plodná a tak od přírody chce pejska, ale když ho nemá tak je taková šílená.. ? (pro informaci, dneska jsou to 2 týdny co začala hárat..)

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 19:57
- Nahlásit

Verca
A co vy, jak to hárání zvládáte?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 20:21
- Nahlásit

bisonka
dva týdny, to by se dalo považovat za nejlepší období při hárání. Určitě je nervózní z toho. Phoebe první hárání taky celkem "nezvládala", ale ona spíš byla hrozně skleslá, psům se vyhýbala, až na těch pár dnů.... pak měla tu falešku. No byl to docela děs. Teď je to lepší, jen je pořád smutnější.

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 21:26
- Nahlásit

Verca
No jo no, člověk by těm potvůrkám chtěl tak pomoct, ale když pořádně nevíš co je štve tak to jde těžko...

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 21:37
- Nahlásit

bisonka
Myslím, že nejlepší je zrovna u tohoto nechat tomu "volný průběh". A hlavně hlídat a trochu je sledovat.

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 21:48
- Nahlásit

bisonka
Nemám ráda, když někdo o mě říká že jsem zkušenná chovatelka, je spoustu věcí co ještě nevím, a jak já říkám, člověk se učí celý život, nemyslím to nijak zle, jen opravdu nejsem zkušenná, a i kdybych fakt byla, stejnak bych tohle napsala, protože si myslím, že se vždy něco najde co člověk buď neví nebo neumí, atd. nevím , asi se bojím chvály.No ale nyní k těm háravkám, jak jsem psala, u nás je to fakt děs běs, když je více psů, tak po sobě lezou, někdo vrčí, někdo zase nastavuje, k tomu se přidají i ti neháraví, dokonce i Deniska naskakovala na Emí a Brituška také, takže období hárání u nás je docela zmáhající, a jsem ráda, když uplynou 3 týdny a je po všem. Když fenky hárají poprvé, aspoň u nás to tak bylo, že jsou prostě jiné, a také každá fenka to prožívá jinak, jedna na tebe kouká smutnýma očima, jakoby si říkala, paničko co to má znamenat? je smutnější, více mazlivější, některá i méně žere, je to prostě pro ně hormonální změna, tak jako když fenka prvně rodí, také je to pro ni nové, hárání také. Myslím, že většina fenek cítí potřebu si zalaškovat s pejskem, a jak psala LenkaK, nyní má opravdu zřejmě její plodné dny, ono to je sice různé, ale tak většínou je to od 9 dne do až 15dne, jak která, zkus ji podrbat nad ocáskem na těle, zda uhne ocáskem do strany, Emí ta uhne a zcela ho příplácne ke straně k tělu a drží. Chtějí být z pejskem, pak jim nastavují zadeček, když by ještě nebyli ty správně dny, tak by jen laškovali, a při naskočení by vrčeli nebo by uhýbali, ale kdyby fenka chtěla tak by pejska naskočit nechala, takže si ji dost hlídej, ono některý pes je fakt dost rychlý a jakmile bys to nestihla, už bys je nesměla od sebe odtrhnout, někdy to trvá dýl, ale znám případy že než se paní sehnula pejsek byl uvnitř feny a prostě nemohli dělat nic, čekat až se rozpojí, takže pejsky radši plaš. No falešné březí se u nás také dost prožívá, měla ho nyní Brituška, nebylo to tak zlé, jen si nosila pískací slepičku, a byla hodně přítulná, trochu smutná, vylínala mě a trochu pohubla, už se dává dohromady, a pak byly zrovna ty výstavy tak myslím že i to ji dalo zabrat, protože se tam klepe. No Emí ta když měla odpočinek mezi štěňaty tak mi také strašně zhubla, daleko víc než po štěňatech, musela jsem o ní fakt dost pečovat, ta jí prožívá také asi dost, jen Kamí, to je takový neutrál, ona je trochu bázlivá, trochu nedůvěřivá, mazlí se ráda, pokud není na dosah jiný pes, myslím že se bojí že jim zabírá místo a tak se mazlit přestane, a hárání a falešné březí a i porod, to je pro ni vše též takové neutrální, jako kdyby se nic nedělo. Ona porodí štěnda, a vůbec na ni není vidět že by měla nějaký záhul z porodu, to Emí také ne, zaplať bůh, ale ta se strašně stará o štěnda, a moc si je hlídá, žádného psa k nim nepustí, takže je taková vystrašená,bojí se o ně ani se nevyspí, jako starostlivá, pořád o ně jen pečuje. Kdežto Kamí ta tam Emilku v klidu pustí, prská jen pár hodin, pak už ne, a Emí ji chodila ošetřovat její štěňata, pěkně je umyla, zkontrolovala, klidně i nakojila, a pak šla ke svým, Emí je moc dobrá máma. Kamí jen kouká. Takže opravdu co pejsek to jiné emoce, každá je trochu jiná, jedna psa chce, a druhá ho neche ani vidět, natož aby mu dovolila čichnout k zadečku. Člověk vše ale prožívá s nimi, nejhorší ale je , když víte že je nemocný, jak měla nyní Kamí ty průjmy s krví, tak jsem ji stále sledovala, a strašně jsem se bála. Já nejsem optimista a tyhle věci beru jinak než ti kteří jsou za každou cenu optimisti, to jim mohu závidět.

Verca
Jsem zvědavá kdo s těch našich holek bude hárat dříve.
Deniska má už všechny přední zoubky, vykouklé, ale špičáky ji nějak nevypadávají, co Elí, špičáky už jí vypadly?

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 21:49
- Nahlásit

Verca
No já nejsem doma, takže nemůžu nic sledovat ale jsem pořáds mamkou v kontaktu, takže z ní pořád cucám nějakí informace No hlavně ať už je to za náma... Já už jdu na kutě, zítra ti odepíšu na mejlík Tak dobrou noc ...

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 22:22 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Pac a pusu všem bišonkům, Deniska a Wikinka.
Jo a Deniska má už asi 3,5 kg. asi z ní bude obr. Wikinka asi 2400gr. tak nějak. nebo 2300gr. tak pa.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 07:38 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

emikami
Já mám pocit, že Eli je už stejně velká jako Pheobe, trochu mohutnější....ale to havaňáci jsou oproti boloňákům... Snad moc nepřeroste... Nejsem si tím úplně jistá, ale mám pocit, že ti co přezubují dříve, což Eli jo, tak i dříve hárají a Eli vlastně přezubuje od 4 měsíců...Eli má už všechny špičáky venku a dokonce už hodně velké, takže porostou už jen malinko, možná vůbec.Nám špičáky vypadli hodně rychle a všechny rychle za sebou.
Koukla jsem na nové fotky Denisky...je to kóča. Ale ona bude asi na to rezavé pod očima jako PHoebe. Pheobe to jako prďola měla hrozně moc, ale teď už je to lepší, už to nemá ani mezi očima (jak má ty chloupky krátké, tak jí ty slzy už nemají kam stékat a pak to navlhne i mezi očima,a le jak mají havaňáci dlouhé ty chlupy,tak tam to určitě nehrozí, tam to má kam stékat ). Ale i tak je to krasavice. Ale koukám, že jí to asi nemažeš kolem těch očí anebo jo?

bisonka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 16:29
- Nahlásit

emikami
Já jsem to nemyslela špatně když jsem psala že jsí zkušená chovatelka, vím že člověk nikdy není 100% informovaný a je to tvor omylný, jen jsem tím chtěla říct, že třeba oproti mě zkušená jsi....
K těm háravkám, Bambi teď taky míň papá a hlavně má ty jakoby záchvaty no.. Z ničeho nic začne na mamku štěkat, vrčet nebo i kňučet a má chuť něco trhat.... No snad se to zpraví.... A já jsem spíš taky takový ten typ co všechno hned vidí černě a strašně se o ní bojím vždycky... Jsem už hodl taková no

emikami
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 19:48
- Nahlásit

Tak nyní jsem fakt naštvaná, přihlášená jsem, a když jsem napsala můj příspěvek, který naštěstí nebyl tak dlouhý jako obvykle,a dala odeslat, tak se mi zobrazilo, stránka nelze zobrazit, tak po půl hodině to budu psát znova, to docela nesnáším. No takže co jsem chtěla.

Verca
Deniska je také dost velká, za chvíli bude mít 4 kg a doufám, že už snad neporoste, nemyslím, že by nám přerostly, ale rozhodně nebudou takový maličkatí jako někteří havaňáci a ti se mi moc nelíbí, vypadají vel. spíše jako jokšír než havan.
Deniska má dole špičáky již vypadlé a nové ještě nedorostlé, nahoře je stále má a nové má již už asi správné velikosti.
Elí má asi vlnitější srst, že? protože Deniska jí má skoro rovnou, jen mírně zvlněnou a na fotkách vidím mezi nimi dost velký rozdíl. Takovou srst bude mít možná Wiki, nevím, to samé má Kamí, ta i když je nakrátko tak ji má prostě hned do vlnek,a rozhodně bych to nenarovnala, kdežto Emí, ta když je nakrátko, tak je tam ta srst zcela jiná, má to skoro jako ježka. Tak jem fakt zvědavá na Wiki protože je od Renaty jako Kamí, sice je to jiné spojení, ani jsem nekoukala zda tam nemají nějaké stejné předky, to mě napadlo až nyní.

Ale koukám, že jí to asi nemažeš kolem těch očí anebo jo?
Jak to myslíš??? To jako jestli ji to třeba neodstraňuji vybělovacím gelem od al syst. ???? nebo co? No já to zatím jen čistím buď borovou vodou, nebo gelem od Héry, má to často mokré, to jediné mě vadí, jinak to má takové narůžovělé, ono to u dlouhé srsti vypadá trochu jinak než u krátké kudrnaté jako mají bolo a frizé. Až pak nepůjde na výstavu stejnak bude stříhaná a u očiček ji to vystříhám a ofinku také , takže ji to nebude tolik slzet jako když ty chlupy chudinka má pořád v očích, když dělám culíček, tak stejnak je za chvíli hrátkami v čudu, nebo napůl jsou z toho chlupy venku, jak tu pořád blbnou. Ty tam dáváš Elí takovou svorku, ono ji to tam vydrží???? No když jsem to zkoušela , také to spadlo a pak to bylo rozkousané, takže se bojím aby to nespolkli.
Hele jak je to vlastně u boloňáků ze srstí kolem očí a na čumáku, ona jim ta srst doroste jen do určité délky, nebo se jim může zastřihávat? A celkově? Pořád se můžou nechat zastřihávat i na výstavy? U frizé je to jasné, u bolo opravdu nevím, protože mají chlupy na čumáku krátké a kudrnaté, nesplívá jim dolů.

bisonka
vím že si to nemyslela zle, jen jsem to tu zdůraznila, kdyby náhodou některé osoby si říkali, jo , ta tak jo, a zkušen. chovatelka, to určitě, tak proto jsem to vyvrátila, jinak bych se toho ani nevšimla. Na mejlík jsem ti již odepsala.

emikami
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:30 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

http://bettyazvirata.blog.cz/0612/pes-se-dvema-noh ama

Tak tohle jsem fakt ještě neviděla. Ani nevím co říci, máme právo, my lidé , když se takto štěně narodí mu nechat život aby žil tak jak žije? Jak je vidět asi nesmutní, ale já na to asi jentak nezapomenu, a myslím, že tohle bych žádnému mému štěněti nepřála a tak bych ho asi nenechala žít,bylo by to velmi těžké ale každý má právo na plnohodnotný život, a to on i když asi má, tak si myslím, že přesto nemá. Je to jako s dětmi, je jich plné domovy a nikdo s tím nemůže nic udělat,jak žijí??? Je to život???? Je mi z toho smutno a škoda že jsem na ty stránky vůbec šla.Tohle se mě moc dotýká, je to krásný pes, ale není to spíše pro lidi něco jako , prostě něco co jentak někdo nevidí? Nebyl to ten úmysl ho nechat žít? Co si o tom myslíte vy!

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání