Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:18 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

bisonka
Mám icq - 296-391-129
Je to dlouhé vodítko, má třeba 5, 10 nebo i 15 metrů a pejsek s ním chodí a tahá siho za sebou a když chce utéct, tak se to přišlápne. Ale ve vašem případě by bylo nejlepší jí na tom dlouhém vodítku učit přivolání. Prostě zavoláš "Bambi, ke mně!" a pokud neppůjde, tak si jí na tom vodítku přitáhneš a pochválíš. (i když jsi to za ní udělala ty.). Promiň, že to píšu tak polopaticky, ale nevím, jak na tom s výcvikem jste. (já na tom taky nejsem super, i když tu radím )

bisonka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:37 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit

Verca
hmm no ona je strašně šikovná fakt rozumí hodně is sednout umí, na jméno příjde, ale né jak ji něco ruší. Jinak rozumí fakt hodně, třeba ji řekneme ji se napít bambinko a ona fakt jde... je šikula, jen mi někdy připadá, že se jí prostě neche a prdí na nás... Venku je to horší no když je všude tolik psů a lidí a každý naní volá atd...

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:42
- Nahlásit

bisonka
napsala jsem ti mail, tak se mrkni, až budeš mít čas. Na ten, který máš na stránkách.
Bišonci jsou opravdu chytří pejskové. Jak je Bambi vlastně stará? Moje boloňka má 1 rok a taky neposlouchá super. když zbystří psa a já nejsem rychlejší než ona, tak je u něj a já nemám šanci. Je prostě takhle hravá no. (někdo by mohl říct, nevychovaná )

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:44
- Nahlásit

bisonka
Teď jsem se dívala na tvé stránky a ona má teprve 8 měsíců!!! No tak to je holka pěkně v pubertě. to se nedivím, že neposlouchá. Všechno okolo je pro ní zajímavější. Ale je nejvyšší čas začít s učením přivolání. Hodně jí musíte lákat. Třeba na pamlsek a říkat to jiným tónem, lákavým....

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 17:14
- Nahlásit

Verca
Já bych si také ráda prohlídla stránečky. prosím, jaké jsou

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 19:22
- Nahlásit

Verca
Taky chci vidět ty stránky! Plosíííím...

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 21:17
- Nahlásit

Verca
Já takýýýý

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 21:38
- Nahlásit

emikami
Neznáš prosím tě nějakou Kristovou Petru z Blovice ?
Právě se dívám na rozdělení kruhů na výstavě v Nitře kam jedeme teď v neděli a tato paní tam kromě jiných šesti psů bude mít dva Havaňáky. Nikdy jsem tohle jméno neslyšela,ale asi to bude nějaká větší chov.stanice.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 21:57
- Nahlásit

LenkaK
Jo znám, poznala jsem ji na výstavě v Kladně , je to moc milá mladá slečna, těch psů má opravdu hafo, a nyní si koupila od paní Hýbnerové pejska jako mám já, a fenky co tam měla mám na webu z výstavy Kladno, jedna je tam hodně zblízka, je krémová, světlá , je moc hezká a myslím že je od paní Grygarové, je to dvouletá fenka, a ta druhá je asi 10měs. nevím přesně a je černobílá, jsou v kruhu vyfocené a vedle ní je mladá paní s černou fenkou.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 22:00
- Nahlásit

emikami
Aha. Dík.
Marně po ní pídím na netu,ale nemůžu nikde najít informaci o tom,že by měla Havaňáky. Nacházím jen NO a Šeltie.
Nevíš jestli nemá stránky?

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 22:03
- Nahlásit

jsem si uvědomila že to sem můžu hodit. tohle je ta mladá fenečka, černobílá.
to je paní Petra. Myslím že říkala že je odněkud od Plzně? nevím kde jsou Blovice. ale nevím zda si to nepletu s něčím jiným.
to je ta dvouletá fenka,
toto je ještě ta mladá fenka.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 22:06 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

LenkaK
Nemá myslím stránky. Ale chci se s ní spojit, velmi dobře se s ní povídalo, a zná také různé fígle na úpravu srsti. atd. Od paní Hybnerové si kupovala ona pejska, černého se znaky, paní Gryg.Saša takovou fenku, pak jedna paní žíhovanou fenku, a pak mi psala že další pejsek šel tam a tam , no to už není důležité. takže znám tři lidi co mají od té paní H. štěnda. jsou o týden starší než je Wikinka.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 22:09
- Nahlásit

emikami
Dík za info. Není ta fenka nahoře náhodou Belinka od Raja ?
Přijde mi hodně podobná.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:09 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

no snad to tu můžu vložit já,ale našla jsem je na stříhání bišonka v Olomouci. www.bambi.bisonek.cz

Darina1
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:14
- Nahlásit

Verca
Verunko my máme výhodu v tom, že Biško je bez PP a Damišák to vy, že Biško nemůže na výstavy a proto ho může oškubávat. Bišo měl moc hezkou vždy hřívu , tělo pořádně zarostlé a ocas jak vlajku, no a te´d vypadá jak smeták. Králova už sama říkala, že není co na něm tvarovat, no holt musíme vydržet než ten blbákov přejde Damišáka.Když je Bišo blbéj dobře mu tak.
My jedem střihat 27.11 no a pak před Olomoucí, ale jsem zjistila, že vystavujeme až v neděli tak chci poprosit Královou jestli by je neostříhala výjimečně až v sobotu. Ví že taky hodně vystavuje ty svoje pudly a elderteryjery tak nevím jestli tam už nepojede v sobotu.
No a tím jsem se vlastně chtěla zeptat jak to potom řešíte když máte psy již připraveni v pátek a vystavujete až v neděli no a venku je sních a do toho prší. Mojí kluci neumí chodit na záchod doma takže musím snímá ven i když dám oblečení i tak nezakriju vše.
Předem děkují za rady.
Pac a pusinky pro vaše pesany od Biška a Damiška.

Pomoc blbne mi PC.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:34
- Nahlásit

Darina1
Darinko já připravuji Phoebe tak dva dny předem a potom jí před výstavou umyju nohy, ale jen od "loktu" dolů. Tak mi to poradila paní Králová. Ale je pravda, že předtím nepršelo, bylo léto. NO kdyžtak umyješ jen podvozek. Dokonce na výstavu v Brně jsem Phoebe koupala 4 dny předem, protože jsem šla na doladění za paní Královou.

Darina1
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:40
- Nahlásit

Verca
Verunko tví pejsci můžou být i do předu upravení, ale Bišonci to mají jinačí, oni se upravujou den dopředu a nebo ještě lépe to ráno. Oni musejí vypadat jak medvídci.
Až bude někdy hezky tak se stav s holkama na kafíčko.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:15
- Nahlásit

Darina1
Super, určitě se někdy domluvíme.
Já vím, paní Králová mi říkala, že se upravují den předem, ale já myslela že jen střih a pak kdybys jim okoupala podvozek, tak že bys to vyfoukala a vyčesala sama. ale to jsem si fakt jen myslela.... Jejich úpravu opravdu neznám.

Romaine
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

My Robbyho na výstavu taky připravujem až den předem. Paní nám ho koupe a stříhá. On by nevydržel čistý

A představte si toho našeho erotomana! On chtěl obskákat kámoščinýho kocoura a ten se nechal! Ještě za náma chodí k nám do baráku a běhá po chodbě. Oni bydlí kousek od nás v rodiném domku

bisonka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 14:39 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit

Verca
Jo ty mé stránky nejsou niajk tajné, dokonce mám radost když na ně kukáte

Jinak přesně jak říkáš, zítra ji bude 8 měsíců.. Někdy to s ní dost mlátí (jako s každým správným pubeťákem, ale jinak je moc hodná). Hlavně se teď nesmí podcenit výchova... A to přivolávání budem pečlivě cvičit... (ještě musím poučit rodinku

Janik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 16:18
- Nahlásit

Darina1
Ahoj Darinko.
No to já bych taky chtěla Andyho objednat před tou Olomoucí k paní Králové a taky jsem chtěla aby mi ho ostříhala v sobotu.
Ale když jsme jeli s Andym na tu první výstavu, tak jsem ho v pátek okoupala a jeli jsme v ten samý den ostříhat do Brna a potom jsem ho v sobotu(večer) okoupala ještě jednou a vyfoukala a potom mu to trošku zastřihla co mu vyčuhovalo a byl klid....sice je prvda že to bylo v létě ale tak když ho večer v sobotu po posledním venčení ještě okoupu a vyfoukám, tak mu dám ráno na venčení jeho kombinézku a je toto bude mít mmokré jenom malinký kousíček paciček a to už se nějak podá
Jen teď mám strach, že mu ty chlupy nestihnou dorůst to by mě teda opravdu moooc mrzelo

emikami
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 21:59
- Nahlásit

Darina1
Také nás toto čeká, nejsem z toho nadšená, vlastně jdeme na koupání a střih v pátek, v sobotu máme klubovku a bonitaci a v neděli je mezinárodní, tak mě to mrzí, že to je hned druhý den, přece jen to musí být znát, sice já to mám jednodušší, kdybych s Brit ven vůbec nešla, zvládla by to, ale právě jsem se ptala, když oplachnu jen nožičky a vyfoukám zda to nebude vidět, prý ne, tam že to tak nějak asi také s tím počítají. No na jaře to vyšlo lépe, mezinárodní byla myslím o týden později, takže se šlo ještě jednou. Také z toho mám strach. My chodíme vždy dvakrát, tak po týdnu, jednou na to první stříhání, protože pak ještě něco vyleze, a druhý už je rovnou před výstavou a vše se doupraví. Tehlekrát jdeme třikrát kvůli tomu , že jsme museli udělat něco ze srstí. Mám okoupáno a vyfoukáno, já pak jen upravuji. Chtělo by to nějaký přípravek , který by tu srst udržel nadýchanou. Myslím, že úprava pudla nebo frizáčka je stejná, mají skoro stejný střih, až na tu hlavu. Jen tu srst mají asi kudrnatější než harlekýni.

LenkaK
Není, je to fenka Petry, je vidět, že ses nedívala na mé stránky na foto - výstavy v Kladně, Raju a její fenku mám jen tady.

Darina1
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:24
- Nahlásit

Janik
Janičko jak jsem poznala tvého pejska a tu jeho srst tak si mislým, že ty nemáš moc sním starosti. On ji má tak hodně pevnou a všimla jsem si že Biško čím je starší tak jí začíná mít taky tak, jen Damišák jí má ještě štěněcí tak mu to tak nedrží.
Snad si Králová víc na něm záležet a hezky mi ho upraví a poradí co a jak když je to její štěndo, určitě bude ráda když se Damišák dobře umísti je to pro ní taky dobrá vizitka.
Pac a pusu posílají Biško a Damiško.

Darina1
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:37
- Nahlásit

emikami
Dáši já jsem ještě s těma mí má klukama nebyla na výstavě jen jsme chodily s NO a tam je to o něčem jiném.
Stejně tě obdivují jak to zvládáš tolik toho najednou a ještě víc okolo ( web, tolik pesanů, výstavy a domácnost ) máš toho požehnaně. K tomu všemu musí být ale moc hodný manžel který nám to vše toleruje a i vypomůže.
Jak někdy bych měla cestu do Prahy tak bych se stavila je mrknout, moc se mi líby ten tvůj pudlík je hodně zajímaví já ještě takové zbarvení jsem nikdy u pudlíku neviděla.
Pac a pusinky pro tvé fenečky posílá Biško a Damiško.

Janik
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 14:56
- Nahlásit

Darina1
No to máš pravdu.Andy tu srst má takovou tvrdší, takže pokud neprší, tak mu to drží celkem v pohodě
A jak se jmenuje chovná stanice, ze které je Damišek???

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 16:47
- Nahlásit

Darina1
Určitě si vítána, jen dej vědět nějaký ten den dopředu, abych je přece jen trochu učísla Jen se nesmíš leknout našeho zeleného koberce, je béžový ale od štěňat co mě je tak příšeerně natetovali je zelený a na to se nyní chytá ještě víc špína, byl vypravný před vrhem, no a nyní ho prát nemohu, jsou tu dvě štěnda a mohla by prostydnout, tak to musím vydržet bohužel i přes ty vánoce a až povyrostou a budou moci být víceméně ve výšce, také nyní už na to naní počasí, schlo by to hrozně dlouho, tak snad mezi jarem a létem, ale spíše plánuji, koberec vyhodit a udělat nějakou podlahu, přece jen pro štěnda které pak dávám vyběhat tak koberec počůrají a není to nic pěkného. Jen nevím jak to bez koberce zvládnu, nebo jen nějak doprostřed místnosti, ale podlahu bych chtěla nějakou né kluzkou, já jsem totiž zvyklá chodit v ponožkách doma, a mám vyvrkávácí kolena, tak bych musela vymyslet nějaký korek, nebo prostě něco hrubšího co nekouže, ale v tomhle se fakt nevyznám, zatím jsem na nic nekoukala, možná že koberec vyhodím ještě letos a bohuže to tu budu muset přežít s tím příšerným pvc, co sem dali když jsme se sem nastěhovali, a počkat až budou nějaké penízky.Protože ten koberec mě fakt denně dost leze na nervy. No Brituška ta ti bude ale celou dobu na klíně, ať přijde kdokoliv lísá se jako kočka a nehne se, tak to se připrav, je strašně přítulná. No a viděla bys aspoň i Denisku a Wikinku. a kde že bydlíš, jak to máš daleko. No ale hele , práce mám sice dost, ale domácí úklid za ty leta letoucí co jsem pořád jen a jen uklízela tak už mi neba, protože bych chtěla vše nové a půl milionu na rekonstrukci teda fakt nemám. Takže moc neuklízím, to mě už neláká, no a stěmi výstavami, to jen zřídka. spíše jsem s pejsky, na pc, venku, no a tak nějak. Jo a také tu mám vnoučka tak čtu pohádky. Nejradši má tu o Jeníčkovi a Mařence , je z internetu ale holky to je děsná pohádka, ono teda je možná taková pravá, protože oni pak ještě vymysleli jiné, ale tahle ho děsně baví, je dlouhá a jemu se hlavně líbí , když měním hlas no prostě to vyprávím legračně, jak ten dědek děti honí a potká tu paní na poli, a ptá se, Ženo, neviděla jste tady někde děti. nebo tak nějak, no a ona dělá že neslyší, že, a tak pořád povídá, pleju len, atd. atd. no pak se teprve za dlouho dostanu konečně k tomu, že bába slyší a řekne - no to jste měl říct hned, jooo dětiii, no tak ty šli tamtudy, ale už je to dlouho, ty už nedohoníte , a ukázala na druhou stranu. Je to fakt legrační, ale pak mě skoro bolí v krku ale Lukášek poslouchá a děsně se mu tohle líbí. Si ji přečtěte. je to myslím na www.alik.cz Přeji příjemné čtení.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:04
- Nahlásit

emikami
Jé, to znám.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:42
- Nahlásit

MartinaClaudi
Ahoj Marti, tak co, jak roste nová srst, opravdu roste, a má tam ježka? No to bychom nyní my fakt brali, kdyby se nám objevila nová srst. Už Claudí hárala? Už ji byl rok, bylo by to fakt docela myslím divné, spíš si myslím, že měla první hárání tak slabé že ses toho asi ani nevšimla, ale většina psů se čistí častým olizováním, takže ani to že bys nepostřehla?

Candy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2006 08:26 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit

emikami
uvědomila jsem si, že jsem ti neodpověděla na dotaz kam jedu bonitovat. Bonitovali jsme v klubu KCHMPP v Mladé Boleslavi a dopadli jsme dobře, komise mi ho pochválila a jediný nedostatek co má je trochu uzší postoj předních zápěstí, jinak vše dle standartu.

Můžeš mrknout i na bonitační kartu na mých stránkách www.havanacek.websnadno.cz

Candy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2006 08:32
- Nahlásit

MartinaClaudi
Ahoj Marti, jak jsi psala o Claudi, že při hře s míčky si je vyhazuje do vzduchu a pak je chytá, tak to občas dělá i náš Candy. Jsou to takoví klauni, ti havaňáci viď?

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání