| Autor |
Zpráva |
Nykkytta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:36
- Nahlásit
Pořád si dávala packy přes oči,jako by si je třela,ale zánět nemá,u doktora jsme byli.
Psí WC dělá firma SAVIC,do něj se upínají ty speciální plín,je to super.Klidně jí ho budem nechávat doma i v dospělosti,když si na něj zvykne.Mívali jsme dva kocoury,a s oba měli přes šest kilo,chodili na kočičí WC v pohodě celý život a těch exkrementů bylo jistě víc,než bude od tříkilové fenky.Ale samozřejmě behat ven budeme,alenechci,aby byla stresovaná,že musí čekat,až přijdeme z práce.Prostě si svůj záchůdek použije,kdy potřebuje.
jinak s tím gelem máte pravdu,šampon vlastně taky nemá přijít do očí...No zatím počkáme,a kdyby to bylo hodně špatné (lidé vás pak podzírají,že se o pejska nestaráte,když se mu z očí táhnou ty tmavé pruhy),zkusíme ho taky.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:20
- Nahlásit
Nykkytta
Spínáš pejskovi chlupy na hlavě?Těmto dlouhosrstým,skoro pořád nějaké chlupy lezou do očí.To je pak samozřejmě dráždí.Paní,co mi češe Belinku mi doporučila vysušovat dětským pudrem.Pudr rozdělat s destilovanou vodou na kašičku a každý den ji to dát pod oko,pod vnitřní koutek.( cca velikosti menšího hrášku).
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:56
- Nahlásit
Verca, MartinaClaudi
na to jméno ji taky učíme od mala, ale jakoby potvůrka někdy uznala že to co zrovna dělá je pro ni zajímavější a tak se na nás vykašle.. bude s tí třeba něco dělat...
Je pravda že možná kdyby jsme ji pouštěli na volno hned od malička tak by to šlo lépe, ale žijeme v centru města a tak je to trochu problém, všude je pořád strašný ruch a tak se tomu vodítku snad ani nejde vyhnout...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 19:14
- Nahlásit
bisonka
A to nemáte někde poblíž třeba nějáký park, nebo tak něco?
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 19:19
- Nahlásit
Verca
Děkujeme, Claudi mi s tím pomáhala, pořad na mě koukala a očička se jí leskla a měla jsem z toho pocit jako by mi to diktovala, já nad tím nepřemíšlela.
Tak se mi zdá že měla claudi předka člověka. Počád si vyhazuje balónkem do vzduchu a chytá ho pacičkama mesto do tlamičky. Jednou se jí to do tlapek chytit povedlo, ale potom něják zakopla a zozplácla se na koberec, balónek puspila a ten se jí zakutálen za akvárko.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:48
- Nahlásit
Nykkytta
lidé vás pak podzírají,že se o pejska nestaráte,když se mu z očí táhnou ty tmavé pruhy
To snad jen ti co psy nemají,protože u malých plemen jsou problémy s očima časté.
Raja
Dětský pudr... to mě nikdy nenapadlo. To musím vyzkoušet.
Začala jsem používat bělící gel od Bea Natur. Je taky dobrý.Srsta,kterou měla moje Belušku zabarvenou od jídla a slzení je rozhodně světlejší.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 23:08
- Nahlásit
LenkaK
Ten dětský pudr to síce nevybělí.ale působí preventívně.Ty hrášky pod okem zaschnou a případné slzy pak absorbují do sebe.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:04
- Nahlásit
bisonka
To chápu, sice bydlím ve Svibici, ale i tam je dost rušno. . Já s malou Phoebe /boloňačka) chodila tam, kde nebyly silnice a teď už s ní chodím navolno i kolem silnic, ale jsem samozřejmě opatrnější. Nechodíte třeba do nějakého parku?
Jestli budete chtít mi někdy napsat, tak můj mail je veronikac@email.cz, jsem taky z Č. Těšína.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:05
- Nahlásit
Raja
Mě zase poradili bramborový škrob. dát do srsti kondicionér, aby se to mělo do čeho vsáknout a škrob vetřít do srsti a po uschnutí mírně vyčesat.
|
Nykkytta
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:45
- Nahlásit
Ashlince ještě chloupky nespínám,jsou jí dva měsíce,zatím to na gumičku není,jen takový legrační rozcuch.
Ale očička jsou lepší,kapeme,sušíme a zkusíme i ten pudr.
Ještě jednou díky za rady.
Když jsem ji v šesti týdnech dostala,byla tak sladká,že okamžitě jsem si ji vzala na spaní do postele,a od té doby špatně spím,kdykoli se rozhodne pár hodin chrnět ve "svém".Normálně mi chybí,když se v noci v polospánku neotřu o to chlupaté tělíčko.Jsem asi cvok,co?Ale když jsem měla kocourky,taky odmala spávali se mnou a s manželem.
Akorát kdysi jsem měla vešteriéra,a ten ze spánku vyjížděl a vrčel, s ním se spát nedalo.Doufám,že jste taky úchylní,jako já
A taky se musím přiznát,že tu svou fenku pořád pusinkuju a oňuchňávám,strašně mi voní,může se z ní po...!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:16
- Nahlásit
Nykkytta
jj, to taky znám. Pořád bych je pusinkovala (1 rok a druhá má 4 měsíce) a očuchávala. Ta starší není tak moc mazlivá, ona je spíš na ty hry a ta malá je vyloženě mazel, je taky úžasná. Ještě s námi nespinká v posteli, protože si ji označkovává. Takže až si bude umět seskočit z postele, tak si jí do postele vezmeme. Starší už s náma spinká a není nic krásnějšího, než když si mi lehne za krk, spokojeně si pomlaská a spinká.
Nemáš nějaké fotky tvého pejska?
Nemyslíš, že je ještě brzy kapat jí do očiček nějaké kapky? Já bych s tím ještě počkala, je mrňavá. Chápu, že máš o ní starost, ale abys jí spíš těmi "experimenty" neuškodila, víš? Jedna chovatelka mi radila normálně kapat do očí převařenou vodu, že to taky fajn vyplachuje, že někdy je to lepší použít, než nějakou chemikálii. Já se snažím na své psy patlat co nejmíň chemikálií anebo aspoň to, co není tak chemické a je to především na přírodní bázi....Sice na tu starší toho patlám dost, ale můžu si být jistá, že to není chemický hnus.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:43
- Nahlásit
Nykkytta
Takže se připojují k tomu, že mám dva pejsky kteří od mála s námi spí. Když jsme měli jen velké plemena tak to opravdu nešlo snímá spát v postely. Když jsme si pořídily prvního od za čátku jsme věděli, že je to postelák a hlavně to věděl páneček který dodržoval to, že pes do postele NE. No a už tam sou oba a páneček je s toho posraný.
Pusinkováni patří k tomu, to by přece nešlo bez toho.
Já říkám jednu věc ti naši prdůlkové vědí jak na nás.
Pac a pusinku posílá Biško a Damiško.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:00
- Nahlásit
Darina1
No ahooooj,
kde se nám touláš? Jak se mají kluci? Co blešky? Už je netrápí?
Nemáš nějakou aktuální fotku těch dvou prďolků?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:13
- Nahlásit
Verca
Verunko jsem stále na příjmu, ale jednou slunečno a pak zase oblačno tak jak to chodí v životě.
Kluci mi chrní na nohou, blešky jsou zlikvidovány a tasemnice zabyty. Snad už bude konec boje.
Fotky nové mám, vyfotila jsem je pro Vás ve třech polohách, ale víš sama jak je to semnou a s tím ukládáním fotek tady, takže prosím vydržat´.
Pac a pusinky posíláme všem pejskům Biško a Damiško.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:23
- Nahlásit
Darina1
Darinko, tak mi je aspoň pošli na mailík veronikac@email.cz , já jsem na ty kluky ušatý tak zvědavá!!!! Prosííííím.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:40
- Nahlásit
Verca
Verunko nepošlu já jsem takový antitalent, že ani to neumím a ani nevím kde to ten paneček tady má v počítači. Budu se snažit ho ukecat co nejdřív a že to chce ta pravá co sem stále vkládá nové fotky, že. Tak se zamihly a už ty webovou dodělej páč se moc těším.
Pac a pusinky Biško a Damišek.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:41
- Nahlásit
Darina1
no jo no.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:59
- Nahlásit
Tak aspoň pár.
Frajerka:
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:10
- Nahlásit
Verca
No konečně, holky máš moc pěkné, to by se naším klukům líby li no a samozřejmě Biškovi. To víš to je erotoman.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:14
- Nahlásit
Darina1
No Biško se nejdřív nezdál a pak ukázal svou pravou tvář.
Vždycky když projíždíme Havířovem, tak si na Vás vzpomenu a vyhlížím, jestli někde nevenčíte.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:17
- Nahlásit
Ahoj děvčata. Tak já jsem teda docela včera byla na totální zhroucení, a vůbec tyto poslední dny nic moc. Vůbec nemám žádnou náladu a celé dny myslím jen na Brituščinu srst. Máme před sebou za 14dní dvě výstavy a bonitaci, no a najednou je srst absolutně na h.......Jak si ty Verčo říkala, že měla Fíbí oškubané nohy no tak se mi zdála i Britunka. Ono to asi bylo vše dohromady, nejdříve jsem ji začla koupat v šamponu a kond. od Héry, je fakt že ji srst zřejmě po pár koupání vysušila, tak jak psala paní od Alsyst. Héru nedoporučuje, srst se časem zníčí a vysuší, no nám se to stalo, ne časem, ale skoro hned, asi to bylo i tím, že nyní prodělala a snad již s tím končí, falešnou březost, a bohužel někdo u ní ztrácí i srst, to je asi případ Britušky, navíc je ve věku kdy přesrsťuje, a ve falešné březosti, nejen že může padat srst jako po porodu, ale také se velmi cuckatí, takže jak jsme ji to nechali růst aby se na výstavu dal uděla pěkný střih tak najednou z ničeho nic, prostě ty cucky, tak jsem česala a česala, až jsem skoro všechno vyčesala a moc ji toho tam nezbylo.Navíc má srst suchou, krepatou, pokud ji nevyfoukám do rovna, což mě se nikdy nepovede jako střihačce, ale nyní ji tím vysoušením fénem nechci tolik zatěžovat, prostě ji má na pohled i omak jako chemlon. Jak je ta srst delší tak vlastně padá a tak je ji vidět i kůže, včera bych pořád nad ní jen brečela, kdyby nebylo před výstavou, dám ji prosě ostříhat a je to, ale takto to nejde, no ale také můžeme dopadnout tak že nás vyhodí pro vyškubanou srst, nebo podobně, Doma jsem ji naolejovala a nechala dva dny,včera jsem šla do třech obchodů zda nemají nějaké kůry, no možná mají ale od Héry, ale já hned hlásala, že Héru nechci. Takže krom těch obyčejných šamponu měli jen od Gimbornu, je fakt že já jsem s tím měla vždy dobré zkušenosti a Emi tím byla koupaná od mala a má velmi dobrou srst. No tak jsem tam nechala 500kč, a to jsem dost fin. vycuclá, šampon+kond.+ norkový olejíček ve spreji, je ale s alkoholem , což jsem se dočetla až doma. No prostě jsem ji šetrně vykoupala, zdálo se to že to fakt bude dobrý, jen jsem ji promačkala, nechala spíše pobíhat, pak jsme nastříkali ten olejíček. Je teda hodně parfem. mají se chránit smyslové orgány, tak jsem ji držela čumák, měli jsme ji na kleci a ostatní holky byly dole a čučely , no jakmile se to rozneslo po střiku po bytě, ne jen jsem na to háklivá i já, protože je to pro mě silná vůně, tak Emí ta začla hned prskat a otírat si čumák o koberec a Deniska také. Wikinka byla dál a Kamí nic. No já pak běžela hned na balkon na čerstvý vzduch, nemohla jsem to z místnosti vůbec dostat, příště kdybych stříkala tak leda na chodbě Dcera ji jemně pročesala ješte mokrou, tak napul., no a ještě jsme stříkali, fakt se to zlepšilo, ale i tak je to dost špatné, ale zlepšení jsem viděla, to jo. Nakonec jsem srst vyfotila a poslala paní od Alsystems. odpověděla mě dost rychle, dala radu, koupit jemný šampon /+bělící, ale ten nyní akutně není potřeba/ + objemový proteinový kondicioner, a super obj. sprej od Christ....+ Lanolínový olej nebo Ochraný krém, do toho ji na 14 dní naložit. Dokonce ten ochraný krém mě vzorek nabídla zdarma, pokud by mě to finančně nějak pomohlo. Tak jsem koukala na jejich str. až do půl druhé v noci, stálo by mě to asi 1000kč. skoro to nejmenší balení,šampon 450ml. Psala , že bych to mohla mít v pátek když bych si to co nejdříve obj. a že bych si proto to musela přijet. Ale pak jsem se dala ještě do řeči s kámoškou a vylila jsem si srdíčko jak tu pláču nad Brituščinou srstí. Ta mě poradila kosmetiku - PETSILK - tak jsem dnes paní volala, jsou tady ode mě kousek od Prahy, říala ať přijedu aby srst viděla, bohužel, auto nemám, ani neřídím, a manžel dnes i zítra jel a pojede do Plzně na služebku a bůhví kdy se vrátí.Tak se nabídla, že se na ni přijede podívat, jak ta srst vypadá a co by potřebovala aby se dala dohromady,než na tu výstavu půjde, že bude jezdit stejnak po Praze, já to velmi oceňuji, že jí to vůbec zajímá, a že chce vidět srst, než něco doporučí, vím , samozřejmně , že pro ni to je i další kšeft, to ano, možnás i to někteří z vás řeknete, ale já spíše koukám na to , že je ochotná a sama se nabídla, že přijede , poradí, doporučí,já ji inform. že nyní mohu koupit jen to nejmenší množství, ale nerada bych šla s pudlem na výstavu jako s naháčem .
Po včerejšku jsem se trochu sklidnila, říkala že ona se jí ta srst zregenerovala, ale kdyby se to používalo často tak by to nebylo dobré. od alsyst. mně poradilo Gimborn hodit rovnou do koše. No 500kč rozhodně nevyhodím, myslím, že to je kvalitní šampon, kor pro nevýstavní psy, možná i pro ty výstavní, ale tady šlo o to, že sehrálo pár věcí to že to takto dopadlo, přesrsťování, falešná březost, a jáš to vyškubala, ještě jsem tak blbá, že jsem to vzala, ale fakt jen mírně, ale bohužel jsem to tím ještě totálně zkazila, tím prořezávacím hřebínkem, a tím jsem ji vlastně tu srst ještě zúžila, nebo jak bych to popsala, jako když se člověku prostříhají vlasy efilačkama. Sice to bylo jen mírně, ale bohužel v tomto stavu, to byla katastrofa. Dnes jsem trochu klidnější, opravdu ta včerejší koupel v Gimb. ji pomohla, kond.+ten norkový olej. ale rozhodně to nevyhodím, a použiji to třeba jen občas. Takže se tu paní má večer stavit, tak jsem zvědavá co nakoupím, ale určitě musím počítat s 1000korunou ale co naplat. Ptala jsem se jí na názor kosmet. Alsystem. říkala že je samozřejmně dobrá, že Petsilk vyrábí stejná firma, je tady prý jen ten rozdíl že v Petsilku je hedvábí a že se ředí 1:10 a alst. 1:4 , snad jsem si to zapamat. správně. Je myslím i ta výhoda, pokud tato paní srstí rozumí, že ji vlastně doporučí kosmetiku až po tom co si srst osahá, a to že zamnou přijedou, toho si fakt cením, ať už by ji šlo o kšeft nebo ne. Na zítra jsem obj. na stříhání, musí se ta srst prostě ostříhat už jako na výstavu, aby se ty slabé konce dali pryč, a aby nebylo česání tak náročné, abych jí ještě stále nevyškubovala tu srst. Skoro se do ní bojím hrábnout hřebenem.
Máte někdo zkušennost nebo slyšleli jste o kosmetice Petsilsk?
http://www.petsilk.cz/ Držte nám palce ať to nějak zachráníme než vyrazíme do kruhu kam se nám rozhodně vůbec nechce. Kdyby tak jsem měla někoho z Prahy, kdo je zapálen do psů, a bydlel by zde blízko a jel by semnou na výstavy a odběhal by to tam za mně. To bych byla snad nejšťastnější člověk na světě.
No také mě nepotěšilo, že jsem se chtěla obj. na očkování s Wiki k mému doktorovi, a bohuže je na 6 týdnů v zahraničí na nějaké stáži či co. To mě štve, takže musím k paní doktorce, no co se dá dělat, očkovat se musí. Ale chtěla jsem dát ještě letos odstranic Denisce tu kýlu a chtěla jsem u něho, no tak to nevím zda by se nějak stihlo. Tak snad budu hledat možná jiného doktora zde poblíž.
Ani nevíte jak mě to unavilo, opravdu, když člověka něco trápí, tak je z toho unavený víc než kdyby vygruntoval celý byt. Večer dám zprávu jak jsme dopadli s Petsilkem. Ahoj. no to je asi zase román. co?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:21
- Nahlásit
Verca
Verunko to on se nezdá, ale aš se pozná tak nevím, nevím. Tak tet´ vypadá jak oškubaná slepici Damišák mu dává zabrat, ale jeho problém je starší má si to sním ujasnit, ale spíš to vypadá že vládnout bude Damišek a Biško je aoucajdr.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:22
- Nahlásit
Než jsem sepsala ten román tak tu přibulo dalších příspěvků a pěkné fotky. na té první Veršo je Fíbí moc krásně. Hele, a to chceš říci, že na těch dvou fotkách co jsou tam ti dva pejskové, Fíbí poznám, a to druhé to je Elinka???????
Takto velká???? na jiných fotkách se tak nezdá, ale takto, je snad ještě menší než Fíbí ne? Je to docela špatná kvalita fotky, tak to asi nepoznám, ale asi to je ona, ale překvapuje mě to. No já jdu trochu poklízet, než navečer přijedou, a holky se toho větru venku bojí. Tak tam dneska moc nepobudem. Také to těm vašim vadí?????
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:34 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
Dášo, naprosto chápu tvé zoufalství. Já si to taky prožila, přivezla jsem si Phoebe od rodičů a byla hrozně zcuckovatělá a já jí tři dny vyčesávala, každý den 2 hodiny. Já byla zoufalá i ona. Chtělo se mi brečet, protože jsem jí vyškubala tolik srsti, že to byla hrůza. koupila jsem ten olejíček, cos mi doporučila už předtím "Babylove" a šla jí vidět kůže, tak jsem byla z toho na mrtvici. Když jsem jí ale vykoupala, tak už kůže vidět nebyla,prostě ten olejíček udělal takový "efekt", jenže jak jsem byla v té téměř hysterii, tak mi to nedošlo. Po rozčesání všech cucků ji srst začala zanedlouho růst, takže kůže vidět nebyla. Ona má hodně kvalitní a hustou srst, takže se z toho dostala rychle a co jsem si všimla, tak i Brituška má super hustou srst. Ale ten chemlon chápu, Phoebe to má při přesrsťování taky tak... Psala jsem hned paní z profikosmetiky a napsala mi toto:
Dobrý den,
dětský olej není opravdu pro psí pokožku ideál. Alespoň dlouhodobě rozhodně
nedoporučuji. Má jiné pH a pak jsou problémy nejen s chlupy, ale i s
pokožkou. Psí kosmetika má spoustu vhodnějších olejových přípravků.
Myslím, že jste tím intenzivním vyčesáváním hodně srsti vytrhala. V podobném
případě je mnohem lepší pejska vykoupat, nastříkat nějakým rozčesávačem,
pomalu fenovat a rozčesávat. Důležitý je i kvalitní kartáč, nejmíň chlupů se
ztratí při použití štětinového kartáče.
Doporučuji v této problematické době srst naložit do Ochranného olejového
krému od Summerwins, je to super přípravek, srst se lehce češe a dále pak
hlavně musíte stále koupat, klidně každý týden. Jinak používejte to, co
píšete - Vybělovák, Jemný, Botaňák nebo Protein a po koupání nebo na
zaplstěná místa můžete použít Norkový sprej.
Zdravím
Karla Němcová
Takže prostě vykoupat a jemně rozčesávat a pak hodit do oleje. Od té doby, co jsem jí naložila do Ochranného olej. krému, tak jsem neměla problém jí vyčesat, teď už nemá ani jeden cucek, má srst fajn, jen oškubanou a někdy takovou jako chemlon, ale bišoni mají srst v pohodě až ve dvou letech,takže si s tím nedělám až takoovu hlavu, má teprve rok a je v tom "nejlepším" co se přesrsťování týče.
Přeji ti opravdu pevné nervy, prootže vím, jak se cítíš.
Jo na té fotce je Elinka. I když jsem to fotila na nejlepší kvalitu, tak mi to vyfotilo takhle blbě, bylo to ve stínu. Elinka určitě není stejně velká jako Phoebe, je o dost menší, to se na té fotce jen zdá, protože Phoebe byla přeci ode mně dál než Eli, takže je logické, že Eli bude vypadat větší.
Darina1
Elinka jde na Phoebe taky celkem drsně, proto je taky tak Phoebe oškubaná. No jdeme 6.11. na stříhání, tak jí nechám asi šmiknout na krátko, aby se jí ta srst spravila, protože na některých místech je ze skoro 10cm srsti jen 1cm!!! Je příšerně oškubaná a na výstavu s ní takhle jít nemůžu. Takže jestli mi paní Králová doporučí jí ostříhat, tak do Olomouce nejedeme. Teda aspoň né vystavovat...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:43
- Nahlásit
Verca
No Verčo je to v celku totéž. Samozřejmně , že ti každý poradí to co propaguje, no a nyní je na člověku to vyzkoušet, a také dle fin. prostředků, protože to vše koupit to co ti píše, tak to je opravdu drahé. Střihačka mě psala, že je to také vše kolem úpravy i mezi výstavami, že se pes prostě musí udržovat, že koupala třeba i 1-2 týdně, nyní nevím zda psala jednou či dvakrát, asi jednou, to se mi zdá docela dost. ale je asi fakt že se říká, že chlupy jsou jako vlasy, a když bych si já 14dní neumyla vlasy , no to by to dopadlo.
Ten olejíček, jsem Britušce také dala a můžu ti říct pořádné množství, prostě jsem natírala a natírala a pořád byla suchá, no to jsem si říkala to není možné, myslím, že ji to též dost pomohlo, měla to tam dva dny, rozhodně nemůžu tvrdit, že to je na dlouhodobé používání, ale myslím, že uškodit nemůže. Když ho používá paní co chodí na výstavy s maltézačky, tak jim to asi dělá dobře. Ale říkala , že jiný nekupovat , jen přesně tento. asi kvůli složení. nevím. tak já jdu na ten uklid. Pusu Elince , pa.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:56
- Nahlásit
emikami
NO u těch lidských olejů bych se právě bála toho, že může ta srst zežloutnout časem, jak psala Romaine, ale když to používáš jen jednou za čas, tak si myslím, že se to dá. Já mám ten ochranný olej. krém přímo bílý, tzn. pro bílou srst. Takže tam bude asi něco přidaného, aby srst z oleje nežloutla.
Některý olej může i vysušovat, vím to z vlastní zkušenosti. Koupila jsem si olejíček na pleť a tak mě vyšušil, že teda už nikdy víc.
Jinak.... jasně, že každý bude propagovat to, co prodává, to je jasný, ale ta paní je tak hrozně ochotná a vždy hned poradí, že raději to zacvakám jí než někomu, kdo mi ani neporadí. Opravdu jsem se v psí kosmetice nevyznala (a ani teď nemám nějak super přehled) a ona mi to docela objasnila, takže už přibližně vím, co a jak, i když s výstavní péči pořád trochu bojuji a pořád nemám pocit, že to dělám dobře. I když kosmetiku na to kvalitní mám (v tomto se spíš řídím doporučením a cenou). U té paní jsme nakoupila asi 4 výrobky a to za 2000kč. Ale všechno mám ve velkých (snad litrových) balení, takže hodně nadlouho. Pokud by Phoebe nebyla výstavní, tak to až tak neřeším a koupím si nějaký šampon na bílou srst. Stejně je to hrůza, co člověk dá za psa a přitom na sobě šetří. Nikdy bych si nekoupila šampon za 250 kč. No možná časem poznám, že není potřeba až takový drahý šampon a kondicionér apod, ale zatím se mi experimentovat nechce.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:00
- Nahlásit
MartinaClaudi
Park máme, ale je tam hodně psů a nevim jak ji máme učit pčivolání když je tam tolik vjemů a navíc ona se i někdy lekne jak zaštěká někde nejaký cizí velký pes a to pak tohá pryč a tak je mi jasné že kdyby byla na volno tak asi zdrhne...
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:02
- Nahlásit
Verca
Jo jo vlastně vím, jsi říkala že jsi ze Svibice...
No tak si to umíš představit jak to vypadá na náměstí a když jdeme do Sikoráku nebo k Olze tak tam je furt plno lidí psů a to je podle mě strašně rušivé na výcvik...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:03 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
bisonka
no nechtěla jsem to navrhovat, ale co takhle zkusit stopovačku? Že by si ji tahala za sebou a vy jí jen při pokusu o útěk nebo při útěku přišlápli?
JO v těch parcích je fakt dost rušno. Pořád přemýšlím, kam byste tak mohli jít, aby vás to nerušilo, ale nic mě nenapadá.... a co takhle někde za Masarykovými sady, podél Olzy, tam až tak moc psů nebývá, aspoň co jsem tam já chodila....
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:10
- Nahlásit
Verca
¨Stopovačka je nějaké dlouhé vodítko? Apropo nemáš ICQ?
|