| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 12:37
- Nahlásit
Janik
Děkuji.
Jak jsme na ten název přišli?... Tak jsme ze Slezska a pejsek je přítel člověka.
Nebylo to jednuché vymyslet několik názvů a taky aby je někdo neměl.
Verca
Tak to mě mrzí. Hlavně že se nestalo nic vážného a jste vpořádku. A nebůůl. Já ti Phoebe ostříhám chceš? Nebo radši ne,protože bys bulela víc.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:29
- Nahlásit
LenkaK
Také se připojuji ke gratulantům! Ten název je moc hezký! Tak přeji moc krásných a zdravých štěňátek!
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 16:16
- Nahlásit
Ahoj holky!
tak jak jsem včera večer česala Andyho, tak jsem mu zkusila změřit nejdelší hlupy na hlavě.....a pravítko mi naměřilo 17cm sem se musela úplně smát, protože tak dlouhé chlupy na hlavě snad ještě nikdy neměl
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 16:55
- Nahlásit
Tak jsem šla měřit taky. Bella má na hlvě asi 17cm a na těle asi 21 cm.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 19:57
- Nahlásit
Tak jsem tu srst také začala měřit. Na ocásku 18cm, na zádeck 14cm, tlapičky5cm, na uškách 13cm, knírek 8cm a hlava 7cm.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 21:10
- Nahlásit
Jejda tady se toměření nějak rojelo..... V sobotu budu Andyho koupat, takže jak bude vyfoukaný, tak ho taky poměřím a potom vám dám vědět
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 23:33
- Nahlásit
Děvčata moc vás zdravím. No vaše míry jsou obdivuhodné
Tak jsem také běžela pro metr, a Deniská má
tělíčko - 12cm
hlavička - 7 cm
nožičky - 5-6cm, ty mě šlo docela špatně změřit,nechce moc držet
ocásek - 9cm.
No docela to jde, že, na to že jí bude 5měsíců, ale jak dlouho to vydržíme, to je ve hvězdách.
Wikinka má za sebou druhé očkování, bylo vše ok, ale navečer se jí to rozbolavělo a moc a moc ječela, nemohla jsem ji ani pochovat, ještě druhý den trochu kňourala, ale dnes je to už dobrý, tak ještě jedno, tak přemýšlím, zda mám dát opět vzteklinu zvlášť a nebo to mít za sebou, bude jí přes 12týdnů, pak při posledním očkování. Co vy, dáváte vzteklinu při třetím nebo ne, já dříve dávala, ale pak radši zvlášť.
Tak jsem si dnes zapsala výstavu v jaké jsme v hale a kdo tam vlastně je, a zjistila jsem že frizáci a boloňáci myslím, ti jsou v jiné hale. Holky já budu běhat , teda spíše vléct se, nebo-li poskakovati, přešlapovati, v kruhu sama s Brituškou, mě to docela vadí. Některý rozhodčí to nemá rád, že to nemá s kým porovnat a tak třeba nezadá titul. No je to jedno, stejnak asi na tom nebudeme moc dobře po tom našem vylínání.Hlavně aby bonitace dopadla dobře.
Kdo tam tedy z vás jede do Letňan, prosím ještě jednou a s jakým pejskem.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 23:57
- Nahlásit
emikami
Já jedu s Candym (Havanský psík), Myslím že kruh 21. A máme chorvatského rozhodčího.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 01:25 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Candy
JJ. Máte kruh 21, ještě nevím zda sebou vemu na otrkání Denisku, dle toho asi jak budu pospíchat, když nejde na výstavu, být tam tolik hodin, také podle toho jaká bude zima, na jaře jak to bylo, tak tam byla docela dost kosa. My máme kruh č. 8, na Candyho se určitě chci podívat, a myslím, že bych tě mohla poznat, ty jsi taková mladičká blondýnka že? Jak se tam s tebou bavila v Brně MartinkaClaudí, a byla si v růžovém? Je to tak? No a nyní pár nových foteček, mých malých holek.
Nyní něco zkusím, asi se to ale nepovede.
No nepovedlo se to, jak jsem myslela ale funguje to, takže klikněte, je to video. Jinak další nové fotečky a nějaké to vid. je na stránkách. Dobrou noc. a vám Dobré jitro
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 07:33
- Nahlásit
emikami
Ano ano, to jsem já . Je pravda, že v tom dubnu jsem tam čekala dost dlouho. Havaňáci byli posuzovaní mezi posledními. Snad to teď bude dřív.
Obě holky máš nádherný, úplně jsem se nad videem rozplývala, jsou to pusiny malý.
A Denisku pokud ti to vyjde vem sebou, bude to pro ni zkušenost, jestli s ní plánuješ nějaké výstavy.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:17
- Nahlásit
emikami
Teda videa jsou úžasná!
Deniska to má opravdu mnohem víc rezavé kolem očiček než Elinka. Ona má jen takový uzounký proužek.... Po kom to tak má? Po otci? Ale i tak je to veeelká fešanda. Fakt je nádherná.
Já bych jí na výstavu taky vzala, ať si zvykne. Však mi může odpočinout v kleci.
My už vesele přezubujeme, vypadl jí už i špičák a stolička, jinak přední zoubky už má přezubené.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:33
- Nahlásit
emikami
Fotky jsou kouzelné a holky úžasné.Pro mě je nejhezčí ta jak tě čekají.
Všem kdo jdete na výstavu tak držíme tlapečky na pěkné umístění.
Taky jsem je hned měřila a u nás je to Bišo – hlava 8cm
tělo 5cm
Damišák - hlava 10cm
tělo 7cm
Biško má proto krátkou srst proto že ho Damišák stále devastuje.
Holky a máme zase blechy, Damiškovy jsem v čera jednu našla, musí to tu roznášet budˇ nějaký pejsek a nebo tady na louce máme hodně ježků a veverek a nebo si vždy vemem nazpět co jsme roznesly my, než nato vždy příjdem tak už jsme i možná něco porozdávaly. No a koloběh se pak vráti k nám.
Pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:12
- Nahlásit
Volala jsem vet a bylo mi řečeno, že asi trojčím že by to snad ani neměla být blecha, ale nějaký jiný brouček atˇ prý je donesu, že je prohlídne, ale až zítra proto že není tady. Mám je jen zatím hlídat a koukat no a zatím nic. Tak snad opravdu jen blbnu oni prý už toho mají v sobě hodně takže by ty blechy neměli mít. Tak uvidím a všechno mě svědí.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:22
- Nahlásit
Verca
Ahoj. No po kom to Deniska má, tak to fakt nevím, protože Emi to nemá vůbec, a otec Enji také ne, a myslím že také vůbec, takže jedině po někom z předků, nebo se to opravdu dělá tím jak je bílá a padají jí ty chlupy do očí že jí dost slzí, je to fakt hodně, když je to suché není to tak výrazné, ale ona to má pořád dost mokré, ale někdo někde psal, že se tohle také může upravit přezubením.Kdybych s ní neplánovala žádnou výstavu , budu ji to vystříhávat a nebude tam nic vidět, i ofinku by měla nad očičkama, ale takhle, no musím čekat, zatím ji to čistím tím gelem od Héry, nebo borovou vodou.Dávám v poslední době tolik peněz za kosmetiku, že nevím co bych měla koupit aby se to zlepšilo, a aby to nebylo vidět třeba na výstavy, tak se to zapudruje nějakým dětským pudrem na prdýlku? Něco jste tu psali o nějakém škrobu, a dát to pod oko, ale je to fakt účinné? Hlavně že to nemá mezi očima jako to má právě tvá Fíbí, protože tam jsou ty chlupy kudrnaté, no je to jiné plemeno, nevím čím to je že někdo to má třeba z boloňáků i mezi očima a někdo skoro vůbec, a např. Candy ten má očička nádherný.
Candy
Prosím napiš ještě jednou co používáš na očička, ale mám dojem, že tak nějak nic moc, protože se vám to netvoří. No samozřejmě že když Denisku vykoupu, vysuším, tak to bude také méně vidět, ale já dělám fotky i z běžného života, takže......
|
janča
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 12:15
- Nahlásit
emikami
Ta fotka, co jsou tam všichni je fakt nádherná, celé klubko psů, paráda.
Gweny je po stříhání, docela se jí to líbilo, nechala jsem jí jen přistřihnout - můžete kouknout na stránky, dala jsem fotky www.gwen.websnadno.cz
Na výstavě přeji všem úspěch a ať nemáte moc zimu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:16
- Nahlásit
Hlavně že to nemá mezi očima jako to má právě tvá Fíbí, protože tam jsou ty chlupy kudrnaté, no je to jiné plemeno, nevím čím to je že někdo to má třeba z boloňáků i mezi očima a někdo skoro vůbec
no je tprostě tím, že Phoebe v určitých obdobích tak moc teče z očí, že to má furt mokré a když jí to nevysuším hned, tak jí zvhlne i chlupy mezi očima. Jenže to bych musela co pět minut a to fakt nestíhám. Jenže máme tu výhodu, že se ty chloupky můžou vystříhat. Jsem fakt ráda,že Eli to nemá tolik, protože takové dlouhé chlupy "odbarvovat" by se mi fakt nechtělo (myslím do budoucna). Já jí navíc chloupky ještě nespínám, takže jí to taky dráždí, snažím se jí to aspoň ulízávat. Přeju hodně zdaru, protože fakt je to piplačka s tím rezavým.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 14:26
- Nahlásit
protože fakt je to piplačka s tím rezavým
Ahoj holky, tak víte co poradil nám veterinář, když jsme byli na ročním přeočkování na ty cestičky pod očima. Je takovej docela od rány, i když psy miluje, sám chová vipety. Říkala jsem mu, že jsem objednala přes net a nakoupila ve zverimexu kde co a že nic pořádně nezabírá. Tak mi řekl, ať si koupím peroxid vodíku (3%) a před výstavou trochu zesvětlím. Tak jsem mu řekla, že na výstavy nejezdím, tak mi tak řekl, ať to teda moc neřeším, že když je na to pes háklej, tak s tím nenadělám nic, i kdybych za to vyházela majlant a to, že je to všechno jen kosmetika na tahání peněz.
Něco na tom asi bude, i když peroxid nepoužívám. Ale vím o pár lidech co ho používají, hlavně teda před těma výstavama a takhle to teda nějakej gel nevybělí. Ale zase je šetrnej.
Takže já už přestávám cestičky řešit, dřív mě to štvalo, když se lidi ptali, proč to tam má a co to tam má, teď na to peču.
Jiný věci jsou důležitější. Mojí kamarádky příbuzná musí jet utratit čtyřletého salašňáka, protože má rakovinu kostí. To je potom hrůza, toho bych se u našeho miláčka opravdu dožít nechtěla. Mějte se všechny krásně
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 14:32
- Nahlásit
Martina
Jo to mi taky říkala chovatelka, že to někdo vyběluje peroxidem, ale že se musí opatrně s tím, aby se to nedostalo do očí....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:01
- Nahlásit
Holky, cestičky neřešte, moje buldočková je má taky a už jsme si tak na to zvykli, že by to bez toho ani nebyla ona... Někdy to má míň, někdy víc a čistíme hérou, tamponek je vždycky špinavý, ale stejně to tam zůstává
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 16:27
- Nahlásit
Syska
Ahoooooooj.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 19:36
- Nahlásit
Syska
No jo neřešit. ale já s havaňákama na výstavy nechodila, a tak nemám tušení jak by na to koukali rozhodčí kdybych to vůbec neřešila.
Verca
Také to má pořád mokré je to děs, asi bych musela chodit s fenem a sušit a sušit, možná by bylo opravdu dobré nějaký ten zásyp, tys psala bramborový škrob, a někdo tu psal něco jiného a nemůžu si vzpomenout, a udělat z toho hrášek, No já to asi vystříhat nemůžu, ale na výstavu to někteří chovatelé to nejhorší také opatrně vystříhají a nikdo to nepozná, pak tam toho je o hodně méně. Verčo , je to zvláštní, ale mě to u Denisky nevadí, teda vadí mi že to má, ale necítím že by mě to vadilo, chápeš mě? Jako kdyby to k ní prostě patřilo, nevím, ale třeba u Kamí, tam jsem střihala skoro každý kousek, protože ta to má takové jiné a ještě k tomu u každého oka jinak silné, tak u ní mě to fakt vadí. Tak já nevím, proč mě to u Denisky neva. třeba to po přezubení povolí, a až se jí ty chlupy tolik nebudou dostávat do očiček.
Vy máte povoleno stříhat čumák? Jak by to vlastně bylo u boloňáků, ono by jim to rostlo jako havanským do délky a vy to musíte zastříhavat, nebo jak?
Tak jsem dnes vzala na stříhání sebou i Emí, byla jsem s Brituškou na předvýstavní úpravu už podruhé a ještě za týden po třetí. 3 hodiny práce, no děs. A vymýšlela jsem jaký střih ji nechám udělat, nejdříve jsem chtěla nechat delší hlavičku a ostatní na krátko, že bych ji pak dělala culík, ale nějak jsem si to nedovedla představit. Byla dost chlupatá, ono když je to taková délka která ještě neplihne dolů, tak vypadala jako bečka, myslela jsem že je tlustá, no tak jsem vlastně vymyslela střih, a nakonec jsem přišla na to, že takto stříhá své šicáky střihačka, myslela jsem že manžel bude vyvádět, že vypadá hrozně a on říká, jak ji to sluší, a že to takto krátké je hezčí, tak ještě uvidím co udělám s Kamí. Jdu přetáhnout fotky z foťáku, něco jsem už vyfotila tak jsem zvědavá jak to na té fotce bude vypadat, vypadá legračně ale myslím, že ji to fakt sluší, no a doma lítala s hračkama jako pošuk, nevím zda byla ráda že se zbavila těch chlupů, protože předtím chodila jak stará baba, nebo zda byla ráda, že jsme už konečně doma.Ona totiž na stříhání dost vyvádí, když jsem chodila ještě k jiné střihačce tak jakmile jsem odešla já, bylo vše ok, už se ani nehla, ale střihačku jsem změnila, a tady jsem přítomná, a to vyvádí, ale není zvyklá vůbec na strojek, a ten zvuk ji děsí, to jsem zkoušela už i doma, nechtěla ho ani vidět. A nyní si to dnes pěkně užila.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:32
- Nahlásit
emikami
No jo, s výstavníma pejskama je to něco jinýho, ale slyšela jsem i o nějakých jednorázových krycích pudrech, co se na to místo před výstavou napatlou...
Verca
Ahoj Veru, hned jak budu mít chvíli, zplodím nějakýho mailíka, v práci je docela hoňka a tak jsem ráda, že se sem čas od času stihnu podívat...
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:41 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit
Emikami
Tak já na ty oči opravdu nic nedávám, jen každý den odstraňuji ospalky. Ty cestičky podle mě mají skoro vechny štěňátka, prtotože jim rostoucí chlupy lezou do očí, ale jakmile jim dorostou do nějaké délky, kdy jim už nedráždí oči tak se to podstatně zlepší, nebo úplně vymizí. Schválně jdu najít nějakou fotku, kde je Candy malej. Určitě ty cestičky měl taky trochu.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:31
- Nahlásit
Tak Candy to neměl nijak moc ani když byl malej. Tady jsou mu dva měsíce.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 12:41
- Nahlásit
Candy
Emi 3 měsíce Emi 6.měsíců očička neměla vůbec, jen snad možná jen takový slabý pramínek, ale tak jako to má její Deniska tak to vůbec. Také se nedají srovnat délka chlupů, Denisce bude 5měsíců a má je daleko delší než je měla Emí.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 13:57
- Nahlásit
Tada holky, že byli jako miminka krásný co? To Gweny taky.
emikami
Naštěstí Gweny na to moc netrpí, ale napadlo mě, ptala jsi se v Bea natur poradně? Je to na www.beanatur.com a docela tam paní odborně radí.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 14:54
- Nahlásit
janča
No jo, to byli, i když jsem chtěla aby rychle vyrostl. Teď bych zas někdy brala kdyby byl mrňous.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 15:14
- Nahlásit
emikami
Já myslím, že časem se to určitě spraví a nebude jí to tolik téci. Já si říkala u Pheobe sice to samé, ale nu což . Phoebe se pomamila a teče jí to stejně jako její mamči. Otce má čistého Itala a ten to nemá vůbec. No doufala jsem, že se potatí ale opak je pravdou. Ale i tak jí milujeme a to je důležité ne? Úplně tě chápu, že ti to připadá, že to k ní patří. Ona je i tak strašně nádherná.Peťa se nad jejími fotkami vždycky hrozně rozplývá. mě se líbí hlavně s tou mašličkou. A má hrozně nádherné očička. Stejně by bylo zajímavé porovnat Eli a Denis vedle sebe. Deniska je jen o dva dny starší...
Boloňáci mají od přírody kratší čumáčky. Myslím tím chlupy. Teď to má navíc Pheobe oškubané od Eli. Ale mají vždycky snad jen 5cm dlouhé chlupy na čumáku.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 15:33
- Nahlásit
emikami
Myslím,že to rozhodčím tolik nevadí. Na jedné výstavě jsem viděla pejska,který měl hodně zabarvenou srst od toho jak mu teče z očí.Přesto dostával CAC i BOBa.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 17:34 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Tak my jsme taky měřili: Elinka - hlava 7cm, nohy 7cm, ocas 12 cm a tělo 10 cm. Takže super v necelých 5 měsících.
Phoebe: hlava 13 cm, krk 12cm, tělo 10 cm, ocas 9 cm. Tady jde dobře vidět rozdíl mezi boloňákem a havaňákem - ocas má havaňák pěkně dlouhý. Teda chlupy na něm. Nohy jsem u Phoebe ani neměřila, je neskutečně odrbaná, ještě by mi ukápla slza při zjištění té hrůzy.
|