| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 19:30
- Nahlásit
Tak holky huráááááááá, slavnostně přestřihávám stužku! www.bolonskypsik.cz !
říkejte mi svoje pocity z toho, vaše názory, kritiku, budu za to moc ráda. Abych mohla vylepšovat...
Darina1
no asi tě překvapím, ale u havaňáků jsou povoleny dva chybějící řezáky, takže by Eli byla uchovněna, ale na výstavy to možná nebude, ale zvažuju, že bych ji přeci jen přihlásila. Ona je jinak strašně krásná a proto mě to mrzí, je škoda takového havaňáčka neukázat. U boloňáků a bišonků jsou chyb. řezáky vady vyřazující z chovu, ale u havaňáků ne. Ale já chtěla nějaké pěkné ocenění, protože lidi, když kupují štěňátko, tak se koukají i na tituly a ocenění. A já bych chtěla hledat majitele, kteří by chodily se štěňátky na výstavy a ti kór koukají po titulech.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 20:41
- Nahlásit
Verca
Na tvůj web kouknu jak toto dopíši. Vím také o pejskovi kterému zoubky chybí a také chodí na výstavy a dostává pěkné tituly, a kde je napsáno že tam nesmíš s tolika a tolika počtem zubů, já o tom teda nevím, no co můžeš ztratit, nejhorší pocit by byl asi vyloučení, ale myslím že to nehrozí, kontrolují hlavně skus, ještě se mi na mezinárodní výstavě nestalo že by počítaly zuby, takže pokud je má velké a opravdu ji dodatečně nenarostou tak by je ani nepočítali a nevšimli si toho a pokud ano, no tak dostaneš prostě jinou známku, o co jde? Budou ti třeba říkat něco podobného jako mě, fenečka je moc pěkná ale nemá správně rozložené barevnost srsti, no a tobě by řekli, bohužel ji chybí zuby, ale známku si myslím dostane. Já bych to prostě zkusila a tvářila bych se že o tom ani nevím.
Myslím, že s tou dědičností je to takto : přenášet se může ale také nemusí, málo fen asi tak 50% je plnochrupých, prostě se kryje s plnochrupým psem a tím se to vyrovnává.Kamilce mám dojem chybí asi 3 zuby, přesně to nevím, a např. Coletka je plnochrupá, takže některé štěnda to mohou mít některé ne, ale to neznamená, že by jim chyběli zrovna přední zuby, jako Elince, můžou chybět jiné, a u havaňáků se toleruje 6 zubů + asi ty dva řezáky jak jsme se obě dozvěděli nedávno.
Co se týče Elinky, zatím je to první štěně kterému teda zatím chybí dva řezáky, myslím že je pořád čas že by se vyklubali, ale asi to není pravděpodobné, ale stát se to může, a pokud píšeš že tam místo nemá, kdyby tam byli ony by se vyklubali prostě tam kde by se to místo našlo, což by zas nebyly asi rovné. Když už se tady o tom mluví, byla bych ráda, kdyby ostatní věděli, že když jsme zjistili že má jen 4 mlíčňáky, protože si Verča brala Elinku v době kdy neměla ještě prořezané všechny zoubky, ale místa na ně bylo podle poradkyně chovu dost,´bohužel nenarostli, opravdu mě to mrzí zvlášť u Verči, která chtěla Elinku na výstavy, i když jsme mluvili o věcech které se mohou vyskytnout růstem a v roce prostě fena může mít spoustu vad a jako štěně 9ti týdenní ani jednu, je riziko si kupovat štěně na výstavu které není přezubené. Já také čekám až Denisce narostou všechny.No a když jsme si uvědomili že má Elí jen 4 dolní zoubky, říkala jsem že je větší pravděpodobnost že jí nenarostou než narostou a nabídla jsem jim aby Elí vratili, že ji prodám na mazla. Já vím, je to těžké ale byla to poměrně krátká doba a bylo na nich jak se rozhodnou, mohli si vzít ode mě štěně třeba z příštího vrhu , které by zoubky už mělo prořezané nebo si koupit štěně u jiné chovatelky, několikrát jsem je až přemlouvala aby Elí vrátili aby je to netrápilo kvůli těm výstavám, i mě to velmi mrzí, právě že to je Verča a ještě k tomu je to první případ. Je to prostě fakt pech. Ale nakonec se rozhodli si jí nechat, protože ji také z části pořizovali k Fíbí, jako kamarádku.Nyní je Elí takřka přezubená a opět jsem Verunce nabídla ať ji vrátí a že se prostě nějak domluvíme, že je pravděpodobnost že sice chovná bude ale z výstav možná sejde........zřejmě se rozhodli si Elí nechat, já mám občas telefon, zda nemám štěně, nebojím se že bych Elí skoro obratem neprodala, ale vím že je těžké vrátit štěně, když už je člověk na něj zvyklý, vzali by Fíbí kamarádku, když už jsou spolu na sebe zvyklé. Takže jsem ráda, když už si tu povídáme o různých věcech, aby i ostatní věděli, že jsem ti Verunko možnost vrácení nabídla snad 30krát. Co se týče finančního vyrovnání, dle smlouvy , co je napsáno, to je podepsáno, toto téma tu nechci rozvádět, jen uvádím, že není uzavřené. Byla by to ale jen má dobrá vůle, no a pokud mi Verča ještě věří, třeba se jí jednou u mě zalíbí štěně a koupí si ho, ale již s prořízlými zoubky. Snat ti to Verčo nebude vadit že jsem to tu takto napsala, ale když už o tom ostatní vědí, že jsou zoubky možná překážkou výstav, tak jsem ráda aby věděli i to ostatní a to že jsem se k vám neobrátila zády, což tím se tu nechci nějak hájit, nebo tak něco, ale prostě jsem se takto rozhodla.Velmi mě to mrzí ale všichni víme, že se to prostě stává, stalo se , rozhodnutí bylo na nich, a dál se ještě uvidí. Chovná bude, to jsme si zjistili, a přenášet to dál může a také nemusí, a štěně které by nemělo všechny zoubky, může být ve smlouvě, že je prostě na mazla, že třeba nebude uchovněno, a na výstavy, nebo tak něco. 90% lidí si kupuje štěně na mazlíka, aby nebyli sami a o štěňatech ani nepřemýšlejí ale chtějí štěně s PP. Takže já to vidím asi takto. S pejskem s kterým se to stalo asi krýt již nebudu, teda rozhodně ne Kamí, aby nebyla šance aby se to nestalo zas, ale tohle může být třeba z nějakého 10tého kolene, je to prostě příroda a ta si dělá co chce.Jsem na druhou stranu ráda, že je Elí přesně taková jakou si Verča přála, mazlivá, přívětivá, zda je trochu plachá, hold to musíme nějak zvládnout, protože to mám tady i s Wiki a bojím se že bude také plachá. Když byla Eisi na té výstavě, ta tam byla ve svém živlu, ta by se tam teda rozhodně nebála, např. když tam byla Raja s Belčou, tak měla stažený ocásek a nepohybovala se tam seběvědomě, Eisi nikdy v tomto prostředí nebyla a bylo pro ni jako stvořené, snad jí to zůstane, protože tím že je tak zvláštní a pěkná tak také uvažují že by výstavy zkusily, No to by bylo nakonec konkurence. Ještě že jezdím jen pražské výstavy No možná bych mohla někdy kousek dál Jinak všem pa. a hezký večer.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 20:54
- Nahlásit
Verca
Tvé stránky se mi líbí,ale myslím,že by nemělo velkou cenu,se zde jen chválit.Takže když ti napíši nejaké výhrady nebudeš si to brát osobně.
Hlavní stránka,je hezká,ale mně vadí že je tak veliká,že se nevejde na jednu obrazovku.
Havanský psík-Elinka. Obrázky prekrývají text.
V obou sekcích (havaňák i boloňák) mi nefunguje odkaz péče o srst.Nevím,zda to ještě budeš doplňovat,nebo je chyba v mém PC.Myslím,že to jsou jen malinké závady spíše technického charakteru.
Tohle je jediné co bych stránkám vytkla.pesani jsou zlatíčka,možná jsi mohla ještě v galérii přidat nějaký text,např.v jakém věku byl snímek pořízen.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 20:55
- Nahlásit
Verca
Stránky jsou super, ještě ti tam něco nefunguje, foto z výstav a dvě myslím fotky ve fotogalerii, zrovna jsem klikla na jednu která se nezvětšila, tak jsem si řekla, tooo jeee škoodaaaa, že si to neuděla na zvětšení a pak jsem zjistila že ostatní tak jsou takže je to jen chybička. Až budou plně funkční a doplněné a také o návštěvní knihu budou fakt super. Jen tak dál......
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:11
- Nahlásit
Raja
Tak jsem po tvé zprávě klikla znovu na web Verči a mě tam žádný text se nepřekrývá , já stránku vidím krásně, je tam pár fotek a text nad fotkama a pod fotkama nic nepřekrývá a je krásně vše vidět. Jaké ty máš rozlišení obrazovky, a nemáš třeba Mozillu, tam se vše ukazuje jinak.
Teda Verčoooo, kliknu po druhé a co vidím už tam je i Elinka a návštěvní kniha, odkazy. to je rychlost !!!!!!! Hele když jsem si prohlížela fotky co jsem dělala já, když byla Elí malá, tak jsem se tu skoro rozbrečela, víš koukat na ní u mě nebo u někoho jiného je rozdíl, asi to nechápete, zda tu zkušennost nemáte, ale je to jiné, byla tak krásná jako malá, říkala jsem si vždycky, že Elí a Dendre Beny by spolu jednou mohli mít štěňátka, hele paní je z Brna asi bys to neměla daleko a budou s ním chodit na výstavy, no uvidíme jak bude úspěšný, zatím je prý moc pěkný, a myslím že ony dva by museli mít super štěňata, je na to ještě hodně brzo ale přemýšlej o tom a nezapomeň na to. jsou každý z jiného vrhu a kvůli jejich barevnosti by prostě štěnda musela být suprová, navíc teda pro mě by to byl také zážitek , dvě moje odchované štěňata by měli dětičky, no nádhera, no jen aby byl plnochrupý.Jinak by to bylo pak po dohodě s poradkyní.Mně se stránky moc líbí a fungují mě dobře. Jsem ráda, že si můžu prohlížet zas nové stránky, ale Elinka už je dost světloučká viď???
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:21
- Nahlásit
Veru stránky jsou moc pěkné..! Líbí se mi barvy, fotky...vše. Ale souhlasím s Rajou, že nějaké věci nefungují. Přesně to, co píše. Ale věřím, že to časem doupravíte. Já na nich pracovala asi 3 měsíce, než získaly konečnou podobu. A doufám, že se tam objeví kniha návštěv!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:25
- Nahlásit
Jo a holky to jak se o komu zobrazuje záleží na monitoru. Taky jsem upravovala vše podle toho našeho, aby bylo vše v prostředku a nemuselo se to posouvat lištou a když jsem na to šla kouknout na školním počítači, který má větší monitor, tak to bylo úplně jinak
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:26
- Nahlásit
Raja
Aha, ty máš asi rozlišení 800x600, že? Tak to se nedivím, že se ti to zobrazuje takto. Je to optimalizováno pro 1024x768. Takže se ti to bude zobrazovat takto. Navíc jestli máš prohlížeč Mozillu, tak tím tuplem. Já jsem teď na notebooku, které má rozlišení jako to první, co jsem napsala a jak ty říkáš, tak se mi to zobrazuje stejně. Úvodní stránka je bez posunu, teda aspoň směrem doboku, určitě bych to neudělala na posun. Péče o srst ještě není dodělaná.
emikami
No popravdě jsem to tu nechtěla řešit, ale máš na to právo. Já jsem tu jen chtěla oznámit, že Eli na výstavy asi nebude a finito. Nechtěla jsem to rozvádět. Prostě se stane, že štěněti nenarostou dva zuby a že se to stalo zrovna u Eli, to je prostě pech. To si myslím, že je mezi náma, řešily jsme to přes maily a nemyslím si, že máš zapotřebí se tu veřejně "obhajovat" (nenapadlo mě jiné slovo), protože jsi nic neudělala. Toť vše.
Jinak asi každý pochopí, proč jsme Eli nevrátili.
ale návštěvní kniha tam je. a které fotky nefungují na zvětšení?, mě fungují všechny.... Jsou to takové vychytávky, mě to třeba jede, musím furt mazat historii na internetu, jinak mi to najíždí pořád stejně. Je to holt zapeklité.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:28
- Nahlásit
Jé, na nás tam je taky odkaz! to já plánuju už dlouho, že vás tam dám a furt sem se nedokopala k tomu to tam nasat. Ale dočkáte se
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:29
- Nahlásit
No teda mě pěkně dlouho trvalo, než jsem odepsala a teď tu přibyly další příspěvky. Takže jsme to snad vysvětlili.
emikami
jsem si říkala co je na nich až tak nedodělaného..... Ale o Dendre Benym budu uvažovat. Neboj.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:34
- Nahlásit
Verca
Veru , mě nefunguje na zvětšení u Fíbí desátá fotka, a třetí od zadu jak je tam s nějakým černým pejskem či co to je. jinak všechny ostatní ano. Mě se to zobrzuje dobře. a nefunguje akorát to co teprve budeš dodělávat.
Jinak o Elí, já jsem jen chtěla aby ostatní věděli že jste měli možnost Elinku vrátít, protože jste počítali s výstavami, nic víc, možná jsem to psala zbytečně rozvlekle, ale já to už jinak bohužel neumím.
Jo a zapoměla jsem napsat, že např. u čínských chocholatých psů, normálně chybějící zuby také tolerují na výstavách a v chovu. Cherlinka má také dole jen 5 zoubků a zůčastňuje se skoro každé výstavy. Nechápu proč je vše jinak u každého plemene, nebo dokonce u klubů. Svět je fakt někdy dost na ruby.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:36
- Nahlásit
Verca
emikami
A nevadí to, když mají stejné rodiče?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:40
- Nahlásit
Romaine
vždyť jsem psala že jsou každý z jiného vrhu
Elinka má za matku Kamilku a otce Žolíka, a Dendre Beny má za matku Emilku a otce Enjiho jako moje Deniska, ale pářit denisku s Elinkou nemůžeme Deny je fakt krásný pes. a asi by to nebylo daleko a je o dva dny starší určitě by to stálo za to. Věřím tomu. ale záleží na jejich bonitačních kodech.To je rozhodující.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 21:50
- Nahlásit
emikami
Ahoj, ještě jsem ti nepoblahopřála ! Tak to teď činím, Brituška je krásná. Na výstavě jsem nějak nestíhala, byl tam šrumec, ale viděla jsem tě, stála jsi v kruhu s ještě jedním psem a měla jsi na sobě něco vínovýho. Chtěla jsem se zastavit jak vyjdeš z kruhu, ale začali se fotit štěňata z káčkovýho vrhu z Haliparku a pak už jsi byla pryč.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 22:05
- Nahlásit
emikami
Aha. já myslela od stejných rodičů a jiný vrh jako D - E. Že jsou jako rok po sobě Máš jich tolik (štěňat), že už se v tom ztrácím
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 00:05
- Nahlásit
jorkaAmálka
jo, právě jsem ti psala, že se mě vůbec nevšímáš a našla jsem odpověď tady, ale že jsem tě tam vůbec neviděla, pořád jsem koukala po blonďaté hlavě
Díky za blahopřání, no to jsme šli o Boba ale neudělila ho nikomu . no byl tam opravdu šrumec, ale také pěkná kosa, je to pro psy a někteří to určitě omarodí.
Romaine
Tolik štěňat jo???? Dokud nedojedu abecedu, tak to pořád nic není !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:36 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Copak všichni usilovně pracujete? Já si jdu zdlábnout rajskou, copak máte dobrého vy?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:29
- Nahlásit
emikami
tsss, chleba se sýrem a papriku.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 15:00
- Nahlásit
emikami
My měli ve škole na oběd smažený sýr s bramborovou kaší, ale byla to porce pro křečka. Já se vůbec nenajedla.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 15:57
- Nahlásit
Verca
Ahoj Verunko!
Dostala jsem se na net teprve teď
Máš ty stránečky mooooc hezké! Úplně si mě potěšila jak se ti to povedlo a ikdyž to ještě není doladěné na 100%, tak je to moc dobré!!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 18:17
- Nahlásit
Janik
Děkujiiii!
A jak to funguje tobě? U mě teď nefungují jen dva odkazy, myslím, že dvě fotky se nezvětšují a to je vše. Jak to funguje u Vás?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 21:26
- Nahlásit
bisonka
Jsem z Vendryně. Ale rodné město je Těšín
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 22:12
- Nahlásit
TENTO PĚKNÝ PEJSEK JEŠTĚ NEMÁ SVÉHO PÁNÍČKA A JE MOC HEZKÝ , CO TAKHLE KDYBY JSTE SI HO NĚKDO KOUPIL ?????
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 22:23
- Nahlásit
emikami
ja ho beru emi, bude dobrej na obranu ? To je smeska, orisek, nebo to ma nejaqkou rasu ? Dam dva litry dobre slivovice !! To si pochutnas !! A ztriskas se jak kara, fakt nekecam.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:04
- Nahlásit
kombajn
dobrý no.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 00:26
- Nahlásit
kombajn
HIHIHI. to je fakt legrace. No není sice můj a je to havanský psík s PP. Obranář by z něho určitě nebyl, a za slivovici a dva litry by ho asi paní nedala, musel by si několikanásobně těch litrů přidat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:23
- Nahlásit
Holky, nevím, co se děje, ale Phoebe už dva dny zvrací a to skoro furt. Ještě jsem se s tím nesetkala, jen s průjmem, tak ani pořádně nevím co dělat. Každopádně jí asi dám den půst. Možná je to granulema, má je druhý den, je to Nutrience, ale pro citlivé pejsky a alergiky!!! je to ta Derma. Nesetkaly jste se s tím,že by vám pejsek z nových granulí zvracel? Nebo mám dávat pořád granule a čekat až se to zlepší a zvykne si na to?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:52
- Nahlásit
Verca
Naše fenka měla po změně granulí jenom průjem, nikdy nezvracela. Změna musí probíhat postupně, já to dělala tak, že do starých namíchala trochu nových, postupně zvyšovala dávku těch nových až najela úplně na nové. Jestli Ti zvrací dva dny, tak to už není sranda a rozhodně bych je nedávala s tím, že si na ně zvykne. Možná bych se poradila i s veterinářem, třeba jenom zavolat, hrozí riziko, že bude dehydrovaná, baštit nemusí, hlavně, aby pila.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:18
- Nahlásit
Takže Verunko pokuť ti blinká už dva dny tak granule bych vysadila a vrátila se na původní stravu. Určitě je to s těch granulí, ale kdyby to trvalo ještě jeden den tak neváhej a zajdi k veterináři. Dnes bych ji dala jen trochu piškotku ať není moc na dietě, ale nic víc. No a kdyby to nepřešlo tak k veterináři. Biško mi taky jednou blinkal, ale jen ze změny prostředí no a jak jsem ho ukázala u veterinářky tak mu píchla injekcí a byl hned klid.
Janičko tahej Andimu chlupy já ho chci vidět na výstavě ať ti můžu fandit. Myslí, že kdyby to měl trochu jen krátké tak se snad nic nestane. No a kde jsou fotečky co Andoš na dělal zase štěníky.
Pac a pusu posila všem pejskům Biško a Damiško.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:46
- Nahlásit
LenkaK
Aha já jsem z Těšína Ty máš havaňáčka, že?
|