| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:44
- Nahlásit
Romaine
Mrkni do novinek.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 21:21
- Nahlásit
Verca
Romaine
Tak moje milá děvčata, Wikinka u nás strávila zatím jen dvě noci, a na web jsem ji dávala asi ve středu v noci. Nepochlubila jsem se proto, protože vše nebylo zcela jisté, měla jsem trochu strach si pořídit pátého pejska, ale je tak roztomilá, že bylo těžké odolat, tak jsem vám sem hodila fotky štěňat paní Grygarové abych zjistila jak budete reagovat. Naštěstí jste mě nezklamali a tak jsem si řekla, že vás překvapím, až se podíváte na mé stránky, aby jste byli trochu překvapené, život bez překvapení není ono, no řekněte. Je hodně malička a taková jakoby kvadratičtější se mi zdá, myslím, že spíše bude menšího růstu třeba oproti Denisce, nevím teda kde to bere ale na 4 měsíce je dosti velká. Zapadla k nám dobře. Jak víte Emilka je víceméně drak, a bála jsem se aby ji neublížila, ale Renáta ji tady dala u nás prostě na zem, a řekla , neboj se, ona štěněti neublíží, mě vstávali vlasy hrůzou aby třeba nevyjela, ale ona opravdu nic, spíše se jí zatím vůbec nevšímá, a zatím k ní neprojevila mateřské city, jako k ostatním co přišli po ní....zatím pa
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:03
- Nahlásit
Tak vás zdravím, zase nikdo nikde, tak posouvám aby jsme byli vidět.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:48
- Nahlásit
Dnes jsme na procházce s Claudi potkali Boloňáčka, chdáček už byl hodně starý a slepý. Ale byl ve strašném stavu, byl voškubaný jak slepice a měl nějáký velký flek kolem očička, jakoby do toho očička někdo bouchl. Jmenoval se Jonášek. Dost jsem se lekla když jsem uviděla paničku strašně moc mi připomínala Vercu to byla opravdu velká podoba, ta paní byla moc hodná a pořád se usmívala. Verca
Není to nějáká vaše známá, třeba sestra nebo tak něco?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:14
- Nahlásit
Verca
Verco ty chodíš venčit nějak daleko,ne? Chápu,že člověk má mít dobrou kondičku,ale tolik...
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:50
- Nahlásit
emikami
Tá nová fenečka je prostě sladká!!!! Vůbec se ti nedivím,já bych taky neodolala.Je to přesně moje gusto. Člověk se na ni dívá a nutí ho to dělat ťuťuťu-ňuňuňu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 16:08
- Nahlásit
MartinaClaudi
Ahooj!
Veškeré přibuzenstvo, které by mi mohlo být podobné je v mém blízkém okolí, takže určitě ne. I když hodná a usměvává jsem.
LenkaK
No to víš, nějak ty špeky shodit musím. Denně si dáváme dvě stě kilásku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:00
- Nahlásit
Verca
To je fakt , ty špeky by to chtělo shodit, myslím, že bys mohla ještě tak 100km si přidat, zastavit se u mě na kafíčko a zase nazpátek, jinak ti to nepomůže
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 21:25
- Nahlásit
emikami
tsssssssssssssssss
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 22:35
- Nahlásit
Verca
, ty o nich asi vůbec nevíš, že? hele , já to mám natočené, jak si tu šišlala na štěňata, tak se ti po těch špíčkách šplhala štěňata z ohrádky ven
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 09:11
- Nahlásit
emikami
no já vím, že špeky mám, ale netušila jsem, že je tu bude někdo rozebírat. Hele a až tak velké špeky, aby se mi po nich šplhala štěňata nemááááám!!!!
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 17:45
- Nahlásit
Ahoooooooooooooj holky!
Tak jsem konečně doma.Byla jsem od středy do dneška zase na agility táboře jako v létě nebyla jsem s Andym ale s jednou fenkou Labradora a bylo to super!! Vyšlo nám dobré počasí, takže se dobře cvičilo.
A jak se máte vy???
Dlouho jsem tady nebyla
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2006 22:19
- Nahlásit
ahoj. jen vás zdravím a vaše miláčky taky. pro ty , kteří mají mé icq, tak mám jiné, staré si prosím vymažte. č. 471-394-803 - emikami. Tak pa.
Jo teda já se bojím jak to zvládnu s tou srstí havanských holek, ale to co musím nyní česat Britušce, no to je děs, jak to má delší tak chlupy jsou na omak jako spíše chemlon, od kůže se jí to cuckatí v místech za hlavou a kousek ještě dál, já trpím, ona trpí, je to prostě šílená hrůza, jak ji to takto přeroste, začína to být šílené,zda to nespravím nevím co z toho střihačka na tu výstavu v Praze vykouzlí. To prostě vůbec nejde, a nejde, a nejde.Navíc mě je jí líto, fakt já ty výstavy nenávidím, když takto musí oni trpět aby to měli takové jaké si přejou aby to měli na výstavě, jsem fakt na to naštvaná. Opravdu nechápu jak to dělají ti chovatelé, kteří mají na pudlovy baby stříh, no to bych v životě neměla sílu učesat, no možná nyní také přesrsťujeme, takže je třeba problém i v tom, snad se to časem zlepší. Jestli máte někdo nějakou radu, tak sem s ní, ale nevím co platí na havanskou srst, zda bude platit na pudlí která je fakt hustá, a taková krepatá až kudrnatá.Díky
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:17
- Nahlásit
emikami
Dagmarko nesmíš sní tak trpět proto že jí pak nevyčešeš pořádně a pokaždé to bude horší neboˇˇt se ti bude kuckat chlupy které jsi špatně vyčísla proto že jsi ji litovala. Uvědom si, že tví pejsci budou žít nesmíˇn 10-15let a česat bys je měla často a nebo je jedno řešení nechat je ostřihat na sportovní střih a máš vystaráno, samozřejmě až po výstavách.
Bokuˇd je chceš mít načančané tak jak já to mám ráda nic jiného ti nezbývá než moc nelitovat.
Je pravda, že malá ti mění srst až bude starší pak sní už nebudou problémy (srstí), ale česat musíš i tak vždyˇt to víš každý pejsek se musí vyčesávat. Takže žádne litováni a pořádně zabrat od kůže jinak bude velký problém pak u paní střihačky a to pak bude pesan vybytý co se to děje.
Pac a pusinku od Biška a Damiška.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:36
- Nahlásit
emikami
Já ti posílala e-mail ohledně pejska kámošky. Jestli tě nedorazil (a zřejmě ne), tak ti ho pošlu znovu. Ale to už je tak přes týden. Teď jsem byla nemocná, tak jsem moc nereagovala.
Jinak nový přírustek fakt nádherný.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 12:58
- Nahlásit
janča
Tak to jsem žádný email vůbec nedostala. Jínak bych se neptala znova. Bylo mě divný, žes ani nereagovala, říkala jsem si třeba to nechceš říkat, a přešla si to,ale na druhou stranu vím, že se občas také na něco zapomene, když je tu více otázek, tak člověk neví na jakou dříve odpovědět, no a vidíš, kdybych se nezeptala, tak ty by sis zase myslela, že jsem na mejlík ani nereagovala. Tak pošli prosím znovu, do teď zatím nic, jakmile dojde, určitě odepíši. Nebo to můžeš hodit i na Icq, nebo skype. Pa.pa a děkuji.
Jsem ráda, že se ti Wiki také líbí.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:18
- Nahlásit
emikami
Tak to máš na e-mailu co máš na stránkách. Mě si na e-mail psala z jiného a na ten jsem ti to poslala zpět, tak v tom byl asi problém.
|
Nykkytta
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:28
- Nahlásit
Dobrý den,
mám už měsíc krásnou fenečku cotonka,je jí 11 týdnů a trpí na výtok z očiček.Čistila jsem Othalem,nic moc,a už má od očí takové rezaté pruhy.Koupila jsem si nějaký gel od Héry,vliv neměl žádný a měla zapatlaný i čumáček.Teď mám nějaké kapičky od Trixie,tak uvidíme.Ten gel od AllSystems nechci,nejde mi o peníze,ale není tak úplně neškodný.A my naši Ashlinku máme jak miminko,nechci ji trápit.Poradíte?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:34
- Nahlásit
Nykkytta
Dobrý den moc Vás asi nepotěším protože všichni co máme bíle pejsky s tím rezavím bojujeme. Někdo úspěšnější a někdo může dělat co chce a nic nepomáhá. Jediná rada podle mě je vystřihávat kolem očiček aby chloupky nedráždily očička a pak stále vysušovat kolem očí.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:50
- Nahlásit
Nykkytta
Naprosto souhlasím s Darinou. My máme havaňačku 9-měsíční - www.gwen.websnadno.cz a jediná cesta je vystříhávat a osušovat. Přesně jak řekla Darina.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:41
- Nahlásit
Nykkytta
A jak jste zjistila, že ten gel (1AS)není neškodný? Myslím, že na bělení kolem očiček je ještě moc brzy, doporučuje se až po přezubení, tak od 6měs. Zbytečně jí teď trápíte.
Já gel od AllSystems používám a to už tak půl roku a je to to jediné, co zabírá. Ale používám to hlavně před výstavami. Moje fenka na to trpí hodně /je to boloňák).
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:54
- Nahlásit
Nykkytta
Dobrý den,
tak náš pejsek nemá vůbec problém s rezavýma očičkama. Má to naštěstí dáno geneticky. Ale pokud to má špatné, tak s tím moc neuděláte. Nejlepší je vystříhat to kolem očiček, jak vám radili...
Jinak ¨stránky mého pejska jsou www.bisonek.wbs.cz
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 16:16
- Nahlásit
Nykkytta
Naší Claudi očička trochu tečou, ale není to až tak hrozné.
Když má kousky toho vyteklého zaschlé, tak to ze srsti normálně seškrabu. A když to zaschlé není tak to utřu vatou a ty poslepované kousky roz´motám aby nebyli zezávé, ony tak trochu zesvětlají. Vždy ráno jí oddělám ospalky a třeba ji to pak už vůbec neteče, ale není to tak vždy. My máme int. stránek trochu víc: http://www.bisonek.websnadno.cz ,
http://www.claudiadaisy.websnadno.cz ,
http://www.claudi.bisonek.cz ,
http://www.havanskypsik.estranky.cz ,
http://www.wwwmartulina.cz ,
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:55
- Nahlásit
Ahojte, uz jsem tu dlouho nebyla ale opet jsem se za vama prisla podivat... Vim ze mnohe z vas uz maji hodne zkusenosti a tak se chci zeptat taky mate sve hafiky takove nezbedy ze venku moc neposlouchaji?
Ja jsem s nasi Bambi byla venku a on mi normalne vlezla na prochazce pod jeden plot do zahrady na vedlejsim dvorku a nechtela vylezt a jak jsem ji zacala tahat takse mi normalne vyvlikla z postrojku a to vam prisaham mela jsem malem srdce v krku jak sme se bala ze mi zdrhne, protoze jsem ji pod tim plotem drzela jen rukama, nastesti se mi ji podarilo vytahnout... Co me ale stve hlavne ze neposlechla a neprisla zpatky kemne kdyz sem ji volala a klidne by si odkracela pryc... Jak ji mam naucit poradne poslouchat na jmeno?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 19:35
- Nahlásit
bisonka
A učili jste jí někdy přivolání? Tam je totiž základ. Já s holkama chodím na volno od té doby, co si je přivezu. Jen tak se pořádně vyběhají. Ono je těžký, když pejsek je pořád uvázán na vodítku, tak jasně, že potom zatouží po svobodě a pořádně se proběhnout. Chápu, že někdo si pořídil pejska hlavně na mazlení a tím to "končí", takže žádný výcvik třeba neměl.... Ale vím z vlastní zkušenosti, že pejsek se opravdu potřebuje vyběhat. Nechodíte třeba s ní někam, kde se vyběhává navolno? Je potřeba s ní často cvičit přivolání. Třeba i doma, když je na vodítku, prostě kdykoliv a to jen tak cvičně a potom jí moc chválit a třeba i odměnit anebo jí nalákat na pamlsek.
Já netvrdím, že holky mě poslechnou naslovo...taky když vidí psa, tak někdy za ním zdrhnou a já pokud je neodvolám včas, tak nemám šanci je odvolat a tak nosím aspoň s sebou pískací balonek, tohle na ně zabírá. Stačí zapískat a už jsou u mě.
Já teď přivolání učím naši malou prďolku. Má 4 měsíce. Když jsme doma, tak jí třeba zavolám a dám jí pamlsek a to samé dělám venku. Hlavně když je někde blíž a vím, že jí nebude nic rušit. Není dobré jí hned odvolávat od něčeho zajímavého, protože nepřijde a bude si pak dělat, co chce.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 20:16
- Nahlásit
janča
Díky došel. a nyní jsem ti odpověděla. Pa
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:01
- Nahlásit
bisonka
Slišení na jmeno s Claudi cvičím 3x denně. Když jí jdu dát snídani, oběd a večeři tak ji mesto nááá jídlo volám jménem Claudíííí. A když ji pak oslovím jméno tak se na mne vždy podívá, Claudi chodila vždy na volno a jako malá když někam utíkala tak jsem na ni zavolala Claudinko pojď sem tak vždy přiběhla a vrtěla ocáskem, a jak byla roztomilá tak jsem se s ní za odměnu pomazlila. Tak jsem to dělala každou chvíli na procházce a ona se to tak učí a opakuje si to aby na to nezapoměla. Ale i když to přivolání umí úplně super, tak je potřeba pořád chválit už když za mnou běží, hodně lidí dělá chybu že pejska pochváli až je úpně u nohy a poslušně sedí. Bohužel to tak pejsek nepochopí protože si to spojí s tím že sedí a né že za mnou běží.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:16
- Nahlásit
MartinaClaudi
Krásně jsi to napsala.
Přesně tak ... je důležité chválit pořád, i když to pejsek umí super. Já taky se s holkama pořádně pomazlím, hlavně teda proto, že jsou tak roztomilé a Phoebe při povelu dává vždycky tak hlavičku nabok a je úžasně roztomilá, takže jí vždycky pomuchlám.
|
Nykkytta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:34
- Nahlásit
Díky všem za rady,maličko jsem to ostříhala,ale je to prcek,ještě se bojíme obě.Někde jsem ještě četla,že se to má zasypávat kukuřičným škrobem.Já se jen bála,aby to nebyl zánět,ale pokud je to normální,tak mi to nijak neva,my na výstavy chodit nebudeme.
Na gelu od AllSystems je výstraha,že se nesmí dostat do očí a nemá se používat stále,takže asi tak bezpečný nebude.Mám kapky Trixie,které jsou do očí i kolem očí,ty nám vyhovují,sice to rezaté tam je,ale míň.Hlavně,když ji očička nepálí.
Máte někdo zkušenosti s cotonky (bišonky) a chozením na psí WC?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:58 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Nykkytta
Tak jsem se podívala na obal toho gelu a tam je jen o tom vypláchnutí oka, což se píše i na šamponech pro psy, takže to nebude až tak škodlivé. to byste ani psa nemohla koupat. Navíc já za půl roku používání jsem ani jednou nemázla fence ten gel do oka. Napsat to na ten obal musí, protože se může vyskytnout nějaký jedinec, kterému to bude vadit. Prostě se musí něčím pojistit. Paní, která to prodává a sama používá (má maltézáky), tak říkala, že se to může používat dlouhodobě, neobsahuje to peroxidy! Ale o tom, jak dlouho se to má používat,to tam napsané není, to jste nejspíš od někoho jen slyšela.
Psí WC není, ne? Znám jen kočičí. Ale pokud myslíte tohle, tak normálně jak když učíte štěně čůrat na noviny anebo na plínku. Kdykoliv udělá loužičku vedle, tak říct důrazně fuj a přenést ho VŽDY do záchodku. Ale nebudete mít jednodušší štěně učit na plínku nebo na noviny? Vyjde to i levněji.... Anebo ho chcete učit, aby se Vám venčilo doma i v dospělosti?
Jen se chci zeptat, jak jste zjistili, že jí pálí očičko? Byli jste s tím u veterináře? Nemá tam ten zánět?
|