| Autor |
Zpráva |
Janik
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:51
- Nahlásit
MartinaClaudi
Aha...no tak to celkem jo.....však je to ještě daleko, tak snad to našetříš Bude Mikuláš, Vánoce, to našetříš
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:08
- Nahlásit
Janik
Já si vydělávám vracením taťkových lahví od piva, za půl roku mám tak stovku pokud mi lahve nezabaví brácha. Chodila bych ráda třeba i na nějákou brigádu, ale mám hnusné ruce a tak by mě asi nikam nepustili.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:21
- Nahlásit
Možná se mi podaří sehnat peníze, ale problém bude i s dovozem, taťka už mě tam zavést nechce, strašné peníze za benzín. Tak já jdu spat, dobrou noc všem.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 00:40
- Nahlásit
MartinaClaudi
Martinko, vždyť si psala , že benzín vás vyšel jen na 300kč, to snad není moc ne? Kdybych měla peněz na zbyt , klidně bych ti to zaplatila, ale bohužel, ale pokud by zde někdo souhlasil se sbírkou tak já se ráda přidám.Záleží na ostatních.
Nevíte někdo kde bych si mohla přečíst něco o tom co se stane s chovatelskou stanicí když zemře chovatel? Dědí se to, nebo by se to muselo přepsat ještě dříve na někoho jiného? Říkala jsem si, že bych si někam zavolala, ale radši bych si něco o tom přečetla.
Také nečetli jste někdo něco o tom kolik psů může mít člověk v paneláku? Jsme družstevní byt, ale můžeme si ho již koupit, už ho tu spoustu lidí má ve společném vlastnictví, ale stále se asi o to stará družstvo. Nevyznám se v těch věcech.
Brituška měla po té narkoze, včera v noci trochu honičku, tak jsem musela každou chvíli vstávat,a dnes nepatrně blinkala, ale myslím, že už je to úplně ok. Večer jsem ji totiž dala trochu najíst, teda holkám, ale ona se na to tak vrhla, že jsem neodolala a také jsem ji dala trochu, ale asi jsem neměla, moc ji to neprospělo, ale ona asi měla hrozný hlad, no doufám, že dnešní noc už mně žádný puch neprobudí, to je fakt děsný, když usnete, a za hodku zas vstávat a jít něco dělat, ale co bychom pro ty naše hafíky neudělali, že? Jdu spinkat a jsem tu asi poslední, koukala jsem na nějakou blbou detektivku nebo co to bylo, dcera mně také jednou zabrala pc tak mně nic jiného nezbylo. Dobrou a posílám pusu všem vašim pejskům a pohlazeníčko. Dagmarka
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 07:40
- Nahlásit
Janik
My budeme v mezitřídě, tak alespoň na vás můžeme koukat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:01 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
emikami
Phoebe taky moc jíst nechtěla granule tak 1,5kg na měsíc, což je hrozně málo a to je tak o kilo míň. Zkoušela jsem PUrinu i Royalky a nic. Nechtěla jsem přecházet na nějakou prémiovku a ty dvě superprémiovky mi připadají nejlepší. Tak jsem začala vařit a miska je vždycky vylízaná do čista. Sice občas nestíhám, jsem v takovém fofru, ale na to si čas udělám. Vždycky mám zamřažené nějaké maso (už přesně dávku) a pak dovařím zeleninu a přílohu (rýži, těstoviny) a přidám vitamíny. Granule jsou fakt hrozně pohodlné, teď to taky zpětně vidím. Ale nu což, co bych pro ty hafy neudělala, že? Myslím, že granule vyjdou určitě i levněji, protože kupuji maso pro lidi a to je dražší. Navíc takové hovězí je pěkně drahé. Ale tak čtyři dny už má průjem ale střídá se to s normálními hoviskami. Ach jo... JInak se tváří ale spokojeně.
Holky jakou srst mají vaší pejskové? Jemnou a hebkou na dotyk? Jakou ji měli při výměně srsti? Já nevím, ale připadá mi, že PHoebe ji má nějak moc drsnou, takovou hrubší. Možná to má dědičně, nevím.... Psala jsem jedné paní, jestli neví, co na oškubané zadní nohy (Phoebe si je nějak odírá, asi o gauč a koberec... nevím.) a říkala, že srst, která je tvrdší a hrubá, tak má tendence se odírat. Že u maltézáčků se to zabalíčkuje a je to, ale u boloňáka a bišonků je to těžší. Vždycky když vidím boloňáky na výstavě a jejich chlupaté nohy, tak jsem nešťastná, ale zatím nám to posuzující nevytkli. Má ji prostě takovou oškubanou a vůbec ne hustou. Za to na těle jí má "až moc" hustou, tak je to takový nepoměr...
My na výstavu do Brna asi taky pojedeme, uvidíme, ale asi ano.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:43
- Nahlásit
emikami
Chovatelská stanice se dědí. Je to napsáno na ČMKU.
Kolik psů můžeš mít v paneláku se raději informuj na družstvu. Slyšela jsem že s tím občas mají patálie. Někdy se spiknou ti co mají byt v os.vl. proti těm druhým.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:28
- Nahlásit
emikami
Psala jsem ti to už v mailu i hodněkrát tady na cz-pes, že jsem vyzkoušela ty nejdoporučovanější výrobky na vybělení srsti kolem očí, teda z těch levnějších a mezi tím byl i Héry a vůbec to nepomohlo. Je to gel a ten srst hodně slepí a pak se na to chytá špína a musíš to často vymývat. Jediné co mě zabralo u Phoebe, tak ten gel od 1AllSystems. Stojí sice 600kč, ale vydrží hrozně dlouho a opravdu zabere při poctivém používání podle návodu. Elinka má taky ten rezavý proužek, ale skoro nikdo nedoporučuje používat jakoukoliv kosmetiku v tak brzkém věku. Nemyslím tím šampon. Myslím, že je potřeba to čistit denně, ale já používám jen převařenou vodu na tamponku. Ne žádnou chemii. Jsou ještě malinké.
Musí se to hlavně hodně sušit. Taky mi radila jedna paní u Pheobe, že se to musí udržovat v suchu a pak zasypávat bramborovým škrobem a to třeba i na výstavě. Jak sis všimla, tak Phoebe to má hodně hnědé a na výstavě při používání gelu to má krásně světlé. Ne úplně bíle, ale o hodně hodně hodně lepší.
Takže raději nic neuspěchej.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:55
- Nahlásit
MartinaClaudi
obávám se,že na BOBa to stačit nebude.Teda aspoň když bude na výstavě hafi z F.Z.
Ale opravdu mě překvapuje jak ten fígl funguje.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
emikami
Já bych asi taky nic zatím nedávala. A to že se to vyčistí a pak rostou bílé chlupy,nevěřím. Jestli ji poteče z očí,tak se to přece zase znovu zabarví,ne? A taky se srst mastí a špiní od žrádla.
Jestli se ti zdá,že ty fleky má od toho,že ji tečou oči,tak zkus Opthal kapat do očí. Klidně dvakrát za den.Vůbec to neškodí a šetrně to vyplachüje.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
emikami
Dagmarko náš Biško taky je málo dravec, ale podle mě mu to asi stačí protože žáden pes dobrovolně nezemřel hlady když je předním plná mísa dobrůtku. Takže se nestarám a Biško vypadá zdráv a je čilý, no a je mu už pomalu 2,10měsícu, určitě by se něco projevilo.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:26
- Nahlásit
Verca
Verunko byla jsem střihat pesany a přišla tam paní taky s bišonkem který neměl žádnou rez. Samozřejmě jsem se jí na to zeptala, bylo my odpovězeno že je z 4eského Těšína a u vás je zverimeks jak jdeš s Polská tak po té ulici po levé straně ho prý najdeš a tam prodávají na ty rzy, stojí to 190kč a máto takovou psí naznačenou packu, ale když řekneš prodavačce na co to chceš tak ona už bude vědět. Tento týden jedu do Polska tak, že zkusím pohledat obchod a pak napíšu jak se to jmenuje. Ten bišonek to kolem očí a pusinky měl úplně BÍLE, tak jsem zvědavá.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:36
- Nahlásit
MUCHLAPKO
Muško prosím vyfoť ho, já vím že Králova je v kurzu, ale může se něco ji přihodit no a co já potom když je nechávám střihat co 2měsíce ať jsou čupr kluci. Takže musím mít někoho do zásoby, oni bez kvalitního střihu ne mohou bít a tady v salónech to co jsem viděla tak vypadají jak pudlicí a to není vůbec pěkné. Taky když jdem po městě každý se za náma otočí a chváli jak je mám udržované a to i chlapy.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:38
- Nahlásit
emikami
Já jsem používala belící gél od All systému.Aplikovala jsem ho na tlamičku,ale dostával se i na černě zbarvené chlupy a ty vytahoval do rezava.Tak jsem ho přestala používat,nekde doma bych měla mít skoro celou piksly.Jestly máš zájem,mohla bych ti ji poslat.Ty máš pejska celého bílého,takže by ti měl vyhovovat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:49
- Nahlásit
Darina1
Tak to neměl asi tak tmavé jak PHoebe. Packa? Není to Khara? Ale ta vodička stojí 109 kč, ne 190.... Hm...to nevím. TA Khara byla asi tak nejlepší po tom gelu co mám. Vůbec neslepovala srst, ale pak jak kdyby si ta srst zvykla a už to nepomáhalo. Nejdřív to zesvětlalo a tak se to udržovalo, ale nikdy ne tak moc, aby to vybělilo.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:59
- Nahlásit
Verca
Verunko nevím jestli od kary já vlastně nevím vůbec nic jen to, že ten její pejsek byl opravdu úplně bíly na celém čumáčku. Takže si to jdu koupit a vyzkoušet. Říkala taky, že mu to předtím moc teklono a já viděla opravdu jen bělobu. Paní si zase stěžovala, že ten její pejsek trpí na záněty a strašně mu to teče, ale že má klapáte uši tak to není vidět.
Pac a pusinky pro tvoje holčiny od dvou frajeru Biška a Damiška.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:01
- Nahlásit
Teď mě napadlo, že tu asi vypadám jak nějaký propagátor té nejdražší kosmetiky.... Já jen chtěla poradit, protože jsem si s tím zrzavým pod očima užila své a vyhodila hodně peněz za ty levnější přípravky a opravdu to nepomáhalo. Tak jsem jen chtěla poradit, aby jste se tomu vyhli. Protože bych ušetřila tak 300-400kč. Tak abyste nedopadly jako já. Ale pokud to není tak hrozné s tím zrzavým, tak by snad pomohlo i něco levnějšího. To ale já nevím. Ta Khara byla fajná, ale NÁM nestačila.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:35
- Nahlásit
Já jsem si teď pořídila bělící gel od Bea Natur a je taky moc dobrý.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:36
- Nahlásit
Tak mám vodičku od Khary a mám dojem že moc nefunguje. Aspoň nám ne.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:39
- Nahlásit
Raja
můžu se zeptat od čeho se ti Belinka tak zbarvuje? Od žrádla nebo jak jí teče z očí?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:10
- Nahlásit
LenkaK
Jo bělící gel je skoro to stejné jak od 1AllSystems. Má ho tady Martina pro Dessy. Tak psala, že to taky docela zabírá, ale už dlouho nenapsala výsledek, tak nevím.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:14
- Nahlásit
LenkaK
Lenko,měla to už jak sme ji kupovali.Teklo ji z očí,ale teď mám dojem ,že to spíš z jídla.Že se prostě tak zaprasí,šmudla jedna.Už jsem přemýšlela,že bych jí ty vousy před jídlem vždy svázala do culíku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:14
- Nahlásit
Raja
Jak to tady tak čtu, tak všelijaké vodičky jsou asi na dvě věci no snad na té tubě bude napsáno od kdy se to může čistit, je to čistící gel na ospalky atd, tak proč bych to nemohla použít pro štěně, když tam má ospalky, no jestli se to bude lepit. no to jsem zvědavá za co zase vyhodím prachy. No jestli to nepotřebuješ, protože má tvůj pejsek hlavičku víceméně černou,to bys byla moc hodná, tak to mohu vyzkoušet, allsyst. je ale dost drahý, ještě jsem nekoukala moc na jejich výrobky a jaké je to množství? Kolik by si za to chtěla, nemám ani představu kolik to stojí nové. Dnes nebudu mít moc času se na to ani juknout, no já doufám, že by mně to zboží mohlo dnes přijít možnáááá, asi bych to zkusila, snad by ji to jednou neuškodilo, už mě to jednou také radili v obchodě. Jsem jim tam právě říkala, jestli se to nelepí když je to gel,atd,. tak říkala že prý ne, že to uschne či co, že je to dobrý, no uvidíme.Ježiš já jsem dnes tak ospalá, počasí je všelijaké, a to já vždy trpím a to čekám návštěvu, tak já jdu uklízet,ale jako spící toho asi moc neudělám.
Verčo jsi na přijmu? nechceš poslat po icq tu složku?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:50
- Nahlásit
emikami
Ten gel jak se namočí (až jí poteče zase z očí) tak zlepkavý a pak se na něj lepí špína. Nemá se pokaždé vymývat. Ten co mám já a Raja, tak ne dřív než po 3-5 dnech. Na obalu to podle mě není napsané nikde, jestli je to vhodné pro štěně nebo ne. Jde o to, že jí to nějak zvlášť neublíží, ale do půl roku je to "zbytečné". Po přezubení se většinou začíná s takovými "operacemi". Navíc většinou by měla stačit tak 2 týdenní kůra na to, aby to zmizlo. Já se s tím trápím celý rok, ale holt to jinak nejde a stejně mi to pořád připadá (ono to je) hrozné.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:57
- Nahlásit
Ahoj holky.
Tak já jsem nikdy Andymu ničím nenatírala rezavé kolem očiček. JE fakt, že mu až tak nebarví. U levého očička skoro vůbec, u pravého sice trochu víc ale není to tak hrozné, že bych mu to musela něčím mazat.Vždycky mu to vystříhám(když je to nejhorší) a jinak mu to 2krát denně vytírám suchým papírovým kapesníkem a je to dobrý.
Ve čtvrtek už jdeme konečně vytáhnout stehy a potom se už budu jen modlit, aby to Andoškovi hezky zarostlo do té výstavy.
Jinak Veru Andy měl taky když byl malý jemnou srst ale časem jak dospěl, tak ji má teď takovou hrubou...no prostě drsnější na dotyk...u Bišonka je to sice výhoda, protože mu moc dobře drží střih a když je vlhko, tak se mu to jen tak lehce nezkroutí ale na dotyk je to fakt horší. Ale na packách má stejně pořát ty jemnější.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:02
- Nahlásit
Janik
No Phoebince hrubne ta srst směrem k ocasu, který má fakt "hrubosrstý" Na hlavě má krásně jemnou srst a pak to jen hrubne. Ale je pravda, že má tu srst zase krásně nadýchanou....
Tak teď nevím, jestli je to výhoda nebo ne.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:05
- Nahlásit
Verca
No tak na hlavě ji má Andy taky celkem jemnou ale já myslím, že je to výhoda, protože aspoň drží tvar střihu
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:35
- Nahlásit
Raja
Jedni chovatelé mi říkali,že pejskovi sepínají srst,když jde žrát.
Belince jsem to zkoušela,ale sundává si to.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:50 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit
emikami
Ahoj, já jedu na tu speciálku KCHMPP do Mladé Boleslavy. Havaňáci tuto výstavu mají jen jako krajskou, nemohou tak dostat CACe, jen krajského vítěze.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
emikami
Já za to nic nechci,zaplatila bys jen poštovné.Mně je to už ničemu.Pikslička je na 237 ml,něco málo jsem z toho použila,ale skutečně jen trošku.Když jsem to kupovala,poslala jsem prodeci dotaz od jakého věku se to smí používat a bylo mi odpozeno,že prý od půl roku,
|